BUCATARIA CAFENELEI …

SAM_0133„Rasul este cel mai luminos acolo unde mancarea este cea mai buna.” – Proverb irlandez

BUN VENIT IN BUCATARIA MEA! SPER SA-TI PLACA CE GASESTI!?jwF55mLbaSE6al1h-uA7KdW-cDbLIYohPjX3b0e15GYcDliXUSyIng==DG2qpggwUG7KgdHMNHqX65simI0bnaAyIS2PAG4KA73OlBkLaey_Hw==

Ciorbe. supe, sărmăluţe,
Sosuri calde, chifteluţe,
Pregăteşte iscusit,
Că e meşter la gătit.

Imaginile apartin,GOOGLE !De la lume adunate si inapoi la lume date!

4.195 de răspunsuri la BUCATARIA CAFENELEI …

  1. anitanna zice:

    Bun gasit!
    Sa aveti o zi buna si frumoasa…

    Apreciat de 2 persoane

  2. anitanna zice:

    La multi noua !
    Sa ne traiesti drag si scump loc de intalnire,liniste,bucurii si frumusete!
    Sa traiesti drag blogulet !
    La multi ani si tie !


    http://bucatarul.tv/prajitura-delicioasa-cu-nuci-reteta-brutarilor-profesionisti/

    Apreciat de 2 persoane

  3. anitanna zice:

    Buna dimineata doamnelor frumoase …

    Buna dimineata sambata!
    Astzi,.o reteta rece… 😀 racoritoare…facuta rapid si usor, sanatoasa in casa! 😕
    http://retete.unica.ro/recipes/inghetata-de-pepene-galben/
    Va propun sa incepem aceasta dimineata si pe cadura de 26 de grade a zile ,cu un ceai aromat si rece… 😕 😛
    V-ar surade ideea???
    Mai jos sunt redate cateva retete de ceai… poate ca printre cele catva gasiti si pe cel preferat,de ce nu???

    Ceai rece cu vanilie si fructe

    Intr-un litru de apa minerala, infuzati 6 linguri de ceai verde cu vanilie, timp de aproximativ 3 minute si apoi adaugati gheata. Asociati cu fructele dvs preferate. Este delicios cu ananas, piersici sau cu pepene.

    Cu suc de portocale

    Se stoarce sucul de la 2 portocale. La un litru de apa, se adauga 6 linguri de ceai verde si este infuzat aproximativ 3 minute. In vasul in care ceaiul este gata de servire, puneti suc de portocale si adaugati gheata.

    Cu pepene verde si busuioc

    Intr-un litru de apa, infuzati 6 linguri de ceai verde si adaugati cateva felii de pepene verde. Se lasa sa stea 5 minute. Puneti intr-un pahar cu gheata si garnisiti cu frunze de busuioc.

    Ceai negru rece cu ghimbir si menta proaspata


    Intr-un litru de apa, infuzati, timp de 4 minute, 5 linguri de ceai negru. Adaugati putin ghimbir ras proaspat, o crenguta de menta si un pic de zahar brun. Adaugati gheata si serviti bine refrigerat.

    Inspirati-va si din aceste retete de limonada sa treceti cu bine canicula.

    Surse: artaceaiului.ro, retete.bewoman.ro

    Sursa foto: retete.bewoman.ro
    http://bucatarul.eu/o-reteta-rapida-de-turta-delicioasa-crocanta-la-exterior-si-aerata-interior/

    Apreciat de 2 persoane

    • Mary zice:

      Interesante si chiar usoare de facut. Anita, n-am mai baut ceaiuri, nici limonade, nici sucuri…cam nimic ce tine de racoritoare. In schimb, am baut apa la greu.
      Exista ceai verde de vanilie? N-am vazut si nici auzit pana acum? stiu ca mi-am luat in trecut o cutie de ceai de vanilie, era galbena, dar nu retin sa fi fost verde.

      Apreciat de 3 persoane

  4. BUON GIORNO.
    Capito qui per caso e lascio un saluto.
    Quarc

    Apreciat de 3 persoane

  5. anitanna zice:



    Astazi,nu mai gatesc fiindca am facut-o ieri…am facut ciorba cu detoate… si tocanita de cartofi cu salata de castraveti ,ieri.. :?:P
    Doar coc niste vinete,astazi,ca safac o salata…si cocc,alaturi de porumb si cativa ardei kapia.. 😕 😛
    E mai racoare afara si va fi bine !
    Voi ce mai gatiti ?
    Sa aveti o zi buna !

    Apreciat de 1 persoană

    • anitanna zice:

      Am facut paste,dar fara carne, 😕 acum catva zile cu un sos preparat de mine in cateva minute:
      rosii,
      putin cimbru,
      2-3 catei de usturoi,
      2 linguri de ulei de masline
      si ceva condiment,sare,… 😕 😛
      nu pun vegeta.. desi mancarea are cu totul alt gust,dar asta e !… 😕
      Duminica am mancat peste:
      ciorba,
      saramura de somn
      si prajit cu sos de marar cu usturoi…
      mamaligta.
      Asta fiindca duminica a fost dezlegarela peste !
      Sa stiti cama simt bine nemancand carne si nici nu imi este pofta !

      😕 😀 iata ce bucatareasa frumoasa si placuta avem noi aici…. 😕 😛
      Hmmm e si gospodina????
      …frumos,bravo ,felicitari !

      Apreciat de 1 persoană

      • anitanna zice:

        In familia mea exista obiceiul ca dupa perioade „aglomerate” din punct de vedere culinar,ca de altfel cred ca la fiecare, sa facem o saptamana de peste fie la gratar, prajit, rasol , iar aici numai din stiuca ori salau,sau la cuptor un fel de plachie si cum de pe
        iar de la 1 august am inceput saptamana de revigorare a organismului prin post de legume si fructe si pe 6 august a fost dezlegare la peste ,doar 😕 asa ca i-a venit randul somnului si cum saramura imi place si e nelipsita din meniul casei …am trecut la treaba si nici nu dureaza ! 😕

        Apreciat de 1 persoană

      • Mary zice:

        Anita, imi aduc aminte ca Nicoleta Luciu a avut o copilarie mai grea si cred ca de atunci a invatat sa fie gospodina. De asemenea, Dinu Maxer spune despre ea ca este o persona de incredere si fidela spunad ca are curaj ca in locuinta lor( chiar camera) sa mai doarma un prieten, ca el tot ar avea incredere in ea.
        Pacat ca oarecum n-a tinut aceeasi linie si in cariera si desi a fost cantareata, este cunoscuta ca asistenta lui Teo profitand la maximum de mama natura.

        Apreciat de 2 persoane

  6. Mary zice:

    Anita, si eu manac foarte putina carne. De multe ori pentru mine fac mancaruri fara o reteta anume. Totusi, cam indiferent de dieta, prefer oarecum sa aiba putin gust. Prefer sa reduc portia de mancare, dar sa aiba putin gust.
    Dimineata sunt atat de operativa ca in 5-7 minunte imi fac si cafeaua si micul dejun.
    Vrei sa ti-l spun? Asta nu are cine stie ce gust, dar mie imi place( nu oricine poate sa accepte acest gust ca fiind placut).
    In primul rand pun apa pentru cafea la ibric. In acest timp imi pregatesc doua cani mari ( 200-250 ml) intr-o cana imi pun 3-4 lingurite de cafea si doua de zahar brun. Apa aproape clocoteste si de cele mai multe ori o si pun peste cafea( cam 80 la suta din capacitatea ei) si o las acoperita cu o farfuriuta. In cea de-a doua cana imi pun: cam o lingura de stafide, 1-2 lingurite( n-am o masurra exacta dar cam pe acolo) de chia si canepa si fulgi de ovaz( partea cea mai consistenta. Apoi torn lapte sau pun putin lapte( pt. o inmuiere mai rapida) si restul iaurt. Apoi imi pun laptele in cafea( cam 20 la suta) si in timp ce imi iau cafeaua sa o saurez te citesc in primul rand pe tine.( deschid telefonul sau laptopul si intru in cafenea). In acest timp, usor, usor se umfla si micul dejun.
    Depinde la cat a trezesc, dar acest mic dejun este satios cel putin 4 ore. Cam pe la doua manac o alta masa. De exemplu, mie ardeii capia copti, imi place sa-i fac ca pe o salata: adaug oua fierte( doua) si branza mai dulce( faramitata), ulei de masaline, sare.
    Mai imi plac dovleceii prajitii( chiar daca nu sunt ca aceea cruzi sau fierti) cu sos de usturoi, inabusiti si sare. Mai bine mai putin dar sa fie oarecum si gustosi. sau salata de cruditati cu proteine langa( ficatei, piept de pui..)

    Apreciat de 2 persoane

    • Mary zice:

      Cateva fructe printre. Nu neaprat cele saracacioase in calorii si merg mai mult pe varianta ca sa-mi mentin oarecum un echilibru de zahar.

      Apreciat de 2 persoane

    • Mary zice:

      cred ca ai inteles cu „umflatul”…dar chiar asa se intampla. Se inmoaie si creste micul dejun. La aceea salata pun neaparat si zeama de la ardei pt. ca in ea consta oarecum si secretul gustului( pt. mine).

      Apreciat de 2 persoane

    • anitanna zice:

      E post draga mea..fara carne,oua,lapte..pff… 😕 da rimi place ce mananci !
      dimineata sa stii ca numai noi mancam consistent,adica noi roamanii:branza cu rosii(eu fac vara salata cu usturoi si ulei de masline);oua facute in felurite moduri ,deci dupa preferinta:omleta si aia imbunatatita cu sunca,salam,costita,fierte moi ori tari,ochiuri iar eu fac si papara:am scris pe aici reteta… 😕
      O cafea cu lapte;acum de ceva timp o facemla exoresor,dar de regula o fac ca si tine:fierb apa si pun cafeaua si o acopor cateva minute,apoi pun laptele ce-i drept la mine cam mult si putin zahar brun ori o lingurita de miere,dar cand se mai raceste..ca e pericol mierea in fierbinteala…
      Ori,mai ales iarna…ii dam cu carnatii(eram si mai tieri) cu sunculita..cu toba…
      Acum…le-am simplificat destul…sunt zile cand nu preamananc ori iau o linrita de miere cu lamaie si una de ulei de masline;fierea isi face de cap!
      Te pup!
      Te admir !

      Apreciat de 1 persoană

    • anitanna zice:

      Am mancat ardei copti numai cu ulei si otet de mere si miere la tocaita de cartofi si la salata de vinete… 😕 :P,n plac mult ca sunt dulci si fac si toamna de pun la congelator 😕 si iarna am de 5-6 ori pe masa si ardei copti… 😛
      Mai fac si o tocanita din kapia copti am invatat-o de la o prietena de-a noastra de la Tg Neamt,este o grozavie !
      E buna in aceasta perioada de postire… 😕

      Apreciat de 1 persoană

      • anitanna zice:

        In aceasta perioada mananc multe pere:am luat de la Kaufland din cele frumos colorate,rosiatice la 99,99 lei..,juri ca sunt dintr-o pictura statica 😀 😕 ,sunt moi,dulci ,parfumate si piersici dar fara puf ca nu-l suport ,deci nectarine? 😀 ca tot e sezonul lor si aroma lor copta nu te lasa indiferenta niciodata;ori o inghetata cu fructe pe care dupa amiezile alaturi de o cafea fara cofeina ,dar tot cu lapte si nu prea dulce la savuram la un pahar de vorba cu sotul,relaxati,pe indelete,,,ori cu cei care ne aoar in prag:fata,ginere,prieteni,… 😕
        Seara parca am vrea sa sarim peste cina,uneori,insa verdele salatei ne face cu ochiul…si uite asa trec zilele de vara,in felul lor aparte cu miresme de tot soiul si prospetimi de la o una la alta si savoare….
        Asa le simt eu cred ca si tu si voi…
        a voastra,anita.

