FLORILE SUFLETULUI MEU !

2105701Lumea e plină de minuni şi de legende care încearcă să ni le explice
                                                       

Această prezentare necesită JavaScript.

712 răspunsuri la FLORILE SUFLETULUI MEU !

 1. anitanna spune:

   photo colombavintage_zpspiy3zolg.pngSpaime
  Aurora Stef
  Mi-e teama de vise-ngropate
  ce chipuri isi iau de strigoi,
  de-albastre priviri ferecate….
  mi-e teama de teama din noi.

  Cand suflete aprig se cearta,
  cand unu il neaga pe doi,
  o vina gasindu-i in soarta…
  mi-e teama de raul din noi.

  De orga e sparta si clopotul mut
  si-i candela stinsa in zori,
  de-si cauta sfintii nimbul cazut….
  mi-e teama de-abisul din noi.

  Cand ziua de azi se cazneste
  sa fuga mai iute ca ieri
  ma tem ca secunda greseste
  cadenta dictata din cer.

  Din Vol.Elegii safice,iasi ,2010.

  Apreciat de 2 persoane

 2. Adi spune:

  Viața unei căpșuni 🙂

  Apreciat de 1 persoană

 3. anitanna spune:

  Se spune că fiecare zi are o poveste a ei, și toate gândurile noastre se adună laolată undeva, la răsăritul soarelui să depănăm povestea. Oameni, zâmbete, lacrimi, flori sau depărtare…sunt cuvintele care schiţează cadrul poveştii noastre..sa aveti o zi de duminica senina si plina cu sanatate! Va multumesc pentru urari! photo flores em png e hd 1_zpsizdjoanq.gifMa simt onorata,fericita si va multumesc ca va pasa!
  Fiti binecuvantate(i) !

  Apreciat de 1 persoană

 4. anitanna spune:

  Zorelele – Ipomoea sunt unele dintre cele mai frumoase si raspandite plante urcatoare anuale.
  Tulpinile volubile depasesc deseori lungimea de 2-3 m.
  Florile, ca niste palnii, se deschid dimineata o data cu aparitia primelor raze de soare si stau asa pana pe la ora 10, dupa care isi strang rochitele, parca pentru a nu fi decolorate de soarele prea puternic de peste zi si infloresc des din Iunie pana la inghet.
  Se potrivesc foarte bine pe spaliere, garduri si ghivece in balcon, cu suporturi pentru catarare.
  In doar cateva saptamani formeaza aceste plante cu durata de viata de 1 an un zid care protejeaza de privirile curioase.
  De aceea sunt o solutie atractiva daca doriti sa inverziti un loc repede.
  Sunt plante robuste, care cresc repede si infloresc usor.
  Tulpinile luxuriante pot sa ajunga la o inaltime de 3 metri si infloresc in abundenta din Iunie pana la inghet.

  Apreciat de 1 persoană

 5. Adi spune:

  De ce se mișcă floarea-soarelui după Soare?
  Cercetătorii de la Universitatea din California au căutat să explice modul în care floarea-soarelui nu numai că pivotează cu corola spre Soare pe măsură ce poziția acestuia pe cer se schimbă în timpul zilei, dar se rotește cu 180 de grade și în cursul nopții pentru a saluta Soarele a doua zi dimineața.
  Conform unui studiu publicat în revista ‘Science’ descoperirile arată faptul că floarea-soarelui are ceasul său genetic intern legat de creșterea tulpinii, astfel încât, în timpul zilei, partea de est a tulpinii crește mai mult decât partea de vest, întorcând tija și floarea spre vest pentru a urmări soarele în mișcarea de tranziție a Terrei în jurul acestei planete.
  Noaptea, partea vestică a plantei crește mai repede, rotind corola înapoi spre est pentru a capta razele Soarelui când acesta va răsări.
  Și atunci când planta a crescut până la maturitate, ceasul genetic oprește această creștere diferențiată, lăsând floarea cu fața spre est pentru a aduna căldura Soarelui de dimineață și a oferi albinelor o platformă caldă pentru polenizare.
  De asemenea, cercetătorii ei au investigat de ce floarea-soarelui matură are întotdeauna corola îndreptată spre est și au constatat că în această poziție planta se încălzește mai repede dimineața și atrage de cinci ori mai multe insecte polenizatoare.
  Din nou, ceasul său circadian ajută la orientarea spre est a corolelor de floarea-soarelui când încetează să urmărească soarele, pe măsură ce înfloresc, a spus Blackman.
  „Acesta este primul exemplu de ceas al unei plante care modulează creșterea într-un mediu natural și care are repercusiuni reale pentru plantă”, a adăugat Stacey Harmer, profesor de biologie a plantelor la UC Davis și autorul principal al studiului.

