FLORILE SUFLETULUI MEU !

sZUcGySNRJuEzuN-YKgl8nuMaJc5WiVWaIcG02HhsnD80DKSCVHVKxOzkQ2gKd5J.jpgLumea e plină de minuni şi de legende care încearcă să ni le explice
                                                       

Această prezentare necesită JavaScript.

773 de răspunsuri la FLORILE SUFLETULUI MEU !

  1. anitanna zice:

    La multi ani stimate doamne si prietene dragi!
    Va doresc o dimineata minunata de 8 Martie si o zi superba in care iubirea,linistea interioara sa va umple sufletul si gandul…
    Sa nu uitam ca fiecare zi este un dar ce ne sta la dispozitie ,ca fiecare dimineata aduce cu ea o tacuta speranta ce rasare odata cu soarele! Sa ne bucuram sa ne veselim,e ziua noastra!
    Sa aveti o primavara vesnic minunata!

    Apreciat de 2 persoane

  2. Adi zice:

    Curiozitati despre vestitorul primaverii: GHIOCELUL
    Sunt multe legende despre ghiocei, insa una singura spune ca aceasta floare gingasa a fost prima de pe Pamant. Potrivit mitului, cand Dumnezeu i-a alungat pe Adam si Eva din Rai era iarna, iar pamantul era acoperit cu un strat gros de zapada. Pe masura ce inainta prin zapada, Eva a inceput sa inghete si sa planga, amintindu-si de frumusetile din Gradina Paradisului. Pentru a-i mai alina durerea din suflet, Dumnezeu a transformat cativa fulgi de zapada in flori de ghiocei.

    Istoria ghiocelului este veche de cateva milenii. Dovada sta celebrul poem al lui Homer, „Odiseea”, in care zeul Mercur ii da lui Ulise o iarba numita moly (Galanthus nivalis), care l-a protejat pe Ulise de otravurile vrajitoarei Circe.
    Cercetarile asupra ghiocelului arata ca aceasta floare marunta poate contribui la tratarea Alzheimerului si a dementei, datorita unui ingredient activ pe care il contine. Este vorba despre galantamina, o substanta pe care oamenii de stiinta inca o analizeaza pentru a-i descoperi potentialul curativ.
    Desi au un aspect fragil, sa stii ca ghioceii stiu sa se apere foarte bine. Bulbii lor sunt otravitori, motiv pentru care niciun rozator nu se incumeta sa-i manance. Daca o persoana este curioasa sa guste din bulbul de ghiocel, risca sa se intoxice, deoarece substantele pe care le contine sunt otravitoare si pentru om.

    Apreciat de 2 persoane

  3. anitanna zice:

    „My work is a game, a very serious game.” by M. C. Escher.
    Astazi,in drum spre biserica,in gradinile din fata blocurilor…o multime de toporasi ,violete,inflorite ,palcuri,palcuri de violete peste tot,o splendoare !
    Stim cu totii ca toporasii sunt vestitorii primaverii si ca ei infloresc odata cu Echinoctiul de primavara.
    Sunt apreciati si cunoscuti din Evul Mediu
     photo qMqaaxVbT6CUm3DXwLUemo3ZLaPGs9XSeaC1tuWHAWhfQt7b5xe4vA.jpg
    Au mireasma si culoare delicata precum si calitati terapeutice care au inspirat deopotriva pe parfumieri,vraci si alchimisti.
     photo 75177546_1310968.jpg

    In Grecia Antica se credea ca toporasii sau violetele sunt florile Afroditei,zeita iubirii.
    Fetele isi faceau cununa de violete ca sa aiba noroc in dragoste.
    Se credea ca erau leac impotriva durerilor de cap si a bolilor de piele.
    Asadar,dragi vizitatori ai Cafenelei..este perioada din an cand ne putem bucura de parfumul si frumusetea violetelor!
    Inchei cu:Unde nu poti ajunge cu pasii,zboara cu sufletul!
    Sa aveti o seara placuta! photo 0307.gif

    Apreciat de 2 persoane

  4. myrion zice:

    va multumim pentru minunatele poezii si poze!!!!

