PAGINA CELOR MICI si A CELOR MARI !

Eu sunt Motanul Incaltat….

Exista un singur copil frumos in lume,iar el apartine fiecarei mame.Un copilas intr-o casa e un izvor de bucurie

Ch.Baudelaire

Copilul este asemenea plantei;are nevoie de soare,de mangaiere si dragoste.

Iulia Hasdeu

Această prezentare necesită JavaScript.

 

1.072 de răspunsuri la PAGINA CELOR MICI si A CELOR MARI !

 1. anitanna spune:

  Tuturor celor care astăzi, de o parte sau de cealaltă a catedrei, pășesc într-un nou an școlar le adresez urarea ca drumul pe care îl vor străbate împreună să fie presărat cu realizări! Le doresc elevilor minte multă, dascălilor înțelepciunea de a înțelege că discipolii lor sunt totuși copii, iar părinților puterea de a fi liantul care să facă din școală ceea ce ne dorim cu toții: o trambulină spre un viitor mai bun pentru toți! Succes !

  Apreciat de 1 persoană

  • anitanna spune:

   Un om bogat si-a dus fiul într-o excursie la țară, în scopul de a ii arata ce inseama sa fii sarac. Ei au petrecut câteva zile la fermă, cu o familie foarte săracă.

   Odată ce excursia s-a terminat tatăl l-a intrebat pe fiul său daca i-a placut. “Da fost grozav, tată,” fiul a răspuns. “Ai văzut cat de săraci sunt unii oameni?”, a întrebat tatăl. “Oh, da, am vazut”, a spus copilul.

   Când a fost întrebat ce a învățat din excursie, copilul a răspuns:

   “Am văzut că noi avem un câine și ei au patru. Avem o piscina care ocupa jumatate din grădina noastra și ei au un pârâu care nu are sfârșit. Am pus felinare în grădina noastră, pentru a avea lumina, și ei au stelele, ca sursa de lumina, noaptea. Terasa noastra ajunge pana la strada din fata casei si ei au tot orizontul.

   Avem o mică bucată de pământ pe care trăim și ei au câmpuri mai mari decat poate privirea noastră sa cuprinda. Noi avem servitori care ne servesc, dar ei servesc pe altii.

   Noi cumpărăm hrana noastră, dar ei o cresc pe a lor. Avem ziduri în jurul proprietății noastre pentru a ne proteja, ei au prieteni pentru a ii proteja. ” Tatăl băiatului a fost luat prin surprindere de acest răspuns! Apoi, fiul a adăugat: “Mi-ai arătat cât de săraci suntem.”
   sursa net si aplay,mireasa.,gabitza-ghio.

   Apreciat de 1 persoană

   • anitanna spune:


    Bun venit ! photo QuhlRkbDqZn_ANthkoEF2VIgVvG9pTR4E84RjO9Nf_Y4xMc2IktVUg.jpg
    Da,dragilor,a venit toamna..e frig,e ploaie,e vant,nu mai este ce-a fost ieri…
    S-au dus zilele insorite,calde si plina de stralucire si lumina ale verii…
    Asa cum spunea si Camus:Toamna este o a doua primavara in care fiecare frunza este o floare… 😀 mi se pare o taina care se ascunde in schimbarea culorii frunzelor toamna si daca ai mai mici langa tine cu suguranta ca te vor intreba,de ce mami,buni, frunzele au culoarea asta??? Si atunci,tu om mare ce le raspunzi?? „{

    Așadar, să începem cu începutul: frunzele sunt cele care asigură hrana copacilor și astfel ei pot să crească mari. Ele iau prin rădăcini apă din pământ și dioxid de carbon din aer și le transformă, cu ajutorul luminii soarelui, în oxigen și glucoză. Oxigenul ne este trebuincios nouă, oamenilor, iar glucoza hrănește planta și o ajută să crească mare. Procesul ăsta se numește fotosinteză și are loc și cu ajutorul unei chimicale din plante, numită clorofilă. Clorofila este și cea care dă culoarea verde a frunzelor.

    Când se termină vara și vine toamna, zilele devin din ce în ce mai scurte, și astfel copacii știu că trebuie sa se pregătească pentru iarnă. Cum în timpul iernii nu este destulă lumină și apă pentru fotosinteză, copacii se vor odihni, iar pentru mâncare, se bazează pe resursele pe care le-au stocat în timpul verii.
     photo m26v48mg3z0eUQqiYsZ17BtTtGBr02Cs2a-3NIYsSHkJRFQ38lXNVQ.gif
    Cum frunzele nu mai sunt necesare, clorofila din ele dispare și odată cu ea, pălește și culoarea intens verde a frunzei; astfel că începem sa vedem și celelalte culori din frunză, cum ar fi galben sau portocaliu. Aceste culori au existat în frunze și în timpul verii, dar din cauza clorofilei verde, ele nu se văd decât atunci când dispare clorofila.

