BUCATARIA CAFENELEI …

SAM_0133„Rasul este cel mai luminos acolo unde mancarea este cea mai buna.” – Proverb irlandez

BUN VENIT IN BUCATARIA MEA! SPER SA-TI PLACA CE GASESTI!?jwF55mLbaSE6al1h-uA7KdW-cDbLIYohPjX3b0e15GYcDliXUSyIng==DG2qpggwUG7KgdHMNHqX65simI0bnaAyIS2PAG4KA73OlBkLaey_Hw==

Ciorbe. supe, sărmăluţe,
Sosuri calde, chifteluţe,
Pregăteşte iscusit,
Că e meşter la gătit.

A.R.

9.011 răspunsuri la BUCATARIA CAFENELEI …

  1. anitanna zice:

    Buna dimineata !
    Bun venit de oriunde esti,tu trecator cu suflet cald…
    Nu stiu cand..nu stiu cum…dar a trecut si luna asta!
    Am fost anuntate ca s-a sfarsit luna…a fost cutremur,s-a zguduit pamantul la ora 3:26:47 min… de 5,3 gr pe scara Richter…Bine ca nu
    l-am simtit ca ma mai panicam si din asata!?
    Eu astept inca…iarna !
    „Niciodată vocile nu sunt atât de frumoase ca într-o seară de iarnă, atunci când apusul aproape că îți ascunde trupul, iar cuvintele par a se naște de nicăieri, cu o nuanță de intimitate rar întâlnită în timpul zilei.”
    – Virginia Woolf
    Suntem in ultima zi din ea..a 31-a,este zi de vineri in portocaliu in cafenea…
    Bun venit sa stii ca te asteptam !
    Si astazi… va invit tot la ganduri alaturi de nelipsita cafea a diminetii de 31 ianuarie…
    Mai sunt 335 de zile…
    Ne zbatem mereu…SĂ AVEM… în loc să ne preocumpăm SĂ FIM….!
    Alergăm şi ne străduim ca SĂ FIM APRECIAŢI şi RĂSPLĂTIŢI…
    … în loc SĂ IUBIM şi să SĂ FIM IUBIŢI…!

    Fericirea nu este „ceva” numai sau „măcar în gând”… !
    Fericirea este acea sumă de stări sufletesti şi fapte ce le poţi trăi în doi…!
    Celelalte, trăite în alte ipostaze, sunt realizări şi mulţumiri ale vieţii… mai mari sau mai mici…!
    ..mi-ar placea sa traiesc intr-un loc asa retras!? 😆 ( toata viata am tanjit dupa o casuta anga o padure…astaa fost visul meu care a ramas doar o utopie,nu a fost sa fie desi era uneori,…cat ope ce?!)
    si probabil ca doar CEL DE SUS…stie de ce !
    „Exista frunze care nu cad,oricat de puternic ar fi vantul.Exista clipe ,oameni si fapte,care nu se uita,chiar daca uitarea este o lege a firii.”

    Si deci,nu am cum sa uit…
    Frumusețea unei flori se află în culoarea și mirosul ei, în timp ce frumusețea unei zile minunate se află într-o ceașcă de cafea sau ceai,
    un ziar..
    o melodie,
    un zambet,
    o floare primita in dar
    dar mai ales intr-o mica RUGACIUNE spusa cu ochii mijiti de somn ,in genunchi in fata icoanei Maicutei Sfinte…,dupa ce iti aprinzi candela…
    Da,dragilor…ce poate fi mai sublim decat o ruga mica:
    Doamne iti multumesc!
    Doamne ajuta-ma…!
    Ca inca mai exist,ca ma mir si ca iubesc… ca mai pot mangaia si alina… Dar mai ales,
    …inaltata pentru sanatatea unui copil bolnav,al unui nepotel drag, pentru unele impliniri ale celor dragi si chiar si pentru cei care-ti gresesc si te palmuiesc?
    Rugandu-te:Doamne,iarta-i ca nu stiu ce fac ori ce vor !
    Afara este inca noapte,mijesc zorii asa cum spun de obicei,e vanticel rece la – 1,3 grade,luminile,iluminatul public nu a fost oprit… e liniste,e aroma de cafea si doar atat; inca se mai doarme !
    Va imbratisez cu ganduri de respect,pretuire si sa aveti un weelend placut,linistit ,reusit!
    ……………………………………………..
    ”Da-ne Doamne,nu necuprinsul,ci cativa metri patrati in care sa ne asculte cineva si sa ascultam pe cineva…….!

    Sa fiti IUBIRE !

    Apreciat de 1 persoană

    • antoaneta52 zice:

      Buna dimineata, chiar eram cu ochii pe calendar si vazui 31 ian, eeee, e ultima zi,,,,Tot acolo ma gandeam si eu,,, asa eate, nu stiu cand a trecut,,, Mersi pentru cafea, o beau cu drag, Senin in suflet, calm in inima, zambete pe fata, pupici!!!!

      Apreciat de 1 persoană

  2. anitanna zice:


    O zi cu multa liniste sufleteasca..in cafenea gasiti si nuante de portocaliu,doar astazi!

    Apreciază

  3. anitanna zice:

    LA PRANZ:
    SALATA DE TELINA CU MAIONEZA … ,FACUTA DE SOT!

    PAINEA ESTE INCA PREA CALDA…

    Apreciază

  4. anitanna zice:


    https://anitanna.wordpress.com/2020/01/31/asa-este-si-in-viata/
    Cu drag pentru tine,drag prieten virtual ,cre poposesti si aici…\


    La mine este iarna in gand ,iar afara …. primavara …la tine cum este?
    O zi minunata !
    Un weekend reusit !

