SUFLET SI LUMINA !

8597„Problema cruciala a lumii nu e Economia, ci Credinta. Lumea occidentala o ignora, desi Credinta e singura care detine Raspunsul la toate problemele. Dar cu conditie , credinta omului in Dumnezeu sa fie tot atat de mare precum a fost si credinta comunismului in om”. Whittaker Chambers16ge3uq

…Si iata; Eu cu voi sunt in toate zilele,pana la Sfarsitul veacului.Amin.

( In.28,20}

Doamne,DUMNEZEULE,iarta-ma,pentru ce trebuia sa spun si nu am spus,pentru tot ce trebuia sa fac si nu am facut,pentru tot ce trebuia sa iubesc si nu am iubit.

Apara-mi te rog ,familia,caci restul nu e decat praf si vant.

Avem nevoie sa-L gasim pe Dumnezeu, iar El nu poate fi gasit in zgomot si neliniste. Dumnezeu este prieten cu linistea. Priviti cum natura – copacii, florile, iarba – cresc in liniste; stelele, luna si soarele, cum se misca in liniste… Avem nevoie de liniste ca sa putem atinge suflete.u9ouz8117hj (1)Maica Teresa

SA NE RUGAM !

6.852 de răspunsuri la SUFLET SI LUMINA !

 1. anitanna zice:
  jgtrmbas6za4e0czy6wtdu2kxzp5urya8uujvh00firmeyrdeysmgvgxzovnpjygB1tUsg_fc9hT9g09-Qavf4hKdznuCFwGY6R5qbUfjV6t6DUUEmCOBoud5AKi84HO

  Duminica , 17 octombrie 2021:
  Suntem in duminica a 21-a dupa Rusalii a Sfintilor Parinti de la Sinodul al VII-lea Ecumenic.
  In bisericile ortodoxe azi se va citi Sf. Evanghelie dupa Luca 8,5-15 Pilda Semanatorului;
  Ev.Sf.Ioan 17,1-13: Rugaciunea lui IISUS

  ……………………..
  SFINTII ZILEI
  • Sf. Prooroc Oseea;
  • Sf. Preacuvios Mucenic Andrei Criteanul;


  + Trecerea moastelor Sf. Aposol Andrei la Galati;
  • Sf. Mucenici si buni frati, fără de arginti, Cosma si Damian, Antim si Euprepie

  In calendarul Eparhiei Galatiului si Brailei- a Dunarii de Jos: + Trecerea moastelor SF Apostol Andrei la Galati.
  Relatari din cuvantarea Preasfintitului Cassian la aducerea moastelor in 1996:
  La ceas de seară, cu lumânări în mâini şi în miros curat de tămâie, IPS Casian împreună cu soborul de preoţi l-a rugat pe Dumnezeu să ocrotească pe toţi locuitorii eparhiei, aducând înainte rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, ale Sfântului Andrei, ale Sfântului Ioan Casian, ale Sfântului Nectarie şi ale tuturor sfinţilor. După ce a binecuvântat pâinile puse înainte, Înaltpreasfinţia Sa a ţinut un cuvânt de învăţătură.
  „Nu uitaţi că v-a vizitat Sfântul Apostol Andrei! Nu uitaţi că v-a vizitat primul apostol al lui Hristos!” a exclamat plin de entuziasm ierarhul Dunării de Jos.
  Înaltpreasfinţia Sa a amintit că venirea moaştelor Sfântului Andrei la Galaţi în 1996 a deschis calea sfinţilor, pe care au venit apoi în anii următori Sfântul Ioan Casian şi Sfântul Ioan cel Milostiv în 2002, Sfântul Atanasie Patriarhul în 2004, Sfinţii Dasie, Emilian şi Gheorghe în 2005, Sfântul Nectarie în 2006, Sfântul Sofronie în 2008, Sfântul Vasile cel Mare, Sfinţii din Samotracia, Sf. Grigorie Palama şi Sf. Martiri de la Niculiţel în anul 2009. Tot de atunci şi până astăzi la Dunărea de Jos au ajuns relicve de mare valoare pentru întreaga creştinătate, precum: o părticică din crucea Domnului în 1992, o părticică din crucea Sf. Apostol Andrei în 1997, Cinstitul Brâu al Maicii Domnului în 2001, Veşmântul Sf. Parasche
  Sfantul Prooroc Osea
  Sfantul prooroc Osea era fiul lui Veriin de la Valemot, din semintia Isahar, barbat temator de Dumnezeu. In acea vreme multi din poporul lui Israel, abatandu-se de la Dumnezeu si uitand facerile de bine si minunile Lui, se inchinau idolilor, iar el slujea lui Dumnezeu, Celui ce a facut cerul si pamantul si Care a scos pe parintii lor din Egipt cu mana tare; ii invata pe oamenii cei rataciti de la adevar si ii intorcea prin sfaturile sale cele intelepte la stramoseasca dreapta credinta. Umplandu-se de Duh Sfant, mult a proorocit pentru Israel si pentru venirea lui Hristos si invierea Sa, precum se vede in cartea lui. Pentru ca a scris proorocestile sale cuvinte, insumand paisprezece capete care se socotesc in Sfanta Scriptura ca fiind graite prin Sfantul Duh.
  Sfantul Prooroc Osea
  Osea a vietuit ani indelungati, cu 822 de ani inainte de nasterea lui Hristos. Iar numele lui se tilcuieste: mantuitor, pazitor sau umbritor. A murit intru batranete adanci si cinstite si a fost ingropat cu pace in pamantul sau.
  Sfantul Mucenic Andrei Criteanu
  Dupa prigoanele cele multe in care s-a varsat sangele sfintilor mucenici pentru marturisirea dumnezeirii si a intruparii lui Iisus Hristos, fiind urmariti de imparatii si de domnii cei necredinciosi; cand Biserica lui Dumnezeu, ca un pamant bine roditor, adapandu-se cu cinstitul sange al robilor Domnului, se latise in toate marginile pamantului si acum se facuse pace si unire in casa Domnului si inflorea dreapta credinta; cand se inmulteau intre popoare obiceiurile cele bune, se pazeau poruncile Domnului si credinciosii mergeau din putere in putere, aflandu-se in toate bunatatile, atunci diavolul, zavistuind si vrand acum sa aduca pe oameni spre lepadarea de Hristos – nu la vedere precum lucrase mai inainte, ci cu mestesug, sub chipul rivnei pentru Dumnezeu, a ridicat lupta impotriva icoanelor, ca oamenii, lepadandu-se de sfanta icoana a lui Hristos, pe Insusi Hristos sa-L lepede, pentru ca cinstea ce se face icoanei se urca spre Acela a Carui fata este inchipuita pe icoana.
  sursa:www.crestinortodox.ro

