SUFLET SI LUMINA !

8597„Problema cruciala a lumii nu e Economia, ci Credinta. Lumea occidentala o ignora, desi Credinta e singura care detine Raspunsul la toate problemele. Dar cu conditie , credinta omului in Dumnezeu sa fie tot atat de mare precum a fost si credinta comunismului in om”. Whittaker Chambers16ge3uq

…Si iata; Eu cu voi sunt in toate zilele,pana la Sfarsitul veacului.Amin.

( In.28,20}

Doamne,DUMNEZEULE,iarta-ma,pentru ce trebuia sa spun si nu am spus,pentru tot ce trebuia sa fac si nu am facut,pentru tot ce trebuia sa iubesc si nu am iubit.

Apara-mi te rog ,familia,caci restul nu e decat praf si vant.

Avem nevoie sa-L gasim pe Dumnezeu, iar El nu poate fi gasit in zgomot si neliniste. Dumnezeu este prieten cu linistea. Priviti cum natura – copacii, florile, iarba – cresc in liniste; stelele, luna si soarele, cum se misca in liniste… Avem nevoie de liniste ca sa putem atinge suflete.u9ouz8117hj (1)Maica Teresa

SA NE RUGAM !

6.916 răspunsuri la SUFLET SI LUMINA !

 1. anitanna zice:
  jgtrmbas6za4e0czy6wtdu2kxzp5urya8uujvh00firmeyrdeysmgvgxzovnpjygB1tUsg_fc9hT9g09-Qavf4hKdznuCFwGY6R5qbUfjV6t6DUUEmCOBoud5AKi84HO

  Duminica , 17 octombrie 2021:
  Suntem in duminica a 21-a dupa Rusalii a Sfintilor Parinti de la Sinodul al VII-lea Ecumenic.
  In bisericile ortodoxe azi se va citi Sf. Evanghelie dupa Luca 8,5-15 Pilda Semanatorului;
  Ev.Sf.Ioan 17,1-13: Rugaciunea lui IISUS

  ……………………..
  SFINTII ZILEI
  • Sf. Prooroc Oseea;
  • Sf. Preacuvios Mucenic Andrei Criteanul;


  + Trecerea moastelor Sf. Aposol Andrei la Galati;
  • Sf. Mucenici si buni frati, fără de arginti, Cosma si Damian, Antim si Euprepie

  In calendarul Eparhiei Galatiului si Brailei- a Dunarii de Jos: + Trecerea moastelor SF Apostol Andrei la Galati.
  Relatari din cuvantarea Preasfintitului Cassian la aducerea moastelor in 1996:
  La ceas de seară, cu lumânări în mâini şi în miros curat de tămâie, IPS Casian împreună cu soborul de preoţi l-a rugat pe Dumnezeu să ocrotească pe toţi locuitorii eparhiei, aducând înainte rugăciunile Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, ale Sfântului Andrei, ale Sfântului Ioan Casian, ale Sfântului Nectarie şi ale tuturor sfinţilor. După ce a binecuvântat pâinile puse înainte, Înaltpreasfinţia Sa a ţinut un cuvânt de învăţătură.
  „Nu uitaţi că v-a vizitat Sfântul Apostol Andrei! Nu uitaţi că v-a vizitat primul apostol al lui Hristos!” a exclamat plin de entuziasm ierarhul Dunării de Jos.
  Înaltpreasfinţia Sa a amintit că venirea moaştelor Sfântului Andrei la Galaţi în 1996 a deschis calea sfinţilor, pe care au venit apoi în anii următori Sfântul Ioan Casian şi Sfântul Ioan cel Milostiv în 2002, Sfântul Atanasie Patriarhul în 2004, Sfinţii Dasie, Emilian şi Gheorghe în 2005, Sfântul Nectarie în 2006, Sfântul Sofronie în 2008, Sfântul Vasile cel Mare, Sfinţii din Samotracia, Sf. Grigorie Palama şi Sf. Martiri de la Niculiţel în anul 2009. Tot de atunci şi până astăzi la Dunărea de Jos au ajuns relicve de mare valoare pentru întreaga creştinătate, precum: o părticică din crucea Domnului în 1992, o părticică din crucea Sf. Apostol Andrei în 1997, Cinstitul Brâu al Maicii Domnului în 2001, Veşmântul Sf. Parasche
  Sfantul Prooroc Osea
  Sfantul prooroc Osea era fiul lui Veriin de la Valemot, din semintia Isahar, barbat temator de Dumnezeu. In acea vreme multi din poporul lui Israel, abatandu-se de la Dumnezeu si uitand facerile de bine si minunile Lui, se inchinau idolilor, iar el slujea lui Dumnezeu, Celui ce a facut cerul si pamantul si Care a scos pe parintii lor din Egipt cu mana tare; ii invata pe oamenii cei rataciti de la adevar si ii intorcea prin sfaturile sale cele intelepte la stramoseasca dreapta credinta. Umplandu-se de Duh Sfant, mult a proorocit pentru Israel si pentru venirea lui Hristos si invierea Sa, precum se vede in cartea lui. Pentru ca a scris proorocestile sale cuvinte, insumand paisprezece capete care se socotesc in Sfanta Scriptura ca fiind graite prin Sfantul Duh.
  Sfantul Prooroc Osea
  Osea a vietuit ani indelungati, cu 822 de ani inainte de nasterea lui Hristos. Iar numele lui se tilcuieste: mantuitor, pazitor sau umbritor. A murit intru batranete adanci si cinstite si a fost ingropat cu pace in pamantul sau.
  Sfantul Mucenic Andrei Criteanu
  Dupa prigoanele cele multe in care s-a varsat sangele sfintilor mucenici pentru marturisirea dumnezeirii si a intruparii lui Iisus Hristos, fiind urmariti de imparatii si de domnii cei necredinciosi; cand Biserica lui Dumnezeu, ca un pamant bine roditor, adapandu-se cu cinstitul sange al robilor Domnului, se latise in toate marginile pamantului si acum se facuse pace si unire in casa Domnului si inflorea dreapta credinta; cand se inmulteau intre popoare obiceiurile cele bune, se pazeau poruncile Domnului si credinciosii mergeau din putere in putere, aflandu-se in toate bunatatile, atunci diavolul, zavistuind si vrand acum sa aduca pe oameni spre lepadarea de Hristos – nu la vedere precum lucrase mai inainte, ci cu mestesug, sub chipul rivnei pentru Dumnezeu, a ridicat lupta impotriva icoanelor, ca oamenii, lepadandu-se de sfanta icoana a lui Hristos, pe Insusi Hristos sa-L lepede, pentru ca cinstea ce se face icoanei se urca spre Acela a Carui fata este inchipuita pe icoana.
  sursa:www.crestinortodox.ro

