BUCATARIA CAFENELEI …

SAM_0133„Rasul este cel mai luminos acolo unde mancarea este cea mai buna.” – Proverb irlandez

BUN VENIT IN BUCATARIA MEA! SPER SA-TI PLACA CE GASESTI!?jwF55mLbaSE6al1h-uA7KdW-cDbLIYohPjX3b0e15GYcDliXUSyIng==DG2qpggwUG7KgdHMNHqX65simI0bnaAyIS2PAG4KA73OlBkLaey_Hw==

Ciorbe. supe, sărmăluţe,
Sosuri calde, chifteluţe,
Pregăteşte iscusit,
Că e meşter la gătit.

Imaginile apartin,GOOGLE !De la lume adunate si inapoi la lume date!

4.059 de răspunsuri la BUCATARIA CAFENELEI …

  1. anitanna zice:

    Oţet de mere

    Oţetul de mere este un remediu eficient pentru o serie de probleme ale pielii, inclusiv pentru eliminarea petelor maro. Acesta va ajuta la estomparea accelerată a petelor maro.
    Se diluează o parte din oţetul de mere cu o cantitate egală de apă( o cană de oţet de mere cu o cană de apă). Puteţi adăuga, de asemenea, şi 4 linguriţe de miere miere. Aplicaţi această soluţie pe petele maro şi spălaţi-vă după câteva minute. Faceţi acest lucru o dată pe zi, timp de câteva zile sau până când veţi obţine rezultate pozitive. Puteţi folosi doar oţetul de mere însă există posibilitatea să vă usture.
    Alternativ, se poate amesteca o jumătate de lingura de oţet de mere la 10 linguri de suc de portocale. Aplicaţi pe zona afectată şi lăsaţi să se usuce complet înainte de a vă spăla. Se repetă o dată sau de două ori pe zi, timp de patru până la cinci săptămâni

    O metoda de a indeparta petele maro de pe maini,picioare cu efect se poate folosi si sucul de lamaie… dar diluat cu apa si tamponarea sa se faca de doua ori pe zi pe fiecare pata…si timp mai indelungat.
    Stiati ca…. Rosturile placilor de gresie si de faianta, mai ales cele din baie, pot adaposti multe bacterii si mucegai. Amesteca, in cantitati egale, bicarbonat de sodiu cu suc de lamaie. Aplica pasta obtinuta pe rosturi si las-o sa actioneze cateva minute. Freaca apoi cu o periuta de dinti veche si clateste cu apa din abundenta.
    Lamaie pentru detartrarea aparatele electrocasnice
    Imbiba un burete in suc de lamaie si freaca obiectele pe care s-a depus calcar. Poti chiar sa folosesti jumatate de lamaie, cu care sa freci locurile cu mult calcar sau talpa fierului de calcat, dupa ce s-a racit. Clateste si usuca cu o carpa moale.
    Lamaia, insecticid natural
    Ca sa indepartezi furnicile, pune cateva bucati de coaja de lamaie in locurile pe unde ar putea trece furnicile (usa, fereastra). Uleiul esential din coaja respinge furnicile.
    Lamaia scoate petele de pe haine si are si alte actiuni benefice,dar va rog sa le cautati pe net gasiti diverse surse de informare…
    sursa:net

    Apreciază

    • anitanna zice:


      Inca insist…mai e timp,mai sunt muguri de brad ori de pin in zonele inalte ,la noi… 😕 si se poate face recoltarea si in luna iuni,la inceput.. 😀
      Sirop muguri de brad.
      După culegere, mugurii de brad pot fi consumați cruzi pentru stimularea poftei de mâncare sau pentru împrospătarea respirației. Ca și bradul, mugurii au proprietăți antimicrobiene, ajută la vindecarea mai rapidă a bolilor respiratorii și la stimularea sistemului imunitar.
      Mugurii de brad au proprietăți antibiotice și antiseptice
      Pentru utilizarea externă, mugurii se folosesc în caz de dureri reumatice sub formă de cataplasme. Mugurii de brad au proprietăți antibiotice și antiseptice, dar și calmante, scrie Agerpres.
      Sunt folosiți în special la prepararea unui sirop, care poate fi consumat pe tot parcursul anului. Siropul din muguri de brad este un bun antiseptic și un foarte bun tonic, ajută la combaterea tusei și a bronșitei. Administrarea sa ajută la vindecarea afecțiunilor respiratorii acute. Are un bogat conținut în vitamina C, fiind recomandat în tratarea asteniilor și a stărilor de stres.

