BUCATARIA CAFENELEI …

SAM_0133„Rasul este cel mai luminos acolo unde mancarea este cea mai buna.” – Proverb irlandez

BUN VENIT IN BUCATARIA MEA! SPER SA-TI PLACA CE GASESTI!?jwF55mLbaSE6al1h-uA7KdW-cDbLIYohPjX3b0e15GYcDliXUSyIng==DG2qpggwUG7KgdHMNHqX65simI0bnaAyIS2PAG4KA73OlBkLaey_Hw==

Ciorbe. supe, sărmăluţe,
Sosuri calde, chifteluţe,
Pregăteşte iscusit,
Că e meşter la gătit.

A.R.

8.735 de răspunsuri la BUCATARIA CAFENELEI …

  1. anitanna zice:



    Acesta este neinramat..l-am facut cadou uneia dintre surori… 😛
    duopa inramare.


    …………………………

    Apreciat de 1 persoană

  2. anitanna zice:

    O zi buna alaturi de cei buni;


    Sa nu uitam ca e primavara…e aprilie cu ciresi in dloare !
    Eu va ofer,o cafea,o floare,o felie de cozonac facut de sot..si toate gandurile de pretuire !

    Astazi, acum la aceasta ora este frig,ca si ieri,6 grade,fara vant,cu canturi de pasarele;sunt voioase ca au gasit iarasi firimituri pe pervazul ferestrei… imi multumesc pentru hrana zilnica 😛 Soarele a rasarit e frumos…din caldura cafenelei !
    Suntem in a 95-a zi din an si mai avem 270 pana la sfarsitul lui…
    Suntem in saptamana a 14-a din an…
    Suntem intr-o zi de vineri..are nuanrte de portocaliu…de care nu ne putem plange fiind o culoare prietenoasa cu efect stimulativ asupra noastra,tonic… 😛

    Aveti grija ca favorizeaza pofta de mancare dar ne aduce optimismul si ne ridica tonusul… 😛
    In viata fiecare lucru,situatie…au un rost al lor,nimic nu este la intamplare…si nu am srti sa pretuim bucuria daca nu am trece prin durere si invers uneori…:P
    Si cum este o noua dimineata se pare ca avem o alta sansa de a ne schimba hotararile de aseara…de ieri… 😀
    Sa aveti liniste,pace si fericire ,armonie in suflete voi si toti ai vostri !

    Va imbratisez !

    Apreciat de 1 persoană

  3. anitanna zice:

    Aseara mi-am facut o omleta din doua oua-simpla cu sare,piper si doua linguri de lapte… batute bine,bine.. 😛 … si pe care le-am pus-o intr-o tigaie teflonata… cu f putin ulei;dar am tot amestecat-o la inceput,s-a umflat si apoi am lasa-o sa se rumeneasca usor,…am intors o jumatate peste ea.. si am pus-o pe o farfurie mare,intinsa.. 😀
    Deasupra i-am ras cascaval,altadata branza putin sarata ( sotul era plecat fiindca el nu are voie oua si ca sa nu-i fac pofta mananc fara sa ma vada desi la venire a simtit miros si a cam banuit el… 😛 : ce am facut !? )
    Era,la taiere,pufoasa,inalta asa cum am mancat numai in restauratele rusesti pe vremea cand ma duceam in excursie… 😛

    Ce mai a iesit altfel decat cea pe care o trantesti in tigaie si o intorci… 😕 😛
    era ca o clatita umflata… 😛 😕
    Va sugerez o idee preluata de pe Savuros.ro parca,si pe care am citit-o candva… 😛
    Am mancat-o cu salata verde… cu,cu… ?
    . daca astazi nu era vineri o repetam… 😕 😀 asa ca o las pe maine diminata … !
    buna !

    Apreciat de 1 persoană

  4. anitanna zice:

    Am omis sa va spun ca ieri( mare minune !? ) am facut ciorba de zarzavat ,toate
    osandite intr-o oala cu toate cate punem in ea,totul ,toate taiate pentru pacatele lor stiute ori nestiute,faptuite cu voie ori fara voie;se inecau aceste minunatii si clabuceau de zor,ca borsul sa capete alaturi de rosiile din borcanul pus in iarna,o culoare aparte,fiert la foc molcom,cu o lingurita spre sfarsit ,rasa de miere,ca Delikat nu mai folosesc de vreo doua saptamani… 😕
    In strachina,farfurie… l-am ajutat cu o mana ,ca o boare ;D de patrunjel,marar si leustean..l-am botezat… asa cum spun eu…
    pai mama…mananci de-ti paraie falcile… 😀 ?! .. asa cum am vazut-o eu infulecand la tv. pe faimoasa,Larisa,mai ieri,alaltaieri !? 😛
    adica asta faci cand nu te vede nimeni… ,glumesc si eu 😛 😕 cand esti vazut se cere un dram de delicatete,de bun simt…

    si ardei umpluti cu orez si ciuperci…

    si cu toate verdeturile posibile de sezon ,proasete,culese din gradina,in ei,in umplutura…;
    I-am mancat cu iaurt deasupra.. o,o…nici nu banuiai ca nu au si carne;si copiilor le-a placut si mi-au transmis multumiri… 😛

    Apreciat de 1 persoană

  5. anitanna zice:

    Si pentru ca totul sa mearga perfect…astazi va ofer o reteta veche de cocktail MORNING:
    *sirop de zahar-se poate inlocui cu compot de cirese,visine,caise,struguri,din ce aveti in camara de cu toamna ; cam 10 gr.;
    **bitter 3 gr.;
    ***zahar un cub din ala brun, bun ;
    ****sampanie 40 ml;
    *****lichior de cirese(eu am avut de coacaze) 5 gr.;
    ******whisky 40 de grame.

    imaginea GOOGLE >

    Amestecati totul bine…dati la rece si serviti cu cuburi de ghiata in pahar de 200 gr.,coaja de lamaie si pai,umbreluta alaturi ca sa fie cu tot dichisul(tacamul 😀 ) !
    Pofta buna !

    Apreciat de 1 persoană

    • antoaneta52 zice:

      Aoleu ca buna trebuie sa fie, !! Mie imi trebuie, ca ma imbat si uit de durere, Haaa!!!!

      Apreciat de 1 persoană

      • anitanna zice:

        Si acum ai dureri?
        Sa te duci la medic nu sta asa..dar bea multe ceaiuri si apa… 😛

        Apreciază

        • antoaneta52 zice:

          Mai sunt putine, vine cumnata azi si mai vedem, multumesc, pup

          Apreciază

        • anitanna zice:

          Aceasta salata este pentru adica si pentru -ca am facut mai multe borcane… , placinta de miel de la sarbatorile Pascale care se apropie… 😛
          Speram sa fim bine si sa putem face si anul acesta aceasta nelipsita coptura din carne,obisnuita in meniul nostru de cand ma stiu.
          Pe vremuri,ai mei,care acum isi dorm somnul de veci si sa-i ierte Bunul Dumnezeu… sa-i odihneasca in liniste ❤
          tocau pana osteneau carnea si o framantau ca pe un aluat cu sos alb din lapte,unt,putina faina de grau, smantana,piper,oua,sare si nucsoara,si o lingura de bulion dulce,verdeturi de sezon de buna stiute si alese,si o asezau ori intr-o tava mare,ori doua,in cuptorul de paine si cozonac din curte unde isi cocea toata mahalaua cozonacii…;
          ori in tavi mici ,stramte,de cozonac,cu margini inalte,neuitand sa bage in umplutura si oua decojite,fierte tari,intregi-ca si acum– si lasand restul in seama cuptorului… nu facea aluat…aveau ,prapurul mieilor,ca taiau mai multi de la oile crescute de tata.. si caprele care ne munceau pe camp la pascut.. 😛 😕 : .. si iesea cu un gust nemaiintalnit… diferit de ce avem acum !?

