DIVERSE STIRI SI INFO…… :

Această prezentare necesită JavaScript.

Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu îmi este superior prin ceva. De aceea încerc să învăţ câte ceva pe lângă fiecare.
Sigmund Freud

Imaginile din Galeria de sus sunt preluate de pe GOOGLE  si alte  suse net … informatiile  din  ziare si reviste de specialitate.

BUN VENIT LA STIRILE ZILEI !q_54t9taqf_1k3hpdaaymg9xfhu52259yvvilgy62jfmdk2ddehqug

4.633 de răspunsuri la DIVERSE STIRI SI INFO…… :

 1. anitanna zice:

   photo 5fa9444a-1fdc-48f6-9b12-9bc9a3019695.jpg Seara buna ,suflete dragi!

  Apreciază

 2. anitanna zice:

  Buna dimineata dintr-un loc infernal cu viscol,zapada multa cazuta si ger de – 12 grade afara…..
  Viscolul care a inceput ieri, miercuri dimineata ,ni s-a spus la tv ca nu va fi la fel de puternic ca cel precedent, ca va fi mult mai scurt si va afecta o zona mai restransa, a comunicat: directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, intr-un comandament de iarna reunit la Palatul Victoria, sub conducerea vicepremierului Liviu Dragnea.

  Acesta a precizat ca de miercuri seara se va restrange numarul judetelor aflate sub incidenta Codului Portocaliu de ninsori si viscol valabil pentru 14 judete si Capitala, intre orele 06.00 – 23.00.

  Acesta a precizat ca un cod rosu se va emite doar daca sunt reunite trei conditii: strat de zapada de peste 50 de centimetri, intesitate a ninsorilor de peste 10-15 cm pe ora si vant cu viteza peste 80 – 90 km pe ora. „Daca nu sunt indeplinite conditiile, nu se emite”, a subliniat Ion Sandu.

  Potrivit directorului ANM, joi, in jurul pranzului, vor fi ridicate avertizarile Cod galen si portocaliu.
  In plus, viteza vantului va scadea rapid, pana la 40-45 km/ora, iar ninsorile vor inceta joi la pranz.
  In Bucuresti, joi dupa-amiaza se va inregistra viscol, dar „mai slab decat sambata trecuta”.,viscolul,ninsoarea abundenta a inchis si scolile..

  Apreciază

 3. anitanna zice:

  A murit marioara Murarascu…realizatoare de emisiuni folclorice.
  MARIOARA MURARESCU a murit, la 66 de ani, după o îndelungată suferinţă. MARIOARA MURARESCU, faimoasa realizatoare de programe folclorice de la postul public de televiziune, printre care emisiunea „TEZAUR FOLCLORIC”, a murit joi noapte, 30 ianuarie 2014, potrivit jurnaluldenordvest.ro. MARIOARA MURARESCU era internată de mai bine de şase luni în spital, suferind de cancer.

  Dumnezeu sa o ierte!
  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/marioara-murarescu-marioara-murarescu_1370294.html#ixzz2rz5oXwx3
  Follow us: @realitatea on Twitter

  Apreciază

  • ADI zice:

   Dumnezeu s-o odihneasca in pace, langa ingerii lui!

   AUTOR ANONIM

   FOLCLOR

   Nu învăţăm nimic, din nici o dramă
   Ne indignăm, aprindem lumînări
   Facem orice să fim băgaţi în seamă

   Toţi acuzăm şi punem întrebări.
   Epidemie grea, de neamuri proaste
   Ca drojdia pe fundul de pahar
   Ne bucurăm în taină de năpaste

   Ca la cutremur Domnii din Fanar.
   A
   mai căzut un avion? Ce bine!
   Prilej de certuri la televizor
   Iar defilează clovni şi paţachine

   Ţin predici, vai, unui întreg popor!
   Ni
   se deşartă tone de palavre
   În casele cu frigider pustiu
   Ne zgîrie pe creier nişte javre

   Chiar morţii îşi fac cruce în sicriu.
   Dar
   ce e oare ţara noastră dragă
   Decît un avion, căzut în munţi?
   Nu îi mai căutaţi cutia neagră –

   Au luat-o hoţii şi o vînd la nunţi.
   Nu e de vină, nimeni, niciodată
   Arareori, cîte-un Acar Păun.
   Batista pe ţambal s-a pus îndată

