PAGINA CELOR MICI si A CELOR MARI !

Eu sunt Motanul Incaltat….

Exista un singur copil frumos in lume,iar el apartine fiecarei mame.Un copilas intr-o casa e un izvor de bucurie

Ch.Baudelaire

Copilul este asemenea plantei;are nevoie de soare,de mangaiere si dragoste.

Iulia Hasdeu

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Reclame

1.209 răspunsuri la PAGINA CELOR MICI si A CELOR MARI !

 1. anitanna zice:  Cafeaua,
  si stirile zilei,va asteapta !
  „Oricat de grabit ai fi,gasesti o clipa in care sa taci si sa asculti..sa privesti in liniste dincolo de tine… ❤

  Asa ca bun venit in casuta mea virtuala…


  Va multumesc chiar daca o faceti rar,veniti in liniste si plecati la fel in tacere;cu toate astea sper ca ceva din ce vedeti si simtiti aici sa va aduca lumina in privire ,pace in suflet si sa va faca sa mai reveniti…


  La multi ani,copile drag!
  iunie – ziua tuturor copiilor- sa le fie copilaria pura, linistita si cu gropite in obraji de fericire. La multi ani! O zi magica!

  La multi ani si celor care va simtiti copii! Sa aveti mereu sufletul pur, zâmbetul gingas si viaţa fără griji asemenea unui copil. Scoteti-va azi la iveala gingăşia din voi! ❤
  ,scria,ADI in 2016…

  „Pentru fiecare om, exista undeva o bucățică de cer pe pământ..”
  Hrisostom Filipescu

  O zi linistita va doresc !
  https://anitanna.wordpress.com/pagina-pensionarilor/#comment-137682
  …va astept si aici…
  O zi cu bucurii !

  Apreciază

  • anitanna zice:   1 Iunie – ZIUA COPILULUI.
   Semnificatie, istoric si traditie

   Semnificaţie
   Ziua Copilului, numită şi Ziua Internaţională a Copilului, este în multe ţări o sărbătoare pentru copii. În România se sărbătoreşte în data de 1 iunie.
   Aşadar, 1 iunie reprezintă Ziua Copilului, ziua în care toţi copiii trebuie să se simtă bine, să primească cadouri, să se distreze împreună. În această zi, fiecare dintre noi îşi aminteşte de momentele frumoase ale copilăriei, întorcându-se cu gândul în trecut sau retrăind-o prin ochii oricărui copil.
   Ziua Copilului este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne minunăm şi să ne bucurăm de fiecare zi şi clipă a vieţii, precum cei mici. Să sarbatorim alături de copii, nepoţii, fraţii sau vecinii noştri şi să ne lasăm inspiraţi de bucuria lucrurilor simple sau … să nu uităm de copilul din noi. Aşadar, această zi este un bun prilej pentru a uita de toate grijile, de a ne aminti de „cea mai frumoasă iluzie” … copilăria.
   1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului trebuie să însemne multe bucurii pentru copii, baloane colorate, jucării, dulciuri, hăinuţe noi, jocuri şi distracţii în parcuri, prietenii noi, generozitate, dragoste, inocenţă, puritate, duioşie, pictură, dansuri, plimbări, desene pe asfalt, filme, urări, felicitări.

   Istoric, tradiţie
   Ziua Copilului a fost menţionată prima dată la Geneva, la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus „Ziua Copilului”.
   În Turcia, Ziua Copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în data de 23 aprilie 1920.
   Ziua Internaţională a Copilului a fost sarbatorită pentru prima oara în lume în octombrie 1953 şi a fost sponsorizată de către Uniunea Internaţională pentru Bunăstarea Copilului din Geneva;
   Ideea de a avea o zi internaţională i-a venit lui Rubab Mansoor, elev în clasa a VIII-a şi a fost acceptată şi adoptată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în anul 1954.
   În anul 1954, Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la aşa-numita „Ziua Copilului” (“Universal Children’s Day”).
   În România, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005, însă deocamdată nu se ştie cand a fost sărbătorită pentru prima dată Ziua Internaţională a Copilului
   Cu toate acestea, investigaţiile continuă şi ne bucurăm că există două date în care gândurile se îndreaptă spre copii, aceştia având 2 zile ale lor:
   · 1 Iunie – Ziua Internaţională a Copilului,
   · 20 Noiembrie – Ziua Universală a Copiilor.
   Nu se ştie exact de ce ziua de 1 Iunie a fost aleasă ca Ziua Internaţională a Copilului, însă există o teorie potrivit căreia, consulul general chinez de la San Francisco a strâns un număr de copii orfani chinezi pentru a sărbători Festivalul Dragonului, care s-a întâmplat să fie chiar pe 1 iunie, dată care a coincis, de asemenea, cu Conferinţa de la Geneva.
   De atunci s-a stabilit ca 1 iunie sa fie Ziua Internaţională a Copilului, mai ales în ţările comuniste.
   În vest, această zi este sărbătorită în alte zile ale anului, dar nu i se acordă prea mare atenţie.
   Astfel, această zi a fost interpretată ca fiind o sărbătoare comunistă.
   Nu peste tot în lume Ziua Copilului se sărbătoreşte pe 1 iunie.
   Pentru UNESCO, de exemplu, Ziua Copilului este 20 noiembrie.
   Din istoricul momentelor mai importante ale mişcării de promovare a drepturilor copilului amintim:
   Adoptarea de către Liga Naţiunilor Unite a Declaraţiei Drepturilor Copilului – 1924,
   Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor, organizată la Geneva – 1925,
   Convenţia privind Drepturile Copilului – 1989, adoptată de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite,
   Convenţia Naţiunilor Unite (în luna septembrie) – 1990, ratificată şi de Parlamentul României.

