BUCATARIA CAFENELEI …

SAM_0133„Rasul este cel mai luminos acolo unde mancarea este cea mai buna.” – Proverb irlandez

BUN VENIT IN BUCATARIA MEA! SPER SA-TI PLACA CE GASESTI!?jwF55mLbaSE6al1h-uA7KdW-cDbLIYohPjX3b0e15GYcDliXUSyIng==DG2qpggwUG7KgdHMNHqX65simI0bnaAyIS2PAG4KA73OlBkLaey_Hw==

Ciorbe. supe, sărmăluţe,
Sosuri calde, chifteluţe,
Pregăteşte iscusit,
Că e meşter la gătit.

A.R.

8.478 de răspunsuri la BUCATARIA CAFENELEI …

  1. anitanna zice:

    Bună seara!
    De cateva zile nu am mai scris nicio rețeta.
    Am gătit dar am preferat sa mai răresc, încetinesc ritmul în bucătărie..
    Am făcut pentru sâmbătă o ciorba de peste, 🐟🐠saramură și peste prăjit.. 🐟
    O tocăniță de ciuperci🍄 și ciuperci cu cartofi la cuptor..🍄🥔
    Toate cu mămăliguță calda…
    Ne place sa mâncăm diversificat dar mancam puțin și apoi mai vine și câte cineva la masa, iar O CIORBA calda e binevenita și pentru cel care ii duce dorul… nu o poate avea pe masa lui.

    Apreciat de 1 persoană

    • anitanna zice:


      Bun venit in bucataria cafenelei noastre !

      „Stiu ca nu primesc niciodata mai mult decat pot sa duc,dar sincer…uneori as vrea ca CEL de SUS sa nu aiba chiar atat de multa incredere in mine.”
      Maica Tereza.
      Asa cum am mai scris pe aici..ma repet … 😀 si dorim sa aflam despre ce vrem noi:
      ce gatesti,ce citesti,cu ce te ocupi si de ce.. ?
      cum gandesti si ce faci??..
      Ce muzica asculti,ce poezie iti place…
      Dar ce mancaruri preferi si asteptam retete inedite,gustoase si de la tine… 😛 , daca vrei sa ni le impartasesti si sa ne inveti din arta ta culinara…din timpul tau petrecut in bucatarie.. acasa 😕
      Cerem mult???
      Este imposibil???
      Nu…cred ca este … altceva !
      CE ?
      Fiecare stie ce e in sufletul ei…eu nu ma pot pronunta !
      Sa aveti o zi frumoasa dupa cum va este si sufletul si tot ce daruiti sa primiti insutit…fiindca la voi,la noi se intoarce.. tot ce dam altora !
      Sa nu uitam asta!
      Intregul Univers conspira la gandurile noastre iar…Bunul Dumnezeu ne da dupa inima,sufletul…fiecareia !
      Am zis bine ??
      Sa fiti iubire !
      Sa fiti in aceste zile si un MOS NICOLAE…sunt tare multi care asteapta ceva de la noi !

      Apreciat de 1 persoană

        • anitanna zice:

          Aseara am incercat sa scriu un mesaj despre cum am facut prajitura de ieri…negresa de post,dar cand eram chiar la sfarsit si ma pregateam de trimitere ,a disparut… 😕 😛 😀
          Asa ca am renuntat era si prea tarziu… 😕
          Si oboseala incepea sa puna stapanire pe mine… 😕
          A fost f buna,pufosa,ca niciodata,reteta am luat-o dupa Jamila … si cantitatile folosite a fost egale:
          250 ml apa
          250 ml ulei
          200 gr faina si 50 gr cacaoa
          un pliculet de praf de copt
          putina sare ca sa-i dea gust
          un borcan de gem,eu am pus dulceata de gutui facuta acum 3-4 zile…
          rom….
          Sa stiti ca era prea subtire alutul si am mai pus faina..pana am capatat consistenta dorita… 😛
          Se amesteca totul intr-un vas….
          Am turnat aluatul in tava cu hartie de copt… si am pus:
          stafide
          bucatele de nuca
          Am acoperit cu restul si la cuptor..

          Dupa coacere…35-40 min la 170 grade… depinde de cuptorul fiecareia…nu o scoateti 10-15 min din tava …lasati-o acolo…se sfarma,se rupe este pufosenie…trebui sa se raceasca… 😕
          Dupa racire am taiat-o…si am dus-o la biserica… .

