SUFLET SI LUMINA !

8597„Problema cruciala a lumii nu e Economia, ci Credinta. Lumea occidentala o ignora, desi Credinta e singura care detine Raspunsul la toate problemele. Dar cu conditie , credinta omului in Dumnezeu sa fie tot atat de mare precum a fost si credinta comunismului in om”. Whittaker Chambers16ge3uq

…Si iata; Eu cu voi sunt in toate zilele,pana la Sfarsitul veacului.Amin.

( In.28,20}

Doamne,DUMNEZEULE,iarta-ma,pentru ce trebuia sa spun si nu am spus,pentru tot ce trebuia sa fac si nu am facut,pentru tot ce trebuia sa iubesc si nu am iubit.

Apara-mi te rog ,familia,caci restul nu e decat praf si vant.

Avem nevoie sa-L gasim pe Dumnezeu, iar El nu poate fi gasit in zgomot si neliniste. Dumnezeu este prieten cu linistea. Priviti cum natura – copacii, florile, iarba – cresc in liniste; stelele, luna si soarele, cum se misca in liniste… Avem nevoie de liniste ca sa putem atinge suflete.u9ouz8117hj (1)Maica Teresa

 

SA NE RUGAM !

6.174 de răspunsuri la SUFLET SI LUMINA !

 1. anitanna zice:

  Va multumesc pentru vizite !
  Inaltarea Sfintei Cruci este praznuita astazi, pe 14 septembrie.

  Este cea mai veche sarbatoare inchinata cinstirii lemnului sfant.

  In aceasta zi sarbatorim amintirea a doua evenimente deosebite din istoria Sfintei Cruci:

  – Aflarea Crucii pe care a fost rastignit Mantuitorul si inaltarea ei solemna in fata poporului de catre episcopul Macarie al Ierusalimului, in ziua de 14 septembrie din anul 335;

  – Aducerea Sfintei Cruci de la persii pagani, in anul 629, in vremea imparatului bizantin Heraclius, care a depus-o cu mare cinste in biserica Sfantului Mormant (a Sfintei Cruci) din Ierusalim.
  Sfanta Cruce a fost aflata din porunca Sfintei imparatese Elena, mama Sfantului Imparat Constantin cel Mare. Datorita acesteia s-au gasit pe Golgota trei cruci. Pentru a afla care a fost crucea pe care a fost rastignit Mantuitorul si care sunt crucile talharilor rastigniti odata cu El, patriarhul Macarie le-a spus sa atinga pe rand crucile de o femeie moarta. Femeia a inviat in momentul in care a fost atinsa de cea de-a treia cruce, cea pe care a fost rastignit Hristos.
  Dupa aceasta minune, Patriarhul a poruncit inaltarea Sfintei Cruci la un loc inalt, de unde sa o poata vedea tot poporul.
  Cand imparatul persan Hosroe a cucerit Ierusalimul, a luat cu el Crucea Domnului in Persia. Sfanta Cruce a ramas aici timp de paisprezece ani, pana cand Hosroe a fost invins de imparatul Heraclie, care a dus sfanta cruce in Ierusalim.

  Inaltarea Sfintei Cruci se serbeaza cu post, pentru ca ea ne aduce aminte de patimile si moartea Mantuitorului.
  Tot astazi se face pomenirea:
  – Adormirii in Domnul a Sfantului Ioan Gura de Aur, arhiepiscopul Constantinopolului;
  – Imparatesei Plachila;
  – Sfintilor Parinti care au participat la Sinodul al VI-lea Ecumenic;
  – Sfantului Mucenic Papa;
  – Sfantului Mucenic Teoclit;
  – Sfantului Valerian, pruncul;
  – Sfantului Cuvios Mucenic Macarie de la Manastirea Dionisiu (Muntele Athos).
  Maine se face pomenirea Sfantului Ierarh Iosif cel Nou de la Partos.
  sursa:crestinortodox.ro

  Apreciază

 2. anitanna zice:


  Mozaic, Icoana Maicii Domnului… . Mănăstirea Hadambu, valorează 2 mil. de euro….

