BUCATARIA CAFENELEI …

SAM_0133

„Rasul este cel mai luminos acolo unde mancarea este cea mai buna.” – Proverb irlandez

BUN VENIT IN BUCATARIA MEA! SPER SA-TI PLACA CE GASESTI!?

jwF55mLbaSE6al1h-uA7KdW-cDbLIYohPjX3b0e15GYcDliXUSyIng==

DG2qpggwUG7KgdHMNHqX65simI0bnaAyIS2PAG4KA73OlBkLaey_Hw==

Ciorbe. supe, sărmăluţe,
Sosuri calde, chifteluţe,
Pregăteşte iscusit,
Că e meşter la gătit.

A.R.

12.116 răspunsuri la BUCATARIA CAFENELEI …

 1. anitanna zice:


  Cand dimineata lin apare…si corcodusul a inflorit…. trebuie sa traiesti simplu,sa adaruiesti cu inima si sa zambesti cu sufletul.
  In viata dragilor toate au un rost al lor.
  Nu am sti sa pretuim bucuria daca nu am trece prin durere si invers.
  O zi binecuvantata de marti si pe care o gasiti in cafeneaua noastra in nuante de roz:…pentru ca aceasta culoare linisteste,echilibreaza spiritual.este o indragita culoare in decorarea interioarelor,te indeamna la meditatiii si te calmeaza si-ti da o oarecare speranta…..
  O culoare care te duce cu gandul la bun gust,eleganta,lux,iar pe timpuri era o culoare ..a copilariei….si a dragostei tineretii…
  PRIMAVARA

  Primejdii dulci alcătuind sub gene,
  mi te iveşti istovitor de dulce
  cu sânii bulbucaţi zvâcnind să culce
  pe ei sărutul lutului, alene.

  Te stingi încet din mine, iară
  sub piept loveşte-n căldărim o minge
  şi ziua pe trotuare se prelinge,
  lăsând în urmă-i iz de primăvară.

  Alături de mocirlele uscate
  ies pomii toţi cu trunchiurile-n floare
  Hei… zi cu soare-n zare, spune-mi oare
  cam câte fete-s astăzi deflorate?

  Un orizont pierdut, cu buze roşii
  sărută-n creştet noaptea pe hotare
  Cocoarele revin din depărtare
  şi mor în primăvară ofticoşii…
  (Nichita Stănescu, 1955 (volumul Argotice)
  Sa aveti sufletul vesnic ca o primavara …tanar !


  Azi de suflet ca mancare…pentru hranirea trupului am..
  ciorba cu loboda,stevie,urzice,etc…
  si salata orientala cu masline si ulei grecesc,direct de la sursa…cred ca este natural ,dupa gust asa pare!
  Ma bucur ca mananc masline adevarate si nu imitatii din marketuri…
  O zi buna!

  Apreciază

 2. anitanna zice:


                                                         BUN GASIT PE FIECARE!

