SUFLET SI LUMINA !

8597„Problema cruciala a lumii nu e Economia, ci Credinta. Lumea occidentala o ignora, desi Credinta e singura care detine Raspunsul la toate problemele. Dar cu conditie , credinta omului in Dumnezeu sa fie tot atat de mare precum a fost si credinta comunismului in om”. Whittaker Chambers16ge3uq

…Si iata; Eu cu voi sunt in toate zilele,pana la Sfarsitul veacului.Amin.

( In.28,20}

Doamne,DUMNEZEULE,iarta-ma,pentru ce trebuia sa spun si nu am spus,pentru tot ce trebuia sa fac si nu am facut,pentru tot ce trebuia sa iubesc si nu am iubit.

Apara-mi te rog ,familia,caci restul nu e decat praf si vant.

Avem nevoie sa-L gasim pe Dumnezeu, iar El nu poate fi gasit in zgomot si neliniste. Dumnezeu este prieten cu linistea. Priviti cum natura – copacii, florile, iarba – cresc in liniste; stelele, luna si soarele, cum se misca in liniste… Avem nevoie de liniste ca sa putem atinge suflete.u9ouz8117hj (1)Maica Teresa

SA NE RUGAM !

7.486 de răspunsuri la SUFLET SI LUMINA !

  1. anitanna zice:

    STIATI CA ?
    Răsăritul soarelui bucură tot ce e viu. În bucuria lor, cocoşii sunt cei mai zgomotoşi.” aforism de Valeriu Butulescu din Stepa memoriei

    Simbolizează curajul şi vigilenţa, dar şi aroganţă şi îngâmfarea,
    iar în Grecia antică se spunea despre el că
    salută soarele prin cântatul de dimineaţă.

    +Sf. m. Lucilian si Paula cu fiii lor
    (sarbatoare greco catolica)
    +Sf. m. Luchilian si a celor împreuna cu el patru prunci: Ipatie, Paul, Dionisie, Claudie si Paula fecioara si mucenita
    (sarbatoare ortodoxa)
    +Ss. Carol Lwanga
    (sarbatoare romano catolica)
    Celor care purtati numele vreuni sfant de astazi:
    La multi ani cu sanatate si numai bine !

    „Cand esti trist priveste spre cer…
    O stea se va naste .”
    autor necunoscut
    …………………..
    dar…si roaga-te !

    Multumeste ~!

    Este a 154-a zi din acest an;
    au mai ramas 211…
    Suntem in saptanmana a 22-a din an si au mai ramas 211 zile din el…
    .Soarele a rasarit la orele 5:31 si va apune la orele :20:56 s-a marit ziua…;
    e inceputul verii… ziua are 15 ore si peste si noaptea 9 ore….
    Va doresc o vara binecuvantata!
    Cafeneaua noastra este percum o inima ,ori ca o casa deschisa…in care dainuie iubirea sunt 15 ani de atunci..si-i vei gasi mereu usa deschisa.!
    Sa stiti ca doar cei care vin din inima pot atinge inima celor din cafenea…!
    Va imbratisez !
    Sa va fie weekendul cu liniste si bucurie,
    sanatate,
    liniste si lumina… ❤!
    Sa fiti iubite(i) si iubire !
    IERTATI !

    Apreciază

  2. anitanna zice:
    JXxE7AqCenoKl3L2GfD_5Txg6TaqTr5phU6rGcxiBQya2_9RCjmRfAiPETFhFz10
    Poate ca va intereseaza???sNOKey3HfRWLpeIAgyzLRamBIRSBHSLkQ5AHQcjzG3tWJatG-Hr-F5WPr8Ivf4A7
    E bine de stiut !
    Astazi.soarele a rasarit la orele 5:28 si va apune la orele 21.01 ;
    Au trecut 162 zile din an si au mai ramas 203 zile pana la sfarsitul acestuia;
    Suntem in a 24-a saptamana din an ;
    este zi de
    duminica ,maine…o noua saptamana din iunie..VARA-CIRESAR.. si a doua zi de din ea;Iar in cafenea o veti gasi in tonuri de rosu astazi si albastra maine……luni 12 iunie…
    Sa va fie cu liniste,bucurie,sanatate si triumf !
    Doamne ajuta-ne !
    Asa ca ,va invit si indemn,ca sa nu lasati nicio zi in care sa nu observati culorile care va inconjoara si ce efect au acestea asupra psihicului,dar mai mult va indemn sa va rugati CELUI DE SUS..fiindca dupa cum stim:
    NIHIL SINE DEO !