    Apreciază

    • antoaneta52 zice:

      Haaa, tot asa ai la mine

      Apreciat de 1 persoană

      • anitanna zice:


        Salutari dragi in aceasta dimineata…\
        Anto,esti matinala,bun venit si sa ai o zi frumoasa.. ❤
        1 grad afara,vant si cer acoperit,frig,frig..dar se mai incalzeste spre amiaza…
        Chiar daca traim intr-o lume plina de ura,,trebuie sa indraznim sa speram !
        Intr-o lume plina de furie,trebuie sa indraznim sa alinam:
        Intr-o lume plina de disperare,trebuie sa indraznim sa visam:
        Intr-o lume plina de neincredere,trebuie sa indraznim sa CREDEM !
        O zi senina , reusita cu bine si frumos in ea !

        O zi binecuvantata !

        Pentru inceput va ofer cateva retete si sfatururi,luate de pe net,pentru micul dejun al zilei..
        Exemplu de meniu pentru 1 zi

        Mic dejun: două ouă fierte, două felii de bacon și 1/2 grapefruit sau 250 ml de suc de grapefruit

        Apreciază

        • anitanna zice:



          Daca esti in cautarea unei diete care sa te ajute sa slabesti, o dieta pe baza de cereale este exact ceea ce cautai si asta pentru ca este saraca in calorii si grasime. Astfel, ca sa-ti fie mai usor sa incluzi in dieta ta cereale iti punem la dispozitie cateva sfaturi, care sa-ti fie de folos. Consuma in fiecare zi la micul dejun cate un bol cu cereale. O portie ar trebui sa insemne trei patrimi dintr-un bol cu cereale si 1% lapte degresat. Adauga cateva fructe: capsuni, banane. Serveste o gustare dupa micul dejun. Poti include in meniu: fructe, legume proaspete sau un baton de cereale (cu putine grasimi).
          sursa:YOU TUBE
          a fost pus pe blog si in 2017….

          Apreciază

      • anitanna zice:

        Adica..e iarna?? ori..ai nevoie de dragoste si ceri ajutorul precum o face…

        Apreciază

        • antoaneta52 zice:

          Haaaa. nu este iarna, ramane ce de a doua varianta…..

          Apreciat de 1 persoană

        • anitanna zice:


          Dar,ce vreau sa va reamintesc ,fiindca am mai scris pe aici si tot legat de acest lucri,de cafea..acea micuta cescuta(la mine e una mare),colorata in ce culoare preferati,a mea este :
          luni:albastra
          marti,are nuante de roz,
          mirecurea o gasesc in mov…
          joia..e verde,are prospetime si da liniste…
          vinerea e portocalie…
          iar astazi ,in galben…
          O,uitam…duminica este in rosu..e plina cu multa dragoste…

          Ei,dragilor,prea multa vorbarie….
          fiindca licoarea …e parca aceeasi,uneori mai tare ori mai slaba depinde de cat lapte ii pun… 😛 ,dar are din
          plin iubire,dragoste,bunatate,bucurie uneori fiindca tristetile nu le adaug in ea… e o licoare aromata si datatoare de energie ,de viata pe care o gustam cu drag,placere chiar si in diminetile de luni grele… cand trebuie sa mergem la serviciu dar si in sambetele (vinerile)tarzii,vlaguiti de munca de peste saptamana intreaga…,nu-i am dreptate?
          Da,pana si cafeaua cea de toate zilele are ciudateniile ei,si ma refer la tipurile in care se poate consuma…
          Sunt care prefera o cafea cu tonic…

          Altii ,cei din Taiwan unde a fost descoperita si lansata pe piata in lanturile lor de cafenele in 2008…cu sare de mare….
          Se spune ca a ajuns o cafea de top….stiati asta?
          Poate ca o vreti cu branza,separat ori in ea…bauta ,precum fac Suedezii?
          E o traditie la ei s o bea asa si care a fot agreata si de alte state din lume,precum ori mai ales… Franta?
          Ori vreti o..Arabica?
          O Robusta?
          O AVOLATTE ?..o cafea expreso cu lapte pusa intr-o coaja de Avocado si bauta din ea! Un moft,cred !
          O ciudatenie si asta..,desigur!
          u te opreste nimeni sa o bei din ce iti tuna… 😛
          Eu,o beau din cescuta mea preferata si are mult lapte…
          E sfanta !
          Beau de dragul de a o face… ca sa nu zic ca imi liseste ceva din obisnuintele zilelei…
          Voi ce preferati???
          Cum o faceti???

          Apreciază

          • anitanna zice:

            Bună seara… Am terminat bucatareala, începută la 15….dupa ce am spălat doua ture de rufe și făcui și nițică ordine
            Astazi am gătit, mâine la prânz am musafiri…
            Nu am nimic dulce dar au promis ca aduc ei…
            Eu doar fac o mămăliguță mâine pentru ciorba de perisoare din piept de pasare.
            Varza cu costiță de porc…, am făcut-o cu sos nu uscata, călită…
            Musaca cu carne și cartofi… ca strat de baza și deasupra…
            Piureul îl fac mâine cu cârnați, musafiri cărora nu le place varza….
            Am făcut o baie zdravănă și sunt cocoțat in pat ma uit la survivor…. 🐈
            Seara plăcută!
            Anto..tu ce bunătăți ai făcut?
            Soțul face pâine, nu mâncăm pâine congelata de la magazin…adusa din Polonia…

            Apreciază

            • anitanna zice:

              Astăzi la prânz, aici au fost 14 grade, acum sunt 5..
              De mâine sa vedem ce ne așteaptă, fiind ocupata am pierdut știrile…
              Azi, nu am avut timp de mine un picuț dimineața, am citit ceva dar f puțin…
              Am făcut multe azi, mi-a fost ziua plina. Și nu ma simt obosita,ba mulțumită de cum au ieșit toate…

              Apreciază

    • anitanna zice:

      Dimineața am rezervat-o sufletului… De la 12, am avut musafiri, am stat la masa împreună apoi au plecat,pe la 14,30. aveau de făcut o alta vizita.
      Asa ca am rămas iarăși singuri și la vârsta asta ne pare tare greu…

      Sa aveti o seara cu liniște și armonie in suflete!
      ……………………………………


      La multi ani sorei mele dragi si frumoase:VIO !
      Sa fii sanatoasa,iubita si bucurii nestiute de la cei dragi sa te insoteasca in viata…! ❤

      De la mine doar ganduru bune !
      O zi frumoasa va doresc de 2 februarie,o zi sfanta de Intampinare a Domnului!
      Fie ca aceata sa va aduca pacea,bucuria,lumina ,caldura si dragostea in suflete !
      La multi ani celor nascuti astazi !