  Ziua Păcălelilor. Farse celebre de 1 aprilie
  Scris de : L.M.
  Este o zi memorabilă, pune la încercare ingeniozitatea şi umorul, stârneşte zâmbete şi râsete, sau uneori scurte momente de stânjeneală. Poate că nu a fost declarată în mod oficial zi de sărbătoare, însă ziua de 1 Aprilie este celebrată cu farse în mai multe ţări ale lumii. Marcată mai întâi în Europa, Ziua Păcălelilor a emigrat peste ocean şi apoi s-a răspândit pe tot globul.
  Ziua Păcălelilor. Farse celebre de 1 aprilie life Nu se cunosc cu exactitate originile zilei de 1 aprilie ca Zi a Păcălelilor, dar presupunerile şi teoriile istoricilor spun că obiceiul farselor ar fi o împletire de obiceiuri populare locale specifice fiecărei ţări, legende străvechi şi ceremonialuri de întâmpinare a Anului Nou şi ulterior, a primăverii.
  Pentru cei cu simţul umorului dezvoltat şi cu un gust deosebit pentru farse, ziua de 1 aprilie este un prilej foarte bun de distracţie. Pentru cei cu mulţi “duşmani” sau prieteni glumeţi, s-ar putea să fie mai degrabă o zi în care să nu îşi dorească să iasă din casă.
  După cum spunea Mark Twain, “ziua de 1 aprilie este ziua în care ne amintim ce suntem în celelalte 364 de zile ale anului”.
  Când şi unde s-a dat startul păcălelilor?
  Obiceiul de a păcăli ar data din timpul Romei Antice, spun unii istorici, şi ar fi fost inclus în cadrul serbărilor Hilaria pe care romanii le organizau pe 25 martie. Râzând şi glumind, romanii celebrau echinocţiul şi instalarea primăverii, care de multe ori joacă feste şi păcăleşte oamenii cu schimbări bruşte şi capricioase ale vremii.
  Conform unei alte teorii, Ziua Păcălelilor ar avea, de fapt, legătură cu Festivalul hindus Holi de la finele lui martie şi care reaminteşte de victoria asupra răului. În zilele de sărbătoare ale festivalului, s-a păstrat obiceiul de a aprinde un foc mare, purificator.
  Sau, o altă ipoteză, acceptată de majoritate, susţine că originea zilei de 1 Aprilie are strânsă legătură cu schimbarea calendarului iulian cu cel gregorian în Franţa, în 1582, în timpul lui Carol al IX-lea.
  Atunci, veştile circulau mai greu şi cei care nu aflaseră ca Anul Nou s-a mutat la 1 ianuarie şi continuau să-l sărbătorească la 1 aprilie, erau numiţi poisson d’Avril (peşte de aprilie) şi ţinta glumelor şi farselor celorlalţi.
  Pe spatele lor se prindea un peşte din hârtie, care simboliza că erau la fel de naivi şi uşor de păcălit ca şi un peşte uşor de prins. Şi acum, Ziua Păcălelilor este sărbătorită în Franţa prin cadouri şi bomboane de ciocolată în formă de peşte sau felicitari cu peşti.
  Din Franţa, 1 Aprilie ca Zi a Păcălelilor s-a răspândit şi în Marea Britanie, în secolul al XVIII-lea.
  Până la 1752, Marea Britanie a refuzat să accepte noul calendar, iar pe măsura trecerii timpului felicitările trimise pentru Anul Nou la 1 aprilie au început să fie considerate farse, fiind însoţite adeseori de cadouri hazlii.
  În Anglia, cel păcălit este numit “noddy” şi trebuie să poarte o coadă ataşată pantalonilor sau fustei. În Scoţia, Ziua Păcălelilor este marcată şi acum timp de două zile, iar celor care se lasă păcăliţi li se spune “April qowk” sau “April cuckoo” (cuc de aprilie), şi sunt consideraţi, asemenea păsării, naivi sau nătângi.
  Importanţa cu care este privită Ziua Păcălelilor în Marea Britanie este dovedită şi de emisiunile TV, care nu de multe ori au derutat populaţia.
  În Spania, celor păcăliţi de 1 Aprilie li se atribuie epitetul de “nătărăi”.
  Japonezii sărbătoresc la 1 aprilie “Ziua păpuşilor”, sau “Ziua bucuriei celor mici”, cărora le oferă în dar păpuşi.
  Ziua Păcălelilor este sărbătorită şi în unele state din America Latină – Peru, Mexic şi Columbia, dar la 28 Decembrie, sub numele de “Dia de los inocentes” (ziua celor naivi). Demult, în Mexic, “Dia de los inocentes” era ziua în care creştinii îi plângeau pe copiii măcelariţi de Herod, însă, în timp, semnificaţia celei mai nefericite zile a evoluat de la tristeţe, la veselia păcălelilor.
  În Iran şi în unele părţi din India, Ziua Păcălelilor e numită “Sizdah Bedar”, are loc în cea de-a 13-a zi a Anului Nou (Noruz), şi este una dintre cele mai vechi tradiţii de acest gen.
  La români, Ziua pacalelilor s-a împământenit abia în secolul al XIX-lea, deşi saşii şi svabii de la noi aveau mai demult o tradiţie ca de 1 aprilie să-şi facă farse şi se păcălească unii pe altii. Românii, hâtri din fire, i-au avut însă pe eroii de poveste Păcală şi Tândală, pe Danilă Prepeleac, Stan Păţitul sau Pepelea, şi au inventat Păcălici, jocul de cărţi care ne-a bucurat copilăria.
  Păcăleli celebre făcute de-a lungul timpului
  La 31 martie 1940, Institutul Franklin din Philadelphia, SUA, a publicat un comunicat care anunţa că a doua zi va fi sfârşitul lumii, informaţia a fost preluată şi difuzata de un post de radio, care a precizat că apocalipsa va veni la 1 aprilie, la ora 15 fix. Ştirea preciza, nu e o păcăleală de 1 aprilie pentru că informaţia a fost confirmată şi de Wagner Schlesinger, directorul Planetarium-ului din oraş. Panica a luat sfârşit abia după ce astronomii au negat predicţia, iar autorul farsei, ofiţerul de presă al Institutului Franklin, William Castellini, a fost demis.
  În anul 1950, o televiziune olandeză a anunţat că Turnul din Pisa s-a prăbuşit.
  În 1952, doi adolescenţi au predat unei secţii de poliţie din Londra un dosar găsit într-o staţie de autobuz şi care aparent conţinea schiţele unui dispozitiv atomic.