    Celor dragi plecati de langa noi,lacrimi,durere,dor si ruga pentru iertare de pacate !
    Sotului mei,parintilor,fratelui,bunicilor,cumnate si cumnati,verisori…alte rude si prieteni ,plecati sus la Domnul.
    DUMNEZEU SA VA ODIHNEASCA IN PACE IN LOC LUMINAT !
    Dumnezeu sa-i IERTE DE PACATE !
    Astzi,in calendarul ortodox:
    11 IUNIE,2023:
    Sf.Ap.Bartolomeu si Barnaba;
    Sf.Ier.LUCA ,Arhiepiscopul Crimeii
    Duminica intaia dupa Rusalii a Tuturor Sfintilor
    Ev Matei 10,32-33,37-38;19,27-30- Urmarea lui Hristos
    Lasata secului pentru Postul Sf Apostoli Petru si Pavel…maine 12 iunie.. -28 iunie 2023….

    Rugaciune catre Sfantul Luca al Crimeei
    sfantul-luca-al-crimeii
    Sfinte Ierarh marturisitor, invatatorule al adevarului si doctore fara de arginti Luca, tie plecam genunchii sufletului si ai trupului si cazand la cinstitele si tamaduitoarele tale moaste pe tine te rugam precum fiii pe tatal lor: auzi-ne pe noi, pacatosii, cinstite parinte, si du rugaciunea noastra la Milostivul si Iubitorul de oameni Dumnezeu, ca unul care stai inaintea Lui dimpreuna cu sfintii toti.
    Credem ca ne iubesti cu aceeasi dragoste cu care ai iubit pe fratii tai cand vietuiai in aceasta lume. Mestesugul doctorilor stapanind, in multe randuri cu ajutorul harului suferintele celor bolnavi ai vindecat, iar dupa cinstita ta adormire, Stapanul tuturor a aratat moastele tale izvor de tamaduire: ca felurite neputinte se vindeca si putere se daruieste celor ce cu evlavie le saruta si cer dumnezeiasca ta mijlocire. Pentru aceasta, ne rugam cu caldura tie, care ai primit harul tamaduirilor: pe fratele nostru (numele) cel bolnav si cumplit inviforat de suferinta cerceteaza-l si vindeca-l de neputinta ce-l stapaneste. Cu totul cinstite si preasfinte Parinte Luca, nadejde a celor bolnavi, care zac in patul durerii, nu uita de fratele nostru (numele) si daruieste-i vindecare, iar noua tuturor cele spre bucurie, ca si noi dimpreuna cu tine sa slavim pe Tatal si pe Fiul si pe Sfantul Duh, O Dumnezeire si O imparatie, acum si pururea si in vecii vecilor.
    Amin!