      Mai este și un excelent îndulcitor pentru ceaiuri, fiind recomandat și copiilor.
      Diluat cu apă minerală, poate fi o excelentă băutură tonică și răcoritoare, recomandă în caz de febră dar și pe timpul verii.
      Tratement naturist pentru răceală
      Inhalațiile cu infuzie din muguri de brad desfundă căile respiratorii, vindecă răceala în stadiul incipient, activează circulația sângelui și redă tenului strălucirea.
      Din mugurii de brad proaspeți sau uscați se prepara o infuzie ce poate fi utilizată în caz de tuse, anemie, migrene, oboseală, boli digestive.
      Băile cu muguri de brad sunt recomandate în cazul unei circulații deficitare, împotriva unor infecții, și chiar și în cazuri de paralizie și accident vascular cerebral.
      sursa net.

      Apreciază

  2. Mary zice:

    Anita, in fiecare zi trec pe langa un corcodus. O sa-i fac o poza. Crengile dinspre drum, cele accesibile sunt jumulite si nici urma de corcoduse, semn ca au fost luate.
    Cand eram mica mancam foarte multe acre. Acum nu ma mai tenteaza.
    Interesant sirop. Sanatate multa Anita, ca tot vorbiram de ea.

    Apreciat de 1 persoană

    • anitanna zice:

      Ha,ha,ha,am citit de doua ori si cu aceeasi neatentie incat am si zis in gand:cand trece ea pe langa corcodusul meu?? Cum?…Apoi am revenit si am mai citi odata cu atentie… ,am inteles nuanta:in fiecare zi treci pe langa un corcodus… pe acel un nu l-am remarcat … ce sa-i faci,batranetea maica… 😕 😛 Al meu nu prea are fructe iar multe dintre ele sunt modificate ca aspect..lunguiete,patrate,aiurite forme de la ger…. 😕 😛
      Sa stii ca astept poza lui.
      Pup! photo glitterfy2135008T418D30_zpsiqm5ygjy.gif

      Apreciază

  3. anitanna zice:

    O ALTFEL DE RETETA !

    Buna dimineata si va invit la o reteta a zilei de vineri….
    Luati …
    o cana de ganduri curate.
    o cana de fapte bune
    o cana de respect pentru ceilalt
    3 cani de iertare
    2 cani de greseli bine batute
    Amesteca totul bine si adauga lacrimi de bucurie,tristete,durere si mangaiere,precum si multa simpatie pentru cei dragi din jur,pentru prieteni,
    Nu uita sa torni si patru cani de iertare si credinta ca sa faci celellalte ingrediente mai usoare si sa le ridici pe culmi inalte de traiere crestina.
    Dupa ce torni compozitia in viata de zi cu zi trebuie sa o coci bine la caldura credintei si bunatatii tale,umane, apoi sa o dai,sa o serveste cu un xzambet frumos si cu multa dragoste celor dragi…
    O zi minunata cu binecuvantari alese va doresc la fiecare…
    Pentru voi,anitanna.

    Apreciază

  4. anitanna zice:


    23770-10408131_375396009319915_674279468548442655_n
    Va invit la ceva dulce si bun… Sa iasa soarele,sa straluceasca si sa ne incalzeasca desi aceasta ploaie este binevenita pentru ca sufereau culturile… era multa uscaciune,seceta!
    Se spune ca cerul saruta Pamantul prin ploaie si uite ca s-a hotarat sa o faca…sa dea curs acstei zicale…
    Asa cum si noi iubim florile …sarutandu-le…mangaindu-le…
    O zi buna langa cei buni!