  Poliţia a intrat imediat în alertă şi a informat autorităţile, de la guvern la Camera Comunelor, despre posibila pierdere a unor secrete nucleare. A aflat şi presa care a pus pe jar publicul. După ce schiţele au fost examinate de fizicieni, care au spus că nu înţeleg despre ce e vorba, misterul a fost rezolvat de un prieten al celor doi tineri care a dezvăluit că aşa zisul dispozitiv nuclear era de fapt … o maşinărie de făcut cârnaţi.
  În 1957, BBC difuzează o ştire de trei minute în care se spune că la o fermă din Elveţia s-au obţinut recolte record de spaghetti şi arătau imagini cu tăieţei recoltaţi din copaci. Ştirea a fost atât de credibilă încât unii au cerut detalii legate de plantaţie şi de unde ar putea cumpăra puieţi.
  În 1980, tot BBC a anunţat că legendarul ceas mecanic londonez Big Ben va fi înlocuit cu unul electronic. Informaţia a revoltat opinia publică britanică, o mulţime de cetăţeni exprimându-şi protestul în legătură cu această decizie. O parte dintre oameni au întrebat de unde se pot cumpăra bucăţi din vechiul Big Ben.
  La 1 aprilie 1983, agenţia de stiri Associated Press anunţa că profesorul de istorie Joseph Boskin de la Universitatea din Boston a reuşit să stabilească originea “Zilei bufonului”. El afirma că bufonul Kugel de la curtea Împăratului Constantin s-a lăudat că ar putea conduce Imperiul Roman la fel de bine ca şi stăpânul său.
  Acestuia i-a plăcut ideea şi i-a permis măscăriciului să se aşeze la cârma ţării o zi pe an, de 1 aprilie. Bufonul a decretat ca în acea zi să fie acceptate doar lucrurile absurde, dând astfel naştere tradiţiei păcălelilor. Difuzată de o agenţie de presă serioasă, ştirea a fost preluată de toată presa americană. Reporterul care-l intervievase pe profesorul Boskin a aflat, odată cu toţi cititorii, că a fost păcălit, după ce Universitatea din Boston a dat un comunicat de presă prin care îşi cerea scuze pentru glumă.
  În 1993, primăria oraşului Koln (Germania) le-a făcut o farsă celor care practicau jogging în parcul din centru. Gardienii i-au oprit pe alergători, spunându-le că vor fi amendaţi dacă nu se conformează unei noi legi care impune încadrarea alergătorului în limita de 6 km/h, nici mai mult, dar nici mai puţin. Motivul? O altă viteză ar fi deranjat veveriţele din parc, aflate în perioada împerecherii.
  Ziarul “Irish Times” a anunţat în 1995 că Disneyland negociează cu guvernul rus privind achiziţionare trupului lui Lenin în vederea expunerii lui, cu tot cu mausoleu, în parcul de distracţii din Paris.
  În 1998: Burger King anunţa printr-o reclamă, publicată în USA Today, că a introdus în meniurile sale Whopper-ul pentru stângaci. Noul burger avea aceleaşi ingrediente, dar toate condimentele erau rotite cu 180 de grade, în beneficiul clienţilor stângaci. De atunci, se fac tot felul de farse cu diverse produse destinate stângacilor, dar anunţul Burger King a rămas de departe cea mai bună versiune a farsei.
  Revista “New Mexicans for Science and Reason” spunea într-un articol, publicat în 1998, că autorităţile statului american Alabama intenţionează să schimbe valoarea numărului Pi din 3,14, pe care o considera “necreştină”, în 3,0, “valoare conformă cu Biblia”. Autorităţile din Alabama au început să fie bombardate cu scrisori şi telefoane de protest din toată lumea.
  Site-ul muzical Wall of Sound publica în 1999 un articol conform căruia cântăreaţa Britney Spears are, de fapt, 28 de ani în loc de 17. Dezvăluirea venea după ce diva pozase provocator pentru coperta revistei Rolling Stone. Pentru a fi credibil, articolul era foarte “documentat”. Spre exemplu era dezvăluit adevăratul nume al lui Spears era Belinda Sue Spearson, născută în West Baton Rouge la 7 august 1970, absolventă a liceului Robert E. Lee. Foştii colegi de clasă erau citaţi în articol pentru a confirma vârsta cântăreţei. Consecinţa? Sute de oameni au sunat la casa de discuri a lui Britney, pentru a se lămuri dacă povestea e reală sau nu.
  În anul 2000, Daily Mail dezvăluia că un club de fitness ar fi lansat ciorapii denumiţi FatSox care ajută oamenii să slăbească.
  Cu aceşti ciorapi revoluţionari, care absorbeau grăsimea din corp odată cu transpitaţia, nu te mai îngrăşai niciodată.
  Inventatorul ciorapilor era profesorul american Frank Ellis Elgood, care explica că folosise pentru ciorapi un tip de nailon numit FloraAstraTetrazine, aplicat şi în industria nutriţiei.
  La 1 aprilie 2009, Oficiul elvenţian de turism lansa un videoclip care dezvăluia de ce sunt atât de curaţi munţii lor. Totul se datora muncii neîntrerupte a gunoierilor montani care spălau până şi pietrele murdărite de păsări. Fără munca gunoierilor stâncile ar fi fost treptat erodate şi munţii ar dispărea! Milioane de oameni au urmărit clipul şi 30 de mii dintre ei au făcut şi testul online pentru a vedea dacă au calităţile necesare pentru a deveni gunoier montan.
  Mai târziu în acel an, datorită cererii publicului, compania de transport de cablu Brunni a început chiar să ofere cursuri pentru toţi cei care doreau să cureţe munţii Elveţiei.
  Superstiţii legate de păcălelile de 1 aprilie
  Se spune că este bine să faci farsele înainte de ora prânzului, pentru că altminteri vei avea ghinion tot anul.
  Cei care nu tolerează sau nu gustă cu umor farsele vor avea şi ei ghinion.
  Se mai spune că, dacă o fată frumoasă reuşeşte să te păcălească, trebuie să o iei de nevastă sau măcar să fii prietenul ei.
  Să te căsătoreşti la 1 aprilie nu e foarte indicat: bărbatul însurat în această zi va fi sub papucul nevestei până la sfârşitul vieţii.
  Copiii născuţi la 1 aprilie vor avea noroc pe aproape toate planurile, dar ar face bine să se ferească de jocurile de noroc, care le vor ruina viaţa.
  Astăzi este şi Ziua Mondială a Păsărilor.
  La multi ani barzucelor noastre dragi!
  sursa: ziuaveche.ro