    Sursă foto: crestinortodox.ro
    ….
    Luca al Crimeei, doctor și Ierarh Sfânt Pr. Eugeniu Rogoti, 11 Iunie 2015
    În data de 11 iunie, Biserica Ortodoxă Română face pomenirea Sfântului Luca, Arhiepiscopul Crimeei, tămăduitor de boli și ajutător în necazuri. Sfântul Luca a fost un chirurg renumit și a trăit în cele mai cumplite vremuri ale instaurării regimului bolșevic. Credința și răbdarea de care a dat dovadă în timpul păstoririi în eparhiile pe care le-a condus, alături de operațiile făcute celor suferinzi, i-au adus recunoașterea atât printre credincioși, cât și printre autoritățile ateiste ale vremii. Astăzi toți ne închinăm lui, rugându-l să ne dăruiască sănătate trupului și sufletului.
    Sfântul Luca s-a născut în anul 1877, la 27 aprilie, în orășelul Kerci din Crimeea, în familia „provizorului” (așa erau numiți în Rusia țaristă far­maciștii) Felix Voino-Iasenețki, ca al patrulea din cei cinci copii. Tânărul Valentin a vrut să urmeze Medicina la Universitatea din Kiev, dar nu a reușit să treacă de examenul de admitere, așa că s-a preocupat de pictură și sculptură, o altă pasiune a sa, și a intrat la Drept, unde a studiat doar un an, luând decizia să revină la Medicină, căreia i-a dedicat apoi întreaga viață. După absolvirea facultății, care a coincis cu un război ruso-japonez, a ajuns medic la un spital de recuperare a ră­niților din orașul Cita, Siberia Orientală. Chiar dacă fusese șef de promoție, a declarat că vrea să fie medic de țară, să ajute oamenii care sunt în nevoi și pe care nu are cine să-i trateze. În Cita, în anul 1904, s-a căsătorit cu Ana Lanskaia, asistentă, pe care o cunoscuse fiind încă student la Kiev. Ulterior, soția l-a ajutat mult pe tânărul doctor în activitatea sa medicală. A ajuns mai târziu la o mică policlinică din Ardatov, în apropierea orașului Nijni-Novgorod, unde lucra câte 14-16 ore zilnic. A urmat apoi o perindare prin diferite spitale, mai mari sau mai mici, unde a ajutat oamenii cât a putut. În timpul acestor peregrinări li s-au născut primii doi copii, Mihail și Elena, în 1907 și 1908.
    Muncă, studiu și familie
    Confruntându-se în timpul lucrului cu pacienți din diferite regiuni rusești cu probleme legate de anestezie, Valentin Voino-Iasenețki începe să studieze foarte serios problematica anesteziei locale, începând redactarea unei teze de doctorat la Moscova. Din motive familiale, tânărul doctor a fost nevoit să întrerupă studiile și să profeseze în mai multe spitale din Rusia. În acest timp s-a născut Alexei, al treilea copil, în anul 1910, iar în 1913 al patrulea, pe nume Valentin. În 1915 a apărut cartea „Anestezia regională”, cu ilustrații ale autorului, care a fost și bază a tezei de doctorat. În 1916, soția Ana a fost diagnosticată cu tuberculoză, fapt pentru care Valentin a decis să se mute ca doctor în Tașkent, unde credea că se vor putea ameliora simptomele bolii, datorită climei calde. A ajuns acolo în 1917, lucrând în condiții foarte dificile. În acel an, când Rusia era încă în război, au început răscoalele și revoltele, iar mai apoi schimbarea regimului. Doctorul Valentin Felixovici Iasenețki-Voino (așa era notat numele lui atunci) își făcea datoria, chiar dacă acest fapt l-a dus spre o arestare. În aceste condiții, starea de sănătate a soției s-a înrăutățit, ea murind în octombrie 1919. Copiii, rămași fără mamă, cu vârste între 6 și 12 ani, au locuit după aceea la asistenta Sofia Belețkaia. După înființarea Universității din Turkestan, în anul 1920, decanul Facultății de Medicină i-a propus doctorului Voino-Iasenețki să se ocupe de Catedra de chirurgie.
    Doctor de suflete