          De ce mancarea avea alt gust in copilarie?
          oare mi se pare mie???
          Ori chiar asa este???
          O zi strasnica!

          Apreciază

          • anitanna zice:

            Dar faceau imi amintesc si rotogoale de berbec…asa le spuneam,impanate cu usturoi,cimbru, sare,si se puneau pe gratarul incins si le stropeau cu o salta facuta din usturoi pisat si cimbru si boia rosie de ardei,dulce ori iute…cu sare nu prea multa si eu faceam misiunea-operatiunea asta ori ne bateam cu cea dupa mine..care era mai infipta si mai apriga ca mine… 😕 😛
            Si ieseau scantei si lacrimi.. tras de par si impinsaturi… ,iar mama care poate ca facea racitura ,o aseza in farfurii,pe platouri,iesea si ne certa,striga la noi…tu… esti mai mare ,da-i si ei pace ,voie…:P
            Apoi intram amandoua de mana in casa dupa ce mama iesea afara si vantura zeama si ciuguleam din fiecare farfurie cate o firimitura… si striga de afara la noi:sa nu mancati ca va impartasesc !
            Ne uitam complice una la asta,zambeam si fugeam afara la joaca… 😕 😛
            Ce vremuri si cate amintiri …ce copilarie… sus pe scara,pe garaj, cu cate o carte in mana si papusile alaturi,pe picioare… ca le leganam si le cantam,aveam voce,cantam oaspetilor veniti in cafeneaua bunicilor,eram aplaudata…asta imi amintesc.. :?le pieptanam… nu era inalt prea inalta casa cazanului de tuica,ori garajul… tata avea si masina-nu ma laud,ca de asta a ajuns sa fie numit mosier…ba chiabur.. si chiar haituit,hartuit !? 😀
            Vremuri,vremuri duse,apuse… ce oamnei,ce intamplari…

            Apreciat de 1 persoană

            • antoaneta52 zice:

              Ce viata duceam atunci! Indestulata, linistita, Cu pregatiri de Craciun , de Paste cand se spalau toate mileurile si se freca parchetul cu petrosin, Eu apalam rochitele tuturor papusilor, le calcam le imbracam, Aveam televioz si telefon prin anii 60 , primtre primii dim cartier, vene lumea sa vada mciuri si varietati. Era frumos, era tihna, belsug, Pana s-a rupt filmul in 74 cand am ramas fara tata. dar am continuat su traditiile si cu lupta ptr supravietuire, Multumesc lui Dumnezeu ca am ajuns oameni destoinici si ei si fratele.

              Apreciază

  6. anitanna zice:

    Salutari dragi in duminica lui aprilie…7… ❤ din sud de Moldova pana-n zarea cea nesfarsita… 😛
    Senin,liniste,pasari ciripitoare de toate neamurile.. vrabiute,gugustiuci, prepelite…???…
    Este verde ,albastru si soare…nimic nu mai vreau mai ales ca stiu ca SUS este cineva cre ma iubeste si ma ocroteste…. !?
    Pentru care-I Multumesc !
    Voi???
    Sa ne indreptam atentia si spre flori…sa lasam mancarea mai la urma… pe mai tarziu;ma refer la micul dejun;oare reusesc fiindca eu de cum fac ochi trag la bucatarie… 😕 😀 caut ceva de baut ori rontait,un obicei de care nu ma pot debarasa… oricat as incerca fiindca am incercat de n ori,macar sa uitm,dar ti-ai gasit:fac ce fac si gandul ma indeamna sa o iau tot intr-acolo… 😕 :P!
    Parca ma irita,scurma ceva in stomac,nu-mi da pace,ma racaie-sacaie… apoi imbuc ceva si ma linistesc!
    De regula…fac repejor cafeluta dar inainte imi beau paharul cu apa cu lamaie.. 😛
    Buna dimineata,dragilor !
    Am promis mai sus… 😕 😛 ❤
    „Să fi fost iubirea mea ca frumosul liliac de colo ce purpuriu înfloreşte primăvara”
    … Robert Burns




    Îmi pare aşa ciudat
    C-avem atâta vreme pentru ură,
    Când viaţa nu-i decât o picătură
    Între acest moment şi celălalt.
    Şi e neînteles de trist
    Că nu privim la cer mai des
    Că nu culegem flori, că nu iubim,
    Noi, care atât de repede murim.
    (Jean Cocteau)

    Duminica placuta si va imbratisez !

    Apreciat de 1 persoană

    • antoaneta52 zice:

      Buna dimineata, acum m-am trezit,
      Am ajuns acasa la 1, A fost atat de frumos!!!! Am dansat de ma dor degetele de la picioareeeee!!!
      Ca la nunta !!! Am ras, Muzicaaaa, tareeee de nu ne auzeam intre noi. Dj, cameraman, fotograf, mancare de nu va mai spun.Copiii s-au distrat enorm si noi cei mari pe langa ei. De 5 ani de la nunta baiatului nu am mai iesit nicaieri. Sunt cheauna azi,
      Da, am liliac sub fereastra , Si mie imi place, Sa aveti o zi frumoasa, La noi e nor,

      Apreciat de 1 persoană

  7. anitanna zice:

    Ma bucur draga,Anto pentru tine!
    Pentru familia ta superba….
    Am fost la biserica dimineata,am venit la 12..am stat si la masa ..desi aveam mâncare,nu m- a răbdat raiul sa fac si niste cartofi prăjiți si un grill cu pulpe si piept de pasare. ..cu mujdei de usturoi verde bătut .,mixat cu ulei de măsline si putina sare…sa știți ca nu era nevoie si de friptura…ceva grozav cu mămăliguță calda…
    Da nu- mi spuneți că nu sunt cartofii prăjiți sănătoși…nu va cred…nu- i fac in untura de Mangalița….ci cu ulei,la sfârșit putina sare,un praf de boia dulce ori usor picanta de ardei roșu…ca doar nu mănânc in fiecare zi!?
    Am avut si aripioare pane făcute ieri dar după cate remarcam…ne place mult mai mult si poftim ne dorim ceva proaspăt preparat .
    Ostropelul de pipote ficăței si inimioare de ieri a mers uns cu mămăliguță… Oare ne era foame așa de tare de ni s- a părut atât de gustos?
    Oricum a fost o masa pe cinste iar borsul 9de loboda si stir cu ardei si ceapa verde a fost deschiderea poftelor… începutul si când ni se spune ca suntem robii burții…ne supăram,strâmbam din nas.😼Sa aveți pofta!

