SUFLET SI LUMINA !

8597„Problema cruciala a lumii nu e Economia, ci Credinta. Lumea occidentala o ignora, desi Credinta e singura care detine Raspunsul la toate problemele. Dar cu conditie , credinta omului in Dumnezeu sa fie tot atat de mare precum a fost si credinta comunismului in om”. Whittaker Chambers16ge3uq

…Si iata; Eu cu voi sunt in toate zilele,pana la Sfarsitul veacului.Amin.

( In.28,20}

Doamne,DUMNEZEULE,iarta-ma,pentru ce trebuia sa spun si nu am spus,pentru tot ce trebuia sa fac si nu am facut,pentru tot ce trebuia sa iubesc si nu am iubit.

Apara-mi te rog ,familia,caci restul nu e decat praf si vant.

Avem nevoie sa-L gasim pe Dumnezeu, iar El nu poate fi gasit in zgomot si neliniste. Dumnezeu este prieten cu linistea. Priviti cum natura – copacii, florile, iarba – cresc in liniste; stelele, luna si soarele, cum se misca in liniste… Avem nevoie de liniste ca sa putem atinge suflete.u9ouz8117hj (1)Maica Teresa

 

SA NE RUGAM !

6.414 răspunsuri la SUFLET SI LUMINA !

 1. anitanna zice:  CALENDARUL ASTAZI :
  ✝️ Sfantul Apostol Filip;
  ✝️Sfantul Grigore Palama;🙏
  Inceputul Postului Craciunului(sarbatori ortodoxe si greco-catolice)
  2020
  Veneranda (sarbatoare romano-catolica)
  O zi cu soare cu liniste si armonie !
  …………….

  Apreciat de 1 persoană

 2. anitanna zice:
  Salut buna dimineata!
  Bun venit in cafeneaua noastra! ❤️ 🍀 👍 🌞
  Te uită, frunza pică irosită
  Şi vântul geme prohodind departe!
  Puţină vreme încă ne desparte
  De iarna tristă, prea curând sosită!
  …….
  St O Iosif, Toamna, fragment.  Calendarul zilei:
  Duminica ,15 noiembrie.
  ✝️ Sf.Cuv.Paisie de la Neamt;
  🙏 Sf.Mucenici si marturisitori Gurie,Sarmona si Aviv diaconul.
  Inceputul Postului NASTERIII DOMNULUI .
  Post usor si cu folos, binecuvantat celor care tin… si pot face asta.. .

  Celor dragi plecati de langa noi,iertare de pacate si odihna vsnica!
  Dumnezeu sa-i odihbeasca!

  Sa aveti o zi binecuvantata de duminica, este rosie in cafenea…e plina cu 💕 iubire.., e duminica familiei, a copiilor, a nasterii lor pe care trebuie sa ii crestem ca si pana acum ceva ani cu dragoste de frumos, de natura si cu credinta, cu bunatate si plini de generozitate. Asta e familia duhovniceasca…
  Traim vremuri nemaiintalnite, in care toate aceste valori s-au inversat…, denaturat!
  Trebuie avut grija de copilul caruia ii dam nastere. Sa ii cultivam dragostea si iubirea fata de alti oameni, de aproapele., pentru a nu rataci calea cea dreapta!
  ….
  Este a 320-a din an si a 15 din brumar.. 🙏❤️🎄👍.pana la noul an 2021 mai avem 46 de zile…🙏
  Astazi este tare frig, 3 grade, ceata.
  !
  Vine Craciunul, Nasterea Mantuitorului..🎄🏡 peste 39 de zile!

  Duminica a XXV-a dupa RUSALII;
  Ev.LUCA,10,25-37 Pilda Samarineanului milostiv


  Doamne ajuta !

  Apreciază

 3. anitanna zice:


  Aveti grija de voi!
  Dumnezeu este cu noi!
  Avem 40 de zile de pregatire spirituala..pana la, Craciun, de post… De ajutorare, de alte fapte de milostenie…!
  E o perioada grea din pricina pandemiei, deci e nevoie de rugaciune de sporirea dragostei fata de cel de – alaturi.. sa fim mereu langa cei in nevoi.
  Doamne ajuta-ne!
  Fericiti cei milostivi ca aceea se vor milui.!
  Slava, Tie, Doamne !