    După moartea soției, doctorul Valentin a început să fie foarte atașat de activitatea bisericească din Tașkent, fapt pentru care Episcopul Inochentie i-a propus să devină preot, ceea ce s-a petrecut în luna februarie 1921. De atunci, părintele Valentin a început să meargă la spital și chiar la operații în reverendă, cu crucea de preot, așezând în sala de ope­rații o icoană a Maicii Domnului, în fața căreia se ruga, înainte de orice intervenție chirurgicală. Deoarece situația politică se agrava, iar preoții și ierarhii erau exilați sau întemnițați, părintele medic Valentin a fost hirotonit, în data 31 mai 1923, Episcop-vicar de Barnaul. La călugărie a primit numele Luca, în cinstea Sfântului Evanghelist, care a fost și medic, dar și pictor. La prima Liturghie ca arhiereu, în Tașkent, în data de 3 iunie, a spus la predică oamenilor care erau în catedrală: „Mie, preotului, care cu mâinile goale am apărat turma lui Hristos de o haită mare de lupi, Domnul mi-a dat o cârjă de fier, arhierească, și m-a întărit cu harul arhieresc în lupta pentru integritatea eparhiei”. În ziua următoare a fost exclus din universitate, iar pe 10 iunie arestat.
    Exilul și sfânta mărturisire
    Episcopul Luca a fost condamnat la exil în Siberia pentru doi ani. Drumul spre exil a fost groaznic, dar în tot acest timp sfântul doctor a făcut mai multe operații bolnavilor pe care i-a întâlnit în cale. După ce a refuzat să renunțe la practica binecuvântării cu semnul crucii a bolnavilor înainte de operație, a fost trimis în exil în ținuturile cele mai nordice. În 1926 a fost eliberat și s-a întors la Tașkent. În anul următor a fost numit Episcop de Râlsk-Kursk, apoi la Eleț-Orlovsk și Ijevsk. La scurt timp solicită conducerii bise­ricești să fie pensionat.
    În 1930, după un incident legat de sinuciderea unui fost coleg, profesor universitar, Episcopul Luca a fost din nou arestat și interogat foarte dur. Ca răspuns, Sfântul Luca a început greva foamei. A fost condamnat din nou la exil pentru trei ani în re­giunea Arhanghelsk. Acolo a lucrat din nou ca doctor, iar în 1933, atunci când i-au descoperit o tumoră, a plecat la Leningrad, pentru operație. După aceasta a revenit la Tașkent, unde a lucrat într-un mic spital. În 1934 i-a fost publicată cartea „Chirurgia afec­țiunilor purulente”, pentru care a primit mai târziu Premiul Stalin. Atunci când au început încarcerările politice din 1937, Sfântul Luca a fost din nou arestat și tor­tu­rat ca să recunoască acu­zațiile ce-i erau aduse. Pleacă pentru a treia oară în exil, în regiunea Krasnoiarsk din Siberia. În timpul războiului însă își reia activitatea chi­rurgicală și pe cea de ierarh, pre­dicând și făcând misiune, la în­ceput în Krasnoiarsk, apoi la Tambov, unde se mută cu spitalul.
    După război a primit mai multe distincții de stat și bisericești, cea mai mare fiind Premiul Stalin pentru elaborarea noilor metode chirurgicale în afecțiunile purulente.
    În 1946 a fost transferat în Crimeea și numit Arhiepiscop de Simferopol, unde luptă împotriva obiceiurilor rele ale clerului local. El învăța că inima preotului trebuie să fie ca un foc ce iradiază lumina Evangheliei și a dragostei pentru Cruce, prin cuvânt sau prin exemplul personal. Din cauza stării de sănătate nu a mai putut opera, dar consulta gratuit și ajuta medicii locali cu sfaturi din propria experiență. În acea perioadă a ajutat foarte mult cu rugăciunea, mulți oameni vindecându-se în acest fel.
    În 1956, Sfântul Luca a orbit complet, dar a continuat să săvârșească Liturghia, pe care o știa pe de rost, să predice și să conducă eparhia. S-a opus cât a putut închiderii bisericilor și oricărei prigoane din partea au­to­rităților. Încărcat de ani și de experiența unei vieți pline de mărturisire a Domnului Hristos, Arhiereul Luca s-a mutat la Domnul în data de 11 iunie 1961, mormântul său devenind foarte curând loc de pelerinaj și de vindecare. A fost canonizat în Biserica din Ucraina în anul 1995.
    Sfântul Luca al Crimeei în România
    În anul 2013, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât înscrierea numelui Sfântului Luca al Crimeei în calendarul Bisericii noastre, cu ziua de pomenire 11 iunie. Părticele din cinstitele sale moaște au ajuns în București la paraclisul Institutului Național de Endocrinologie „C.I. Parhon”, la Biserica Șerban-Vodă și la capela Spitalu­lui Clinic de Urgență Floreasca.
    sursa:Ziarul LUMINA ,net.
    Astazi,citim si ascultam,Psalmul 128:
    …………..il gasiti pe Google….ori YouTube….
    Psalmul 128,semnificatie :
    Pentru ca Dumnezeu să-i vindece pe oamenii care suferă de migrenă, de dureri de cap și să-i miluiască pe oamenii cei împietriți la inimă și lipsiți de discernământ, care îi mâhnesc pe cei sensibili.