          Apreciat de 1 persoană

          • anitanna zice:

            Am făcut încă o negresa și pâinea cea de toate zilele.
            NEGRESA a crescut mai frumos ca ieri….. Dar parca nu e asa aromata În cea de ieri în care am folosit dulceața de gutui iar în asta gem de piersici…
            Dar tot pufoasa…

            Apreciază

    • anitanna zice:

      Braduletul meu multicolor îmi amintește apropierea sărbătorilor….

      Apreciază

      • anitanna zice:

        Salutari dragi !
        Se spune că fiecare zi are o poveste a ei, și toate gândurile noastre se adună laolaltă undeva, la răsăritul soarelui să depănăm povestea.
        Oameni, zâmbete, lacrimi, flori sau depărtare…sunt cuvintele care schiţează cadrul poveştii noastre.
        Dar zilele trec, poveştile se adună undeva în sipetul sufletului şi continuăm să trăim în iureşul vremii.
        Anotimpurile se învârt în jurul nostru şi, de cele mai multe ori orbecăim în căutările noastre după altceva nestiut,nevazut…, căutări după fericire, ori după o viaţă mai bună.
        Ne furişăm parcă printre ani şi abia când mai adunăm câte unul în pumnii noştri de ţărână, ne întrebăm „când a trecut…timpul?
        Da…iata cum trece timpul…
        Suntem la o diferenta de 20 de zile de …sarbatorile Craciunului…
        Suntem in a 338-a zi din cest an…
        Se apropie…
        2020… NOUL AN ! Mai sunt 27 de zile…. 😕

        ……………………..

        Apreciat de 1 persoană

    • anitanna zice:

      Da…multumesc,am sa o citesc..
      Facutul este dupa cum stiu eu.
      Dar imi inchipui cum se face…se taie sticla nu?…
      Facem si in acest an ce trebuie dar cu carne de porc crescut la tara si nu cumparat din market fiindca nu are gust si nici nu stii ce iei..
      Dai un ban dar esti mai sigur pe ce ai… 😛
      carnatii la fel…
      toba,
      sunculita…fiarta in zeama de varza ca este deja gata.. 😛 s-a murat !
      Fac primele sarmale din ea,de post sambata…sa dau de pomana… 😛
      Dai un ban dar esti mai sigur pe ce ai… 😛
      cand eram tanara nu prea faceam,nu stiu daca din nepricepere,lipsa de timp,dar acum facem de toate si rapid,fara prea mult efort,cu aparatura existenta e chiar o placere sa-ti ocupi timpul cu asa ceva…! 😛
      Nu i se pare greu…!
      Sotul meu este capel?maistru,eu ajut…am devenit smechera de cand cu degetul;ma menajeaza chiar prea mult !Asa mi se pare !
      Dar ii place si lui sa faca si sa aiba de toate desi nu mananca cine stie ce ,dar obisnuinta si obiceiul ramas ,vazut de-acasa cred ca ne indeamna… si mai ales ca sa dea la copii si la nepoti.. ❤
      De fapt asta ne-a mai ramas si cele care se apropie de varsta asta stiu ce spun si despre ce vorbesc…! 😛

      Zi buna sa aveti,pupici !

      Apreciază

  2. antoaneta52 zice:

    Am gasit reteta de toba la sticla, Asa putem face si racitura, nu?

    Apreciază

    • anitanna zice:

      Buna…sa o trimiti aici,poti?
      Te rog… ❤
      Adunam,adunam… 😛 vom avea nevoie de sfarturi,de retete,de meniuri mai deosebite.
      Noi facem tot in casa,fiindca asa ne place-sa mananc ce vreau,dupa gustul meu..
      Cred ca si in sticla se poate face dar nu este gustoasa ca cea in stomacul porcului de la care imprumuta o savoare- un altfel de gust
      mie imi place… simti ca mananci toba adevarata cum era gustul de-acasa de cand eram copii…:P

      Apreciază

      • antoaneta52 zice:

        Am postat-o , este.

        Apreciat de 1 persoană

        • anitanna zice:

          Da,am citit-o,am vazut-o…
          Eu nu pun la racitura niciodata foi de dafin… numai piper boabe la fiert, si la sfarsit usturoi si potrivita de sare;ba o si degresez mult… 😛
          Numai la fiert sunca, la fiert marunataiele-carnea pentru toba….
          Tu pui si la racitura>?
          Oare nu-i schimba gustul?

