DIVERSE STIRI SI INFO…… :

Această prezentare necesită JavaScript.

Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu îmi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare.
Sigmund Freud

Imaginile din Galeria de sus sunt preluate de pe GOOGLE  si alte  suse net … informatiile  din  ziare si reviste de specialitate.

BUN VENIT LA STIRILE ZILEI !q_54t9taqf_1k3hpdaaymg9xfhu52259yvvilgy62jfmdk2ddehqug

Anunțuri

2.977 de răspunsuri la DIVERSE STIRI SI INFO…… :

 1. anitanna zice:


  Afara ploua necontenit de zeci de ore…vantul s-a intetit,e frig si intunecat !
  Vremea în Galati dupa http://www.ido.ro
  Astăzi e duminica, 8 Octombrie 2017.
  Soarele răsare la 7:14 și apune la 18:34.

  Temperatura acum: 8 ˚C
  Starea vremii: Ploaie
  Vânt: 14km/h dinspre NNV
  Presiune: 1007 mb / 755mmHg , în scădere
  Umiditate: 97%
  http://vremea.ido.ro/Galati.htm
  Au trecut 281 zile din an si au mai ramas:84…
  O zi de sfanta duminica binecuvantata va doresc cu bucurii in suflete si cu multa liniste si pace sufleteasca!

  Apreciază

 2. Mary zice:

  Zura și lupul

  În acea dimineață liniștită de iarnă, soarele fusese bun și încălzea cu sârg natura ce se trezea la viață. Lumina lui clară și limpede se reflecta din zăpada proaspăt mulsă din norii negri care până de curând fuseseră stăpânii absoluți ai cerului. Acum, totul era alb, pădure, case și munți.
  Viteazul Blesus, din neamul dacilor, își privea cu drag odorul. Era urmașul său, un năzdrăvan bălai de numai opt anișori ce începuse să cutreiere munții. Pericolele din păduri i se păreau doar jocuri, și asta era periculos. Blesus știa că nu te poți juca tot timpul cu pădurea. Mulți o pățiseră. Au plecat și nu s-au mai întors.
  Zura, băiatul său, nu stătea o clipă locului. Maică-sa nu-l mai putea struni, doar respectul nemărginit pe care-l purta tatălui mai avea acum efect asupra lui.
  Dar pentru cât timp? Blesus era căpetenie peste trei triburi, două din vale și unul cățărat sus în munte. Pădurea le acoperea pe toate. Aceste triburi dace erau împărțite în zece așezări, zece sate micuțe care se ajutau între ele în timp de pace sau război. Luptele erau destul de rare, mai mult certuri și ciomăgeli cu dacii de dincolo de râu.
  Totuși, după ce Blesus și-a găsit nevastă în tribul din munte, luptele au încetat. Nimeni nu dorea să li se împotrivească războinicilor de sus, de lângă nori. Cu ei nu te puteai pune, nimic nu era o glumă, parcă erau din piatră făuriți cu toții. Nu supărau pe nimeni, dar să nu-ți vină cumva gândul de a-i deranja cu ceva. Atunci luau foc, erau puternici și necruțători, făceau cărări în luptă prin cetele dușmane, iar dacă unul dintre ei cădea, mai tare se îndârjeau. Acum, Blesus era conducătorul tuturor, respectat pentru spiritul său drept. Știa că puterea lui e dată de oamenii aceia, de copii, de mame, de bătrâni, și nu numai de bărbații ce pot ține o sabie în mână.
  Și totuși, pentru el, ca și pentru ceilalți, pădurea era misterul, era un tărâm magic în care trebuia să fii extrem de atent, să poți lupta la nevoie pentru propria viață. Urșii, lupii, mistreții și alte jivine înfiorătoare îți pândeau adesea fiecare pas.
  Zura nu știa, sau nu dorea să asculte. Pentru băiețelul bălai, pădurea era loc de joacă și nu credea și nici nu accepta părerea adulților. Degeaba îi spusese Blesus povești pline de groază cu oameni ce s-au întâlnit cu moartea sau care au scăpat cu greu din lupta cu natura. Nimic nu părea să-l impresioneze pe copilul său. Pur și simplu, codrul era prietenul său.
  – Tată! Mă duc până la pârâu, strigă Zura fericit luând-o la fugă în pădure.
  Blesus nu avu timp nici măcar să fie de acord. Cum ar fi putut să-l împiedice pe năzdrăvan, când nicio vorbă nu apucase să spună? Practic, copilul îl anunțase unde pleacă, nu îi ceruse voie. Zâmbi.
  Zura, ca de fiecare dată, era singur când intra în tainica pădure. Copiii nu-l urmau niciodată. Pur și simplu le era prea frică. El se obișnuise și îi plăcea singurătatea. De fapt, nu era niciodată cu adevărat singur. Alături de el, pășeau mereu spiritele codrului și uneori îl urmăreau ochi aprigi de prădător. Astăzi, în calea lui apăru un lup mare, singuratic. Un lup cu blana sură. Era ca lupul din poveștile de groază ale bunicului. Mârâia.
  Zura îl privi în ochi cu o privire fixă, hotărâtă, iar forța spiritului său se prelingea cu limbi de foc în sufletul animalului. Acesta, cutremurat, plecă ochii. Atunci, trupul slab, de copil, se apropie de lup. Acesta îngheță cu picioarele în mijlocul drumului. Nu mai putea să facă niciun pas.
  Zura întinse mâna către lup și așteptă până ce acesta, docil, o linse, abia apoi căzu în genunchi și îl îmbrățișă. Surul nu știa ce să facă și începu să tremure, apoi scheună ușor și închise ochii.
  Îmbrățișarea nu dură prea mult, pentru că năzdrăvanul de copil se ridică rapid și o luă la goană către pârâu. Zăpada de două palme nu-l putea opri. Lupul rămase o clipă uimit, apoi se retrase încet către pădure. Avea gânduri amestecate în mintea lui de animal. Nu înțelegea ceea ce tocmai se petrecuse cu câteva clipe în urmă. De ce nu atacase? Cum putuse să lase să scape o asemenea pradă – un pui de om.
  Totuși, își dădea seama că nu l-ar fi putut răni, oricât de mult ar fi vrut. În aceste momente, ideea de a-i face rău părea de neconceput. Fusese prins în puterea magică a copilului.
  Lupul cel sur părăsi poteca și se afundă în pădure printre copacii bătrâni și groși. Aici era zăpadă mai puțină, brazii o opriseră pe crengile de sus. Cu mersul lui rapid, lupul ajunse pe o mică movilă care despărțea un pâlc de pomi de restul pădurii. Acolo îl aștepta lupoaica cu puii lor. Aveau aproape un an. Trebuia să înceapă să vâneze singuri. Împreună domneau peste o mare bucată de pădure. Haita era încă departe. Lupoaica se lipi de el. În curând va veni iar momentul în care un nou rând de lupi se vor naște. Surul simțea prea bine ciclul naturii. Totul era perfect. Doar… copilul de mai devreme era diferit. El nu se potrivea cu nimic din lumea cunoscută de până atunci. Nu auzise niciodată, nici măcar de la părinții lui, ca un pui de om să fie ca acesta, să nu-l poți ataca.
  Auzul fin al lupului fu lovit de o creangă care se rupse. Venea cineva…. (fragment din nuvela „Zura și lupul” din cartea „Sufletul Lupului Alb”)

  File de Lumina

  Apreciat de 1 persoană

  • anitanna zice:

   În luna iunie, un incendiu devastator a cuprins, în timpul nopții un bloc turn cu 24 de etaje din vestul Londrei. Sute de pompieri s-au luptat mai multe ore cu flăcările, care au cuprins în aproximativ 15 minute întreaga clădire. La ora actuală, blocul este considerat nesigur, existând chiar riscul să se prăbușească.