    O zi binecuvantata alaturi de cei dragi si sa fiti IUBITI(E)!

    SUFLET SI LUMINA !

    JXxE7AqCenoKl3L2GfD_5Txg6TaqTr5phU6rGcxiBQya2_9RCjmRfAiPETFhFz10

    Apreciază

  3. anitanna zice:

    Azi,16 iulie 2023,este DUMINICA
    a 6-a dupa Rusalii… a Sf Parinti de la Sinodul al IV-lea Ec.
    Ev.Matei 9,1-8-Vindcare slabanogului din Capernaum
    Ev.Ioan 17,1-13-Rugaciunea lui Iisus
    ………………..
    Sf.Sfintit Mc. Atinoghen;
    Sf.Mc.Iulia
    La multi ani tuturor ce poarta aceste sfintite nume !

    Fie ca… Duhul Sfant sa se pogoare peste voi mereu…. cu intelepciune,iubire,rabdare,ingaduinta,lumina si multa liniste…
    Fiti iubite!

    ÎNCONJOARĂ-TE DE POZITIVITATE
    Una dintre legile nescrise ale universului face ca atunci când gândeşti negativ, atragi energiile negative şi ţi se întâmplă doar lucruri rele…
    Începe să crezi în tine şi în puterea ta de a-ţi modela destinul şi ai să vezi că lucrurile bune nu ţi se vor întâmpla, ci le vei crea tu pentru tine.
    Nu lăsa pe nimeni să îţi spună ce poţi si nu să faci, decide tu ce e mai bine pentru tine!
    Zi perfecta !
    Weekend frumos!
    https://anitanna.wordpress.com/vara-in-cafenea/

    Apreciază

  4. anitanna zice:


    Animacin1-1
    Psalmul 11…


    Buna dimineata!


    In calendarul ortodox,astazi:

    +SF.Mare Mc.si Tamaduitor Pantelimon
    Sfântul Pantelimon, pe numele real Pantoleon, a fost un martir din orașul Nicomidia al Bitiniei în timpul persecuției lui Dioclețian. El este considerat în Biserica Apuseană drept unul dintre cei Paisprezece ajutători și în Bisericile Orientale drept unul dintre Doctorii fără de arginți.
    Wikipedia
    Anul nașterii: 275 d.Hr., Nicomedia
    Data morții: 27 iulie 305 d.Hr., Nicomedia
    Locul înhumării: Catedrala din Saint-Denis, Saint-Denis, Franța
    Psalmul 11
    1. Mântuieşte-mă, Doamne, că a lipsit cel cuvios, că s-a împuţinat adevărul de la fiii oamenilor.
    2. Deşertăciuni a grăit fiecare către aproapele său, buze viclene în inimă şi în inimă rele au grăit.
    3. Pierde-va Domnul toate buzele cele viclene şi limba cea plină de mândrie.
    4. Pe cei ce au zis: „Cu limba noastră ne vom mări, căci buzele noastre la noi sunt; cine ne este Domn?”
    5. Pentru necazul săracilor şi suspinul nenorociţilor, acum Mă voi scula, zice Domnul; le voi aduce lor mântuirea şi le voi vorbi pe faţă.
    6. Cuvintele Domnului, cuvinte curate, argint lămurit în foc, curăţat de pământ, curăţat de şapte ori.
    7. Tu, Doamne, ne vei păzi şi ne vei feri de neamul acesta în veac.
    8. Căci, atunci când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiţii mişună pretutindeni.
    sursa:www.bibliaortodoxa.ro
    Psalmul 11 – Pentru oamenii bolnavi cu mintea, care au răutate și îi vatămă pe alții.

    Dragilor…sa ne rugam Maicutei Sfinte pentru poporul nostru si alte popoare greu incercate in aceste zile de cosmar si iad , pentru noi,romanii care au patimit mult dupa navalirea apelor si si-au pierdut unii vietile si toata agoniseala de-o viata !
    Sa ne rugam pentru iertare , pacea si iubirea dintre noi!
    Ca tare mai suntem dezbinati!
    Doamne ajuta-ne,iarta-ne si fii cu noi !
    O zi dejoi verde ca in cafenea si cu triumf,liniste si pace pe pamant !
    Sa fiti iubire !
    Tu,cel/cea care esti trecator/oare pe acest blog si citesti gandurile lasate,singurul calator in timp,inainte,inapoi,in viitor…
    Ia gandul bun, primitor lasat aici, te rog,accepta-l si da-l si altora !

    O zi de j0i binecuvantata!
    Sa fiti iubire !

    Apreciază

  5. anitanna zice:



    In calendar astazi:
    28.07.2021:


    +Sf Ap.si diaconi:Pohor,Nicanor,Timon si Parmena;
    +Sf.Cuv.Pavel de la Xiropotamu.
    Sfinţii Apostoli şi Diaconi Prohor, Nicanor, Timon şi Parmena fac parte din Cei 70 de Apostoli, fiind şi primii diaconi hirotoniţi alături de Sfântul Ştefan, întâiul mucenic, de Sfântul Filip şi de Nicolae, care nu este scris în rândul sfinţilor. Sfântul Prohor l-a însoţit pe Sfântul Apostol Petru în călătoriile sale, fiind hirotonit Episcop în Nicomidia. După Adormirea Maicii Domnului, i-a fost alături Sfântului Apostol Ioan, chiar şi în surghiunul din insula Patmos, ajutându-l la scrierea cărţilor sale. A fost omorât de păgâni în timp ce propovăduia în Antiohia. Sfântul Nicanor a fost ucis în aceeaşi zi cu Sfântul Ştefan, fiind o zi de prigoană împotriva Bisericii din Ierusalim, încât toţi credincioşii, afară de Apostoli, au fugit prin Iudeea şi prin Samaria. Sfântul Timon a fost aşezat de Sfinţii Apostoli Episcop de Bostra, în Arabia, fiind răstignit pe cruce. Sfântul Parmena şi-a împlinit şi el slujba încredinţată lui de Apostoli, propovăduind credinţa în Hristos, şi a murit tot de moarte mucenicească, fiind îngropat de Apostoli.
    (Diac. George Aniculoaie)
    sursa:www.ziarullumina.ro/sf-ap-si-diaconi.