          Apreciat de 1 persoană

        • anitanna zice:

          Anto,draga mea ce mai lucrezi ?
          Ai mai crosetat ceva frumos??
          Ai noutati?
          Pe emaill daca ai trimis sa stii ca nu am trecut de luni de zile pe acolo..uit mereu…
          O fac rar si sterg totul ce este acolo,toate trimiterile,anunturile publicitare… 😛
          Am sa verific…
          Te pup !
          Poti pune aici ce lucrezi…hai ca nu este greu… :p
          Pui linkul.. iti faci un cont la un site de poze…asa cum avem si noi aici… 😛 ,are blogul…

          Apreciat de 1 persoană

          • antoaneta52 zice:

            Nu pun foi de dafin, Si eu fac racitura numai din curcan, aripi,
            Da, ti-am trimis maill cu crosetate acum o luna si ceva.Tablou mic cu o casuta .
            Nu pot pune imagini ptr ca nu am link la ele si am inceracat un an intreg pe ,,postimage, pe ingur, nimic , nu gasesc ceea ce spun explicatiile ca sa urmez pasii. Stiu ca nu e greu dar mie nu-mi apar pasii de urmat de care spun ei.

            Apreciat de 1 persoană

    • anitanna zice:

      Cred ca se poate face si racitura asa…
      Am citit o reteta din racitura din ciolane afumate de porc;mie nu-mi place afumatura la orice mai ales la racitura… 😛 si avea,iesise si cu o culoare urata,dubioasa… 😛 ,
      dar din ciolan proaspat de porc da… am facut,desi e mai gustoasa ca cea de curcan,cocos… 😛 se vehiculeaza iarasi in aceste zile ca este si mai sanatoasa; si gatitul cu untura este mai sanatos ca cel cu ulei cumparat facut cu cine stie ce minunatii… 😛 !?
      De asta ai nostrii sta ,stra si bunici traiau peste 90 de ani;ai mei au mancat o viata jumari,porc,slana… si au trait 95-96 de ani.. 😛

      Apreciază

      • anitanna zice:


        Si tot din bucatarie…spre stiinta..
        Am mai scris si in alti ani..
        dar sa ne reamintim 😛
        Si asta pentru ca tot veni vorba mai sus de FRUNZA DE DAFIN ! 😕
        Ardeti o frunza de DAFIN intr-o farfuroara,scrumiera..lasati-o sa se arda bine..scoate un fum care va umple camera si dupa 10 minte vor disparea nervozitatea,stresul.,veti simti ceva liniste.,calm ….de la fumul ei parfumat si linistitor… ,benefic! 😛
        ALTE CATEVA MOTIVE SA PUI FRUNZE DE DAFIN IN MANCARE
        Frunzele de dafin pot fi consumate proaspete, din gradina sau uscate. Cele proaspete sunt mult mai aromate si gustoase. Frunzele de dafin se potrivesc aproape in toate preparatele cu carne, dar si in sarmale vegetariene sau in tot soiul de muraturi si legume in otet.
        Frunzele de dafin nu ar trebui sa lipseasca din bucataria noastra.
        Frunzele de dafin se folosesc adesea in preparatele cu carne, in sarmale, tocmai pentru ca imbunatatesc digestia preparatelor grase, cu carne tocata sau prea complexe.
        FRUNZELE DE DAFIN REDUC BALONAREA:
        Un tratament excelent al balonarii il reprezinta infuzia frunzelor de dafin (o mana de frunze la un litru de apa fierbinte). Consumul frunzelor de dafin in mancare ajuta de asemenea la reducerea senzatiei de balonare care apare dupa masa.
        FRUNZELE DE DAFIN TRATEAZA SIMPTOMELE RACELII
        Gargara cu infuzie din foi de dafin, folosita calda sau chiar fierbinte, insa la o temperatura pe care o tolerati usor, trateaza afectiunile faringelui, durerile in gat, laringita, raguseala, dar si astmul sau tusea.
        FRUNZELE DE DAFIN TRATEAZA DURERILE ARTICULARE SI REUMATISMALE
        Frunzele de dafin se folosesc macerate in ulei de dafin combinat in raport 1:3 cu ulei de catina. Acest ulei se aplica in fiecare seara pe articulatiile dureroase si se acopera cu un prosop fierbinte. Prosopul se poate schimba de mai multe ori, pana ce pielea devine usor rosie.
        FRUNZELE DE DAFIN CRESC IMUNITATEA ORGANISMULUI
        Consumul acestora, chiar si proaspete in salate, taiate marunt, ajuta in cresterea imunitatii si protejarea organismului de boli, infectii sau alergii.
        FRUNZELE DE DAFIN TRATEAZA STOMATITA SI AFTELE BUCALE
        O picatura de ulei de dafin diluata in 5 picaturi de ulei de masline sau floarea soarelui extravirgin, reprezinta un bun tratament pentru aftele bucale si stomatite. Din acest amestec se aplica cate o picatura pe zonele afectate, de mai multe ori pe zi, pana ce simptomele dispar.

