DIVERSE STIRI SI INFO…… :

Această prezentare necesită JavaScript.

Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu îmi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare.
Sigmund Freud

Imaginile din Galeria de sus sunt preluate de pe GOOGLE  si alte  suse net … informatiile  din  ziare si reviste de specialitate.

BUN VENIT LA STIRILE ZILEI !q_54t9taqf_1k3hpdaaymg9xfhu52259yvvilgy62jfmdk2ddehqug

2.724 de răspunsuri la DIVERSE STIRI SI INFO…… :

 1. anitanna zice:


  Bun venit in cafenea !


  9 iunie 2017
  Horoscop Rac:
  Sunteti foarte ambitios, dar conjunctura actuala nu va ajuta prea mult.
  Nu este momentul sa va asumati mai multe responsabilitati. S-ar putea sa fiti confuz si sa nu va puteti onora toate angajamentele.
  Spre seara, puteti face planuri pentru sfarsitul de saptamana, impreuna cu persoana iubita.
  sursa:eAstrolog.ro

  Un buchet de ganduri frumoase ,,Iubește-l pe acela ce nu te înțelege.
  Mângâie-l pe acela ce te rănește. Respectă-l pe cel nerespectuos.
  Luminează-l pe cel ce trăiește în întuneric.
  Dăruiește celui egoist. Oferă-i pace celui ce trăiește în război.
  Nu lăsa niciodată ca temerile sau comportamentele celorlalți față de tine să-ți influențeze comportamentul tău față de ei.
  Fii un model de lumină și de bunătate pentru ceilalți!
  Nu lăsa niciodată durerile trecutului să te îndepărteze de oamenii dragi sufletului tău.
  Eliberează trecutul și bucură-te de un prezent luminos cu toți cei dragi ție.”
  Stiati ca la interviurile de angajare se fooseste un test capcana???90% din candidati nu-l rezolva si pleaca acasa asa cum au venit!?
  Există două camere. Sunt trei întrerupătoare în camera unu şi trei becuri în camera a doua. Îţi vei petrece cinci minute în camera unu şi apoi 15 minute în a doua cameră. Din camera în care se folosesc întrerupătoarele nu se poate vedea cealaltă cameră. Nu ai voie să revii în camera întrerupătoarelor. Poţi apăsa pe întrerupătoare de câte ori vrei şi cum vrei.

  Cerinţă: Care întrerupător corespunde fiecăruia dintre cele trei becuri?

  Această întrebare este adeseori folosită la interviurile de angajare din România şi străinătate în domenii precum software şi IT, financiar-bancar şi publicitate. Specialiştii în resurse umane susţin că testează modul în care viitorii angajaţi pot aborda o problemă şi găsi soluţii. Doar un candidat din zece trece acest test.
  sursa:BussinesMagazin…

  Seara buna cu liniste,pace si multa iubire !

  Apreciază

 2. anitanna zice:

  Stiati ca????
  Florile de soc, o adevarata desfatare pentru papilele tale gustative in timpul verii, au reale proprietati terapeutice. Substantele continute de florile acestei plante miraculoase, bioflavonoizii, colina, acizii grasi omega-3 si omega-6, pectina si taninurile, sunt extrem de benefice pentru sanatate si trateaza o serie de afectiuni, precum alergiile sau tulburarile respiratorii.

  Stiai ca florile de soc curata sangele de toxine, ferindu-ti corpul de artrita si alte probleme de sanatate dificil de tratat? Tot aceste plante folosite deseori la bauturi racoritoare functioneaza ca un agent expectorant si un bun remediu impotriva constipatiei sau a bolilor de rinichi. Alaturi de proprietatile astringente excelente pentru piele, caracteristicile florilor de soc au efecte pozitive multiple asupra sanatatii tale.
  Si sa nu uitati…
  Rabindranath Tagore –
  „Femeile sunt de doua categorii: unele sunt mai ales mame, altele iubite. Daca le compari cu anotimpurile, femeia mama este ca anotimpul ploilor; iti sa hrana, te potoleste, iti inlatura toate lipsurile, te multumeste prin sacrificiile sale proprii. Iar femeia iubita este ca primavara, misterul ei e de nedestainuit, farmecele ei sunt dulci si nelinistea ei iti trezeste valuri in sange.”
  o zi de luni excelenta !