    Apreciat de 3 persoane

  5. Adi zice:

    ❀ Dacă florile şi-ar dărui oameni
    ❀ la fel cum oamenii îşi oferă flori,
    ❀ de unde ar fi tăiaţi oamenii?

    ❀ Nichita Stănescu ❀

    Apreciat de 1 persoană

  6. anitanna zice:
    Floriile – Intrarea Domnului in Ierusalim-
    -Sarbatoarea Intrarii lui Hristos in Ierusalim este cunoscuta in popor sub denumirea de Florii. Parintele profesor Ene Braniste afirma ca aceasta sarbatoare se mai numea si Duminica aspirantilor la Botez, deoarece in aceasta zi catehumenii, care fusesera admisi la Botez, mergeau la episcop pentru a primi Crezul ca marturisire de credinta. Aceasta duminica a purtat si denumirea de Duminica gratierilor, pentru ca in cinstea ei, imparatii acordau gratieri.Biserica vede in aceasta sarbatoare inaintarea lui Hristos spre jertfa de pe cruce. El putea sa evite moartea, insa, o primeste de buna voie pentru a o birui. Lui nu-i este impusa moartea ca o necesitate, asa cum ne este impusa noua. De aceea El moare pentru altii, nu pentru Sine. El nu avea pacatul imprimat in firea Sa, ca noi toti, pentru ca S-a nascut ca om prin voia Sa.Existand din vesnicie ca Dumnezeu, El a luat firea omeneasca, dar a incadrat-o in ipostasul dumnezeiesc. Daca s-ar fi nascut ca orice om din pacat, prin pasiune omeneasca, ar fi murit pentru El si nu pentru noi. Ar fi ramas in moarte ca orice om, deci nu ar fi inviat. Intrarea in Ierusalim este o prefigurare a Intrarii in Ierusalimul ceresc. Astfel, nu intamplator noi cantam in noaptea de Pasti: “Lumineaza-te, lumineaza-te noule Ierusalim”……………..Floriile si ramurile de salcie…………….. -Doresc ca aceste ramuri sa va poarte noroc! Dupa modelul multimii din cetatea Ierusalimului care l-a intampinat pe Mantuitorul cu ramuri de finic, Biserica Ortodoxa a randuit ca in aceasta zi sa imparta credinciosilor ramuri de salcie binecuvantate. Ramurile de salcie simbolizeaza biruinta asupra mortii. Photobucket
    In duminica Floriilor, Biserica a randuit sa fie dezlegare la peste. In seara acestei duminici, incep deniile din saptamana Sfintelor Patimi.
    Floriile
    Intră-n Ierusalim Isus-
    Unicul Fiu al Celuia de Sus-
    Primit de flori : de Crina,
    De Sulfina,
    De Roza,
    Şi Mimoza,
    De Margareta,
    Şi dulcea Violeta;
    Brânduşa şi Ortansa
    Nicicum să scape şansa.
    Puzderie de flori,
    Risipă de culori,
    În Ziua Sfântă de Florii,
    La Mulţi Ani şi bucurii !!!–La multi ani tuturor care poarta nume de floare!!! — FLORIN, FLORENTINA, FLORICA, LACRAMIOARA ,MALINA, VIORELA, GHERGHINA, STELUTA, NARCISA, PANSELUTA, CRINA…

    Apreciat de 2 persoane

  7. Adi zice:

    Pentru ca azi sarbatorim Floriile si pentru ca mulți nu știu că numele Camelia provine de la o floare o sa aflam legenda cameliei, și cu această ocazie îi urez dragei noastre Kmy La Mulți Ani, să fie sănătoasă și frumoasă ca o zi de primăvară și ca floarea al cărei nume îl reprezintă. ❤