   Şi plîngem cu baloane de săpun.
   Avem un nou Drapel: e Muşamaua
   Ce-nlocuieşte steagul Tricolor.
   Ni s-a schimbat şi Imnul: e Maneaua

   Şi uite-aşa dispare un popor…
   Această ţară zilnic pică Bac-ul
   Harababură! Haos! Aaoleu!
   De-un sfert de veac dăm îndărăt ca racul

   Şi nu ne mai suportă Dumnezeu.
   Pe cei plătiţi să-şi facă datoria
   Îi doare-n cot, sînt nesimţiţi şi proşti

   Nu-i poţi schimba – îi apără Mafia
   După maşini şi vile-i recunoşti.
   Încrengături de rude şi amante
   Sufocă-ntregul Aparat de Stat
   Blindaţi cu grade şi hîrtii savante

   Toţi impostorii au un doctorat.
   La prima criză, au căzut grămadă
   Ca şobolanii fug, sînt panicaţi
   O fată degerată în zăpadă

   I-a ruşinat pe cei mai mari bărbaţi
   Azi, Dumnezeu le-a pus oglinda-n faţă
   Ei nu sînt nimeni, doar nişte yes-meni

   Acum se rupe pojghiţa de ghiaţă
   Ei au murit, de fapt, în Apuseni!
   ROMATSA, SMURDUL, STS şi ISU
   Ventuze de bani publici, scoşi din bir
   Ce faliment! Le-a înghiţit abisu’!

   S-au dus, în marş forţat, la cimitir!
   A
   trebuit să cadă o rugină
   În locul unde Horea a fost prins
   Şi-n putregaiul ăsta, o lumină

   Fulgerător, în ţară s-a aprins.
   Aceste 7 ore blestemate
   I-au deşteptat, în fine, pe români
   În gardă, toţi! Aşa nu se mai poate!

   La puşcărie cu aceşti păgîni!
   Demisia! Căraţi-vă, cu toţii!
   Demisia! Cît mai puteţi s-o daţi!

   Un simplu pădurar a dat cu hoţii
   De toţi pereţii Munţilor Carpaţi.
   Nişte netrebnici, puşi pe jaf şi chefuri
   Minţind că-s „frecventabili”, „democraţi”

   Ne-au amputat din pensii şi din lefuri
   Dar ei trăiau ca nişte îmbuibaţi.
   Teroarea nepăsării şi-a prostiei
   A luat sfîrşit, nu mai putem răbda.
   Începe primăvara României

   Şi-a răsărit, pe locul tragediei
   Un ghiocel, sub mantia de nea.

   Apreciază

 4. anitanna zice:

  Tentaţia cafelei
  Autor Ovidiu Badea

  „Neagră precum diavolul, fierbinte ca iadul, pură ca un înger şi dulce ca dragostea.” (Talleyrand)

  George Steiner a sugerat la un moment dat (într-o conferinţă despre Europa, dacă îmi amintesc eu bine) că ar trebui scrisă o istorie a lumii luând în considerare distribuţia cafenelelor în marile oraşe ale lumii. Într-adevăr, istoria cafelei este fascinantă, întocmai ca licoarea însăşi. Sultani, şeici, colonişti, stăpâni şi sclavi, intrigi politice, ştiinţă şi creativitate, negustori veneţieni, luptă pentru putere şi bogăţie, seducţie – toate aceste elemente pot fi găsite în povestea acestei băuturi care ocupă locul al doilea în lume, ca importanţă economică, imediat în urma petrolului.

  Şeicul şi caprele hiper-active

  Desigur, începutul folosirii cafelei este legendar. Se spune că, prin secolul al IX-lea, în Etiopia, un păstor de capre pe nume Kaldi a observat că animalele din turma sa devin hiper-active după ce mănâncă bobiţele roşii care cresc într-un anumit arbust. A gustat şi el din aceste bobiţe şi exuberanţa care l-a cuprins l-a făcut să ducă fructele unui călugăr aflat într-o mânăstire din apropiere. Călugărul a respins categoric utilizarea bobiţelor şi le-a aruncat în foc. O aromă puternică şi plăcută s-a ridicat în aer, atrăgându-i şi pe ceilalţi călugări. Pentru a scăpa de parfumul ameţitor, călugărul a luat boabele prajite şi le-a aruncat într-o cană cu apă fierbinte. Şi astfel a apărut prima ceaşcă de cafea din lume. Călugării au descoperit că acest lichid aromat şi stimulator le poate prelungi orele de meditaţie şi rugăciune.