   Scop
   Ziua Internaţională a Copilului are la baza şi promovează schimbul reciproc de idei, dorinţa de a-i face pe copii să înţeleagă acest concept, precum şi iniţierea unei acţiuni de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea.

   Ziua copiilor în lume
   Data zilei copilului variază foarte mult între țări. Aproximativ 30 de state au preluat 1 iunie de la China și SUA.
   · Argentina sărbătorește a doua duminică din luna august.
   · Australia sărbătorește în prima duminică din luna iulie.
   · Brazilia sărbătorește în data de 12 octombrie.
   · Bulgaria sărbătorește în data de 1 iunie.
   · Cuba sărbătorește în a treia duminică din luna iulie.
   · Germania de la reunificarea Germaniei se sărbătorește în data de 1 iunie din timpul DDR-ului și 20 septembrie sărbătoarea Republicii Federale Germania.
   · India sărbătorește în data de 14 noiembrie.
   · Japonia sărbătorește în data de 5 mai.
   · Mexic sărbătorește în data de 30 aprilie.
   · Polonia sărbătorește în data de 1 iunie.
   · Republica Moldova sărbătorește în data de 1 iunie.
   · Turcia sărbătorește în data de 23 aprilie.
   · Ungaria sărbătorește în ultima duminică a lunii mai.

   1 Iunie este ziua în care se celebrează miracolul naşterii, miracolul purităţii, dar şi întoarcerea la inocenţă.
   Nu există limite de vârstă când vine vorba de a sărbători Ziua Copilului. Oricare dintre noi, copil sau adult, are voie să se simtă copil şi chiar este necesar ca macăr o dată pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi, să zâmbim curat şi să simţim că ludicul înfloreşte în inimile noastre.
   Copiii nu trebuie să fie neglijaţi nicicând, căci ei sunt cei care ne fac de multe ori ziua mai bună şi pentru care ajungem la un moment dat să trăim. De ziua lor aceştia merită o atenţie deosebită pentru a şti că au anumite drepturi, că sunt importanţi.

   1 IUNIE, Ziua Copilului, ar putea deveni zi liberă. potrivit unui proiect de lege depus la Senat de parlamentari de la toate partidele.
   Potrivit proiectului, Ziua copilului ar urma sa fie nelucratoare, alaturi de 1 si 2 ianuarie, prima si a doua zi de Pasti, 1 mai, prima si a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie – Sfantul Andrei, 1 decembrie, prima si a doua zi de Craciun, doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.
   Initiatorii au apreciat, in expunerea de motive a proiectului, ca timpul petrecut de parinti alaturi de copii reprezinta cea mai eficienta si simpla metoda de a forma si consolida o relatie sanatoasa copil-parinte.
   “În societatea actuală, timpul a devenit o resursă critică, atât la birou, cât şi acasă. 24 de ore par să nu mai fie suficiente, iar găsirea unui echilibru între viaţa personală şi cea profesională este o provocare din ce în ce mai mare. Muncim peste program şi facem sacrificii pentru ca cei mici să aibă o viaţă mai bună. Dar de multe ori lipseşte ce e mai preţios pentru ei: prezenţa fizică a părinţilor lor. Să le oferim celor mici timp de calitate şi amintiri pentru o viaţă”
   “Acest timp le asigura copiilor un mediu armonios in care sa creasca si sa se dezvolte si le ofera un set de valori si un model de urmat pentru cand vor fi, la randul lor, parinti”, au mentionat initiatorii.
   Acestia au aratat ca parintii trebuie sa fie constienti ca timpul petrecut cu copiii lor este foarte important si ca modul in care il valorifica in interactiunile dintre ei poate avea un rol determinant pentru evolutia ulterioara a copilului.
   “Ziua copilului, sarbatorita in Romania la 1 iunie, este un prilej de a sarbatori copilaria, de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea si familia si de a aprecia si iubi copiii. Este o sarbatoare frumoasa care are implicatii atat pentru adulti, cat si pentru copii. Este o ocazie de a petrece timp de calitate cu cei mici, nu neaparat cu proprii copii”, au mai motivat initiatorii necesitatea proiectului.
   Proiectul se afla in consultare publica la Senat.
   (Avocat Florentina ILISEI, Dreptul Familiei, Istorie.Religie.Mit in constiinta romaneasca)

   Apreciază

 2. anitanna zice:

  Sa nu va ingrijorati de ceea ce vom culege astazi;
  sa fim preocupate de ceea ce vom semana fiecare !
  * Sa nu uitam ca *cine fuge de rabdare fuge de mantuire…!

  Rabdarea de fapt este ca o adevarata rugaciune.. ❤
  O zi frumoasa !


  Apreciază

 3. anitanna zice:


  Frumuseti micute si sa ai tot de la viata…dar sa nu te poti bucura ?!


  e o mare durere si nedreptate !

  Apreciază

Bun venit ! Se poate comenta !

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.