GANDURI LA O CAFEA!

 

Această prezentare necesită JavaScript.

1.731 de răspunsuri la GANDURI LA O CAFEA!

 1. Adi spune:

  Suntem niște călători
  @Anca Horj

  Azi toate păsările au plecat. Pe rând. În stol. Azi, cerul mai poartă doar umbre de nori și ploi. Anunță ninsori. Iar păsările și-au pierdut urma. Doar privirea mea le-a văzut. Le-a fotografiat. Și privirea ta. Doar noi știm că au trecut pe la noi. Că și-au făcut cuib. S-au bucurat de libertate, au iubit, s-au înmulțit și împreună au ales să zboare către locuri însorite, fără a ne lăsa promisiunea că se vor întoarce.
  Așa e și cu noi oamenii. Suntem niște călători. Mânați de un vis, ne plimbăm prin anotimpuri. Ne plimbăm pe marginile vieții, de nu-i mai întelegem forma, pentru că, cu fiecare pas făcut și-o schimbă rapid. Forma. Geometrică. Și ne găsim testând tot atâtea stări. Cunoscând culori sau zone de gri. Zbor și cădere. Moare și renaștere.
  Ce sunt cuvintele dacă nu mai pot fi împărtășite? Sunt lipsite de valoare. Valoarea lor crește odată cu posibilitatea de a putea fi rostite. De emoțiile pe care le naște. Bucuriei îi crește valoarea, tristeții îi reduce intensitatea. Lipsa rostirii lor nu face altceva decât ca ele să se transforme într-un compost supus frământării și acidității care în timp nu face altceva decât să îmbătrânească trupul.
  E trist că abia după ce pierdem ceva, pe cineva ajungem să cunoaștem importanța lucrului, omului, cuvântului. Când pleacă. Când își ia zborul. Și tot atunci se stinge ceva în noi. Un colț. Fără să realizăm. Ca să putem merge mai departe pe drumul nostru. E ca și cum sufletul ridică ziduri pentru a se proteja. Pentru a șterge orice urmă care ar putea lăsa loc privirii străine.
  Așa cum și păsărilor li se șterge urma în zborul lor, așa se întâmplă și în cazul nostru. Mulți au văzut. Puțini au înteles sau vor înțelege ceva. Din zborul nostru…

  Apreciat de 1 persoană

  • anitanna spune:

   …….cred in oameni si in intelepciunea lor.🙋🍀👍..cred in ziua de maine care cu siguranta nu va fi ca cea de astazi😐,cred in albastru💙⛅ fiindca numai el ar putea aduce seninul,frumosul si pacea in sufletul meu🌺,cred in miracole, dar cel mai mult eu cred in,Dumnezeu!🌸 si ma rog neincetat,Lui!

   Apreciat de 1 persoană

   • Mary spune:

    Anita, frumoase ganduri. Cred si eu intr-o mare masura, dar de oameni sunt cea mai dezamagita…greu imi voi mai castiga increderea in ei.

    Apreciat de 1 persoană

    • Adi spune:

     Eu cred ….ca Dumnezeu este in fiecare din noi iar credinta fata de El nu poate fi separata de cea fata de oameni pentru ca si-ar pierde rostul. …. Eu zic ca cei care spun ca au incredere in oameni cred intr-adevar in Dumnezeu…. asta fiind de fapt rezultatul sau efectul unei comuniuni cu El ….. altfel, totul ramane la stadiul de incercare, una nereusita de a trai cu El ….in casa inimii ….

     Apreciat de 1 persoană

    • anitanna spune:

     Cred ca fiecare dintre noi am fost dezamagite de cei aflati la un moment dat langa noi ,cum si noi la randul nostru am facut-o cu stiinta ori fara nestiinta ,am dezamagit si asta pentru ca punem pret prea mult pe asteptarile pe care ni le dorim de la ei si care nu se ridica,poate mereu la nivelul la care ne asteptam!? Iata ca de asta nu trebuie sa avem niciun fel de asteptari de la nimeni , cum aud tot mai des spunandu- se !🍀Si cu toate astea eu continui sa cred in oameni si timpul,viata mi- a dovedit ca merita sa acord incredere celor care imi intra in sfera mea de trairi ,de actiuni, pe care de fapt ii simt eu ca ar merita asta, de asta sunt si putin cei care m-au dezamagit,mi- au inselat asteptarile mici avute ,poate ca asta e urmarea fireasca si a actiunilor mele care uneori nu sunt chiar perfecte.!
     Se pare ca asta e firescul lucrurilor,dezamagim reciproc si daca este asa atunci💁