    Apreciază

  5. anitanna zice:



    Bun gasit ,dragi gospodine!
    Nu am mai trecut de cateva zile pe aici,dar in bucataria mea am fost zilnic prezenta… 😀 😕 😛
    Este perioada postului Sfintilor Apostoli Petru si Pavel..asa ca mancam legume si fructe in aceasta perioada… 😕
    Cine poate si doreste cine nu si pofteste face cum vrea ! 😛
    Sa aveti o zi placuta ,reusita alaturi de cei dragi!

    Apreciază

  6. anitanna zice:


    Buna…ce mai gatim,ce mai mancam????
    Sa aveti o zi buna si idei minunate !

    Apreciază

  7. anitanna zice:


    O dimineata excelenta va doresc si bun gasit,tuturor!
    incepeti ziua cu un zambet si sa nu uit…
    BUNA DIMINEATA,SOARE !
    Astazi,e ZIUA SOARELUI !

    Va invit la bautura zilei 😕
    Astazi la o… 😀 😛
    Cafea Calypso
    Ingrediente
    1 parte rom
    4 parti cafea
    1 parte Kahlua
    1 parte frisca
    1/2 sirop
    4 boabe de cafea
    frisca pentru decor
    Intr-un pahar racit anetrior,se amesteca romul cu Kahlua,cafeaua si siropul.
    Se decoreaza ci boabe de cafea si frisca si se serveste.
    😀 😕 😛
    Rom,gasiti la market.. e ceva peste 52 de lei…


    Ce este Kahlua???
    Dacă aveţi poftă să vă îndulciţi la aperitiv, o soluţie ideală este un liqueur de cafea simplu cu gheaţă sau în combinaţie într-un cocktail. Kahlua este produs din cea mai bună cafea Arabica cultivată în provincia Veracruz din Mexic care îi dă o aromă aparte. A câştigat numeroase premii pe plan internaţional, iar la ora actuală este una dintre cele mai bine vândute băuturi din lume. Consumatorii de Kahlua sunt mai ales tineri, interesaţi de noi experienţe în materie de arome. Cunoscătorii ştiu despre ce e vorba!

    Prima dată a fost produs în Mexic în 1936 şi poate fi considerat singurul liqueur original de cafea din lume. în prezent, Kahlua este una dintre cele mai bine vândute băuturi din lume. A fost primul liqueur ajuns în topul 20 al băuturilor comercializate în întreaga lume. Amestecul delicios din care este produs şi istoria sa exotică stau la baza conceptului de marketing Everyday Exotic prin care este prezentat pe piaţă. Energia unică adusă de Kahlua de fiecare dată când este consumată provine de la cafeina din cafea şi de la zahărul extras din trestia de zahăr cultivată cu cea mai mare grijă. Gustul exotic al acestei băuturi o recomandă ca fiind cea mai bună alegere atunci când aveţi poftă de ceva bun. Cele mai cunoscute cocktail-uri la care este folosită sunt: Kahlua White Russian sau Kahlua Black Russian la care se adaugă gheaţă, lapte ori frişcă, şi Kahlua Sparkling Water. Lansată în 2002, Kahlua Especial are un gust puternic datorită faptului că are cu 30% mai puţină cafea decât prima variantă. Faptul că are cu 35% mai mult alcool o face să aibă un gust pronunţat de rom. Cel mai bine este să o beţi cu gheaţă sau combinat cu Martini. Kahlua Drinks To Go, cu 5% alcool, oferă un gust excelent de Kahlua fie că sunt servite reci sau la temperatu­ra camerei. Kahlua Drinks To Go poate fi folosită la prepararea unui mare număr de cocktail-uri delicioase: White Russian, Kahlua & Milk, B-52, Toasted Almond, Mudslide, Vanilia White Russian şi, mai nou, Chocolate Latte, lansat de curând.