    Culorile intense ale toamnei, frunzele roșiatice sau portocalii se datorează glucozei ce a rămas captivă în frunze. Lumina soarelui și răceala nopților transformă glucoza în culori roșii.
    Și astfel, toamna, noi ne bucurăm de acest ospăț al ochilor.
    O toamnă cât mai însorită și mai colorată vă doresc!
    Sursă informații: net,sciencemadesimple.com

    Apreciază

     • anitanna spune:

      Cum, nu știați că vântul spune povești? Înseamnă că nici astă primăvară, nici astă toamnă nu i-ați ascultat șușotelile din fâneață ori din frunzișuri! Sau nu l-ați înțeles, socotind că vine și pleacă așa, hai-hui, jucându-se de-a prinselea. Mare meșter povestitor este vântul. M-a învățat bunicul să-i ascult șoapta și să i-o înteleg.
      – Viu de departe, de peste mări și țări, oho! câte n-am văzut eu pe unde am colindat, că drumurile îmi sunt lungi și nu de puține ori ocolite. M-am oprit oleacă într-o pădure și am luat aminte la cele ce spun tufanii și copacii atunci când își clatina frunțile! Am plecat mai departe zăbovind asupra câmpiei unde am șușotit cu lanurile, port vara solia roadelor bogate ale grânelor, iar toamna pe cele ale porumbului. Mă mai odihnesc și eu că de, acela care umblă mult ostenește și el. Atunci mă aciuiez prin vreo livadă, acolo trag câte un pui de somn, sorbind aroma vreunei piersici ori a unui măr. Pornesc din nou și urc pâna sus pe crestele cele mai înalte ale munților, cobor apoi văile și din izvor în pârâu, apoi mai departe pe râuri, pâna la marea încrețită de valuri cu coame înspumate. Iau un susur cu mine și-l port, îl port și îl cânt… … și uite așa, azi aici, mâine colea, pretutindeni și nicăierea! ba un alint, ba o doină, numai să stați și să mă ascultați!

      Astăzi dimineață, așa cum am spus, era și el mai altfel decât a fost pâna acuma. Parcă mai posomorât, mai îngândurat, nu-și mai afla astâmpărul.
      – De-acuma, gata, mi-a trimis vorbă din lăcașul lui de Miază-Noapte fratele meu cel mare: crivățul. Și-a tocmit telegarii, și-a încordat trâmbițele și și-a foltuit tobele, el are să domnească peste iarnă, are să-nvălmășească omăturile, ridicând nămeți și troiene. Ei, după o vreme are să ostenească și el, atunci ai să ieși afară și ai să te dai cu săniuța.
      sursa:net


      vantuleee.vant nebun,stai doar o clipa…. 😕 😛

      Apreciază

 2. Lucian spune:

  Sarut mana bunica mea!
  Imi aduc aminte de cand eram in clasa intaia si doamna invatatoare ne punea pe tabla un tablou mare ,pictat cu toamna si ne intreba:
  -De unde stim noi ca a venit toamna,dragi copii???
  si noi in cor,deseori ii raspundeam:
  -Frunzele s-au vestejit ~!
  -cad spre pamant…
  -nicio zi nu seamana cu cealalta..
  Azi e soare,maine ploua,bate vantul…
  -Au plecat pasarile calatoare…
  -Ne imbracam mai gros…
  si continuam asa pana ce pe nesimtite trecea ora;
  Eram veseli,neastamparati,chicoteam si unii se plimbau prin clasa…,doamna se supara pe noi, iar acum,dupa 4 toamne de scoala situatia e cu totul deosebita,parca nici toamna nu mai este la fel???
  Te pup ! photo crin imagine animata stilizata_zpsz3zdlvpr.gif

  Apreciat de 2 persoane

 3. Lucian spune:


  Un nou minunat cantec pentru cei ca mine,pasionati de muzica Dubstep si Electro.Dar acum este vorba de cei care o vor asculta.Este magica!!!!

  Apreciat de 2 persoane

 4. Lucian spune:

  Putina adrenalina cu motoare si zeci de cai putere …Este Ken Block! Un american care poate face lucruri uimitoare cu masina sa modificata special.Un Motor Sport Japonez.

  Apreciat de 2 persoane

 5. Lucian spune:


  Acesti oameni isi risca vietile pentru a castiga concursuri si… REUSESC!