      Apreciază

  5. antoaneta52 zice:

    Felicitari ptr copil, \bravo lui!!! Azi au fost 18 grade.
    Bine ca mai tineti legatura intre verisoare, \frumos\ !!!!!. Odihna placuta, noapte bune!!!

    Apreciat de 1 persoană

  6. anitanna zice:

    Prăjitură, Lady…
    225 gr unt nesarat + cateva lingurite
    225 gr zahar fin
    4 oua
    225 gr faina cu agent de crestere
    5 lingurita gem de capsuni
    250 gr capsuni proaspete
    zahar pudra

    Pentru crema Chantilly:
    300 gr smantana semi-degresata
    25 gr zahar fin
    1 lingurita extract de vanilie

    Mod de preparare:
    Nu găsesc modul de preparare, îl știi cumva, Anto?

    Apreciază

  7. anitanna zice:

    Mulțumesc, sunt bucuroasa sa știi, vestea m-a făcut fericita!
    Sa le dea Bunul Dumnezeu sănătate!
    E încă un copil… Sa fie ocrotiți toți…
    Noapte bună!

    Apreciază

  8. anitanna zice:

    Nu știu cât de buna e aceasta prăjitură pe care mi-a recomandat-o una dintre surorile mele,prăjitură Lady, dar eu am găsit ☘️🌝ceva mult mai rapid, bun cred, delicios și economicos, deși nu agreez ruladele….🤭🐱🤫 O rulada cu mascarpone, cacao a Kameliei…☘️
    O găsiți pe You Tube…
    Este tare rapida de făcut… 🥪
    BLATUL:🐈
    4 albușuri bătute spuma cu mixerul…
    100 gr zahar pudra pus treptat…
    4 gălbenușuri, se amesteca începând cu lingura de lemn.,
    50ml ulei,
    60 gr faina.
    40 gr amidon alimentar și un praf sare..,,
    rom, .
    Se așează într-o tava de aragaz pe hârtie de copt
    În cuptor la 180 grade, 10-15 minute…pana se aburește, rumenește, cum preferați.. nițel.🤫
    Se răstoarnă și se lasă la racit…
    CREMA🤫❤️,
    500 gr mascarpone mixat
    100gr zahar pudra
    50 gr cacaua
    rom
    Se întinde pe blat, se rulează, la frigider o ora…
    Se scoate și pudrează se taie felii și se papa…… .
    O fac astăzi….

    Apreciază

    • anitanna zice:

      Va atașez și filmulețul, iar dacă am omis ceva, schimbat, iertare…

      Apreciază

      • anitanna zice:


        L A M A I L E :

        – nu provoaca aciditate gastrica;
        – are multa vitamina C;
        – ajuta la echilibrul alimentar datorita faptului ca in stare naturala este acompaniata si de alte substante care au valoare mare nutritiva (seleniu, fibre, vitamina P, acizi organici);
        – poate fi folosita in orice mancare pentru ca are un aport caloric mic;
        – are valoarea optima de utilizare a calciului in organism datorita prezentei vitaminei C si a acizilor organici care fac asimilarea mai usoara.
        – nu provoaca aciditate gastrica;
        – are multa vitamina C;
        – ajuta la echilibrul alimentar datorita faptului ca in stare naturala este acompaniata si de alte substante care au valoare mare nutritiva (seleniu, fibre, vitamina P, acizi organici);
        – poate fi folosita in orice mancare pentru ca are un aport caloric mic;
        – are valoarea optima de utilizare a calciului in organism datorita prezentei vitaminei C si a acizilor organici care fac asimilarea mai usoara.

        Apreciază

        • anitanna zice:

          Si fiindca ne apropiem cu pasi rapizi de Martie 😕 … ,ca acusi trec zilele lui Faurar in care de-abia am pasit.. 😕 ,parca mai ieri 😕 fiindca se spune ca atunci cand el isi da mana cu Martie… …e deja,PRIMAVARA !
          Buna dimineata ,iar si iar,tuturor care treceti pe aici !
          Fiti bineveniti si binecuvantati cu cele mai alese lucruri…si dorinti!💛
          O zi de sfanta duminca am sarbatorit,petrecut ieri cu o arte din familie …. si Sfanta sarbatoare a Intampinarii Domnului cu pace,liniste si multa daruire sper ca ati avut fiecare ,acolo unde v-ati aflati in acele momente din ziua de ieri…❤
          Sa fiti iubite si iubire !🌹


          Mai avem doar cateva zile si intram in saptamana lasatului sec de carne, in saptamana alba…a Postului Pastelui…in care sa mananca,branza,lapte,oua,peste chiar si miercurea si vinerea din ea ,avem dezlegare .. 😛
          Incepem un fel de curatire trupeasca ,dar mai ales sufleteasca,ne primenim si noi ,ne pregatim pentru venirea Sfintelui Paste, sa putem fi pregatiti ca sa primim LUMINA cum se cuvine ,dar si a venirii Primaverii… :P💃,a trezirii Pamantului si tot ce misca pe el la o noua viata… 😕 😛
          Post usor si cu spor pentru cei/cele care au taria de a se abtine… de la infruptare cu cele de dulce,lumesti si trupesti ?
          Sa fiti iubire si Domnul nostru Iisus Hristos sa ne ajute !
          O saptamana colorata in zambete,bucurii si sa aveti multa sanatate !