  Apreciază

 3. anitanna zice:

  Crucea este un simbol al iubirii lui Dumnezeu pentru oameni, fiind în același timp simbolul prin care Isus Hristos s-a jertfit pentru a salva omenirea. Ea a fost declarată simbol al creștinătății cu ocazia Conciliului de la Niceea din anul 325 e.n. de către Constantin cel Mare.[1]

  Înainte de a fi fost preluată ca simbol al întregii creștinătăți, ea a fost venerată de către omul primitiv ca fetiș. Brațele ei semnificau cele patru anotimpuri sau cele patru puncte cardinale.[2]
  Sursa, Wikipedia
  …………………..✝️🙏………….
  Crucii Tale ne închinăm, Stăpâne, şi Sfântă Învierea Ta o lăudăm şi o mărim!”…
  – predică la Înălţarea Sfintei Cruci

  Apreciază

 4. anitanna zice:


  Când eşti frânt şi te doboară
  Crucea sub a ei povară,
  Nu te plânge şi nu cere
  Altă cruce mai uşoară!
  Cere-I Domnului putere
  Să o duci ca pe-o comoară
  Ce-ţi asigură-o înviere…


  poezie de Ioan Hapca din Sfaturi simple împletite simplu-n rime potrivite
  Citatepedia

  Apreciază

  • anitanna zice:

   RUGĂCIUNEA CINSTITEI CRUCI

   Să învie Dumnezeu și să se risipească vrăjmașii Lui, să fugă de la fața Lui cei ce-L urăsc pe Dânsul. Să piară cum piere fumul; cum se topește ceara de la fața focului, așa să piară diavolii de la fața celor ce iubesc pe Dumnezeu și se însemnează cu semnul crucii și zic cu veselie: Bucură-te, preacinstită și de viață făcătoarea Crucea Domnului, care alungi pe diavoli cu puterea Celui ce S-a răstignit pe tine, a Domnului nostru Iisus Hristos, și S-a pogorât la iad și a călcat puterea diavolului și te-a dăruit nouă pe Tine, cinstită Crucea Sa, spre alungarea a tot pizmașul. O, preacinstită și de viață făcătoare Crucea Domnului, ajută-mi cu Sfânta Doamnă Fecioară, Născătoare de Dumnezeu, și cu toți sfinții în veci. Amin.
   Îngrădește-mă, acoperă-mă și mă păzește, Doamne, cu puterea cinstitei și de viață purtătoarei Crucii Tale, depărtând de la mine tot răul. Amin.
   În mâinile Tale, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul meu, îți încredințez sufletul meu, păzește-mă, binecuvântează-mă, miluiește-mă după mare mila Ta și după mulțimea îndurărilor Tale și viață veșnică îmi dăruiește.
   Amin.

   Apreciază

 5. anitanna zice:

  Cruce Sfanta,culca- ma!
  Cruce Sfanta,scoala- ma!
  Inger Sfant ….pazeste- ma !
  Doamne miluieste !

  Sfanta Cruce careia ne inchinam astazi ,o sarbatorim si pe care o veneram sa va ocroteasca si pazeasca viata !
  Doamne ajuta !


  Apreciază

 6. anitanna zice:


  Lumina LINA a Sfintei Slave a tatalui Ceresc…
  Sa incep ori chiar am facut-o,ziua cu aceasta nuanta…de mov, speranța… ca o lumina à lunii,a soarelui la rasarit ori la apusul lui..la vreme de seara si de rugaciune…face parte din spectrul solar din acel rogvaiv… La noi în cafenea modificat săptămânal… O joaca de oameni mari care in timp de liniște, relaxare își fauresc și alte gânduri și plăceri, ocupații…
  Dar sa revenim la lucruri serioase, lumești…
  Astazi,in calendarul ortodox:
  +Sf Ier.Iosif cel Nou de la Partos,Mitropolitul Banatului;
  +Sf.Mare Mc.Nichita Romanul;
  +Sf.Ier.Visarion,Arhiepiscopul Larisei
  Rugăciune către Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş

  Preabunule şi întru tot lăudate Părinte Iosif, păstorul şi învăţătorul celor ce aleargă cu credinţă la a ta folosire şi cu rugăciune fierbinte te cheamă pe tine, grăbeşte de ne ajută şi nouă celor ce cu credinţă şi cu dragoste săvârşim pomenirea ta, stând rugător către Atotmilostivul Dumnezeu, pentru ca dreapta credinţă să se întărească şi să sporească şi toată creştinătatea să fie îngrădită şi păzită prin sfintele tale rugăciuni de certurile cele lumeşti şi de toată dezbinarea şi neînţelegerea. Şi pentru ca Domnul Dumnezeul nostru să ne acopere şi să ne apere de tot răul: de foamete, de cutremur, de potop, de foc, de sabie, de încălcarea noastră de alte neamuri, de robie, de prăpădul războiului, de toate bolile şi rănile cele aducătoare de moarte şi de cumplita moarte cea prin dezlănţuirea puterilor fără de zăgaz ale firii. Roagă pe Ziditorul tuturor, făcătorule de bine, să dea pace lumii, linişte văzduhurilor, ploaie la bună vreme, roadă îmbelşugată pământului, bunăstare poporului, înţelegere soţilor, ascultare copiilor, iubire de fii părinţilor, dragoste frăţească tuturor, îndreptare păcătoşilor, spor duhovnicesc celor aleşi, râvnă multă către Domnul preoţilor, virtute călugărilor, înaltă înţelepciune ierarhilor şi sănătate tuturor. Iar pe noi, cei ce ne-am adunat la aceasta sfântă pomenire a ta, ne miluieşte, îndrăznitorule către Dumnezeu. Ca, prin solirea ta, cu folosinţa rugăciunilor tale şi cu harul lui Hristos Dumnezeu, viaţă lină, fără de păcat să ni se dăruiască, spre a vieţui cu bună-cuviinţă în veacul acesta şi de partea stării de-a stânga, la Înfricoşătoarea Judecată a toată lumea, să fim scutiţi, şi în partea celor de-a dreapta să ne învrednicim a fi, împreună cu toţi cei din veac bineplăcuţi Domnului.
  Amin.

