FLOAREA PASTELUI


CNJQwq3t3DMDlpBdGnSdTokbQEAooaqFuUJzYS33I4A00qNXZXj6SChB8Ybdzxx4

Ca tot ne apropiem  pasi repexzi de Sfintele Pasti…

Floarea Pastelui…

Ati auzit de ea???
In anii trecuti ma ocupam mai mult sa pun stiri cu ea,informatii care sunt demne de aflat;
Anul acesta,am fost mereu in criza de timp si am lasat balta blogul pentru cateva saptamani… sper sa raresc vizitele si aducerele de stiri ,noutati,imagini,poezie,tot ce face obiectul acestui spatiu virtual… cat mai rar pana la sfarsitul lui… poate ca il voi si sterge !
Ce imi e a apasa pe stergere…doar o mica furie,nemultumire si gata …i-am pus punct asa cum intentionez de ceva  ani… si nu ma pot hotara.
Stiu ca nu vorbesc singura,ca se trece,se citeste,nu se lasa niciun semn,dar las pe altii care carcotesc mereu sa o faca mult mai bine,mai atractiv,mai interesant…eu mi-am dorit doar o descarcare a gandurilor si o draga si placuta privire a imaginilor puse,adica am vrut doar sa le admir ori sa citesc o poezioara buna,ori sa ascult un cantec,melodie draga sufletului la trezire dimineata ori peste zi cand sufletul simteam ca se umple si vrea sa rabufneasca de cata nemultumire,suparare si griji a stras in el…ca numai lapte si miere nu e la nimeni nici acasa in familie,nici in suflet ,ar fi o utopie sa zici ori sa crezi asta… 😀 eu o recunosc si nu ma sfiesc a o repeta mereu… aici ,e alta lume fiindca asa vrem noi,parca mai buna,curata,corecta si cinstita si mai buna…e exact cum am dori sa ne fie !
O zi cu binecuvantari si o saptamana altfel… cu bucurii nesperate,cu santate si numai bine si frumos~!
Fiti iubite(i) si doar…IUBIRE !436b64718340c7adc6b6849784ece7eb
Dar sa revin la ,FLOAREA PASTELUI …
Intotdeauna, in preajma Pastelui, padurile se umplu de un covor alb de flori.
Este delicata Anemona, sau, cum i se mai spune popular, “Floarea Pastelui”.
Avand origini mediteraneene, Floarea Pastelui face parte din familia Ranculacee si se gaseste din abundenta in padurile de foioase, unde domneste solul reavan si bine fertilizat.
Este o planta perena care are perioada de inflorire in fiecare an intre 15 martie – 10 mai, avand o singura inflorescenta pe tulpina solida, cu rizom.
De unde denumirea de Floarea Pastelui?
Anemona si-a capatat denumirea de Floarea Pastelui din doua motive: perioada de inflorire este in jurul datei Pastelui, iar in multe zone florile sale sunt inca folosite la vopsitul oualelor de Paste, rezultand o nuanta purpurie deosebita.
Care este legenda Florii Pastelui?
Anemona are o legenda romantica si frumoasa in spate, ce porneste din vremea zeitatilor grecesti. Florile sale roz-purpurii se pare ca reprezinta lacrimile zeitei dragostei, Afrodita, la auzul vestii ca iubitul sau, preafrumosul Adonis, a murit.
De atunci, Floarea Pastelui se deschide de cate ori este frumos afara, simbolizand bucuria si isi tine cupa inchisa si aplecata in jos de cate ori ploua, semn al tristetii.
Este considerata floare aducatoare de noroc, floare a purificarii prin suferinta, simbol al Pastelui si al Invierii.
Floarea Pastelui sa va infloaresca in cale!
Sa aveti lumina in suflet si in casa!

Rugati-va pentru indepartarea virusilor ..  din preajma…
Sa fiti sanatosi(oase) alaturi de cei dragi in familii binecuvantari speciale !

Sunt multe alte flori carora li se spune FLOAREA PASTELUI pentru ca infloresc in preajma Pastelui si au aceleasi povesti,legende legate de Invierea Mantuitorului nostru IIsus Hristos si de Pasti….

O zi buna !

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita frumos , ca cel care nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze, care nu se roaga si CREDE si nu ajuta pe cel in suferinta....e un nefericit !
Acest articol a fost publicat în RASPUNDE !. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la FLOAREA PASTELUI

  1. Carmen zice:

    Me encanta lo que escribes es muy tierno. saludos

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.