          Apreciat de 1 persoană

          • anitanna zice:


            Va ofer o reteta de care sper ca va reamintiti si care va face si placere 😀 😕
            O reteta a clipelor tihnite ar suna cam asa:
            Se indeparteaza cu mare grija graba.
            Se iau clipe obisnuite si se adauga timp din belsug.
            Cand tihna e aproape gata,se adauga cafeluta preferata.
            Se poate asezona cu prieteni buni
            si conversatii linistite,dupa gust !.
            O zi buna si tihnita !
            <br O zi minunata iti doresc si va doresc tuturor de pretutindeni !
            Haideti ca avem nevoie fiecare si de asa ceva ca doar se apropie un alt weekend.. 😕 😛 😀
            Fiti binecuvntati,(e)

            Apreciază

  9. Pingback: BUNA DIMINEATA ! | Anitanna's Blog la Cafeneaua "Trandafirul rosu"

  10. Maria Gheorghe zice:

    Bună dimineața, draga mea Anita!
    Mulțumim pentru rețeta pe care-ți promit c-am s-o pun în practică, fiind de la tine.
    Să ai o zi plină și frumoasă ca sufletul tău curat!.
    Tuturor prietenelor noastre care ne citesc dar care, din motive știute doar de ele, nu se încumetă a lăsa 2 fraze, le doresc să aibă o zi bună și-un început de săptămână minunat.
    Anto a mea, te Jadoresc mereu și din ce în ce mai mult, chiar dacă umbli brambura ca o muscă fără cap!

    Apreciat de 2 persoane

    • anitanna zice:

      Buna dimineata…scuza-le,sunt ocupate, si apoi majoritatea celor tinere,in general lumea sta si prefera pe Facebook,acolo sunt vazute,admirate in likeuri..nu aici la dos,
      nestiute de nimeni,anonime….
      Eu si cine mi se alatura…carcotim si ne spunem pasul fiindca simtim asta se pare si chiar nevoia de un sfat ,o incurajare si nu de aprecieri mai ales ca multe ,acolo sunt false,iar balacareala si mojiciile,vorbitul suburban,de vrei nu vrei ,este o prioritate e cam la rang de cinste !
      Depinde si in cercuri te afirmi,desigur !
      dar se iveste cate un neavenit care e dispus sa dea cu bata in balta si se duce totul…pe apa sambetei…
      Asa ca in oala acoperita nu dau gunoaie stim asta din vechimea celor dragi ,ai nostri ..care au spus-o…mereu !
      O zi cu binecuvantari de sanatate o saptamana incarcata cu tot ce poate sa ne mangaie,linisteasca si bucure..
      Doamne,ne rugam !

      Eu,caut linistea…nu singuratatea fiindca in liniste poti face orice..sa te rogi,sa visezi u ochii deschisi,sa mangai…linistesti,sa bucuri.. sa dai sperante…sa plangi si asa nu tulburi… pe cineva…
      O zi buna
      Multumesc !.

      Apreciat de 1 persoană

    • anitanna zice:

      Si totusi,eu cred ca Mary si alte doamne care au mai plecat de pe aici,au un alt motiv de nu mai trec…
      Inca le mai astept, si cine stie,poate ca ne vor face o surpriza…!
      ………
      Reteta am gasit-o dar nu are ce fi rau, neplacut la asocierea dintre pandispan si mascarpone..desi cu piscoturi este mult mai fina si delicioasa… dar nu rulata…
      Eu,nu prefer pandispanul, cand il pun pe limba imi da senzatia de fad,de
      aspru…imi creeaza repulsie..inexplicabil… imi plac blaturile insiropate,aromate… ori poate ca e doar un moft,o exagerare,capriciu…o idee fixa ??
      Stii tu…cand se poate si altceva…cum e?,nu?

      Apreciat de 1 persoană

        • anitanna zice:

          Dragilor…ieri,am mancat eclere facute la o cofetarie din oras:DANA…foarte gustoase,dar cam micute pentru pofta mea…
          Desi am mancat mai multe cate 3 de caciula au fost.. 😛
          Dar nici ale mele nu erau de lepadat!


          Numai ca aspectul la cele facute de mine lasa de dorit… nu era unul comercial..de …mama iti lasa gura apa si ochii o luau razna… 😛

          Apreciază

          • anitanna zice:


            Adun si eu aici pentru ce o s-mi trebuiasca toata sptamana…

            Ingrediente:
            5 oua
            5 linguri faina
            1 praf de copt
            1/2 ardei rosu
            4 cremvusti
            150 gr. salam
            150 gr. cascaval
            cateva masline
            1 fir de ceapa verde (sau patrunjel)
            sare, piper, oregano

            Acest chec este un aperitiv de efect si foarte gustos.
            Albusurile se bat spuma cu putina sare
            Se adauga galbenusurile, faina si praful de copt amestecand de jos in sus
            Salamul, cascavalul si ardeiul se taie cuburi, cremvustii se taie rondele, maslinele se curata de pe sambure iar ceapa verde se toaca marunt
            Toate acestea se adauga la compozitia de oua cu faina, se condimenteaza cu sare, piper si oregano
            Se amesteca bine
            Compozitia se toarna intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.
            Se da la cuptorul preincalzit
            Iar rezultatul este acesta!
            Pofta buna!

            Apreciat de 1 persoană

            • anitanna zice:


              Eu fac cremsnitul chiar identic… dupa aceasta reteta,doar foietajul il cumpar in rest am tot ce imi trebuie in casa 😕 ..dupa ce o asamblez si va fi gata o pozez si o pun aici… Va invit si pe voi… va astept! 😕
              Se face foarte repede.. la viteza pe care o am eu ,unori..??
              si la dorinta marea de a face ceva bun celor mici???… 😕
              O zi cu drag!

              Apreciat de 1 persoană

              • antoaneta52 zice:

                Buna dimineata feteleeee. am avut treaba in oras, umblu teleleu Tanase, Ma boscorodeste Maria mea,,,,,
                Nu stiu prajitura lady, nu te pot ajuta, scuze, Cremsnit fac si eu tot cu foi cumparate.O ZI FRUMOASA!!! pupici

                Apreciat de 1 persoană

  11. anitanna zice:

    Este un tip unic de fruct. Dacă majoriatea fructelor sunt compuse în principal din carbohidraţi, avocado are un conţinut ridicat de grăsimi sănătoase. Şi acesta nu este singurul motiv de a-l include în dieta în mod regulat.

    Ceea ce noi numim „avocado“ este fructul arborelui numit Persea americana. Acest fruct este preţuit pentru concetnraţia şi variatatea mare de nutrienţi, dar şi pentru faptul că este un igredient versatil, ce poate fi adăugat într-o multitudine de feluri de mâncare, datorită aromei delicate şi texturii bogate. Există mai multe tipuri de avocado, cu formă şi culoare diferite. Există soiuri care au frute rodunde, dar şi unele care le au în formă de pară. În ceea ce priveşte culoarea, aceasta poate varia de la verde la negru. De asemenea, fructele pot să cântărească între 220 de grame şi 1.4 kilograme. Cel mai popular tip de avocado este Hass avocado, numit adesea „para-aligator“, ceea ce este foarte descriptiv pentru felul în care arată: tinde să aibă conturul unei pere, iar coaja sa verde închisă, neregulată, pare a fi pielea unui aligator. De fiecare dată când mâncăm avocado, îi asigurăm organismului o hrană extraordinară. Numeroase studii vin să demostreze că acest aliment are proprietăţi sanogene extraordinare. Există cel puţin 10 motive întemeiate de a-l pune în farfurie, potrivit Business Insider. 1. Este incredibil de nutritiv Avocado figurează pe lista alimentelor cu cele mai înalte valori nutriţionale, conţinţnd o mare varietate de substanţe nutritive, inclusiv 20 vitamine şi minerale. Aici sunt doar câteva dintre elemetele pe care le găsim în 100 de grame de fruct:
    Citeste mai mult: adev.ro
    …………………………………………………….
    ** Nu aruncati coaja….
    Pentru …
    O AVOLATTE ?..o cafea expreso cu lapte pusa intr-o coaja de Avocado si bauta din ea! Un moft,cred !
    O ciudatenie si asta..,desigur!
    ca nu te opreste nimeni sa o bei din ce iti tuna… 😛
    Am scrs mai sus despre tipurile de cafea…sper ca ati citit !

    Apreciază

  12. anitanna zice:

    Supa crema cu cafea.. O noua invenție, descoperire.

    După supa cu conopida
    Supa cu dovleac
    Suoa cu mazare
    Supa cu linte
    Supa cu rosii…
    Și eu cred ca toate astea se pot amesteca cu ceva cafea. Ca sa le schimbam textura și gustul…. Mâncăm amestecat.

    Apreciază

    • anitanna zice:


      Hmm… buna si aici ,credeati ca scapati de mine?
      „Sa ne gandim la lucrurile cu care ne-a binecuvantat Dumnezeu.
      Si la ceea ce facem in fiecare zi sa ne imbogatim mintea , trupul, sufletul, emotiile…”
      de Emma Bombeck

      Fiecare zi in care te rogi si multumesti pentru darurile primite ..este o zi minunata !
      Buna dimineata suflete dragi care pasiti zilnic pragul cafenelei .!

      ……………………………………………………….

      Apreciază

      • anitanna zice:


        BUN VENIT !
        Astazi…smotruiesc ,nu gatesc,fiind miercuri mancam ce avem..
        zacusca,
        salata de telina cu maioneza din lapte de soia..
        ,supa de rosii…
        E zi de ordine si modificari in bucatarie… si cere timp !

        Poate ca instalam masina de spalat vase… 😛
        Sa aveti o zi buna si cu reusite…
        ……………………………………………………..
        Inima mea este o casa in care dainuie iubirea si vei gasi mereu usa deschisa !

        Apreciază

        • anitanna zice:


          Aseara am facut paine…


          Va las cateva retete filmate…video de pe net din anii trecuti ..:


          Si in final…o alta reteta draga tot din anii trecuti de e acest blog …poate ca nu ati cititi-o !?
          De fapt cu ce vrei tu si fiecare dintre noi !
          Eu,iti las ca de fiecare data ❤ un gand bun si un salut ori ce doresti tu.. si sa ai parte de toate astea zilnic !!
          Sa ai o zi binecuvantata !


          Dar te rog citeste si reteta aceasta… 😛
          Reteta de viata.
          Ingrediente:
          O cana de ganduri curate
          o cana de fapte bune ,
          o cana de respect pentru ceilalti,
          3 cani de iertare ,
          3 cani de greseli bine batute.

          Mod de perparare:
          Amesteca bine ingredientele si adauga lacrimi de bucurie, durere si simpatie pentru ceilalti.
          Toarna patru cani de rugaciuni si credinta ca sa faci celalalte ingrediente mai usoare si sa ridici plamadeala,(amestecul sufletului )la cele mai inalte culmi de traire crestina…
          Dupa ce torni compozitia in viata de zi cu zi, coace bine la caldura bunatatii umane si apoi serveste cu un zambet si cu foarte multa dragoste!
          ……………………
          Sa fiti iubire fiindca doar ea indulceste,mangaie,infloreste si sa nu uitati aceste lucruri niciodata !
          ……………………………………
          Numai ceea ce vine din inima atinge inima celuilalt….

          Apreciază

  13. anitanna zice:

    ANTO,Angel,Marie…o sugestie..unde sa incadram masina de spalat,ca nu prea e loc si pentru ea in bucataria mea cat o cutie de chibrituri…?



    eu as vrea sa o puna langa congelator..sotul vrea sa-l scoata pe hol si mie nu-mi convine si nici nu-mi place sa stea acolo…:P

    Apreciat de 1 persoană

    • anitanna zice:

      Ca sa nu stricam aranjamentul mobilei si nici blatul nu ar mai ajunge…trebuie schimbat ;
      Deci vrem sa ocolim alte cheltuieli in plus,la anii astia nu mai este necesar si parca ma vad spaland iarasi cu mainile vasele… 😕 ca imi va fi incomod cu ea..trebuie sa astept sa se adune multe…ca doar nu o voi folosi numai dupa mesele cu toti care si asa au inceput sa se raresca…nu mai au timp… sunt ocupati tinerii…

      Apreciază

    • antoaneta52 zice:

      Langa congeletor cred ca este ok, dar nu ma spune domnului Jojo ca imi gasesc de lucru,,,, cu dansul,, Haaa!!! Si poti pune blat peste amandoua.

