SUFLET SI LUMINA !

8597„Problema cruciala a lumii nu e Economia, ci Credinta. Lumea occidentala o ignora, desi Credinta e singura care detine Raspunsul la toate problemele. Dar cu conditie , credinta omului in Dumnezeu sa fie tot atat de mare precum a fost si credinta comunismului in om”. Whittaker Chambers16ge3uq

…Si iata; Eu cu voi sunt in toate zilele,pana la Sfarsitul veacului.Amin.

( In.28,20}

Doamne,DUMNEZEULE,iarta-ma,pentru ce trebuia sa spun si nu am spus,pentru tot ce trebuia sa fac si nu am facut,pentru tot ce trebuia sa iubesc si nu am iubit.

Apara-mi te rog ,familia,caci restul nu e decat praf si vant.

Avem nevoie sa-L gasim pe Dumnezeu, iar El nu poate fi gasit in zgomot si neliniste. Dumnezeu este prieten cu linistea. Priviti cum natura – copacii, florile, iarba – cresc in liniste; stelele, luna si soarele, cum se misca in liniste… Avem nevoie de liniste ca sa putem atinge suflete.u9ouz8117hj (1)MAMA,DUMNEZEU SA TE IERTE SI ODIHNEASCA IN LINISTE SI PACE !

Maica Teresahttp://www.360tr.com/kudus/kiyamet_eng/index.html

LA MULTI ANI,2017 !

la-multi-ani-2015-820x300-1

Anunțuri

4.015 răspunsuri la SUFLET SI LUMINA !

 1. anitanna zice:


  Astazi,in calendar:
  + Aducerea moastelor Sf Ap Andrei la Iasi;

  Sf Mc.Carp,Papil,Agatador,Agatonica si Florentie.

  O zi binecuvantata va doresc tuturor care treceti pe aici !

  Apreciat de 1 persoană

  • anitanna zice:


   Psalmul 50- Când, din pricina păcatelor noastre și spre a ne îndrepta, vine pedeapsă de la Dumnezeu (epidemie și moarte pentru oameni sau animale).

   Apreciază

   • anitanna zice:

    SCARA SF.IOAN….
    Către eliberarea de patimi şi pacea divină
    După cum spuneam, Scara este structurată în 30 de trepte. Ea ne prezintă treptele fericirii duhovniceşti, pe care suntem chemaţi cu toţii să le urcăm, aşa cum Sfântul Ioan Scărarul, pilduitor, a făcut-o. Numărul treptelor este simbolic, dar are şi un adânc înţeles duhovnicesc, reprezentând vârsta la care Hristos S-a revelat în deplina Sa maturitate.

    El clasifică treptele Scării astfel1: 1. retragerea – presupune ieşirea firii de sub stăpânirea materiei;
    2. neîmpătimirea – constă în golirea omului de tot ce este stricăcios;
    3. înstrăinarea – maică a despătimirii;
    4. ascultarea – fereastra prin care poţi vedea dincolo de sine;
    5. pocăinţa – o întoarcere a omului de la păcat la virtute, prin nevoinţă şi suferinţă;
    6. gândul la moarte – darul lui Dumnezeu prin care deschide sufletului orizontul veşniciei şi perspectiva infinităţii;
    7. fericita întristare – dorul intens după viaţa în Dumnezeu;
    8. mânia – tulburarea sufletului;
    9. ţinerea de minte a răului – ce îngustează sufletul;
    10. clevetirea – care surpă iubirea;
    11. flecăreala – catedrala slavei deşarte;
    12. minciuna – fiica multei vorbiri;
    13. trândăvia – moartea tuturor virtuţilor;
    14. lăcomia – maica desfrânării;
    15. neprihănirea (castitatea) – începutul învierii celei de obşte şi al nestricăciunii celor stricăcioase;
    16. arghirofilia – închinarea la idoli;
    17. nesimţirea – breşa dintre trecut şi prezent;
    18. somnul – îngroşarea minţii;
    19. privegherea – subţierea spiritului;
    20. frica – nedesăvârşirea în iubire;
    21. slava deşartă – vânătoarea virtuţilor;
    22. mândria – închipuirea de sine;
    23. hula – gândurile vrăjmaşilor;
    24. blândeţea – contemplarea tainei lui Dumnezeu;
    25. smerenia – poarta Împărăţiei lui Dumnezeu;
    26. discernământul – curăţenia inimii;
    27. isihia – cale a rugăciunii neîntrerupte;
    28. rugăciunea – maica virtuţilor;
    29. nepătimirea – moartea întru înviere a sufletului;
    30. credinţa, nădejdea şi dragostea – amplitudinea cunoaşterii şi trăirii duhovniceşti.