  Apreciază

 3. anitanna zice:

  ESTE A 2-A ZI DIN APRILIE 2023 !


  O zi binecuvantata!
  va asteptam si aici…

  Apreciază

 4. anitanna zice:

  http://www.anitanna.wordpress.com Cafeneaua trandafirulrosu-anitanna-


  Esti in cafeneaua trandafirulrosu…

  Pe pagina bucatariei cafenelei…
  Bun sosit la noi!
  Si trebuie sa stiti ca:
  În fiecare dimineață, speranța se ascunde în cafea.
  O gură de cafea=sper să am o zi bună !
  A doua gură de cafea=sper să fie liniște !
  A treia gură de cafea= sper ca toți cei pe care îi iubesc să fie bine !
  A patra gură de cafea=sper să am cât mai multe motive de a zâmbi !
  ……………….
  Acum am înțeles de ce cafeaua se savurează, nu se bea dintr-o înghițitură.
  O zi pe placul fiecăruia!
  …dupa…Naivul.
  Eu,noi… dimineata…. 😕

  Asa arata ziua de 3 aprilie la mine …la mine la Galati…la fereastra casei mele…
  Va indemn sa va puneti visurile in palma si sa le indemnati sa zboare…sa le dati drumul sa zboare catre implinire….

  Sa aveti o saptamana buna si plina cu ce va place si doriti fiecare!
  Sa ne rugam!
  Doamne ajuta-ne !

  Apreciază

 5. anitanna zice:


  Azi este marti..
  E mult roz la noi..
  Sa va fie bine i aveti grija de voi!

  Bun venit in casa mea virtuala…..
  Va multumesc tuturor celor care veniti in vizita, chiar daca veniti in tacere si plecati la fel, si sper ca macar ceva din „casa” mea sa va aduca lumina in privire si sa va faca sa reveniti.
  Va doresc tuturor doar BINE SI FRUMOS in viata ..

  Tot binele Universului sa fie cu voi si cu cei dragi voua!..

  Hello World!  In 2013,undeva pe aici,scriam:
  Fiecare are ceva ce ar vrea sa uite…fiecare are ceva peste care crede ca a trecut..dar vai asa de tare ne inselam..de ce?
  Pentru ca suntem oameni, pentru ca NIMENI nu o sa poata sa uite ceva ce l-a zguduit din temelii.
  Fiecare dintre noi are cel putin o amintire pe care spera ca „poate voi uita”, ca „poate maine va fi bine” . suntem oameni..avem suflete care nu uita…
  Numai ..iarta!
  Multumesc pentru vizita…
  Multumesc ca ma rasfoiesti , ca poposesti in Cafenea poate pentru o clipa de liniste sufleteasca!

  Viata ca un joc de carti !


  Te imbratisez cu mare drag…oriunde ai fi..doar virtual!