  Apreciază

 4. anitanna zice:


  A inceput postul si avem timp 40 de zile ca sa pregatim culcus nasterii Pruncului Hristos in pesterile sufletele noastre.?
  Doamne lumineaza-ne gandurile, da-ne credinta si milostenie! ❤️
  Suntem in ziua a 321 din an…si mi sunt 45 de zile pana la sfarsitul lui;
  Vine Craciunul, se naste, IiSUS …vine ,Mosul…mai avem de asteptat 38 de zile !

  O alta saptamana cu bine, o zi frumoasa de luni, albastra ca in cafenea, si de toamna sa aveti !
  Astazi in calendar:
  Sfantul Apostol si Evanghelist Matei

  Sfantul Apostol si Evanghelist Matei este unul dintre cei doisprezece Apostoli alesi de Hristos. Inainte de a ajunge Apostol, a fost vames si se numea Levi. Era originar din Capernaum si era fiul lui Alfeu. Nu stim daca a fost casatorit. Potrivit Traditiei este autorul primei Evanghelii. Eusebiu si Sfantul Epifanie ne marturisesc ca Matei a scris Evanghelia in limba aramaica si in limba greaca. Din Martirologiul roman aflam ca a murit ca martir in Etiopia, fiind ars pe rug de pagani. Din textele apocrife care vorbesc despre trecerea sa la cele vesnice, aflam ca a suferit moarte de martir in Pont.
  Evanghelia dupa Matei se afla inscrisa in lista Canonului Muratori si amintita de Sfintii Parinti: Atanasie cel Mare, Chiril al Ierusalimului si Grigore de Nazianz. Ea este recunoscuta ca autentica si de sinoadele particulare din Laodiceea (360), canonul 60 Hipo (393) si confirmata de Sinodul ecumenic Trulan (692) si sinodul al VII-lea (787). Scopul evanghelistului a fost sa dovedeasca primilor cititori ca Hristos este Mesia cel prezis de profeti si in persoana Sa s-au indeplinit toate vechile profetii.
  Pentru ca el face trecerea de la Vechiul Testament spre Noul Testament, Sfintii Parinti au hotarat ca Evanghelia scrisa de el sa fie prima, cel mai aproape de Vechiul Testament. Evanghelia sa ii are in vedere pe iudei si pe pagani si din acest motiv ea este mai mult o Evanghelie de convertire a popoarelor la credinta. Iudeilor le descopera ca Iisus este Mesia, iar paganilor le vesteste ca mantuirea se realizeaza prin Hristos. Dupa marturia lui Irineu de Lyon, Evanghelia dupa Matei a fost scrisa spre sfarsitul anilor 50 si inceputul anilor 60 ai primului secol crestin.
  Avand in vedere ca Matei foloseste foarte des sintagma „Imparatia cerurilor”, Evanghelia sa este numita si Evanghelia Imparatiei. Evanghelia după Matei este citita in Biserica timp de saptesprezece duminici după Duminica Rusaliilor si in duminicile in care se lasa sec de carne si de branza. Dar si in alte multe zile din an se citesc pericope din Evanghelia dupa Matei, precum si la Praznice si la multe sarbatori ale Sfintilor.

  Troparul Sfântului Apostol şi Evanghelist Matei
  Apostole Sfinte şi Evanghelist Matei, roagă pe Milostivul Dumnezeu, ca să dea iertare de greşeli sufletelor noastre.
  ………………………….

  Binecuvantari dragi de sanatate si bucurie !
  Saptamana reusita!
  DOAMNE, IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU, MILUIESTE – NE PE NOI PACATOSII!
  AMIN!

  Apreciază

  • anitanna zice:

   …”NE ÎNVĂȚA ODATĂ PĂRINTELE ARSENIE BOCA…Roagă-te, oricând, oricum, oriunde, dar numai roagă-te”

   …”Roagă-te şi gândeşte-te la tot ce vrei, şi gândurile tale se vor curăţi prin rugăciune; „roagă-te şi fă ce vrei” şi faptele tale vor fi plăcute lui Dumnezeu, iar pentru tine folositoare şi mântuitoare. Roagă-te şi nu te teme de nimic, nu te înfricoşa de necazuri, nu te înspăimânta de năpăstuiri, căci rugăciunea le va înlătura. Roagă-te oricum, numai să te rogi mereu, şi nu te nelinişti de nimic; fii vesel şi liniştit cu duhul, căci rugăciunea te va înţelepţi.”
   Sursa, Facebook

   Apreciază

   • anitanna zice:

    Vă rog, frații mei, să fugiți ca de moarte de păcatul vicleniei și al fățărniciei și ce aveți în inimă aceea să aveți și pe buze. Să nu fim fățarnici în fapte și în cuvinte, ca să nu cădem în osânda lui Iuda vânzătorul. Să vă creșteți copiii în frica de Dumnezeu, învățându-i să nu spună minciuni, să asculte, să iubească Biserica, rugăciunea, milostenia și citirea cărților sfinte.
    Sf Evanghelie de duminica…
    În vremea aceea a venit la Iisus un învăţător de lege, ispitindu-L şi zicând: Învăţătorule, ce să fac ca să moştenesc viaţa de veci? Dar Iisus a zis către el: Ce este scris în Lege? Cum citeşti? Iar el, răspunzând, a zis: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta şi din tot sufletul tău şi din toată puterea ta şi din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău, ca pe tine însuţi”. Atunci Iisus i-a zis: Drept ai răspuns; fă aceasta şi vei fi viu. Dar el, voind să se îndreptăţească pe sine, a zis către Iisus: Şi cine este aproapele meu? Iar Iisus, răspunzând, a zis: Un om cobora de la Ierusalim la Ierihon, şi a căzut între tâlhari, care, după ce l-au dezbrăcat şi l-au rănit, au plecat lăsându-l aproape mort. Din întâmplare, un preot cobora pe calea aceea şi, văzându-l, a trecut pe alături. De asemenea şi un levit, ajungând în acel loc, venind şi văzând, a trecut pe alături. Iar un samarinean, mergând pe cale, a venit la el şi, văzându-l, i s-a făcut milă şi, apropiindu-se, i-a legat rănile, turnând pe ele untdelemn şi vin, şi, punându-l pe asinul său, l-a dus la o casă de oaspeţi şi a purtat grijă de el. Iar a doua zi, scoţând doi dinari, i-a dat gazdei şi i-a zis: Ai grijă de el şi, ce vei mai cheltui, eu, când mă voi întoarce, îţi voi da. Deci, care dintre aceştia trei ţi se pare că a fost aproapele celui căzut între tâlhari? Iar el a zis: Cel care a făcut milă cu el. Iar Iisus i-a zis: Mergi şi fă şi tu asemenea. (Luca 10, 25-37)
    http://www.doxologia.ro%5Burl=

    Apreciat de 1 persoană

 5. anitanna zice:

  Calendarul zilei de
  marti 17 noiembrie !

  ✝️Sf,Ier.Grigorie Taumaturgul,Episcopul Neocezareii, facatorul de minuni;
  ✝️Sf.Cuv. Ghenadie;
  ✝️Sf.Cuv.Lazar


  Zi binecuvantata sa aveti… Cu liniste si triumf… macar a luminii asupra intunericului…
  Ori a binelui asupra raului…
  Aveti grija de voi!

  Apreciază

 6. anitanna zice:

  Si ieri si astazi.

  A plans cerul, dar putin, a plouat, sunt 6 grade…
  O marti roz. cu lumina si liniste in sulflete si multa credinta !

  Calendarul zilei de ….17 noiembrie!
  ✝️Sf,Ier.Grigorie Taumaturgul,Episcopul Neocezareii, facatorul de minuni;
  ✝️Sf.Cuv. Ghenadie ,Patr.Constantinopolului .
  ✝️Sf.Cuv.Lazar zugravul.

  În această lună, în ziua a şaptesprezecea, pomenirea celui dintre sfinţi Părintelui nostru Grigorie, făcătorul de minuni, episcopul Neocezareii.

  Acesta a trăit în zilele împăratului Aurelian şi era din părinţi elini şi de tânăr a ales partea cea bună, cunoscând adevărata credinţă în Hristos. Crescând el în vârsta, creştea şi dreapta credinţă într-însul. Iar din pricina mărimii şi mulţimii minunilor ce făcea, a dobândit numele său, căci a fost chemat făcător de minuni.

  Aflându-se încă la scoală în Alexandria, după obicei învăţând filozofia, a venit la el o femeie desfrânată cu gândul ca apoi să-l clevetească, îndemnată fiind de alţi ucenici ce erau cu dânsul. Însă cuprinsă fiind de demon care o zbuciuma, sfântul a tămăduit-o cu rugăciunea sa.