      Apreciat de 1 persoană

    • anitanna zice:

      Si cand am sa ma infurii odata…am sa arunc toate rahaturile pe care le am :las ca poate imi e necesar..imi trebuie,daca il folosesc la ceva???
      Asa se aduna,tot aduna,incaperi mici care par in dezordine..
      Voi cum faceti?

      Apreciat de 1 persoană

      • anitanna zice:

        Oricum se fac dezbateri mari… fiecare vrea altceva…
        Nu stiu cum vom procda,asteptam ginerele si instalatorul poate au ei o sugestie mai buna ,acceptabil… desi am epuizat si noi toate variantele…

        Apreciat de 1 persoană

      • antoaneta52 zice:

        Eu adun toate maruntelele care nu trebuie, in pungi si afara cu ele, Le ia cineva de la tomberon, Le agat undeva si le vede cineva. \Nu tin multe lucruri care nu nu-mi trebuiesc, Cand ne-am mutat aici soacra avea vrute si nevrute, 2 luni am aruncat 100 de saci, mamaaaaa ce ,,lumina,, se facu…..sa nu mai spun ca arucat tot mobilierul si electrocasnicele, tot, Mai am 2 corpuri de biblioteca si o masuta din ce a fost, Restul am cumparat si am adus de la noi,

        Apreciat de 1 persoană

    • anitanna zice:

      Vezi…acel fund de lemn din fata cuptorului cu micro…..fara el e ca si sarac…taie paine
      pe el…eu de fiecare data il bag in dulap…el il scoate si ma boscorodeste ca il ascund.. 😛

      Apreciat de 1 persoană

      • anitanna zice:

        Imi reproseaza ca eu nu ma implic prea tare,ca nu vin cu sugestii…pai nu le ia in seama,de cand a imbatranit cam face ce vrea…la tinerete nu-l prea interesa… s-a schimbat;si ca sa nu ma cert si sa-l supar ca are probleme ,el cu gatul,eu cu degetul,evit..tac…il las pe el sa hotarasca cum ii place desi eu sunt cea care ma izbesc de orice in bucatarie si nu el…

        Apreciat de 1 persoană

        • anitanna zice:

          Nu radeti de bucataria mea…este una de babett… nu moderna ca a voastra,dar e buna pentru noi… ne simtim bine in ea;pe jos am traversa ca sa nu alunec…eu o pun ,el o strange… e circ,circ… dar cu zambete…;iar ai pus traversa,o arunc la gunoi ca te chinui si o speli, lunar… :p
          Zice el…dar cred ca nu-i place…il impiedica la mers,oare ?

          Apreciat de 1 persoană

          • antoaneta52 zice:

            Haaaa hiii, am ras cu lacrimi!!! Nu de bucatarie, ea e f frumoasa, si eu am asa, mica dar functionala. Am ras de traversa , de unde sta cu picioarele dl, ai fost bestialaaa!!! asa si la mine, S-a tampit la batranete de nu mai stiu unde le am, le muta , le suceste, Traversele le strnge tot asa , nici in baie nu mai vrea, Le aduna , eu le pun, Haaaa!!! este stare generala , vad, te pup scumpa, faceti cum ii e bine, Eu nu am unde sa pun o masina de vase daca ar fi sa iau vreodata.

            Apreciat de 1 persoană

  14. anitanna zice:
    67O6c3krPjnKnChgeQhhCdLqZ3DW5RZ8estqbohhfgkc4nz-dvXtxQ==
    O zi excelenta va doresc si bun venit in bucataria cafenelei noastre de suflet !



    Sa va incant privirile si cu altceva,astazi in zi de miercuri si mov in cafeneaua noastra draga !
    „”Sa-ti pretuiesti viziunile si visurile fiindca sunt ca niste copii ai sufletului tau””
    … spunea Napoleon Bonaparte. !
    Astazi,in cafenea veti gasi mai multe tonuri de mov,o culoare se spune capricioasa,dar cu un efect purificator si simbolizeaza eleganta si luxul;sa nu va ganditi ca deja pot transforma acest spatiu de blog,aceast umil topic al bucatarie in asa ceva… 😀 departe de mine ideea ,gandul si pretentia, chiar…
    …dar ma duce cu gandul la mister si la fantezie,daca vreau ,cand vreau sa fac asta…e vorba de mov !
    O bucatarie mov… hm,o culoare regala,bogata,iar cei care o folosesc sunt nonconformisti,creativi; dar si generosi,iar eu nu ma simt in niciun fel,a da prea generoasa de multe ori,chiar sar calul imi spun cei din jur,cei dragi !


    …las o sugestie…:D 😕 😛
    dar le astept si pe ale voastre….
    ZI BINECUVANTATA !
    Va astept in bucataria cafenelei noastre de suflet … ce veti gasi aici sper sa va faca placere si sa mai reveniti…


    Asa ceva ,adica am..putea sa facem si asa ceva..ca se gasesc de toate,dar pentru noi, nu cred ca merita…

    Apreciază

      • anitanna zice:

        Buna dimineata om cu suflet bun si frumos, bun venit si astazi in cafenea… unde vei gasi o imagine,o melodie,o floare,o cafea virtuala ,un gand,o poezie ori un haz de necaz… doar pentru tine … !


        Hazul zilei..credeati ca am uitat??? 😛


        ………………………………………………….