  Inalt rugaciune de iertare de pacate si odihna vesnica ,aprind o lumanare pentru dragul meu sot,dragele mele mame, Lucretia si Catinca pentru tatii nostri si fratele meu,Vasile,pentru bunici ,ciumnat Cici,cumnata Ioana…si alte rude.. .!
  DUMNEZEU SA-I IERTE SI ODIHNEASCA IN PACE !

  O zi de duminica cu binecuvantari de sanatate si tot ce ne dorim fiecare sa primim de la Domnul si cu multumiri pentru toate acestea !
  jgtrmbas6za4e0czy6wtdu2kxzp5urya8uujvh00firmeyrdeysmgvgxzovnpjyg

  Apreciază

 2. anitanna zice:

  Să vă uitați câte rude aveți la evenimentele vieții! Câte rude sar când aveți un necaz, când faceți o casă, când aveți o boală, când aveți o primejdie..

  Să vă uitați câte rude aveți la evenimentele vieții! Câte rude sar când aveți un necaz, când faceți o casă, când aveți o boală, când aveți o primejdie..

  Știți care este răspunsul: Nu te-am deranjat, știam că ai greutăți și nu am vrut să te mai încurc! Putea să te „încurce” dar nu a vrut să te încurce, putea să te ajute, nu a putut.. era ocupat cu altceva!

  Vin evenimentele vieții, îți crești copii, ai datorii, ai bănci care te îngrămădesc și te încâlcesc, rămâi șomer și ai nevoie de un loc de muncă..

  Cine vine să te întrebe: „Ce faci frate? Poate ai nevoie de un ban, de o pâine, de un prieten?

  Și încercați să vedeți câtă lumea vine, atunci când moare cineva și au rămas atâtea lucruri în urmă: case, grădini, bani și avere! Atunci veți vedea și veți cunoaște arborele genealogic de la Matei – de trei ori câte paisprezece neamuri.. „Hoitul miroase și atrage corbii!

  Pildă – când alergi în zadar după lucruri care nu folosesc și nu ai măsura lucrurilor, te autodistrugi!

  Un lucru care pe mine mă preocupă și pe dumneavoastră ar trebui să vă intereseze: „Şi cine dintre voi, îngrijindu-se poate să adauge staturii sale un cot?”(Matei 6:27)

  Adică ce ai putea să faci tu în plus, ca restul lumii, ca să devii mai interesant ca restul lumii?

  Chiar dacă ai ajuns bogat, împărat sau ministru.. tot mori! ” Și m-am uitat în urma mea și am văzut oase goale și țărână..”, adică cimitirul. El se uita la groapă, la moarte și o contemplă.. „care-i ostașul, care-i săracul, care-i împăratul, care-i bogatul?”

  O CLIPĂ ȘI VIAȚA PE TOATE LE RĂMÂNE!

  Iar Solomon spune: „Deşertăciunea deşertăciunilor, zice Ecclesiastul, deşertăciunea deşertăciunilor, toate sunt deşertăciuni! Ce folos are omul din toată truda lui cu care se trudeşte sub soare? Un neam trece şi altul vine, dar pământul rămâne totdeauna! Soarele răsare, soarele apune şi zoreşte către locul lui ca să răsară iarăşi. Vântul suflă către miazăzi, vântul se întoarce către miazănoapte şi, făcând roate-roate, el trece neîncetat prin cercurile sale. Toate fluviile curg în mare, dar marea nu se umple, căci ele se întorc din nou la locul din care au plecat.Toate lucrurile se zbuciumă mai mult decât poate omul să o spună: ochiul nu se satură de câte vede şi urechea nu se umple de câte aude.

  Ceea ce a mai fost, aceea va mai fi, şi ceea ce s-a întâmplat se va mai petrece, căci nu este nimic nou sub soare..”(Eccle. 1:2-9)

  Părintele Calistrat Chifan

  Apreciază

 3. anitanna zice:

  Si a fost ziua a 18-a din octombrie…
  Calendarul zilei:
  +Sf Apostol si Evanghelist Luca;
  Sf Mc.Marin cel Batran.
  ………………………………

  La multi ani, părintelui drag, Catalin B.. la aniversarea zilei de nastere… la implinirea celor 47 de toamne. !
  O zi minunata cu soare,cu caldura ,liniste ,fericire,bucurie si iubire in suflet , cu multa sanatate si har❤️ alături de familia mult iubita!