  Apreciat de 2 persoane

 6. anitanna spune:


  https://anitanna.wordpress.com/fabuloasele-pisicipagina-noua2-2/#comment-161002..poate ca vreti sa va amuzati !
  O puteti face aici,citind si privind… 😕 photo 00bZ053YS4G.gif photo imagescuPin.jpg

  Apreciază

 7. anitanna spune:

   photo rha63HFq7eD8GbJLXpAloXzcNXqIlQkeQEVsD7t9foc0pILXfATaBg_zpsld1aaict.jpgRUGACIUNE !
  „Sfinte Nectarie, Tamaduieste-mi si mie bolile trupesti si sufletesti.Tamaduieste bolile trupesti si sufletesti ale tuturor oamenilor din lumea aceasta. Ai grija de toti copii din lumea aceasta, asa cum ai grija de copiii mei si de bolile oamenilor asa cum ai grija de mine.”

  Apreciază

 8. anitanna spune:

   photo kYA_fAPBZ0QQisfVAMzTIj1A4sVIeryiQx2HF7gIHZNIksR9wgs2qQ_zpsydghrc2w.jpg…vin sarbatorile de iarna,vine Craciunul…vine Mosul Nicolae si apoi Craciun?!Ura!!

  Apreciază

  • anitanna spune:
   Florile dalbe..

   Se apropie cea mai frumoasa perioada a anului.Sfarsitul lui,cu zapada si lumini,cu cadouri multe,colinde,cu copii fericiti si obraji imbujorati.Se apropie momentul in care oalele sfaraie pe aragaz,cuptorul da o caldura cu aroma de cozonac si toata lumea e cuprinsa de o ameteala dulce,pe jumatate de la bucuria Sarbatorilor,pe jumatate de la tuica fiarta.
   Se apropie nebunia dinaintea Sarbatorilor,cand nu stii ce sa faci mai intai,si calmul de dupa,cand nu faci decat sa te bucuri.
   O zi frumoasa!
   Scoală gazdă din pătuţ
   Florile dalbe,
   Şi ne dă un colăcuţ
   Florile, florile dalbe

   Apreciat de 1 persoană

 9. anitanna spune:


  De pe dealuri şi coclaie,
  Vine Moşul Nicolae,
  Cu-n sac mare încărcat,
  Cu daruri de neuitat.
  Iar jordiţele bronzate,
  Ascunse bine la spate,
  Spre cei răi vor fi îndreptate.

  Noi, cizmele am curăţat
  Şi cu cremă le-am fardat,
  Lângă geam le-am aşezat.
  Moşule mult aşteptat,
  Poezii am învăţat,
  Părinţii i-am ascultat,
  La treburi i-am ajutat.

  Moşul, după o zăbavă,
  Pleacă vesel, împăcat,
  Fiindcă daruri minunate,
  Copiilor a lăsat,
  Ca în fiecare an,
  Când toţi îl pândesc la geam.
  Primul Moş darnic din an.

  Apreciat de 1 persoană

 10. COMENTATORUL spune:

  Frumoase cuvinte,caci asa este.Mos Nicolae vine in fiecare an pe la ghetutele noastre si ne aduce daruri si surprize!!! Este foarte darnic.

  Apreciat de 1 persoană

 11. anitanna spune:

  IN SEARA DE AJUN

  A venit la mine mama
  şi mi-a spus c-un zîmbet bun:
  – Puiule, stai treaz, ia seama,
  şi ascultă toată gama
  cîntecelor de Crăciun!

  Clătinînd apoi fereastra,
  vîntul mi-a şoptit uşor:
  – Puiule, în noaptea asta
  îşi despică norii creasta
  şi vin îngerii în sbor…

  Iar o vrabie măruntă ciripi de pe pervaz:
  – Puiule, stai treaz şi-ascultă…Ia auzi… ce oaste multă!…
  Nu dormi!… Auzi? Stai treaz!…

  Am răspuns la toate: Bine.Şi… am adormit in pat…
  ………………………..
  Iar tîrziu, din zări senine,a venit Isus la mine
  şi, zîmbind, m-a sărutat. COSTACHE IOANID

  Apreciază

  • anitanna spune:

   Indiferent de multimea darurilor,Craciunul este,in primul rand,ziua in care cu mic cu mare ne bucuram cu cantari si colinde ,impreuna sub bradutul frumos impodobit in casa, si cu colindatorii ce vin la usa si ferestri :
   ASTAZI S-A NASCUT CHRISTOS,
   MESIA CHIP LUMINOS…..!

   Apreciază

   • anitanna spune:

    Conform traditiei populare,Maica Domnului,fiind surprinsa de durerile Facerii,cere adapost la Mos AJUN,MOTIVAND CA ESTE UN OM SARAC,O REFUZA,DAR O INDRUMA LA FRATELE SAU, MOS CRACIUN MARE SI BOGAT ,DAR UN OM RAU.. CU O SOTIE,CRACIUNITA BUNA SI MILOASA….

    Apreciază

     • anitanna spune:


      O brad frumos, !
      O,brad frumos…
      Cu cetina tot verde…
      Colinde versuri….
      O, brad frumos

      O, brad frumos, o brad frumos,
      Cu cetina tot verde.
      Tu esti copacul credincios,
      Ce frunza nu si-o pierde,
      O, brad frumos, o brad frumos,
      Cu cetina tot verde.