    Omul ajuns în vârful scării se simte eliberat de patimi şi încărcat de pacea divină, iruptă din iubirea lui Dumnezeu.

    Simbolul scării, viaţa fiecăruia dintre noi
    Impactul pe care l-a avut Scara se reflectă şi în iconografie, motivul „Scării“ apărând atât în zugrăvirea bisericilor (dintre care în ţara noastră se disting frescele de la Mănăstirile Râşca, Suceviţa, Pângăraţi şi Hurezi), cât şi în gravurile şi miniaturile manuscriselor.

    Cea dintâi traducere în româneşte a Scării, cu titlul de Leastviţa, care aparţine Sfântului Mitropolit Varlaam, a determinat pictarea ei la ctitoria ştefaniană „Sfântul Ilie“ din cartierul sucevean cu acelaşi nume.

    Sintetizând conţinutul Scării, iconografia reprezintă o scară la al cărei capăt de sus aşteaptă Hristos, pentru a-i primi pe cei care au reuşit să urce scara virtuţilor spre Împărăţia cerurilor. De-o parte şi de alta a scării – de multe ori asociată scării din viziunea lui Iacov (Facere 28, 12-13) – sunt reprezentaţi îngerii ce îi ajută pe nevoitori, dar şi diavolii care încearcă să îi tragă în jos sau să îi săgeteze, pentru a-i determina să renunţe, indiferent cât de sus au ajuns. Nu lipsesc nici cei reprezentaţi căzând de pe scară. Simbolul scării este de fapt viaţa fiecăruia dintre noi, iar treptele sunt manifestarea conştiinţei prin curăţirea de păcate. Pentru viaţa sa îmbunătăţită, pentru darul facerii de minuni cu care a fost înzestrat, Sfântul Ioan Scărarul a ajuns să fie considerat, încă din timpul vieţii, drept un pustnic sfânt şi iubitor.

    O frescă din biserica Mănăstirii Sinai îl prezintă cu un nimb pătrat, ceea ce sugerează fie că a fost pictat în timpul vieţii, fie imediat după moarte. Poate, de asemenea, să fie şi o sugestivă trimitere la Lumina lui Hristos, Care luminează în cele patru colţuri ale lumii. Chiar dacă acest nimb neobişnuit pare să nu sugereze neapărat sfinţenia, el indică totuşi înalta autoritate de care se bucura. Cea mai veche icoană existentă care îl reprezintă pe Sfântul Ioan cu un nimb rotund datează din secolul al X-lea, fiind o miniatură într-un manuscris.

    Sfântul Simeon Noul Teolog a descoperit Scara în biblioteca tatălui său, un laic din aristocraţia secolului al X-lea. Scara virtuţilor a fost şi este considerată crucea fiecărui om. Iar urcuşul crucii ne încredinţează de adevărul că viaţa omului trebuie să fie un urcuş continuu în Dumnezeu.

    PS Calinic Botoşăneanul

    Apreciază

 2. anitanna zice:
  SFÂNTA PARASCHEVA…….este sărbătorită de Biserica Ortodoxă în fiecare an pe 14 octombrie……
  SFANTA CUVIOASA PARASCHEVA 2017.
  Tradiţii şi obiceiuri pentru 14 octombrie:
  Este interzis în această zi să calci, să cosi, să faci mâncare sau alte treburi în gospodărie dacă vrei să eviți durerile de cap și cele oculare.

  Conform unei superstiții străvechi, printre bucatele mâncate sau date de pomană NU trebuie să se numere și poamele cu cruce, nucile, castraveții sau pepenele roșu. Împarte în schimb must și vin nou, dar și pâine sau lipie
  .

  Sfânta Parascheva se roagă lui Dumnezeu și pentru femeile însărcinate. Dacă urmează să devii mămica, se spune în popor că este bine să împarți din bucățele tale unor copii sărmani. Vei avea astfel parte de ocrotirea Sfintei la naștere, iar nașterea ta va fi una ușoară, fără dureri.