  Apreciază

 3. anitanna zice:

  Ţara unde există prea puţină iubire…
  Tel Aviv. În stradă. Mama și copilul. El scapă înghețata jos, strâmbă faţa şi iată, iată îi dau lacrimile.

  Mama: „Scumpul meu, iubitul meu nu plânge, îţi vom cumpăra alta mai delicioasă şi mai mare, vino la mine, dulceața mea!“

  Trecătorii zâmbesc. Trecătorii îi fac cu mâna. Trecătorii se iau de mâini şi dansează, cântă cântecele vesele de iubire, iar apoi toți împreună merg cu mama şi copilul să cumpere altă înghețată.

  Undeva într-un oraș la noi. În stradă. Mama şi copilul. El scapă înghețata jos, strâmbă faţa şi iată, iată îi dau lacrimile.

  Mama: Eşti într-adevăr prost? Acum vei linge de pe trotuar. Niciodată nu-ţi mai cumpăr înghețată, niciodată nu mai ieșim la plimbare, îi voi povesti totul tatălui tău, îţi va arăta el!

  Trecătorii trec de cealaltă parte a străzii. Se tem, se gândesc că vine sfârșitul lumii. Cerul se umple de nori negri. Vântul suflă frunzele de pe copaci și zâmbetele fericite de pe fețele oamenilor şi duce rapid și departe credința și speranța.

  De aici se începe totul. De la interdicții, grosolănii, pedepse, umilință.
  Atât de multă umilință în stradă faţă de copii, nu poți vedea în altă ţară cum vezi la noi. De aceea suntem o națiune care nu știe ce înseamnă să te iubești. Şi nu mă refer la iubirea oarbă, obsesivă, ci la cea care e despre respect, încredere în sine. Nimic nu-ţi oferă încredere – mai mult decât iubirea.
  În copilărie aveam o vecină-prietenă care întotdeauna era invidioasă pe evrei: “Ei niciodată nu-şi ceartă copiii, doar îi laudă şi-i iubesc”. Da, într-adevăr evreii ca şi multe alte națiuni îşi adoră copiii. Însă în condițiile dure ale ţării noastre un astfel de comportament părea incredibil.
  Am un prieten care vroia să-şi creeze un blog, însă avea o frică incredibilă de opinia cititorului. Pentru că de fiecare dată când în copilărie scria, picta sau modela ceva, părinții îl criticau, nu-l lăudau niciodată.
  Un alt prieten a scris un text excelent. I-am trimis un mesaj lăudându-i talentul şi munca. Iar el m-a mulțumit şi a spus că nici nu-şi amintește de când a auzit laude de la colegi.
  Exact acest lucru se întâmplă. Nimeni nu laudă pe nimeni. Din păcate nu știm nimic despre libertatea minunată și încântătoare care ne-o oferă încrederea în sine, respectul pentru opinia proprie.
  Ne-au învățat să fim “ca toți”. Avem frică să ne deosebim de alții, ne temem să comitem chiar şi cea mai mică eroare – pentru că ori vom fi pedepsiți, ori criticați disprețuitor.
  Ca răspuns la impulsurile noastre obținem scepticism, îndoială și critică. Și trăim astfel, transmitem acest lucru din generație în generație, de la unul la altul. Grosolănie, critică și strictețe – aceasta este singura modalitate de comunicare prin care ne înțelegem.
  “Domnișoară, arătați atât de bine!” – îi spui cuiva în stradă. Şi ca răspuns primești o privire pierdută, un zâmbet isteric sau în cel mai bun caz îţi va răspunde uscat “mulțumesc”.
  La noi oamenii nu pot reacționa la complimente sau laudă.
  Doar e atât de minunat să apreciezi şi să admiri oamenii, că s-au îmbrăcat frumos sau că au scris o carte, poezii, sau pur şi simplu că sunt fericiți şi radiază bucurie. Atmosfera de admirație reciprocă e mult mai simpatică decât lupta eternă pentru cine şi cui îi va scrie mai multe mizerii.
  Societatea s-a umplut de ură. Poate ar fi cazul să ne lăudăm reciproc, chiar dacă nu avem pentru ce. Poate brusc aceasta va funcționa?Sursa.Ana A.. Facebook
  Autor: A. Holina

  Apreciază

 4. anitanna zice:

  Datorită aerului pur care se gaseste aici Colibița, o localitate de pe Valea Bistriței, aflată la o altitudine de 900 de metri, între Munții Bârgău și Munții Călimani, este un loc unic in Europa. Valoarea concentraţiei maxime de ozon măsurată în Colibiţa este de 90 micrograme/m3. Valoarea medie în România este de 72,6 micrograme/m3.