  Apreciat de 1 persoană

 6. Teresa spune:

  I was just looking at your FLORILE SUFLETULUI MEU ! | Anitanna’s Blog la Cafeneaua „Trandafirul rosu” site and see that your site has the potential to get a lot of visitors. I just want to tell you, In case you don’t already know… There is a website service which already has more than 16 million users, and most of the users are interested in topics like yours. By getting your website on this network you have a chance to get your site more visitors than you can imagine. It is free to sign up and you can find out more about it here: – Now, let me ask you… Do you need your site to be successful to maintain your way of life? Do you need targeted visitors who are interested in the services and products you offer? Are looking for exposure, to increase sales, and to quickly develop awareness for your website? If your answer is YES, you can achieve these things only if you get your site on the network I am describing. This traffic network advertises you to thousands, while also giving you a chance to test the service before paying anything at all. All the popular sites are using this network to boost their traffic and ad revenue! Why aren’t you? And what is better than traffic? It’s recurring traffic! That’s how running a successful website works… Here’s to your success!

  Apreciat de 1 persoană

 7. anitanna spune:

  https://anitanna.wordpress.com/diverse-stiri-si-informatii/
  Astazi,despre …

  CRIZANTEME :
  Asociate cu toamna, crizantemele raman inflorite pana tarziu, la caderea brumelor. Exista foarte multe varietati, cu florile de culori, parfum si forme diferite. Sunt excelente pentru aranjamente florale, atat in vase, cat si in gradini sau parcuri.


  Vin de departe, din China si Japonia. Acolo traiesc doua surori ale crizantemelor pe care le stim cu totii, crizantema japoneza (Chrysanthemum indicum) si crizantema chinezeasca (Chrysanthemum chinensis). Primele sunt mici, in nuante de galben, iar cele chinezesti sunt ceva mai mari, colorate in alb, roz sau diferite nuante ale acestora

  Apreciază

 8. anitanna spune:
  . 😀 🙂 😀 😕 😛 ❤
  DESPRE DALIE !
  Mama natură este o vindecătoare, şi unul dintre cele mai puternice daruri ale sale vine sub ȋnfăţişarea florilor. Fiecare specie are o personalitate diferită, inducȃnd o stare de bine fizică şi emoţională. Fiind capodopere cereşti, florile sunt vase divine ale vindecării, iar terapia cu flori este o metodă care lucrează cu diferite flori – pe baza ȋnfăţişării, miresmelor, culorilor şi energiilor florilor.
  Denumirea botanică: Dahlia spp.
  Proprietăţi energetice: Vă dă putere şi vă aminteşte că sunteţi o persoană importantă, care poate influenţa lucrurile in bine.
  Chakrele asociate: Chakra rădăcinii şi chakra coroanei.
  Descrierea efectelor vindecătoare: Florile de Dalie vă amintesc că sunteţi puternici şi că doar voi vă puteţi indeplini misiunea personală in această viaţă. Observaţi că a fi puternic nu inseamnă a fi ambiţios, a folosi forţa ori a ameninţa. Puteţi face schimbări pozitive in viaţă fiind flexibili, asertivi şi echilibraţi. Dalia vă incurajează să vă urmaţi călăuzirea lăuntrică.
  Mesajul florii dc Dalie: ,,Da, puteţi intr-adevăr să faceţi lucruri importante. Aveţi o uimitoare lumină lăuntrică. Vă rog să acceptaţi deplin acest lucru, pentru ca şi alţii să se poată bucura de frumuseţea voastră. Fiecare om are o misiune personală şi a venit vremea să o cunoaşteţi pe a voastră. Sunteţi singura persoană care poate indeplini această misiune, iar eu vă voi călăuzi la fiecare pas pe care ii faceţi. Eu mă voi asigura că nu vă veţi abate din cale. Când vă acceptaţi puterea, puteţi influenţa in bine vieţile celor din jurul vostru. Vă amintiţi expresia „Conduceţi prin puterea exemplului?” Dacă păşiţi pe calea păcii, alţii vor observa şi vor reflecta şi ei pacea. Sunteţi puternici intr-un mod plin de iubire. Acum a venit vremea să incepeţi să vă preluaţi rolul pentru care aţi venit pe această planetă. Schimbati situaţia actuală… şi lumea.”Sursa:net,realitatea.net 

  Apreciază

 9. Manu spune:

  WOW ! Sunt placut surprins de tot ce vad aici.Superb!

  Apreciat de 1 persoană

 10. Manu spune:

  Felicitari pentru modul inedit al aranjarii imaginilor si gandurilor si sa stii ca este si asta o arta,o pricepere si te admir!

  Apreciat de 1 persoană

Se poate comenta aici! Va multumesc si bun venit!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s