    Apreciat de 1 persoană

    • anitanna zice:

      Nici nu ne- am sculat de la masă si soțul îmi pune întrebarea: dar spre seara ce mai mâncam?!..
      Mai facem un grill…ca eu de mâine nu mai mănânc de dulce…săptămâna asta mi- am făcut de cap!…
      Stiu de ce a întrebat…vrea altceva,dar nu mai fac nimic fiindcă este duminica si pentru mine…
      Desert…coliva cu fondante!
      Apoi o cafea fara cofeina cu ceva lapte…
      Si se face seara….
      Sa auzim de bine!

      Apreciat de 1 persoană

    • antoaneta52 zice:

      ooo, prea bune toate, scumpa!!!! Nu rezist, Si eu ma gandeam ptr maine la cartofi la ceaun cu usturoi si boia dulce sa le dea culoarea aia minunata, Borsul de verdeturi e preferatul meu, ce sa spun…. o bunate, Multumim,
      Sa va fie de bine,

      Apreciat de 1 persoană

      • anitanna zice:


        Salutari dragi !
        De la mine doar ganduri bune pentru toata suflarea draga a cafenelei !
        Aici este un pic de vant sunt 10 grade si cer acoperit,iar Soarele desi a rasarit astazi pe la 6.42 inca nu si-a facut aparitia maestoasa,stralucitoare… il asteptam sa ne mangaie sufletul cu razele luyi… ori ne ploua astazi?
        La voi cum este timpul?
        Ca mie mi s-a acrit de atata asteptare cu toata trambitala mea cu rabdarea,dar pana cand??? 😛 parca e prea mult!
        In cafenea este cald, aroma de cafea si flori si mult albastru astazui..e speranta !


        O saptamana reusita !
        Va pup !

        Apreciază

        • anitanna zice:

          Astazi,trebuie sa gatesc… nu imi e sila,chiar imi place ,o fac cu drag !
          O iau iarasi de la capat cu borsul de legume fiindca altceva fiertura,zeama,nu are voie… 😛
          Il fac ce de obicei cu de toate din gradina culese sunt deja pregatite;au crescut toate chiar daca afara este frigut, viata isi urmeaza cursul…plantele cresc si ne bucura ,ne multumesc cu coloritul si avantajele lor… 😛
          In piata e jaleee…a ajuns o legatura subtire de leustean la 2 lei 😛
          Cartoful a mai scazut de la 4 lei/kg la 3,5.. 😛 :?,dar tot scump la vremea asta… 😛 Si este din import ca noi suntem mai comozi,mai lenesi…, asteptam la de-a gata totul… si ne mai miram ca suntem bolnavi,pline spitalele de , gem…
          Asa ca facem si noi tot mai rarut… mai din zgarcenie… dar facem 😛 😕 o mancare mai sanatoasa,gustoasa,buna 😛
          Stiu e post,eu nu mananc vegan,un moft,ci traditional… 😕
          Vedeti ca nu ne lipseste borsul chiar de zarzavat fiind dar il fac deseori,dupa cum doresc cei dragi si cu taietei de casa si dres cu ou si smantana… ori numai smantana si are un gust deosebit,bun ca si cel din carne… 😛 si langa el mai mereu o mamaliguta dolofana,mestecata in ceaunul special daruit de buna cu parul alb si afumat putin de la focul facut cu gateje,odata,acum ceva zeci de ani pe la tara 😛 …
          fac in el o mancare mama… si rapida si gustoasa ..apoi o torn intr-o cratita;de asta ale mele sunt ca nou noute…de ma intreaba vecinele:
          – dar cum gatesti ,ce le faci de sunt atata de perfecte????
          Asa ca,fac si sosuri,asa cum stiu de la buna mea cu parul alb,la care ma gandesc si mi-o imaginez mereu,frumoasa cu chip bland de mult odihnindu-se sub flori de iarba si troita ❤
          Fac tot si ce ne place noua..nu ma omor cu fel de fel de pateuri din avocado,din soia, linte…cu masline cu nu mai stiu eu adaosuri ,cu ce seminte de prin lume duse… ?
          Nu ne lipseste in aceasta perioada salata cu ceapa verde,cu ridichi din gradina cu castraveti,inca nu avem doar li se vede varful plantei… 😕 😛 si dornici de a rade la soare..inca sunt in solar ..la caldurica lui… 😛
          Si fasolea veche boabe acum la mine e la mare cautare si pe care o fac in cateva feluri cum am mai scris… nu ma mai repet 😛
          Fara bucatele de branza mucegaita-frantuzeasca, Fetta..si cine stie ce alte produse care nu contin nici macar un gram de lapte,contrafacute,o mizerie pentru organism…
          O bucatica de slana facuta in casa cu o ceapa si o felie de paine coapta de mine in cuptor…
          Un ou de la gainusele crescute cu boabe.. din curtea,batatura de la tara..fiert,scrob,rascopt in cuptorul aragazului ,asta in zilele reci,geroase alaturi de cartofii ori sfecala rosie … 😛
          Si iata ca se poate si inca foarte bine manca mai sanatos si satios… 😛 fara salate Cesare… ori cum s-or mai fi numind ele ,mofturi si pofte de :D… si din snobism… 😕 😛
          Zi buna si pofta buna a micul dejun… 😛
          \

          Apreciază

  8. anitanna zice:


    Un cocktail este un fel de băutură amestecată, care conține unul sau mai multe tipuri de alcool și arome și unul sau mai multe lichioruri, sucuri de fructe, sosuri, miere, lapte, smântână sau condimente …
    Asa ca,un Margheritta,ar merge!?.

    Este poate cel mai popular cocktail din Statele Unite ale Americii, care folosește ca ingredient de bază tequila. Peste tequila se adaugă triplu sec, suc de lămâie verde și cuburi de gheață. Este servit în pahare ale căror pereți interiori sunt frecați cu lămâie verde și apoi se pune sare. Cu toate că au fost dezbateri aprinse asupra locului de origine al acestui cocktail, această băutură ar fi apărut undeva între Tijuana și Ensenada. Ea continuă să fie extrem de populară în regiuni din Mexic, la San Diego și în California.


    ‘Appletini’ este unul dintre cele mai populare cocktailuri, oferind o perspectivă aparte paharului clasic de martini sec. Cu vodkă în loc de gin ca ingredient de bază și rachiu de mere pentru a-i da un parfum puternic, Appletini nu este definitivat decât după ce se adaugă un suc natural de lămâie și o bucată de măr. Este băutura favorită a jurnalistului american Conan O’Brien, gazda show-ului Conan de la TBS, și are puține calorii.🍸☕🍶

    Apreciază

    • anitanna zice:

      De la A la Z…
      Un statistician constata ca a murit 25 de ani si a dormit 21…
      A fost suparat 6 ani,
      bine dispus numai 4,
      si-a petrecut 5 ani asteptand
      si un an a citit ziarele.
      Si-a suflat nasul 15 zile,numai 13 zile a baut bere,iar
      11 zile le-a petrecut cautandu-si butonii de la camasa.
      Si-a certat cainele timp numai de 2 zile.
      Numai cu treburikle astea,ar avea 63 de ani,o luna si 11 zile.
      Cu joaca,scoala,toaleta zilnica,imbracatul,plimbarea,vizitele,etc…ar fi binisor trecut de 75 de ani.
      Daca insa ar mai fi si mancat zilnic…era mort la data efectuarii calculului… 😕 😛
      …………………………….
      O zi speciala !