  A văzut sfântul şi pe Preasfânta Născătoarea de Dumnezeu, împreună cu Ioan cuvântătorul de Dumnezeu, aievea învăţându-l taina Sfintei Treimi. Şi după ce a fost hirotonit episcop al Neocezareii de Fedim, episcopul Amasiei, şi după ce a mers la biserica ce i s-a dat, se spune că a făcut multe minuni, care nu s-au auzit, şi mai mari decât se pot crede.

  Că a pornit cu rugăciunea o piatră mare cât un munte şi a mutat-o în altă parte. Şi fiind sfântul călător s-a abătut de a intrat într-o capişte idolească, unde a gonit demonii de acolo şi după ce s-a dus sfântul, n-au mai cutezat să intre demonii acolo. Aceasta aflând cel ce purta grija capiştei, s-a mâniat pe sfântul. Iar sfântul a scris pe o hârtie: „Eu, Grigorie, poruncesc ţie, satano, intră”, şi punând-o în capişte, au intrat iarăşi demonii în ea. Iar mai-marele capiştei s-a îngrozit de această minune şi a devenit ucenic lui Hristos, apropiindu-se de marele Grigorie. Şi un lac mare, ce făcea valuri ca marea, l-a secat şi l-a făcut uscat, secând împreună şi vrajba pe care doi fraţi o aveau între dânşii, zicând fiecare că a fost lacul lui.

  Oprit-a şi calea unui râu, rugat fiind de locuitorii de acolo, înfigându-şi toiagul în udătura pământului cea repede, făcând atunci minuni peste minuni. Căci se vedea unde se întorcea apa înapoi, ca şi cum s-ar fi temut a se atinge de toiag, care toiag, uscat fiind şi lipsit fiind de firească umezeală, s-a făcut copac verde şi frumos, şi nici îndelungarea vremii n-a stricat minunea, ci şi acum, precum se spune, apa ocoleşte pe departe, iar copacul stând de atâţia ani propovăduieşte puterea lui Hristos arătată prin marele Grigorie.

  Afară de aceasta, pe un evreu, ce se prefăcea că este mort zăcând răsturnat, l-a făcut cu adevărat mort, precum el se prefăcea.

  Altădată iarăşi făcând rugăciune în munte, s-a arătat ca fiind copac celor ce căutau să-i facă rău. Deci, venind vremea trecerii către Domnul, a mulţumit lui Dumnezeu că, primind cetatea sa cu mulţi oameni şi fiind plină de necredincioşi şi păgânătate, a lăsat-o cu toţi aşezaţi în credinţă.
  sursa:www.crestinortodox.ro


  ALTI SFINTI AI ZILEI :
  • Sf. Cuvios Zaharia Ciobotarul si a lui Ioan
  • Sf. Cuvios Longhin
  • Sf. Ghenadie, patriarhul Constantinopolului
  • Sf. Maxim, patriarhul Constantinopolului
  • Sf. Cuvios Iustin
  • Sf. Cuvios Ghenadie, cel ce s-a nevoit în Mănăstirea Vatoped

  Binecuvantarea Domnului sa fie cu noi cu toti !
  Doamne ajuta-ne !

  Apreciat de 1 persoană

 7. anitanna zice:


  O zi binecuvantata!
  Trebuie sa stim ca.
  Milostenia nu este numai să dai din traistă. Milostenie este că accepţi pe un om să stea lângă tine, fără să îl alungi în gând.
  Ai un coleg care are un necaz, trebuie să ştii să-i faci o mângâiere, să-i descreţeşti fruntea.
  La săraci poţi să faci o rugăciune scurtă: „Doamne, miluieşte-l!”, dacă nu poţi să dai.
  Cel mai mare lucru de care vom fi întrebaţi la Judecata de apoi este: „De ce nu am dat mai multă atenţie semenilor noştri?”
  Nu este niciodată nimeni degeaba lângă tine. El este cu ştiinţa lui Dumnezeu, ca tu să-l ajuţi sau să te foloseşti.
  Te foloseşti, că poate are o putere de duh mai mare. Sau îl ajuţi tu, în sensul de a-l suporta. Este o mare greşeală atunci când certăm pe unul sau pe altul! Îl rabdă Dumnezeu şi pe acela şi de aceea l-a pus în calea ta, ca să-l rabzi şi tu şi să te încununezi!”
  Lumea aceasta nu e vinovată, suntem vinovaţi noi că nu ştim să iubim şi nu ştim s-o apreciem!
  Parintele Arsenie Papacioc
  …………………………………………
  CALENDARUL ZILEI:
  Miercuri ,18 noiembrie 2020:

  ✝️Sf Mc.Platon,Roman  si Zaheu


  Doamne miluieste-ne pe noi pacatosii !