  Tot în această zi, pomenirea celui între sfinţi Părintelui nostru Visarion, arhiepiscopul Larisei, făcătorul de minuni.

  Acest între sfinţi Părintele nostru Visarion era dintr-un sat din Macedonia, din părţile spre Tesalia. S-a născut din părinţi cucernici şi învăţând carte, când a fost de 16 ani, a poftit viaţa şi schima monahală; şi cu adevărat s-a dus cu tot sufletul la Marco, mitropolitul Larisei. Şi câtăva vreme rămânând împreună cu dânsul şi trecând treptat cele sfinţitoare, a fost făcut episcop pe seama cetăţii Dometicului şi Elasonului.
  Iar poporul cetăţii, din pricina mândriei, nu l-a primit ca episcop, pentru că în trecut cetatea lor era cinstită cu rang de Arhiepiscopie. Pentru aceasta, mergând ei cu îndrăzneală la patriarhul Teolip ce păstorea în vremea aceea, care era stăpânit mai mult de aur decât de Dumnezeu, au luat de la dânsul ca episcop pe un oarecare Neofit.
  Iar Visarion, următorul lui Hristos, socotind acest lucru pricină de odihnă, aştepta lângă Marco, părintele lui duhovnicesc, vindecând pururea cu cuvântul şi cu fapta pe săracii şi neputincioşii ce aşteptau la biserica sa. Trecând patru ani, şi văduvind de păstor episcopia Stagopului, a fost cerut de către credincioşii acelei episcopii să le fie exarh. Şi petrecând în episcopia aceea şase ani, multe supărări şi prigoniri a suferit din pricina unui netrebnic de preot, numit Dometie. Iar preasfinţitul Marco, dându-şi sfârşitul şi mutându-se către locaşurile cele fericite, atunci cu alegerea şi cu cererea episcopilor acelei eparhii şi a clericilor, precum şi a tot poporul drept-credincios, Sfântul Visarion a fost rânduit urmaş în scaunul Larisei de către patriarhul Ieremia.
  Cât a condus această eparhie a săvârşit cele plăcute lui Dumnezeu: răscumpăra pe cei robiţi, ajutora cu daruri pe cei săraci şi lipsiţi; făcea poduri peste ape. Astfel, a făcut pod peste râul ce cobora din Pind în Etolia, numit de locuitorii de acolo Levcopotomos, adică râul alb, iar de poeţi Ahelios, curgător ca argintul, peste care mai înainte nimeni nu putea trece şi nici nu putea face pod din pricina repeziciunii cu care curgea apa şi a nămolului ce se făcea în vremea ploilor. El a pus temelia şi a zidit la munte, aproape de satul lui, Mânăstirea cea frumoasa a Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Şi a avut şi ajutor întru toate pe fratele lui bun, Preacuviosul Ignatie episcopul.
  În acest chip, bine şi cu plăcere dumnezeiască chivernisindu-şi toate lucrurile sale, precum şi cele ce erau sub stăpânirea lui, fiind aproape de 50 de ani, s-a dus către Domnul.

  Tot în această zi, pomenirea celui între Sfinţi Părintelui nostru Iosif cel Nou, mitropolitul Timişoarei şi a tot Banatul, făcătorul de minuni.