      Apreciază

      • anitanna zice:

        Si tot aici…de la A la Z…,la HAZ !?
        In clasificarea botanica,doua din cele mai raspandite specii de banani se numesc:
        *bananul filozofilor…denumit asa pentru ca Pliniu a scris ca fructele lui predispun omul la **Celalalt banan se numeste ” bananul paradisului””,explicatia a fost data in primele secole ale erei noastre :
        cu fructul lui si nu cu mar a tentat-o sarpele pe EVA. 😛 😀
        O zi reusita !
        ………………………..
        Asa arata floarea de banan !
        Si va intreb: e posibil ce se spune mai sus cu ispitirea?

        Apreciază

        • anitanna zice:

          Socoteala de dimineata nu se potriveste cu cea de peste zi…
          Bors de zarzavat am facut… bun cu ceapa verde ! si cu sana in el(fara smantana trebuie… 😛 )
          Dar felul doi am o cratita de fasole pastai,erau din alea late,grase,bune,parca mai gustoase,mai dulci…cu ceapa,cu marar…. si sos de rosii… ;D 😕
          Au iesit bune,bune si garnitura am avut sfecla rasa amestecata cu hrean,otet de miere si mere si ulei de masline… 😛
          Grilul era nelipsit si el… 😛

          Apreciază

          • anitanna zice:

            Salutari de dimineata!
            Este urat,frig,8 grade si vant puternic…
            Aici,cafea,aroma combinata de ceaiuri,cafea si flori de liliac..astazi in nuante de mult roz… 😛 ca deh,e zi de marti …
            Inainte de a va oferi binete si lasa gandurile nelipsite si dragi diminetii…. vreau sa va spun ca aseara,pe la ora 9 si ceva, sotul imi aduce(eu priveam la filmul meu serial in dormitor) un platou cu doi cartofi aburinzi:erau copti in cuptorul cu microunde pe care eu il ocolesc tare,tare mult si chiar de de cand l-am luat,nu-l prea folosesc fiindca am mai citit cum ca nu ar fi prea sanataoasa incalzirea mancarii ,,folosirea lui…)… care erau injumatatiti,erau marisori,pudrati cu sare,piper negru si ulei de masline turnat in firisor subtire-a spus el- pe de-asupra; am strambat din nas la vederea platoului si totusi,ca sa-i fac pe plac si sa nu-l dezamagesc ,sa-l necajesc… pentru stradanie,gand si placerea de a ma servi…am inceput sa mananc.. :?(se poate pune si cascaval,smantana,dar el nu are voie si eu am mancat asa ca sa nu-i fac pofta 😕 )

            Credeti ca m-am oprit pana nu am devorat totul…dar totul,ca de mai era mai mancam..O asa bunatate nu am mancat parca niciodata !
            Incercati si sa-mi spuneti,in cazul in care nu ati facut-o pana acum unele dintre voi,..daca va place si merita a repeta ideea… 😕 😛 ca eu intentionez a face asta dar peste cateva zile… 😛
            Cartofii aveau o dulceata a lor,ca deh,sunt din cei la 4 lei pe kilogram… dar sanatosi,buni, merita… 😕 :P,un gust deosebit;oare imi era foame??? 😛 sa fi fost doar o parere de moment !
            Si uie asa,… am mai mutat un pranz,o cina tarzie… 😛 !
            desi nu trebuia findca tot iau in greutate… 😕 😛 de la o zi la alta.. 😛
            Stiti de ce am mancat cu pofta nu numai ca mi-a placut??… eu nu suport cartoful in bors,in tocanita… nici in salata oprientala…mananc de nevoie, in sila… 😕 ,nu-l pot inghiti… 😕 doar piure imi place si apoi imi plac mult cei prajiti… 😛
            Dar in asa mod preparat a fost nemaipomenit…
            ……………………………………………..
            Anul asta cred ca va fi inlocuit cartoful de sparanghel,parca,, ,o leguma aleasa… 😛
            Iată în linii mari beneficiile consumului de sparanghel: detoxifiază, are proprietăţi antiîmbătrânire, este considerat afrodiziac, protejează împotriva cancerului, …si este o leguma regeasca ,se zice !? :P,

            ,plantat in cultura intensiva in Romania,asa am auzit si eu la stiri intr-o dimineata si cat de curand… 😛 .. asa ca o fi si asta mai bun ca are Ca si P… ?
            Stiu ca se facea la cuptor dupa ce in prealabil il spalau bine,il legau in snopi cu un fir subtire de tei ?,il fierbeau 1/2 h in apa cu sare… peste puneau untura,ulei,sare, lapte si smantana,un asternut de branza rasa,cascaval din cel mai gras… ;D 😕 ;
            asa era masa batranilor mei odata… mancam ? Ti-ai gasit ce mofturi faceam !?
            Ziua buna se cunoaste de dimineata… dar nu prea cred ca va fi asa !
            sa fiti iubite si iubire !

            Apreciat de 1 persoană

            • antoaneta52 zice:

              Nina dimineata, acum beau cafeaua decof , cu lapte. Lasa mancarea , sa n-o vad, Haaaa!!! Si eu am luat cateva kg si din cauza pastilelor ptr glanda, Acum s-a redus doza si poate revin lagreutatea avuta. O zi senina, E rece, pup

              Apreciat de 1 persoană

  9. antoaneta52 zice:

    Buna dimineata, Auzi ,, Nina? scuze

    Apreciază

  10. anitanna zice:

    Dragilor,aici vremea se lumineaza,cerul se degajeaza de nori,bate si vant puternic… 😛
    Asa ca sper ca va iesi in curand Soarele… 😛

    Acum sunt peste 10 grade…. 😕

    Am facut iarasi cartofi in cuptor…la aragaz nu la microunde… 😀 😕 😛


    cartofii pentru salata orientala au fiert si ei…
    mannc iarasi dupa doua oua fierte pe la 8… 😛
    O zi buna !