  Apreciază

 6. anitanna zice:

  Reteta zilei…
  Prajitura de post cu mere
  🍏🍎🍏🍎🍏🍎
  https://fb.watch/jITyLEE2hZ/

  Apreciază

 7. anitanna zice:


  „Dragelor|:
  Bun venit la de toate pentru toti ori de la:
  A la Z :
  Asa ca:
  Buna dimineata si bun venit la stirile diminetii…
  Sa aveti o zi placuta cu bucurii nebanuite in ea !
  Astazi ,este zi dejoi,iar ieri miercuri am omis sa va las aceste vorbe zilnice de altfel si care sper sa nu va plictiseasca:
  :

  ….iar in cafenea o gasiti si in nuante de mov..iar azi de verde..ori ce culoare va place,doriti…e pe alese~!… 😛
  Soarele a rasarit la orele 6:40 si va apune la orele 19:42
  ;au trecut 96 zile din an si au mai rama 269 si suntem in sptamana a 14 -a din acest an …2023 !
  „Astazi doar bucurie…
  Bucuria apropierii Floriilor…a Invierii Domnului…a LUMINII…!
  …astazi,de-a lungul timpului fiindca este o noua zi si poate incepe cu ganduri bune,o cafea,cu impliniri neasteptate si cu diverse ..va indemn:
  … ca sa pretuim clipa,chiar pe fiecare care ne apartine ,ne este da data…fiindca este darul lui DUMNEZEU-TATAL !

  Sa aveti o zi binecuvantata alaturi de cei dragi !

  SUFLET SI LUMINA !


  Zi buna langa cei dragi si iubiti !

  IN A 96-A ZI DIN NOUL AN !  Apreciază

 8. anitanna zice:

  Aici vremea s-a imbunatatit,sunt 7 grade,azi mai cald ca ieri cu 3 grade…e primavara,e frumos,e verde mult…este viata…
  Stiti ca ea este in trei etape:
  verde crud ca acum..
  verde matur si
  verde opac…
  Azi la noi…
  In cafenea este galben,e sambata…sti ce inseamna galben?:
  ..sa aduci sanatatea in casa…in inimi ,in suflete…,asa inseamna !

  Zi binecuvantata!
  Un gand bun !
  „Ca intr-o lume in care poti fi orice,alege sa fii bun”…spunea un mare ganditor…
  Au venit randunelele,e primavara si ea ne invata sa daruim si sa primim..
  sa ne deschidem inima,sa inflorim chiar daca nu stim uneori cum,cat si pana cand….
  E…primavara!
  E liniste si soare…
  e verde crud…
  e ciripit….
  E cafea aburinda si ganduri ….
  Pentru voi sunt calde,frumoase de pertuire..
  Sa fiti iubire !

  Apreciază

 9. anitanna zice:
  Sa fiti binecuvantati cu sanatate,bucurii si o luna a lui PRIER cu multa credinta !

  CA HRISTOS A INVIAT !

  Si viata noua ne-a dat!


  Apreciază

 10. anitanna zice:

  Somn lin, noapte cu vise frumoase!

  Apreciază

 11. anitanna zice:
  Hei,am venit cu cafeaua..trezeste-te si nu uita ca in iubire nu exista ego,ezitare,frica,suspiciune ori lipsa de respect,exista doar,DARUIRE!
  Sa ai o zi binecuvantata ,prieten(a) drag(a) !
  Va multumesc pentru vizite si se pot lasa si comentarii daca va face placere!
  PRIMAVARA
  Primejdii dulci alcătuind sub gene,
  mi te iveşti istovitor de dulce
  cu sânii bulbucaţi zvâcnind să culce
  pe ei sărutul lutului, alene.
  Te stingi încet din mine, iară
  sub piept loveşte-n căldărim o minge
  şi ziua pe trotuare se prelinge,
  lăsând în urmă-i iz de primăvară.
  Alături de mocirlele uscate
  ies pomii toţi cu trunchiurile-n floare
  Hei… zi cu soare-n zare, spune-mi oare
  cam câte fete-s astăzi deflorate?
  Un orizont pierdut, cu buze roşii
  sărută-n creştet noaptea pe hotare
  Cocoarele revin din depărtare
  şi mor în primăvară ofticoşii…
  (Nichita Stănescu, 1955 (volumul Argotice)
  Suntem in a 28-a zi din luna aprilie…
  Este a 118-a zi din acest an din care au mai ras 247 de zile…
  Sa ne fie bucurie si lumina in suflete si familie…
  HRISTOS A INVIAT !


  O zi reusita si binecuvantata !
  Sa fi iubire !

  Apreciază

 12. anitanna zice:
  sjN7tZTi61lQxyFSbrqNvX-EdHNLERW_AjHd3UCNdHrN3_McmtTVyt3PReO1FQVk

  HRISTOS A INVIAT!

  E PRIMAVARA !


  Aici veti gasiti si totul la o cafea si un gand bun,stiri,de la A la Z si chiar hazlii,muzica,imagini graitoare de pe Google…,cuvinte de suflet si lumina,retete…un amlagam …tot ce ne preocupa intr-o zi din viata fiecareia …. sper ca tot ce va face placere sa vedeti si sa cititi..