    Legenda Cameliei

    În Japonia, camelia, numită „Tsubaki”, este cunoscută drept floarea care aduce primăvara. Într-o legendă japoneză, se povestește despre un tufiș cu flori de camelie care umbla prin noapte în grădina unui samurai din Matsue. Plimbările acestea stranii și neliniștitoare au devenit atât de frecvente încât stăpânul grădinii a poruncit ca acest tufiș să fie tăiat. Când lucrul acesta a avut loc, un șuvoi de sânge a țășnit din trunchiul retezat al cameliei.
    O altă legendă spune că trăia o dată o fiică de împărat deosebit de frumoasă, dar deosebit de singură, pe nume Camelia. Pentru a-și umple timpul, aceasta își petrecea majoritatea timpului vorbind cu florile și învățase limbajul acestora. În împărăția peste care domnea tatăl fetei trăia un balaur care obișnuia să mănânce toate fetele în vârstă de 14 ani. Cu cât se apropia mai mult fata de vârsta de 14 ani, cu atât era mai bine păzită și cu atât erau părinții ei mai îngrijorați. Cu toate că o păzeau cei mai iscusiți ostași, la ora 12 noaptea când fata împlinea 14 ani, balaurul reușește să intre în castel, în turnul unde fusese închisă și să o răpească, urmând să o ducă departe și să o mănânce. În drum spre locul unde locuia balaurul, Camelia implora florile de pe pajiștile înflorite peste care trece să o transforme într-o floare și să o salveze. Florile îi ascultă voia și o transformă într-o floare roz deosebit de fină, pe care balaurul o scapă din gheare și care cum atinge solul prinde rădăcini, dând naștere la noi flori de cele mai variate culori și forme. Această floare urma să se numească Camelia.

    Camelia în romane
    În romanul „Dama cu camelii”, de Alexandre Dumas, eroina Marguerite, numită și „Dama cu camelii”, îl mustra pe un necunoscut curtezan pentru faptul că îi adusese un buchet de flori foarte parfumat. Alergică la mirosul puternic al florilor, Marguerite prefera să păstreze în preajma ei un buchet cu camelii cu un parfum discret, pentru a evita crizele de tuse. În acest roman, dar și în alte opere literare se afirmă că florile de camelie nu ar avea un miros aparte.
    O carte contemporană cu „Dama cu camelii”, „Fabulele florilor”, scrisă de Alcott, pornește de la aceeași premiză, a florilor de camelie lipsite de parfum. Protagonista, Imperia, o frumusețe venețiană măritată cu contele Stennio, găsește că mariajul este un lucru plictisitor. Exasperat de răceala ei sufletească, contele îi spune: „Ești asemenea florii de camelie adusă de iezuiți din Orient. Frumoasă, dar fără parfumul iubirii.” Atunci când, în cele din urmă, contele Stennio își părăsește soția, Imperia conștientizează pierderea suferită spunând: „Nici o femeie nu poate trăi fără dragoste, însă o floare se poate deschide fără parfum.”

    Parfumul cameliei
    De fapt, faimoasa floare are un parfum pur, serafic, delicat, foarte apreciat de cunoscători. Printre cele peste 100 de varietăți de camelie sălbatică, numai șapte sunt cu adevărat recunoscute pentru aroma dulce asemănătoare prunelor. În Ikebana, arta japoneză a aranjamentului floral, artistul Choka Adachi a fost printre primii interesați de parfumul cameliei. Atunci când o varietate de camelie cu o aromă foarte puternică a fost descoperită în 1968 de către domnul Ohta, din orașul sud-japonez Kumamoto, Adachi a denumit-o „Nioi-fubuki”, adică „Vijelia parfumată”. Caracterizată printr-un conținut mare de linalol, substanța de bază a parfumurilor florale, acest tip de camelie are un parfum dulce, proaspăt, asemănător cu „Kohshi” (Violetul parfumat), o altă varietate de camelie, descoperită la un interval scurt de timp după „Nioi-fubuki”, în insula Izu Ohshima.
    Parfumul acestei flori este asemănător cu cel al rododendronului, dar extrem de subtil. În concluzie, nu este deloc surpinzătoare legenda conform căreia cameliile ar fi total lipsite de parfum. În limbajul secret al florilor, camelia reprezintă admirație, perfecțiune, noroc.

