PAGINA CELOR MICI si A CELOR MARI !

Eu sunt Motanul Incaltat….

Exista un singur copil frumos in lume,iar el apartine fiecarei mame.Un copilas intr-o casa e un izvor de bucurie

Ch.Baudelaire

Copilul este asemenea plantei;are nevoie de soare,de mangaiere si dragoste.

Iulia Hasdeu

Această prezentare necesită JavaScript.

 

Reclame

1.225 de răspunsuri la PAGINA CELOR MICI si A CELOR MARI !

 1. anitanna zice:  Cafeaua,
  si stirile zilei,va asteapta !
  „Oricat de grabit ai fi,gasesti o clipa in care sa taci si sa asculti..sa privesti in liniste dincolo de tine… ❤

  Asa ca bun venit in casuta mea virtuala…


  Va multumesc chiar daca o faceti rar,veniti in liniste si plecati la fel in tacere;cu toate astea sper ca ceva din ce vedeti si simtiti aici sa va aduca lumina in privire ,pace in suflet si sa va faca sa mai reveniti…


  La multi ani,copile drag!
  iunie – ziua tuturor copiilor- sa le fie copilaria pura, linistita si cu gropite in obraji de fericire. La multi ani! O zi magica!

  La multi ani si celor care va simtiti copii! Sa aveti mereu sufletul pur, zâmbetul gingas si viaţa fără griji asemenea unui copil. Scoteti-va azi la iveala gingăşia din voi! ❤
  ,scria,ADI in 2016…

  „Pentru fiecare om, exista undeva o bucățică de cer pe pământ..”
  Hrisostom Filipescu

  O zi linistita va doresc !
  https://anitanna.wordpress.com/pagina-pensionarilor/#comment-137682
  …va astept si aici…
  O zi cu bucurii !

  Apreciază

  • anitanna zice:   1 Iunie – ZIUA COPILULUI.
   Semnificatie, istoric si traditie

   Semnificaţie
   Ziua Copilului, numită şi Ziua Internaţională a Copilului, este în multe ţări o sărbătoare pentru copii. În România se sărbătoreşte în data de 1 iunie.
   Aşadar, 1 iunie reprezintă Ziua Copilului, ziua în care toţi copiii trebuie să se simtă bine, să primească cadouri, să se distreze împreună. În această zi, fiecare dintre noi îşi aminteşte de momentele frumoase ale copilăriei, întorcându-se cu gândul în trecut sau retrăind-o prin ochii oricărui copil.
   Ziua Copilului este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne minunăm şi să ne bucurăm de fiecare zi şi clipă a vieţii, precum cei mici. Să sarbatorim alături de copii, nepoţii, fraţii sau vecinii noştri şi să ne lasăm inspiraţi de bucuria lucrurilor simple sau … să nu uităm de copilul din noi. Aşadar, această zi este un bun prilej pentru a uita de toate grijile, de a ne aminti de „cea mai frumoasă iluzie” … copilăria.
   1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului trebuie să însemne multe bucurii pentru copii, baloane colorate, jucării, dulciuri, hăinuţe noi, jocuri şi distracţii în parcuri, prietenii noi, generozitate, dragoste, inocenţă, puritate, duioşie, pictură, dansuri, plimbări, desene pe asfalt, filme, urări, felicitări.

   Istoric, tradiţie
   Ziua Copilului a fost menţionată prima dată la Geneva, la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus „Ziua Copilului”.
   În Turcia, Ziua Copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în data de 23 aprilie 1920.
   Ziua Internaţională a Copilului a fost sarbatorită pentru prima oara în lume în octombrie 1953 şi a fost sponsorizată de către Uniunea Internaţională pentru Bunăstarea Copilului din Geneva;
   Ideea de a avea o zi internaţională i-a venit lui Rubab Mansoor, elev în clasa a VIII-a şi a fost acceptată şi adoptată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în anul 1954.
   În anul 1954, Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la aşa-numita „Ziua Copilului” (“Universal Children’s Day”).
   În România, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005, însă deocamdată nu se ştie cand a fost sărbătorită pentru prima dată Ziua Internaţională a Copilului
   Cu toate acestea, investigaţiile continuă şi ne bucurăm că există două date în care gândurile se îndreaptă spre copii, aceştia având 2 zile ale lor:
   · 1 Iunie – Ziua Internaţională a Copilului,
   · 20 Noiembrie – Ziua Universală a Copiilor.
   Nu se ştie exact de ce ziua de 1 Iunie a fost aleasă ca Ziua Internaţională a Copilului, însă există o teorie potrivit căreia, consulul general chinez de la San Francisco a strâns un număr de copii orfani chinezi pentru a sărbători Festivalul Dragonului, care s-a întâmplat să fie chiar pe 1 iunie, dată care a coincis, de asemenea, cu Conferinţa de la Geneva.
   De atunci s-a stabilit ca 1 iunie sa fie Ziua Internaţională a Copilului, mai ales în ţările comuniste.
   În vest, această zi este sărbătorită în alte zile ale anului, dar nu i se acordă prea mare atenţie.
   Astfel, această zi a fost interpretată ca fiind o sărbătoare comunistă.
   Nu peste tot în lume Ziua Copilului se sărbătoreşte pe 1 iunie.
   Pentru UNESCO, de exemplu, Ziua Copilului este 20 noiembrie.
   Din istoricul momentelor mai importante ale mişcării de promovare a drepturilor copilului amintim:
   Adoptarea de către Liga Naţiunilor Unite a Declaraţiei Drepturilor Copilului – 1924,
   Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor, organizată la Geneva – 1925,
   Convenţia privind Drepturile Copilului – 1989, adoptată de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite,
   Convenţia Naţiunilor Unite (în luna septembrie) – 1990, ratificată şi de Parlamentul României.