  Apreciază

  • anitanna zice:
    photo 2jmj7l5rSw0yVb-vlWAYkK-YBwkaTY0MS8xMzAzLzQ4LzhiMTFiOGMwYTM1Ny5naWY-Copy-Copy.gif


   Bun venit in cafenea !
   Bun gasit si sa aveti o zi senina si afara dar si in suflete !
   Racilor din Cafenea…. 😕 Atentie ! 😀
   O situatie neprevazuta da peste cap toata linistea familiei tale, dar trebuie sa va adunati repede cu totii ca sa gasiti o solutie salvatoare. E ca si cum planurile facute impreuna cu cei dragi sunt stricate de o surpriza neplacuta ce va obliga pe toti sa modificati totul intr-o cu totul alta directie decat ati sperat. O defectiune in casa, un musafir nedorit, o cearta apriga intre partenerii de viata sau intre parinti si copii sunt cateva din momentele tensionate care agita spiritele intre peretii locuintei, cerand de la toti mai mult calm si toleranta decat de obicei.
    photo 2jmj7l5rSw0yVb-vlWAYkK-YBwkaTY0MS8xMzAzLzQ4LzhiMTFiOGMwYTM1Ny5naWY-Copy-Copy.gif

   Apreciază

 5. anitanna zice:

  Bun venit in Cafenea pe topicul DIVERSE STIRI SI INFORMATII… !
  „Fiecare om este ceea ce admira in taina. Daca as putea afla ce admiri, as sti ceea ce esti, fiindca oamenii sunt ceea ce gandesc cand sunt liberi sa se gandeasca la ce vor.”
  Aiden Wilson Tozer
  Asa ca….STIATI CA ? 😀
  Astazi,soarele a rasarit la orele si va apune la orele???
  Ca au trecut 165 de zile din an si au mai ramas 190 ?