        Apreciază

        • anitanna zice:



          Nu stiu daca ni se vand iluzii dar prin 2011 am gasit ceva pe net si repostez
          Este ca o băutură miracol şi se obţine foarte simplu !
          Aveţi nevoie de un cartof, un morcov si un măr care se storc pentru a se obţine suc !
          Se spală foarte bine cele de mai sus, fără a le curăţa de coaja, se taie bucăţi şi se pun în storcătorul de fructe şi imediat beţi sucul obţinut. Puteţi adăuga lămâie sau lime pentru gust mai răcoritor.
          Această băutură miracol va fi eficientă pentru următoarele :
          1. Prevenirea dezvoltării celulelor canceroase – împiedică creşterea celulelor canceroase.
          2. Poate vindeca ulcerul, de asemenea poate preveni afectiunile grave la ficat, rinichi şi pancreas.
          3. Consolidare pulmonară, previne atacurile de cord şi hipertensiunea arterială.
          4. Consolidarea sistemului imunitar.
          5. Bună pentru vedere, elimină ochii roşii şi obosiţi sau uscaţi.
          6. Ajutor pentru a elimina durerea cauzată de munca fizică, dureri musculare.
          7. Detoxifiază, ajută tranzitul intestinal, elimină constipaţia. Prin urmare, vă face o piele sănătoasă şi un aspect mai radiant. Foarte eficient in acnee.
          8. Îmbunătăţeşte respiraţia urât mirositoare din cauza indigestiei, sau a infecţiilor de la nivelul gâtului.
          9. Reduce durerile menstruale.
          10. Ajută la coborârea temperaturii în cazul puseurilor severe de febră.

          Nu există absolut nici un efect secundar. Foarte hrănitor şi se absoarbe uşor ! Foarte eficient în cazul în care aveţi nevoie să pierdeţi în greutate. Veţi observa îmbunătăţirea sistemului imunitar după consumul zilnic timp de 2 săptămâni. Vă rugăm să vă asiguraţi că beţi sucul imediat din storcător pentru cel mai bun efect.

          CÂND se bea :
          Se bea dimineaţa pe stomacul gol !
          După o oră se poate lua micul dejun.
          Pentru rezultate rapide beţi de 2 ori pe zi, dimineaţa şi înainte de ora 17.
          ………………………………………………………………….

          Apreciază

            • antoaneta52 zice:

              Hai ca arata ok. Bine ca ai terminat, S-o folositi sanatosi !!

              Apreciat de 1 persoană

              • anitanna zice:

                Acum lucrează, spala, dar nu are niciun vas, e goala se spala ea… Dar din greșeală în loc de 30 min au pus-o copiii ca ei au și știu sa umble la 3h și 30.min…mult…exagerat…nu o putem opri….
                …………………………………………..
                Pentru tine si pentru voi…
                Seara placuta!
                Si maine este o noua zi, si speciala pentru noi din cafenea…o sarbatorim pe mama draga a lui Angel a noastra…
                este ziua ei,implineste 67 de ani !
                La multi ani anatosi cu bucurii si fericire alaturi de tine si tu de ea…!

                Apreciază

  15. anitanna zice:

    Mulțumesc, Anto, sper sa scutească soțul de corvoada spălării vaselor ca nu ma lasă pe mine în aceasta perioada…
    Azi am smotruit cu o mana, a mai plecat după cumpărături… Și eu am pus totul la punct, în acest timp… spălat vase, tacâmuri, pereți și mobila… Am muncit rău de tot sunt franta de oboseala…

    Apreciază

  16. sad angel zice:


    Să serviți din acest tort. E ziua mamei pe 8 februarie.

    Apreciat de 1 persoană

  17. anitanna zice:

    Buna dimineata,observ,contat,ca tu mi-ai luat-o iar inainte cu urarile desi imi propusesem sa fie invers…,astazi..🍀☘️🤭

    Asa ca te rog intra si aici…
    https://anitanna.wordpress.com/la-multi-ani-maria/aniversari/comment-page-34/#comment-776555
    La multi ani sanatosi,frumosi,impliniti ,sa va traiasca si sa va stea alaturi ani si ani… cu drag si dragoste !

    Sa petreceti frumos !

    Apreciat de 1 persoană

  18. anitanna zice:


    Imi beau cafeau si va astept… pe fiecare..sa va alaturati !
    Inca nu am teminat smotruiala,astazi inchei totul fiindca trebuie sa si gatesc…si o fac la sfarsit ca sa nu muncesc de doua ori,aiurea… 😛
    Fac o ciorba de aripioare de pasare (le am adunate si puse la congelator de la pasarile de curte pe care le-am facut papaica…) ;
    Si am cumparat tot aripioare pentru o tocanita taraneasca cu multa ceapa…
    si… aripioare pane… !
    Dulce fac o rulada cu frisca si gem de gutui sper sa fie buna asocierea… in gem am sa pun si putin unt si apoi doua linguri de frisca… 😛
    Ce-o sa fie,o iasa…o sa iasa , o sa fie o nebunie.. nu ?
    Daca e dulce …e bun… 😛
    Sa aveti reusite si tot ce va doriti si astazi in zi de sambata si weekend-galben la noi,aici,…!
    ……………………………………………………………

    Apreciat de 1 persoană

    • anitanna zice:

      Nu am gasit momentan o urare cu sambata…ci cu miercuri asa ca ma scuzati…

      Apreciat de 1 persoană

      • anitanna zice:

        Buna…
        Daca nu-mi sarea in ochi o potare despre cartofi ,acum la prima ora a diminetii… cum ca el este cam leguma de baza la noi la romani,il cultivam dar si gatim in n feluri.. si ca pe la cei din alt tari ,deci la altii… nu prea se gaseste niciun fel din acesrt aliment..ba uneori impachetat cate unul.. si ca se mananca prost, si ca si noua ni se trimite in tara ce-i mai nesanatos si urat,rau pe la ei, toate fructele si legumele…pline de pesticide-chimicale care le face doar frumoase…cred ca a vrut sa zica asta……
        Va pun aici o imagine… doua,trei ?



        Sper sa va fie utile…
        O zi buna !
        ….nici nu s-a luminat bine de ziua si gandul meu este indreaptat spre mancare.,nu?
        Acum sorb incetisor din cafeaua cu lapte…
        Zi buna!