    Etimologia numelui Camelia
    Numele de Camelia vine din latină, însemnând enoriaș. Prin prisma etimologiei și a legendei florii, o persoană cu numele de Camelia este independentă, puternică, norocoasă și de obicei reușește în tot ceea ce își propune. Numele de Camelia sugerează ambiție și perseverență

    Apreciat de 2 persoane

  8. anitanna zice:

    Radu Stanca – Sonet
     photo 5509b312db990dde35de.jpg
    Spuneai că niciodată n-o să piară
    Acel minut – si totuşi a pierit,
    Aşa incât mi-am zis că o să moară
    Si dragostea – dar, vezi, ea n-a murit.

    Si chiar dac-ar mai trece inc-o seară
    Si multe alte-apoi, in şir sporit,
    Iubirea, ea, nicicând n-o să dispară.
    Va dăinui-ntre noi la nesfârsit.

    De-aceea pune-ti mâinile pe poale
    Si-asteaptă-mă sub geamurile tale.
    Eu voi veni cu tainice cununi

    Si amândoi, căutând desăvârşirea,
    Vom invăta-mpreună că iubirea-i
    Cea mai puternică din slăbiciuni…

    Apreciat de 2 persoane

  9. anitanna zice:

     photo 4JUPZ8_ZXAka0EjF6shaMzng4pKSpPiyATCIxp9n9rBIvJlPATu8-w_zpswa01aewd.pngSARBATORI LUMINATE !
    HRISTOS A INVIAT ! photo 4j505d8wHGM_pxFY0t2oBJCSPpABkaqELut7tx6OaOUyAsT3rHOpfA_zpsrchlxgcv.png photo zxiDx7HPZiEVyxqpbocEiCKqAhV53Ae7UVmHaFge9YOUzH_IIkWysQ_zpsoq1swsu0.gifLinistea,fericirea,speranta,pacea ,sanatatea si nu in ultimul rand frumosul sa va insoteasca pretutindeni!
    PASTE LUMINAT SI BINECUVANTAT ! photo l-EB1Xxf_2n4XfR7wHAs6Xuh4UHKNnmumE576jOCDM0WxzghqkeutQ_zps87j32bov.png

    Apreciat de 2 persoane

  10. Ileana zice:

    Sarbatori Pascale fericite!

    Apreciat de 3 persoane

  11. anitanna zice:

    Invata gingasia,puritatea,iubirea si daruirea de la o floare.. photo IAzGRmnCW7l5UXX1lUreXM-aOjVvqTey3i9NiPXHA0Qn0SHdgCKUHg 1_zpsoect5sjb.gif

    Apreciat de 3 persoane

  12. Adi zice:

    Legenda florii de Păpădie
    Papadia e, probabil, cea mai banala floare pe care o stim. O intalnim aproape pretutindeni, o ignoram deseori; Stiati ca nu creste in loc umbros, ci doar in locuri cu soare, sau in calea unui izvor subteran?! Cautand informatii despre aceasta planta, am gasit si o legenda frumoasa, ar fi pacat sa nu v-o impartasesc…
    „La inceput, Dumnezeu a trimis un inger pe pamant, sa intrebe toate plantele cum vor sa arate. Numai papadia nu stia cum dorea sa arate si ingerul i-a mai lasat o zi, sa se gandeasca.
    In ziua aceea, papadia s-a rugat, s-a gandit si s-a razgandit, pana a dat cu ochii de Soare, apoi s-a hotarat ca vrea sa arate ca El. Stia ca vrea sa fie galbena si frumoasa, stralucitoare si calda, ca soarele. Apoi a vazut Luna si se razgandi. Vroia sa arate ca ea. Sa fie alba, rece, mandra si frumoasa. Apoi a vazut stelele si-i placura si acelea. Cand veni ingerul nu mai stia ce sa-i spuna: vroia sa fie ca soarele, ca luna, ca stelele. Asa ca Dumnezeu i-a indeplinit toate dorintele. De aceea papadia este la inceput galbena ca soarele, apoi alba si daca sufli peste ea se imprastie precum stelele emoticon smile ”

    Apreciat de 2 persoane

  13. anitanna zice:

    Cat de frumos..si imagine si legenda! Multumesc!