    Un amestec delicios de calea, caramel şi rom
    sursa:Flacara,lifestyle,net….

    Apreciază

    • anitanna zice:


      Ce va mai recomand???
      Pentru digestie…dar si placerea unei dupa amiezi minunate…
      Se poate ingera ,degusta,inainte de orice masa copioasa…
      Un aperitiv din plante amare si considerat un bun digestiv,are 38% alcool,este produs de Karlovy Vary,de compania Jan Becher,iar brandul este detinut de Pernod Ricard.
      Este fabricat dupa o reteta suedeza si dintr-o mare varietate de ierburi.
      Se poate lua inainte de orice masa copioasa…
      Incearca si tu cel/cea care ma citesti ,eu am incercat si m-am simtit excelent !? …

      Apreciază

      • anitanna zice:
        Meniul zilei…Buna ziulica ,oameni frumosi,DOAMNE MINUNATE !
        Buna sa va fie ziua,bun venit !
        Postarea de azi nu-i o rețetă, e o idee.
        Ideea liniștitoare a unui PRANZ DESTUL DE COPIOS…E AICI LA BUCATARIE.. 😕 😀
        Cu o cană de cafea neagră,
        puțină paine de casa cu secara si putina faina neagra… domina faina alba,cu seminte de in,de floarea soarelui si susan.., ouă fripte fără ulei (cele fierte-s mai sănătoase dar azi îmi permit dezmăț), o salată din roșii de Cudalbi ori Matca…cu măsline de cine știe de pe unde,DE PRIN GRECIA,kALAMATA.. BUNE,NU PREA SARATE .. și un pic de ulei de măsline, cu telemea peste care am presărat oarece ierburi uscate (oregano, busuioc.menta…). Micul dejun e o promisiune… promisiunea că va fi bine în ziua care urmează. Îmi place să mă țin de promisiuni, ori măcar să lupt pentru ele până la capăt. Azi n-ar trebui să lupt dar ar fi bine să mă asigur cumva că va fi o zi bună.

        aSTA-I MICUL DEJUN CA PRANZUL ESTE MAI JOS…
        Să fiți (fim) sănătoși,dar si mult iubiti si binecuvantati

        Ciorba de pastai fasole… 😀 cu smantana ori fara… 😕
        Pastai in sos de rosii… adica mancarica 😕 😀

        si
        Sarmalute.
        …Ingrediente
        1 varza murata
        5 cepe
        1 cana orez si mai mult..mie imi plc orezoase…
        1 ardei gras rosu
        2 morcovi
        100 gr.bulion
        300 ml.ulei
        5 litri apa
        2 legaturi patrunjel
        pentru sarmalute de post…

        si alaturi un ardei proaspat si iute… 😀
        Pofta buna !

        Apreciază

  8. Pingback: Este ziua Soarelui ! | Anitanna's Blog la Cafeneaua "Trandafirul rosu"

  9. anitanna zice:

    Buna dimineata!
    Sa stiti ca oricine doreste poate lasa aici ceva.. 😀 .un mesaj,un gand… ❤ ,dar fara injuraturi, 😀 😕 , iar pe acest topic-adica pagina- se pot lasa retete de orice natura… 😕 😛 de dulce,de post..de care doriti… 😕 si va plac ! 😀 🙂
    Va astept!
    Nu va sfiiti… 😕 nu va fie teama, discretia ramane la ea acasa !;nimeni nu va sti cine sunteti si de unde..nici macar eu… daca va logati cu un nume si un ID….
    IARASI… ASTEPT !
    “The wine of Love is music,
    And the feast of Love is song:
    And when Love sits down to the banquet,
    Love sits long: Sits long and rises drunken,
    But not with the feast and the wine;
    He reeleth with his own heart,
    That great, rich Vine.”
    ―James Thomson (B.V.)
    Read more at http://izquotes.com/quote/272747
    Stiati ca…iunie dar si luna iulie… sunt luni norocoase din punct de vedere al banilor.?! Daca nu,uite ca va sopun eu ori va reamintesc eu… 😕
    Vei avea câştiguri pe măsura dorinţelor dar şi al cheltuielilor. Banii câştigaţi în această lună te pot ajuta chiar să achiţi nişte datorii mai vechi care te apasă.
    Din punct de al dragostei, totul merge bine, fără probleme.
    Starea de sănătate va fi bună, atât timp cât nu te neglijezi

    Sus In jos

    Poftiti la micul dejun… 😀 e gata,va asteapta!
    Pofta buna si vine si cafeluta… !
    O zi perfecta va doresc!