        Apreciază

        • anitanna zice:

          O zi cu reusite si alte vise care sa va devina implinite,asta va doresc astazi in a 40-a zi din an…
          Bine si frumos in viata voastra si in sufletele dragi si minunate pe care le aveti !
          https://anitanna.wordpress.com/pagina-sufletului/#comment-88971
          Se apropie postul…sunt f buni cartofii mi ales atunci, nu?
          Salata de cartofi de post, cu ceapa, rosii si castraveti.
          Una dintre cele mai simple salate de post, cu un dressing grozav din ulei de masline, mustar si zeama de lamaie, preparat intr-un bol daca doriti si nitica salata,ori rucola…desi .mie asa imi place…
          https://lh3.googleusercontent.com/proxy/XGcRes4M41zf_6U-pkoUrXlNYvJjDxj_CTechYr02O2bJc9f71y4-2YwrsQ5_SToHZcjpPq-MmW8w93MDYDPZakfqcvzCGFvGo917LYqevSlJBm2gh7As87QbIRpln9mUbiBeLqHiKVwIPTRYbg2xKmBqNSDN5sSwsblKTWDI3FWZGeHqt8=w346-h522
          Si cand te gandesti ca poti lumina si o incapere cu un cartof???
          Istoricul luminii generate cu ajutorul cartofilor
          Haim Rabinowitch susține că, deși cartoful este cel mai utilizat aliment la orele de științe din școli,nimeni nu a mai realizat un studiu privind folosirea acestui tubercul ca sursă de energie.
          Fizicienii Alessandro Volta și Luigi Galvani studiaseră deja diverse metode pentru a genera energie în anul 1780, cum ar fi:
          Hârtie înmuiată în apă cu sare.
          „Baterii” obținute din două farfurii de metal și foarte mult pământ sau o găleată de apă.
          dar mai multe va rog cautati si gasiti pe net…
          Zi buna !

          Apreciază

          • anitanna zice:


            Poate ca ai auzit la televizor si ai citit prin reviste ideea ca este chiar recomandat sa ai gustari intre mese. Aceasta era vestea buna. Vestea proasta este ca aceste gustari nu trebuie sa fie alcatuite din produse grase, snacks-uri, batoane de ciocolata si toate acele placeri vinovate care se depun direct pe solduri. O gustare sanatoasa poate fi conceputa dintr-un fruct, din legume sau din oleaginoase, precum nucile, arahidele sau semintele de floarea-soarelui. Este de la sine inteles ca acestea nu trebuie sa fie prajite sau sarate, altfel devin si ele dusmanii siluetei tale.
            Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net
            ASTAZI,AICI BUCATARIA ARE NUANTE DE MULT ROSU..E PLINA CU DRAGOSTE…!

            Apreciază

            • anitanna zice:


              Bun venit in bucataria cafenelei,doar un colt din ea…:P
              Am aflat ca,prepararea
              unei cafele grecesti este o arta. Trebuie urmati pasi precisi pentru a ajunge la a te delecta si incanta cu gustul neasemuit al cafelei.
              …………………………………….

              Se foloseste un ibric mic de capacitatea a trei, maximum patru cesti mici de cafea. Se masoara cantitatea de apa folosind ceasca cu care va fi servita cafeaua, se adauga zahar in functie de felul cafelei, aici e o adevarata tehnologie: pe masura ce apa fierbe, se amesteca zaharul pana se dizolva. Din acest moment se adauga cafeaua, o lingurita la o ceasca, si se amesteca putin. Se reduce si flacara, pentru a da timp cafelei sa fiarba si sa se ridice spre marginile ibricului.

              Sub nici o forma nu mai interveniti sa amestecati, ar fi pacat de munca depusa pana acum… se pierde toata (spuma) ce se formeaza deasupra. Se ia de pe foc si se lasa putin timp zatului sa se aseze, si e numai buna de servit.
              Eu va astept in fiecare dimineata,dragi prietene,la o cafeluta !
              R O M A N E A S C A !
              Pofta buna!
              Sa admiram:

              Apreciază

  19. anitanna zice:


    Bun venit ,sunteti asteptate la un ceai…

    dar si la….


    este o zi de marti si are mult roz in ea….
    …..atunci un pic de roz putem folosi in sufragerie,in dormitor si cum facem noi aici,in bucatarie… iata cum cu cateva trucuri poti realiza orice… 😕 Si nu neaparat roz… 😕 😛
    O perna,o perdea…iar la bucatarie daca schimbam fata usilor… facem si o bucatarie roz ca de papusi.. ;D 😕 oameni fericiti,care traiesc cu capul in nori !?
    sa aveti zi buna nu ne buna !? 😛
    Sa stiti ca astazi,la pranz desi avem mancare de carne… noi am hotarat sa mancam doar:
    PESTE :

    am facut saramura si prajit
    asta il mancam cu usturoi si mamaliguta…
    Te invit la briose,acum le scot din cuptor..

    Merg langa o cana de cafea sau o ceasca de ceai aromat
    Sper sa va placa gustul lor asa ca pentru asta avem nevoie de
    70 gr de unt
    1 ou
    una lingura rom
    70 gr zahar pudra
    70 gr faina
    1 linguri de zmeura ori afine,visine chiar
    esenta de vanili]
    coaja rasa de lamaie
    Prepararea este simpla si usoara,chiar rapida:
    Intr-un castron(bol mai nou :D) pui,oul,zaharul,un pic de sare,faina si amesteci apoi torni untul topit dar nu fierbinte…si iti iese un amestec omogen in care pui romul,vanilia si razatura.
    la sfarsit pui si visinele, ori afinele si omogenizezi usor cu lingura ca sa nu le faramitezi…
    Ungi formele cu nitel unt si pui compozitia in ele.. le asezi in tava si le bagi la cuotor, vez casunt gata rapid.. cam 8 minute daca ai un cuptor modern 😕 😛
    Le lasi in forme sa se mai raceasca..le mananci chiar caldute..
    Sunt o minune,iar de sanatoase nu mai vorbesc!
    Pofta buna!
    …………………………………………..

    Apreciază

VA MULTUMESC !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.