SUFLET SI LUMINA !

8597„Problema cruciala a lumii nu e Economia, ci Credinta. Lumea occidentala o ignora, desi Credinta e singura care detine Raspunsul la toate problemele. Dar cu conditie , credinta omului in Dumnezeu sa fie tot atat de mare precum a fost si credinta comunismului in om”. Whittaker Chambers16ge3uq

…Si iata; Eu cu voi sunt in toate zilele,pana la Sfarsitul veacului.Amin.

( In.28,20}

Doamne,DUMNEZEULE,iarta-ma,pentru ce trebuia sa spun si nu am spus,pentru tot ce trebuia sa fac si nu am facut,pentru tot ce trebuia sa iubesc si nu am iubit.

Apara-mi te rog ,familia,caci restul nu e decat praf si vant.

Avem nevoie sa-L gasim pe Dumnezeu, iar El nu poate fi gasit in zgomot si neliniste. Dumnezeu este prieten cu linistea. Priviti cum natura – copacii, florile, iarba – cresc in liniste; stelele, luna si soarele, cum se misca in liniste… Avem nevoie de liniste ca sa putem atinge suflete.u9ouz8117hj (1)MAMA,DUMNEZEU SA TE IERTE SI ODIHNEASCA IN LINISTE SI PACE !

Maica Teresa

LA MULTI ANI,2018 !

la-multi-ani-2015-820x300-1

Reclame

4.900 de răspunsuri la SUFLET SI LUMINA !

 1. anitanna zice:


  Astazi in calendar:
  +ADORMIREA MAICII DOMNULUI


  Ne rugam si ne inchinam EI, pentru ocrotire si ajutor sa ne dea Maicuta SFANTA !
  Dezlegare la peste
  La multi ani tuturor care purtati numele SFANT de ASTAZI,MARIA !
  desi aceasta zi se sarbatoreste pe 8 septembrie la NASTEREA MAICII DOMNULUI,astazi ziua trebuie sa fie una linistita si cu rugaciuni de multumire si ajutor… astazi i se comemoreaza,,ADORMIREA !
  O zi cu pace si liniste in suflete !

  Apreciază

 2. anitanna zice:

  ADORMIREA MAICII DOMNULUI

  Pe 15 august sarbatorim „Adormirea Maicii Domnului”.

  Stim prea putine lucruri despre locul si timpul cand Nascatoarea de Dumnezeu s-a mutat la cele vesnice.
  Sfanta Scriptura nu spune nimic.
  Relatarile ce ne parvin apartin Sfintei Traditii si sunt de o gingasie aparte.

  Biserica „nu se concentreaza asupra contextului istoric, nici asupra datei si locului” in care a adormit Maica Domnului. Pe toate acestea, inclusiv importanta doctrinara a mutarii ei, le exprima foarte bine troparul si icoana praznicului. Troparul, de o frumusete poetica aparte, spune: „Intru nastere fecioria ai pazit, intru Adormire lumea nu ai parasit, de Dumnezeu Nascatoare; mutatu-te-ai la Viata, fiind Maica Vietii si cu rugaciunile tale, izbavesti din moarte sufletele noastre.”daca, in general, moartea creeaza angoase si frica, insotite de jalea despartirii, a coborarii in singuratatea mormantului intunecat, moartea Maicii Domnului este plina de liniste si iubire, de tindere spre Viata cea vesnica si de miscarea inspre lumina cea neinserata.Moartea Maicii Domnului devine adormire, mutare la Viata, devine un rasarit luminos al zilei celei de taina si nesfarsite. Asa se face ca sarbatoarea nu este nicidecum trista si funebra, ci plina de lumina si bucurie. „Moartea nu mai este moarte. Moartea straluceste de vesnicie si nemurire. Moartea nu mai este separare, ci unire. Nu mai este tristete, ci veselie.” Or, chiar daca Maica Domnului e mai presus decat toata faptura, totusi e una dintre noi. Destinul ei poate fi si destinul nostru. Si noi, prin moarte, ne putem muta la Viata. Nu in zadar intr-una dintre cele mai cunoscute pricesne in cinstea Maicii Domnului o rugam pe aceasta: „Sa ne duci cu tine/ Unde calea-ti duce,/ Sa ne duci in Ceruri,/ La Fiul tau dulce.

  Luna august – Luna Maicii Domnului

  Din Edictul imperial bizantin din 1297, dat de imparatul Andronic II Paleologul, de proclamare a lunii august drept Luna Maicii Domnului: „Acum este o impreuna-praznuire a celor ceresti si a celor pamantesti. Acum ingerii, pogorand din cer, se amesteca cu noi, oamenii. […] Acum Insusi Dumnezeu vine de o cheama pe Maica Lui si, primind in sanurile Sale preasfantul ei suflet, il urca la ceruri in alai de ingeri care plinesc lauda lui. Acum Fecioara, chiar daca se muta cu trupul de aici, nu se departeaza de la noi, ci, veghind dintru cele de sus, cata la noi in veac. […] Deci cuvine-se ca praznicul Adormirii ei sa fie praznuit nu doar o singura zi, ci, luand inceput o data cu luna, sa o strabata intreaga si sa se incheie o data cu ea”.

  Apreciază

 3. anitanna zice:


  Mulțumesc,Vivisor !
  O zi binecuvântată !

  Apreciază

  • anitanna zice:


   Astazi,am aprins o lumanare si pentru cei dragi plecati de langa noi,mama,tata,bunici,frate,cumnat,matusi ,unchi,prieteni dragi,fin ….si m-am rugat pentru odihna lor vesnica si iertarea de pacate !
   Dumnezeu sa-i ierte !
   Mama draga … imi este mereu dor de tine !

   Apreciază

Bun venit ! Se poate comenta !

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.