   Aceasta fotografie facuta noaptea..pare ca unele ferestre sunt luminate, sunt locuite,dar lumea spune ca blocul este complet gol,nu are lumina…,in el nu mai locuieste nimeni si ca ar fi bantuit… Ferestre luminate de LUNA care era sus pe cer in noaptea fotografierii..spun speialistii… nimic altceva !
   Asta se vede noaptea acest bloc…. 😕
   Sursa foto: metro.co.uk

   Apreciază

   • anitanna zice:

    Vremea în Galati


    Astăzi e luni, 9 Octombrie 2017.
    Soarele răsare la 7:15 și apune la 18:32.

    Harta Galatiului…
    sursa:www.ido.ro

    Temperatura acum: 13 ˚C
    Starea vremii: Cer în general noros
    Vânt: 7km/h dinspre sud
    Presiune: 1014 mb / 761mmHg, în urcare
    Umiditate: 71%
    Au trecut 282 zile din an au mai ramas..83…
    Nu uitati ca e toamna…rece si ca…

    … frunzele cad,se scutura !?
    Zi binecuvantata!

    Apreciază

 3. anitanna zice:


  Vremea în Galati
  http://vremea.ido.ro/Galati.htm
  Astăzi e marti, 10 Octombrie 2017.
  Soarele răsare la 7:16 și apune la 18:30.

  Temperatura acum: 18 ˚C
  Starea vremii: Cer parţial noros
  Vânt: 11km/h dinspre SSV
  Presiune: 1019 mb / 764mmHg , în scădere
  Umiditate: 32%
  Acum in Galati: 18˚C

  Au trecut 283 zile din an si au mai ramas,82
  Ce s-a intamplat astazi 10 Octombrie
  Stiati ca???
  sursa:http://infoazi.ro/
  2017 » Sf. Evlampie si Evlampia (sarbatoare ortodoxa)
  2017 » Sf. Francisc Borgia (sarbatoare romano catolica)
  2017 » Sf. Grigore de Nissa (sarbatoare greco catolica)
  2017 » Ziua nationala – Republica Chineza (Taiwan)
  2017 » Ziua Recunostintei – Canada
  2008 » In Romania, este lansat canalul public de televiziune TVR 3
  2001 » In SUA, Presedintele George Bush, face publica o lista cu cei mai cautati 22 teroristi din lume

  1995 » A decedat Nicu Vladimir, muzician folk roman (n. 1950)
  1988 » S-a nascut Doris Schmidts, Miss Germany 2009, originara din Romania
  1987 » Bruce Springsteen lanseaza albumul „Tunnel of Love”
  1986 » In San Salvador, la El Salvador, are loc un cutremur de 7,5 pe scara Richter. Se inregistreaza in jur de 1 500 de victime
  1985 » A decedat Orson Welles,regizor american de film si teatru, scenarist, actor (n. 1915)
  1975 » Liz Taylor se casatoreste pentru a-6-a oara(se recasatoreste cu actorul Richard Burton)
  1970 » Fiji devine independenta fata de Marea Britanie(Ziua Nationala)
  1967 » S-a nascut Laura Stoica, cantareata romana (d. 2006)
  1966 » Simon & Garfunkel au lansat albumul Parsley, Sage, Rosemary and Thyme
  1964 » In Japonia, la Tokyo, are loc prima transmise televizata in direct a deschiderii Jocurilor Olimpice de vara
  1959 » S-a nascut Michael Klein, fotbalist roman (d. 1993)
  1944 » In timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, in lagarul de concentrare de la Auschwitz, sunt executati 800 de copii de tigani
  1935 » In SUA, la New York , are loc premiera muzicalului „Porgy and Bess”, de George Gershwin

  1933 » In SUA, este inventat vinilul, de catre Waldo L. Semon
  1926 » În România, ia ființă Partidul Național-Țărănesc
  1924 » S-a nascut James Clavell, scriitor britanic, scenarist si regizor de film (d. 1994)
  1916 » In timpul Primului Razboi Mondial, incepe Batalia de la Rucar-Bran, intre trupele austro-ungare si germane si cele romane
  1914 » In Romania, Printul mostenitor Ferdinand, este inscaunat Rege al Romaniei sub numele Ferdinand I
  1914 » A decedat Carol I, Rege al Romaniei
  1903 » In Germania, compania Bayer pune in vanzare aspirina
  1901 » In Franta, la Paris, dirijabilul construit de inginerul si inventatorul brazilian Alberto Santo Dumont, face primul traseu in circuit
  1872 » In Romania, scriitorul Ion Creanga este exclus definitiv din cler
  1870 » S-a nascut Ivan Alexeievich Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel

  1866 » S-a nascut Nicolae Vermont, pictor roman
  1865 » In SUA, este patentata bila de biliard din celuloid, de catre John Hyatts
  1857 » In Romania, la Bucuresti, incepe constructia cladirii Universitatii din Bucuresti, dupa planurile arhitectului Alexandru Orăscu

  1833 » Hector Berlioz scrie primul sau articol in „Journal des débats”, un periodic cu care va colabora in urmatorii 30 de ani
  1828 » Nicolò Paganini realizeaza in Praga, o operatie la un dinte. Locul se va inflama puternic
  1813 » S-a nascut Giuseppe Verdi, compozitor italian
  1780 » In Caraibe, are loc Marele Uragan din 1780, care duce la moarte unui numar intre 20.000 si 30.000 de persoane
  1774 » Antonio Salieri, 24 ani, se casatoreste cu Theresia Helferstorfer in aceeasi zi in care are loc repetitia cu costume a operei sale „La calamita de cuori”
  1731 » S-a nascut Henry Cavendish, fizician si chimist, descoperitorul hidrogenului (d. 1810)
  1684 » S-a nascut Antoine Watteau, pictor francez (d.1721)
  1659 » A decedat Abel Janszoon Tasman, explorator si comerciant olandez, cel care a descoperit Tasmania de azi
  1636 » In Transilvania, are loc Batalia de la Salonta, dintre armata Otomana si armata Transilvaniei, condusa de catre Principele Gheorghe Rákóczi I
  1615 » In Moldova, are loc Batalia de la Fantana lui Pacurar, dintre Domnul Stefan Tomsa al II si boierii rasculati
  1386 » In Germania, este inaugurata Universitatea din Heidelberg
  sursa:infoazi.ro

  Apreciază

 4. anitanna zice:


  O dimineata promitatoare va doresc!
  Sa aveti zi minunata si alegeri intelepte !
  Astazi in Galati….


  harta este luata de pe GOOGLE.
  Vremea în Galati
  Astăzi e miercuri, 11 Octombrie 2017.
  Soarele răsare la 7:18 și apune la 18:28.