  O altă legendă atribuie descoperirea cafelei şeicului Omar din Mocha, Yemen, care, exilat fiind într-o peşteră, a încercat să mănânce din fructele arbuştilor de pădure aflaţi în apropiere dar a descoperit că sunt amare. Pentru a le îmbunătăţi gustul, le-a prăjit şi le-a fiert, preparând o băutură parfumată şi revitalizantă care l-a menţinut în viaţă. Povestea “medicamentului minune” a ajuns la Mocha, Omar fiind rechemat printre oameni şi făcut sfânt.

  Cafeaua la români

  Obiceiul de a bea cafea în Ţările Române este de influenţă turcească. Prima cafenea a fost deschisă la Bucureşti, în 1667, de către Kara Hamie, un ienicer turc. Clădirea există şi astăzi în Bucureşti, în faţa Hanului lui Manuc. În documente este amintită existenţa unei cafenele pe Podul Beilicului (Calea Şerban Vodă de astăzi), unde veneau delegaţiile oficiale turceşti, iar băile publice din Bucureşti aveau, încă din acele timpuri, camere pentru cafea. Mai târziu, pe la jumătatea secolului XIX, cea mai cunoscută a fost Cafeneaua Fialkowski, de pe strada Câmpineanu, aflată în apropierea Teatrului Naţional, deţinută de un polonez românizat. Cafeneaua sa era frecventată de oamenii de seamă ai acelor timpuri care puteau să consume cafea, ciocolată sau ceai şi să se delecteze cu jurnale franţuzeşti, germane şi româneşti.

  Sănătate şi adrenalină

  Spre deosebire de ceai, atracţia cafelei este mai asemănătoare pasiunii violente. Ceaiul este ca un prieten vechi, de nădejde: te întâlneşti cu el şi i te destăinui. Riscurile nu sunt mari. Din contră, cafeaua te ademeneşte prin parfum şi poate fi exact aşa cum o doreşti (sau cum nu o doreşti): poate fi senzuală (cafea cu frişcă), puternică (espresso), ameţitoare (cu rom); poate fi ocazională sau zilnică; îţi consumă calciul din organism, dă dependenţă şi favorizează problemele renale; e energizantă, ajută memoria şi concentrarea, are antioxidanţi puternici, creşte adrenalina şi te bagă în priză.

  Prietenii de la Conştiinţa m-au invitat din nou să vorbesc în public. De data aceasta, voi vorbi despre cafea, la începutul lunii octombrie. Vă invit să vorbim despre pasiune şi să ne bucurăm de aroma „neagră” a cafelei!

  Apreciază

 5. ADI zice:

  Prostia: un nou salt pe scara evolutiei

  Inteligența speciei umane e în scădere, susțin cercetătorii Universității Stanford.Sau, mai direct spus: oamenii devin tot mai proști. “Cercetătorii de la Stanford susțin că mozaicul complex de gene care ne conferă capacitățile intelectuale este deosebit de vulnerabil la mutații, iar aceste mutații nu mai sunt eliminate acum prin selecție naturală, deoarece, în societatea modernă, nu mai avem atâta nevoie de inteligență pentru a ne asigura supraviețuirea. Reducerea inteligenței va fi suplinită de dezvoltarea tehnologiei, cred specialiștii”, scrie Descoperă.ro, citând Mail Online. Ceea ce înseamnă că, la un moment dat, în viitor, fierul de călcat va deveni mai inteligent decât persoana care îl folosește. Dar mai poate semna și că elevii români care nu au luat BAC-ul sunt mai evoluați decât ceilalți.
  Interesant este că ipoteza cercetătorilor de la Stanford nu este nouă: în urmă cu doi ani, românul Constantin Crețan, publica o carte în care susținea exact același lucru. În volumul De la maimuţa sălbatică la maimuţa domestică, publicat în septembrie 2010, Crețan susține că “omul modern se confruntă cu cea mai profundă dramă posibilă, dramă ce îl va face să piardă bătălia cu civilizaţia: involuţia creierului. Potrivit teoriei sale, cea mai inteligentă persoană a trăit în pre-istorie: este vorba de omul de Cro-Magnon. De atunci şi până acum creierul uman s-a micşorat simţitor, ca urmare a scăderii presiunii de selecție. În aceste condiţii, inteligenţa medie a omului modern a ajuns doar o rămăşiţă a celei a omului paleolitic”. (webcultura)