  Acest fericit părinte era din pământul Dalmaţiei, născut la anul 1568 în oraşul Raguza, unde părinţii săi, Ioan şi Ecaterina, vlahi sau aromâni, se îndeletniceau cu negoţul pe mare, fiind cunoscuţi de toţi locuitorii acelei părţi ca oameni cu frica lui Dumnezeu. Murindu-i tatăl, înecat cu corabia în apele Marii Adriatice, tânărul Iacob, cum se numea în mirenie, s-a mutat împreună cu maica sa în Ohrida, unde a şi învăţat carte mai multă vreme la Mânăstirea Maicii Domnului din acea cetate. Dorind să-şi închine viaţa Domnului, a plecat apoi la Sf. Munte al Atosului, intrând în Mânăstirea Pantocratorului, unde s-a călugărit luând numele de Iosif. Până la vârsta patriarhală de 82 de ani a petrecut între vieţuitorii Sfântului Munte, făcându-se pildă de adevărată trăire întru Hristos. Înfruntând cu puterea credinţei primejdiile şi ostenelile de tot felul, alesul între cuvioşi a crescut duhovniceşte şi a rodit bogat în fapte minunate.
  În vremea aceea surpându-se stăpânirea creştinească din părţile Banatului, o dată cu venirea turcilor, Domnul n-a lăsat fără mângâiere şi întărire pe credincioşii acestor meleaguri; ci din Sfântul Munte le-a hărăzit cârmuitor duhovnicesc pe vlădica Iosif, care prin alegerea şi trimiterea sa de către Patriarhia Ţarigradului trebuia să împodobească scaunul mitropolitan al Timişoarei. Deşi la vârstă înaintată, n-a precupeţit osteneala purcederii la calea lungă ce-l ducea spre păstoriţii săi, care-l aşteptau ca pe un sfânt ales al lui Dumnezeu, al cărui dar al facerii de minuni în tot locul era vestit.
  Noul mitropolit a fost înscăunat la 20 iulie 1650, din acea zi cercetând cu o râvna deosebită întregul ţinut pus sub oblăduirea sa duhovnicească, îndrumând lucrarea preoţilor, înviorând viaţa credincioşilor, reînnoind bisericile şi mânăstirile sau zidind altele noi, după trebuinţă. Pretutindeni pe unde a trecut, neputinţa se vindeca, viaţa se înnoia, credinţa se întărea, nădejdea creştea. Ostenindu-se ca un viteaz, s-a arătat biruitor în vâltoarea luptelor cu greutăţile, mâna Domnului fiind cu el în toata vremea, ridicându-l mărturie tare şi pavăză neînfrânată dreptei credinţe şi arătându-l strălucit prin faceri de bine, prin săvârşirea de minuni şi prin neabătută dragoste faţă de toţi oamenii.
  La 1653, în al optzeci şi cincilea an al vieţii sale, s-a retras la sfânta Mânăstire a Partoşului, nu departe de cetatea Timişoarei, şi aci a mai vieţuit încă trei ani în rugăciune, post, faceri de bine şi tămăduiri. Iar la praznicul Adormirii Maicii Domnului din anul mântuirii 1656 s-a mutat către Domnul, fiind îngropat în biserica mânăstirii. Mormântul său a devenit de atunci loc de cinstire şi de rugăciune pentru credincioşii de pretutindeni. Mai apoi însă găsindu-se cu dreptate ca sfintele sale moaşte să se aşeze în chiar oraşul în care a păstorit, spre mai mare cinstire şi împlinirea cererilor de folos ale smeriţilor rugători, au fost strămutate cu mare alai în catedrala mitropolitana din Timişoara în anul 1956, la trei sute de ani de la moartea sa.
  Şi a lucrat sfântul şi după moarte tot felul de minuni, întru slava adevăratului Dumnezeu şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos.
  Cu ale lor sfinte rugăciuni, Doamne, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi. Amin.
  sursa:www.calendar0rtodox.ro

  Apreciază

 7. anitanna zice:

  Lumina LINA a Sfintei Slave a tatalui Ceresc…
  Sa incep si chiar am facut asta ,ziua cu aceasta nuanta…mov …. În lumina emanata de speranța, vise și de iubire…, pe care o gasim chiar si in rasarit si la apusul soarelui,in tot ce ne inconjoara ,…..la vreme de seara si de rugaciune…dar nu e bine,dragilor sa vedem uneori totul numai într-o singura culoare… 😕 😛 😀
  Calendarul miercuri :
  Sf. Mc.Eufimia;