  Apreciat de 1 persoană

 8. anitanna zice:

  https://ioanflorin.wordpress.com/2020/11/18/mintea-acest-caine-iubitor-de-macelarii/
  Si pentru ca suntem in sfantul post pe care fiecare il tine cum vrea, ii place, stie mai bine,adica el /ea alege… Sa citim linkul pus sus. si apoi sa ne uram ce fel de post sa avem. Usor, cu spor, cu rabdare si credinta… cu tot ce avem si are sufletul nevoie ca sa fie multumit…
  O zi binecuvantata!

  Apreciază

 9. anitanna zice:

  Frumusețea postului, cu bucuria venirii în lume a lui Dumnezeu Cuvântul în chip de Om, ca Prunc nevinovat și Preacurat în mâinile Fecioarei în ieslea de la Bethleem, ne dă nădejdea salvării din mrejele vicleanului diavol, care vrea tot mai mult să cuprindă tot pământul și să bage frica în creștini tot mai mult, ca să-i departeze de harul și puterea Pruncului Hristos născut în ieslea de la Bethleem.

  • Trebuie să avem credință tare și neclintită, rugăciune nezdruncinată, psalmii să vibreze în inima creștinătății iar mila Domnului Hristos Cel Rastignit și Înviat să se reverse pe tot pământul.” #PărinteleCalistrat
   IN ASTEPTAREA CRACIUNUI, A ✝️🙏🏡NASTERII LUI IISUS… SI A.. MOSULUI! ☃️⛄


  Doamne ajuta-ne!

  Apreciază

 10. anitanna zice:

  O seara frumoasă !


  În jur există frumuseţe peste tot, în lucrurile mari și mici, în prietenii și familia noastră, în cântecul păsărilor. Oprește-te și mulţumește. Contemplă darurile unei zile noi. Atinge-le și bucură-te de ele.
  Anton Cehov
  Noapte buna!
  Good 🌃 night !
  ❤ 👍 🙏 😊 😀 🏡 💖

  Apreciază

 11. anitanna zice:  Astazi in calendar, 19 noiembrie, a 234-a zi din acest nenorocit an.
  Au mai ramas din el 32 de zile iar pana la, Craciub, Nasterea Mantuitorului, Iisus Hristos doar 25.. de zile
  Astazi citim si ascultam….
  Psalmul 94 – Pentru ca nicio vrajă să nu pricinuiască perechilor a începe să găsească motive de cearta și bătaie.
  Psalmul 94
  1. Veniţi să ne bucurăm de Domnul şi să strigăm lui Dumnezeu, Mântuitorului nostru.
  2. Să întâmpinăm faţa Lui întru laudă şi în psalmi să-I strigăm Lui,
  3. Că Dumnezeu mare este Domnul şi Împărat mare peste tot pământul.
  4. Că în mâna Lui sunt marginile pământului şi înălţimile munţilor ale Lui sunt.
  5. Că a Lui este marea şi El a făcut-o pe ea, şi uscatul mâinile Lui l-au zidit.
  6. Veniţi să ne închinăm şi să cădem înaintea Lui şi să plângem înaintea Domnului, Celui ce ne-a făcut pe noi.
  7. Că El este Dumnezeul nostru şi noi poporul păşunii Lui şi oile mâinii Lui.
  8. O, de I-aţi auzi glasul care zice: „Să nu vă învârtoşaţi inimile voastre,
  9. Ca în timpul cercetării, ca în ziua ispitirii în pustiu,
  10. Unde M-au ispitit părinţii voştri, M-au ispitit şi au văzut lucrurile Mele.
  11. Patruzeci de ani am urât neamul acesta şi am zis: „Pururea rătăcesc cu inima”.
  12. Şi ei n-au cunoscut căile Mele, că M-am jurat întru mânia Mea: „Nu vor intra întru odihna Mea”.
  Sursa: http://www.biblia ortodoxă,
  .ro


  Apreciază

 12. anitanna zice:
  F4

  Calendarul zilei de astazi :
  20 noiembrie 2020 :
  🙏Inainte praznuirea Intrarii in biserica Maicii Domnului:
  ✝️ +Sf.Cuv.Grigorie Decapolitul;
  ✝️Sf.Mc.Dasie;
  ✝️Sf.Ier.Proclu,Arhiep.
  Constantinopolului.