  Ce s-a intamplat pe 14 Iunie
  2017 » Ziua nationala – Polinezia Franceza (Franta)
  2017 » Ziua Mondiala a Donatorului de Sange
  2017 » Ziua drapelului national in SUA
  2017 » Ss. Valeriu si Rufin (sarbatoare romano catolica)
  2017 » Sf. Prooroc Elisei (sarbatoare ortodoxa)
  2017 » Pf. Eliseu si Sf. aep. Metodie (sarbatori greco catolice)
  1997 » In China, are loc o executie publica a 100 de traficanti de droguri
  1995 » A decedat Rory Gallagher, chitarist si cantaret irlandez
  1993 » In Turcia, Tansu Penbe Çiller, devine prima femeie care ocupa functia de Prim Ministru in Turcia
  1991 » In Romania, la Bucuresti, la intrarea in Parcul Libertatii, este ridicata o cruce in memoria victimelor din 13-15 iunie 1990
  1990 » Franta, Germania si BENELUX au semnat Conventia de la Schengen, privind libera circulatie a persoanelor
  1989 » In Marea Britanie, Regina Elisabeta a II-a, ii confera titlul de cavaler fostului Presedinte al SUA, Ronald Reagan
  1986 » A decedat Jorges Luis Borges, scriitor argentinian
  1971 » In Marea Britanie, la Londra este fondat primul restaurant Hard Rock Cafee, din lume
  1969 » S-a nascut Steffi Graf, jucatoare germana de tenis
  1968 » A decedat Salvadore Quasimodo, poet italian, laureat al Premiului Nobel
  1967 » Este lansat satelitul sovietic Cosmos 166
  1967 » Este lansata misiunea spatiala SUA, Mariner 5
  1967 » China testeaza prima sa bomba cu hidrogen
  1966 » In Vatican, Curia Romana, decide abolirea Index Librorum Prohibitorum (Indexul cartilor interzise)
  1962 » Se infiinteaza Agentia Spatiala Vest Europeana
  1949 » In SUA, o maimuta Rehsus, este lansata in spatiu cu o racheta tip V2 (de conceptie germana)
  1942 » In SUA, are loc premierea filmului animat Bambi, de Walt Disney
  1942 » In SUA, este produsa prima Bazooka
  1941 » URSS, ca urmare a ocuparii Estoniei, deporteaza 11.000 de locuitori in Siberia
  1941 » In SUA, incep filmarile la Soimul maltez, cu Humphrey Bogart
  1941 » In timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, Guvernul SUA, decide sa inghete toate conturile si bunurile germane de pe teritoriul SUA
  1940 » URSS, prezinta Lituaniei o nota ultimativa, ducand la incorporarea Lituaniei in URSS
  1940 » In timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, este deschis lagarul de concentrare Auschwitz
  1940 » In timpul celui de al Doilea Razboi Mondial, trupele germane intra in Paris, fara a intampina opozitie
  1927 » A decedat Jerome K. Jerome, scriitor englez
  1920 » A decedat Max Weber, filosof si sociolog german
  1912 » In Romania, la Bucuresti, are loc ceremonia de inmormantare a lui Ion Luca Caragiale. La funeralii participa si Alexandru Vlahuta, Delavrancea, Cerna, Paul Zarifopol, Dobrogeanu-Gherea
  1901 » Are loc primul campionat de golf din lume
  1900 » Hawaii devine teritoriu al Statelor Unite
  1899 » S-a nascut George Calinescu, scriitor si critic literar roman, membru al Academiei Romane
  1899 » S-a nascut Yasunari Kawabata, scriitor japonez, laureat al Premiul Nobel
  1877 » In timpul Razboiului de Independenta, are loc Bombardamentul de la Gura Osmei, prin care artileria Romana, asigura trecerea Dunarii de catre trupele Ruse
  1868 » S-a nascut Karl Landsteiner, biolog si medic austriac, laureat al Premiului Nobel
  1865 » In Romania, este investit Guvernul Nicolae Cretulescu 2
  1864 » S-a nascut Alois Alzheimer, medic neurolog german
  1848 » In Imperiul Austro Ungar, la Brasov, Vasile Alecsandri publica, in revista Foaie pentru minte, inima si literatura, poezia Hora Ardealului
  1848 » In Tara Romaneasca, are loc unirea dintre Guvernele provizorii ale Tarii Romanesti, alese la Islaz si la Bucuresti
  1848 » In Tara Romaneasca, Guvernul provizoriu revolutionar al Tarii Romanesti, emite primele decrete
  1834 » Este patentat smirghelul
  1832 » S-a nascut Nikolaus August Otto, inventator german al motorului cu combustie interna
  1791 » În Franța, Adunarea Naționala adoptă Legea Le Chapelier
  1789 » In SUA, este produs, pentru prima oara, whisky din prorumb
  1746 » A decedat Colin MacLaurin, matematician scotian
  1736 » S-a nascut Charles Augustin Coulomb, fizician francez
  860 » Vikingii ataca Constantinopolul
   photo 2jmj7l5rSw0yVb-vlWAYkK-YBwkaTY0MS8xMzAzLzQ4LzhiMTFiOGMwYTM1Ny5naWY-Copy-Copy.gif
  sursa:www.InfoAzi.ro

  Apreciază

  • anitanna zice:

   Asa ca….STIATI CA ? 😀 O zi buna langa cei buni…
   Soarele a rasarit de mult..e aproape de pranz… de atunci si pana acum sunt satula de cate am facut… 😀
   Stau si pe aici,pe bog dupa cipele de odihna-pauze..fac tot ce este necesar pentru bunul mers al zilei si pentru cei dragi care-mi stau alaturi… 😛 😕
   In luna aceasta va doresc ca totul sa fie bine,frumos cu sanatate si bucurii nesperate.
   Si daca in drumul vostru pe strada de pilda, trec pe langa voi oameni fericiti care se tin de mana sa nu-i invidiati…sa sttiti ca si ei au trait aceeasi poveste ca si a voastra numai ca nu au cedat cand le-a fost cel mai greu…
   O zi binecuvantata cu tot ceva doriti !
   Astazi,soarele a rasarit la orele 5:28 si va apune la orele,21:04…Este a 24-a saptamana din an ;au trecut 167 de zile si au mai ramas pana la sfarsitul anului, 198.
   De-a lungul timpului data de 16 iunie a fost marcata de multe evenimente cu o mare importanta istorica. Va prezentam in cele ce urmeaza o parte din cele mai importante evenimente.