    Apreciat de 1 persoană

    • anitanna zice:

      Pentru intraziati…las cafeaua…

      si ceva pentru suflet…

      Apreciat de 2 persoane

    • antoaneta52 zice:

      Bun tare!!! Pofta buna
      Eu am facut o ciulama si cu smantana, cu pui, Fac si mamaliga la pranz,

      Apreciat de 1 persoană

      • anitanna zice:


        Va salut pe toate… bun venit la cafea si gandurile imprastiate din ea…;D :?,astea nu au stare,o pornesc hai-hui mereu… mai ales ca e mult incapatoare cafeneaua noastra… 😛 😕 au pe unde se aciua;de le gasiti pe undeva ,printr-un cotlon ascunse sa stiti ca n apartin doar noua !
        Astazi ,fiindca este o zi de miercuri mohorata si in nuanta regeasca de mov 😛 , desi dimineata a fost promitatoare,in sensul ca a deutat cu cer senin si aproape 12 grade… stam mai mult in bucatarie la caldurica, ascultand stiri,muzica diverse informatii la EuropaFM,la o cafea si goblenit… 😀
        Nu fac mancare fiindca am… 😕
        Asa ca in afara de curatenia-dereticatul ,aranjatul bucatarie dimineata dupa spiridusul noptii 😀 care o cam face harcea-parcea… 😕 😛 , nu am nimic de facut;Pff… a,uitam si asta pentu ca nu-mi prea place, da…de calcat cateva rufe dintre care numa camasi vreo 4-5 …dar nu le mai calc precum o faceam in tinerete… 😕 😛 sac !
        Asa ca este,va fi o zi linistita,relaxanta… poate ca si citesc ceva,dar dupa amiaza fiindca am un roman de terminat… 😛
        In schimb astept aparitia Soarelui… ca ieri , desi dimineata ne-a plouat cu galeata ,noroc ca a fost rapida,precum cea de vara?! 😛
        Aduc iarasi vorba de mancare..
        Am omis sa va spun ca ieri am facut o musaca de conopida…


        Dintr-o conopida marisoara,frumoasa,grea,inflorita ca un zambet de femeie cu buze pline 😕 😛 😀 si pe care am fiert-o in apa sarata dupa care am scurs zeama-fiertura ..
        Am uns o tava ,nu cu unt ca nu e voie?!… ,ci cu ulei(azi fiind miercuri sa putem manca post),am fulguit-o cu pesmet,si am asezat un rand de buchetele,unul de cascaval de post peste,( oare o fi chiar de post?) si iarasi un rand de conopida si unul de cascaval,presarand sare si piper…:? 😛
        Am bagat-o la cuptor unde coapta cu rabdare,merge langa un paharut de vin alb inmiresmat de busuioaca !?
        daca nu era post ,ii puneam si ceva felii de sunca presata si unul doua oua batute in ciuda… 😛 ! ori coapte,rascoapte,taiate felii…pudrate si el cu ce trebuie ca sa le dea gust 😛 😕
        Oricum,ieri am avut alaturi cate o pulpa de pui… pe grilll… 😛
        Pofta buna 1

        Apreciat de 1 persoană

        • anitanna zice:

          Stiti ca atunci cand eram mici,buna ne facea tocmagei???
          Nu stiu daca stiti ce sunt astia.. se mancau la mine in sat… era o mancare de casa mai apostoleasca;
          Buna,ii clocotea in apa putin sarata..ii facea mereu proaspeti…si ni-i fierbea in lapte in care punea un pic de zahar… :P; 😕 ;
          …pentru cei mari,le spargea de-asupra cateva oua dupa care ii punea intr-o tava unsa cu unt,iar peste ei punea un strat de tocatura din piept alb de gaina grasa crescuta in curte de ea…uitata cu anii prin ograda 😀 😛 …punea si verdeturi proaspete,mai randuia tocmagei si iar tocatura ,iar peste ea turna spuma de galbenusuri batute cu frunze verzi de patrunjel si f .putin lapte,iar la copt era parca infasurata intr-un scutecel cald,aromat..asa ne pacalea ea!
          Doamne,fie-i tarana usoara si iertate fiindu-i pacatele ,ca ce bunatate mai era ?!
          Dragilor,acum realizez…ca era tot un fel de musaca dar numai de ea stiuta… grecul-bunicul o lauda necontenit iar ea se straduia sa-i mangaie mereu papilele gustative cu ceva ce numai ea stia cum ii place.. ?!
          Se luase din dragoste…el era locootent in armata Regala, improprietarit de Rege.. avea titluri,brevete acordate de maiestatea Sa si atarnate pe perete… !
          Ce povesti si ce mandru era !
          Ce vremmuri si ce oameni !???

          Apreciat de 1 persoană

          • antoaneta52 zice:

            Eii, cred ca era buna, Ia uite ce brodeala!!! Si eu am bunica de la tata si strabunicii greci, Iane si Sita ii chema, haaa!!!

            Apreciat de 1 persoană

            • anitanna zice:

              OOOO..da,cu adevarat brodeala !
              Stii,cand tata avea 17 ani,bunicul grec l-a dus la Galati sa faca,invete meserie de comerciant..sa-l poata inlocui si duce mai departe afacerile; si l-au adus la un prieten vechi tot grec…;l-a lasat si a plecat,era prin …,ma rog acum ceva zeci de ani… 😕 😛 nu asta are importanta !
              Cand a ajuns acasa,a inceput sa le povestesca parimtilor lui si bunicii cu mandrie cum l-a lasat pe Gica… la Spiros,si ce incantat era tata… ,dornic ca are aceasta oportunitate de a invata meserie… 😕 😛 , cand ,de-odata aude de dupa coserul cu porumb niste ciripituri si un cu-cu…! se uita batranul inmarmurit si asteapta,ciuleste urechile:iarasi aude cu-cu !?
              Nervos,dezamagit,striga:asta-i Gica al meu.. si se indreapta cu bastonul in mana fluturandu-l dupa el… tusti,iese, sare tata (in viitor.).. iar grecul ii striga:
              ” mai bine faceai stiulbuca in Dunarea.. potlogar ce esti ! ”
              A terminat scoala si apoi a facut comert o viata,de acolo a iesit la pensie dar peste el au trecut si comunistii si nu i-a fost asa de usor..si nici noua !

              Apreciat de 1 persoană

              • anitanna zice:

                Am citit pe undeva ca una din disputele indelungate ale filologilor s-a petrecut in evul mediu,la Sorbona.,si aveau drept subiect cum….macaiau ratele in limba latina:
                Quan-quan sau can-can ?

                Apreciat de 1 persoană

              • antoaneta52 zice:

                Haaa!!! Chiar asta trebuia de studiat>

                Apreciat de 1 persoană

              • antoaneta52 zice:

                Eii, ca in basme . Haaa!!!! Strabunicul avea vapoare si aducea in Romania, la C-ta ,coloniale, Tot felul de uleiuri d fata, rare, matasuri, sapuniri, Isi luase si casa aproape de Cazino. Sotia avea 16 ani si a nascut-o pe bunica in C-ta, ea nu stia bine lb romana nici cand era batrana, da, asta a fost, Cu-Cu!!!!

                Apreciat de 1 persoană

              • anitanna zice:

                Inca una si va las…incepe serialul… 😛
                Face parte din rubrica de la A la HAZ ! 😛
                O,a inceput,oare cand a trecut timpul?
                La sedinta Academiei de Stiinte,AMPERE isi gaseste fotoliul ocupat de un necunoscut,pe care il apostofeaza viguros.
                Fara a se ridica acesta ii riposteaza zambind:
                „Ar trebui,domnule Ampere,sa va cunasteti si sa va vizitati mai des colegii.
                Va astept diseara la orele opt la masa la mine. Nu uitati insa,locul dumneavoastra este langa imparateasa !
                (Napoleon Bonaparte era membru al Academiei de Stiinte de mai multi ani!).
                Masa s-a servit totusi aproape de ora 10,timp necesar ca trasura palatului sa-l aduca si pe Ampere ,care…uitase.”