  Sf.Mc.Meletina si Ludmila;
  Arhid. Ştefan Sfarghie, 16 Septembrie 2017 ;
  Sfânta Eufimia a trăit pe vremea lui Diocleţian (284-305) şi era în rânduiala fecioarelor, îndelet­ni­cindu-se cu duhovniceştile nevoinţe. Dregătorul Prisc a dat poruncă să se adune tot poporul şi fiecare după puterea sa să aducă jertfă lui Ares, zeul Cal­ce­donului. Printre cei care nu au dorit să aducă jertfe s-a numărat şi Sfânta Muceniţă Eufimia. Deci, prinzând-o păgânii, au dus-o la chinuri, dând-o în foc apoi la fiarele sălbatice. Şi cu toate că fiarele nu i-au făcut nimic, Sfânta şi-a dat sufletul în mâinile Domnului. Cea mai ves­tită biserică ridicată în cinstea ei a fost în Calcedon, în care s-au ţinut lucrările celui de-al 4-lea Sinod Ecumenic.
  sursa:www.ziarullumina.ro
  Duminica dupa Inaltarea Sfintei Cruci;
  Ev.Marcu 8,34-38
  Luarea Crucii si urmarea lui HRISTOS.
  Astazi,citim si ascultam,Psalmul 45:

  Psalmul 45: Pentru tinerii pe care vrăjmașul îi împiedică să facă familie (să se căsătorească).
  sursa:www.doxologia.ro
  Psalmul 45
  1. Dumnezeu este scăparea şi puterea noastră, ajutor întru necazurile ce ne împresoară.
  2. Pentru aceasta nu ne vom teme când se va cutremura pământul şi se vor muta munţii în inima mărilor.
  3. Venit-au şi s-au tulburat apele lor, cutremuratu-s-au munţii de tăria lui.
  4. Apele râurilor veselesc cetatea lui Dumnezeu; Cel Preaînalt a sfinţit locaşul Lui.
  5. Dumnezeu este în mijlocul cetăţii, nu se va clătina; o va ajuta Dumnezeu dis-de-dimineaţă.
  6. Tulburatu-s-au neamurile, plecatu-s-au împărăţiile; dat-a Cel Preaînalt glasul Lui, cutremuratu-s-a pământul.
  7. Domnul puterilor cu noi, sprijinitorul nostru, Dumnezeul lui Iacob.
  8. Veniţi şi vedeţi lucrurile lui Dumnezeu, minunile pe care le-a pus Domnul pe pământ.
  9. Pune-va capăt războaielor până la marginile pământului, arcul va sfărâma şi va frânge arma, iar pavezele în foc le va arde.
  10. Opriţi-vă şi cunoaşteţi că Eu sunt Dumnezeu, înălţa-Mă-voi pe pământ.
  11. Domnul puterilor cu noi, sprijinitorul nostru, Dumnezeul lui Iacob.
  sursa:www.bibliaortodoxa.ro

  MAMELOR NOASTRE..STELA SI CATINCA,TATILOR NOSTRI ,INALTAM O RUGA SI APRINDEM O CANDELA …
  NE RUGAM !
  PENTRU IERTARE SI ODIHNA VESNICA ~!

  Apreciază

 8. anitanna zice:

  SFINTII ZILEI

  • Sf. Mucenite si biruitoare fecioare: Pistis, Elpis, Agapi si a Maicii lor Sofia
  • Sf. Mucenita Agatoclia
  • Sf. Mucenici Maxim, Teodot si Asclipiodota
  • Sf. Lucia si Mucenicul Geminian fiul ei
  • Sf. Mucenita Teodota
  • Sf. 100 de mucenici si Sf. Pilevs si Nil episcopii si a celor 46 de mucenici de la Palestina
  • Sf. Mucenici Haralambie si Pandoleon
  • Sf. Mucenici Iraclid si Miron, episcopii Tamasului de la Cipru
  😆 LA MULTI ANI,SOFIA,oriunde te-ai afla la acest ceas al diminetii!


  Apreciază

 9. anitanna zice:

  Aparatoare Doamna, pentru biruinta multumiri, izbavindu-ne din nevoi, aducem tie, Nascatoare de Dumnezeu, noi robii tai. Ci ca ceea ce ai stapanire nebiruita, izbaveste-ne din toate nevoile, ca sa strigam tie: Bucura-te, Mireasa, pururea fecioara.

  Fecioara, care esti pururea slavita, de Dumnezeu Nascatoare, Marie, Maica lui Hristos Dumnezeul nostru, primeste rugaciunile noastre si le du Fiului tau si Dumnezeului nostru, ca sa mantuiasca si sa lumineze, pentru tine, sufletele noastre.

  Toata nadejdea mea spre tine o pun Maica lui Dumnezeu, pazeste-ma sub acoperamantul tau.

  Apreciază

 10. anitanna zice:

  Iti multumesc,Doamne pentru ziua pe care mi-ai dat-o si care incet se scurge… si te rog sa fii cu mine in aceasta noua zi…
  Dumnezeu este dragoste!
  Mulțumesc pentru că ești alături de noi indiferent de ceea ce facem zilnic, indiferent dacă acțiunile noastre te rănesc, indiferent dacă deciziile sau neîncrederea noastră te dezamăgesc constant.Mulțumesc că ne iubești ca un părinte a cărui dragoste este necondiționată și nelimitată.
  Mulțumesc pentru că înainte să-ți cer tu îmi dai și înainte să te rog să-mi fii alături tu ești.’