     Apreciat de 1 persoană

 2. anitanna spune:

  … 👄 Ca imi joaca feste tastatura,nu- mi apare scrisul,e aiurita cu jocurile celui mic!?🍁🍀 care o foloseste cu viteza luminii….👴 In sensul ca e de o rapiditatela scris ce nu o pot urmari cand stau langa el!? ..💻
  !!!… Nu ar trebui sa ne mahneasca ,sa ne tulbure viata tot ce nu ne este pe plac la altul,cum actioneaza altul in raport cu noi ! E bine sa lasi lucrurile asa cum curg,adica se petrec daca ai aceasta putere de asteptare,ingaduinta,fiindca Cel de Sus stie de ce asa si le aseaza EL cum ,cand trebuie ,eu am aceasta credinta fiindca mie mi s- a intamplat mereu asa chiar de am asteptat timp indelungat ceva!
  Toate se rezolva in timp,mai grav e atunci cand nu mai are timpul rabdare!🍂 ceea ce la voi tinerelele nu e cazul !
  Stiti ce imi spun mereu? Nu trebuie sa supar,sa ma cert pentru ca imi este teama ca nu mai am timp sa- mi mai cer iertare,de impacare!?💗👍
  Daca nu mai urmeaza nimic…inseamna ca asta si atat a fost si ma inclin ori ar trebui sa spun…: Doamne,iti multumesc si pentru atat! Poate ca asa a fost sa fie!?
  Ceea ce scriu e o referire la actiunile prietenilor si nu la familie…ca atunci se schimba nuanta lucrurilor,actiunile cred ca sunt diferite nu se compara!?…🍁
  O dimineata de duminica🐓 fara somn 🌛am,iar a voastra sa fie linistita si cu vise frumoase si ganduri doar de bine !
  Sa fiti iubite si binecuvantate!
  Se pare ca e cam alambicata in aceasta dimineata gandirea mea.📝💖..dar e si iertare,nu???👍

  Apreciat de 1 persoană

 3. anitanna spune:

  E adevarat ca mai/aduc si alte comenturi dar asta sa vedeti ca lumea gandeste si altfel despre cei doi ca ii vad in alta lumina…oricum,ei doi nu merita unde sunt cocotati din greseala…din ciuda…eroare,este coment pentru pagina mireasa….

  Apreciat de 1 persoană

  • anitanna spune:

   Oamenii se caută unul pe celălalt pentru a comunica, pentru a-si deschide sufletele, pentru a suspina si a se bucura împreună, pentru a fi în comuniune. Într-o relatie de prietenie fiecare primeşte sau dăruieşte câte ceva, uneori mult, alteori putin. Fiecare om este unic şi frumos. Prietenii nu întreabă, ci aşteaptă şi cred în acea lumină din noi. Şi primesc răspunsul, căci înţelegerea vine de la sine. Învaţă, iartă şi acceptă omenescul, onestitatea, naturaleţea celuilalt. Inima deschisă dăinuie. Prietenia iubeşte fără condiţii, vorbeşte fără intenţii, dăruieşte fără motive şi ţine la cineva fără explicaţii. Când culegi roadele prieteniei si le asezi la păstrare? Atunci când nu mai este nevoie să ne spunem nimic, ci doar să ne bucurăm că suntem. Chiar şi în tăcere, dialogul inimilor nu are nevoie de condiţii, ci doar de bucuria de a dărui, de a împărtăşi. Prietenia se construieşte încetul cu încetul, cărămidă cu cărămidă, din soare şi ploi ale inimii, din bucăţele de timp petrecute împreună.
   Hrisostom Filipescu”

   Apreciat de 1 persoană

   • anitanna spune:


    Hrisostom Filipescu
    „Să nu uit. Când inima îngheață, pune lemne pe foc. Lemnele dragostei. Încălzește-te și gustă din dulceața rugăciunii. Vorbe rotunde și calde, de drag. Zâmbește, mâine va fi mai bine ! Vezi-ți de drumul tău, curat, demn și fericit. Dumnezeu îți prețuiește dragostea, bunătatea, reușitele, mulțumirea, seninătatea, omenia. Asta e tot ce contează. Fii împăcat și rămâi în pace.”

    Apreciat de 1 persoană

 4. Mary spune:

  Anita, cu aceste ganduri frumoase ma bag la somn. Sunt putin obosita si trebuie sa ma incarc si fizic, nu numsi sufleteste. Pupici.

