BUCATARIA CAFENELEI …

SAM_0133„Rasul este cel mai luminos acolo unde mancarea este cea mai buna.” – Proverb irlandez

BUN VENIT IN BUCATARIA MEA! SPER SA-TI PLACA CE GASESTI!?jwF55mLbaSE6al1h-uA7KdW-cDbLIYohPjX3b0e15GYcDliXUSyIng==DG2qpggwUG7KgdHMNHqX65simI0bnaAyIS2PAG4KA73OlBkLaey_Hw==

Ciorbe. supe, sărmăluţe,
Sosuri calde, chifteluţe,
Pregăteşte iscusit,
Că e meşter la gătit.

Imaginile apartin,GOOGLE !De la lume adunate si inapoi la lume date!

3,870 de răspunsuri la BUCATARIA CAFENELEI …

  1. anitanna spune:

    Si acum ceva de sezon..😛😀😕
    Punch de Mos Nicolae
    Ingrediente
    4 portocale rosii 
    2 lamai 
    cidru de mere 
    1/2 cana de stafide inmuiate in rom alb 
    1 lingurita cuisoare 
    150 gr zahar brun 
    scortisoara 
    Mod de preparare
    Se decojesc portocalele si lamaile. Se desfac fructele in felii si se prajesc in putin unt, impreuna cu jumatate din cantitatea de coaja, taiata in patratele mici. 
    Se storc fructele prajite intr-un vas, se adauga cidrul de mere, stafidele inmuiate in rom, cuisoarele si zaharul brun. 
    Se pune vasul la fiert la foc mic pana fierbe. 
    Se toarna fierbinte in cani de pamant si se serveste cu bucatele de baton de scortisoara. 

    Apreciat de 1 persoană

    • anitanna spune:

      Sangria
      Ingrediente
      2 l vin rosu (de Rioja sau orice vin rosu dulce si aromat 
      7-8 linguri zahar 
      3 lamai 
      4 portocale 
      2 piersici 
      2 pere 
      o ramura scortisoara 
      1/4 l apa minerala 
      50 ml brandy (sau cognac) 
      Mod de preparare
      Vinul rece se pune intr-un recipient (carafa mare de sticla). Se adauga zaharul, lamiile si portocalele taiate felii, scortisoara, piersicile si perele curatate de coaja si taiate bucati mar; 
      Cine doreste, poate pune si brandy sau cognac. Se amesteca si se da la frigider sa se raceasca bine; 
      Se pune apa minerala inainte de servire si se serveste in pahare mari de vin, cu gheata in ele.

      Apreciat de 1 persoană

  2. anitanna spune:

    ,iar acum va invit la un ceai de zmeura… Deci de la cocktail trecem la zona ceaiurilor…😛
    Voi cefel de ceai preferati si de ce???
    De ce,zmeura????
    Citeam pe ,La Taifas,ca e ceaiul femeilor fiindca regleaza activitatea hormonala…😀
    Oricum,este indicat pentru ca in afara de aroma placuta,e bogat in substante minerele,potasiu,calciu,zinc ,fier,crom,cam tot ce ne trebuie in organism…
    Are gust placut ,energizant si efect balnd…
    E bun pentru sarcina,in recuperarea bolnavilor chiar si dupa operatii..asa ca de ce nu l-am folosi zilnic, dimineata chiar si seara???😕
    Vara este indicat rece,iar iarna fierbinte!
    O zi placuta!

    Apreciat de 1 persoană

  3. anitanna spune:

    Astazi,in meniu la pranz,sarmalute de peste facute de fiica mea,dar mult mai gustoase si chiar aspectoase! ,saramura de crap cu mamaliguta si branza cu smantana…doar atat ,a da desert foi de napolitane,Lica,cu nuca si zahar ars…delicioase,aromate,crocantev tot de ea facute,manca-o-ar mama de gospodina!?😂
    A si de la fratii de peste Prut o halva cu cacao incomparabila cu ce gasim la noi,dar si pestele lor afumat e cu totul altul,ori e de la ceapa noastra?????pfffff,mori mancand!?

    Apreciază

Se poate comenta aici! Va multumesc si bun venit!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s