  Bun venit dragilor in cafeneaua noastra astazi in zi de vineri , deci pe la noi,in a 325-a zi din an.. pe care o gasiti mai mult in nuante de portocaliu….
  Azi ascultam…


  ………………………………..
  Va doresc, la fiecare trecator prin cafenea ❤ , ca sa va pastrati soarele in priviri,dar si in suflet si sa-i atingeti duios si pe cei de langa voi cu caldura lui.. ❤ sunt tare multi care au nevoie.
  Sa alegeti azi din tot ce vi se ofera doar bunatatea si frumosul…..!
  Doamne ajuta-ne !
  Doamne iti multumim pentru toate pentru ajutor si sanatate!
  „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi pacatosii !”

  Apreciază

 13. anitanna zice:


  Este sambata galbena …a 21-a zi din luna … a 326-a zi din acest an din care au mai ramas 40 de zile si 33 de zile pana la CRACIUN…
  Va rog sa facem cate un pachet cu 33 de lei pentru un copil,un sarac,un om bolnav…sa daruim cateva alimente ori lucrusoare celor in nevoi..
  Se apropie luna cadourilor…!
  Calendarul zilei:
  + Intrarea in biserica a Maicii Domnului
  Dezlegare la peste


  ……………………….


  Sfântul Cuvios Grigorie Decapolitul, ale cărui moaşte se află la manstirea valceană Bistriţa, fiind cumpărate şi aduse aici în anul 1497 de către banul Ţării Româneşti, Barbu Craiovescu, s-a născut în jurul anului 780, în Isauria – Asia Mică, şi a copilărit în oraşul Irinopolis sau Decapole. De tânăr, a stat la mănăstirea unchiului său, Sfântul Simeon Mărturisitorul. După 14 ani, a plecat într-o călătorie, din loc în loc, prin Efes, Enos, Hrisopole, Corint, ajungând până la Roma, săvârşind multe minuni şi propovăduind cinstirea icoanelor. S-a stabilit la Mănăstirea „Sfântul Mina” din Tesalonic, dar a trecut la cele veşnice în Constantinopol, la 20 noiembrie 842, unde, simțindu-și sfârșitul, s-a închinat unchiului său, Simon, întemnițat pentru sfintele icoane. Astăzi pomenim şi pe Sfântul Mucenic Dasie, fost soldat creştin străromân în oraşul Axiopolis (lângă Cernavodă). A suferit moarte martirică în timpul împăratului Diocleţian (284-305).
  Fiind ales rege al sărbătorii păgâne Saturnalia, a refuzat să fie jertfit idolului Saturn, ci a cerut să fie martirul lui Hristos.
  AMIN
  sursa:www.ziarullumina.ro
  Doresc fiecarui trecator prin cafenea ❤ sa-si va pastreze soarele in priviri,dar si insuflet si sa-i atingeti duios si pe cei de langa voi cu caldura lui … ❤macar in gand daca nu puteti sa-i aveti aproape sa-i priviti in ochi ori imbratisa ca pana acum…
  Sa alegeti azi din tot ce vi se ofera doar bunul si frumosul…..!
  Doamne ajuta-ne !

  Doamne iti multumim pentru toate !

  Apreciază

 14. anitanna zice:


  Astazi,soarele a rasarit la ora 7:19 si va apune la orele: 17:43 ;
  au trecut 327 zile din an si au mai ramas doar 39 ;
  suntem in saptamana a 47-a din acest an.
  Pana la Craciun…32 de zile si vineeeeeeee…. 🎄🏡🙏🥗☃️⛄🌎

  IN CALENDAR ASTAZI :
  ✝️Sf.Ap.Filimon,Arhip si Onisim;


  ✝️Sf.Mc.Cecilia
  ✝️Sfintii Apostoli Filimon, Onisim si Arhip

  Acesti sfinti au vietuit pe vremea imparatului Nero, fiind urmatori si ucenici ai Sfantului Apostol Pavel; si au patimit pentru Hristos de la necredinciosii elini, in Kolasia. Caci, cand isi inaltau rugaciunile lor catre Dumnezeu in sfanta biserica, dimpreuna cu ceilalti crestini, atunci au navalit asupra lor inchinatorii de idoli care erau contra crestinilor. Atunci toti credinciosii care erau in biserica, au fugit, si au ramas numai Filimon, Arhip si Apfia, pe care, luandu-i paganii, i-au dus la Artoklis facatorul de piine al Efesului. Atunci a fost batut aspru Sfantul Arhip si strapuns cu cutite peste tot trupul, de oamenii care treceau pe acolo si de copii. Dupa aceasta Sfantul Filimon a fost batut fara mila si, fiind improscat cu pietre, s-a savarsit. Asemenea si Sfanta Apfia a fost ucisa cu pietre si in astfel de munci au trecut sfintii catre Dumnezeu.