  Apreciat de 2 persoane

 5. anitanna spune:
   Niciun paradis nu e frumos ca acela pe care şi-l zugrăveşte omul în sufletul său. Raiul unuia poate să fie iadul altuia. Fericirea e clădită de închipuirea fiecăruia şi fiecare şi-o potriveşte ca o haină. Poate eu sunt croitor prea neîndemânatic. Şi poate că, din pricina aceasta, niciodată n-o să-mi găsesc haina râvnită…” (Liviu Rebreanu)

  Apreciat de 1 persoană

 6. anitanna spune:
   photo greatWeek39.gif Facand ceva si obtinand un rezultat gresit este mai productiv decat sa nu faci nimic. Orice reusita are o urma de esec in spatele ei si orice esec te conduce spre succes. Vei ajunge sa regreti mai mult lucrurile pe care nu le-ai facut, decat pe cele pe care le-ai facut.srsa Aurel,Hi5

  Apreciat de 1 persoană

 7. Adi spune:

  “Vinzi sau cumperi? Identitate…”
  Impătimiții de cuvinte își permit să fure, de ici colo, vorbe și să le arunce sporadic, fără pic de integritate morală și fără țintă exactă, în urechi și suflete flămânde de identitate! Care, oare o fi diferența între a cumpăra stelele omului plin de albastrul – infinit senin care epatează în a se dărui altora și a vinde iluzii, pete de culoare, drafturi ale unor vise celor seci de de prea multul gri șters, de pe bolta existenței lor?
  Dar ce legătură are una cu alta? Nici copilul naiv care scrie nu știe, încă… dar să vedem, poate că simbioza de cuvinte de până la sfârșitul acestor paragrafe vor reuși să dezvăluie antiteza pasională ce se regăsește în aceste două afirmații, asta dacă și tu, dragă cititorule vrei să vezi. Cine suntem noi, și cu ce ”bani” cumpărăm noi și vindem suflete altor suflete?
  Când împărtăsim idei, experiențe, ne comunicăm pe noi, sau comunicăm ce am sustras altora? Să îți spun o scurtă istorioară: Era furtună, frig, era rece, era negru de urât ce era! În mare au fost aruncate două sticluțe, amândouă pline, să plutească… să nu o facă? Nu au cum, în derâderea valurilor nebune care își bate joc în neștire de ele, atât de mici, transparente, însă pline, se scufundă. În căderea lor spre întunecatul fund al mării ele întrezăresc undeva deasupra lor , altele două sticluțe, acestea sunt goale, transparente și plutesc, plutesc pentru că înainte să fie aruncate au avut grijă să se golească de ele, inițial pentru fericirea altora…
  Oamenii sunt sticluțe, goale sau pline, “goale” de praf de stele, de simplu; pline de pulbere intelectuală și tinichele de experiență, pasiuni , emoții și vise încă verzi. Fiecare sticluță, mică, mare, medie e o hoată, e o hoată de tot, e hoață de om, de vorbă, de suflet, de idei, de cuvinte, de curat sau muradar, de viață și de moarte, de roșu, alb și negru. Dar hoț vinovat este doar cel care fură și nu vinde la rândul lui. Va râmâne o sticluță plină care mai devreme sau mai târziu se va scufunda.
  Bogat nu e cel care are identitate furată, lucrată și pastrată, bogat este cel care buzunărește cărți, oameni, experințe dar se golește, vinde cu tact flămânzilor de idenitate…ca într-un sfârșit să își dea seama că nu s-a secătuit pe sine ci s-a golit de plinul veții ce îi aduce lui beatitudine iar altora șansa de a oferi sau riscul de a se îneca.
  Tu ce decizi… vinzi sau cumperi identitate? Dacă ai să te decizi să cumperi… fură cât poți… Dacă te decizi să vinzi… dăruiește cu tact!
  @Ciobanu Violeta-Sabina

  Apreciat de 1 persoană

 8. Strona Autora spune:

  Thanks , I’ve just been searching for information about this topic for ages and yours is the best I’ve found out so far.

  Apreciat de 1 persoană

 9. anitanna spune:

  Welcome on this page.Please join anytime,at any our of day and night.Good night!

  Apreciază

 10. Strona Autora spune:

  It’s really a great and useful piece of info. I’m glad that you simply shared this useful info with us. Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

  Apreciat de 1 persoană

Se poate comenta aici! Va multumesc si bun venit!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s