        Apreciază

        • anitanna zice:


          Asa ca e destul de clar,da???
          Eu,nu prea suport gustul pronuntat de dafin in mancare de asta pun mai cu zgarcenie in chiftele marinate ,iar la varza, , tocanita de cartofi si alte mancaruri nu folosesc ca fiica-mea???… 😕 😛
          ………………nu-mi place ! Imi provoaca greata ! 😛
          Accept la fierturi:sunca,toba,ori la conservarea gogosarilor…atata… 😛
          Deh,fiecare cu…de gusstibus !? 😛 😀
          ……………………ma intelegeti !
          https://anitanna.files.wordpress.com/2018/01/e5laxosic5wcx7oozpxrl7bxnsaoxdy21saywevi3me_awpm4r7s2yabsmlgjwqy.png.

          Apreciat de 1 persoană

          • anitanna zice:


            Buna,iar … frumoasele mele dragi..gospodine !
            O alta idee… fac mereu… poate ca incercati ori poate ca faceti si voi asa???
            Anto,face !? ❤
            Imcercarea moarte n-are,nu ? 😛
            La o cafea amara si fara cofeina merge ceva dulce,dar ce… ca am terminat totul… 😕 😛
            Asa ca in camara mai aveam un pachet de piscoturi de sampanie pe care le-am uns cu crema de unt cu cacao si ness.. ramasa de la negresa … 😛 pe care am facut-o alataieri… le-am bagat in frisca mai molicica…. si le-am mancat mintenas !
            Eu nu am mancat dar el da… 😛

            Foarte gustoase,bune si chiar aspectuoase.. 😕
            Sotul a fost incantat de idee !.
            La noi se termina totul mintenas pentru ca si dam .. 😛 de asta facem des uneori si mai putin… 😛 depinde !
            ……………………………
            Un om nu te poate invata fericirea …
            Fericirea ta e a ta.
            E personala…
            Fericirea nu o gasesti in cutia postala,nu o poti
            cumpara,imprumuta,fura… 😀
            Dar poti avea noroc de un om bun care te poate ajuta s-o vezi,s-o simti… ❤
            Un om care te face sa crezi din nou ….
            O zi minunata de joi verde….va doresc !
            Peste cateva ore incepe weekendul … primul din luna lui Faurar

            .Sa va fie DECEMBRIE cu multa sanatate ,armonie sufleteasca ,bucurii,veselie,cadouri si macar putin noroc !

            Apreciat de 1 persoană

            • antoaneta52 zice:

              Daa, haa!! Eu pun piscoturi sau biscuiti in loc de blat , cu creme diverse, ornate dupa cum vreu.

              Apreciat de 1 persoană

            • anitanna zice:

              Micul dejun ,acum…
              salata de boeufe ,de post… :p
              Se face rapid in cateva minute… 😛
              Folosesc 2 pachete de legume speciale pentru salata cumparate din market;
              maioneza o facem din lapte de soia si este mai gustoasa ca cea de oua… 😕
              iar astazi i-am pus si peste-sardina- din conserva pe care l-am scurs f bine de ulei.. 😕
              Asta pentru ca se mananca peste !

              Ieri sotul a facut telina si morcov cu maioneza…eu le-am amestecat… atata doar!
              Zacusca de peste fiindca marinata de peste am terminat-o … 😛

              Parjoale cu peste…
              Painea este de casa…am pus-o mai sus alaturi de negresa… 😛
              ………………………………………
              O zi cu binecuvantari !

              Apreciază

              • antoaneta52 zice:

                Pofta buna!!!
                Eu nu supot laptele de soia , de orez de cocos, II dadeam sotului acum 2 ani dar nu mai cumpar acum.

                Apreciat de 1 persoană

              • anitanna zice:

                Anto…eu pun lapte de cocos in cafea in aceasta perioada iar laptele de soia il folosim la maioneze.. se fac rapid si este f gustoasa… 😛

                Apreciază

              • anitanna zice:

                Am uitat sa va scriu ca salata mea am ornat-o ca pe un ceas;am vazut un model pe net si mi-a placut…asa ca kl-am aplicat si eu 😛
                Am folosit gogosar rosu pentru ore… XII; III , VI , IX.

                …cam asa dar a mea era mai ochioasa… 😛 nu ma laud!