  Mai mult, se fac previziuni ale vremii în funcție de starea vremii în ziua de 14 octombrie, dar și ținând cont de somnul oilor. Dacă oile dorm înghesuite și strânse laolaltă în această zi, ciobanii cred că iarna care va veni va fi una lungă, grea și friguroasă. Dacă în schimb oile dorm risipite, iată un semn că iarna care va veni va fi domoală și blândă…………….

  Se crede că în apropierea sărbătorii, Sfânta Parascheva se arată în visele multora, uneori pentru alinarea celor bolnavi sau în suferinţe sufleteşti, alteori pentru a-i dojeni pe cei care fac rău…..
  ce nu trebuie să faci pe 14 octombrie ca să îţi meargă bine tot anul..

  Toti cei care poarta numele de Paraschiva, Parascheva, Paraschiv sau nume derivate ale acestora, cum ar fi: Pachita, Paraschita, Parastita, Parasca, Chiva, Chivuta, Vuta, Chivu sau Petcu, isi serbeaza onomastica in data de 14 octombrie, cand are loc marea sarbatoare religioasa Sfanta Parascheva…. tuturor sarbatoritilor La Multi Ani!

  Apreciază

 3. anitanna zice:


  la culcare… :D…
  In calendar,astazi:
  + Sf Cuv.Parascheva de la Iasi;
  Sf Mc. Nazarie ,Ghervasie,Protasie si Chelsie
  la multi ani tuturor celor care purtati numele SFINTEI PARASCHEVA !

  Apreciază

 4. anitanna zice:

  Image and video hosting by TinyPic
  Astazi in calendar :
  Sf. Martir Lucian, preotul Antiohiei celei mari
  • Sf. Preacuvios Savin Episcopul
  • Sf. Preacuvios si Mărturisitorul Vars episcopul Edesei
  • Pomenirea nevointei oarecarui monah si mucenic
  Duminica a XXi-a dupa Rusalii a.
  Ev.Luca 8,5-15 Pilda Semanatirului.


  Ingerii pazitori ai copiilor

  Ideea forţa: „Preacinstesc preţiosul copil din sufletul meu, încurajez şi ocrotesc fiecare nou început”.
  Aceşti minunaţi îngeri protejează şi menţin tot ce apare nou în viaţă, în special pe nou-născuţi. Ei veghează asupra a tot ce are legătură cu creşterea, asupra a tot ce are nevoie de căldură şi ocrotire.

  Funcţia îngerilor: veghează şi ocrotesc copiii.
  Misiunea lor pe Pământ: ne ajută să redescoperim copilul din noi; se îngrijesc de orice nou început în viaţă.

  Ei sunt îngerii care veghează sufletele ce se încarnează; ajută mamele şi bebeluşii la naştere. Fiecare nou-născut este binecuvântat şi ocrotit de îngerul său păzitor. Ei hrănesc, susţin, ocrotesc tot ceea ce este nou şi fragil, pentru ca aceşti copii să devină puternici şi fermi. Aceşti îngeri înlesnesc toate începuturile, susţin noile proiecte sau noile relaţii.
  Tot ceea ce este nou în viaţa noastră va fi binecuvântat şi ocrotit cu grijă de către Îngerii Păzitori ai Copiilor. Ei ne ajută, de asemenea, să ne păstrăm puritatea şi inocenţa. Copilul din noi, care aspiră să fie acceptat şi iubit, va fi recunoscut de către aceşti îngeri păzitori.

  Îngerii Păzitori ai Copiilor ne pot vindeca rănile sufletului. Putem cere binecuvântarea lor atât pentru noi, cât şi pentru toţi cei cu care venim zilnic în contact.

  Apreciază
  /span>

  La multi ani,LUCIAN !

  Apreciază

 5. anitanna zice:

  lci_1.jpg
  lci_2.jpg
  lci_3.jpg
  lci_4.jpg
  lci_5.jpg
  lci_6.jpg
  lci_7.jpg
  lci_8.jpg
  lci_9.jpg
  lci_10.jpg
  lci_11.jpg
  lci_12.jpg
  lci_13.jpg
  lci_14.jpg

  Morala:

  Nimic din aceasta viata nu este din intamplare!
  De multe ori dorim sa ne eliberam de Crucea ce ne este data fiecaruia dintre noi…
  Dar pentru toate exista un “de ce” si “pentru ce”…
  Dumnezeu nu ne da niciodata ceva ce n-am putea suporta…
  Si daca ne gandim sa scurtam Aceste cai, cu siguranta vom avea probleme!
  DOAMNE AJUTA!
  primita de la G.M.
  repostare din 2014….