  Sfanta Mucenita Cecilia

  Sfanta fecioara Cecilia s-a nascut in Roma din parinti cinstiti si bogati. Apoi, auzind propovaduirea Sfintei Evanghelii, a crezut in Hristos; si ranindu-se cu dragostea inimii catre Dansul, a pus in mintea sa ca sa nu se marite; ci curata sa-si pazeasca fecioria, inchinand-o Mirelui Hristos Dumnezeu. Insa fara voia sa, parintii au logodit-o cu un tanar de bun neam, dar necredincios, anume Valerian, care in toate zilele o impodobea cu haine de mult pret si cu podoabe de aur. Iar ea pe dedesubtul hainelor de mult pret purta o haina aspra de par, iar in inima purta pe Hristos si neincetat se ruga catre Dansul cu caldura Duhului; ca El, cu judecatile pe care le stie, sa o pazeasca curata si sloboda de legatura nuntii.
  sursa:www.calendarortodox.ro
  Astazi,Psalmul 96:

  Psalmul 96
  1. Domnul împărăţeşte! Să se bucure pământul, să se veselească insule multe.
  …. .. 🙏✝️🙏✝️🙏…
  13. Veseliţi-vă, drepţilor, în Domnul şi lăudaţi pomenirea sfinţeniei Lui!
  sursa:www.bibliaortodoxa.ro
  Psalmul 96: Pentru a se depărta vrăjile de la oameni.
  ……………………………………..
  Psalmul 97: Pentru ca Dumnezeu să dea mângâiere oamenilor întristați, ca să nu se mâhnească peste măsură.
  Psalmul 98: Pentru ca Dumnezeu să-i binecuvinteze și să-i umple de Har pe tinerii care vor să se afierosească Lui.
  Psalmul 99: Pentru ca Dumnezeu să binecuvinteze și să împlinească dorințele dumnezeiești ale oamenilor.
  Psalmul 100: Pentru ca Dumnezeu să dea harisme oamenilor făcători de bine, ca să-i ajute pe semenii lor.
  sursa:https://doxologia.ro

  Apreciază

 15. anitanna zice:

  Astazi, duminica, 22 noiembrie, in a 26-a dupa, Rusalii, in biserici se citeste Evanghelia Luca 12,16-11 -Pilda,bogatului caruia i-a rodit tarina;
  Ap. Efeseni 5,8-19,  Dumnezeu sa odihneasca sufletul celor ridicati la ceruri..mama si tata, frate, bunici, cumnat, prieteni…

  Apreciază

 16. anitanna zice:

  Mi-am cârpit ciorapii și o bluză-n cot,
  Însă fericirea să mi-o cos nu pot
  M-am dus în oraș să cumpăr o ață,
  Să pot coase, zile, nopțile la viață

  Mi-a zis o băbuță: Ce te străduiești?
  Ce-ai pierdut! Pierdut e! N-o să-l mai găsești!
  Poți cârpi pe tine,toată îmbrăcămintea,
  Sufletul nu-l coși! Inima și mintea!

  Soarta nu se schimbă, dar poți îndulci
  Fiecare clipă! Poți! Cu bucurii.
  Și mai poți c-un zâmbet să aduci lumină,
  Casa mulțumită ! Lumânări în mână!

  Omul în necaz, să-i întinzi bănuți
  Pâine la flămânzi, papuci la desculți.
  Nu te mânia, când ți-or răde-n nas
  Urii nu-i lăsa, lângă tine-un pas.

  Nimeni n-are voie! Nicicând să îngrădească!
  Binelui o ușă! Iubirii, fereastră!
  Coase dacă vrei: Flori și cer pe ie,
  Clipele să-ți treacă, cânt de ciocârlie!