                Apreciat de 1 persoană

  11. sad angel zice:


    Good Night.
    Ne hrănim virtual cu aceasta inghetata, în realitate rabdam … 😊
    Noapte buna

    Apreciat de 2 persoane

    • anitanna zice:

      Trezirea a fost pe la 5 si la 7 eram gata cu fasolica… 😀
      Am facut o oala barosana cu bors in care iarasi am pus prospaturi,de toate…din gradina de la tara 😀 😕 si
      iahnie de fasole… .
      Asta or manca-o cu salata de varza murata;
      cu sfecla rosie amestecata cu hrean ori isi vor face o salata cu ceapa,castrveti, ridichi…ulei numai de masline si otet.. 😛 …. ?
      t E dupa pohta lor,gustul fiecaruia.. !
      😕 😛

      ………….Si eu sunt mai bucuroasa si fericita cand am pe masa fasole si nu cartofi,o mananc cu pofta, cu placere si fara mari probleme… 😛
      Daca nu tineam post ii puneam alaturi un carnat din ala facut de noi si care asteapta Pastile ;D ..in congelator,inca !
      Aici,e liniste si vreme ploioasa cu vant nervos,dar am intels ca se incalzeste si astazi pana la 18-19 grade… 😛 ,orasul e inflorit,linistit,cladirile vechi sunt o bijuterie,arhitectura lor te face sa crezi ca ai trecut undeva pe la unguri..si dintre ele multe sunt monunemente istorice… 😛 ,dar cam lasate in paragina unele din ele !
      Acum nu se mai construieste asa… ne-au napadit blocurile comuniste,iar acum…apartamentele ce-i drept sunt putin mai spatioase , dar a caror preturi te dau in balbaiala…
      Trai neneaca !
      Au crescut preturile la toate si mancare si curent,apa,gaze… …numai salariile,pensiile nu vor sa faca asta… !

      Mamaliga noastra e mare…dar nu vrea sa explodeze si ma mir si ma inteb cu disperare:pana cand???
      Sa aveti zi buna langa cei buni !

      Apreciat de 1 persoană

      • Maria Gheorghe zice:

        Anita, în ’89 a explodat, mămăliga, și uite cu ce ne-am pricopsit: cu o droaie de partide și partidulețe plătite de la stat, cu toți golanii imbogățiți, cu industria distrusă, agricultura de asemenea, cu moluri din 10 în 10 metri, pline cu marfa expirată a lumii, cu importuri masive de legume și fructe fără gust, de pulpe de pui injectate cu hormoni de creștere (în timp ce marfa țăranului român se vinde pe nimic), cu complexurile de porci (vezi Comtim, cel mai mare complex de porci din Europa, distrus pentru a face posibilă invazia cărnii de porc din alte țări), cu învățământul la dispoziția miniștrilor și partidelor, cu revolta studenților din ’89 care cereau eliminarea repartițiilor guvernamentale și care a dus la o explozie de facultăți particulare, cu sau fără acreditare, în care se intră fără examen și unde părinții plătesc de se spetesc și din care ies șomerii care umplu cluburile de zi și de noapte pe banii părinților. Acum nu se mai face diferența între sat și oraș, ci între bogat și sărac. Cât de traumatizați pot fi copiii care nu au familii bogate, dar care învață pe rupte pentru a ieși din sărăcie, se gândește cineva???. S-a gândit cineva când a hotărât excluderea din vestimentația elevilor a uniformelor, la suflețelele copiilor care se uită cu jind la luxul în care trăiesc unii colegi ai lor care nu au alte merite decât acelea de a se fi născut în familii îmbogățite, nu se știe cum, după ’89?!?.
        Sunt multe de spus, Anita, nu sunt nostalgică a vremurilor de până în ’89, am învățat atunci, am purtat uniformă, la liceu se făcea distincția între ele prin emblema pe care o atașam pe mâneca bluzei și în pieptul sarafanei și pe care scria numele liceului și numărul foii matricole și care era o mândrie a purtătorului pentru că acesta chiar o merita și era o încununare a zilelor și nopților pierdute pentru a ajunge aici. Mai era și nelipsita bentiță albă, fundițele de la codițe și băscuțele. Era o fală să fii elev la liceu, nu intra oricine și nu oricum ca acum. Despre facultate… este mult de spus, cei care au trăit vremurile acelea știu ce selecție draconică era, cum se băteau 6, 7, 12, chiar și peste 20 pe un loc!. Pentru contestatarii acelor vremuri, aș vrea să le spun că ceea ce s-a realizat atunci nu s-a realizat de către comuniști, ci de către oameni, oamenii care și-au văzut de treaba lor, au învățat temeinic și-au muncit cu dragoste pentru meseria lor. Pensiile de nimic pe care le au, comparativ cu cele de sute de milioane ale ăstora spun totul!. Mi-e frică de o altă explozie a mămăligii, Anita, mi-e tare frică!. M-e teamă că ar putea duce la ceva și mai rău!.
        Eu observ o oarecare ieșire din amorțeală a guvernanților, prin majorarea semnificativă a salariilor unor categorii sociale, majorarea, timidă a pensiilor și nu tăierea și înghețarea lor ca pe vremea lui Băsescu!. Dacă s-ar lăsa în pace unii pe alții, dacă nu ar fi numai râcă, numai scandal și dacă am avea un președinte imparțial, care să-și vadă de prerogativele constituționale, mai ales în acest an atât de onorant pentru România de a deține președinția rotativă a UE, poate că treaba ar merge mai bine, poate că ar fi mai liniște și relaxare în țară și oameni mai zâmbitori pe străzi!.
        Ce-o mei fi, vom trăi și vom vedea, dar după cum merg treburile, binele, m-aș mira, să se arate prea curând!.

        Apreciază

  12. antoaneta52 zice:

    Buna dimineata Anita, la noi e nor, ploua, sa ai o zi vesela , pup

    Apreciază

    • anitanna zice:

      Buna,Anto,ma duc sa-mi fac o cafea cu lapte… ❤ parca imi este pofta; Si este si ora? 😛


      Sunt deja obosita dar bucuroasa ca poate sotul sa le duca mancarea la nepoti inainte de plecarea la scoala… 😛 a celui mic,ca cel mare este acolo deja,la ore…
      Asteapta si ei cu nerabdare liberele,vacanta,… ca sa poata veni si la noi 2-3 zile,sa se odihneasca ,sa scape de naveta(8 km) dus si intors… 😕 😛 !,sa doarma dimineata mai mult,sa leneveasca ,sa se plimbe cu bicicletele pe coclauri la ei acolo langa padure… 😛 Pacat ca nu este si soare,vreme frumoasa dar cu certitudine ca va fi,va veni !? 😀 😛
      Saptamana care vine la ei la scoala au” saptamana altfel” si pleaca in excursie la Iasi…luni si marti,cel mic si nazdravan;
      iar dupa Pasti au o saptamana de vacanta…
      Era necesara si e binevenita… mai ales si pentru fata…e obositor sa lucrezi cu copiii o inteleg , stiu cum este !
      Zi buna sa ai cu spor !

