FLORILE SUFLETULUI MEU !

sZUcGySNRJuEzuN-YKgl8nuMaJc5WiVWaIcG02HhsnD80DKSCVHVKxOzkQ2gKd5J.jpgLumea e plină de minuni şi de legende care încearcă să ni le explice
                                                       

Această prezentare necesită JavaScript.

768 de răspunsuri la FLORILE SUFLETULUI MEU !

 1. anitanna zice:

   photo colombavintage_zpspiy3zolg.pngSpaime
  Aurora Stef
  Mi-e teama de vise-ngropate
  ce chipuri isi iau de strigoi,
  de-albastre priviri ferecate….
  mi-e teama de teama din noi.

  Cand suflete aprig se cearta,
  cand unu il neaga pe doi,
  o vina gasindu-i in soarta…
  mi-e teama de raul din noi.

  De orga e sparta si clopotul mut
  si-i candela stinsa in zori,
  de-si cauta sfintii nimbul cazut….
  mi-e teama de-abisul din noi.

  Cand ziua de azi se cazneste
  sa fuga mai iute ca ieri
  ma tem ca secunda greseste
  cadenta dictata din cer.

  Din Vol.Elegii safice,iasi ,2010.

  Apreciat de 2 persoane

 2. Adi zice:

  Viața unei căpșuni 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 3. anitanna zice:

  Se spune că fiecare zi are o poveste a ei, și toate gândurile noastre se adună laolată undeva, la răsăritul soarelui să depănăm povestea. Oameni, zâmbete, lacrimi, flori sau depărtare…sunt cuvintele care schiţează cadrul poveştii noastre..sa aveti o zi de duminica senina si plina cu sanatate! Va multumesc pentru urari! photo flores em png e hd 1_zpsizdjoanq.gifMa simt onorata,fericita si va multumesc ca va pasa!
  Fiti binecuvantate(i) !

  Apreciat de 1 persoană

 4. anitanna zice:

  Zorelele – Ipomoea sunt unele dintre cele mai frumoase si raspandite plante urcatoare anuale.
  Tulpinile volubile depasesc deseori lungimea de 2-3 m.
  Florile, ca niste palnii, se deschid dimineata o data cu aparitia primelor raze de soare si stau asa pana pe la ora 10, dupa care isi strang rochitele, parca pentru a nu fi decolorate de soarele prea puternic de peste zi si infloresc des din Iunie pana la inghet.
  Se potrivesc foarte bine pe spaliere, garduri si ghivece in balcon, cu suporturi pentru catarare.
  In doar cateva saptamani formeaza aceste plante cu durata de viata de 1 an un zid care protejeaza de privirile curioase.
  De aceea sunt o solutie atractiva daca doriti sa inverziti un loc repede.
  Sunt plante robuste, care cresc repede si infloresc usor.
  Tulpinile luxuriante pot sa ajunga la o inaltime de 3 metri si infloresc in abundenta din Iunie pana la inghet.

  Apreciat de 1 persoană

 5. Adi zice:

  De ce se mișcă floarea-soarelui după Soare?
  Cercetătorii de la Universitatea din California au căutat să explice modul în care floarea-soarelui nu numai că pivotează cu corola spre Soare pe măsură ce poziția acestuia pe cer se schimbă în timpul zilei, dar se rotește cu 180 de grade și în cursul nopții pentru a saluta Soarele a doua zi dimineața.
  Conform unui studiu publicat în revista ‘Science’ descoperirile arată faptul că floarea-soarelui are ceasul său genetic intern legat de creșterea tulpinii, astfel încât, în timpul zilei, partea de est a tulpinii crește mai mult decât partea de vest, întorcând tija și floarea spre vest pentru a urmări soarele în mișcarea de tranziție a Terrei în jurul acestei planete.
  Noaptea, partea vestică a plantei crește mai repede, rotind corola înapoi spre est pentru a capta razele Soarelui când acesta va răsări.
  Și atunci când planta a crescut până la maturitate, ceasul genetic oprește această creștere diferențiată, lăsând floarea cu fața spre est pentru a aduna căldura Soarelui de dimineață și a oferi albinelor o platformă caldă pentru polenizare.
  De asemenea, cercetătorii ei au investigat de ce floarea-soarelui matură are întotdeauna corola îndreptată spre est și au constatat că în această poziție planta se încălzește mai repede dimineața și atrage de cinci ori mai multe insecte polenizatoare.
  Din nou, ceasul său circadian ajută la orientarea spre est a corolelor de floarea-soarelui când încetează să urmărească soarele, pe măsură ce înfloresc, a spus Blackman.
  „Acesta este primul exemplu de ceas al unei plante care modulează creșterea într-un mediu natural și care are repercusiuni reale pentru plantă”, a adăugat Stacey Harmer, profesor de biologie a plantelor la UC Davis și autorul principal al studiului.

  Apreciat de 1 persoană

 6. Teresa zice:

  I was just looking at your FLORILE SUFLETULUI MEU ! | Anitanna’s Blog la Cafeneaua „Trandafirul rosu” site and see that your site has the potential to get a lot of visitors. I just want to tell you, In case you don’t already know… There is a website service which already has more than 16 million users, and most of the users are interested in topics like yours. By getting your website on this network you have a chance to get your site more visitors than you can imagine. It is free to sign up and you can find out more about it here: – Now, let me ask you… Do you need your site to be successful to maintain your way of life? Do you need targeted visitors who are interested in the services and products you offer? Are looking for exposure, to increase sales, and to quickly develop awareness for your website? If your answer is YES, you can achieve these things only if you get your site on the network I am describing. This traffic network advertises you to thousands, while also giving you a chance to test the service before paying anything at all. All the popular sites are using this network to boost their traffic and ad revenue! Why aren’t you? And what is better than traffic? It’s recurring traffic! That’s how running a successful website works… Here’s to your success!

  Apreciat de 1 persoană

 7. anitanna zice:

  https://anitanna.wordpress.com/diverse-stiri-si-informatii/
  Astazi,despre …

  CRIZANTEME :
  Asociate cu toamna, crizantemele raman inflorite pana tarziu, la caderea brumelor. Exista foarte multe varietati, cu florile de culori, parfum si forme diferite. Sunt excelente pentru aranjamente florale, atat in vase, cat si in gradini sau parcuri.


  Vin de departe, din China si Japonia. Acolo traiesc doua surori ale crizantemelor pe care le stim cu totii, crizantema japoneza (Chrysanthemum indicum) si crizantema chinezeasca (Chrysanthemum chinensis). Primele sunt mici, in nuante de galben, iar cele chinezesti sunt ceva mai mari, colorate in alb, roz sau diferite nuante ale acestora

  Apreciază

 8. anitanna zice:
  . 😀 🙂 😀 😕 😛 ❤
  DESPRE DALIE !
  Mama natură este o vindecătoare, şi unul dintre cele mai puternice daruri ale sale vine sub ȋnfăţişarea florilor. Fiecare specie are o personalitate diferită, inducȃnd o stare de bine fizică şi emoţională. Fiind capodopere cereşti, florile sunt vase divine ale vindecării, iar terapia cu flori este o metodă care lucrează cu diferite flori – pe baza ȋnfăţişării, miresmelor, culorilor şi energiilor florilor.
  Denumirea botanică: Dahlia spp.
  Proprietăţi energetice: Vă dă putere şi vă aminteşte că sunteţi o persoană importantă, care poate influenţa lucrurile in bine.
  Chakrele asociate: Chakra rădăcinii şi chakra coroanei.
  Descrierea efectelor vindecătoare: Florile de Dalie vă amintesc că sunteţi puternici şi că doar voi vă puteţi indeplini misiunea personală in această viaţă. Observaţi că a fi puternic nu inseamnă a fi ambiţios, a folosi forţa ori a ameninţa. Puteţi face schimbări pozitive in viaţă fiind flexibili, asertivi şi echilibraţi. Dalia vă incurajează să vă urmaţi călăuzirea lăuntrică.
  Mesajul florii dc Dalie: ,,Da, puteţi intr-adevăr să faceţi lucruri importante. Aveţi o uimitoare lumină lăuntrică. Vă rog să acceptaţi deplin acest lucru, pentru ca şi alţii să se poată bucura de frumuseţea voastră. Fiecare om are o misiune personală şi a venit vremea să o cunoaşteţi pe a voastră. Sunteţi singura persoană care poate indeplini această misiune, iar eu vă voi călăuzi la fiecare pas pe care ii faceţi. Eu mă voi asigura că nu vă veţi abate din cale. Când vă acceptaţi puterea, puteţi influenţa in bine vieţile celor din jurul vostru. Vă amintiţi expresia „Conduceţi prin puterea exemplului?” Dacă păşiţi pe calea păcii, alţii vor observa şi vor reflecta şi ei pacea. Sunteţi puternici intr-un mod plin de iubire. Acum a venit vremea să incepeţi să vă preluaţi rolul pentru care aţi venit pe această planetă. Schimbati situaţia actuală… şi lumea.”Sursa:net,realitatea.net 

  Apreciază

 9. Manu zice:

  WOW ! Sunt placut surprins de tot ce vad aici.Superb!

  Apreciat de 1 persoană

 10. Manu zice:

  Felicitari pentru modul inedit al aranjarii imaginilor si gandurilor si sa stii ca este si asta o arta,o pricepere si te admir!

  Apreciat de 1 persoană

  • anitanna zice:

   .Buna dimineata,Manu si bun venit ,tuturor!

   O,O,O ..ce spui tu???
   Multumesc!
   iata ca si eu am trecut,am ascultat si v-am citit si plec … 😕
   O zi de duminica cu binecuvantari !

   Apreciază

   • anitanna zice:

    Buna…n-am mai trecut de ceva luni bune pe aici..au inghetat florile in glastra si-n gradina! photo I2ziJqmWanTNgMDbEqryluX2ueNX-cavx-CXRldjKroH-S6iEYxwHA_zpsyh8djwqh.jpg
    Acum e timpul lor de rasfat la ferestre,in caldura intima a casei…
    O zi frumoasa iar pentru voi un suras si o floare… alaturi de cele mai respectabile ganduri de bine si sanatate! photo R6ziwHq22lgoehH4kExplS77gFQA7eOSfKe-5LsIwxNeQZP4Uj-I6g_zpsgw7wrke5.png photo IHEx1k-V6w8QXiQ0J7gkgYXL1VhrMAogMuJOPO0J-lBsr1qntWFAJQ_zpsetrysmro.gif,sa admiram in virtual….

    Apreciază

     • anitanna zice:

      Iubeste ca si cand nimeni nu te-a facut sa suferi
      ”Munceste ca si cum nu ai avea nevoie de bani.
      Iubeste ca si cand nimeni nu te-a facut sa suferi.
      Danseaza ca si cand nimeni nu te vede.
      Canta de parca nu te-ar auzi nimeni.

      Traieste ca si cand ar fi ultima zi pe pamant.
      Cand iti vine sa plangi, adu-ti aminte de clipele in care zambeai, cand simti ca viata nu are nici un rost gandeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait, cand simti ca vrei sa mori
      gandeste-te ca altii ar da orice sa traiasca….iubeste-ti viata si mai ales prietenii…
      E cel mai de pret lucru!”
       photo zuafRd5U9kc9mcmoFs-ASnqyVxoy3CmWInOoTmpSXE_l0dA-3T3Xhw_zpsp9rkqak4.png
      Limbajul Florilor!!

      Florile au un limbaj aparte. Cat de incantator ar putea sa vorbeasca un tanar iubitei sale fara sa foloseasca cuvintele! Cat de delicat poate aceasta sa-i raspunda prin „vorbe parfumate”! Calea cea mai usoara prin care poti sa-ti exprimi sentimentele si ceea ce gandesti este cea a inmanarii unui buchet de flori persoanei iubite.
      Miturile, povestile biblice, fabulele, toate au incercat sa elucideze misterul semnificatiei florilor. In anii 1700, Charles al II-lea al Suediei a introdus un nou limbaj in Europa, in momentul in care a adus din Persia asa numita „arta a limbajului florilor”. In secolul urmator s-au publicat prelegeri intregi pe aceasta tema, secretul fiind dezvaluit tuturor.
      O intrega conversatie poate sa aiba loc intr-un simplu buchet de flori. Vor fi voci insa, care pot sa spuna ca astazi, cand informatia se poate transmite cu viteza gandului, dintr-o parte in alta a globului, cand exista E-mailul, toate acestea si-au pierdut din sens. Dar oricat de mult ar evolua omenirea si oricat de multe alte mijloace de comunicare vor aparea, florile vor fi mereu mesagerul dragostei iar semnificatia lor va continua sa fie importanta pentru noi.
      Florile sunt mult mai subtile decat un simplu E-mail si spun mai multe lucruri decat ti-ai imagina vreodata.
      Ia cateva dintre semnificatiile atribuite acestora:

      Albastrea: delicatete
      Anemona: anticipare, slabiciune
      Begonie: ganduri negre
      Boboci de trandafir: iubire si puritate
      Brad: timp
      Cactus: suferinta
      Cala: frumusete magnifica, mandrie
      Camelii albe: esti adorabila
      Camelii rosii: esti in inima mea
      Camelii roz: dor

      Crin alb: puritate

      Crin galben: falsitate
      Crizantema: optimism, bucurie
      Crizantema alba: adevar
      Crizantema galbena: ofensa
      Crizantema rosie: te iubesc
      Dafin: coroana poetilor

      Feriga: sinceritate
      Floarea soarelui: a castiga dragostea cuiva
      Galbenea: fericire
      Garoafa alba: dulcete si iubire, dragoste pura
      Garoafa galbena: m-ai dezamagit
      Garoafa rosie: inima mea este asemenea unei torte
      Garoafa roz: nu te voi uita nicodata
      Garofita: vitejie

      Ghiocel: prieten la nevoie
      Gladiole: florile gladiatorilor, sinceritate
      Iasomie: abundenta de dragoste
      Iedera: incredere
      Imortele: dragoste eterna
      Iris: mesaj
      Lalea: simbolul dragostei

      Levantica: puritate, tacere
      Liliac alb: tinerete, inocenta
      Liliac rosu: primele emotii ale dragostei
      Lotus: iertare, dragoste instrainata
      Mac: uitare
      Maghiran: dragoste, fericire
      Magnolie: nobilitate
      Margareta alba: inocenta
      Margareta rosie: frumusete
      Maslin: pace

      Muscata: gentilitate
      Nalba: ambitie
      Narcisa: vanitate
      Narcisa galbena: dragoste neimpartasita
      Nemtisor: lumina, veselie
      Nu- ma-uita: dragoste adevarata, prietenie si fideliate
      Orhidee: frumusete
      Panseluta: simbolul iubitului, al amintirilor
      Papadie: simbolul soarelui, al cochetariei
      Paralute: fidelitate si inocenta, simplitate
      Portocal: casatorie
      Rozmarin: amintire
      Salcam: dragoste tainica
      Salvie: fericire
      Soc: tradare

      Trandafir: dragoste
      Trandafir alb: sunt demn de dragostea ta
      Trandafir galben: gelozie
      Trandafir rosu: pasiune
      Trandafir roz: placere si suferinta
      Trifoi: loialitate
      Trifoi cu patru foi: noroc
      Urzica: calomnie, defaimare
      Violeta: modestie
      Violete albastre: incredere
      Zambila: durere
      Zambila alba: sunt mandru de tine
      Zambila albastra: continuitate a sentimentelor
      Zambila Rosie: imi pare rau
      Zambila roz: joaca
      ..am pus si eu ceva…mi-am permis,daca nu-ti place te rog sa stergi.Am incercat si ceva poze,dar nu se poate. O zi reusita iti doresc si mult spor si imaginatie mai ales in ce faci.

      Apreciază

     • anitanna zice:


      Buni… sunt Luci, o comit iarasi de pe contul tau,te rog sa ma ierti!?
      Zambila: durere
      Zambila alba: sunt mandru de tine
      Zambila albastra: continuitate a sentimentelor
      Zambila Rosie: imi pare rau
      Zambila roz: joaca
      ..am pus si eu ceva…mi-am permis,daca nu-ti place te rog sa stergi.Am incercat si ceva poze,dar nu se poate. O zi reusita iti doresc si mult spor si imaginatie mai ales in ce faci. te iubesc!

      Apreciat de 1 persoană

     • anitanna zice:

      Pentru doamnele din Cafenea… acest minunat trandafir si urarea de o zi speciala ,romantica !
      La multi ani,FEMEIE !

      Apreciază

 11. anitanna zice:
  I love you flower Sleep

  Dragostea nu este ceva pe care s-o găsești …
  Dragostea este ceva care te găsește !
  confused study

  Apreciază

  • anitanna zice:

   Florile… frumusetea naturii poarta mereu cu ele masaje dint-o simbolistica specifica fiecareia…
   Fiecare poate oferi,transmite persoanei care o primeste un gand frumos de drag si dragoste,de loialitate,incurajare,de a merge mai departe pe drumul ales,o speranta,o mica putere fie ca este o gladiola,un iris.. . ori,Stanjenel….Stânjenel este denumirea comună a unor plante monocotilidonate din familia Iridaceae. Plante ierbacee cu rizomi orizontali, adesea ramificați, mai rar cu bulboteri și cu frunze. Tulpină frunzoasă, cu inflorescență terminală paucifloră, monocazială.””
   sursa:WIKIPEDIA

   …o zambila,un trandafir,un cimbru de ce nu ??? 😀
   Da… cimbru: poate ca nu stiati ca si el transmite un mesaj de putere si curaj…
   Pana si usturoiul are mesajul lui…

   Stiti care???

   Apreciază

   • anitanna zice:


    Cimbrul…o planta revolutionara?

    Mai este numit si cimbru de cultura (Thymus vulgaris), pentru a fi deosebit de cimbrul de gradina (Satureja hortensis), care este o cu totul alta specie. Ca infatisare, este total nespectaculos: scund, de nici patruzeci de centimetri inaltime, are flori mici, de culoare roz-pal, care apar de la mijlocul verii si pana toamna tarziu. Nu este deloc pretentios, crescand pe orice fel de soluri si cerand cantitati mici de apa. Sub aceste aparente exterioare modeste se ascunde, insa, o uimitoare forta terapeutica. Se pare ca cimbrul este una din cele mai puternice plante medicinale din lume. De altfel, faima lui e straveche. Pliniu cel Batran il mentioneaza in scrierile sale, iar medicii greci si, mai tarziu, cei romani, il recomandau frecvent contra bolilor digestive si a celor respiratorii. Dacii numeau cimbrul „cinuboila” si il foloseau atat in alimentatie, cat si ca remediu. Consacrarea cimbrului ca medicament a pornit, insa, in evul mediu, cand arabii au inceput sa fabrice uleiuri volatile prin distilare. Foarte repede, uleiul volatil de cimbru a devenit un panaceu universal, capabil sa vindece foarte multe din molimele care au decimat in nenumarate randuri populatia in acele vremuri. Cunoscut de un cerc foarte restrans de „initiati”, uleiul de cimbru prevenea si ajuta la combaterea ciumei, a holerei, a tuberculozei pulmonare, a frigurilor galbene. Exista scrieri orientale care mentioneaza folosirea cu succes a acestui remediu chiar si contra sifilisului sau a dizenteriei. In cele ce urmeaza, vom cunoaste impreuna extraordinarele sale efecte in vindecarea bolilor, de data aceasta in lumina studiilor moderne, nu inainte insa de a afla cum se prepara si cum se administreaza: in diferite afectiuni…
    Sursa:Formula AS…

    Apreciază

 12. Pingback: INVITATIE LA FRUMOS…. | Anitanna's Blog la Cafeneaua "Trandafirul rosu"

 13. anitanna zice:

   photo oE9QOzsVp2hRmulCWp2Bz6MhIhX_-YAHneuOxOWXCss3f8qpeUBeZA.jpg
  Nenorocul
  Le guignon🍀🍀🍀
  Ch Baudelaire🌸🌷🌹
  Atatea flori dau in zadar,
  Parfumul lor subtil si rar
  In taina si-n singuratate
  ……..
  Mainte fleur epanche a regret
  Son parfum doux comme un secret
  Dans les solitudes profondes
  …🌼🌻🌺

  Apreciază

 14. Pingback: Anitanna's Blog la Cafeneaua "Trandafirul rosu"

 15. anitanna zice:

  Mi-e dor de bucuria ce-am simtit…
  Pe geamul meu , in stropii calmi din ploi ,
  Cu tine-n ganduri , cand am atipit …,
  Ca sa visez la linistea din noi !

  Mi-e dor sa fie liniste in jur…
  Iubirea sa domneasca-n fiecare ,
  Imbratisarile sa prinda calm contur ,
  Dintr-un izvor de suflet cald si mare !


  Apreciază

 16. anitanna zice:  Astazi,…PICTURA IN LUME !
  Nu trebuie să îţi pui mintea cu florile. Trebuie doar să le priveşti şi să le miroşi. Floarea mea îmi înmiresma toată planeta, însă eu nu am ştiut să mă bucur de lucrul acesta.

  citat clasic din Antoine de Saint-Exupery


  Eu nu mai doresc şi nu mai caut nimic. Existenţa şi-a deschis porţile pentru mine. Nu mai pot spune că aparţin existenţei pentru că acum sunt, de fapt, părticică din ea. Când o floare înfloreşte, eu înfloresc odată cu ea. Când Soarele răsare, eu răsar odată cu el. Ego-ul, care face ca oamenii să se simtă individualităţi separate, nu mai există. Trupul meu este o părticică din natură, fiinţa mea este o parte din întreg, Eu nu mai sunt o entitate separată.
  citat celebru din OshoCerul saruta pamantul prin ploaie; pamantul saruta cerul prin flori.
  Citat de Rabindranath Tagore

  Floarea nu stie cat de scumpa e frumusetea ei.
  Rabindranath Tagore
  Florile sunt plapande. Si nestiutoare. Se apara si ele cum pot.
  Se cred nemai pomenite cu spinii lor.
  Antoine de Saint-Exupery

  „Nu trebuie sa te iei niciodata dupa ce spun florile.”
  Trebuie doar sa le privesti si sa le
  iubesti!

  Asa ca … sa admiram… !:? 😛

  Apreciază

 17. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I’ve shared your website in my social networks!|

  Apreciat de 1 persoană

VA MULTUMESC !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.