  ……….

  Apreciază

 11. anitanna zice:

  O zi binecuvantata de vineri a 252-a din an și à 18-a din septembrie… i !


  Sfintii toamnei….
  Astazi,in calendarul ortodox:
  ✝️ Sf Ier.Eumenie,Ep.Gortini;
  🙏 ✝️ Sf.Mc.Ariadna
  Acest Eumenie din tinereţea vârstei, alegând viaţa sihăstriei şi petrecând cu multă nevoie, a dobândit smerenia cea desăvârşită. Drept aceea i s-au încredinţat şi turma Bisericii din Gortina. Acesta pe un balaur groaznic ce a năvălit asupra lui l-a omorât cu făcliile. Apoi mergând la Roma, ca un înalt luminător, a luminat cu dumnezeieştile învăţături, spăimântând pe mulţi cu semne şi cu minuni. Şi de acolo, sosind la Tebaida, numaidecât a potolit întristarea secetei. Aflându-se acolo, şi-a dat sufletul său în mâinile lui Dumnezeu. Iar după mutarea sa, tebanii i-au trimis trupul la moşia şi la turma sa, la locul ce se cheamă Raxos, unde se află şi cinstitul trup al lui Chiril.

  Tot în această zi, pomenirea Sfintelor Muceniţe femei Sofia şi Irina.
  Tot în această zi, pomenirea Sfintei Muceniţe Ariadna (în altă parte numită Maria) din Frigia.
  Această sfântă a trăit pe vremea împăraţilor Adrian şi Antonin (între 117 şi 139). Era roaba unui anume Tertulus, ce era mare în cetatea Promises în Frigia. Şi pentru că n-a vrut să prăznuiască împreună la naşterea copilului stăpânului său, în capiştea idolilor, a fost foarte rău chinuită, dar a scăpat. Stăpânul ei căuta să o prindă. Atunci ea, apropiindu-se de o piatră, s-a rugat lui Dumnezeu să o izbăvească; şi din dumnezeiasca voie crăpând piatra, s-a ascuns sfânta într-însa, şi iar s-a aşezat piatra cum a fost. Iar cei ce o căutau au pierit toţi, ucişi de îngerii ce s-au ivit.
  Tot în această zi, pomenirea Sfântului Mucenic Castor din Alexandria.
  Cu ale lor sfinte rugăciuni, Doamne, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi. Amin.
  sursa:doxologia.ro

  Odihna vesnica si iertare de pacate mamelor noastre,Catinca si spuneți-i numele în gând care citiți și a tatălui, Gheorghe… …

  Apreciază

 12. anitanna zice:

  Astazi,citim si ascultam Psalmul 47:
  Semnificatie:
  1. Mare este Domnul şi lăudat foarte în cetatea Dumnezeului nostru, în muntele cel sfânt al Lui;
  2. Bine întemeiată spre bucuria întregului pământ. Muntele Sionului, coastele de miazănoapte, cetatea Împăratului Celui mare.
  3. Dumnezeu în palatele ei se cunoaşte, când o apără pe ea.
  4. Că iată împăraţii s-au adunat, strânsu-s-au împreună.
  5. Aceştia văzând-o aşa, s-au minunat, s-au tulburat, s-au cutremurat;
  6. Cutremur i-a cuprins pe ei acolo; dureri ca ale celei ce naşte. Cu vânt puternic va sfărâma corăbiile Tarsisului.
  7. Precum am auzit, aşa am şi văzut, în cetatea Domnului puterilor, în cetatea Dumnezeului nostru.
  8. Dumnezeu a întemeiat-o pe ea în veac. Primit-am, Dumnezeule, mila Ta, în mijlocul locaşului Tău.
  9. După numele Tău, Dumnezeule, aşa şi lauda Ta peste marginile pământului; dreapta Ta este plină de dreptate.
  10. Să se veselească Muntele Sionului, să se bucure fiicele lui Iuda pentru judecăţile Tale, Doamne.
  11. Înconjuraţi Sionul şi-l cuprindeţi pe el, povestiţi despre turnurile lui.
  12. Puneţi-vă inimile voastre întru puterea lui şi străbateţi palatele lui, ca să povestiţi neamului ce vine,
  13. Că Acesta este Dumnezeu, Dumnezeul nostru în veac şi în veacul veacului; El ne va paşte pe noi în veci.
  Semnificatie citire acest Psalm:
  Psalmul 47: Atunci când se fac mari catastrofe și jafuri de către cete de pirați barbari. (Să se citească continuu, 40 de zile) .