  Temperatura acum: 6 ˚C
  Starea vremii: Cer senin
  Vânt: 4km/h dinspre SSV
  Presiune: 1023 mb / 767mmHg, în urcare
  Umiditate: 82%
  sursa:
  http://vremea.ido.ro/Galati.htm
  Au trecut 284 zile din an si au mai ramas 81…

  Apreciază

 5. anitanna zice:  Astazi ,soarele…


  Vremea în Galati
  Astăzi e joi, 12 Octombrie 2017.
  Soarele răsare la 7:19 și apune la 18:27.
  http://vremea.ido.ro/Galati.htm
  Temperatura acum: 12 ˚C
  Starea vremii: Cer senin
  Vânt: 7km/h dinspre sud
  Presiune: 1023 mb / 767mmHg, în urcare
  Umiditate: 70%
  Acum in Galati: 12˚C

  Au trecut 285 zile din an si au mai ramas..80 !  Ce s-a intamplat pe 12 Octombrie
  2017 » Sf. Mc. Prob, Tarah si Andronic (sarbatoare greco catolica)
  2017 » Ziua Internationala a prevenirii catastrofelor naturale
  2017 » Sf. Mc. Prov, Tarah si Andronic (sarbatoare orotodoxa)
  2017 » Sf. Serafim (sarbatoare romano catolica)
  2002 » In Indonezia, la Bali, circa 200 de turisti sunt ucisi de bombele plasate de teroristii islamici
  1999 » In Pakistan, in urma unei lovituri de stat militare, puterea este preluata de catre Generalul Pervez Musharra
  1991 » Regizorul american Steven Spielberg se casatoreste cu actrita Kate Capshaw
  1987 » George Harrison lanseaza „Got My Mind Set On You”
  1984 » In Marea Britanie, in Brighton, are loc un atentat al IRA, cu bomba, impotriva Premierul britanic, Margaret Thatcher, soldat cu 5 morti
  1981 » A decedat Agatha Grigorescu Bacovia, poeta, prozatoare, memorialista (n. 1895)
  1968 » Se deschide a XIX-a editie a Jocurilor Olimpice de Vara din Mexico City
  1965 » A decedat Paul Hermann Müller, biochimist elvetian, laureat al Premiului Nobel(n. 1899)
  1960 » In SUA, la New York, cu ocazia Adunarii Generale a Natiunilor Unite, Preseditnele URSS, Nikita Hrusciov, isi scoate pantoful si loveste cu pantoful in masa, in semn de protest
  1946 » In Romania, la Bucuresti, este infiintat Institutul de Endocrinologie C. I. Parhon
  1944 » Ziua orasului Oradea
  1935 » S-a nascut Luciano Pavarotti, tenor italian(d. 2007)

  1924 » A decedat Anatole France, autor francez, laureat al Premiului Nobel(n. 1844)
  1916 » In timpul Primului Razboi Mondial, incepe Batalia de la Predeal, intre trupele austro-ungare si germane si cele romane
  1915 » In SUA, la Detroit, Ford Motor Company produce masina Model T cu numarul 1.000.000
  1896 » S-a nascut Eugenio Montale, poet italian, laureat al Premiului Nobel(d. 1981)
  1877 » In timpul Razboiului de Independenta, incepe Batalia de la Gorni si Dolni Dubnik, dintrea aramta ruso-romana si armata otomana
  1863 » A decedat Andrei Muresanu, poet, creatorul marsului revolutionar de la 1848 (n. 1816)
  1823 » Scotianul Charles MacIntosh a pus in vanzare primele pelerine de ploaie
  1810 » S-a desfasurat primul festival Oktoberfest
  1808 » Rusia anexeaza Moldova si Tara Romaneasca, dupa conventia semnata de Napoleon I si Alexandru I
  1793 » În Franța, în timpul Revoluției Franceze, Maria Antoaneta, fosta regină a Franței este audiată de Tribunalul Revoluționar si acuzată de trădare
  1777 » Grigore al III-lea Ghica este ucis la Iasi din porunca sultanului
  1492 » Cristofor Columb si echipajul sau debarca in Bahamas
  1449 » In Moldova, are loc Batalia de la Tamaseni, pe Siret, dintre Domnul Alexandru al II-lea(Alexandrel) si pretendentul la tron Bogdan(Bogdan al II-lea)
  1009 » Califul Al Hakim, darama integral Biserica Sfantului Mormant, din Ierusalim
  pentru mai multe stiri citit:Infoazi.ro

  Apreciază

  • anitanna zice:

   Buna dimineata,prieteni reali,virtuali,de oriunde ati fi…Cafeaua va asteapta alaturi de stirile diminetii..

   …ieri,11 octombrie …
   1963 » A decedat Edith Piaf, cantareata franceza


   1963 » A decedat Jean Cocteau, scriitor francez

   Un egoist este acela care se străduieşte să vorbească despre el însuşi chiar atunci când tu arzi de nerăbdare să-i vorbeşti despre tine.

   1945 » A decedat Scarlat Demetrescu, profesor de stiinte naturale, geografie, scriitor si unul din cei mai mari spiritualisti romani
   1939 » Presedintele american Franklin Delano Roosevelt a primit o scrisoare din partea lui Albert Einstein, cu privire la amenintarea reprezentata de armele nucleare
   1930 » In Germania, la Munchen, are loc premiera a doua cantate Veni creator spiritus si Der gute Mensch, de Carl Orff
   1929 » S-a nascut Olga Tudorache, actrita romanca de teatru si film


   1917 » In Franta, la Paris, are loc premiera Trois chansons pour choeur mixte sans accompagnement, de Maurice Ravel

   1889 » A decedat James Prescott Joule, fizician englez, a formulat principiul intai al termodinamicii si legea lui Joule (n. 24 decembrie 1818)
   sursa: blog,anul 2016…

   Apreciază

 6. anitanna zice:


  Poate ca,va intrebati ?? 😀 ce s-a intamplat astazi 13 Octombrie in lume de-a lungul timpului?

