ESTE A 121-A ZI DIN AN !


DUMINICA ROSIE IN CAFENEAUA NOASTRA,1 MAI,2022

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita frumos , cel ce nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze,e condamnat la moarte!
Acest articol a fost publicat în Raspunde. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la ESTE A 121-A ZI DIN AN !

 1. anitanna zice:
  hm6ZffZeEhsyRQERTzXIQfiXKL_E1b6JCDpveUiXxT9FvSf_CqYa-uw2SqRHg2HP
  Astazi in calendar : 1 MAI,duminica :

  Sf .Proroc Irimia;

  Sf.Cuv.Mc.Eftimie,Ignatie si Acachie.
  Duminica a 2-a dupa Pasti a Sf Apostol Toma
  Ev.Ioan 20,19-31.
  Astazi,citim si ascultam :  
  Psalmul 90
  1. Cel ce locuieşte în ajutorul Celui Preaînalt, întru acoperământul Dumnezeului cerului se va sălăşlui.
  2. Va zice Domnului: „Sprijinitorul meu eşti şi scăparea mea; Dumnezeul meu, voi nădăjdui spre Dânsul”.

  ……………………………………………………..
  16. Cu lungime de zile îl voi umple pe el, şi-i voi arăta lui mântuirea Mea”.
  ursa\;www.bibliaortodoxa.ro
  Psalmul 90 – Pentru ca diavolul să piară, atunci când apare în fața unei persoane și o îngrozește.

  Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Proroc Ieremia in ficare an pe 1 Mai.

  Ieremia, impreuna cu Isaia, Ezechiel si Daniel sunt 4 dintre cei mai importanti profeti prezentati in Vechiul Testament. Acest sfant a trait cu aproximativ 6 secole inainte de nasterea Mantuitorului nostru, Domnul Iisus Hristos, intr-o perioada in care evreii se aflau sub robie babilonica sau persana de imparatul Nabucodonosor.
  In traducere, numele de Ieremia inseamna Iahve inalta. De-a lungul vietii sale acest sfant a fost preot, in timp ce profetia sa este trecuta in scris de Sfantul Proroc Baruh. Crestinii il cunosc ca fiind profet al lacrimilor si al plangerilor dat fiind faptul ca a plans soarta poporului iudeu care ajunsese sa se departeze de bunul Dumnezeu pentru a sluji idolilor. Astfel, poporul iudeu atrage asupra acestuia pedeapsa divina.
  In cursul vietii Ieremia a trait pe timpul a patru mari regi in tara iudeilor: Iosia, Ioachim, Iehonia si Sedechia. Inca de la o varsta frageda, pe cand avea cincisprezece ani, pe vremea imparatului Iosia, Ieremia incepu sa proroceasca. Acesta a prezis pocainta regelui si a nobililor sai.
  Pe vremea lui Ioachim, Ieremia a prorocit ca inmormantarea regelui va fi precum ingroparea unui magar, iar trupul sau va fi aruncat in afara zidurilor Ierusalimului, pentru ca mai apoi sa fie tarat pe pamant, fara a se bucura de o ingropare omeneasca. Iar tot ceea ce a prorocit Ieremia s-a indeplinit intocmai. Despre Iehonia, fiul regelui Ioachim, Sfantul Prooroc Ieremia a spus ca acesta va fi luat rob in Babilon impreuna cu toata casa lui si ca va muri in acel loc. La scurt timp, toate acestea s-au intamplat exact asa cum prorocul a rostit.
  In timpul domniei regelui Sedechia, prorocul a profetit ca babilonienii vor ajunge sa cucereasca cetatea in al unsprezecerea an de domnie a imparatului Sedechia, undeva in anul 586 i. Hr. De asemenea, Ieremia a fost profetul care a prevestit decaderea imparatiei lui Iuda. La scurt timp dupa ce Ieremia a prevestit acest lucru, babilonienii au luat cu asalt Ierusalimul, ucigandu-l pe regele SZedechia, jefuind intreaga cetate si omorand pe oricine le-a stat in cale si nu numai. Mai mult, Ieremia profeteste si anii adevarati a robiei, un numar de 70 de ani, contrar cum prevestisera falsii profeti care spuneau de o robie de scurta durata.
  Ulterior, Ieremia ajunge in Egipt unde va mai trai inca patru ani. Poporului egiptean Ieremia le proroceste caderea idolilor si venirea Nascatoarei de Dumnezeu Fecioara impreuna cu Pruncul Iisus Hristos in Egipt. Proorocul sfarseste prin a fi omorat cu pietre de catre iudei.
  Mult mai tarziu, imparatul Alexandru cel Mare ordona mutarea moastelor Sfantului Proroc Ieremia si ingroparea acestora la Alexandria.
  sursa\;www.bisericaortodoxa.ro
  unnamed-file
  Celor dragi plecati de langa noi,sot dag,mama,tata,frate,bunici ,cumnat… odihna vesnica si iertare de pacate !
  Slava lui DUMNEZEU pentru toate !
  Un MAI frumos,linistit cu multa sanatate, pace sufleteasca si multa iubire !
  Fiecare zi este o noua speranta… sa ne bucuram de fiecare clipa din ea ! ❤
  DOAMNE AJUTA-NE !
  pwsVaLZDIjodT6oQOBd01b-EtZFxfGetM36Xt8pwxKk8qo8or11PF0iXxtdDeZw_hm6ZffZeEhsyRQERTzXIQfiXKL_E1b6JCDpveUiXxT9FvSf_CqYa-uw2SqRHg2HP

  Apreciază

 2. anitanna zice:

  daca dortiti si altceva…dati va rog clik aici:

  INFORMATIILE ZILEI : 01.05.2020:


  Știați ca în fiecare primăvara pe țărmul Oceanului Pacific într-o anumita zona a Californiei, înfloresc , printre alte plante, vegetație și calele, ca este cunoscuta zona sub denumirea de
  Valea calelor sălbatice?

  Apreciază

BUN VENIT IN CAFENEAUA NOASTRA !

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.