      Apreciat de 1 persoană

      • antoaneta52 zice:

        Si eu am facut ochi pe la 5 dar am mai stat in pat, Nu pot sa ma apuc la ora aia de treaba, Bravooo Tuca maaaaa, esti vrednica tare, Bine ca iau vacanta , se mai odihneste si fata ta. O iei tu de coada, Haaa!!! daca vin la tine nepotii ai de lucru. O faci de placere ,stiu. pup

        Apreciat de 1 persoană

        • anitanna zice:

          Revin iarasi in bucatarie.. si la cartof… 😀

          Adus din America si greu s-a raspandit in Franta ,cultura lui,populatia fiind convinsa ca produce…lepra.
          In zadar s-au utilizat cele mai iscuste metode de combatere a acestei prejudecati,mergandu-se pana la afirmatia lui LUDOVIC al XVI-lea ca floarea lui preferata este FLOAREA DE CARTOF in care scop suveranul o purta mereu la butoniera,iar curtezanii il imitau.


          Pana la urma soluita a gasit-o ,Parmantier:,un deputat al OParisului…
          Un camp mare de anga Paris a fost cultivat cu cartofi,pazit strasnic de armata ziua si noaptea si nu se permitea nimanui sa se artinga de ei,erau pentru masa regelui.


          Noaptea,scadea paza,slabea si sentinelele aveau ordin sa se faca ca nu observa cum parizienii furau pe capete din mancarea regala… 😕
          La viitoarele alegeri,deputatul PARMENTIER NU A FOST ALES..ALEGATORII AU STRIGAT:”NU DATI VOTUL ACESTUIA!EL ESTE CEL CARE A INVENTAT CARTOFUL SI O SA NE FACA SA MANCAM NUMAI CARTOFI .” !
          pentru astazi…de la A la HAZ !
          O zi excelenta si fara cartofi 😕 😀 …doar cu fasole ! 😛
          sursa..un almanh literar gastronomic vechi al Vietii Romanesti 😀 uitat de lume….

          Apreciat de 1 persoană

          • anitanna zice:

            Dragi,oameni buni,nu-mi doresc sa va plictisesc insistand pe cartof astazi :D…ca tot ce tie nu-ti place …. altuia nu -i face… 😛 stiti dictonul !

            ?
            Dar,ma gandeam si eu asa ca tot omul,romanul,daca nu ar fi fost foamete periodica-asa cum imi povesteau bunii mei,prin ’47…(cum trecea viitorul ginere care era pilot la T…ci,]… pe de-asupra casei si le lasa pachete zilnic cu mancare si cartofi…,pine neagra precum tuciul si caramida de tare 😛 ) 😛 😀 si aproape cam la zece ani se repeta istoria cu foametea ? 😛 … periculoasa leguma-cartoful -cred ca nu s-ar fi putut raspandi si in Europa noastra batrana. ;D
            In Italia se dadeau numai porcilor,
            in Germania,din cand in cand,detinutilor,
            In Franta se spunea ca produc …lepra…. si,inca in a doua jumatate a sec.XIX-lea,unii savanti europeni erau convinsi ca tuberculoza este atat de raspandita pe continentul nostru datorita… tot bietului cartof!
            ………………
            Jonathan Swift ii asemana pe cei care se laudau cu stramosii lor,cartofii:”ce-i mai bun se afla pe pamant!”

            Apreciat de 1 persoană

            • antoaneta52 zice:

              Ca tot suntem la cartof…. sa va spun ceva, Eram insarcinata cu fata, mergeam greu si ma plimbam pe o straduta , Langa un gard erau flori albe si un nene sapa, le uda, Nu mai vazuzem asa flori, L-am intrebat ce flori sunt, Omul credea ca fac misto de el dar mi-a raspuns, Ma bufnea rasul dar mi-era si rusine, Nu crescusem decat la oras iar de la botanica nu-mi aduceam aminte de asa ceva. A ramas proverbiala patania asta !!! Erau flori de cartofi,

              Apreciat de 1 persoană

  13. anitanna zice:

    Cat de frumoase sunt si divers colorate..cei mov au culoarea lafel in degrade..de la alb la mov..o minunatie!?

    Apreciază

  14. anitanna zice:


    Anto,astazi mi- am luat si eu Carmin,rosu,imi este teama cu nu vor iesi cum trebuie dupa colorare…sa fie de rezerva in casa!?
    Eu stiu ca buna le vopsea cu culoare ,vopsea de lana ,Gallus….si au trait peste 90 si ceva de ani!?…
    Acum sunt atatea voci care spun orice despre orice…de numai stii dupa care sa te ghidezi!?……

    Apreciat de 1 persoană

    • anitanna zice:

      Pot framanta o ora si ceva aluatul,respectand dozajul, ca tot nu- mi iese niciodata asa de elastic cum spun aceste specialiste,cred ca ii pune ,adauga ceva….ce nu ne divulga,e secretul fiecareia !?
      Am incercat de fiecare data…ori faina folosita nu e buna !?
      Asa ca m- am apucat de covrigi si tot cu susan,dar eu ii dau prin sirop de zahar si miere cu rom 🍩si altii cu coaja de lamaie ,am facut separat… si prin mac si altii….!?!?
      Sa vad ce- mi iese !
      Ori imi sparg capul,dintii cu ei !?☕🍩🍩

      Apreciază

      • anitanna zice:

        La fel se intampla si cu cozonacul…e bun,f bun la gust,arata aproape impecabil dar nu se ia fasii cum mi- as dori eu!…
        Il framant de numa,numa?🐲,si la masina,dar zadarnic !
        Voi cum facetim!?

        Apreciază

  15. anitanna zice:



    Luna este cea care guvernează zodia racului şi reprezintă plămânii şi organele digestive. Racul este o zodie cu un organism sensibil şi tinde să dea o importanţă majoră bolilor; acestea ar fi cele legate de stomac, constipaţii, retenţii de lichide dar şi de circulaţia sângelui. Planta recomandată este TARHONUL,

    folosit în combaterea tulburărilor digestive, ajutând şi la refacerea stocului de săruri minerale. Alimente recomandate: varza albă,ieri ne-am cumparat si varza rosie… 😛 In noaptea asta nu m dormit aproape deloc;doar cateva ore 3 si veva..in calendar este semiluna.. 😛 Oare sa aiba vreo influenta? Intreb si eu pentru o prietena care la fel mi-a spus ca nu a dormit toata noaptea.. 😛 😀 😕 ❤ şi roşie,

             napii 😀 … cei uitati de toata lumea! 😀 😛 , lactate si peste

     

    Apreciază

    • anitanna zice:


      Covrigii mei au iesit si nu prea, nu am rabdare la modelarea lor..unul e mi sibtire si altii mai plini,grosi.. 😛 😀 ;dar sunt gustosi,aromati merg cu lapte batut ori cu cafeaua mea cu lapte..asa cum am mancat deja unul !