   1462: Vlad Tepes a condus un atac surpriza, de noapte, asupra taberei otomane (nu se cunoaste numele localitatii unde s-a petrecut lupta), provocand mari pierderi inamicului si o mare debandada; trupele lui Vlad Tepes s-au retras apoi la nord de Targoviste

   1567: Regina Scotiei Mary este inchisa in castelul Lochleven.

   1599: Mihai Viteazul incheie, la Targovitte, un tratat cu trimisii lui Andrei Bathory, acceptand sa fie inclus in pacea cu otomanii, pentru a castiga timpul necesar in vederea finalizarii pregatirilor pentru a neutraliza ostilitatile Portii

   1671: Rebelul cazac Stenka Razin este executat la Moscova

   1815: Armata franceza a obtinut victoria asupra armatei prusace in Batalia de la Ligny

   1815: Armata franceza a obtinut victoria tactica asupra armatei anglo-aliate la Batalia de la Quatre Bras

   1864: Prin protocolul de la Constantinopol, puterile garante recunosc dreptul statului roman de a-si modifica legiuirile interne fara o prealabila aprobare din partea lor

   1903: Fondarea, la Detroit, a Companiei „Ford Motor Company” de catre Henry Ford

   1904: La 16 iunie 1914 isi incepeau periplul prin orasul Dublin Stephen Dedalus si Leopold Bloom, cele doua personaje ale romanului „Ulise”, de James Joyce, cel mai modern prozator al secolului XX; romanul a fost publicat la Paris, in 1912, iar din 1954, ziua de 16 iunie, „Ziua lui Bloom” („Bloomsday”), este celebrata pe intreg mapamondul

   1913: A fost declansat cel de-al doilea razboi balcanic, intre fostii aliati (Bulgaria impotriva Greciei, Serbiei si Muntenegrului), carora li se va alatura Romania si Turcia (16/29)

   1940: Al doilea razboi mondial: Franta cere armistitiu, incheiat la 22 iunie cu Germania si, la 24 iunie, cu Italia

   Guvernul condus de Paul Reynaud a demisionat. Maresalul Philippe Petain a preluat conducerea noului guvern francez

   1955: Papa Pius al XII-lea il excomunica pe Juan Perón

   1958: In noaptea de 16/17 iunie au fost condamnati la moarte si executati organizatorii revolutiei anticomuniste, din 1956, din Ungaria (Imre Nagy, Pal Maleter, Miclos Gimes); au fost reabilitai juridic in iunie 1989, iar la 16 iunie 1989 au avut loc funeraliile nationale ale lui Imre Nagy

   1963: A fost lansata nava cosmica Vostok-6, pilotata de Valentina Terescova, prima femeie cosmonaut

   1964: Au fost gratiati detinutii politici din Romania

   1977: Leonid Brejnev devine presedinte al URSS

   1983: Iuri Andropov devine presedinte al URSS

   1990: In cadrul unei sedinte de guvern au fost analizate Manifestatiile din Piata Universitatii. Presedintele si Guvernul cer interventia armata si sprijinul populatiei

   1991: a fost inaugurat al doilea Pod de Flori

   1993: Inaugurarea primului post privat de televiziune din Romania – S.O.T.I.

   1995: Un maslin adus din Israel si oferit Papei Ioan Paul al II-lea a fost plantat in gradina Vaticanului pentru a marca prima aniversare a stabilirii relatiilor diplomatice intre Sfantul Scaun si statul evreu.

   1997: A fost adoptat Tratatul de la Amsterdam (Maastricht II), prin care se dorea crearea – prin extinderea UE – a unei Europe unite.

   2004: O echipa de cercetatori de la Universitatea Innsbruck (Austria) a publicat, in revista de stiinta „Nature”, un articol in care anunta realizarea primei „teleportari”; experimentul nu presupunea deplasarea dintr-un spatiu in altul, ci transferarea proprietatilor fizice ale unui foton unui alt foton, instantaneu, fara a exista nici o cale de comunicare intre cele doua particule de lumina.