  Pune nod la lacrimi! Punte fă-i la dor
  Și-or părea ușoare, toate câte-ți dor.
  Nimeni nu-și cârpește inima rănită
  Nu întorci din drum, viața rătăcită!

  Nu răsare soare, când e miezul nopții
  Nu poți fi pe plac, așa cum vor toții.
  Însă poți rămâne: Om de omenie

  Viața rai lumesc pentru tine fie!

  PETIC, PENTRU VIAȚĂ!
  Versuri Elena Căruntu

  foto de Crina Ichim
  Sursa, Facebook, dna P Victoria

  Apreciază

 17. anitanna zice:


  Bun venit pe topicul:
  .✝️..PAGINA SUFLETULUI🙏
  Incepem ziua de luni in nuante de albastru in cafeneaua noastra cu Calendarul ei….
  +✝️SF.Cuv. Antonie de la Iezerul Valcii ,si

  ✝️Sf.Ier. Amfilohie si Grigorie.
  Dezlegare la peste

  Celor dragi plecati de langa noi, parinti,frati,bunici, rude,prieteni .. ne rugam pentru odihna vesnica,o candela aprinsa si iertare de pacate .

  DUMNEZEU SA-I IERTE !
  …….


  MAICA DOMNULUI – BUCURIA TUTUROR CELOR NECĂJIŢI

  RUGĂCIUNE
  Sursa, Facebook…. Net, Google….
  O! Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare, ceea ce eşti mai presus decât heruvimii şi mai cinstită decât serafimii, Fecioară de Dumnezeu aleasă, bucuria tuturor celor necăjiţi; dă-ne mângâiere şi nouă celor ce suntem în necazuri, că, afară de tine alta scăpare şi ajutor nu avem. Tu singură eşti mijlocitoarea bucuriei noastre şi ca Maica lui Dumnezeu şi Maica milostivirii, stând înaintea Prestolului Preasfintei Treimi, poţi să ne ajuţi nouă. Că nimeni din cei ce se roagă ţie cu credinţă nu este ruşinat.
  Auzi-ne şi acum în ziua necazului nostru pe noi cei ce cădem înaintea icoanei tale şi cu lacrimi ne rugăm ţie. Alungă de la noi toate necazurile şi nevoile ce vin asupra noastră, întru această vremelnică viaţă şi prin atotputernica ta mijlocire, nu ne lipsi pe noi nici de veşnica şi nesfârşita bucurie, întru Împărăţia Fiului tău şi Dumnezeului nostru. Amin.
  Astazi citim si acultam Psalmul 98:
  Psalmul 98
  1. Domnul împărăţeşte: să tremure popoarele; şade pe heruvimi: să se cutremure pământul.
  2. Domnul în Sion este mare şi înalt peste toate popoarele.
  3. Să se laude numele Tău cel mare, că înfricoşător şi sfânt este. Şi cinstea împăratului iubeşte dreptatea.
  4. Tu ai întemeiat dreptatea; judecată şi dreptate în Iacob, Tu ai făcut.
  5. Înălţaţi pe Domnul Dumnezeul nostru şi vă închinaţi aşternutului picioarelor Lui, că sfânt este!
  6. Moise şi Aaron, între preoţii Lui şi Samuel între cei ce cheamă numele Lui.
  7. Chemat-au pe Domnul şi El i-a auzit pe ei, în stâlp de nor grăia către ei;
  8. Căci păzeau mărturiile Lui şi poruncile pe care le-a dat lor.
  9. Doamne, Dumnezeul nostru, Tu i-ai auzit pe ei; Dumnezeule, Tu Te-ai milostivit de ei şi ai răsplătit toate faptele lor.
  10. Înălţaţi pe Domnul Dumnezeul nostru şi vă închinaţi în Muntele cel sfânt al Lui, că sfânt este Domnul, Dumnezeul nostru!
  sursa:www.bibliaortodoxa.ro

  Psalmul 98: Pentru ca Dumnezeu să-i binecuvinteze și să-i umple de Har pe tinerii care vor să se afierosească Lui.
  sursa:www.doxologia.ro

  Apreciază

 18. anitanna zice:

  Salutari dragi…
  Ziua buna, tuturor! ❤️
  Dumnezeu sa ne ocroteasca si binecuvinteze!
  Pace sa avem toata suflarea ce lauda pe Domnul!
  Caci in veci este mila, Lui!

  Apreciază

BUN VENIT IN CAFENEAUA NOASTRA !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.