  Tuturor ceor care va sarbatoriti ceva special in viata voastra si care sunteti nascuti astazi in zi de 18 septembrie…

  LA MULTI ANI SANTATOSI SI BINECUVANTATI CU TOT CE VA DARUIESTE BUNUL DUMNEZEU !
  „Crucea Ta, Doamne, viaţă şi înviere este pentru poporul tău…! ”

  Apreciază

 13. anitanna zice:

  Vreau sa va spun ca ,citesc o carte cred ca tare interesanta va fi,a lui A.M.Stefanescu,despre un drum ,care este deocamdata abia inceput,descoperit,de la Anfield spre Athos,adica de la zarva lumii acesteia la cerul senin al vesniciei………mai exact de la stadioane si locuri slavite ale lumii ,la smeritele arene ale nevointelor duhovnicesti.Iata calea !
  Ma rog si eu ca el sa ajunga la destinatie ,iar eu si sotul meu sa putem accepta provocarea cailor dureroase,aspre pe care se pare ca am pasit ,insa mantuitoare cred!
  Dumnezeu ne curata de la o varsta,pacatele!

  Apreciază

  • anitanna zice:

   Da,de ceva ani buni,eu dorm noaptea cu o iconita sub cap..e din copilarie primita cadou de la o matusa,pe cand aveam 10 ani!.
   S-a descarcat tableta și am trecut pe telefon…
   Reprezinta, Botezul Domnului, și arata jalnic după aproape 66 de ani…
   Nu m-am despărțit de ea decât câțiva ani, 2001-2003… după moartea tatălui și a apărut, în casa mamei, deasupra ușii, pe perete agățată în cui ea fiind de format mic ,mic,cu tabla în exterior și lemn și sticla…🙏✝️.
   Ma întreb mereu dacă nu cumva ea a fost acolo pusa de atunci și poate ca eu nu am văzut-o, casa fiind cu camere f înalte… Și venind rar in vizita la mama… si ca de asta à trecut neobservata!? Asta se întâmplă în 2003…când am venit în concediu și am dormit in camera cu pricina.. Seara la culcare, mare minune când ridic ochii spre închinare… rugăciune.., am rămas înmărmurita! Asa ca . m-am urcat pe o masa și pe un scaun.. am luat-o și de atunci îmi este nedespartita…., o port numai cu mine, e lângă mine și noaptea sub perna. !
   În 2011,am uitat-o pentru o noapte în torpedoul mașinii și a doua zi când am luat-o avea geamul spart în 4 bucăți.. în 2015 à murit mama mea… La 90 de ani chiar în ziua aniversara! ❤️, am considerat asta ca pe un semn!
   O alta icoana a Maicii Domnului cu pruncul Iisus, am găsit-o sparta în 5 părți., de fapt 4 si una fff mica.. . Poate ca à fost data de vreun nepot din neatenție jos de la locul ei și nu vrea sa recunoască!?
   Dacă nu ar fi asa, ca o alta prevestire… ca un alt semn, înseamnă că în 2022 – 2023..mai pleacă cineva drag, eu, poate !?
   Pana atunci Sfânta iconita a copilăriei ma ocrotește, sfătuiește, apară și ma rog, ii multimesc și închin doar ei….!
   Va îmbrățișez!

   Apreciază

 14. anitanna zice:

  E durere, e chin, e teama, e altfel de cum eram…pana mai ieri, mai înainte de pandemie!
  Odată cu ea, a venit.. Nenorocirea si nu exagerez!

  A trecut vremea când eram puternici, fericiți, uneori fără de grija zilei de mâine, când credeam ca totul ni se cuvine..
  A venit timpul când pentru a uita, a-mi usura clipele din zi incep sa scriu, aici, deși o fac și stângaci și cu multa reținere, jenă deci cu zgârcenie în a-mi exprima toate sentimentele… nu de ridicol, ci pentru ca nu interesează pe nimeni, doar mie fiindu-mi benefice, ma ușurează sufletește…, asta simt! ❤️
  Luați cuvintele ma ele ca pe niște lacrimi care se scurg încetișor pe obraz si asta ridat de vreme…! 🤭 Ori care se aduna în barba cum îmi spunea mai daunazi una dintre surori.. :Auzi, tu soro!? :parca nu o mai recunosc, soro, ca și la tine…! 🤭 E altfel..mi se pare… ;
  -da, asa e la bătrânețe dar tu mai ai răbdare vrei 14 ani ca să spui asta… Și apoi e din gena…!?
  Cuvinte fără noima, veți zice, dar ele sunt o fărâmă din tot ce am trăit, autentic, din viata, iar ea ne este cel mai frumos dar dat de Bunul Dumnezeu, la fiecare!
  S-A FIȚI IUBIRE ȘI CREDINTA!