        Apreciat de 1 persoană

        • anitanna zice:

          Mi s-a fact dor,pofta de varza.. 😕 la cuptor terminata,dar asa cum o fac eu cu un picut de zeama in ea si acrisoara de la borsul pus la sfarsit, si cu carne de rata,gasca,ori de porc mai slabuta… 😕 :in ea,la care pun si rosii si bulion si putin cimbru,o fierb,o bag la scazut in cuptor.. 😀 desi am a suferi dupa aceea ;cu mamaliguta si un ardei iute,eu mananc din aia mai galbui,lungi-bulgaresti le spun ca parca-s mai putin afurisiti.. 😕

          Apreciat de 1 persoană

  7. anitanna zice:

    Iata ca iarasi a aparut pe site-ul pe care il urmaresc:case practice… un proiect de case ieftine spun ei..
    …Hmmm,pai,vreau si eu asa ceva…,voi nu ,dragilor???
    Kmy…tu cum ai facut???
    A fost greu,complicat?????

    Am trecut de la mancare la altceva ca eu ma ingras,depun pe mine doar discutand despre diverse feuri de mancare de dulciuri.. 😕 😛 😕 😛

    A venit momentul sa achizitionati propria locuinta, dar respingeti ideea de a plati zeci de mii de euro pentru patru pereti la bloc. Ati vrea mai mult de la o locuinta: un aspect exterior care sa va reprezinte, ceva spatiu verde, intimitate si mai mult confort. Va prezentam trei proiecte de case care costa cat o garsoniera si va lasam sa va hotarati in ce sa investiti in functie de prioritati.

    Prima casa are doua dormitoare pe o suprafata utila de numai 58 de metri patrati si costa 27.000 de euro la gri (fara finisaje interioare, obiecte sanitare, centrala, calorifere etc.). Aspectul exterior este unul foarte placut si primitor, casa avand frumos dispuse un volum mai mare si unul mai mic si o terasa acoperita destul de mare la intrare.

    Apreciat de 1 persoană

  8. Mary zice:

    Buna dimineata, Anita. Zi bincuvantata in armonie. Imbratisari largi.

    Apreciat de 1 persoană

    • anitanna zice:

      Buna,ce frumusete si deliciu..ai de gand sa ma omori,mai ai rabdare o zi..de marti.. pff,dar sa stii ca nu imi este pofta de carne… e mai bine asa,ma simt altfel!? 😛 si chiar amandoi !
      Oricum iti multumesc pentru ele sunt minunate si florile si dulcele.. 😕 😛 …am intrat tarziu si pe aici; si tot mai rarut daca am tinut post nu prea am gatit am mancat frugal… 😕 😛 si se cunoaste !
      Am slabit..imi vin bine rochiile mai vechi..adica noi,dar din cauza ca luasem proportii nu mai imi incaopeau adica eu nu incapeam in ele 😕 😛
      Am tras cu pastele cu sos de rosii..bune,bune..dar parca nci nu prea merg des asa… 😕 😛 din acest motiv le-am facut si eu de fiecare data asociate cu altceva… 😕 😛



      sa stiti ca pastele mele erau de post deci fara ou..aratau altfel nu asa de galbui…dar erau bune ! 😕 😛 🙂
      Seara cu liniste si drag…

      Pupici multi !

      Apreciat de 1 persoană

  9. Mary zice:

    Pup, Anita. Arata super!

    Apreciat de 2 persoane

    • anitanna zice:

      Buna dragilor !
      Astazi,este o zi plina !
      Curatenie,mancare,o prajitura si am de pus castravetii la ortet…
      .in borcan..gata..7 borcane de 800 gr.. suficient pentru noi !
      Asa se aduna,se umple camara doar vine toamna…

      Voi ce faceti si cum ii conservati???
      Eu asa ii fac de ani buni sa fie vreo..30 ???
      Zahar pun 2 lingurite si otet pana la linia de jos a borcanului..ne place mai tarisori ,acrisori ! 😛


      La fel pun si zarzavat la borcan,dar nu amestecate legunele:ardeii cu rosiile,verdeata,morcovul,telina,dovlecelul,adica nu fac un talmes balmes , …ci in straturi separate:un rand de ardei cat folosesc la o ciorba ori tocanita..unul de ardei combinati rosu cu verde,galben,unul de morcov,altul de dovlecei,pe care le indes,presez si deasupra pun cateva feliute de rosii si leustean cu patrunjel taiat… pun sare si capacele si apoi le fierb…
      Tin f bine si sunt gustoase ca de aspect nu mai vorbesc dar asta are mai putina importanta !? 😕
      Spor va doresc!..arata o nebunie…dupa fierbere… pun si putina sare in borcan…

      Apreciat de 1 persoană

      • anitanna zice:

        Gata totul inclusiv porumb copt 🌽in cuptorul aragazului,crema de zahar ars🍝 si ardei iuti pusi la borcan cu otet simplu si nefiert!?….
        Va pup csi spor!
        Castravetii i- am fiert,am aranjat si covoarele…au fost la spalat…🍀pfff cata treaba am facut ma mir,am inca spor!?🙋😀

        Apreciat de 1 persoană

        • anitanna zice:


          buna dimineata si bun venit !
          Suntem la micul dejun…
          fiecare ce prefera, desigur! 😀
          http://bucatarul.tv/25-de-idei-pentru-oua-umplute-care-o-sa-va-cucereasca/
          Rosii cu branza,ardei,castravete… 😕
          – un ou fiert cu o felie de branza si paine prajita;
          Un carnacior cu..ce vor alege???



          … un cremvursti si o chifla cu sunca presata.. cu o bucata de salata,castravete si rosii… 😀 ???
          – o cafea;
          -o cana de iaurt;
          – salata de vinete cu ardei kapia copti ?
          Doar asta avem la micul dejun..ei aleg… 😕 😛
          …iata cateva sfaturi,idei… 😕 😛 😀

          Sa aveti o zi buna!

          Apreciat de 1 persoană

          • Mary zice:

            Buna!
            O cafea, un iaurt, ardei capia si vinete. Anita.
            Cum mai este vremea?
            Aici acum a inceput putin sa adie vantul din nou, pana acum, toropeala.

            Apreciat de 2 persoane

          • anitanna zice:

            Buna,Mary draga!
            Vremea este frumoasa,calda,ieri au fost mult peste 30 de grade ,dar bate vant nebun si acum … 😕 nu s-a potolit deloc !
            Nu stiu de ce persista atat vreme????
            Aseara a fost si cutremur in Galati,aici doar s-a simtit ,de 3,3 grade si cu epicentrul nu departe de mine..in Odaia Manolache-Vanatori de Galati, la cativa zeci,20-30 de km… 😕 si nu stiam ca se poate si aici,asa din senin??? De fapt nu suntem departe de satul faimos,.. Fantanele…unde se misca scoarta pamantului mereu,vad ca nu se mai discuta nimic despre asta,se tace… 😕 😛
            Cine stie ce ne mai rezerva viitorul si asa destul de incert!?
            O zi frumoasa cu tot ce-i bun si minunat in ea!
            Te pup !

            Apreciat de 1 persoană

Bun venit! Se poate comenta !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s