    Filmul video il gasiti pe You Tube….
    Astazi,citim si ascultam,Psalmul 12..
    Psalmul 12 – Pentru cei ce suferă din pricina ficatului.
    Psalmul 12
    1. Până când, Doamne, mă vei uita până în sfârşit? Până când vei întoarce fata Ta de la mine?
    2. Până când voi grămădi gânduri în sufletul meu, durere în inima mea ziua şi noaptea?
    3. Până când se va înălţa vrăjmaşul meu împotriva mea?
    4. Caută, auzi-mă, Doamne, Dumnezeul meu, luminează ochii mei, ca nu cumva să adorm întru moarte,
    5. Ca nu cumva să zică vrăjmaşul meu: „Întăritu-m-am asupra lui”. Cei ce mă necăjesc se vor bucura de mă voi clătina.
    6. Iar eu spre mila Ta am nădăjduit; bucura-se-va inima mea de mântuirea Ta; cânta-voi Domnului, Celui ce mi-a făcut bine şi voi cânta numele Domnului Celui Preaînalt.
    sursa:www.bibliaortodoxa.ro
    „Va rataciti nestiind Scripturile,nici puterea lui Dumnezeu.”
    Matei,22-29
    ” Slava lui Dumnezeu pentru toate ” !
    Sa ne rugam si sa fim smeriti!
    Doamne ajuta-ne si ne miluieste !
    Doamne iarta-ne !

    Apreciază

  6. anitanna zice:

    Au trecut 251 zile din an si au mai ramas ,114 zile asa ca, bucurati-va de lucrurile marunte care apar ,se ivesc in viata noastra,fiindca dupa trecerea timpului,s-ar putea sa constatati ca ele erau chiar importante… !
    O zi de sfanta duminica dinaintea Inaltarii Sfintei Cruci cu liniste cu triumf a luminii asupra intunericului…
    a binelui asupra raului…
    si cu binecuvantari dragi !
    In aceasta duminica in bisericile ortodoxe se va citi Ev.Ioan 3,13-17…Convorbirea lui Iisus cu Nicodim…
    Ajuta-ne ,Doamne !
    Suntem in a 37-a saptamana din an…
    Soarele a rasarit la orele 6:40 si va apune la orele 19:29
    La multi ani celor nascuti astazi… 10 septembrie…!


    La multi ani fata mea draga si iubita !
    Dumnezeu sa te ocroteasca si pazeasca pe drumul vietii… !

    Azi in calendar:
    Duminica :
    1o septembrie :

    +Sf. Mc. Minodora, Mitrodora si Nimfodora din Bitinia
    (sarbatoare ortodoxa)
    2023:
    +Sf. Nicolae din Tolentino
    (sarbatoare romano catolica)
    2023:
    +Sf. Mc. Minodora, Mitrodora si Nimfodora
    (sarbatoare greco catolica)


    Astazi,am aprins o lumanare si pentru cei dragi plecati de langa noi, sotului meu drag,mama,tata,bunici,frate,cumnat,matusi ,unchi,prieteni dragi,fini ….si m-am rugat pentru odihna lor vesnica si iertarea de pacate !
    Dumnezeu sa-i ierte si odihneasca in loc de verdeata si lumina de unde a fugit toata intristarea si chinul… !



    O zi cu binecuvantari si senin sufletesc!
    O zi cu binecuvantari de sanatate si fericire..cu zambete si bucurii !
    O zi in nuante de multrosu ca e duminica iubirii,a relaxarii…si nu lasati ca sa va fie furata…. si ea !
    Weekend placut!
    Amin!
    Multumim ,Doamne pentru tot si toate si pentru aceasta zi pe care a facut-o dreapta Ta si o cerceteaza pe ea!
    Sa fim binecuvantate,i si …IUBIRE !

    Apreciază

  7. anitanna zice:

    Buna dimineata o zi cu soare si binecuvantare !

    Sufletul omului suportă multe, dar cel mai greu suportă dorul.

    Dorul acela care în tăcere se simte mai greu decât orice durere fizică.”