  Apreciat de 1 persoană

 15. anitanna zice:

  Da, am reușit sa depășesc o buna perioada de timp fără sa ma gandesc la ceva anume… E bine pentru mine, ma bucura asta, ca pot sa ma detașez, sper sa nu ma înșel, de frământarea care a pus stăpânire pe mine de câteva luni… și vreau sa am puterea și răbdarea dar și buna cuviință de a nu cărți impotriva Celui de Sus… sa, rămân la fel de credincioasa și cu aceleași principii sadite de cei dragi plecati!
  Doamne ocrotește-ne!

  Apreciază

 16. anitanna zice:


  Incepem ziua cu mulțumiri către Cel care ne-a dăruit-o și cu urarea de a avea o 💥 explozie de bunatate și 🔆 strălucire a soarelui astăzi in viata voastră….!
  Astazi,in calendar:
  19 septembrie si a 253-a din an, din care au mai rămas 103… sâmbătă portocalie in cafenea :
  ✝️ Sf Mc.Trofim,Savatie si Dorimedont

  Sfântul Savatie a răspuns: „Mie, o, judecătorule, dregătoria, vrednicia, moştenirea, mărirea şi bogăţia îmi este Hristos, Fiul lui Dumnezeu Cel pururea viu, cu a Cărui purtare de grijă toată lumea durează şi se cârmuieşte”

  O zi de sâmbătă cu rugăciuni și aduceri aminte de cei dragi plecati sus la ceruri dar și cu binecuvantari,o zi minunata, o zi cu speranța și ajutor de la Domnul! !
  Fiecare zi este binecuvantata ,mai ales atunci cand sufletul stie acest lucru si este recunoscut pentru darul primit..
  Cele mai frumoase ganduri va trimit si eu pentru ca ziua,ori seara sa va fie frumoasa!
  Psalmul 32

  1. Bucuraţi-vă, drepţilor; celor drepţi li se cuvine laudă.
  2. Lăudaţi pe Domnul în alăută, în psaltire cu zece strune cântaţi-I Lui.
  3. Cântaţi-I Lui cântare nouă, cântaţi-I frumos, cu strigăt de bucurie.
  4. Că drept este cuvântul Domnului şi toate lucrurile Lui întru credinţă.
  5. Iubeşte milostenia şi judecata, Domnul; de mila Domnului plin este pământul.
  6. Cu cuvântul Domnului cerurile s-au întărit şi cu duhul gurii Lui toată puterea lor.
  7. Adunat-a ca într-un burduf apele mării, pus-a în vistierii adâncurile.
  8. Să se teamă de Domnul tot pământul şi de El să se cutremure toii locuitorii lumii.
  9. Că El a zis şi s-au făcut, El a poruncit şi s-au zidit.
  10. Domnul risipeşte sfaturile neamurilor, leapădă gândurile popoarelor şi defaimă sfaturile căpeteniilor.
  11. Iar sfatul Domnului rămâne în veac, gândurile inimii Lui, din neam în neam.
  12. Fericit este neamul căruia Domnul este Dumnezeul lui, poporul pe care l-a ales de moştenire Lui.
  13. Din cer a privit Domnul, văzut-a pe toţi fiii oamenilor.
  14. Din locaşul Său, cel gata, privit-a spre toţi cei ce locuiesc pământul.
  15. Cel ce a zidit îndeosebi inimile lor, Cel ce pricepe toate lucrurile lor.
  16. Nu se mântuieşte împăratul cu oştire multă şi uriaşul nu se va mântui cu mulţimea tăriei lui.
  17. Mincinos este calul spre scăpare şi cu mulţimea puterii lui nu te va izbăvi.
  18. Iată ochii Domnului spre cei ce se tem de Dânsul, spre cei ce nădăjduiesc în mila Lui. Ca să izbăvească de moarte sufletele lor şi să-i hrănească pe ei în foamete.
  19. Şi sufletul nostru aşteaptă pe Domnul, că ajutorul şi apărătorul nostru este.
  20. Că în El se va veseli inima noastră şi în numele cel sfânt al Lui am nădăjduit.
  21. Fie, Doamne, mila Ta spre noi, precum am nădăjduit şi noi întru Tine.
  SURSA:bibliaortodoxa.ro
  Google
  Doamne ajuta-ne și ne miluiește pe noi păcătoșii.
  ……………..
  ✝️🙏🍁🌝🍂🌞🙏

  Apreciază

VA MULTUMESC !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.