SUFLET SI LUMINA !

8597„Problema cruciala a lumii nu e Economia, ci Credinta. Lumea occidentala o ignora, desi Credinta e singura care detine Raspunsul la toate problemele. Dar cu conditie , credinta omului in Dumnezeu sa fie tot atat de mare precum a fost si credinta comunismului in om”. Whittaker Chambers16ge3uq

…Si iata; Eu cu voi sunt in toate zilele,pana la Sfarsitul veacului.Amin.

( In.28,20}

Doamne,DUMNEZEULE,iarta-ma,pentru ce trebuia sa spun si nu am spus,pentru tot ce trebuia sa fac si nu am facut,pentru tot ce trebuia sa iubesc si nu am iubit.

Apara-mi te rog ,familia,caci restul nu e decat praf si vant.

Avem nevoie sa-L gasim pe Dumnezeu, iar El nu poate fi gasit in zgomot si neliniste. Dumnezeu este prieten cu linistea. Priviti cum natura – copacii, florile, iarba – cresc in liniste; stelele, luna si soarele, cum se misca in liniste… Avem nevoie de liniste ca sa putem atinge suflete.u9ouz8117hj (1)

Maica Teresa

MAMA,DUMNEZEU SA TE IERTE SI ODIHNEASCA IN LINISTE SI PACE !

 

LA MULTI ANI,2019 !

 

Reclame

5.523 de răspunsuri la SUFLET SI LUMINA !

 1. anitanna zice:
  „Stiu ca nu primesc niciodata mai mult decat pot sa duc,dar sincer…uneori as vrea ca CEL de SUS sa nu aiba chiar atat de multa incredere in mine.
  Maica Tereza.

  Bun venit !

  Indiferent de unde sunteti si unde va aflati in acest moment din aceasta zi,din dimineata lui 19.07.2018 , va rog sa pastrati flacara sperantei si CREDINTA , aprinsa in sufletele voastre .
  O zi a bucuriei ,a zambetului,a linistii !
  Astazi in calendar :
  Cuv. Macrina,sora Sf Vasile Cel Mare si Cuv. Die

  Aflarea moaştelor Sf. Cuv. Serafim de Sarov
  Sa aveti o zi binecuvamtata !
  A binecuvanta inseamna a invoca ca grija lui Dumnezeu sa se reverse peste cel la care ne gandim sau despre care vorbim cu recunostinta.
  O zi placuta cu bucurii si credinta in suflete !
  Doamne ajuta-ne !

  Apreciază

 2. anitanna zice:
  Psalmul 5
  1. Graiurile mele ascultă-le, Doamne! Înţelege strigarea mea!
  2. Ia aminte la glasul rugăciunii mele, Împăratul meu şi Dumnezeul meu, căci către Tine, mă voi ruga, Doamne!
  3. Dimineaţa vei auzi glasul meu; dimineaţa voi sta înaintea Ta şi mă vei vedea.
  4. Că Tu eşti Dumnezeu, Care nu voieşti fărădelegea, nici nu va locui lângă Tine cel ce vicleneşte.
  5. Nu vor sta călcătorii de lege în preajma ochilor Tăi. Urât-ai pe toţi cei ce lucrează fără de lege.
  6. Pierde-vei pe toţi cei ce grăiesc minciuna; pe ucigaş şi pe viclean îl urăşte Domnul.
  7. Iar eu, întru mulţimea milei Tale, voi intra în casa Ta, închina-mă-voi spre sfânt locaşul Tău, întru frica Ta.
  8. Doamne, povăţuieşte-mă întru dreptatea Ta din pricina duşmanilor mei! Îndreptează înaintea mea calea Ta.
  9. Că nu este în gura lor adevăr, inima lor este deşartă; groapă deschisă grumazul lor, cu limbile lor viclenesc.
  10. Judecă-i pe ei, Dumnezeule; să cadă din sfaturile lor; după mulţimea nelegiuirilor lor, alungă-i pe ei, că Te-au amărât, Doamne,
  11. şi să se veselească toţi cei ce nădăjduiesc întru Tine; în veac se vor bucura şi le vei fi lor sălaş şi se vor lăuda cu Tine toţi cei ce iubesc numele Tău.
  12. Că Tu vei binecuvânta pe cel drept, Doamne, căci cu arma bunei voiri ne-ai încununat pe noi
  Sursa:www.bibliaortodoxa.ro
  Sa aveti o zi binecuvantata !

  Doamne iarta-ne si ne ajuta !

  Apreciază

 3. anitanna zice:

  Principalul nu e gloria, nu e strălucirea, nu e ceea ce visam eu, ci puterea noastră de a îndura. Să ştii să-ţi porţi crucea şi să-ţi păstrezi credinţa. Eu cred şi sufăr mai puţin. Şi când mă gândesc la chemarea mea, nu mă mai tem de viaţă.
  ……………………………………………………
  Rugaciune la aprinderea candelei:

  Prea Sfântă şi de Viaţă Făcătoare Treime, primeşte dragostea mea înaintea Ta şi arde în focul Dumnezeirii Tale fărădelegile mele şi şterge mulţimea răutăţilor mele şi dă-le îngropării şi uitării Tale,
  Doamne. AMIN

  Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, fă bine primită lumina darului meu şi o du înaintea Fiului şi Dumnezeulului nostru pentru iertarea păcatelor noastre!
  AMIN.(sursa:manastirea Dervent).

  Dumnezeu sa te ierte mama draga ,tata drag !
  Odihna vesnica,liniste si pace celei care a fost Presbitera, mama,nasa,cumatra draga,RODICA SIMONA la 37 de ani de trecere in nefiinta !
  DUMNEZEU SA O IERTE !

  RUGACIUNEA DIMINETII.
  Slavă Ție, Împărate, Dumnezeule atotputernice, Care, cu purtarea Ta de grijă cea dumnezeiască și de oameni iubitoare, m-ai învrednicit pe mine, păcătosul și nevrednicul, a mă scula din somn și a dobândi intrare în casa Ta. Primește, Doamne, și glasul rugăciunii mele, ca și al sfintelor și înțelegătoarelor Tale puteri, și binevoiește ca, din inimă curată și cu duh de umilință, să Ți se aducă Ție laudă din necuratele mele buze; ca și eu să mă fac părtaș fecioarelor celor înțelepte, cu luminată făclia sufletului meu, și să Te slăvesc pe Tine, Dumnezeu-Cuvântul cel slăvit în Tatăl și în Duhul Sfânt. Amin

  Veniți să ne închinăm Împăratului nostru Dumnezeu!

  Veniți să ne închinăm și să cădem la Hristos, Împăratul nostru Dumnezeu!

  Veniți să ne închinăm și să cădem la Însuși Hrisos, Împăratul și Dumnezeul nostru (cu trei inchinăciuni)!


  O zi cu multumiri !
  O zi cu soare si senin,frumoasa si binecuvantata!

  Calendarul zilei:
  Cuviosii Simeon si Ioan Pustinicul;
  SF Prooroc Iezechiel;
  +Cuviosii Rafail si Partenie de la Agapia. veche.
  Suntem in Duminica a V-a dupa Rusalii;
  Ap.Romani 10,1-10;Ev.Matei 8,28-34;9,,1-Vindecarea celor doi demoni din tinutul Gadarei.
  O zi binecuvantata de DUMINICA !
  Doamne iarta-ne si ne ajuta !
  Iti multumim pentru toate darurile primite !

  Apreciază

 4. anitanna zice:
  SFINTII ZILEI  • Sfânta Mironosita Maria Magdalena
  • Sfânta Cuvioasa Mucenita Marcela
  Sfânta Maria Magdalena a fost uceniţă şi mironosiţă a Mântuitorului Iisus Hristos, cea dintâi şi cea mai mare dintre toate uceniţele şi purtătoarele de mir. Era din Galileea, din cetatea Magdala, de la hotarele Galileei cu Siria. Înainte de a-L întâlni pe Hristos-Domnul, ducea o viaţă de grele pătimiri. Mântuitorul a tămăduit-o de toată stricăciunea, luminându-i cugetul cu lumina unei noi vieţi, din dumnezeiasca dragoste. Din acea clipă, Maria s-a făcut următoare lui Hristos, slujindu-I cu credinţă. În clipa cea mai grea, a răstignirii, când Apostolii erau departe, Maria Magdalena a rămas lângă Crucea Mântuitorului, iar când Sfântul Trup al Domnului a fost aşezat în mormânt, ea l-a uns cu miresme, vărsând multe lacrimi. Maria Magdalena s-a învrednicit a fi cea dintâi care a primit de la înger vestea Învierii Domnului şi tot ea a fost prima persoană care L-a văzut pe Domnul Înviat. După Înălţarea la cer a Domnului, Sfânta Maria Magdalena a pornit alături de Sfinţii Apostoli în lupta plină de primejdii, pentru răspândirea credinţei. Tradiţia spune că a ajuns până la Roma, iar de acolo a ajuns la Efes, unde slujea Sfântului Apostol Ioan.
  Arh.Stefan Sfarghie
  http://www.ziarullumina.ro  https://i0.wp.com/i1171.photobucket.com/albums/r549
  /Ana_Mustata/Ana_Mustata008/ythdgio.jpg