  Azi,incepem si cu un citat,o zicere alaturi :

  „Nu mai am răbdare pentru anumite lucruri, nu pentru că aş fi devenit arogantă, ci pur şi simplu pentru că am ajuns la un punct în viaţa mea în care nu mai vreau să-mi pierd timpul cu ceea ce-mi displace sau mă răneşte .
  Nu am răbdare nici pentru cinism, critici excesive şi cererile de orice natură.
  Mi-am pierdut dorinţa de a-i multumi pe cei care nu mă plac, de a-i iubi pe cei care nu mă iubesc şi să le zâmbesc celor care nu doresc să-mi zâmbească.
  Nu mai petrec nici un singur minut cu cei care mint sau doresc să manipuleze.
  Am decis să nu mai coexist cu pretenţia, ipocrizia, lipsa de onestitate şi laudele ieftine.
  Nu tolerez erudiţia selectivă nici aroganţa academică.
  Nu mă împac nici cu bârfele populare.
  Nu-mi plac conflictul şi comparaţiile.
  Cred într-o lume a contrariilor şi de aceea evit oamenii cu personalităţi rigide şi inflexibile.
  În prietenie nu-mi place lipsa de loialitate şi trădarea.
  Nu mă inteleg cu cei care nu ştiu cum să facă un compliment sau să ofere un cuvânt de încurajare.
  Exagerările mă plictisesc şi am dificultăţi în a-i accepta pe cei cărora nu le plac animalele.
  Şi mai presus de orice nu am răbdare nici pentru cineva care nu merită răbdarea mea.”

  Meryl Streep


  Actriță
  Mary Louise Streep, cunoscută mai ales sub numele de actriță Meryl Streep, este o actriță americană multiplu laureată a premiului Oscar vestită pentru creațiile ei actoricești în teatru, televiziune și, mai ales, film.
  Wikipedia
  Născută: 22 iunie 1949 (vârsta 68 de ani), Summit, New Jersey, Statele Unite
  Înălțime: 1,68 m
  Soț: Don Gummer (căs. 1978)
  Copii: Mamie Gummer, Louisa Gummer, Grace Gummer, Henry Wolfe Gummer
  Premii: Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță,
  MAI MULTE …PE GOOGLE !
  Sa va fie bine si azi,dragelor care treceti pe aici, desi vremea este mohorata,inchisa,rece si ploioasa…
  cafeaua este aromata si fierbine !
  Va multumesc!
  Va indemn sa aveti rabdare..multa rabdare,fiindca aceasta este ca o adevarata rugaciune spusa intr-o biserica…!
  …parca asa spunea cineva,candva!

  Doamne ajuta!
  Adevarat a Inviat!

  E PRIMAVARA !


  Te rog sa treci si pe aici…:

  E PRIMAVARA!


  O zi cu liniste si pace…
  Astazi,gatesc,ieri am venit acasa si nu am vrut sa aduc ai mancarea in borcane,asa ca imi fac altceva si tot pe placul meu…!
  Gatesc o ciorba de pasare de curte(ori supa cu galuste inca nu sunt hotarata) si o tocana vreau cu multe rosii,un fel de ostropel ca sa fac si un piure…din piptul pasarii de curte..
  Nu mai pot manca din comert nimic…prefer legume,zarzavaturi…
  Azi,fac si snitele pentru nepot…pleaca maine la facultate…
  Va imbratisez si sa aveti liniste si spor…!
  Pupici!
  Zi buna !

  Apreciază

 13. anitanna zice:

  Gela,surioara…se apropie..al 44-alea,casnicie trainica si fericita,linistita!

  ESTE A 119-A ZI DIN AN !


  Sa auzim doar de bine!  </div<

  Apreciază

 14. anitanna zice:

  ✝️Calendar ortodox 26 aprilie 2023. Trei mari Sfinți sunt prăznuiți astăzi. Sunt extrem de puternici, dacă li te rogi cu mare credință –>> https://bit.ly/41JpENm
  Iată rugăciunea pentru linişte în familie şi pentru readucerea celor rătăciţi pe calea cea dreapta
  🙏💓🙏💙🙏👍💚🙏👍💜🙏
  Împărate ceresc…. De 7 ori dimineața și seara!
  Ajuta-ne, Doamne!

  Apreciat de 1 persoană

 15. anitanna zice:

  Bun gasit,si sa stiti ca azi fac marinata de macrou dupa reteta bunicii..a mamei,a mea..desigur ca nu o fac pentru prima data.
  Nu am luat prea mult ca sunt singura dar fiindca sunt dezlegari la peste miercurea si vinerea pana la Inaltarea Domnului,vreau sa mananc ceva mai sanatos.. in aceste zile;
  HRISTOS A INVIAT!