    ………………………………………..
    Buna dimineata si bun venit !
    Suntem aici pentru tine !
    Astazi in calendar:…
    invinerea portocalie din cafeneaua noastra:
    A 300-a zi din anul din care au mai ramas 65 de zile si care ne apropie de Nasterea Mantuitorului-Craciun…peste 58 de zile …

    Ho,ho,ho….

    27 octombrie 2023
    + Sf..Cuv.Dimitrie cel Nou,Ocrotitorul Bucurestilor
    (ale carui moaste se afla la Catedrala Patriarhala).
    +Sf.Mc.Nestor
    Celor care purtati aceste sfinte nume:
    Astazi,La multi ani sanatosi si cu multa fericire ,bucurie ,lumina si pace sufleteasca !

    In viata nu se programeaza nimic.
    Daca trebuie sa se intample ceva,se intampla !
    Doamne ocroteste-ne,apara-ne si ne miluieste !
    Doamne iti multumim si pentru ziua aceasta !
    Sa aveti o zi binecuvantata !

    Celor plecati de langa noi…aprindem o lumanare-candela si ne rugam…si nu-i vom uita niciodata !
    Vor fi mereu prezenti in sufletele noastre !
    Odihna vesnica in pace si lumina!
    Dumnezeu sa le ierte pacatele !
    Dumnezeu sa le lumineze calea…. !


    BINECUVANTATA SA VA FIE ACEASTA ZI DE SFANTA VINERI I !
    Sa fiti iubire!
    Domnul sa ne apere,ocroteasca cu iubirea Lui !
    Doamne ajuta-ne !

    Apreciază

  8. anitanna zice:

    Buna dimineata,om bun si frumos la suflet!
    Bun venit pe agina sufletului si in cea de a 302-a zi din an…
    Au mai ramas 63 de zile pana la sfarsitul lui…
    Se naste ,Mantuitorul nostru ,IISUS HRISTOS peste 56 de zile….


    Astazi este zi de vineri,linistita cu bucuria sosirii weekendu-lui cred ca pentru fiecare…,calduta,insorita,placuta…:
    ….este penultima zi din Brumarel care cu zile lui reci ori mai calde, cu sfinte si importante sarbatori de suflet, ,cu neschimbare de ora ,cu cutremuratul pamantului usor….cu mitinguri,pandemie,cu oameni dragi plecati de langa noi din varii motive…cu zambete,lacrimi,dureri,necazuri,neajunsuri ori la altii bucurii ,fericii si impliniri…ca asta e viata ….. iata ca a trecut !
    In calendar :
    29 octombrie 2021:
    +Sf.Cuv.Anastasia Romana;

    Viaţa Sfintei Marei Mucenițe Anastasia Romana
    În vremea împăraţilor Deciu şi Valerian şi a ighemonului Prov, era o mănăstire mică de fecioare în apropiere de cetatea Romei. Această mănăstire se afla la un loc deosebit şi neştiut, având câteva călugăriţe îmbunătăţite, între care era şi egumena Sofia, bătrână şi desăvârşită în fapte bune. În acea mănăstire se afla şi fericita fecioară Anastasia, de prin părţile Romei, care, rămânând orfană de părinţi la vârsta de trei ani, a fost luată de bătrâna Sofia, care a crescut-o în mănăstire, învăţând-o toate faptele bune, încât le covârşea pe toate celelalte fecioare, nu numai în frumuseţe, dar şi în post, în nevoinţe şi în toate celelalte osteneli. Ajungând cu vârsta aproape de douăzeci de ani şi aflând unii cetăţeni de frumuseţea ei, au dorit ca s-o ia în căsătorie şi foarte mult se sârguiau pentru acest lucru. Dar sfânta fecioară, socotindu-le pe toate deşertăciune, s-a făcut mireasă lui Hristos, păzindu-şi fecioria, priveghind ziua şi noaptea în rugăciuni. …
    http://www.doxologia.ro

    +Sf Cuv. Avramie si nepoata sa,Maria


    Celor care purtati aceste sfinte nume si care va sarbatoriti ceva special in viata voastra astazi….va spunem un sincer si placut:
    La multi ani !
    Cu sanatate si bucurii si fara pandemie si certificat verde!
    Cu libertate,normalitate!



    ……………………………………………………………………

    Pentru cei dragi plecati de langa noi…sot drag,mama,tata,bunci,frate,cumnat ,matusi,unchi,prieteni,…
    Dumnezeu sa va ierte !
    Nu va voi uita niciodata !
    Sa va odihneasca si lumineze calea ,Bunul Dumnezeu idn ceruri ,in vesnicie !