  Apreciază

 6. anitanna zice:

  Gheaţa care încă acoperă multe dintre trotuarele din Galaţi a dus la o creştere a numărului de persoane care au venit la spital cu fracturi, luxaţii şi entorse. De duminică şi până luni dimineaţă, aproape 30 de gălăţeni, majoritatea vârstnici, au fost consultaţi şi au primit tratament la serviciul Urgenţe Ortopedie al Spitalului Judeţean. Şi în decursul zilei de sâmbătă, un număr similar de gălăţeni a venit la spital cu probleme similare. Deşi vorbim de câteva zeci de cazuri, datele comparative arată faptul că faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul accidentelor produse de alunecările pe gheaţă s-a înjumătăţit.
  Mare-i minunea ta, Doamne!...masini si parcare deszapezite! 01.02.2014 .
  mare iti e gradina Doamne.. am vazut si fata blocului curatata pe o mica potriune ,desigur…semne bune!>

  Apreciază

 7. anitanna zice:

  Actorul este invitat de primarul Radu Mazăre să participe la carnavalul de la Mamaia și deja și-a confirmat prezența. Halit Ergec îl va întruchipa pe Baiazid pe carul alegoric, iar Radu Mazăre va fi Ştefan cel Mare.
  https://i1.wp.com/static2.libertatea.ro/typo3temp/pics/suleyman-magnificul-sub-domnia-iubirii_aee167613f.jpg
  Alături de ei va fi și Maia Morgenstern, cea care va juca rolul mamei lui Ştefan cel Mare. În această vară, Radu Mazăre se va mai costuma și în faraonul Ramses, dar și împăratul roman Caesar.

  Din acest an, Primăria Constanța va avea propriul car alegoric cu care va participa la paradele organizate la sfârșit de săptămână în stațiunea Mamaia.

  Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/suleyman-magnificul-vine-la-mamaia-480771.html#ixzz2sJoYdqvS

  Apreciază

 8. anitanna zice:

  Cum îţi poţi menţine sănătatea ficatului
  Este o mică uzină ce filtrează continuu toxinele din organismul nostru. De aceea este foarte important să menţinem sănătatea ficatului. Iată ce alimente joacă un rol decisiv în acest proces. Bolile ficatului sunt „tăcute” şi pot fi depistate doar în urma unor analize şi investigaţii medicale. De aceea, prevenţia este foarte importantă, pentru că, deseori, afecţiunile hepatice se depistează când deja s-au instalat. Primele simptome – oboseală, greaţă, disconfort abdominal şi, rar, icter – sunt dificil de asociat cu boala şi avem tendinţa să le punem pe seama stresului cotidian. Mic dejun ideal „Pentru sănătatea ficatului este ideal să bem sucuri de legume la micul dejun. Acestea constituie o sursă de vitamine şi minerale, nu îngreunează digestia şi regenerează organismul, implicit şi ficatul. Cea mai eficientă combinaţie este cea din suc de ridiche, morcov, păstârnac şi pătrunjel”, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS. Supa de varză are rol protector La prânz, pentru protejarea ficatului, puteţi mânca o supă-cremă din varză albă. Adăugaţi morcov, pătrunjel, ţelină şi multe verdeţuri: leuştean, pătrunjel şi mărar. Pentru felul doi puteţi opta pentru spanac simplu, cu usturoi, sau spanac cu ciuperci. La cină, doar salate Legumele proaspete sunt ideale pentru detoxifierea organismului. Se digeră uşor, nu au multe calorii şi protejează ficatul. În afară de salata verde sunt permise aproape orice combinaţii de legume. De asemenea, puteţi adăuga praz în salate pentru că fibrele acestuia încetinesc absorbţia zahărului din sânge. Măsuri de prevenţie „Pentru a ne menţine ficatul sănătos, trebuie să nu consumăm cantităţi mari de carne grasă sau chiar să o excludem din meniu. De asemenea, ouăle şi dulciurile rafinate trebuie consumate cu măsură, iar abuzul de cafea şi alcool trebuie stopat. Ce boli afectează ficatul Persoanele obeze, cele care suferă de diabet sau au colesterolul mare sunt predispuse la apariţia steatozei hepatice. În această situaţie, dieta adecvată şi exerciţiile fizice le pot feri de apariţia bolii. De asemenea, trebuie să evitaţi stresul pentru că, în timp, duce la dezagregarea ficatului. „Organismul femeilor este mai sensibil la consumul de alcool decât al bărbaţilor.”, Dr. Laurenţiu Luca „Persoanele care consumă alimente fierte, coapte sau preparate la aburi sau pe grătar îşi protejează ficatul.”, Dr. Laurenţiu luca