      Apreciază

  16. anitanna zice:





    Culoarea verde, culoarea naturii, creaza sentimentul de prospetime, curat, este o culoare revigoranta. Iata de ce, chiar daca bucataria este incaperea pe care o putem amenaja in diverse moduri si culori, verdele este o optiune demna de luat in calcul.
    De asta bucataria noastra isi schimba,ori ii schimbam culoarea-virtual- zilnic.. !
    Aflati mai multe pe case si gradini… acolo imi indulcesc si eu privirea… 😕 merita 😕

    iIei am fost mai zgarcita cu darurile mele,nu??
    A fost o zi portocalie vineri in cafenea-galbena.. ieri….sambata ,iar astazi fiindca este duminica este in culoarea dragostei si a iubirii…este rosie !
    Dimineata,ne-am baut cafeaua si am pus tara la cale …😕 😀
    Ca sa ne amuzam inca de la primele ore ale diminetii va las un banc… pe care mi l-a spus sotul la cafea 😕
    Cica o ratusca plangea pe malul unui rau. plangea si repeta continuu.. :
    “nu stiu cine sunt, nu stiu cine sunt…”
    Crocodilul iese si ii spune ca nu poate sa o vada asa trista si ca ii spune el cine este: “ai un cioc portocaliu, corp mare, codita mica si dai tot timpul din ea, gatul mai lung si subtire, ai picioruse scurte si portocalii….tre’ sa fii ratusca ! 😀
    Vesela ratusca sare in apa , se zbenguie si se intoarce la crocodil si ii spune “pot si eu sa incerc sa iti spun cine esti, acum ca m-ai facut fericita si am invatat cum sa ghicesc…”?
    Crocodilul: “eh, n-ai fost in stare sa ghicesti cine esti tu, o sa ghicesti acum cine sunt eu….hai sa vedem”.!
    Ratusca se baga in apa, se uita atent la crocodil, se baga pe sub el, se uita, mai da doua ture si iese din apa:
    “ai gura foooarte mare. ai o geaca de piele spectacol, picioare scurte,..nu prea ai “oute”… STIUuuuu….Esti …italian”. … !
    hi,hi,hi…ha,ha !
    ……….Faceti din zi ceva care sa bucure si sa va bucure … multumiti,iertati,daruiti si credeti !
    Sa fiti iubite(i) !
    ……………………………..

    Apreciază

  17. anitanna zice:

    Pentru mine galbenul e viata,e lumina,optimism,sanatate,bogatie,iubire,credinta…
    Este cea mai calda culoare si poate ca si cea mai vizibila…?
    ieri,intr-un film am vazut o tipa imbracata intr-un pardesiu de culoare mov si avea o geanta de culoare galbena…atat de bine erau asociate aceste culori, eleganta,bun gust,se asezau si asortau impecabil…dar ciudat…eu vedeam doar pata de culoare galbena-adica ,poseta !?
    S „Unii pictori transforma Soarele intr- 0 pata galbena, altii preschimba o pata galbena in Soare.
    Pablo Picasso
    In bucataria galbena daca intri dimineta sa stiti ca aceasta te trezeste mai rapid decat ai crede.. 😕 iar cafeaua bauta in aceasta ambianta este revigoranta,te inspira,te umple de incredere si speranta parca iti da un sentiment de plina vara…in plina iarna !…pff..am inceput sa o iau pe campiile verzi ;? 😀 😛 ???
    Ori si voi aveti tot astfel de sentimente???
    Atentie celor care tin diete;sa nu care cumva sa va faceti bucataria in tonuri de galben ca mareste pofta de mancare,va creste deci,apetitul.. 😀 😕 off,ar fi un dezastru ! 😕
    Oare cum este sa-ti incepi dimineata cu o cafea aromata in asemenea ambianta ?
    Haideti sa incercam,vreti?
    Va astept !

    Timpul se scurge,zilele trec pe nesimtite si viata se incheie…
    Faceti din zi ceva care sa bucure si sa va bucure … multumiti,iertati,daruiti si credeti !
    Sa fiti iubite(i) !

    Apreciază

  18. anitanna zice:

    Stiati ca dupa Bucuresti si iasi,Falticeniul e orasul din Romania,care a dat sau a adapostit si stimulat,prin pacea-i prielnica visului,cei mai multi scriitori de-ai nostri ?
    Unii au plecat la cele vesnice,altii l-au tradat de draguul Iasilor sau Bucurestiului…
    ……………………………………..
    Dar de fapt eu astazi vreau sa va spun ceva despre …rata… 😀
    Nu ma gamnndesc la friptura de rata lenesa… care se curata in prealabil de maruntaie ,se sareaza pe dinauntru si pe dinafara si am uns-o cu grasimeaei parfumata si am congelat-o…o scot de sarbatorile pascale si fac din ea o mancare rece cu masline…,in care voi une oun paharut de vin alb la fiert indoit cu niste apa calda… si o voi rmeni gales…taiata in bucati desigur, in ulei…si apoi voi continua procesul de fabricatie…al vestitei mancari reci asa cum facea buna !
    La masa va fi adusa nu in aburi cu mirosuri ,arome rare,ci rece,rece… ;? 😛 ,frumos dichisita cu masline,foi de dafin intr-un vas yenna… mai marisor… ca deh,familie mare suntem !
    Voi,ce faceti de sarbatori ?
    Eu,ma gandesc de pe cum ce si cum fac 😕 😛 ca doar gatesc pentru doua familii si ma rog sa am putere si sa fiu bine !

    Apreciază

  19. anitanna zice:


    O zi placuta !
    Sa nu uitati ca : „exista o carte deschisa totdeauna pentru orice ochi : NATURA .!”
    Jean Jacques Rousseau

    Si daca traiesti frumos orice zi,acestea iti pot oferi amintiri fryumoase de neuitat…
    Bun gasit ,dragilor !
    Asta e bucataria mea…

    asa arata… 😛


    Astazi… am si asa ceva,facuta ieri 1
    Viata…doar este si atata !
    sa va fie colorata !

    Apreciază

    • anitanna zice:

      De la A la HAZ…
      Ceva despre salata.///:P
      Egiptenii erau mari consumatori de sal;ata care era cultivata in gradini,pe langa casa si era foarte bine udata,ca si la noi,astazi.
      salata era planta zeului MIN.Ei le mancau crude,cum obisnuiesc arabii astazi,cu untedelemn si sare.
      Considerau ca salata ii face pe barbati sa se indragosteasca de femei ,fecunde.
      😛 😕 😀
      ….

      Tot vechii egipteni nu cunosteau portocalele,lamaiile si bananele.
      Perele,piersicile,migdalele,ciresile nu si-au facut apaitia pe mese decat in epoca romana.
      Dar,in toate vremurile,ei au putut sa se sature de struguri in timpul verii,de curmale si de smochine.
      Nuca de cocos era si pentru priveligiati o curiozitate foarte rara.
      Rodia ,maslinul,marul erau si ele cultivate inca de pe vremea hicsosilor…si dadeau fructe bune.

      ………..Saracimea egipteana-ca lumea a fost mereu impartita intre bogati si saraci…se multumea sa mestece maduva tulpinelor de papirus,cum se face azi cu tulpina trestiei de zahar si rizomii unor plante acvatice… 😀
      Laptele la ei era o adevarata delicateta…dar am mai scris… 😛 😕
      Sa aveti o zi de la A la Z …de dimineata si pana la apusul soarelui ……buna…..buna !
      Cu pretuire !

      Apreciază

Bun venit !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.