  Apreciază

 6. anitanna zice:  Psalmul 48: Pentru cei care fac munci primejdioase.
  La multi ani,LUCIAN !

  Apreciază

  • anitanna zice:

   Se spune ca, daca te rogi cu tarie, moastele Sfintei fac minuni.
   Iata o rugaciune pe care trebuie sa o rostesti daca ai necazuri, vei primi ajutor rapid:

   Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis si s-a facut toata faptura, nu intoarce fata Ta de la noi pacatosii, ca sa nu vina asupra-ne mania cea groaznica si infricosatoare a durerilor, care este rodul pacatelor noastre, ce in toata ziua, nenumarate, cu nesocotinta le savarsim.

   Noi suntem pacatosi, netrebnici si plini de rautate; iar Tu esti izvorul vietii si al milostivirii. Nu ne lasa, Doamne! Nu trece rugaciunea noastra, a pacatosilor, nici ne rasplati noua dupa nelegiuirile noastre, ci pentru ca nu suntem vrednici a castiga milostivirea prin sarguinta cea de toate zilele, daruieste-ne-o Tu ca un indurat mult-Milostiv.

   Doamne, pentru rugaciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, daruieste-ne noua sanatate si viata ferita de toata rautatea si ne intareste cu Duhul Tau cel stapanitor, ca din adancul inimilor, cu bucurie sa slavim prea­sfant numele Tau in veci. Amin.
   sursa:Romania.net

   Apreciază

   • anitanna zice:

    Marti , 17 octombrie
    SFINTII ZILEI

    • Sf. Prooroc Oseea;
    • Sf. Preacuvios Mucenic Andrei Criteanul;


    + Trecerea moastelor SF Aposol Andrei la Galati;
    • Sf. Mucenici si buni frati, fără de arginti, Cosma si Damian, Antim si Euprepie

    O zi binecuvantata va doresc tuturor care treceti pe aici !
    Celor dragi plecati de langa noi…ma rog pentru iertarea de pacate si odihna lor vesnica!
    Doamne iarta_I !

    Apreciază

    • anitanna zice:

     Pildă – Tu în fiecare zi să privești cerul și să spui: „Doamne în mâinile tale îmi încredințez sufletul și mântuirea mea!”.. și să faci metanii câte poți.
     Să nu faci niciodată rău, să nu ieși niciodată din cuvântul starețului și să nu-ți părăsești niciodată ascultarea ta și te vei mântui!
     Regretele vin întotdeauna după ce ai murit!
     „Necroloagele”.. să nu dați doi bani pe ele, sunt numai minciuni și vorbe false! Dacă cine te iubește, să te vorbească de bine cât trăiești, după moarte vorbele la el! În momentul în care ești curat cu inima, rugăciunea ta este făcută cu credință. În momentul în care tu ești fals pe dinăuntru și necredincios, raționalist, darwinist și toate metodele acestea de a te îndoi de existența lui Dumnezeu.. alea nu-ți mai folosesc cu nimic!
     Mulți din cei bogați își lasă averile după moarte și le lasă sub formă de filantropie urmașilor, că atunci când nu vor mai fi ei, să fie împărțite în numele lor și să fie pomeniți! Acestea înaintea lui Dumnezeu sunt fapte moarte! De ce? Pentru că tu dacă ai fi trăit o mie de ani, averile alea ar fi fost o mie de ani ale tale. N-ar fi ajuns în mâna celui sărac niciodată! Dar după ce te-ai săturat tu de trăit și nu ți-au mai trebuit, vrei ca numele tău să fie înscris în ele.
     Predica integrală: –

     Apreciază

     • anitanna zice:

      O zi buna si binecuvantata tuturor !
      Astazi in calendar:
      Sf Ap. si Ev.LUCA ;
      S. Mc.Marin cel Batran.

      La multi ani,parinte drag !
      Binecuvantari si HAR ,sanatate si bucurii la intreaga familie!
      Dumnezeu sa va ajute !

      Celor dragi plecati…odihna vesnica si iertare de pacate!

      Apreciază

Bun venit! Se poate comenta !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s