  Poza nu mi apartine anm furat-o de pe Google…
  Multumesc celei care a postat-o acolo..
  Cred ca e un( 0) bucatar(easa) desavarsit(a )dupa cum arata dar nici cu al meu nu-mi este rusine…sa stiti .

  https://www.bucataras.ro/retete/macrou-marinat-la-rece-84931.html
  ….daca doriti sa stiti cine este si ce face….cautati-l pe Google…pe facebook…
  Merita!
  ………………………………..
  MOD DE PREPARARE RETETA
  Macrou marinat la rece:
  Am spalat si curatat pestele cu apa rece si l-am sters cu sevetele de bucatarie…
  Se taie rondele de 2-3 cm.
  Eu am taiat doar partea de mijloc si folosit….
  cozile le-am fript….capul l-am aruncat….
  Se sareaza rondelele bine cu sare grunjoasa, se pun intr-un vas, se acopera cu folie si se tin la frigider 24 de ore.
  Pestele trage sare doar cat ii trebuie, nu mai mult.
  A doua zi:
  Pentru saramura, se pune la fiert apa 600 ml cu :
  1 lingura de sare,
  200 ml otet,
  80 ml ulei,
  cateva foi de dafin,
  piper boabe
  se fierb 2-3 ..5 minute si se lasa la racit.

  Am curatat ceapa ,am spalat-o
  si am taiat-o julien.
  Morcovii spalati, curatati si taiati rondele.
  In borcane curate,uscate,sterilizate…care se inchid etans, am asezat pestele intercalat cu ceapa si morcovii si am presarat si cateva boabe de mustar fiindca am avut….
  Se toarna deasupra saramura rece sa acopere tot pestele si se pun capacele.
  Se pun in frigider pentru o saptamana eu am tinut mai putin chiar…nu am mai avut rabdare…
  Dupa o saptamana se poate consuma.
  Pofta buna!
  Sa aveti o zi la fel buna!
  ADEVARAT A iNVIAT!

  Apreciat de 1 persoană

 16. antoaneta52 zice:

  F bun scumpa dar sareeee, la tensiune
  ? Eu nu pun gura pe asa ceva. Îmi place dar doar cu un vârf de cuțit de sare. Altfel în 20 min chem salvarea. Nu ai voie asa ceva, Adica sare.

  Apreciat de 1 persoană

 17. anitanna zice:


  La multi ani, Vícto..nora mea draga si tuturor care sărbătoresc azi ceva special în viata lor ..!

  🌷🙏💙☕🍵❤️💜🍾🍬🙏🍰💐🌷🐦!
  S-a fiti fericite și sănătoase!
  Sa va fie ziua minunata!
  ……………..
  Zi mov, ca e miercuri,a 3-a din Mai-Florar…. si ma rog sa fie sanatate, speranta și multa liniste si bucurii nestiute…
  DOAMNE AJUTA!
  Iar voi, dragilor care treceți pe aici cu suflet bun, frumos, sa fiti iubire dar și iubiți ori iubite!
  Sa ne fie bine si azi!
  Multumim Tie, Doamne!
  Sa avem binecuvantare de Sus mereu!

  Apreciat de 1 persoană

 18. anitanna zice:

  Suntem in noua cafeenea..in aceeasi cafenea…va asteptam acolo..
  O zi buna!
  Weekend placut !


  https://anitanna.files.wordpress.  PETRECEREA
  Acest roman este dedicat tot celor..9 copii…
  …pentru curajul si gratia cu care au crescut.
  Pentru intelepciunea,rasul si dragostea
  pe care mi-o impartasesc cu atata darnicie.
  Cu multumirile mele pentru tot ceea ce m-ati invatat
  despre ce conteaza in viata si pentru momentele
  speciale pe care le-am petrecut pentru totdeauna.
  Din toata imima si cu toata dragostea,
  Mama / d.s.
  …………………………………………………………………..
  Cine poate gasi o femeie cinstita?
  Ea este mai de pret decat margaritarele.
  Inima barbatului se increde in ea….
  Ea ii face bine,si nu rau,in toate zilele vietii sale.
  ….si lucreaza cu mainile harnice.
  … de departe isi aduce painea.
  Ea se scoala cand este inca noapte si da hrana casei sale………
  .din ,Pildele sau proverbele lui Solomon,traducere Dtru.Comilescu,fragm.
  O postare repetata ,preluata de aici din 2017…

  „Nu exista durere mai nimicitoare pentru sufletul unei femei decat aceea de a se fi daruit intreaga, trup si suflet, unui barbat nedemn de iubirea ei.”
  (St. Zweig)

  Weekend placut!
  Zi de sambata cu pacea si bucuria sufletului la fiecare!

  Pentru voi cu drag,pretuire si respect !
  Va multumesc pentru vizite !