  Inalt rugaciune de iertare de pacate si odihna vesnica ,aprind o lumanare pentru dragul meu sot,dragele mele mame, Lucretia si Catinca pentru tatii nostri si fratele meu,Vasile,pentru bunici ,ciumnat Cici,cumnata Ioana…si alte rude.. .!
  DUMNEZEU SA-I IERTE SI ODIHNEASCA IN PACE !

  O zi de duminica cu binecuvantari de sanatate si tot ce ne dorim fiecare sa primim de la Domnul si cu multumiri pentru toate acestea !
  jgtrmbas6za4e0czy6wtdu2kxzp5urya8uujvh00firmeyrdeysmgvgxzovnpjyg

  Apreciază

 2. anitanna zice:

  Să vă uitați câte rude aveți la evenimentele vieții! Câte rude sar când aveți un necaz, când faceți o casă, când aveți o boală, când aveți o primejdie..

  Să vă uitați câte rude aveți la evenimentele vieții! Câte rude sar când aveți un necaz, când faceți o casă, când aveți o boală, când aveți o primejdie..

  Știți care este răspunsul: Nu te-am deranjat, știam că ai greutăți și nu am vrut să te mai încurc! Putea să te „încurce” dar nu a vrut să te încurce, putea să te ajute, nu a putut.. era ocupat cu altceva!

  Vin evenimentele vieții, îți crești copii, ai datorii, ai bănci care te îngrămădesc și te încâlcesc, rămâi șomer și ai nevoie de un loc de muncă..

  Cine vine să te întrebe: „Ce faci frate? Poate ai nevoie de un ban, de o pâine, de un prieten?

  Și încercați să vedeți câtă lumea vine, atunci când moare cineva și au rămas atâtea lucruri în urmă: case, grădini, bani și avere! Atunci veți vedea și veți cunoaște arborele genealogic de la Matei – de trei ori câte paisprezece neamuri.. „Hoitul miroase și atrage corbii!

  Pildă – când alergi în zadar după lucruri care nu folosesc și nu ai măsura lucrurilor, te autodistrugi!

  Un lucru care pe mine mă preocupă și pe dumneavoastră ar trebui să vă intereseze: „Şi cine dintre voi, îngrijindu-se poate să adauge staturii sale un cot?”(Matei 6:27)

  Adică ce ai putea să faci tu în plus, ca restul lumii, ca să devii mai interesant ca restul lumii?

  Chiar dacă ai ajuns bogat, împărat sau ministru.. tot mori! ” Și m-am uitat în urma mea și am văzut oase goale și țărână..”, adică cimitirul. El se uita la groapă, la moarte și o contemplă.. „care-i ostașul, care-i săracul, care-i împăratul, care-i bogatul?”

  O CLIPĂ ȘI VIAȚA PE TOATE LE RĂMÂNE!

  Iar Solomon spune: „Deşertăciunea deşertăciunilor, zice Ecclesiastul, deşertăciunea deşertăciunilor, toate sunt deşertăciuni! Ce folos are omul din toată truda lui cu care se trudeşte sub soare? Un neam trece şi altul vine, dar pământul rămâne totdeauna! Soarele răsare, soarele apune şi zoreşte către locul lui ca să răsară iarăşi. Vântul suflă către miazăzi, vântul se întoarce către miazănoapte şi, făcând roate-roate, el trece neîncetat prin cercurile sale. Toate fluviile curg în mare, dar marea nu se umple, căci ele se întorc din nou la locul din care au plecat.Toate lucrurile se zbuciumă mai mult decât poate omul să o spună: ochiul nu se satură de câte vede şi urechea nu se umple de câte aude.

  Ceea ce a mai fost, aceea va mai fi, şi ceea ce s-a întâmplat se va mai petrece, căci nu este nimic nou sub soare..”(Eccle. 1:2-9)

  Părintele Calistrat Chifan

  Apreciază

 3. anitanna zice:

  Si a fost ziua a 18-a din octombrie…
  Calendarul zilei:
  +Sf Apostol si Evanghelist Luca;
  Sf Mc.Marin cel Batran.
  ………………………………

  La multi ani, părintelui drag, Catalin B.. la aniversarea zilei de nastere… la implinirea celor 47 de toamne. !
  O zi minunata cu soare,cu caldura ,liniste ,fericire,bucurie si iubire in suflet , cu multa sanatate si har❤️ alături de familia mult iubita!

  HAR SI BINECUVANTARE DE SUS !
  Va imbratisez cu mare drag ,pretuire si respect !
  Binecuvantari de Sus,tuturor !
  La multi ani si celor care poarta numele Sfântului de azi, Luca! ❤️

  Apreciază

BUN VENIT IN CAFENEAUA NOASTRA !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.