   2005: Al IV-lea Congres International de Cardiologie Interventionala. (Targu Mures, 16-18)

   Companiile Electro-Motive Diesel (EMD) si CFR Calatori lanseaza pe piata prima serie de locomotive Diesel electrice clasa 621 modernizate.

   Premiera nationala a unei piese de teatru in limba rromani, „Zurinka”, de Ziua Mondiala a Limbii Rromani, stabilita de UNESCO pentru data de 16 iunie. (Teatrul „Ariel” din Targu Mure?)

   Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu-Tariceanu participa la reuniunea Consiliului European de vara. Seful statului roman are o intrevedere cu regele Belgiei, Albert al II-lea. Este prima data cand Romania si Bulgaria participa, in calitate de observator, la lucrarile Consiliului European (Bruxelles, 16-17)
   sursa…BZI .net photo 2jmj7l5rSw0yVb-vlWAYkK-YBwkaTY0MS8xMzAzLzQ4LzhiMTFiOGMwYTM1Ny5naWY-Copy-Copy.gif

   Apreciază

   • anitanna zice:

    http://revista22.ro/70263521/cum-l-a-facut-dragnea-erou-pe-grindeanu.html
    Cu politica la zi… 😕

    Aproape un an de cand stau departe de politica… nu ma mai intereseaza fiindca cei care se lupta sa faca ceva nu vor avea sorti de izbanda nicand in nimic si cu nimeni!
    Este o tara a surzilor…
    Asa ca viata mea este plina de momente potrivite; nu-mi este usor intotdeana,dar am unele bucurii care imi reamintesc cum ca uneori viata poate fi si frumoasa chiar traind in cercul meu stramt; stiti ca de la o varsta pretentiile se diminueaza in sensul ca te multumesti cu mai putin;de fapt toata viata asa am gandit si actionat;
    Am cateva persoane langa mine care cu experienta lor de viata,cu felul lor altruist de a fi m-au influentat in viata si poate ca m-au si transformat in omul in care incerc sa fiu…
    Nu stiu ce va urma, dar imi doresc sanatate, pe cei dragi langa mine si sa am doar bucuriile astea mereu.
    🙂
    Sa aveti zi senina afara si in suflete !

    Apreciază

 6. anitanna zice:

  GREIERELE ȘI FURNICA

  VERSIUNEA ELVEŢIANĂ

  Furnica munceşte greu toată vara în arşiţă. Îşi clădeşte casa şi pregăteşte provizii pentru iarnă. Greierele crede că furnica e proastă, râde, dansează şi se joacă.
  Odată iarna venită, furnica stă la căldură şi mănâncă bine.
  Greierele, tremurând de frig, nu are nici hrană nici adăpost şi moare îngheţat.
  SFÂRŞIT


  VERSIUNEA ROMANEASCA

  Furnica munceşte din greu toată vara în arşiţă. Îşi clădeşte casa şi pregăteşte provizii pentru iarnă. Greierele crede că furnica e proastă, râde, dansează şi se joacă.
  Odată iarna venită, furnica stă la căldură şi mănâncă bine.
  Greierele, tremurând de frig, organizează o conferinţă de presă şi întreabă de ce furnicare dreptul să stea la căldură şi să mănânce bine în timp ce alţii, mai puţin norocoşi decât ea, suferă de frig şi foame.
  – Televiziunea realizează emisiuni în direct care arată greierele tremurând de frig şi difuzează extrase video cu furnica stând frumos la căldură într-o casă confortabilă, cu o masă plină de provizii.
  – Românii sunt şocaţi de faptul că, într-o ţară atât de bogată, bietul greiere e lăsat să sufere în timp ce alţii trăiesc în huzur.
  – Ziariştii fac interviuri în care întreabă de ce furnica s-a îmbogăţit pe spinarea greierului şi interpelează guvernul pentru a mări impozitele furnicii, astfel încât aceasta să plătească „cât se cuvine”.
  – Se organizează manifestaţii în faţa casei furnicii.
  – Funcţionarii publici decid să facă grevă de solidaritate 59 de minute pe zi pe o perioadă nelimitată.
  – Un filosof la modă scrie o carte care demonstrează legăturile furnicii cu torţionarii de la Auschwitz .
  – Ca răspuns la sondaje, guvernul emite o lege privind egalitatea economică şi o lege (aplicată retroactiv asupra perioadei de vară) anti-discriminare.
  – Impozitele furnicii sunt mărite şi furnica primeşte o amendă pentru că nu l-a angajat pe greiere ca asistent.
  – Este înfiinţată o comisie de anchetă ce va costa 50 milioane de euro.
  – Casa furnicii este confiscată de autorităţi pentru că furnica nu are destui bani ca să-şi plătească şi amenda şi impozitele.
  – Furnica pleacă din România şi se instalează în Elveţia unde contribuie la bogăţia economică.
  – Televiziunea face un reportaj despre greiere care de acum s-a îngrăşat. Acesta este pe cale să termine proviziile furnicii, chiar dacă primăvara e încă departe.
  – În casa furnicii se ţin în mod regulat întruniri ale artiştilor şi scriitorilor de stânga.
  – Fosta casă a furnicii, devenită locuinţă socială pentru greiere, se deteriorează pentru că acesta nu face nimic pentru a o întreţine.
  – Greierele moare de supradoză cu etnobotanice.
  – Ziarele şi televiziunile comentează eşecul guvernului de a redresa cum trebuie problema inechităţii sociale.
  – Casa este invadată de o bandă de gândaci tuciurii, emigranţi.
  – Gândacii organizează cămatăria, prostitutia, taxele de protectie, traficul de droguri şi terorizează comunitatea.
  – Guvernul se felicită pentru asigurarea echitatii sociale in România.