  Apreciază

 19. anitanna zice:

  Se zice ca..dar nu cred ,fiind in aceasta stare…situatie de cativa ani…
  Hmmm….
  Ați văzut … cum își pierd frumusețea oamenii singuratici?
  Surâsul lor e tot mai trist…e sărbătoare amânată.
  Ei mor, în fiecare zi, încă o dată și încă o dată.
  O, dacă ochii voștri ar putea să vadă trecutul freamăt al speranțelor acelora,ce simt acum, ca pe-o cenușă oricare zăpadă..
  Cu chipurile acoperite de gânduri trec oamenii singuratici, sufletul lor este o uriașă frunză galbenă, clătinându-se în vânt… „

  Diana Barbu – Trandafirul de piatra….
  Si asta pentru ca…

  „Tăcută… pe marginea timpului, într-o lume ascunsă vederii, mă retrag in cuibul liniştii, din cerul sufletului meu incercând….să caut în el iubirea,visarea,uitarea…amintirile placute traite…
  Mă privesc… în oglinda sufletului zi de zi… scufundată în suspine şi vreau să îmi alung durerea în taina dintre clipe.
  Am trăit în feţele împărţite ale zâmbetului iluzoriu şi am deschis uşa tăcerii mi-au curs printre degete visele.
  Zi cu zi… o strălucire himerică mă duce-n derivă… o umbră orbită şi pe furiş, îmi pătrunde sufletul cu-n efect magic …melancolia.
  O îmbrac din nou în rochia tăcerii şi mă ascund în gânduri rătăcite şi fraze neterminate.. până când lumina speranţei, va avea suficient spaţiu.”
  Teodora Popescu – Taina dintre clipe…

  ………………….

  PAGINA PENSIONARILOR !


  Nimeni nu-ti poate lua ce pastrezi in suflet…
  Ca sa fii fericit trebuie sa ai in suflet doar multa liniste si dragoste….

  Apreciază

 20. anitanna zice:  De toate pentru fiecare si toti…
  Un amalgam…
  Asa este la noi!

  Fiecare are ceva ce ar vrea sa uite..
  ….fiecare are ceva peste care crede ca a trecut..dar vai… asa de tare ne inselam…..de ce?
  Pentru ca suntem oameni, pentru ca NIMENI nu o sa poata sa uite ceva ce l-a zguduit din temelii.
  Fiecare dintre noi are cel putin o amintire pe care spera ca „poate voi uita”, ca „poate maine va fi bine” . suntem oameni..avem suflete care nu uita…
  Da, ….:”viata noastra este formata dintr-o multime de intamplari care se insiruie intre ele din cea dintai zi si pana in cea din urma.
  Pe unele dintre acestea le intelegem si le explicam,-pe altele nu.
  Toate aceste intamplari au o parte de lumina sunt in lumina dar si o alta parte in umbra.
  Pe cea din lumina o vedem usor,dar pe cea din umbra mai greu.iar de cele mai multe ori nu o vedem niciodata.
  Umbra ne-o vedem numai cand suntem in lumina,cand umblam in intuneric,noi nu ne vedem umbra.desi ea exista intotdeauna.
  Si cu toatea acestea..tot ce se petrece in intuneric tot va iesi candva la lumina…la iveala…nimic nu ramane in intuneric ni se spune la Sfanta Scriptura…
  ……..
  Dumnezeul Luminii,lumineaza-ne in asa fel,ca lumina Ta sa inunde umbrele moastre!”
  din Traian Dorz..””Acum sa facem.”
  Doamne ajuta-ne !
  O zi binecuvantata!  Si inca ceva:

  La micul dejun ,astazi..ou cu spanac!
  Sa stiti dragilor racusori din cafenea ,ca:
  Luna este cea care guvernează zodia racului şi reprezintă plămânii şi organele digestive. Racul este o zodie cu un organism sensibil şi tinde să dea o importanţă majoră bolilor; acestea ar fi cele legate de stomac, constipaţii, retenţii de lichide dar şi de circulaţia sângelui.
  Planta recomandată este TARHONUL,folosit în combaterea tulburărilor digestive, ajutând şi la refacerea stocului de săruri minerale.
  Alimente recomandate: varza albă şi roşie,napul ..
  Aseara a fost si eclipsa partiala de Luna…asa ca de la ora tree si-a facut efectul asupra somnului meu..nu stiam ca este, dar m-am coborat din pat si m-am uitat de ce am aceasta stare de nelimiste si nesomn…si am vazut semnul in calendar..!
  Apoi am atipit ca a venit Ene…dupa 5,30 si am dormit pana la 7..
  Scriu aici desi stiu ca nu intereseaza dar am pe cinva care-mi urmareste starea mea..din familie..si nu langa mine…e aflat departe.
  Zi cu bucurie va doresc !
  Ignorati,neglijati,sariti oeste aceste framantari…daca nu va fac placere dar fiecare ,candva,vom trece si pati asemenea probleme….vine randul fiecareia..
  De nimic nu suntem scutiti…..ca asta e viata…,trairea…!
  Cu respect si stima…
  Sa aveti zi buna!


  Multumim Doamne si pentru aceasta zi…!
  Sa fiti iubire !

  Apreciază

BUN VENIT IN CAFENEAUA NOASTRA !

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.