  Doamne, Tu mi-ai dat curaj, acceptandu-mă.
  Fă-mă să sa-mi iubesc duşmanii aşa cum mă iubeşti Tu pe mine.
  Dă-ne, Doamne, tuturor, o parte din dragostea Ta neţărmurită, aşa ne vom putea iubi şi noi unii pe alţii.

  Apreciază

 5. anitanna zice:

  Sa ne rugam cu adevărat! ⛪🏰🕌❤️
  Dacă în viața dumneavoastră, lucrurile nu mai merg așa cum ar trebui, dacă nu vă găsiți liniștea, iar bunăstarea pare să se îndepărteze, citiți rugăciunea Sfintei Cruci 3 zile la rând și veți primi ajutorul mult așteptat.
  🌼🍀🏰🕌❤️⛪
  De mare ajutor în clipele grele!
  “Să învie Dumnezeu şi să se risipească vrăjmaşii Lui şi să fugă de la faţa Lui cei ce-L urăsc pe Dânsul. Să piară, cum piere fumul, cum se topeşte ceara de faţa focului, aşa să piară diavolii de la faţa celor ce-L iubesc pe Dumnezeu şi se însemnează cu semnul Crucii şi zic cu veselie
  Bucură-te, Preacinstită şi de viaţă purtătoare Cruce a Domnului, care alungi pe diavoli cu puterea Celui ce S-a răstignit pe tine, a Domnului nostru Iisus Hristos, şi S-a pogorât la iad şi a călcat puterea diavolului şi te-a dăruit nouă pe tine, Cinstită Crucea Sa, spre alungarea a tot pizmaşul.

  Îngrădeşte-mă, acoperă-mă şi mă păzeşte, Doamne, cu puterea Cinstitei şi de viaţă purtătoarei Tale Cruci, depărtând de la mine tot răul!
  🕌⛪
  În mâinile Tale, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul meu, Îţi încredinţez sufletul meu, păzeşte-mă, binecuvintează-mă, miluieşte-mă după mare mila Ta şi după mulţimea îndurărilor Tale şi viaţă veşnică îmi dăruieşte. Amin (de trei ori).”

  Citește aici rugăciunea care vindecă bolnavii!

  Apreciază

 6. anitanna zice:


  Bun venit in cafenea ! la Calendarul ortodox al zilei:
  Sf Brigitta patroana Europei (sarbatoare romano catolica)
  2019» Aducerea moastelor Sf. Sfintit Mc. Foca ;
  Sf.Mc.Apolinarie,Vitalie si Valeria.

  Sfântul Mucenic Foca este unul dintre cei patru Foca pomeniţi de sinaxar. El a trăit în Sinope, în zilele împăratului Traian, strălucind cu toate faptele bune şi cu petrecere neprihănită. Când a fost adus înaintea eparhului African şi întrebat de acesta dacă este creştin, el a mărturisit cu îndrăzneală credinţa în Domnul nostru Iisus Hristos. Atunci eparhul African hulind pe Hristos şi chinuindu-l pe Sfântul Foca, s-a făcut cutremur mare şi fără de veste, căzând el împreună cu slujitorii lui, au rămas fără suflare. Văzând femeia eparhului această minune, s-a înfricoşat şi s-a rugat sfântului, care l-a înviat pe African. După aceea, l-au dus la împăratul Traian şi, mărturisind Sfântul Foca pe Hristos, a fost spânzurat şi strujit, iar apoi băgat în var. Fiind pus într-o baie foarte fierbinte, mucenicul s-a rugat Domnului, apoi şi-a dat sufletul în mâinile Sale.
  Arh.Stefan Sfarghie