   Scop
   Ziua Internaţională a Copilului are la baza şi promovează schimbul reciproc de idei, dorinţa de a-i face pe copii să înţeleagă acest concept, precum şi iniţierea unei acţiuni de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea.

   Ziua copiilor în lume
   Data zilei copilului variază foarte mult între țări. Aproximativ 30 de state au preluat 1 iunie de la China și SUA.
   · Argentina sărbătorește a doua duminică din luna august.
   · Australia sărbătorește în prima duminică din luna iulie.
   · Brazilia sărbătorește în data de 12 octombrie.
   · Bulgaria sărbătorește în data de 1 iunie.
   · Cuba sărbătorește în a treia duminică din luna iulie.
   · Germania de la reunificarea Germaniei se sărbătorește în data de 1 iunie din timpul DDR-ului și 20 septembrie sărbătoarea Republicii Federale Germania.
   · India sărbătorește în data de 14 noiembrie.
   · Japonia sărbătorește în data de 5 mai.
   · Mexic sărbătorește în data de 30 aprilie.
   · Polonia sărbătorește în data de 1 iunie.
   · Republica Moldova sărbătorește în data de 1 iunie.
   · Turcia sărbătorește în data de 23 aprilie.
   · Ungaria sărbătorește în ultima duminică a lunii mai.

   1 Iunie este ziua în care se celebrează miracolul naşterii, miracolul purităţii, dar şi întoarcerea la inocenţă.
   Nu există limite de vârstă când vine vorba de a sărbători Ziua Copilului. Oricare dintre noi, copil sau adult, are voie să se simtă copil şi chiar este necesar ca macăr o dată pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi, să zâmbim curat şi să simţim că ludicul înfloreşte în inimile noastre.
   Copiii nu trebuie să fie neglijaţi nicicând, căci ei sunt cei care ne fac de multe ori ziua mai bună şi pentru care ajungem la un moment dat să trăim. De ziua lor aceştia merită o atenţie deosebită pentru a şti că au anumite drepturi, că sunt importanţi.

   1 IUNIE, Ziua Copilului, ar putea deveni zi liberă. potrivit unui proiect de lege depus la Senat de parlamentari de la toate partidele.
   Potrivit proiectului, Ziua copilului ar urma sa fie nelucratoare, alaturi de 1 si 2 ianuarie, prima si a doua zi de Pasti, 1 mai, prima si a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie – Sfantul Andrei, 1 decembrie, prima si a doua zi de Craciun, doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.
   Initiatorii au apreciat, in expunerea de motive a proiectului, ca timpul petrecut de parinti alaturi de copii reprezinta cea mai eficienta si simpla metoda de a forma si consolida o relatie sanatoasa copil-parinte.
   “În societatea actuală, timpul a devenit o resursă critică, atât la birou, cât şi acasă. 24 de ore par să nu mai fie suficiente, iar găsirea unui echilibru între viaţa personală şi cea profesională este o provocare din ce în ce mai mare. Muncim peste program şi facem sacrificii pentru ca cei mici să aibă o viaţă mai bună. Dar de multe ori lipseşte ce e mai preţios pentru ei: prezenţa fizică a părinţilor lor. Să le oferim celor mici timp de calitate şi amintiri pentru o viaţă”
   “Acest timp le asigura copiilor un mediu armonios in care sa creasca si sa se dezvolte si le ofera un set de valori si un model de urmat pentru cand vor fi, la randul lor, parinti”, au mentionat initiatorii.
   Acestia au aratat ca parintii trebuie sa fie constienti ca timpul petrecut cu copiii lor este foarte important si ca modul in care il valorifica in interactiunile dintre ei poate avea un rol determinant pentru evolutia ulterioara a copilului.
   “Ziua copilului, sarbatorita in Romania la 1 iunie, este un prilej de a sarbatori copilaria, de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea si familia si de a aprecia si iubi copiii. Este o sarbatoare frumoasa care are implicatii atat pentru adulti, cat si pentru copii. Este o ocazie de a petrece timp de calitate cu cei mici, nu neaparat cu proprii copii”, au mai motivat initiatorii necesitatea proiectului.
   Proiectul se afla in consultare publica la Senat.
   (Avocat Florentina ILISEI, Dreptul Familiei, Istorie.Religie.Mit in constiinta romaneasca)

   Apreciază

 2. anitanna zice:

  Sa nu va ingrijorati de ceea ce vom culege astazi;
  sa fim preocupate de ceea ce vom semana fiecare !
  * Sa nu uitam ca *cine fuge de rabdare fuge de mantuire…!

  Rabdarea de fapt este ca o adevarata rugaciune.. ❤
  O zi frumoasa !


  Apreciază

 3. anitanna zice:


  Frumuseti micute si sa ai tot de la viata…dar sa nu te poti bucura ?!


  e o mare durere si nedreptate !

  Apreciază

  • anitanna zice:


   „Sunt doar un copil ce încă mai crede în ceea ce este frumos, sunt doar un copil ce încă mai crede în zâne şi în prinţi, sunt doar un copil în haine de matur ce doreşte să te vadă zâmbind, un copil ce doreşte să nu fie uitat şi să fie iubit, sunt doar un suflet de copil… Când va muri copilul, va muri şi maturul…”
   Mihai Florian Dumitrescu

   Pentru voi prieteni dragi din lumea
   virtuala !
   Sa nu uitati niciand cum ca 😛 :
   „Viata nu e un mers continuu,trebuie sa pornim la drum in fiecare minut!”
   Roger Munier

   Sa aveti zile senine,frumoase,imbelsugate,linistite ,pline cu sanatate si bucurie…
   Multa bafta si succese in noul an scolar,tuturor !
   ……….

   Apreciază

   • anitanna zice:

    https://lyricstranslate.com/ro/nica-zaharia-galben%C4%83-gutuiecolina-galbenei-gutui-lyrics.html

    Galbenă gutuie
    Galbenă gutuie…
    Dulce-amăruie…
    Lampă la fereastră
    Toată iarna noastră!

    Dulce, galbenă lumină
    Cum și eu bălai eram.
    Mi-a pus mama o gutuie
    Ce se coace-ncet la geam…
    Aș mușca-o, dar mă doare,
    Mă cuprinde-un fel de jind…
    Și acum când trece anul
    Parc-o simt îmbătrânind.

    Galbenă gutuie…
    Dulce-amăruie…
    Lampă la fereastră
    Toată iarna noastră!

    Mama mea n-avea nici globuri,
    Nici beteală și nici stea…
    Sărbătorile de iarnă
    Cu gutui le-mpodobea…
    Mi-a pus mama o gutuie
    La fereastra dinspre drum…
    Și o văd cum luminează,
    N-am puterea s-o consum.

    Galbenă gutuie…
    Dulce-amăruie…
    Lampă la fereastră
    Toată iarna noastră!

    Parcă are-n ea ceasornic
    Și al mamei plânset sfânt…
    Luminează și se stinge
    O gutuie pe pământ.
    Luxul mamei cel mai mare
    Când copii ne mai simțeam
    Era pâinea de pe masă
    Și gutuia de la geam.

    Galbenă gutuie…
    Dulce-amăruie…
    Lampă la fereastră
    Toată iarna noastră(x2)

    Galbenă gutuie…(x3)

    Apreciază

 4. anitanna zice:
  https://lyricstranslate.com/ro/galben%C4%83-gutuiecolina-galbenei-gutui-yellow-quincethe-carol-yellow-quince.html

  Yellow quince
  Yellow quince…
  Bitter-sweet…
  Lamp at the window
  All of our winter!

  Sweet, yellow light
  Like blond I was.
  Mother put a quince
  That is slowly ripening by the window…
  I would bite it, but I’m hurting,
  A kind of yearning takes over me…
  And now when the year passes
  It’s as if I feel it aging.

  Yellow quince…
  Bitter-sweet…
  Lamp at the window
  All of our winter!

  My mother had no globes,
  And no tinsel and no star…
  With quinces
  The winter holidays she decorated…
  Mother put a quince
  At the window to the road…
  And I see how it illuminates,
  I don’t have the power to consume it.

  Yellow quince…
  Bitter-sweet…
  Lamp at the window
  All of our winter!

  It’s as if it’s got a clock inside of it
  And mother’s holy cry…
  Illuminates and withers
  A quince on Earth.
  Mother’s greatest luxury
  When we still felt like kids
  Was the loaf on the table
  And the quince by the window.

  Yellow quince…
  Bitter-sweet…
  Lamp at the window
  All of our winter!(x2)

  Yellow quince…(x3)

  If you ever spot a mistake in any of my translations, you’re always free to correct me.
  Dacă găsești o greșeală în vreuna din traducerile mele, ești mereu liber să mă corectezi. Traducere preluata de pe Google….

  Apreciază

 5. anitanna zice:


  Se spune ca in seara de Craciun, la fiecare clinchet de clopotel o dorinta se indeplineste !
  Iti urez sa petreci sarbatorile cu sufletul plin de dorinte, in clinchet de clopotei,cu speranta ca totul va fi asa cum iti doresti tu !
  CRACIUN FERICIT !

  Apreciază

 6. anitanna zice:


  Salutare dragilor de pretutindeni !

  Se apropie sfarsitul de an cu zapezi,cadouri,miros de cozonaci,sarmale si tuica fiarta, si ne cuprinde asa o ameteala dulce,pe jumatate de la tuica fiarta si cealalta de la bucuria Sarbatorilor ce ne bat la usa;parca mai mult in aceasta perioada familia este mai bucuroasa,mai unita,este pe primul plan,cu colinde si copii imbujorati de ger…cand toti ai casei se aduna de pe unde sunt imprastiati,la un loc,cu mic si mare,bucurandu-se de Nasterea Domnului,de masa imbelsugata,de vacante si concedii,de pachetele minunate,colorate de sub brad, primite in dar de la cei dragi…de tot si toate!
  Asa ca,sa nu mai lungesc vorba, aproape ca a trecut nebunia,mai sunt cateva ore pana la NASTEREA DOMNULUI …
  Cand ,astazi s-a nascut HRISTOS !…
  Cu chip bland si luminos…
  din ea,din nebunia ,-ca sa zic asa,dinaintea Sarbatorilor,cand nu stii incotro sa alergi,ce sa faci mai intai,si apoi iata ca a sosit si totodata , calmul si linistea de dupa,cand nu facem decat sa ne bucuram…sa privim,cu nostalgie in urma la ce am petrecut,trecut s-au lasat… si te cuprinde o liniste si o pace launtrica…minunata… dar ,ma intreb,cati dintre noi,simt asa,asta???,si cati sunt care nu au ce pune o bucatica de paine pe masa???

  Cu gandul la ei ,sa facem ca in aceasta perioada din putinul nostru pe cineva mai fericit daca avem posibilitatea!?
  ❓ ,
  un gest cat de mic,neinsemnat,conteaza tare mult!?
  Sa fim milostivi,filotei,fiindca tot am sarbatorit, mai ieri,pe 7 decembrie ,o cate zile au trecut de atunci, pe SF Filofteia, ajutorarea saracilor,a napastuitilor,a copiilor… si sa nu fim lacomi si avari sa ne imbuibam numai pe noi !? 😛 : ,sa avem grija numai de trupurile noastre,ci mai ales de sufletele noastre ? si a celor in necazuri si nevoi !
  A venit,a venit…,putem deja canta,o zice,de pe acum…CRACIUNUL ❤ cu zurgalai si glasuri vesele si bucuroase de copii dar mai ales cu magia lui…Nasterea lui HRISTOS cel minunat si stralucitor..mic si infasatel… ! ❤

  Sarbatori cu bine,bucurie si multa fericire in casele dumneavoastra si in sufletele minunate !!

  Apreciază

 7. anitanna zice:


  Aho,aho copii si frati…

  Apreciază

 8. anitanna zice:

  Aici,astazi,in cafenea fiindca este o zi de JOI..este si o zi cu mult verde !


  ASTAZI,A FOST JOI ,A FOST O ZI DE IARNA !
  SI MAINE,VINERI SI SAMBATA SI DUMINICA…TOT WEEKENDUL VA FI TOT IARNA ,
  😀 😛 😕 DESI S-AU ANUNTAT SCADERI DE TEMPERATURI APROAPE DE INGHET ! 😀 PRIN UNELE LOCURI DIN TARA !
  SA AVETI UN WEEKEND DE IARNA …REUSIT !
  Pentru tine buna mea… Luci al tau !

  Apreciază

Vrei sa ne scrii ceva ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.