  HAR SI BINECUVANTARE DE SUS !
  Va imbratisez cu mare drag ,pretuire si respect !
  Binecuvantari de Sus,tuturor !
  La multi ani si celor care poarta numele Sfântului de azi, Luca! ❤️

  Apreciază

 4. anitanna zice:

  Sa aveti credinta ca unde-i aceasta este si IUBIRE…
  sa aveti IUBIRE ca acolo-i,pace !
  sa aveti PACE,ca acolo-i bunatate !
  Sa aveti BUNATATE ,ca acolo-i DUMNEZEU !
  Unde este,DUMNEZEU,acolo nevoie nu e !
  autor necunoscut,dar si Biblia are astfel de indemnuri…
  O zi minunata de marti… !
  A 292-a din an….
  Au mai ramas 73 de zile iar pana la Nasterea Mantuitorului,IIsus Hristos:67 de zile !
  Vine si Mosul…..Da…vine,vine….


  Iata ca ne cam apropiem de Sfantul post al Craciunului…
  Dar mai avem pana în noiembrie., 14…
  Pana atunci sa ne rugam sfinților făcători de minuni.
  ……. 🍀☕🍃🏡🙏🌅🌝🦜…
  „Viaţa e un povârniş cu un capăt în cer şi cu celălalt în neant… Omul trebuie să facă imense şforţări să stea în picioare, iar cand a început prăvălirea, nimeni nu-i mai poate reda echilibrul.”
  citat clasic din Liviu Rebreanu
  Buna dimineata om bun, frumos la suflet!
  E zi de marti-roz in cafenea,linistita si placuta …inca o alta zi a lui,Brumarel….a19-a…
  RUGACIUNE :✝️🙏:


  „Sfinte Nectarie,
  Tamaduieste-mi si mie bolile trupesti si sufletesti.
  Tamaduieste bolile trupesti si sufletesti ale tuturor oamenilor din lumea aceasta.
  Ai grija de toti copii din lumea aceasta, asa cum ai grija de copiii mei si de bolile oamenilor asa cum ai grija de mine.”
  Doamne Iartă-mă si ma ajuta!

  In calendar astazi !
  19 octombrie 2021:


  Sf Proroc Ioil
  Sf Mc.Uar,
  Sf Cleopatra
  Sf Ioan Ioan de la Rila
  Cu ale lor sfinte rugaciuni,Doamne IIsuse Hristoase miluieste-ne pe noi pacatosii !

  Apreciază

 5. anitanna zice:


  Citim si ascultam Psalmul 72:
  1. Cât de bun este Dumnezeu cu Israel, cu cei drepţi la inimă.
  2. Iar mie, puţin a fost de nu mi-au alunecat picioarele, puţin a fost de nu s-au poticnit paşii mei.
  ……………………………………………….
  27. Iar mie a mă lipi de Dumnezeu bine este, a pune în Domnul nădejdea mea, ca să vestesc toate laudele Tale în porţile fiicei Sionului.
  sursa:www.bibliaortodoxa.ro

  Semnificatie :
  Psalmul 72: Pentru ca să se pocăiască oamenii făcători de rele.

  O zi buna,binecuvantata !

  Apreciază

 6. anitanna zice:

  Vin sarbatorile… peste 65 de zile…

  E zi de miercuri,20 octombrie in calendar:
  +Sf Mare Mc.Artemie
  +Sf Cuv.Gherasim din Chefalonia
  Suntem in ziua a 293- din acest an;
  In a 42-a saptamana din 2021…
  Mai aven pana la sfarsitul anului doar 72 de zile….!


  Se spune ca sunt toamne in iubire,in poezie,in viata si de ce nu ar fi stranse si in ceasca de cafea cu si in amintiri si ganduri ,stranse in buchet pentru a fi oferite cui le doreste ori are nevoie,ori le accepta… ! ❤

  Pentru cei dragi plecatI…
  Odihna vesnica si iertare de pacate!
  Dumnezeu sa-i ierte !

  Iar tu care citesti acum ❤ te-as ruga sa nu uiti :
  Cand iubesti,
  Cand asculti,
  Cand ajuti,
  nu judeca !
  Cand urasti,
  Cand vorbesti,
  roaga-te!

  A sosit si cafeaua este fierbinte…
  ca nu poate lipsi chiar din cafenea….
  Alaturi de ruga,dupa ea ,ne aplecam gandurile,sufletul asupra ei,meditand si chiar rugandu-ne…!

  Inca….
  Ma rog ca viata sa va aduca in dar clipe frumoase,bucurii nebanuite,daruri minunate de la cei ce va stau aproape, care va sunt alaturi de o viata si zi de zi,visuri pe care sa le schimbati in realitate… ❤,iar o viata intreaga sa va ajute Bunul Dumnezeu ,drag parinte ca sa pastoriti si sa daruiti din harul pe care-l aveti enoriasilor … si tuturor dragi din familie
  Sa primiti mereu ceresti binecuvantari !
  Sa fiti iubit,inteles ,respectat si ocrotit de cei dragi si de Bunul Dumnezeu,ca sa mangaiati si sa alinati….,ajutati asa cum stiti sa o faceti mereu pe cei care va vin si o cer si nu numai …!
  LA MULTI ANI PARINTE DRAG ,CATALIN !
  MI SE PAR CUVINTELE PUTINE,SARACE PENTRU TOT CE FACETI PENTRU MINE MAI ALES…
  Cu aleasa pretuire ,smerenie, plecaciune !
  Sa aveti o zi de miercuri cu drag si spor ,reusite in tot ce faceti …iar langa voi ,dragilor,doar oameni cu suflet frumos,dezinteresati !!
  Sa fiti iubiti,e si iubire !