  Apreciat de 1 persoană

  • Mary zice:

   Este tare!

   Apreciat de 2 persoane

   • Adi zice:

    Da, din pacate si adevarata …

    Apreciat de 1 persoană

    • Mary zice:

     Adi, uneori este bine sa traiesti in ignoranta sau macar sa te prefaci ca nu stii.

     Apreciat de 2 persoane

     • Adi zice:

      Asa este, dar „binele” asta , nu vezi ca este un fel de monstru care-si devoreaza creatorul….de fapt un monstru, ca al lui Frankenstein, care pana la urma isi „devoreaza”….”creatorul” , deci tot mai bine este sa fii ca furnicuta si sa pleci in Elvetia 🙂

      Apreciat de 1 persoană

     • anitanna zice:


      La 21 iunie 2016, este aniversată Ziua mondială a Soarelui.
      Este o sărbătoare anuală instituită de Societatea Internațională pentru Energie Solară și are drept scop principal popularizarea posibilităților de utilizare a energiei solare. Pe lângă aspectul economic, Ziua mondială a Soarelui are semnificații astronomice, căci data de 21 iunie coincide cu cea mai lungă zi din an, ziua solstițiului de vară, ce marchează începutul verii astronomice.
      sursa:Argerpress…

      Apreciat de 1 persoană

     • anitanna zice:


      Solstițiul de vară marchează începutul verii astronomice și este momentul în care ziua este cea mai lungă, iar noaptea cea mai scurtă.
      Solstițiul de vară 2017. Această zi este cea mai lungă din an, marcată de o aliniere perfectă a axei Pământului pe direcţia Soarelui. După momentul solstițiului de vară, durata zilei va începe sa scadă, iar a nopții să crească, timp de 6 luni, până la 21 decembrie, momentul solstițiului de iarnă. Evident, în emisfera sudică a Pământului fenomenul se derulează în sens invers.

      Tradiții și superstiții

      Solstițiu de vară 2017. Conform tradiţiei româneşti, solstițiul de vară se serbează prin focurile de Sânziene, aprinse pe locul cel mai ridicat. Oamenii se rotesc în jurul rugurilor aprinse, apoi aruncă nişte brâuri de pelin în foc, pentru ca, alături de acestea, să ardă toate posibilele necazuri care se puteau abate asupra lor. Se mai spune că cine va trece prin foc sau vă sări peste el în această noapte va fi apărat de boli, de duhuri rele şi va fi fericit.

      Solstiţiul de vară 2017. Acesta este favorabil unor magii puternice, care îşi pot pune amprenta pozitivă asupra unor schimbări în dragoste, prosperitate sau sănătate. Energia solstiţiului de vară este considerată a fi o energie a pasiunii, vitalităţii, creativităţii şi belşugului.
      sursa:dcnews.ro

      Apreciază

     • anitanna zice:

      Solstiţiul de vară din 2017 va avea loc miercuri 21 iunie, la ora 7:24, eveniment care marchează debutul verii astronomice. Cu acest prilej, miercuri va fi cea mai lungă zi din an.