      O, brad frumos, o brad frumos,
      Verdeata ta imi place.
      Cand o revad sunt bucuros
      Si vesel ea ma face.
      O, brad frumos, o brad frumos,
      Verdeata ta imi place.

      O, brad frumos, o brad frumos,
      Cu frunza neschimbata.
      Ma mangai si ma faci voios
      Si ma-ntaresti indata.
      O, brad frumos, o brad frumos,
      Cu frunza neschimbata

      Sursa: http://www.versuri.us/colinde-o-brad-frumos-versuri/

      Apreciat de 1 persoană

     • anitanna spune:

      DRAGA MOSULE !
      pentru ca ti-am scris an de an,o fac si anul acesta…………Te rog ajuta-ma ca de Craciun sa fiu din nou copil…sa revina din nou sentimentul ala pe care il aveam cand eram mica si pandeam cand imi puneau ai mei cadourile sub brad…sau cand puneam sa sune ceasul la 8 dimineata sa vad cat mai repede ce mi-ai adus.
      Mosule, era atat de frumos…era o bucurie si un sentiment pe care…nu il pot explica.
      Il vreau inapoi…ca in ultimii ani aproape ca nici nu am simtit ca e Craciunul…si asta doare…
      Imi este atat de dor de Craciunurile de alta data…
      Mosule, le zici te rog si celorlalti ca,,😀 Craciunul nu e numai cadouri, ca important e sa fii alaturi de cei dragi, sa se stranga toata familia…si cel mai frumos cadou ce il pot primi e zambetul celoralti cand deschid cadourile, fericirea si multumirea din ochii lor…
      Mosule, ai grija de toti cei dragi mie…sa fie sanatosi si fericiti toti…si sa le spui ca ii iubesc mult, chiar daca uneori sunt mai irascibila sau nervoasa sau egoista.Iar tie iti spun ca te iubesc mult ca ai fost mereu bun si darnic cu mine chiar daca eu te-am mai dezamagit uneori…Te astept sa vii cu drag!
      luci si alex…

      Apreciază

     • anitanna spune:

      Pentru LUCIAN :… astept scrisoarea catre Mos si gandurile tale de Craciun impartasite si doamnei invatatoare..Sa treci pe aici in vacanta
      !
      Sa stii ca ai talent asa ca vezi cum si ce faci… stii tu la ce fac referire.. 😕 Ai abandonat”proiectul” de ce stiu,dar se gasea timp si pentru putinul zilnic… asa se face multul,nu??? 😛 Zi frumoasa, iar pe la mine ninge la 2 grade… ,la voi cum e????

      Apreciat de 1 persoană

     • anitanna spune:


      Buni,am facut o compunere si o las aici sper sa nu te superi…ca am intrat pe contul tau.
      De Craciun trebuie sa-i raspundem urii cu dragoste,rautatii cu bunatate,sa iertam greselile celor care ne-au suparat si sa avem grija ca noi sa nu gresim.
      Craciunul este sarbatoarea reconcilierii intre oamnei,a bunei intelegeri,a ajutorarii celor care au nevoie reala de ajutor.
      Trebuie sa fim mai buni !

      Apreciază

 12. anitanna spune:

  Buna dimineata la MOS AJUN !
  Va imbratisez cu mare drag!
  Sa aveti o zi asa cum o doriti fiecare… cu veselie,bucurii si multe satisfactii de la cei dragi,buni si iubiti de langa voi!
  O zi plina cu sanatate !
  O zi de Ajun de Craciun cu bine si mult frumos!
  Cu drag, anitanna !

  Apreciază

  • anitanna spune:

    photo 2d91c8a223a056240b3f4c1d9815df5d_zpsyiyfs2d9.gif Craciun fericit,dragi copii de pretutindeni si dragii mei nepotei … ❤
   Sa inchreiati anul cu bucurie,veselie si rezultate minunate la scoala,iar pe cel NOU sa vi-l faceti asa cum va place… 😕

   Apreciază

 13. anitanna spune:


  La multi ani si Un NOU An FERICIT!
  LA MULTI ANI cu sanatate,bucurii si succese la scoala!

  Apreciază

 14. anitanna spune:

  Charles Perrault…autorul Scufitei Rosii… nascut 9n 1628.

  Charles Perrault a fost un poet francez, scriitor de proză și povestitor, membru de frunte al Academiei Franceze, care a avut un rol de frunte preponderent în disputa literară, cunoscută sub numele de „Cearta dintre antici și moderni”. Wikipedia
  Născut: 12 ianuarie 1628, Paris, Franța

  Apreciază

Se poate comenta aici! Va multumesc si bun venit!

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: