BUCATARIA CAFENELEI …

SAM_0133„Rasul este cel mai luminos acolo unde mancarea este cea mai buna.” – Proverb irlandez

BUN VENIT IN BUCATARIA MEA! SPER SA-TI PLACA CE GASESTI!?jwF55mLbaSE6al1h-uA7KdW-cDbLIYohPjX3b0e15GYcDliXUSyIng==DG2qpggwUG7KgdHMNHqX65simI0bnaAyIS2PAG4KA73OlBkLaey_Hw==

Ciorbe. supe, sărmăluţe,
Sosuri calde, chifteluţe,
Pregăteşte iscusit,
Că e meşter la gătit.

A.R.

8.393 de răspunsuri la BUCATARIA CAFENELEI …

  1. anitanna zice:

    Astăzi nu am întrat în bucătăria virtuala a Cafenelei, dar am stat în cea adevarata mai toată ziua chiar și acum sunt aici!
    Am făcut ordine, cu o singura mana, am spălat vasele,, am pus 3 ture de rufe la spălat…., am mâncat, ciugulit pe apucate, profit de lipsa soțului plecat la o înmormântare la o ruda mai îndepărtată!
    Eu am rămas acasă așteptând curieratul….
    Mâncare nu fac deși poftesc altceva din ce am❤️🍀🌞🐱🦊
    Supa de rosii
    Tocăniță de cartofi pe motiv ca e vineri și cum nu-mi plac,,, 🥔🥔🥔, prefer sa nu mănânc…
    În schimb am desfăcut zacusta de vinete ca să vad cum are gustul….
    Bună, deși nici după asa ceva nu ma dau în vânt
    !
    Am mâncat un strugure alb și gata am mutat prânzul…
    E gata și ultima tura de rufe… Ma duc sa le întind….

    Apreciat de 1 persoană

  2. antoaneta52 zice:

    Aoleuu, mie imi place zacusca tare!!! Am facut coaste la cuptor, cu legume, un pilaf si ardei copti.
    Ieri am facut galuste cu prune , A venit nepoata de la facultate si a dorit asa, Daca e aproape vine la sf de saptamana.
    Azi fac oua umplute ptr fata prietenei mele, Si asa mai departe,,,,,AAA!!! Si sa stii ca si mancarea de cartofi imi place, E preferata mea de mic copil.Am invatat s-o fac pe la 8 ani si de atunci nu ma mai opreste nimeni, Haaaa!!! pupici Anita.

    Apreciază

    • anitanna zice:

      Mi-e draga toamna… sper ca si voua !

      O privesc…..in imagini,afara la mine inca nu da semne ca ar fi venit..e totu verde si umbros !
      Cer senin si soare la 14 grade !
      Si totusi…. :
      O ascult cu lacrimi curgand siroaie pe obraji.. 😕
      Nu ma mai satur de ea…
      Si-mi spun in gand !
      Doamne…cat de inaltaoare ,de sublima este aceasta melodie si acest glas al inegalabilului maetru…Tudor Gheorghe !
      Imi plange inima in mine si sufletu-mi plange si nici nu banuiesc de ce !?
      Ma rascaoleste acest clip…. 😛
      Poate la vederea acestor imagini autumnale din clip?
      O fi tristete ?
      O fi bucurie ?
      …. ori fericire sufleteasca ,implinire si mangaiere,poate jale,dor, si toate la un loc…nici nu mai stiu ce este in sufletul meu….!
      Sa aveti viata lunga si sa incantati generatiile care vin…ca unii din ei nici nu va stiu,ori ascultat poate vreodata si nici nu stiu ce pierd!
      Cu multa pretuire ![
      ………………………..
      Anto ,o zi buna si cu spor ,cu reusite… imi faci mare pofta cu mancarurile tale,dar mai ales cu oualele umplute pe care le ador…
      Imprtim???
      Facem schimb…?
      Eu iti dau tocanita-iahnia mea de cartofi care arata demential iar gustul ste apetisant imi spune sotuul si eu il cred… 😛 dar specific:
      A mancat-o cu un antricot pe grill si doi mici tot pe grilll…
      ba si o bucatica depastrama de oaie pe care am fiert-o mult inainte de prajire si a fost excelenta !
      Cu mamaliguta si cu ardei umpluti cu varza… 😛
      Eu nu..ca era vineri ….sipoat ca de asta mi se pare imposibil de inghitit !?
      Rezolv astazi…..

      Apreciază

  3. anitanna zice:


    Asa sa incepeti ziua… 😛
    Buna….!

    AStazi,despre….ea… 😛
    Va place?

    Conopida este una dintre legumele care trebuie consumate cât mai des şi aceasta pentru că numeroase beneficii asupra organismului, în special dacă este consumată în stare crudă.

    Ea a fost recunoscută pentru calităţile ei nutriţionale şi pentru gustul ei plăcut încă dinaintea secoluli al XVI-lea, fiind cultivată intens din Asia Mică până în America, în Africa, dar şi în Australia. După secolul al XV-lea, această valoroasă legumă din familia cruciferelor s-a răspândit şi în ţările europene.
    Conopida este o legumă unică, cu o concentraţie mare de nutrienţi. De asemenea, este bogată în antioxidanţi, vitamina C şi fitonutrienţi.
    Conţine calciu care se găseşte în jurul buchetelor de conopidă şi are un conţinut mare de fosfor, vitamina K, acid folic şi vitamina B6.
    Specialiştii au constatat că această legumă, folosită în salate, poate trata afecţiunile prostatei, iar consumul ridicat de conopidă se asociază cu o incidenţă scăzută a bolilor de inimă şi a accidentelor vasculare.
    In plus, consumată înainte de culcare, o porţie de conopidă (100 grame) poate calma anumite ticuri nervoase, precum scrâşnitul dinţilor în timpul somnului, afecţiune denumită în termini medicali bruxism.
    În schimb, din cauza conţinutului ridicat de substanţe purinice, este contraindicat consumul conopidei în afecţiuni precum guta şi uraturia (prezenţa în exces a pigmenţilor biliari – acid uric în urină).???????
    Nutrienţii din conopidă ajută la inhibarea dezvoltării tumorilor canceroase şi la eliminarea toxinelor din organism.
    Vitamina K din conopidă are proprietăţi puternice antiinflamatorii şi carea inhibă dezvoltarea inflamaţiilor în organism, astfel încât sunt reduse la minimum şansele de cancer şi afecţiuni cardiace.
    Pe lângă multiplele beneficii asupra sănătăţii, conopida protejează şi sistemul digestiv. Acest lucru se datorează conţinutului ridicat de fibre.
    Iata cum iese din cuptor…

    Apreciază

  4. anitanna zice:

    Dar…pff… fiindca se apropuie de noi si aceasta zi… 😛 😕
    O luam mai din pripa ca sa ne obisnuim… 😛 😀

    ..aveti grija si feriti-va !
    Ma refer la HALOWENN….
    Iar,
    noi,romanii pe 2 noiembrie care cade in acest an in zi de sambata.obisnuim sa facem – sa pomenim mortii – , deci este ziua mosilor de toamna…adica Sambata mortilor..
    Dar la noi traditia spune ca trebuie sa facem o coliva,un colac – prescura ,o sticla de vin(cine vrea face racituri-piftii pe care le pune in farfurii si le da de pomana ,asa e obiceiul aici la mine,adica era,acum putina lume mai respecta traditia 😕 ) , si ce mai doreste fiecare si totul de sufletul celor dragi plecati de langa noi… in memoria lor pentru pomenirea lor ,iertrea de pacate,apropierea de Imparatia lui Dumnezeu…
    Acestea se duc spre sfintire la biserica,se binecuvinteaza,se sfintesc la sf liturgie speciala pentru asa ceva dupa care se impart,iar cine doreste poate merge la mormantul lor,in cimitir… + pentru a face o mica slujba de pomenire si a aprinde cateva lumanari, si tamaia…mormantul ❤
    Pana atunci o
    zi si o saptamana cu mult spor in ce faceti si
    serviciu usor….
    Binecuvantari dragi !
    Sa fiti iubiti(e) si iubire !

    Apreciază

    • anitanna zice:


      Uite,Anto…fac si eu numai ca nu le umplu numai cu galbenusul …eu adaug si pate… 😛
      dar,sa va reamintesc ceva care imi ocupa si acum gandurile , pe vremea asta,exact de anul trecut…
      Totul a ramas la stadiu de …proiect,de :a-si vrea,im doresc 😕 😀 … au intervenit alte situatii presante,urgente care ne-au dat planurile peste cap… iata,un an de zile… 😛

      Va amintiti,Anto,Sad,Mary,Marie draga?????

      da…ceva schimbari in sufragerie doar…
      Si cum e pe verde…nu prea cred ca ar merge galbenul de astazi.ca este sambata in cafenea…
      Voi ce idee imi sugerati?
      Ce culoare????

      Dupa un mic dejun destul de copios…si
      o cafea cu lapte…
      si mereu ganduri,analizez tot mai multe perdele ,colorit,material si modele… 😕
      Am ramas setata,inca,pe asa ceva… 😛
      Hm… iarasi !: 😀 😕 😛 ….preocuparea si gandul meu a ramas tot la draperii si perdele;inca nu ne-am hotarat , dar mai avem timp pana la Craciun,de sarbatori… 😕
      Acum sunt ocupata cu treburile caseui si mai ales cu goblenitul… era si scriam odata…,acum fac rebus si sudokku in timpul liber ori citesc…:P Dar mai mult ,diminetile stau pe aici… 😛 cu voi si pentru voi ,dragilor…
      Va pretuiesc ! 😕

      Apreciază

  5. anitanna zice:

    Si acum sa va tineti bine….…unalt test dar cu ferestre!
    Asta nu mai stiam ca e…
    Dar am vazut,citit si cu flori..cu usi… si pe care le am puse in anii trecuti… 😛 😕
    Testele de personalitate iti pot dezvalui o multime de lucruri interesante despre personalitatea ta. Acest test se bazeaza pe alegerea unei fotografii. Trebuie sa decizi care dintre cele cinci ferestre iti place cel mai mult si apoi citeste ce este scris in dreptul celei alese de tine.
    Deci,zi nu gatim,dar ne testam… 😛 😕
    Fereastra 1
    Incerci sa fii un antreprenor. Iti doresti sa ai propria afacere care sa-ti permita sa dispui dupa bunul plac de timpul tau. Esti un om curajos, caruia ii place sa-si asume riscul. Stii cum ii poti influenta pe ceilalti si tocmai de aceea esti un bun lider. Esti interesat de profit si esti un om de succes.
    Crezi despre tine ca esti o persoana sociabila, increzatoare si plina de energie. In acelasi timp, ai tendinta de a fi cam rece in relatiile cu ceilalti, ba mai mult de poti distanta de oamenii care sunt de partea ta. Ceilalti te vad ca un om stralucitor, ambitios, insa emotiv si impulsiv. Trebuie sa inveti sa ai incredere si sa iubesti mai mult oamenii.


    Fereastra 2
    Iti place sa stai acasa si sa-ti petreci timpul alaturi de cei dragi. Nimic nu te face mai fericit decat linistea si pacea din propriul camin. La munca, iti place sa lucrezi in echipa. Iti place sa oferi sfaturi, sa explici, sa ai grija si sa-i inveti pe ceilalti.
    Dai dovada de empatie, intelegere si rabdare in relatiile cu alti oameni. De aceea, esti candidatul perfect pentru a fi parintele sau colegul perfect. Ceilalti te vad ca pe o persoana tacticoasa, rabdatoare, prietenoasa, cordiala si generoasa. Totusi, nu crezi ca esti un pic prea sensibil?


    Dimineata s-ar putea sa constatati ca nu prea reusiti sa va concentrati. Capacitatea de comunicare ar putea fi, de asemenea, afectata.
    Este momentul sa va detasati putin si sa va puneti ordine in ganduri si idei.
    Daca doriti sa cumparati ceva de valoare, nu este recomandabil sa-i faceti o surpriza partenerului de viata. Sfatuiti-va inainte de a da banii!
    sa fiti iunite(i) si IUBIRE !
    ……………………………………………………………

    Apreciază

  6. anitanna zice:



    Bine v-am gasit dragi , racusor,fecioare,pesti,capricorni,lei,balante,pesti ,gemeni din cafenea…i !

    Salut toate inimile frumoase!
    Se poate să va între acei bani pe care-i aşteptaţi de multă vreme şi să-i puneţi la păstrare pentru saptamana care vine cam pe vineri…ca să plecaţi într-o vacanţă. E posibil să va treziţi cu o oferta de lucru, dar nu sunteţi hotărâţi pentru că va e frică să nu daţi de condiţii mai grele şi să nu merite salariul cu care sunteţi ademeniţi.”


    Aveti ocazia sa luati o decizie importanta in privinta relatiilor sentimentale.
    Dimineata sunteti foarte ocupat, dar prietenii si familia va ajuta sa rezolvati toate problemele.Nu uitati ca este o zi de duminica si trebuie respectata prin odihna i rugaciune… 😛
    Stiu… ispitele sunt mari dar macar astazi renunatati la ele…de maine aveti timp sa le faceti pe toate …
    Rugati-va pentru sanatate si multumiti pentru fiecare zi primita ca un dar de SUS !
    <a Buna…salutare,si tie …care ai intrat mai tarziu…gasiti aici ce va trebuie fiecare,ce preferati…retete,ganduri,poezie,muzica,imagini…!
    O ZI BUNA !
    WEEKEND PLACUT !
    DUMINICA DE TOAMNA EXCLENTA !
    E soare,senin,13 grade,dar vremea inca se mai incalzeste…,e mai altfel ca in ceilalti ani,e mai cald… e liniste si trilurile nu au incetat… !?
    E verde sub fereastra,doar in cafenea avem rosu… pentru ca este zi de duminica !
    Suntem in a 286-a zi din an si au mai ramas 79 de zile…
    Peste 72 de zile …SARBATORILE VIN ….!
    IISUS SE NASTE !
    Ziua sa va fie binecuvantata de SUS cu sanatate,liniste,lumina si multa armonie in sufelete voaastre si familie..cu dragoste si multa iubire … !
    Si fiecare dintre domniile voaastre…sa fiti iubite(i)

    Apreciază

  7. sad angel zice:

    Vă las să savurați cu drag. Noapte buna.

    Apreciat de 1 persoană

  8. anitanna zice:

    Nici astazi nu se gateste…ci doar se sarbatoareste ,NE RELAXAM,si ne plimbam fiecare pe unde ne indeamna inima… ❤
    Va las cu bine si sa auzim de bine !
    La multi ani celor care poarta numele Sfintei de astazi,ocrotitoarea Moldovei care-si doarme somnul de veci la IASI !
    LA MULTI ANI,PARASCHIVILOR din lumea larga… !
    La multi ani si tatalui tau,Angel…sa va traiasca si sa fiti fericiti ,sanatosi , ani si ani impreuna !

    Apreciat de 1 persoană

  9. sad angel zice:

    Mulțumesc mult pentru urări.

    Apreciat de 1 persoană

  10. anitanna zice:


    Bun venit in bucataria cafenotecii si astazi ! Avem momente de tihna mai prelungi astazi… daca ne dorim asa ceva !
    E cer senin,dar mai caldut ca ieri 😀 21 de grade,soare si fara pic de vant, 😕 😕 😛
    …………………..

    …hai ca v-am intoxicat cu draperiile si perdelele… 😕 😛 ,
    dar despre ce sa discutam,noi gospodinele,in bucatarie,intre noi,numai despre papica???
    Asta e doar ca sa putem trai si nu traim doar ca sa mancam..asa cum se petrece de cele mai mult ori la unii… 😕
    Gatesc mult in sensul de des,variat, dar suntem si multi.. 😕 😛 sa stiti !



    Apreciat de 1 persoană

  11. anitanna zice:


    O dimineata buna chiar daca este o zi de marti…
    Nu cred in cele trei ceasuri rle…
    ASTAZI,IN CAFENEA ESTE MULT ROZ…
    ASA CA …
    SA NE BUCURAM CA …SARBATORILE VIN..MAI AVEM 70 DE ZILE…DE ASTEPTARE !

    Apreciat de 1 persoană

  12. Maria Gheorghe zice:

    Ce dor mi-a fost de comentariile tale, Anita!. Ești de neegalat când începi să ne explici cu lux de amănunte ce faci, cu ce te ocupi, ce bunătăți culinare ies din mainile tale fermecate. Ești o dulceață și ne ești tare dragă!.
    Am avut o perioadă mai grea în ceea ce privește stare de sănătate, mă simt mai bine și sper să nu se mai repete această stare de rău. Acum, ce și cum o vrea Dumnezeu!
    Vă salut cu mult drag pe toate vizitatoarele acestei minunate cafenele a Anitei și vă doresc o zi frumoasă, însorită și să fiți sănătoase.
    Anto, te Jador!

    Apreciat de 1 persoană

  13. anitanna zice:

    Buna dimineata,draga Marie intr-o miercuri cu dor si in nuanta de mov in cafeneaua noastra !
    …. si poate ca si in aceeasi cantitate..dar sper sa te simti din ce in ce mai bine si te inteleg pentru ca asa sunt si la mine;zilele cand mai bune si altele mai putin bune,dar sper si merg inainte cu credinta ca Bunul Dumnezeu nu imi va da atat de greu incat sa nu le pot duce !
    Stiu ca esti si mult ocupata,de aceea iti multumesc pentru ragazul avut si acest mesaj lasat…
    Te Jadoram…eu si Anto dar si Angel, cred ca toate ,ca nu ai cum…? 😛 ,cele care ti-am citit gandurile frumoase si deosebit de haioase,plin de umor si care ne dispuneau la a schita un zambet aducand o mica bucurie ,placere mereu in suflet..
    De aceea ne este rau fara tine… iti multumim si te astptam cand timpul iti permite .
    Zi linistita cu multa sanatate !
    Te imbratisez !
    …………………………………
    Pentru tine… desi au inceput sa se scuture(nu numai trandafirii) dar si crizantemele toamnei… 😕 pentru a-ti inveseli chipul macar privind si imaginandu-ti …
    O viata furata,inca mai citesc eu din ea ..poate ca tu si voi dragilor aveti altceva bun de lecturat langa fotoliu…,pat,pe noptiera 😛

    Apreciază

    • anitanna zice:

      Dar si astazi desi mai tarzior sa incepem de la A la Z…
      Ori de A la HAZ ?
      fiindca facem ce facem si alergam mereu la bucatarie ca sa imbucam ceva… 😛
      Poate ca stiati si asta???
      Dar ,
      cine ar fi crezut că banalul cartof conţine otravă în tulpină şi frunze şi devine periculos dacă e lăsat…să devină verde. ?!

      Transformarea în verde se datorează unei mari concentraţii a unei toxine numită glicoalkaloida. Suntem avertizaţi că otrăvirea cu cartofi este rară, dar se poate întâmpla din când în când, arată evz.ro.
      .. 😕 De asta nu-mi plac mie cartofii,ori ,iata ca imi prinde bine aceasta aversiune fata de ei !? 😛
      O dimineata excelenta va doresc alaturi de nelipsita cafea a diminetii si de cei dragi pe care-i a aveti alaturi !
      Dar trebuie sa stiti si asa… 😕
      In cartof exista vitamina U care face minuni celor care sufera de ulcer.
      Se storc si se bea dimineata pe stomacul gol acest suc obtinut si vindecarea este sigura. Ca in tot ce exista pe lumea aceasta fiecare fiinta si lucru are si bune si rele.
      De aceea Dumnezeu in intelepciunea Lui ne-a lasat calea de mijloc (liberul arbitru) ca sa judecam singuri ca oricum daca gresim cu ceva…. majoritatea nu-si asuma vina niciun … ca asa-i omul facut ca mintea lui sa creada ca altu-i de vina !😀 😀 😀

      Apreciază

      • anitanna zice:

        Am cumparat asa ceva,dar separat p[entru a putea orna tortul sambata… 😛
        Sper sa reziste pana atunci,dar ispita a fost mare …am gustat sui noi din ele,aromate,delicioase… 😛

        Va plac???
        Se fac mintenas… daca ai totul pregatit ,la indemana…!

        Apreciază

        • anitanna zice:

          ASTAZI….
          si asta deoarece subtil,tiptil,toamna deja s-a strecurat in curtile oamenilor cu serile ei reci si diminetile racoroase cand mai vrei un pluover pe tine ,iar prima bruma este ca si aici…de doua zile diminetile debuteaza cu ceata,cer acoperit si doar 10-11 grade in termometrul meu de la fereastra…am dat drumul de-abinelea la centrala.. 😛 !
          ….cred ca pana si povestile pot fi spuse de-acum la gura sobei in jurul bucatelor aburinde gatite cu dragoste de mami ori de buna… 😕
          O reteta buna si gustoasa:
          Pitza de casa…

          Toamna imbelsugata cu multe bunatati pe masa…

          Roagă-te în permanență ca cei din jurul tău să fie fericiți, sănătoși și întreaga lume să fie binecuvântată; cu cât oferi mai multă iubire, cu atât mai multă se va întoarce către tine. Gândurile mele de bine să-ți lumineze fața, să-ți deschidă sufletul, ochii să-ți radieze de fericire și inima să ți se umple de bucurie!
          Ruga mea spre Înalturi …..se ridica..
          O zi frumoasa!
          SI TOTUSI…. PE ASTA NU O STIAM… !
          „TOAMNA-poemul indispensabil tristetii noastre. ”
          Asa sa fie ? ,dar o spune prof.Costica Oanca in Ingerul din singuratate,o carticica plina de frumuseti ,care te fascineaza -Dionisie Duma…

          Apreciază

          • anitanna zice:


            Si printre ganduri,imagini,muzica si poezie ori citate….
            alaturi de retete ,in bucataria noastra gasiti de toate deci!? 😛
            Astea fac deliciul zilelor noastre ,a diminetilor de toamna cand suntem obligate din cauza frigului sa stam mai mult in casa… 😛
            Asa ca ,dragilor….
            toamnă de toamnă povestea e aceeași:
            conserve, conserve și iarăși conserve.
            Cel puțin când eram eu mică, mama și bunica puneau kilograme întregi de zarzavat, zacuscă, tocană si murături de tot felul in camara ori in pivnita…; Și mi-au insuflat și mie dorința asta de a face totul în casă, de la un banal zarzavat pentru ciorbă la gogoșari murați la rece ori murături în saramură (care apropo, mi-au dat mari bătăi de cap la început).
            Dar pe lângă aceste rețete moștenite de la bunici, încercăm să mai punem și câte ceva care să ne măngâie simțurile, ceva gourmet ce nu facem sau mâncăm zilnic.
            Am facut în vară un sirop de cireșe ,un altul de caise(nectar)care așteaptă doar o ocazie de a fi consumat, iar acum am făcut această dulceață de ardei iuți de care m-am îndrăgostit iremediabil de cand am incep[ut sa o fac… eu nu mananc dars otul o prfera desi are probleme cu gatul… 😛
            Dulce, acrișoară și iute doar puțin peste măsură, această dulceață va fi minunată la iarnă cu diverse fripturi.
            Abia aștept !
            E vremea si a dovleacului copt… a placintelor…invartitelor cum le spunea bunica !

            Va place dovleacul ?

            Se apropie si ziua lui… si imi amintesc cand eram mici ,cum si cand il scobeam ,cum ii faceam ochi ,nas,gura si ii puneam o lumanare aprinsa in el si seara il asezam bucuroase si fericite pe pervazul ferestrei unde dormea bunicul si-l speriam…
            Dar pe atunci parca serile toamnei erau pana mai tarziu calde si placute…ori asa ni se parea noua asa cum si distantele pareau imense…ori cladirile inalte??? !?
            O zi buna !

            Apreciază

            • anitanna zice:

              Buna ziua,salut,”lumile” bune !? 😕 ..am intrat tarziu in bucatarie..fierb pestele pentru zacusca de peste..Am uitat ca maine este sarbatoare mare..asa ca atat fac in aceasta dupa amiaza… ma voi ocupa de ea de joi dimineata…
              Va avertizez ca aceasta nu este o zacusca obisnuita …e regina zacustilor…usoara,consistenta ,cu gust deosebit si buna de mancat in postul Craciunului cand sunt multe dezlegari la peste..asa ca am hotarat ca si in acest an trebuie sa se gaseasca in camara mea….

              Ingrediente:
              – peste 3 kg – de preferat caras,novac am eu….
              – ceapa 1 1/2 kg
              – morcov 500 g
              – gogosari 3 kg amestecati cu capia
              – ulei 500 ml
              – pasta de rosii 300 g;(am folosit 2 l suc rosii si bulion 280gr).
              – sare si piper

              Se incepe cu a curata si spala pestele…..pe care-l fierb in apa cu dafin ,piper,sare si otet bine pana se desprind oasele….
              APOI SE FACE COMPOZITIA DE ZACUSCA ASA CUM STIM…SPRE SFARSIT PUN SI PESTELE LA FIERT IN EA…SA SCADA SI CAND SE RIDICA ULEIUL DEASUPRA E GATA..SE POTRIVESTE DE SARE,DE DULCE ,ACRU,DUPA CUM VA ESTE GUSTUL….
              O MINUNATIE !

              Apreciază

              • anitanna zice:

                Imi place pestele in orice combinatie. De data aceasta am incercat aceasta reteta de peste marinat. A iesit grozav de bun!
                DUPA……. BUCATARAS.ro
                ● 4 bucati macrou congelat (1,200 kg)
                ● 500 ml apa
                ● 225 ml otet
                ● 100 ml ulei
                ● 2 morcovi
                ● 2 cepe mari
                ● o lingurita piper boabe
                ● 2 lingurite mustar boabe
                ● 2 frunze dafin
                ● o lingura sare de muraturi
                ● o lingurita zahar
                ● sare pentru sarat pestele (dupa gust)
                Lasam pestele la dezghetat apoi il curatam, indepartam capetele, il spalam si il taiem rondele potivit de groase. Lasam rondelele la scurs apoi le saram bine, le punem intr-un vas cu capac si le lasam la frigider dupa o zi pe alta.
                Pentru saramura: punem apa, otetul, uleiul, zaharul si sarea intr-o craticioara la fiert. Adaugam foile de dafin si piperul si lasam sa dea 2-3 clocote. Dam deoparte si lasam saramura la racit.
                Spalam pestele de surplusul de sare si il lasam la scurs. Morcovii ii curatam si ii taiem rondele iar ceapa solzisori.
                Intr-un borcan care se inchide etans asezam pestele intercaland cu rondelele de morcov si ceapa.
                Adaugam boabele de mustar si turnam saramura rece, care trebuie sa acopere bine pestele. Inchidem borcanul si il punem in frigider.
                Dupa o saptamana se poate consuma.
                Pofta buna!

                Apreciază

  14. anitanna zice:

    Am revenit….
    O zi de miercuri cu liniste,bunatate si multa dragoste !

    Maine fac savarine…

    si tot pentru maine….

    Va las o alta reteta de peste…vine postul Craciunului…peste o luna !

    Eu ador pestele oricum este gatit….

    Apreciază

    • antoaneta52 zice:

      Iubesc toate retetele puse aici, Maini sa ai sa le faci !!!!
      Ca ai adus vorba de citit, Eu am terminat din Colectia Regala–Maria-Cea mai frumoasa Regina a Romaniei si Nuntile regale , Acum sunt la Misterele din jurul mostenitorilor tronului, Toate sunt scrise de Dan Silviu Boerescu,Mai mult in tren si prin gari citesc sau daca stau in asteptare la doctor, Imi plac genul aceste de carti. Spor la tot ce vtrei, pup

      Apreciază

Bun venit !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.