  2016 » Sf. Mc. Carp si Papil, Agatodor si Agatonica
  2016 » Sf. Eduard (sarbatoare romano catolica)
  2016 » Sf. m. Carp, Papil si Agatonica (sarbatoare greco catolica)
  2006 » In SUA, la New York, Adunarea Generala a ONU, il alege pe Ban Ki-moon, in funcita de Secretar General al ONU
  1998 » In Italia, la Festivalul International de Film de la Venetia, regizorului Lucian Pintilie, ii este decerant Premiul special al juriului, pentru filmul Terminus Paradis
  1993 » A decedat Anton Alexandru Necsulea, inginer roman, membru de onoare al Academiei Romane (n. 1908)
  1991 » In Bulgaria, au loc primele alegeri libere dupa adoptarea noii Constitutii a Bulgariei
  1987 » A decedat Walter Brattain, fizician american, laureat al Premiului Nobel (n. 1902)
  1980 » S-a nascut Miguel Tininho, fotbalist mozambican
  1979 » S-a nascut Wesley Brown, fotbalist englez
  1973 » In Romania, la Targu Mures, este inaugurata noul edificiu al Teatrului de Stat din Targu-Mures
  1972 » In Romania, la Bucuresti, are loc finala Cupei Davis, dintre echipa Romaniei (Ilie Nastase si Ion Tiriac) si echipa SUA (Stan Smith, Thomas Gorman si Erick van Dilen). Finala este castigata de SUA
  1967 » In Romania, la Bucuresti, are loc primul colocviu international consacrat operei lui Constantin Brancusi
  1954 » S-a nascut Alexandru Andries, cantautor roman

  1945 » In Germania, la Wurtzburg, este fondata Uniunea Crestin Sociala (CSU)
  1944 » In timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, capitala Lituaniei, Riga, este ocupata de Armata Rosie
  1943 » In timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, Italia, iese din Axa Berlin Roma Tokyo si declara razboi Germaniei
  1941 » S-a nascut Paul Simon, muzician american (Simon & Garfunkel)
  1934 » S-a nascut Nana Mouskouri, cantareata greaca si politician

  1923 » In Turcia, Parlamentul declara orasul Ankara noua capitala a Turciei
  1918 » In timpul Primului Razboi Mondial, Turcia, semeaza armistitiul cu Antanta, punand capat particiaprii Otomane la razboi
  1914 » Garrett Morgan patenteaza masca de gaze
  1904 » La 3 luni dupa ce sotul ei, Claude Debussy, o parasise, Rosalie “Lily” Texier se impusca „sub san”. Va supravietui, iar glontul nu va fi extirpat niciodata
  1904 » Sigmund Freud publica cartea „Interpretarea viselor”
  1902 » S-a nascut Stefan Odobleja, medic roman, membru al Academiei Romane (d. 1978)
  1893 » Melodia „Happy Birthday To You” este inregistrata cu copyright. „Happy Birthday” a fost initial publicata sub denumirea „Good Morning To All” in cartea „Song Stories for the Kindergarten” scrisa de Mildred si Patty Hill
  1876 » Opereta „Pierrette et Jacquot” de Jacques Offenbach are premiera la Bouffes Parisiens din Paris
  1860 » Prima fotografie din spatiu
  1856 » „Strlna Terrassen-Quadrille” op.185 de Johann Strauss are premiera in Pavlovsk
  1855 » „Trio pentru pian si corzi nr.1” op.8 de Johannes Brahms are premiera in Danzig (Gdansk)
  1799 » Doua cvartete pentru corzi op.77 de Joseph Haydn au premiera in Castelul Eisenstadt
  1792 » In SUA, in Washington DC, Presedintele George Washington, pune piatra de temelie a Casei Albe
  1762 » Wolfgang Amadeus Mozart, 6 ani, si sora sa, Nannerl, sustin un concert la Palatul Schönbrunn in fata Imparatului Franz I, Imparatesei Maria Theresa, Arhiducesei Marie Antoinette
  1610 » Galileo Galilei descopera cel de-al patrulea satelit al planetei Jupiter, Callisto
  1479 » In Transilvania, are loc Batalia de la Campul Painii, dintre armata Otomana si oastea crestina
  1307 » In Franta, sute de cavaleri templieri sunt arestati din ordinul Regelui Filip al IV-lea, incepand astfel desfiintarea ordinului templier

  …..poftiti si la o cafea!
  O zi binecuvantata va doresc!
  sursa : http://infoazi.ro/

  Apreciază

 7. anitanna zice:

  Cei trei ministri sunt inlocuiti..cu cine???
  Vizitati..Realitatea.net…
  marcel Toader se insoara a sapea oara…scriu ziarele…
  La Gospodar fara pereche…au aparut imagini cu scene fierbinti…XXX… 😕 in presa, pe net.. 😕
  Si acum atentie..m mi scris si anul treut la timpul,vemea potrivita:

  STIATI CA ???
  Si vecinii ?? 😀 au o rubrica intitulata asa???
  Oare asta sa fie motivul impacientarii???
  mai sa fie si eu ii credeam mult originali!? 😛
  Deci,stimabile,se poarta … 😕 😛 .. a nu mai reprosa nimanui,nimic.!
  Am banuit eu ca scopul trecerii e tragerea cu ochiul,dar nici chiar asa!?
  Adevarat ca ,HOTUL, striga,HOTII !?
  Nu ca nu ar avea dreptul..dar macar sa fi o forma a lui, nemivazuta,nemai intalnita .. 😕 😛 pe la altii.. 😕
  va multumesc ca ma acuzati pe mine de una,alta ! 😕
  Dar,voi ce faceti???
  Tot asta!
  Asta -i chiar de tot !
  Si inca ceva:imi amintsc ca am fost acuzata la inceput ca pun prea multe imagini si ma scuzam, imi ceream iertare si le explicam cum ca o fac pentru ca imi place mie sa le vad,imi bucura privirea ,ma incanta,mi-s dragi… ba si aspectul comentariului pare sa fie altul… mi se pare pagina de blog mai vesela
  .Imi plc culorile fiindca ele sunt bucuria vietii…viata !
  Ce credeti???
  S-a contaminat „lumea „-a se citi persoanele care ma criticau – acum folosesc si ele cu nemiluita ca si mine ,imaginile… 😕 😛
  O zi buna dragilor de unde ati fi!?

  Apreciază

  • anitanna zice:

   Explozie la un mall din Romania-Harghita,mai multe persoane ranite si evacuate….
   Vremea în Galati
   Astăzi e vineri, 13 Octombrie 2017.
   Soarele răsare la 7:20 și apune la 18:25.
   Au trecut 286 zile din an si au mai ramas 79… 😀   Temperatura acum: 11 ˚C
   Starea vremii: Cer în general noros
   Vânt: 4km/h dinspre NNE
   Presiune: 1021 mb / 766mmHg, în urcare
   Umiditate: 80%
   Pozitia mea …

   Apreciază

 8. anitanna zice:


  Vremea în Galati
  Astăzi e sambata, 14 Octombrie 2017.
  Soarele răsare la 7:20 și apune la 18:25.

  Temperatura acum: 11 ˚C
  Starea vremii: Cer în general noros
  Vânt: 4km/h dinspre NNE
  Presiune: 1021 mb / 766mmHg, în urcare
  Umiditate: 80%
  Au trecut 287 zile din an si au mai ramas 78
  30 noiembrie
  31 decembrie
  18 octombrie…
  Total 88,deci am tinut evidenta bineeeeee…
  Noapte buna pe maine…!

  Apreciază

  • anitanna zice:

   Tot ce poti sa faci in viata este sa fii ceea ce esti.Unii oameni te vor iubi pentru ca esti tu,altii te vor iubi pentru ce poti face pentru ei,iar unii nu te vor placea de loc… ❤
   Buna dimineata!
   Celor care poarta numele Sfintei Paraschiva ,ocrotitoarea Moldovei si a Bucovinei si care este sarbatorita astazi…LA MULTI ANI !
   Sa va ocoteasca si sa ne rugam pentru sanatatea copiilor ,a familiei..pentru prieteni !
   Astazi soarle a rasarit la ora 7:28 si va apune la ora ,18:33 ;au trecut 287 zile din an si au mai ramas 78.
   Ce s-a intamplat astazi 14 Octombrie ???
   2016 » Ziua Internationala a standardizarii
   2016 » Sf. Parascheva cea noua (sarbatoare ortodoxa)
   2016 » Sf. Calist I (sarbatoare romano catolica)
   2016 » Sf. Mc. Nazarie, Ghervasie, Protasie si Celsie (sarbatoare greco catolica)
   2012 » In SUA, in New Mexico, este stabilit de catre austriacul Felix Baumgartner, recordul mondial la saritura libera din stratosfera, de la o inaltime de 39 km
   2009 » In China, este descoperita o fosila a unei reptile zburatoare, Darwinopterus, ce a trait cu cca. 160.000.000 de ani in urma
   1995 » A decedat Henry Roth, scriitor american (n. 1906)
   1994 » In Suedia, liderul palestinian Yasser Arafat, primul ministru israelian Yitzhak Rabin si ministrul de externe israelian Shimon Peres primesc Premiul Nobel pentru Pace
   1990 » A decedat Leonard Bernstein, compozitor, pianist si dirijor american
   1990 » Actorii americani Jeff Goldblum si Geena Davis divorteaza
   1986 » In Romania, este instituit titlul de Erou al Noii Revolutii Agrare din Romania. Primul titlu ii este conferit lui Nicolae Ceausescu
   1984 » S-a nascut Martin Ryle, astrofizician si radioastronom englez
   1981 » In Egipt, Vicepresedintele Hosni Mubarak este ales presedinte al Egiptului la o saptamana dupa ce Anwar Sadat a fost asasinat
   1981 » Hosni Mubarak devine presedintele in exercitiu al Egiptului
   1980 » Are loc ultimul concert al lui Bob Marley
   1964 » In URSS, Nikita Hrusciov, Prim secretar al PCUS si Prim MInistru, este indepartat de la putere si inlocuit cu Leonid Brejniev
   1964 » S-a nascut Cristiano Bergodi, fotbalist si antrenor italian
   1964 » Rev. Martin Luther King primeste Premiul Nobel pentru Pace pentru sustinerea politicilor non-violente
   1960 » A decedat Abram Fiodorovici Ioffe, fizician rus
   1959 » A decedat Errol Flynn, actor american
   1949 » In SUA, 11 lideri al Partidului Comunist American, sunt condamnati la inchisoare pentru consipratie impotriva Guvernului SUA
   1947 » In SUA, pilotul Chuck Yeager sparge bariera sunetului la bordul unui avion Bell X-1
   1944 » In timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, capitala Greciei, Atena, este eliberat de sub ocupatie Germana, de catre trupele britanice
   1944 » In timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, Maresalul Erwin Rommel, suspect de participarea la complotul impotriva lui Hitler, i se ofera ofera sa aleaga intre varianta sinuciderii sau a procesului public. Maresul se sinucide
   1943 » In timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, are loc Revolta detinutilor din lagarul de concentrare de la Sobibor. Aproximativ 300 de detinuti evadeaza
   1940 » S-a nascut Sir Cliff Richard, interpret britanic de muzica pop
   1939 » In timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, submariunul german U 47, patrunde in portul Scapa Flow, din Scotia, si scufunda vasul HMS Royal Oak
   1930 » S-a nascut Mobutu Sese Seko, politician congolez, Presedinte al Congo
   1927 » S-a nascut Roger Moore, actor englez
   1926 » In SUA, este lansata prima carte Winnie-the-Pooh, de Alan Alexander Milne
   1923 » S-a nascut Victor Kernbach, scritor roman (d. 1995)
   1917 » In Franta, dansatoarea de cabaret Mata Hari este executata, dupa ce fusese condamnata la maorte pentru spionaj militar in favoarea Germaniei
   1899 » In Imperiul Austro Ungar, apare cartea Interpretarea viselor a psihologului Sigmund Freud
   1879 » S-a nascut Miles Franklin, scriitoare si feminista de origine australiana (d. 1954)
   1865 » In Transilvania, la Blaj, este infiintata Arhieparhia de Fagaras si Alba Iulia, a Bisericii Romane Unite cu Roma (Greco Catolica)
   1856 » In Franta, la Paris, are loc premiera operetei La bonne d’enfants, de Jacques Offenbach
   1853 » S-a nascut Ciprian Porumbescu, compozitor si dirijor roman
   1808 » In timpul Razboaielor Napoleoniene, Franta anexeaza Republica Ragusiana
   1806 » In Prusia, la Jena, Napoleon Bonaparte invinge armata Prusiei
   1802 » In Tara Romaneasca are loc un puternic cutremur de pamant
   1795 » In Imperiul Austro Ungar, la Viena, are loc premiera dramei eroico-comice Palmira, Regina di Persia, de Antonio Salieri
   1791 » Wolfgang Amadeus Mozart ii scrie sotiei ca i-a luat sa vada „Die Zauberflöte” pe: fiul lor, Carl, pe soacra sa, Caecilia Weber, pe Antonio Salieri si pe Caterina Cavalieri
   1789 » In SUA, Presedintele George Washington proclama prima Thanksgiving Day
   1586 » In Anglia, Mary Regina Scotiei este judecata pentru conspiratie impotriva verisoarei sale Reginei Elizabeta a Angliei
   1465 » In Tara Romaneasca, in timpul domniei lui Radu cel Frumos, este emis primul document care atesta ca Bucurestiul este resedinta domneasca
   1303 » Benedict al XI-lea, devine Papa
   1097 » In timpul Primei Cruciade, incepe asediul crestin al orasului Antiohia
   Sa aveti o zi de sfanta de SAMBATA cu binecuvantari !

   O zi de toamna superba !

   https://anitanna.wordpress.com/pagina-pensionarilor/comment-page-172/#comment-161646
   Postarea este preluata din 2016 de pe acest topic.. sursa:infoazi.ro.net….

   Apreciază

   • anitanna zice:

    Chestia cu ZELISTUL pentru mine este un mister …nu stiu in functie de ce este cresterea:numar de articole,postari am mai multe decat altii..:? ,linkuri ? ,hmmm astea nu prea sunt… 😕 cresteri de vizionari sunt suficiente…intr-o ora ori zi cat altii in 3-4 zile… nu ma laud….,nu dat cu parul,nu carcotiti 😀 ! 😀 desi de cateva zile sunt in scadere constanta,m-au parasit pana si prietenii ,dar nu ma tem… eu nu vreau sa fiu in frunte,nici nu m-a interesat asta , ca dovada ca nu am sigla pusa
    in dreapta… de 7 ani de bloguit ! 😕
    dar o fac acum si eu macar din curiozitate !
    Asa ca pot eu sa ma dau peste cap fiindca o crestere mai mare macar cu o pozitie,doua… nu voi avea… la o scadere este de asteptat ,desigur,si de aceea asta este si ramana ca si pana acum o chestie neimportanta ,dar si un mister ?!
    Imi spun si eu asa:zelist este un tip frumos oe care iti place sa-l admiri,te uiti la el cu coada ochiului mereu si care s-ar parea ca vrea s-ti zica si el ceva…dar pe care nu-l intelegi … :?,oricat ai incerca !
    Misterul…sa-l explic:nu pot pune link-ul de la ZELIST in PISE-WIDGETURI- oare de ce? Nu aleg eu ce trebuie de acolo ?Apare pe ecran,in dreapta jos..sigla W pe albastru,doar atat si de asta am pus linkul obtinut de la ei in pagini ca sa-l copii si sa mai incerc astazi iarasi… 😕
    Nu o fac pentru a ma lauda cu ce loc ocup in ierarhia blogurilor si spun asta pentru ca vor fi cu siguranta multi care vor gandi asa ,asta 😀 😕 ;
    Dar prea putin ma afecteaza asta ;stiu ce gandesc unii ca au mai scris-o pe aici, cum ca ma impaunez cu chestiile altora… 😀 ;
    😀 le dau un sfat:sa o faca si ei,dar sa fie originali si apoi ii intreb si eu pe multi:voi ,de fapt,pe blogurile voastre ..ce faceti domnilor,credeti ca altcumva ?
    Tot respetul pentru cei care creeaza…proza,poezie…, ma inclin in fata lor,le multumesc ca impartasesc din frumosul sufletului cu mine,cu noi,ca ne bucura sufetul cu tot ce fac… <3..in rest,ceilalti care fac ca si mine… 😀 ..vorbe,vorbe..de a abate atentia la altii si nu la ei!
    Sa nu fim ipocriti !
    V-am mai spus:sub acelasi SOARE …toti suntem egali si avem loc,aceleasi drepturi chiar !
    Fiecare face ce vrea si cum vrea cu spatiul lui virtual ;? 😛 ce-i place !
    Cu respect ,anitanna
    Stie cineva si doreste sa ma ajute??
    Cred ca fac o eroare pe undeva….
    Cu multumiri anticipate!
    O zi buna!
    ….pentru un barbat…zelistul spunea cineva ca este o femeie…ce chestie !?
    iata si oameni care gandesc la fel,simt la fel,dar in timpuri diferite… 😀 ?
    😛
    https://anitanna.wordpress.com/pagina-sufletului/comment-page-198/#comment-190368

    Sa fiti iubiti(e)
    sa aveti o sambatata cu binecuvantari !

    Apreciază

    • anitanna zice:

     Ciprian Porumbescu (n. 14 octombrie 1853, Şipotele Sucevei – d. 6 iulie 1883, Stupca, azi Ciprian Porumbescu, judeţul Suceava) a fost un compozitor român.
     A început studiul muzicii la Suceava şi Cernăuţi, apoi a continuat la „Konservatorium für Musik und darstellende Kunst” în Viena, cu Anton Bruckner şi Franz Krenn. În această perioadă îl frecventează, la Viena, pe Eusebie Mandicevschi, compozitor bucovinean, cu care se perfecţionează, în particular, la teoria muzicii. [1] Între 1873 şi 1877 a studiat teologia ortodoxă la Cernăuţi.

     A fost unul dintre cei mai faimoşi compozitori pe vremea sa. Printre cele mai populare lucrări sunt: „Balada pentru vioară si orchestră” op.29, opereta „Crai nou” pusă în scenă pentru prima dată în sala festiva a Gimaziului Românesc din Braşov (astazi Colegiul Naţional „Andrei Şaguna), unde pentru scurtă vreme a fost profesor de muzică (1881-1883).

     În plus, a compus muzica pentru celebrul cântec patriotic, „Pe-al nostru steag e scris Unire, muzică ce este folosită astăzi şi de către Albania, pentru imnul naţional „Hymni i Flamurit. De asemeni a scris şi melodia fostului imn Trei culori.

     A fost arestat pentru activitatea sa politică, iar în timpul detenţiei şi-a scris cele mai bune piese. A murit la 29 de ani în Stupca, acum acest sat fiind numit în onoarea sa „Ciprian Porumbescu”.
     ICUTSA ,sursa YOUTUBE

     Ciprian Porumbescu a fost un compozitor român. Wikipedia
     Născut: 14 octombrie 1853, Bucovina,Sipote
     Decedat: 6 iunie 1883, Comuna Ciprian Porumbescu, Suceava
     Educație: Conservatorul din Viena
     Părinți: Iraclie Porumbescu, Emilia Golembiovski
     Cărți: Puneţi un pahar cu vin şi pentru mine, Corespondenţă
     Oare chiar nimeni nu-si aduce aminte de el???
     Lume multa prea ocupata de alte nimicuri 😀 de lucruri total nesemnificative… 😕 ce pacat!
     Mare pacat ca nu stim sa ne promovam valorile,sa le cinstim cum se cuvine si la momentul oportum macar!?

     Ascultati va rog aceasta ,Balada…
     ….Lacrimile sunt imposibil de stavilit...negalabila Balada in maiastra interpretare a INEGALABILULUI ION VOICU !
     La auzul acestei interpretari pasarile stau in loc, spicele se pleaca in semn de omagiu.
     Tot sufletul romanesc se gaseste ingemanat in acesta Balada si in acesta Interpretare.
     „Cânta la Stupca o vioară
     Şi lumii spus i-a fost apoi
     Că doina noastră-i lăcrămioară

     Sublim,incantator !
     Sunt mandra ca sunt romanca..

     S-a rezolvat problema intr-un timp foarte scurt… nici nu banuiam ca voi fi ajutata de WP..si s-a petrecut !
     A aparut pe pagina,jos in dreapta… e vorba de pozitita in Zelist…
     MULTUMESC!

     THANK YOU !
     Seara buna va doresc!

     Apreciază

     • anitanna zice:


      Buna dimineata la stirile zilei dupa:calendar.eclub.ro
      https://anitanna.wordpress.com/pagina-sufletului/
      1451 – A fost ucis, la Răuseni, domnul Moldovei, Bogdan al II–lea (1449–1451), tatăl lui Ştefan cel Mare.
      1608 – S–a născut E. Torricelli, fizician şi matematician italian (m.25.10.1647).
      1858 – A murit Carl Mosander, chimist şi mineralog suedez (n.10.09.1797).
      1868 – A murit regele Mongkut Rama IV al Thailandei (n.18.10.1804).
      1893 – S–a născut Carol al II–lea de Hohenzollern–Sigmaringen, rege al României (1930–1940) (m.03.04.1953).
      1897 – S-a născut scriitorul rus Ilia Ilf (m.13.04.1937).
      1908 – S–a născut economistul american John Kenneth Galbraith, teoretician al managementului („Societatea perfectă”, „Capitalismul american”).
      1913 – S-a născut David Carroll (Nock Schrier), dirijor şi aranjor american.
      1915 – S-a născut Nellie Lutcher, cântăreaţă, pianistă şi compozitoare americană.
      1917 – S–a născut Arthur M. Schlesinger, istoric şi scriitor american, fost consilier special al lui Kennedy. Deţinător al premiului pentru cea mai bună lucrare din domeniul istoriei şi biografiei şi al premiului Pulitzer pe 1965. Autor al lucrărilor „The Age of Roosevelt”, „Kennedy or Nixon”, „The Imperial Presidency”.
      1917 – A fost împuşcată celebra Mata Hari (acuzată de spionaj în favoarea Germaniei) (n.07.08.1876).
      1921 – S-a născut Angelica Rozeanu, prima campioană mondială la simplu din istoria tenisului de masă românesc (m.21.02.2006, Israel).
      1922 – La Alba Iulia au avut loc ceremoniile de încoronare a lui Ferdinand de Hohenzollern–Sigmaringen.
      1925 – S-a născut Mickey Baker (McHouston Baker), chitarist, cântăreţ şi compozitor amerian.
      1935 – S-a născut Barry McGuire, cântăreţ şi compozitor american.

      1936 – A murit actorul şi regizorul francez Léonce Perret, creatorul personajului Léonce, din seria comediilor de scurt metraj realizate în perioada 1910–1916 (n.1880).
      1938 – S-a născut Chris Andrews, cântăreţ şi compozitor britanic.
      1938 – S-a născut Marv Johnson, cântăreţ, pianist şi compozitor american.
      1938 – S-a născut Fela Anikulapo Kuti, muzician nigerian (Ginger Baker Airforce).
      1942 – S-a născut Don Stevenson, baterist american (Moby Grape).
      1946 – S-a născut Richard Carpenter, cântăreţ, pianist şi compozitor american (Carpenters).
      1948 – S–a născut solistul britanic Cris de Burgh („Lady in red”, „Into the light”).

      1951 – S-a născut Frank DiMino, vocalist şi compozitor american (Angel).
      1953 – S-a născut Tito Jackson (Toriano Adaryll), chitarist american (Jackson 5).
      1959 – S–a născut Sarah Ferguson, Ducesă de York.
      1967 – A murit medicul Ştefan S. Nicolau, din iniţiativa căruia s-a înfiinţat, în 1950, la Bucureşti, Institutul de Inframicrobiologie. A înfiinţat, la Institutul de Medicină şi Farmacie din Bucureşti, Catedra de Inframicrobiologie, prima din România şi din lume. Membru al Academiei Române (n.15.02.1896).
      1973 – A murit celebrul atlet african Bikila Abebe (n.07.08.1932).
      1976 – A murit poetul Traian Lalescu (n.10.03.1920).
      1993 – Nelson Mandela şi F.W. de Klerk au fost distinşi cu Premiul Nobel pentru Pace pentru lupta lor împotriva Apartheidului şi pentru instaurarea democraţiei în Republica Africa de Sud.
      2001 – India a atacat Pakistanul din cauza creşterii tensiunilor dintre cele două ţări în regiunea Kaşmirului, pe fondul vizitei în Pakistan a secretarului de stat american, Colin Powell.
      2002 – Saddam Hussein este reales pentru un nou mandat de şapte ani în Irak, cu 100% din voturi.

      Apreciază

 9. anitanna zice:

  Vremea în Galati
  Astăzi e duminica, 15 Octombrie 2017.
  Soarele răsare la 7:23 și apune la 18:21.

  Temperatura acum: 21 ˚C
  Starea vremii: Cer în general noros

  Vânt: 7km/h dinspre VSV
  Presiune: 1023 mb / 767mmHg , în scădere
  Umiditate: 46%
  Acum in Galati: 21˚C

  Apreciază

  • anitanna zice:

   In timp ce cititi si ceva hazliu va las si stirile cu vremea de atazi..poate ca va intereseaza!?

   Vremea în Galati

   Astăzi e luni, 16 Octombrie 2017.
   Soarele răsare la 7:24 și apune la 18:20.

   Temperatura acum: 13 ˚C
   Starea vremii: Cer parţial noros
   Vânt: 7km/h dinspre SSV
   Presiune: 1028 mb / 771mmHg, în urcare
   Umiditate: 82%
   Si alaturi de o cafea sa citim si stirile zilei…

   Asa ca>>> : 😕 😀

   Apreciază

   • anitanna zice:

    Mama natură este o vindecătoare, şi unul dintre cele mai puternice daruri ale sale vine sub ȋnfăţişarea florilor. Fiecare specie are o personalitate diferită, inducȃnd o stare de bine fizică şi emoţională. Fiind capodopere cereşti, florile sunt vase divine ale vindecării, iar terapia cu flori este o metodă care lucrează cu diferite flori – pe baza ȋnfăţişării, miresmelor, culorilor şi energiilor florilor.

    Denumirea botanică: Dahlia

    Proprietăţi energetice: Vă dă putere şi vă aminteşte că sunteţi o persoană importantă, care poate influenţa lucrurile in bine.

    Chakrele asociate: Chakra rădăcinii şi chakra coroanei.

    Descrierea efectelor vindecătoare: Florile de Dalie vă amintesc că sunteţi puternici şi că doar voi vă puteţi indeplini misiunea personală in această viaţă. Observaţi că a fi puternic nu inseamnă a fi ambiţios, a folosi forţa ori a ameninţa. Puteţi face schimbări pozitive in viaţă fiind flexibili, asertivi şi echilibraţi. Dalia vă incurajează să vă urmaţi călăuzirea lăuntrică.

    Mesajul florii dc Dalie: ,,Da, puteţi intr-adevăr să faceţi lucruri importante. Aveţi o uimitoare lumină lăuntrică. Vă rog să acceptaţi deplin acest lucru, pentru ca şi alţii să se poată bucura de frumuseţea voastră. Fiecare om are o misiune personală şi a venit vremea să o cunoaşteţi pe a voastră. Sunteţi singura persoană care poate indeplini această misiune, iar eu vă voi călăuzi la fiecare pas pe care ii faceţi. Eu mă voi asigura că nu vă veţi abate din cale. Când vă acceptaţi puterea, puteţi influenţa in bine vieţile celor din jurul vostru. Vă amintiţi expresia „Conduceţi prin puterea exemplului?” Dacă păşiţi pe calea păcii, alţii vor observa şi vor reflecta şi ei pacea. Sunteţi puternici intr-un mod plin de iubire. Acum a venit vremea să incepeţi să vă preluaţi rolul pentru care aţi venit pe această planetă. Schimbati situaţia actuală… şi lumea.”
    sursa:net,rpostare 2015

    Apreciază

 10. anitanna zice:

  Buna dimineata!

  A trecut o zi fara stirile lumii..nu este mult;sa stiti ca au fost citite dar nu l-am pus aici din criza de timp,ca se mai intampla !? 😛
  Astazi,dragi trecatori,soarele a rasarit la orele 7:26 si va apune la orele ,18:18 deci se scurteaza ziua de la o zi la alta; implicit se mareste noaptea… 😀 ‘au mai ramas 75 de zile din an si au trecut,290…
  Sa aveti o zi frumoasa ,o vara prelungita numai peste zi,ca diminetile si serile sunt racoroas rau… 😕
  Vremea în Galati

  Astăzi e marti, 17 Octombrie 2017.
  Soarele răsare la 7:26 și apune la 18:18.