  In traditia popularã româneascã, se spunea cã ziua Sfântului Foca era o sãrbãtoare atât de mare încât ardeau pietrele din apã si o tineau pânã si turcii. Se obisnuia sã se lucreze numai pânã la prânz, cei ce nu respectau aceastã zi fiind condamnati sã le ardã grânele sau sã le fie cuprinse de pelagrã, sã se ardã pe trup, sã se îmbolnãveascã de friguri sau sã le fie trãsnite vitele. Cu acest prilej, nu era bine sã se dea foc din casã, sã se facã pãine în cuptor, sã se toarcã ori sã se scalde oamenii în râuri. Sfântul Foca era un crestin ce trãia în apropiere de portul turcesc Sinope, în timpul împãratului Traian. Era cunoscut ca un priceput grãdinar, care dãruia mereu sãracilor roadele pãmântului sãu. Dupã ce Traian a poruncit uciderea crestinilor, niste soldati romani veniti la Sinope au aflat curând despre Sfântul Foca, reusind sã ajungã la el cãtre searã. Fãrã a le mãrturisi cine este, Sfântul Foca le-a promis ostasilor cã îi va conduce dimineatã la crestinul grãdinar, invitându-i apoi în casã, dându-le sã mãnânce si îngrijindu-se sã le dea un loc de dormit. Dupã aceea, s-a strecurat afarã, si-a sãpat propria-i groapã si si-a petrecut întreaga noapte în rugãciune. În zorii zilei, Sfântul Foca a spus ostasilor cã el este crestinul cãutat de ei, i-a condus la mormântul pe care îl sãpase si a îngenuncheat pentru a i se tãia capul. În acest fel si-a dat sufletul în mâinile Domnului Sfântul Foca.
  Incepe fiecare zi cu Dumnezeu si vei fi binecuvantat intreaga zi !

  Bucurati-va de fiecare clipa si de tot ceea ce va poate umple inima de bucurie….
  Timpul nu sta pe loc.

  Sa ai o zi frumoasa,tu cel/cea care treci pe aici si ma citesti…cu SOARE in suflet si cu caldura in priviri !

  Sa ai o saptamana mai atfel alaturi de cei dragi !
  anitanna

  Apreciază

 7. anitanna zice:  Astazi,citim si ascultam ,Psalmul 7:
  Psalmul 7
  1. Doamne, Dumnezeul meu, în Tine am nădăjduit. Mântuieşte-mă de toţi cei ce mă prigonesc şi mă izbăveşte,
  2. Ca nu cumva să răpească sufletul meu ca un leu, nefiind cine să mă izbăvească, nici cine să mă mântuiască.
  3. Doamne, Dumnezeul meu, de am făcut aceasta, de este nedreptate în mâinile mele,
  4. De am răsplătit cu rău celor ce mi-au făcut mie rău şi de am jefuit pe vrăjmaşii mei fără temei,
  5. Să prigonească vrăjmaşul sufletul meu şi să-l prindă, să calce la pământ viaţa mea şi mărirea mea în ţărână să o aşeze.
  6. Scoală-Te, Doamne, întru mânia Ta, înalţă-Te până la hotarele vrăjmaşilor mei; scoală-Te, Doamne, Dumnezeul meu, cu porunca cu care ai poruncit
  7. Şi adunare de popoare Te va înconjura şi peste ea la înălţime Te întoarce.
  8. Domnul va judeca pe popoare; judecă-mă, Doamne, după dreptatea mea şi după nevinovăţia mea.
  9. Sfârşească-se răutatea păcătoşilor şi întăreşte pe cel drept, Cel ce cerci inimile şi rărunchii, Dumnezeule drepte.
  10. Ajutorul meu de la Dumnezeu, Cel ce mântuieşte pe cei drepţi la inimă.
  11. Dumnezeu este judecător drept, tare şi îndelung-răbdător şi nu se mânie în fiecare zi.
  12. De nu vă veţi întoarce, sabia Sa o va luci, arcul Său l-a încordat şi l-a pregătit
  13. Şi în el a gătit unelte de moarte; săgeţile Lui pentru cei ce ard le-a lucrat.
  14. Iată a poftit nedreptatea, a zămislit silnicia şi a născut nelegiuirea.
  15. Groapă a săpat şi a adâncit-o şi va cădea în groapa pe care a făcut-o.
  16. Să se întoarcă nedreptatea lui pe capul lui şi pe creştetul lui silnicia lui să se coboare.
  17. Lăuda-voi pe Domnul după dreptatea Lui şi voi cânta numele Domnului Celui Preaînalt.

  Psalmul 7 – Pentru cei ce s-au păgubit din pricina fricii, a groazei și a amenințării oamenilor celor rai.
  Dumnezeu sa ne miluieasca pe noi pacatosii !

  Apreciază

Vrei sa ne scrii ceva ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.