  Apreciază

 7. anitanna zice:


  este o zi de joi,a 21-a in calendarul lui octombrie…
  +Sf.Cuv.Marturisitori Visation si Sofronie;

  +Sf.Mc.Oprea;
  +Sf.Preoti marturisitori Ioan din Gales si Moise Macinic din Sibiel;

  Sf.Cuv.Ilarion cel Mare

  Psalmul 127  1. Fericiţi toţi cei ce se tem de Domnul, care umblă în căile Lui.
  2. Rodul muncii mâinilor tale vei mânca. Fericit eşti; bine-ţi va fi!
  3. Femeia ta ca o vie roditoare, în laturile casei tale; fiii tăi ca nişte vlăstare tinere de măslin, împrejurul mesei tale.
  4. Iată, aşa se va binecuvânta omul, cel ce se teme de Domnul.
  5. „Te va binecuvânta Domnul din Sion şi vei vedea bunătăţile Ierusalimului în toate zilele vieţii tale.
  6. Şi vei vedea pe fiii fiilor tăi. Pace peste Israel!
  Bun gasit,prieteni ai sufletului !
  Va doresc o dimineata demiercuri-verde ca in cafenea dar reusita si cu mult spor si va rog tineti minte aceste cuvinte, de o realitate debordanta !?
  *Nu va faceti comori pe pamat… unde…
  **Nu vă strângeţi* comori pe pământ, unde le mănâncă moliile şi rugina şi unde le sapă şi le fură hoţii;
  Prov 23:4; 1
  *Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră.
  **Ochiul este lumina* trupului. Dacă ochiul tău este sănătos, tot trupul tău va fi plin de lumină;
  Luca 11:34; Luca 11:36;

  Suntem…frunze in mainile lui DUMNEZEU !

  Doamne ajuta-ne !
  Iubiti clipa,ziua daruita…bucurati-va de toate cate le primiti de la Bunul Dumnezeu!
  Fiti multumiti cu cat aveti !

  Apreciază

 8. anitanna zice:

  Dragii mei,trecatori pe acest topic.., . „
  Bun venit !
  „Astazi,e o zi asemenea tuturor zilelor,dar ceea ce ti se va intampla azi,si in cele ce vor urma ,depinde de ce faci,TU,astazi.”
  Asa a fost de fiecare data.”
  Ernest Hemingwaye
  Vine…Craciunul…

  Se apropie….  Zi binecuvantata!

  Apreciază

 9. anitanna zice:


  „Iartă-mi, Doamne, lacrima rămasă în colțul inimii !
  Cine sunt eu fără Tine?
  Totul începe și se termină cu „Te iubesc”!
  Ieromonah Hrisostom Filipescu


  Joi, 23 octombrie 2021 a 295-a zi din an ;
  Au mai ramas 70 de zile pana la ANUL NOU ,2022 !
  Craciunul vine peste 63 de zile…;
  Sunrtem in saptamana a 42-a;
  Soarele a rasarit la orele 7:33 si va apune la Galati la orele 18:10;
  Este zi de vineri si aici in cafenea o gasiti si cu mult portocaliu…
  SFINTII ZILEI
  CALENDARUL ZILEI,23.10.2021 :
  2021 +Af. Averchie (sarbatoare orotodoxa)
  2021 +Sf. ep. Averchie (sarbatoare greco catolica)
  2021 +Sf. Maria Salome (sarbatoare romano catolica)
  2021 +Ziua nationala – Statul Cetatii Vaticanului

  Vine…Craciunul..!
  Se naste,IISUS !  Fiecare dintre noi cântă partea lui la un instrument în această simfonie a vieții.
  Problemele apar atunci când vrem să interpretăm partitura altuia. Viața pe care o trăim este rugăciunea pe care o oferim lui Dumnezeu. Cu toţii suntem învăluiţi, clipă de clipă, de dragostea divină. Experienţa şi viaţa fiecăruia schimbă alte vieţi. Misiune. Între noi nu există diferenţe decât cele din mintea noastră. Problema devine problemă în funcție de tălmăcirea pe care o da mintea mea. Nimeni nu este inferior altcuiva, oricine ar fi el. Suntem taine din marea Taină…
  Omule, nu mai privi printre gene, toți norii de unde se aud tunete și unde iau foc fulgere sunt trecători. Gândurile şi emoţiile sunt efemere. Orice om este o icoană și reprezintă un dar pentru ceilalți. Nimănui nu-i trece prin cap să critice o culoare a curcubeului: verde e bun, albastru e păcătos, roşu e ruşinos, galben e mândru. Toate sunt nuanţe ale iubirii. Când ai renunțat să te împotriveşti viața te cuprinde în brațe. Ce frumos se vede Dumnezeu prin tine!


  Weekend placut si o vinere binecuvantata!

  Apreciază

 10. anitanna zice:

  PACE TUTUROR !
  Bun venit pe pagina sufletului si astazi,acum !


  Iartă-mi, Doamne, lacrima rămasă în colțul inimii ! Cine sunt eu fără Tine?
  Totul începe și se termină cu „Te iubesc”!
  ieromonah Hrisostom Filipescu
  Joi, 23 octombrie
  SFINTII ZILEI:
  CALENDARUL ZILEI,23.10.2021:

  imagine GOOGLE
  +Sf Apostol IACOB,ruda Domnului,intaiul Episcop al Ierusalimului;
  +Sf.Ier.IGNATIE,Patriarhuul Constantinopolului

  Carui SFANT sa ne rugam in bolile trupesti si in nevoile vietii????
  daca dorim batranete bineplacuta lui Dumnezeu si mantuitoare,sa ne rugam Sfantului si Dreptului Simeon-3 februarie-om ce a trait vreme indelungata pe pamant,in jur de 230 de ani.
  Sfantul Simeon ajuta si la dezlegarea sufletului de trup in vreme de boala grea si indelungata la batraneti chinuitoare-dupa cum el insusi s-a rugat la DUMNEZEU,astfel:ACUM SLOBOZESTE PE ROBUL TAU,dupa cuvantul TAU,in pace(Lc.2,29)

  In prezent parohia „Sfintii Trei Ierarhi” este pastorita cu vrednicie de catre parintele Ioan Rotaru, paroh si consilier eparhial pentru invatamant si activitati cu tineretul, de parintele prof.univ.dr.Lucian Petroaie, consilier social-misionar si parintele Gheorghe Petrica. Toti trei continua cu multa dragoste si daruire activitatea inaintasilor lor, pentru mantuirea credinciosilor.

  In curtea bisericii se afla un monument al eroilor, unicat in zona Dunarii de Jos, sculptat in marmura de Carara, ridicat dupa primul razboi mondial, mai exact dupa Marea Unire de la 1918. Pe monument sunt inscriptionate numele eroilor enoriasi ai parohiei, cazuti in Primul Razboi Mondial.

  Odihna venica in liniste si pace !

  O sambata binecuvantata!

  Apreciază

 11. anitanna zice:


  Salutari dragi!
  Rugaciunea zilei!

  Astazi in calendar:
  +Sf Mare Mc.Areta;
  Sf.Mc.Marcu,Sotirih si Valentin.


  Duminica a 23-a dupa Rusalii;Ap.Efeseni2,4-10;
  Ev.Luca 8,26-39 Vndecarea demonizatului din tinutul Gherghesenilor .

  La multi ani celor care purtati numele sfintilor de astazi..

  La multi ani,Valentin indiferent unde te afli la acest ceas al zilei de duminica 24 octombrie !… 😕

  Sotului meu odihna si lumina,linistre vesnica !
  Tie…Sotir…,plecat atat de repede de langa noi, ne rugam ca Bunul Dumnezeu sa te odihneasca si ierte sa-ti lumineze calea spre Imparatia LUI !
  Celor dragi ramasi condoleante,iar tuturor celor dragi plecati,mama,tata,frate,bunici,maturi,cumnat,prieteni…..pios omagiu si rugaciuni de iertare . !
  Zi binecuvantata tuturor !

  Apreciază

 12. anitanna zice:
  K2g_c5CSBPukH00t8Sn0BbVbbIGtI8XHxJRnxG-_zp2KKA-NvuAup_XYdxjGU917ceai-verde
  AC8D5Alkc67RS64M0yw0PYf7pUjzq2RGG6LJrDGIQJe0i8kTk6DMhg==
  Buna dimineata om bun si frumos la suflet si draga…luni !!
  Bun venit in cafeneaua albastra doar astazi in zi de luni ,25 octombrie…… si la :
  * CALENDARUL ZILEI *:
  +Sf.Mc.Marcian si Martirie;
  +Sf.Tavita
  **PSALMUL 76 :
  1. Cu glasul meu către Domnul am strigat, cu glasul meu către Dumnezeu şi a căutat spre mine.
  2. în ziua necazului meu pe Dumnezeu am căutat; chiar şi noaptea mâinile mele stau întinse înaintea Lui şi n-am slăbit; sufletul n-a vrut să se mângâie.
  3. Adusu-mi-am aminte de Dumnezeu şi m-am cutremurat; gândit-am şi a slăbit duhul meu.
  4. Ochii mei au luat-o înainte, treji; tulburatu-m-am şi n-am grăit.
  5. Gândit-am la zilele cele de demult şi de anii cei veşnici mi-am adus aminte şi cugetam;
  6. Noaptea în inima mea gândeam şi se frământa duhul meu zicând:
  7. Oare, în veci mă va lepăda Domnul şi nu va mai binevoi în mine?
  8. Oare, până în sfârşit mă va lipsi de mila Lui, din neam în neam?
  9. Oare, va uita să Se milostivească Dumnezeu? Sau va închide în mâinile Lui îndurările Sale?
  10. Şi am zis: Acum am început să înţeleg; aceasta este schimbarea dreptei Celui Preaînalt.
  11. Adusu-mi-am aminte de lucrurile Domnului şi-mi voi aduce aminte de minunile Tale, dintru început.
  12. Şi voi cugeta la toate lucrurile Tale şi la faptele Tale mă voi gândi.
  13. Dumnezeule, în sfinţenie este calea Ta. Cine este Dumnezeu mare ca Dumnezeul nostru? Tu eşti Dumnezeu, Care faci minuni!
  14. Cunoscută ai făcut între popoare puterea Ta. Izbăvit-ai cu braţul Tău poporul Tău, pe fiii lui Iacob şi ai lui Iosif.
  15. Văzutu-Te-au apele, Dumnezeule, văzutu-Te-au apele şi s-au spăimântat şi s-au tulburat adâncurile.
  16. Glas au dat norii că săgeţile Tale trec.
  17. Glasul tunetului Tău în vârtej, luminat-au fulgerele Tale lumea, clătinatu-s-a şi s-a cutremurat pământul.
  18. În mare este calea Ta şi cărările Tale în ape multe şi urmele Tale nu se vor cunoaşte.
  19. Povăţuit-ai ca pe nişte oi pe poporul Tău, cu mâna lui Moise şi a lui Aaron.


  Apreciază

 13. anitanna zice:

  La multi ani celor care poarta numele Sfantului, Dumitru!
  Sa va ocroteasca si miluiasca!
  Pace voua !
  ❤ O zi buna!

  Apreciază

 14. anitanna zice:

  Buna dimineata o zi cu soare si binecuvantare !
  Sufletul omului suportă multe, dar cel mai greu suportă dorul.

  Dorul acela care în tăcere se simte mai greu decât orice durere fizică.”

  ……………………
  Buna dimineata si bun venit !
  Suntem aici pentru tine !
  Astazi in calendar:…
  in miercurea mov din cafeneaua noastra:
  A 300-a zi din anul din care au mai ramas 65 de zile si care ne apropie de Nasterea Mantuitorului-Craciun…peste 58 de zile …

  Ho,ho,ho….
  27 octombrie 2021:
  + Sf..Cuv.Dimitrie cel Nou,Ocrotitorul Bucurestilor(ale carui moaste se afla la Catedrala Patriarhala).
  Sf.Mc.Nestor
  Celor care purtati aceste sfinte nume:
  Astazi,La multi ani sanatosi si cu multa fericire ,bucurie si lumina,pace sufleteasca !

  In viata nu se programeaza nimic.
  Daca trebuie sa se intample ceva,se intampla !
  Doamne ocroteste-ne,apara-ne si ne miluieste !
  Doamne iti multumim!
  Sa aveti o zi binecuvantata !
  Celor plecati de langa noi…aprindem o lumanare-candela si ne rugam…si nu-i vom uita niciodata !
  Vor fi mereu prezenti in sufletele noastre !
  Odihna vesnica in pace si lumina!
  Dumnezeu sa le ierte pacatele !
  Dumnezeu sa le lumineze calea…. !

  Apreciază

 15. anitanna zice:

  SALUTARI CU BINE si frumos in viata voastra !

  E toamna dragilor…sa ne impodobim incaperile…
  https://images.app.goo.gl/CviXEG2yo6qXdZ5g8
  Vineri 29 octombrie… vant si 6,7 grade in Galati… langa,pe malul Dunarii batrane ( din cauza scaderii nivelului apei,a aparut o insula de nisip in mijlocul ei,chiar in dreptul locului,al cartierului in care stau eu;ai impresia ca va fi impartita in doua brate ! , dar si sore rasarit ,zi insorita cu cer sebnin si va fi mai cald decat ieri..pana la 17 grade

  Astazi,citim si ascultam un alt PSALM….
  Psalmul 80:
  Semnificatie:
  Pentru ca Dumnezeu să aibă grijă de cei săraci, care sunt lipsiți și se mâhnesc din pricina lipsei și se amărăsc.
  sursa:www.doxologia.ro

  Psalmul 80
  1. Bucuraţi-vă de Dumnezeu, ajutorul nostru; strigaţi Dumnezeului lui Iacob!
  2. Cântaţi psalmi şi bateţi din timpane; cântaţi dulce din psaltire şi din alăută!
  3. Sunaţi din trâmbiţă, la lună nouă, în ziua cea binevestită a sărbătorii noastre!
  4. Că poruncă pentru Israel este şi orânduire a Dumnezeului lui Iacob. Mărturie a pus în Iosif, când a ieşit din pământul Egiptului, şi a auzit limba pe care n-o ştia:
  5. „Luat-am sarcina de pe umerii lui, că mâinile lui au robit la coşuri.
  6. Întru necaz M-ai chemat şi te-am izbăvit, te-am auzit în mijlocul furtunii şi te-am cercat la apa certării.
  7. Ascultă, poporul Meu, şi-ţi voi mărturisi ţie, Israele: De Mă vei asculta pe Mine,
  8. Nu vei avea alt Dumnezeu, nici nu te vei închina la dumnezeu străin,
  9. Că Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, Cel ce te-am scos din pământul Egiptului. Deschide gura şi o voi umple pe ea.
  10. Dar na ascultat poporul Meu glasul Meu şi Israel n-a căutat la Mine.
  11. Şi i-am lăsat să umble după dorinţele inimilor lor şi au mers după cugetele lor.
  12. De M-ar fi ascultat poporul Meu, de ar fi umblat Israel în căile Mele,
  13. I-aş fi supus de tot pe vrăjmaşii lor şi aş fi pus mâna Mea pe asupritorii lor.
  14. Vrăjmaşii Domnului L-au minţit pe El, dar le va veni timpul lor, în veac.
  15. Că Domnul i-a hrănit pe ei din griul cel mai ales şi cu miere din stâncă i-a săturat pe ei”.
  sursa:www.bibliaortodoxa.ro
  Doamne ajuta-ne ..fii cu noi!

  Apreciază

 16. anitanna zice:

  Buna dimineata,om bun si frumos la suflet!
  Bun venit pe agina sufletului si in cea de a 302-a zi din an…
  Au mai ramas 63 de zile pana la sfarsitul lui…
  Se naste ,Mantuitorul nostru ,IISUS HRISTOS peste 56 de zile….


  Astazi este zi de vineri,linistita cu bucuria sosirii weekendu-lui cred ca pentru fiecare…,calduta,insorita,placuta…:
  ….este penultima zi din Brumarel care cu zile lui reci ori mai calde, cu sfinte si importante sarbatori de suflet, ,cu neschimbare de ora ,cu cutremuratul pamantului usor….cu mitinguri,pandemie,cu oameni dragi plecati de langa noi din varii motive…cu zambete,lacrimi,dureri,necazuri,neajunsuri ori la altii bucurii ,fericii si impliniri…ca asta e viata ….. iata ca a trecut !
  In calendar :
  29 octombrie 2021:
  +Sf.Cuv.Anastasia Romana;

  Viaţa Sfintei Marei Mucenițe Anastasia Romana
  În vremea împăraţilor Deciu şi Valerian şi a ighemonului Prov, era o mănăstire mică de fecioare în apropiere de cetatea Romei. Această mănăstire se afla la un loc deosebit şi neştiut, având câteva călugăriţe îmbunătăţite, între care era şi egumena Sofia, bătrână şi desăvârşită în fapte bune. În acea mănăstire se afla şi fericita fecioară Anastasia, de prin părţile Romei, care, rămânând orfană de părinţi la vârsta de trei ani, a fost luată de bătrâna Sofia, care a crescut-o în mănăstire, învăţând-o toate faptele bune, încât le covârşea pe toate celelalte fecioare, nu numai în frumuseţe, dar şi în post, în nevoinţe şi în toate celelalte osteneli. Ajungând cu vârsta aproape de douăzeci de ani şi aflând unii cetăţeni de frumuseţea ei, au dorit ca s-o ia în căsătorie şi foarte mult se sârguiau pentru acest lucru. Dar sfânta fecioară, socotindu-le pe toate deşertăciune, s-a făcut mireasă lui Hristos, păzindu-şi fecioria, priveghind ziua şi noaptea în rugăciuni. …
  http://www.doxologia.ro

  +Sf Cuv. Avramie si nepoata sa,Maria


  Celor care purtati aceste sfinte nume si care va sarbatoriti ceva special in viata voastra astazi….va spunem un sincer si placut:
  La multi ani !
  Cu sanatate si bucurii si fara pandemie si certificat verde!
  Cu libertate,normalitate!  ……………………………………………………………………

  Pentru cei dragi plecati de langa noi…sot drag,mama,tata,bunci,frate,cumnat ,matusi,unchi,prieteni,…
  Dumnezeu sa va ierte !
  Nu va voi uita niciodata !
  Sa va odihneasca si lumineze calea ,Bunul Dumnezeu idn ceruri ,in vesnicie !

  …………………………………………………….  …………………………………………


  Maine…..6 ani de la tragedia de la Clubul Colectiv,ani de chin ,durere pe viata
  pentru cei care au supravietuit,de jale si durere, altii chinuri
  ….pentru cei 65 de tineri arsi din Colectiv.. PIOS OMAGIU
  si DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA !
  Dumnezeu sa-i ierte !

  …………………………………………………………………


  BINECUVANTATA SA VA FIE ACEASTA ZI DE SFANTA VINERI I !
  Sa fiti iubire!
  Domnul sa ne apere,ocroteasca cu iubirea Lui !
  Doamne ajuta-ne !

  Apreciază

 17. anitanna zice:

  K2g_c5CSBPukH00t8Sn0BRXsyGZ1xUgt-bqUfcA7Ml3k8_NuPJCOcSGnww1foh1ZAnimacin1-1Astazi,in calendarul ortodox:
  ….dupa Duminica ,Ev.LUCA 16,19-31- Bogatului nemilostiv si saracul Lazar.
  Astazi,in calendar:
  JOI,4 noiembrie 2021:
  + Sf.Cuv. Ioanichie cel Mare;
  osiosioannikios02.jpg
  + Sf.Cuv.Gheorghe Marturisitorul din Drama :sfantul_cuvios_gheorghe_noul_marturisitor.jpg
  Cuviosul Părinte Gheorghe s-a născut în anul 1901, în orașul Arghiropolis din ținutul Pontului (astăzi Gümüșhane, Turcia), ca fiu al unor evlavioși creștini, Sava și Sofia Karslidis. La botez a primit numele Atanasie, dar de mic a rămas orfan de ambii părinți, încât a fost crescut, împreună cu un frate mai mare și o soră, de bunica din partea tatălui. Aceasta a sădit în inima lor dragostea de Dumnezeu și de sfintele slujbe ale Bisericii, ducându-i uneori și în pelerinaj la vestita Mănăstire Panaghia Sumela din Pont, pe atunci o vatră monahală înfloritoare. După moartea bunicii sale, care i-a dat ca binecuvântare o icoană a Maicii Domnului, de care Cuviosul nu se va despărți toată viața, el a plecat împreună cu bunicul său din orașul natal spre Erzurum (Turcia), apoi spre Tbilisi (Georgia)
  sursa:doxologia.ro
  ………………

  O zi de joi verde si binecuvantata tuturor de catre Bunul Dumnezeu!

  Apreciază

 18. anitanna zice:

  Bun venit si pe pagina sufletului din cafeneaua noastra !!

  Astazi,va oferim spre citire si ascultare un psalm si calendarul zilei de 5 noiembrie 2021.
  Sa aveti o zi de vineri binecuvantata !

  Psalmul 45
  1. Dumnezeu este scăparea şi puterea noastră, ajutor întru necazurile ce ne împresoară.
  2. Pentru aceasta nu ne vom teme când se va cutremura pământul şi se vor muta munţii în inima mărilor.
  3. Venit-au şi s-au tulburat apele lor, cutremuratu-s-au munţii de tăria lui.
  4. Apele râurilor veselesc cetatea lui Dumnezeu; Cel Preaînalt a sfinţit locaşul Lui.
  5. Dumnezeu este în mijlocul cetăţii, nu se va clătina; o va ajuta Dumnezeu dis-de-dimineaţă.
  6. Tulburatu-s-au neamurile, plecatu-s-au împărăţiile; dat-a Cel Preaînalt glasul Lui, cutremuratu-s-a pământul.
  7. Domnul puterilor cu noi, sprijinitorul nostru, Dumnezeul lui Iacob.
  8. Veniţi şi vedeţi lucrurile lui Dumnezeu, minunile pe care le-a pus Domnul pe pământ.
  9. Pune-va capăt războaielor până la marginile pământului, arcul va sfărâma şi va frânge arma, iar pavezele în foc le va arde.
  10. Opriţi-vă şi cunoaşteţi că Eu sunt Dumnezeu, înălţa-Mă-voi pe pământ.
  11. Domnul puterilor cu noi, sprijinitorul nostru, Dumnezeul lui Iacob.
  Calendarul astazi:
  +Sf Mc.Galaction si Epistimia
  Suntem in ziua a 309-a din calendar,din acest an…
  Pana a Craciun mai avem 56 de zile …
  Vin Sarbatorile-peste 49 de zile ;

  Saptamana a 45-a din an;
  Celor dragi plecati de langa noi,DUMNEZEU SA-I IERTE SI ODIHNEASCA IN PACE SI LINISTE!
  Tuturor celor care astazi isi sarbatoresc ziua de nastere…:
  LA MULTI ANI !

  …………………………………………
  Pentru cei plecati la Domnul ,rugaciuni si o lumanare aprinsa…

  Dumnezeu sa-i ierte !

  Daca vrei sa fii fericit si stapan pe tine ,atunci te rog asteapta in liniste si cu credinta ziua de maine si ROAGA-TE , dar si MULTUMESTE CELUI DE SUS !
  O zi binecuvantata !

  Apreciază

 19. anitanna zice:


  La multi ani tuturor celor care trec pe aici,citesc ,privesc,pleaca …ori isi sarbatoresc ceva special din viata lor !
  Sa aveti zi de sambata-galbena in cafeneaua noastra de suflet, o zi cu bucurie,
  binecuvantare de sanatate ,
  dragoste si
  credinta si lumina in suflete si in familie …pe toate astea ma rog sa le avem !
  Doamne ajuta-ne !

  Astazi citim si ascultam in lectura Pr..Dani Sfat:
  Psalmul 85 :

  1. Pleacă, Doamne, urechea Ta şi mă auzi, că sărac şi necăjit sunt eu.
  2. Păzeşte sufletul meu, căci cuvios sunt; mântuieşte, Dumnezeul meu, pe robul Tău, pe cel ce nădăjduieşte în Tine.
  3. Miluieşte-mă, Doamne, că spre Tine voi striga toată ziua. Veseleşte sufletul robului Tău, că spre Tine, Doamne, am ridicat sufletul meu.
  4. Că Tu, Doamne, bun şi blând eşti şi mult-milostiv tuturor celor ce Te cheamă pe Tine.
  5. Ascultă, Doamne, rugăciunea mea şi ia aminte la glasul cererii mele.
  6. În ziua necazului meu am strigat către Tine, că m-ai auzit.
  7. Nu este asemenea ţie între dumnezei, Doamne şi nici fapte nu sunt ca faptele Tale.
  8. Veni-vor toate neamurile pe care le-ai făcut şi se vor închina înaintea Ta, Doamne şi vor slăvi numele Tău.
  9. Că mare eşti Tu, Cel ce faci minuni, Tu eşti singurul Dumnezeu.
  10. Povăţuieşte-mă, Doamne, pe calea Ta şi voi merge întru adevărul Tău; veselească-se inima mea, ca să se teamă de numele Tău.
  11. Lăuda-Te-voi, Doamne, Dumnezeul meu, cu toată inima mea şi voi slăvi numele Tău în veac.
  …………………………………………………..
  16. Fă cu mine semn spre bine, ca să vadă cei ce mă urăsc şi să se ruşineze, că Tu, Doamne, m-ai ajutat şi m-ai mângâiat.
  sursa:www.bibliaortodoxa.ro

  Psalmul 85 – Pentru ca Dumnezeu să izbăvească lumea când vine epidemia și oamenii mor.
  Doamne ajuta-ne !
  sa citim mereu acest Psalm,zilnic daca se poate …e de mare folosinta in aceasta perioada !


  Celor dragi plecati SUS La Domnul ,sotului meu drag,parintilor si fratelui,bunicilor,cumnatului Cici,verisoarei Narciza..prieteni si alte rude…iertare de pacate si odihna vesnica ,tuturor !

  Sa zicem asa la nevointe :
  Nadejdea mea este TATAL,
  Scaparea mea este FIUL,
  Acoperamantul meu este DUHUL SFANT,
  TREIME SFANTA, SLAVA TIE !

  Acest moment este viata ta…

  Sa nu uiti si roaga-te mereu !

  Apreciază

BUN VENIT IN CAFENEAUA NOASTRA !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.