    Apreciază

    • anitanna zice:

      Tot pentru o zi minunata…
      Doar pentru voi care pasiti pragul acestui loc de liniste,pace si imaginatie… vise si sperante de bine si frumos in viata !
      “For life is but a dream whose shapes return, some frequently, some seldom, some by night and some by day.”
      ―James Thomson (B.V.)

      „Căci viața nu este decât un vis al cărui forme se întorc, unele frecvent, unele rareori, unele pe timp de noapte și altele pe zi”.

      dar asa ceva stiati???? 😕 😀

      Apreciază

        • anitanna zice:

          INGREDIENTE PRINCIPALE:

          500 g caise foarte coapte
          150 g zahar
          3 oua
          200 ml frisca lichida
          o lingura miere
          sucul unei jumatati de lamaie

          Dimineata,aer proaspat si raze sagalnice,timide patrund prin ferestrele larg deschise peste tot de la orele 5 ale diminetii cand de fapt noaptea se ingana cu ziua… 😕
          Nu te-ai trezit,tu ,calatorule de drum si trecator prin cafenea???
          Nu poti sa-mi spui ca esti prins cu treburi urgente fiindca si astazi e zi de relaxare ,de sfanta sarbatoare…e duminica ,zi de odihna si apoi este vremea cafelei, a micului dejun care obisnuieste sa-l ia asa de dimineata. 😕 😀
          Acusi vine amiaza peste noi cu mirosul de leustean si de corcoduse din borsul de peste, cu mirosul de usturoi si patrunjel,lamaie din sosul preparat special pentru somnul prajit… 😀 😕 ,ori de mamaliguta aburinda,galbena ca soarele… 😀

          Dupa amiaza ,aroma unei piersici coapte,nu te va lasa deloc indiferent(a).. mai ales ca si inghetata are acelasi gustm,aceeasi culoare..si e bine sa o savuram la un pahar de vorba cu prieteni dragi .. 😕
          Seara,la apus de Soare..poate ca doresti sa sari peste cina…dar iti face cu ochiul verdele din bolul de salata pregatit de sot ori sotie cu sos vinegretta..care deh,nu cred ca ingrasa.adica e voie… 😕 😛
          Si uite asa a mai trecut o zi din vara asta care este cam capricioasa, si care zilnic iti da binete in felul ei cu savori,miresme si prospetime de fructe si culori variate… Cat imi place,o ador ! 😀 😕 ❤
          E bine???
          Da…. 😕
          Eu,una sunt multumita si la randul meu ,multumesc lui DUMNEZEU !
          Eu o simt cu adevarat… simt totul si sunt linistita si impacata!
          Probabil ca sunteti multe care aveti alte standarde…e treaba voastra,dar gusurile…stiti,nu se discuta…!
          Iertare !
          La buna revedere!

          Apreciază

  10. Pingback: BUNA DIMINEATA ,VINERI ! | Anitanna's Blog la Cafeneaua "Trandafirul rosu"

  11. Adi zice:

    Salutare de seara buna, Anita! Salutare dragi gospodine! . N-am mai trecut de multisor prin bucatarie 🙂 si nu s-a schimbat nimicutza. Tot „periculoasa” a ramas ..hi hi …te ingrasi numai citind si privind imaginile apetisante 🙂 … Este asa de cald aici….asa ca o sa va las o racoritoare de seara 🙂

    Apreciază

  12. Mary zice:

    Pt. Anitanna,

    Cu drag!