    …………………………………………………….



    …………………………………………


    Maine…..6 ani de la tragedia de la Clubul Colectiv,ani de chin ,durere pe viata
    pentru cei care au supravietuit,de jale si durere, altii chinuri
    ….pentru cei 65 de tineri arsi din Colectiv.. PIOS OMAGIU
    si DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA !
    Dumnezeu sa-i ierte !

    …………………………………………………………………


    BINECUVANTATA SA VA FIE ACEASTA ZI DE SFANTA VINERI I !
    Sa fiti iubire!
    Domnul sa ne apere,ocroteasca cu iubirea Lui !
    Doamne ajuta-ne !

    Apreciază

  9. anitanna zice:

    Zi cu sanatate si multa bucurie!

    Dumnezeu sa ne ierte pe cei dragi plecati de langa noi..astazi este sambata mortilor…sunt Mosii de toamna !

    Odihna vesnica in lumina si pace~!

    Doamne ajuta !

    ……………

    Astazi,in calendarul ortodox:
    ….urmeaza,maine,in calendarul ortodox , Duminica a 22-a dupa Rusalii…, de 5 noiembrie,Ev.LUCA 16,19-31- Bogatului nemilostiv si saracul Lazar.
    Astazi,in calendar:
    Sambata ,4 noiembrie 2023:
    + Sf.Cuv. Ioanichie cel Mare;

    + Sf.Cuv.Gheorghe Marturisitorul din Drama :

    Cuviosul Părinte Gheorghe s-a născut în anul 1901, în orașul Arghiropolis din ținutul Pontului (astăzi Gümüșhane, Turcia), ca fiu al unor evlavioși creștini, Sava și Sofia Karslidis. La botez a primit numele Atanasie, dar de mic a rămas orfan de ambii părinți, încât a fost crescut, împreună cu un frate mai mare și o soră, de bunica din partea tatălui. Aceasta a sădit în inima lor dragostea de Dumnezeu și de sfintele slujbe ale Bisericii, ducându-i uneori și în pelerinaj la vestita Mănăstire Panaghia Sumela din Pont, pe atunci o vatră monahală înfloritoare. După moartea bunicii sale, care i-a dat ca binecuvântare o icoană a Maicii Domnului, de care Cuviosul nu se va despărți toată viața, el a plecat împreună cu bunicul său din orașul natal spre Erzurum (Turcia), apoi spre Tbilisi (Georgia)
    sursa:doxologia.ro

    https://anitanna.files.wordpress.com/2018/10
    Zi binecuvantata cu senin sufletesc!

    Apreciază

  10. Pingback: ESTE A 342-A ZI DIN-ACEEASI CAFENEA-SI ANUL 2023! | CAFENEAUA NOASTRA !

  11. anitanna zice:
    Buna dimineata!
    O saptamana reusita,buna…cu tot ce se poate frumos in ea va doresc la fiecare !

    CALENDARUL ZILEI….DESPRE SUFLET!


    Am fost si pe aici si am lasat ceva tot pentru voi…
    La mine este cer acoperit si ceata…
    Acum sunt – 1 gra dar resimtite ca – 3…. si vant care adie cu 10 km/h dinspre sud ,ne spun ,atentioneaza cei de la meteo Galati…
    Vom avea si soare dar mai tarzior…;
    La pranz vom avea 7 grade..;
    Soarele a rasarit la Galati pe la 7:43 si va apune la 16:26…creste ziua….
    In aceasta parte de tara vremea este in incalzire si nu va ninge de sarbatori dupa prognoza data…,mare pacat !
    va fi un alt Craciun fara zapada …
    Zi buna langa cei dragi si buni !
    Celor care va sarbatoriti azi,la multi ani !
    In calendar astazi:
    Lunea albastra la ni,18 decembrie 2023:
    +Sf.Cuv.Daniil Sihastrul
    Sf.Mc.Sebastian si Zoe.
    Sf.Ier.Modest al Ierusalimului
    cu ale lor sfinte rugaciuni,Doamne,IIsuse Hristoase,Fiul lui Dumnezeu,miluieste-ne pe noi pacatosii !
    Zi buna !
    Dezlegare la peste
    Saptamana a 51-a din acest an sa ne fie tot binecuvantata !
    Sa auxzim doar de bine !

    CALENDARUL ZILEI….DESPRE SUFLET!


    Apreciază

BUN VENIT IN CAFENEAUA NOASTRA !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.