  Acest articol este proprietatea Ring Media Group şi este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parţială a conţinutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicaţiile tipărite – Ziarul „ring”, iar pentru publicaţiile online – http://www.ziarulring.ro/stiri/sanatate/229800/2014/Cum-iti-poti-mentine-sanatatea-ficatului

  Apreciază

 9. anitanna zice:

  1849 – A murit Costache Conachi, unul dintre poeţii reprezentativi ai perioadei de început a literaturii noastre (n.14.10.1777).
  Costache Conachi
  De la Wikipedia, enciclopedia liberă
  Costache Conachi (n. 14 octombrie 1777, Țigănești, Galați – d. 1849, Țigănești) a fost un scriitor român. Descendent dintr-o familie boierească fanariotă, a ocupat înalte funcții dregătorești în Moldova.[1]p.160 Dacă paharnicul Sion scrie că neamul Konaki este de origine grecească, „dar preste 160 ani venit și încuscrit cu mai multe din familiile cele mari”, Paul Păltănea a adus documente „care impun concluzia că familia Conachi coboară dintr-un neam de răzeși din satul Știboreni, județul Vaslui, cu urice din vremea lui Ștefăniță Vodă (20 aprilie 1517-14 ianuarie 1527) sau chiar a lui Ștefan cel Mare. Linia feminină a neamului este tot răzeșească”.[2]p.13 A fost educat de către un refugiat francez. A studiat ingineria, limbile clasice, greaca modernă, turca și franceza.
  Mare boier și mare proprietar, figură contradictorie în epocă pentru că pleda pentru luminarea poporului, a făcut un proiect de reformă a învățămîntului în Moldova pe principiul „studiul trebuie să aibă un scop moral”. A luat parte la redactarea Regulamentului Organic, formulînd unele articole care aveau în vedere unirea Principatelor.

  1872 – S-a născut pictorul Octav Bancilă (m.03.04.1944).


  1890 – S-a născut pictorul Horaţiu Dumitriu.
  1900 – S-a născut poetul francez Jacques Prévert (m.11.04.1977).
  1902 – S-a născut celebrul aviator american Charles A. Lindbergh, care la 20/21 mai 1927 a realizat primul zbor fără întrerupere pe deasupra Atlanticului.
  1906 – S-a născut astronomul american Clyde W. Tombaugh, care a descoperit, în 1930, planeta Pluto.
  1906 – S-a născut Nicolae Georgescu-Roegen, economist şi matematician, membru de onoare al Academiei Române; a emigrat în SUA (m.31.10.1994).
  1906 – S-a născut scenograful Natalia Bragalia.
  1909 – Are loc, pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, premiera piesei „Apus de soare” de Barbu Ştefănescu Delavrancea.
  Barbu Ștefănescu Delavrancea a fost un scriitor, orator și avocat român, membru al Academiei Române și primar al Capitalei. Wikipedia
  Născut: 11 aprilie 1858, România
  Decedat: 29 aprilie 1918
  1910 – S-a născut Alfred Mendelsohn, compozitor, dirijor şi pedagog (m.09.05.1966).
  Alfred Mendelsohn a fost un compozitor român de origine evreiască, născut și decedat în București. Wikipedia
  Născut: 17 februarie 1910..nu concorda data nasteri??
  Decedat: 9 mai 1966
  S-au intamplat,astazi,4 februarie…

  Apreciază

 10. anitanna zice:


  Asa arata iarna la Galati,printre blocuri…

  Apreciază

 11. Adi zice:

  O dovadă științifică: lectura chiar antrenează “mușchii creierului”
  Un studiu al cercetătorilor americani.https://i1.wp.com/dw4.convertfiles.com/files/0128106001391595590/muschii-creierului%20%281%29.gif
  Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii Universității Emory, lectura unei cărți bune are ca efect o îmbunătățire a activității creierului, într-un mod ce poate fi asemănat cu antrenarea mușchilor în cazul culturiștilor.
  Astfel, lectura provoacă schimbări măsurabile în cortexului temporal stâng – regiune a creierului “responsabilă” de receptivitatea lingvistic- – și în zona primară senzorială a creierului. Pe timpul lecturii, neuronii din aceste zone sunt “păcăliți” să creadă că fac ceva ce în realitate nu se întâmplă – de pildă, atunci când personajul din carte aleargă, sunt activați neuronii asociați cu actul fizic al alergării.
  “Schimbările neuronale pe care le-am găsit asociate cu sistemele senzațiilor fizice și ale mișcării sugerează că lectura te poate transporta în corpul eroului despre care citești. Este un lucru pe care îl știam cu toții la nivel figurativ, acum avem dovada că se întâmplă ceva asemănător și la nivel biologic”, a declarat profesorul Gregory Berns, conducătorul studiului.
  La studiu au luat parte 21 de voluntari care au citit, în fiecare seară, timp de 19 zile, fragmente dintr-un roman, pentru ca apoi, în fiecare dimineață, să li se facă un RMN. Schimbările neuronale au continuat, la toți participanții, chiar și după cinci zile de la terminarea romanului, dovedindu-se astfel că lectura are o influență de durată.
  “Participanții la studiu au păstrat conectivitatea neuronală sporită chiar și după terminarea cărții. Este un fenomen asemănător memoriei musculare în cazul culturiștilor”, a mai declarat Gregory Berns.
  “Memoria musculară” este o denumire folosită în lumea culturiștilor și se referă la faptul că odată antrenați, mușchii își amintesc acest fapt și revin în scurt timp la deplină capacitate chiar și după ce antrenamentul a fost întrerupt pentru o perioadă mai lungă de timp.(webcultura)

  Apreciază

 12. anitanna zice:

  Evenimente

  2013 –
  Sf. Mucenica Agata si Sf Muncenica Teodula, sarbatori ortodoxe
  2013 –
  Sf. Agata, sarbatoare romano catolica
  2013 –
  Sf. mucenica Agata, sarbatoare greco catolica
  2004 –
  A decedat John Hench, desenatorul oficial al celebrului personaj animat Mickey Mouse
  2004 –
  Romania devine membra de facto a NATO
  1997 –
  In Elvetia, cela mai mari trei banci anunta crearea unui fond comun de 71 mil USD, pentru despagubirea victimelor Holocaustului
  1990 –
  In Romania, la Bucuresti, este reinfiintat Muzeul Taranului Roman
  1990 –
  In Romania, la Bucuresti, Frontul Salvarii Nationale, este inscris ca si partid politic
  1985 –
  S-a nascut Cristiano Ronaldo, fotbalist portugez
  1983 –
  Anisoara Cusmir realizeaza un nou record mondial de sala la saritura in lungime (6,92 m)
  Alte stiri!

  Caz bizar

  Saadiya Saleh este o fată de 12 ani, din Yemen, și prezintă o anomalie rar întâlnită. Fata plânge cu lacrimi de piatră, iar locuitorii satului în care trăiește cred despre ea că este personificarea Diavolului. Medicii din Yemen nu au reușit să ofere o explicație legată de acest fenomen paranormal, iar tânăra este evitată de toți cei cu care intră în contact.
  Cartoful, legumă cu un renume puţin măgulitor, este o sursă extraordinară de nutrienţi, vitamine şi minerale şi este mult mai benefic pentru organism decât broccoli, sfecla, bananele, nucile şi avocado, recomandate de nutriţionişti, conform unui studiu al unor cercetători britanici.

  Astfel, cartoful este, potrivit experţilor, cel mai ieftin şi dietetic produs. Mai mult, ei recomandă consumul acestei legume de două ori pe zi, ceea ce poate contribui la normalizarea tensiunii arteriale, asigurând că un consum frecvent al acestor tuberculi nu va duce la creşterea în greutate în cazul în care, la prepararea lor, nu se foloseşte grăsime în exces.

  Un cartof mediu fiert în coajă conţine de cinci ori mai multe fibre decât o banană şi asigură un aport de vitamina C de trei ori mai mare decât un fruct de avocado. De asemenea, oamenii de ştiinţă au stabilit că acesta conţine şi o cantitate mai mare de seleniu decât seminţele de floarea soarelui şi nucile.

  Cartoful surclasează în privinţa elementelor vitale pentru organism multe din legumele preferate de nutriţionişti şi care sunt la modă, precum broccoli, avocado.