                Intre acestea am pus o boaba de piper negru…(pentru ora 1,2….samd…)puteti pune un patratel mic de gogsar,adica tot rosu…; i-am pus si ceva verde pe ea,dar rar… un graunte de porumb cu o frunzulita de marar… 😛 😕
                O mancai numai privind-o…a vazut-o nepotul mare..asta era luni… la pranz…
                Mi-a spus ca ii place sa manance la noi ca mereu gaseste ceva bun si gustos… pai stiam ca vine si de asta si facem… 😛 😕
                Acele..tot din gogosar ,dar taiate fin,cu delicatete…
                Nu am facut poza…

                Apreciază

              • anitanna zice:

                Caut si nu gasesc dar am dat peste asta care asteapta din iulie…
                Dac-ar fi sa spun ceva,
                N-am cuvinte multe -acum
                E doar vara -n fata mea
                Si Anita-n cafenea!

                Ne-ntalnim sa mai vorbim,
                Zambete sa daruim
                Prietenii sa mai legam
                La multi ani sa iti uram!!!

                pentru ziua Anitei, pup
                Si eu te pup si-ti multumesc cu intarziere..
                Iarta-ma !

                Apreciază

              • anitanna zice:

                O zi de joi binecuvantata !

                Apreciază

              • antoaneta52 zice:

                Acum am trimis iar mailul, Era pe 9 nov trimis.Uita-te pe mailuri, pup

                Apreciat de 1 persoană

  3. sad angel zice:



    Azi e ziua mamaiei, împlinește 94 de ani.
    Pe 2 decembrie a fost a sor-mii, a împlinit 40 de ani

    Apreciat de 1 persoană

  4. sad angel zice:

    Vă mulțumesc pentru urări 😊

    Apreciat de 1 persoană

    • anitanna zice:

      Ce am în mine nu e ceea ce vezi tu pe dinafară, și poate nici ceea ce îți închipui. Ce am în mine îngrijesc cu multă pasiune, iar uneori ascund ce am în mine chiar și de mine. Sau, alteori, țin în mâini ce am în mine, și mă joc, sau mă întreb ce e de făcut.”
      – Chrissie Keighery

      Nu-ti trai viata cu ura in suflet. Vei ajunge sa te ranesti mai mult pe tine, decat pe oamenii pe care ii urasti. Iertarea nu inseamna “Ceea ce mi-ai facut este in regula”, ci iertarea inseamna ” Nu o sa te las sa-mi strici fericirea, pentru totdeauna”. Iertarea este raspunsul… Renunta la ranchiuna, gaseste-ti pacea si elibereaza-te. Si, nu uita, iertarea nu e numai pentru alte persoane, ea este si pentru tine. Atunci cand e nevoie, iarta-te si pe tine, mergi mai departe si incearca sa te descurci mai bine, data viitoare.

      Apreciază

  5. anitanna zice:

    O dimineta buna de sambata-galben la noi in cafenea si de Sfanta Sarbatoare..cea a Sf Filoftia facatoare de minuni si ocrotitoarea opiilor…
    Sa ne rugam !
    Asa ca va invit si aici… : ❤
    https://anitanna.wordpress.com/pagina-sufletului/comment-page-282/#comment-758119

    Multumesc,esti o dulce,Anto,… bijuterii adevarate ! maini de aur !
    Un weekend placut,relaxeaza-te,odihneste-ti mainile dibace care fac minuni !
    Te pup !

    Apreciat de 1 persoană

  6. anitanna zice:

    Am cautat cum m-ai rugat si am gasit si paturica…

    …si perna cu JADORE..e pentru Maria noastra>?

    Anto,mai tii legatura cu ea ca iti este mai aproape…ce face este bine?
    Sarbatori cu drag si bine,te pup!

    Apreciat de 1 persoană

    • anitanna zice:

      Sa stii ,draga mea ,ca am sa le pun pe Pagina pensionarelor si nu aici la bucatarie..am cam incurcat treburile,lucrurile de cateva z ile… 😛 de cand nu mai gatesc… 😛
      Sa nu stea printre sfaraieli si oalele noastre de pe ragaz… 😕 😛
      dar ,de pilda eu,cand fac mancare…in asteptarile dintre un amestec si altul cu lingura intr-o mancare,dupa ce ma spal binisor pe maini mai impung cu acul 5-9 puncte acolo,conteaza,se aduna…se termina mai rapid ce-am inceput… 😛 mi se pare… 😛

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns la anitanna Anulează răspunsul

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.