    Apreciat de 2 persoane

  14. anitanna zice:

    Un soldat, înainte de a pleca pe front, s-a dus la bibliotecă şi a cerut o carte. Era o carte de poezii. A citit cartea care a avut un impact foarte mare asupra sa. Dar ce l-a impresionat mai mult decât cartea erau comentariile pe care cineva le scrisese pe marginile paginilor. Cartea fusese donată bibliotecii de către persoana care scrisese comentariile. Aşa că numele şi adresa ei erau scrise pe carte. Plecat pe front, a decis să-i scrie acestei doamne. I-a spus cât de mult l-a impresionat cartea şi ce impact au avut comentariile pe care ea le scrisese pe marginile cărţii. Şi ea i-a scris înapoi. Aşa au început să corespondeze şi cu cât îşi scriau, relaţia lor devenea din ce în ce mai puternică. Într-una din scrisori, el i-a scris şi a rugat-o să-i trimită o fotografie. Ea i-a spus că dacă se simte apropiat de ea şi dacă dragostea lui este adevărată, nu va conta cum arată. Aşa că nu i-a trimis nici o fotografie…. Când s-a terminat războiul şi el s-a întors acasă şi-au dat întâlnire. Ca să se recunoască, ea l-a rugat să ţină cartea în mână, iar ea va avea un trandafir alb.
    Aşa că în acea zi, într-un loc imens, un soldat venit de pe front, cu o carte în mână căuta o femeie cu un trandafir alb în mână. Vă daţi seama ce aşteptări avea? Era pe punctul de a-şi găsi sufletul pereche, femeia pe care o iubea dar pe care nu o văzuse niciodată.
    Aşteptând, a văzut o fată superbă, îmbrăcată într-o rochie verde, care-l privea atent. Ea s-a îndreptat către el şi… era minunată. Era dincolo de orice imaginaţie. Iar el s-a uitat şi a văzut că ea nu avea nici un trandafir . Lângă el s-a oprit o doamnă în vârstă. Avea un trandafir alb în mână.
    Vă puteţi imagina? Tânăra superbă şi doamna care nu arăta foarte bine, dar cu un trandafir în mână.
    Voi ce aţi fi ales? Persoana cu trandafirul îi ştia sufletul de care se îndrăgostise. Aşa că s-a îndreptat spre doamna în vârstă cu trandafirul, în timp ce tânăra frumoasă s-a oprit la câţiva paşi de el, l-a privit şi l-a întrebat:
    – Vii cu mine soldat?
    Inima lui era sfâşiată. Decizii… Alegeri… S-a gândit un minut. În timp ce tânăra se îndepărta de el, lucrurile corecte l-au determinat să aleagă: şi-a continuat drumul către persoana în vârstă care ţinea trandafirul în mână, s-a apropiat de ea şi i-a zis:
    – Bună ziua, şi a invitat-o la cină.
    Iar aceasta i-a spus:
    – Fiule, nu ştiu ce se întâmplă aici, dar tânăra îmbrăcată în verde care tocmai a trecut pe lângă tine, m-a rugat să ţin în mână acest trandafir alb şi mi-a spus că, dacă vei veni la mine, să-ţi spun că te aşteaptă la restauranul din colţ.

    Întotdeauna, indiferent dacă ne convine sau nu situaţia, să alegem să fim sinceri şi corecţi pentru că numai aşa vom putea câştiga respectul şi iubirea celor din jur!

    Apreciat de 2 persoane

  15. anitanna zice:

    ” Bucuriile sunt ca macii trecuti..
    Atingi floarea-petalele se scutura.”
    Charlotte Bronte

    Este inutil sa spui ca fiintele omenesti ar trebui sa se multumeasca doar cu liniste;
    ele au nevoie de actiune si daca nu o pot gasi,o creeaza.
    Charlotte Bronte


    MARESTE ACEASTA IMAGINE CLICK AICI PENTRU A O VIZUALIZA LA DIMENSIUNEA ORIGINALA
    ..iar eu as  adauga cum ca  in asemenea situatii..trebuie sa inalti ochii  spre cer si sa te rogi  Bunului Dumnezeu , ca de acolo iti va veni ajutorul…!
    Sa fiti binecuvantate,(i) !

    Apreciat de 1 persoană

BUN VENIT IN CAFENEAUA NOASTRA !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.