  Inclus în alimentaţia de zi cu zi, cartoful face inutil consumul de diferite suplimente de vitamine, deoarece asigură organismului cu o gamă largă de diverşi nutrienţi, susțin cercetătorii britanici.
  – See more at: http://www.obiectiv.info/uita-de-nuci-avocado-sau-broccoli-cartoful-le-intrece-pe-toate_31080.html#sthash.DW5WdrSL.dpuf

  Apreciază

 13. anitanna zice:

  Iulia Vantur este in culmea fericirii. Vedeta a reusit sa obtina un rol intr-un film indian, care i-ar putea aduce notorietate pe plan international. Relatia de dragoste secreta pe care aceasta o traieste cu celebrul actor indian Salman Khan a adus-o pe culmile succesului, chiar la Bollywood.

  10.000 de euro pentru un rol secundar

  Filmul in care va juca Iulia Vantur se numeste „O Trei”, iar romanca va juca un rol secundar, in care va dansa si va canta. Pelicula va fi lansata in luna martie si, potrivit unor surse apropiate vedetei, aceasta va incasa un onorariu de 10.000 de euro.
  A atras atentia prin dans

  Se pare ca Iulia Vantur a atras atentia producatorilor indieni prin energia si dansul fermecator.

  „S-a intamplat ca producatorii filmului sa ma vada dansand, pare-se ca au fost incantati de energia mea, de bucuria cu care dansez, si astfel a venit propunerea pe care, initial, am luat-o drept o gluma”, a povestit Iulia Vantur.

  Citeste mai mult pe: http://monden.acasa.ro/vedete

  Apreciază

 14. anitanna zice:

  Aceasta este ultima noutate in medicina,
  care se pare ca lupta efectiv impotriva cancerului!!!

    Vinul este un produs miraculos, care distruge celulele canceroase.
   El este de 10.000 de ori mai puternic decat chimioterapia.
   De ce nu suntem la curent cu acest fapt?
    Pentru ca exista laboratoare interesate de fabricarea unei variante sintetice,
   ce le-ar aduce imense beneficii.
  
  
    Gustul vinului este agreabil si nu produce efectele oribile ale chimioterapiei. 
  *Dacã aveţi posibilitatea, plantaţi o viţã de vie în gradina voastrã!!!* 
  Cîte persoane mor, în timp ce acest secret este pãstrat cu rea-vointa,
   pentru a putea fi obtinute beneficiile multimilionare ale marilor corporatii?
    Puteti sa consumati fructele in maniere diferite: sã mancaţi pulpele, 
  sa faceti suc, bauturi, serbet, patiserii etc. I se atribuie multe virtuti,
   dar cea mai interesanta consta in efectul produs asupra chisturilor si tumorilor. 
  Unii afirma ca este foarte eficient in toate tipurile de cancer. 
  Se considera, de asemenea, ca este un agent antimicrobian cu spectru larg, 
  care tine sub control infectiile bacteriene si cu ciuperci,
   eficace contra parazitilor interni si a viermilor, 
  regularizator al tensiunii arteriale, antidepresiv si adjuvant in bolile de nervi.
  
  
    *In Elvetia, soselele supraterane au fost inlocuite cu drumuri subterane, 
  iar terenurile au fost date in circuitul agricol, special pentru cultivarea vitei de vie.
    *Elvetia, tara farmaceuticelor, a constatat ca e mai bine sa fie consumat in mod moderat vinul,
   nu medicamente ucigatoare.
    *Sursa acestei informatii este interesanta. Ea provine de la unul dintre
   cei mai mari fabricanti de medicamente din lume, care afirma ca, 
  dupa mai mult de 20 de incercari efectuate in laborator dupa 1970, 
  extrasele au relevat ca vinul distruge celulele maligne din 12 tipuri de cancer,
   incluzandu-le pe cel de colon, de san, de prostata, plaman, pancreas...
   Componentele vitei de vie au demonstrat ca actioneaza de 10.000 de ori 
  mai bine decat produsul Adriamycin, un drog chimioterapeutic utilizat 
  in mod obisnuit in intreaga lume in scopul incetinirii cresterii celulelor canceroase.
   Uimitor este si faptul ca acest tip de terapie, completata si cu extract de lamaie,
   nu doar distruge celulele maligne canceroase, dar nici nu afecteaza celulele sanatoase!
  
  
          Institutul de Stiinte Medicale, Les Breuleux, Elvetia
  
  
  

  Apreciază

Bun venit !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.