    Apreciat de 1 persoană

    • anitanna zice:


      Buna…e cald,e soare,e vara ,dar si fara un gratarel bun,usor si o salata verde cu de toate si tot ce ne ofera iunie nu se poate.. 😕 ar fi si pacat!
      Mai ales pentru pofticiosi! 😀

      Bun venit si pe acest topic,ma bucura si te mai astept ,trecator drag !
      Sper ca plecand sa iei cu tine gandul frumos si bun lasat aici…imaginile care au darul de a-ti inveseli si bucura privirea…
      Adi si Mary …va multumesc pentru racoritoare si muzica,in aceste zile caniculare,una fara alta nu se poate !? 😛
      Sa ai o zi excelenta ,o zi de marti cu triumf chiar si a binelui asupra celor rele…
      Zi binecuvantata cu sanatate si tot ce ai tu nevoie la acest ceas al diminetii.. ❤ si sa fii iubit(a) !
      Sa multumim CELUI DE SUS ca am reusit sa trecem si sa pasim cu bine si in ziua aceasta !
      Frumusetea zilei,linistea ei,iubirea,intelegerea,armonia si mai ales sanatatea sa fie cu voi si peste familiile voastre minunate !
      Sa ne fie sufletul cald si frumos indiferent de vreme,de anotimp,de varsta pe care o avem … 😕 😛
      Doamne ajuta-ne !

      Apreciază

    • anitanna zice:

      Multumesc,draga Mary, 😕 😛 ..ma simt rasfatata si onorata… ,iar aici ,ce se face si vede este pentru tine,pentru voi..Adi,Bibi,Beta,Mariana,Cicuta care ne-a parasit fara sa mai revina,pentru Georgica,Kmy… trecatorul ocazional,Corina,M.G… pentru toti cei care intrau si lasau ceva,o vorba,un mesaj si care s-au indepartat… usor,usor,
      Se pare ca au gasit locuri mai bune,mai atragatoare,asa ca nu condam,nu cer… doar constat…
      E dreptul fiecaruia… il respect!
      Stiti ca nu tac dar sa nu va suparati… 😕 😛
      Oricum,noi,adica eu,voi fi aici atat cat mi se va ingadui !
      Si pentru asta aduc mii de multumiri!
      Sa va fie ziua buna cu reusite si cu TRIUMF ca este o zi de marti si asa obisnuim sa spunem aici in cafenea !
      Zi binecuvantata cu tot ce va doriti fiecare!
      Sipentru ca ne-a venitpofta de ceva mai special,astazi la micul dejun voi face o papara..
      Am mai scris in anii trecuti cum o fac si noua ne place,e de sezon;iunie,are ardei gras,are rosii in gradinile bogate,verzi,are ardei iute si gainile se oua mai abitir ca niciodata !? 😛
      Asa ca din aceste ingrediente ,netratate,bio,din curtea de la tara ,evident facem o papara de mananci cantand,mormaind… 😕
      O ceapa taiata marunt o pui in putina apa cu doua linguri de ulei de masline si o calesti…;
      pui ardeiul taiat fideluta si scazi apa,iar peste ele torni 3-4 rosii date pe razatoarea de legume si fierbi,fierbi,scazand sosul…. pui sare,piper cat doresti si 4-5 oua batute ; se poate si nebatute peste tot sosul din tigaie 😕 😀 … lasi cateva secunde…sa se faca bine,fiarba si opresti focul… !
      Asta-i tot,e gata !
      Cred ca este o mancare turceasca un…Menemen daca nu ma inseala memoria… Dar eu o stiu dela mama-soacra de cativa zeci de ani
      😕 🙂 !
      Un ardei iute gasesti si painea proaspata alaturi de-ti lasa gura apa… 😕
      Pofta buna !
      Cafeaua si un pahar rece de suc… si o pornim la trebaluit !
      Zi buna!

      Apreciază

Bun venit! Se poate comenta !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s