  Temperatura acum: 13 ˚C
  Starea vremii: Cer senin
  Vânt: 11km/h dinspre sud
  Presiune: 1025 mb / 769mmHg , în scădere
  Umiditate: 79%
  sursa:vremea.ido.ro

  Va ofer totul la o ceasca cu cafea ori cu ceai, dupa preferinte! 😀
  Sursa:InfoAzi.ro ne spune ca:
  2017 » Sf. Prorooc Osie (sarbatoare orotodoxa)
  2016 » Sf. Parinti de la sinodul al VII-a ecumenic de la Niceea (sarbatoare greco catolica)
  2016 » Sf. Ignatiu din Antiohia (sarbatoare romano catolica)
  2007 » In SUA, Congresul SUA, ii decerneaza lui Dalai Lama, Medalia de Aur a Congresului SUA
  2006 » Populatia SUA atinge cifra de 300.000.000
  1990 » S-a nascut Marius Copil, jucator roman de tenis
  1989 » In SUA, in San Francisco, are loc un cutremur violent de 7.1 pe scara Richter
  1979 » Maica Tereza primeste Premiul Nobel pentru Pace datorita actiunilor de sprijinire a saracilor din Calcutta, India
  1957 » Scriitorul francez Albert Camus primeste Premiul Nobel pentru Literatura
  1956 » S-a nascut Nicolae Forminte, fost antrenor roman de gimnastica
  1941 » In timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, are loc primul atac al unui submarin german asupra unui vas SUA
  1933 » Albert Einstein se refugiaza in SUA, datorita regimului Nazist instaurat in Germania
  1931 » In SUA, mafiotul Al Capone este condamnat, pentru evaziune fiscala, la 11 ani de puscarie
  1916 » In Primul Razboi Mondial, incepe Batalia de la Valea Topologului, dintre armatele Puterilor Centrale si armata Romana
  1915 » S-a nascut Arthur Miller, scriitor american (d. 2005)
  1887 » A decedat Gustav Robert Kirchhoff, fizician german (n. 1824)
  1875 » In Imperiul Austro Ungar, la Viena, are loc premiera lucrarii polka mazurca Licht und Schatten op. 374, de Johann Strauss
  1873 » S-a nascut Gheorghe Titeica, matematician roman, membru al Academiei Romane
  1860 » In Scotia are loc primul turneu profesionist de golf (castigator: Willie Park)
  1853 » S-a nascut Marea Ducesa Maria Alexandrovna a Rusiei, mama reginei Maria a Romaniei (d. 1920)
  1849 » A decedat Frédéric Chopin, muzician si compozitor polonez-francez
  1825 » In Franta, la Paris, are loc premiera operei Don Sanche, ou Le Château d’amour, de Franz Liszt (13 ani), si de profesorul sau Ferdinando Paer
  1815 » Napoleon Bonaparte ajunge pe Insula Sf Elena
  1813 » S-a nascut Georg Büchner, scriitor german (d. 1837)
  1771 » Festa teatrale „Ascanio in Alba K.111” de Wolfgang Amadeus Mozart are premiera in Teatro Regio Ducale din Milano, pentru a celebra casatoria Arhiducelui Ferdinand de Austria,cu Maria Ricciarda Berenice de Modena
  1707 » Johann Sebastian Bach se casatoreste cu nepoata sa Maria Bach
  1662 » Charles al II-lea al Angliei, a vandut posesiunea sa, orasul Dunkerque din Franta, Frantei pentru 40 000 de lire
  1610 » In Franta, Ludovic al XIII-lea este incoronat Rege al Frantei
  1604 » Astronomul german Johannes Kepler observa explozia unei supernove in constelatia Ophicus
  1553 » In Elvetia, savantul Michael Servetus, descoperitorul circulatiei pulmonara a sangelui, este ars pe rug ca eretic deaorece a criticat Biserica Calvinista
  1497 » In Moldova, la Codrii Cosminului, are loc Batalia de la Codrii Cosminului dintre armata lui Stefan cel Mare si armata polona
  1260 » In Franta, este sfintita Catedrala din Chartres in prezenta regelui Ludovic al IX-lea
  40 » i.Hr. S-a nascut Virgiliu, poet roman

  sursa:infoazi.ro..republicare 1016

  Apreciază

  • anitanna zice:

   Asa arata goblenul,”Bisericuta inzapezita,”astazi… 16 octombrie

   ..am avansat cu acoperirea panzei.. nu a fost zi de sarbatoare si desi am avut si alte treburi ,mi-am facut timp si pentru goblenit… 😕
   In acest stadiu l-am lasat pe 13 …

   16 octombrie….

   Astazi,17 octombrie…

   Apreciază

 11. anitanna zice:


  Vremea în Galati
  Astăzi e miercuri, 18 Octombrie 2017.
  Soarele răsare la 7:27 și apune la 18:16.

  Temperatura acum: 10 ˚C
  Starea vremii: Cer senin
  Vânt: 4km/h dinspre sud
  Presiune: 1024 mb / 768mmHg , în scădere
  Umiditate: 95%
  Acum in Galati: 10˚C
  Sursa:ido.ro Galati
  Au trcut 291 zile din an si au mai ramas 74…

  Si acum stirile diminetii…la o cafea!


  Alte stiri pe surse.. 😀 😕
  În Europa, Bucureşti, Londra şi Madrid arată cel mai rău pe hărţile meteorologilor. Furtuna Ophelia a provocat luni moartea a trei persoane în Irlanda, lovind coasta de vest a ţării cu rafale de vânt de până la 150km/h care au dus la prăbuşirea a numeroşi copaci şi la întreruperea curentului electric, potrivit AFP.

  Serviciul britanic de meteorologie, Met, a declarat stare de alertă în diferite regiuni ale ţării şi a cerut populaţiei să ia măsuri de precauţie ca urmare a vântului şi a riscului de inundaţii, scrie stiripesurse.ro.
  … 😀 Fara popcorn la microude,fara chip[suri din cartofo somon din crescatorii,aimente modificate genetic si fara bauturi carbogazoase,spun specialistii ca sunt nocive pentru organism,cancerigene;
  … 😕
  Anunt apocaliptic facut de meteorologi…ne asteapta o iarna cumplita iar verile vor fi dine in ce mai secetoase …

  😕 Stitati cand trebuie pusa varza la murat??
  Daca doresti sa faci totul dupa cutume 😀 😕 , dupa obiceiurile stra=stra bunicilor 😀
  intre Sf Dumitru si Sf Andrei daca vreti ca la Craciun sa mancati varza murata si sa beti moarea ei care te dezmeticiste te scapa de mahmureala 😀 dar si care dupa o cura de trei zile..scazi in greutate cu 3 Kg… 😕
  Si o alta stiri cre ne cam intereseaza este anuntul fact de Dragnea cum ca se amana … aplicarea legii pensiilor.. daca ei au sunt imbuibati de ce ar avea grija si considerati si de altii… inclusiv pensionari??? 😕
  A MURIT ACTRITA OLGA TUDORACHE .

  In 1929 » S-a nascut Olga Tudorache, actrita romanca de teatru si film care si-a aniversat pe 11(12) octombrie a 88-a zi de nastere
  dar in spital…
  A MURIT „MAREA DOAMNA A TEATRULUI ROMANESC !”
  Olga Tudorache s-a născut pe 11(12) octombrie 1929, la Oituz, în județul Bacău.  Dumnezeu sa o ierte !

  Sa reascultam !

  Apreciază

Bun venit! Se poate comenta !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s