      SOLSTIŢIUL DE VARĂ 2017. Miercuri, 21 iunie, va debuta vara astronomică, odată cu cea mai lungă zi a anului 2017. Unul dintre momentele importante ale anului, solstiţiul de vară este asociat cu diverse tradiţii populare în toată lumea, de sorginte păgână şi creştină.

      În jurul datei de 21 iunie, longitudinea astronomică a Soarelui este de 90°, fiind momentul solstiţiului de vară, care marchează începutul verii astronomice, potrivit Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” din Bucureşti.

      Apreciază

     • anitanna zice:


      Bun venit la stiri si muzica…imagini si ganduri…
      Si te rog nu uita sa treci si prin bucataria cafenelei… 😕 😀
      O zi reusita !

      Apreciază

     • anitanna zice:

      Astazi,in Parlament s-a votat MOTIUNEA..ea a avut sorti de izbanda si GEVERNUL GRINDEANU A CAZUT !
      Pentru prima data dupa 1989, un guvern A FOST DEMIS printr-o motiune de cenzura care a fost depusa chiar de partidele care l-au sustinut la investire, PSD si ALDE. Astfel, social-democratii si-au dat jos propriul premier si proprii ministri.
      ROMANIA,INCOTRO???
      Cu CINE,PENTRU CINE,DE CE ????

      Apreciază

 7. anitanna zice:

  <IA ROMANEASCA !

  Apreciază

 8. Pingback: BUNA DIMINEATA ,VINERI ! | Anitanna's Blog la Cafeneaua "Trandafirul rosu"

 9. Mary zice:

  Buna dimineta, Anita. Pup pentru Cafenea.
  Sunt frumoase iile, mai stilizate dar am observat ca au mare succes si in zilele noastre. Teo T. am vazut ca poarta cele mai multe si diverse.

  Apreciat de 1 persoană

   • anitanna zice:

    Adevărata ie românească şi „suratele” ei de import
    Ia, una dintre piesele de bază ale portului tradițional românesc, reinterpretată și comercializată în prezent în mai multe colţuri ale lumii, nu este un obiect vestimentar care ţine strict de cultura românească, ea fiind prezentă şi în portul altor popoare europene.    Mai mult, varietatea ornamentelor care o îmbracă, schimbările prin care a trecut de-a lungul timpului și chiar influențele străine fac dificilă identificarea iei românești printre modele disponibile pe piață. Specialiștii în portul popular românesc au explicat pentru Yahoo! News ce înseamnă ia românească şi au identificat câteva influențe româneşti printre modele de designer.

    O varietate de ii şi influenţe

    Cămaşa femeiască scurtă, așa cum o definesc specialiştii, sau ia, este prezentă în portul tradiţional atât la români, cât şi la bulgari, sârbi, croaţi, polonezi, unguri, saşi sau ruşi, iar în funcție de zonă, în ţara noastră pot fi remarcate influențe ale culturilor străine asupra portului popular, spune Nicoleta Sîrbu, muzeograf la Muzeul Național al Țăranului Român.

    Ia românească autentică este foarte veche, „primele sale forme putând fi observate pe Columna lui Traian sau pe monumentul de la Adamclisi”, precizează specialistul. „Cea mai veche şi autentică reprezentare a costumului este oferită de Cronica pictată de la Viena, din 1330.

    De-a lungul timpului în urma contactului oamenilor din diferite zone sau în urma mutării dintr-o zonă în alta s-au influențat unii pe alții ajungând la un număr foarte mare de modele”, explică Nicoleta Sîrbu, potrivit căreia nu se pot găsi două cămăşi identice printre cele realizate înainte de anii ’50.

    „Apoi a apărut artizanatul care a dus la ceea ce vedem noi astăzi pe piață. Sunt şi cămăşi vechi, dar cele mai multe sunt de artizanat. Se realizează la noi, însă nu se mai folosesc aceleași materiale, culori sau ornamente”, adaugă muzeograful.
    Astazi este si ziua Internationala a IEI ROMANESTI !

    Apreciază

Bun venit! Se poate comenta !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s