BUCATARIA CAFENELEI …

SAM_0133„Rasul este cel mai luminos acolo unde mancarea este cea mai buna.” – Proverb irlandez

BUN VENIT IN BUCATARIA MEA! SPER SA-TI PLACA CE GASESTI!?jwF55mLbaSE6al1h-uA7KdW-cDbLIYohPjX3b0e15GYcDliXUSyIng==DG2qpggwUG7KgdHMNHqX65simI0bnaAyIS2PAG4KA73OlBkLaey_Hw==

Ciorbe. supe, sărmăluţe,
Sosuri calde, chifteluţe,
Pregăteşte iscusit,
Că e meşter la gătit.

A.R.

8.490 de răspunsuri la BUCATARIA CAFENELEI …

  1. anitanna zice:

    Bună seara!
    De cateva zile nu am mai scris nicio rețeta.
    Am gătit dar am preferat sa mai răresc, încetinesc ritmul în bucătărie..
    Am făcut pentru sâmbătă o ciorba de peste, 🐟🐠saramură și peste prăjit.. 🐟
    O tocăniță de ciuperci🍄 și ciuperci cu cartofi la cuptor..🍄🥔
    Toate cu mămăliguță calda…
    Ne place sa mâncăm diversificat dar mancam puțin și apoi mai vine și câte cineva la masa, iar O CIORBA calda e binevenita și pentru cel care ii duce dorul… nu o poate avea pe masa lui.

    Apreciat de 1 persoană

    • anitanna zice:


      Bun venit in bucataria cafenelei noastre !

      „Stiu ca nu primesc niciodata mai mult decat pot sa duc,dar sincer…uneori as vrea ca CEL de SUS sa nu aiba chiar atat de multa incredere in mine.”
      Maica Tereza.
      Asa cum am mai scris pe aici..ma repet … 😀 si dorim sa aflam despre ce vrem noi:
      ce gatesti,ce citesti,cu ce te ocupi si de ce.. ?
      cum gandesti si ce faci??..
      Ce muzica asculti,ce poezie iti place…
      Dar ce mancaruri preferi si asteptam retete inedite,gustoase si de la tine… 😛 , daca vrei sa ni le impartasesti si sa ne inveti din arta ta culinara…din timpul tau petrecut in bucatarie.. acasa 😕
      Cerem mult???
      Este imposibil???
      Nu…cred ca este … altceva !
      CE ?
      Fiecare stie ce e in sufletul ei…eu nu ma pot pronunta !
      Sa aveti o zi frumoasa dupa cum va este si sufletul si tot ce daruiti sa primiti insutit…fiindca la voi,la noi se intoarce.. tot ce dam altora !
      Sa nu uitam asta!
      Intregul Univers conspira la gandurile noastre iar…Bunul Dumnezeu ne da dupa inima,sufletul…fiecareia !
      Am zis bine ??
      Sa fiti iubire !
      Sa fiti in aceste zile si un MOS NICOLAE…sunt tare multi care asteapta ceva de la noi !

      Apreciat de 1 persoană

        • anitanna zice:

          Aseara am incercat sa scriu un mesaj despre cum am facut prajitura de ieri…negresa de post,dar cand eram chiar la sfarsit si ma pregateam de trimitere ,a disparut… 😕 😛 😀
          Asa ca am renuntat era si prea tarziu… 😕
          Si oboseala incepea sa puna stapanire pe mine… 😕
          A fost f buna,pufosa,ca niciodata,reteta am luat-o dupa Jamila … si cantitatile folosite a fost egale:
          250 ml apa
          250 ml ulei
          200 gr faina si 50 gr cacaoa
          un pliculet de praf de copt
          putina sare ca sa-i dea gust
          un borcan de gem,eu am pus dulceata de gutui facuta acum 3-4 zile…
          rom….
          Sa stiti ca era prea subtire alutul si am mai pus faina..pana am capatat consistenta dorita… 😛
          Se amesteca totul intr-un vas….
          Am turnat aluatul in tava cu hartie de copt… si am pus:
          stafide
          bucatele de nuca
          Am acoperit cu restul si la cuptor..

          Dupa coacere…35-40 min la 170 grade… depinde de cuptorul fiecareia…nu o scoateti 10-15 min din tava …lasati-o acolo…se sfarma,se rupe este pufosenie…trebui sa se raceasca… 😕
          Dupa racire am taiat-o…si am dus-o la biserica… .

          Apreciat de 1 persoană

          • anitanna zice:

            Am făcut încă o negresa și pâinea cea de toate zilele.
            NEGRESA a crescut mai frumos ca ieri….. Dar parca nu e asa aromata În cea de ieri în care am folosit dulceața de gutui iar în asta gem de piersici…
            Dar tot pufoasa…

            Apreciază

    • anitanna zice:

      Braduletul meu multicolor îmi amintește apropierea sărbătorilor….

      Apreciază

      • anitanna zice:

        Salutari dragi !
        Se spune că fiecare zi are o poveste a ei, și toate gândurile noastre se adună laolaltă undeva, la răsăritul soarelui să depănăm povestea.
        Oameni, zâmbete, lacrimi, flori sau depărtare…sunt cuvintele care schiţează cadrul poveştii noastre.
        Dar zilele trec, poveştile se adună undeva în sipetul sufletului şi continuăm să trăim în iureşul vremii.
        Anotimpurile se învârt în jurul nostru şi, de cele mai multe ori orbecăim în căutările noastre după altceva nestiut,nevazut…, căutări după fericire, ori după o viaţă mai bună.
        Ne furişăm parcă printre ani şi abia când mai adunăm câte unul în pumnii noştri de ţărână, ne întrebăm „când a trecut…timpul?
        Da…iata cum trece timpul…
        Suntem la o diferenta de 20 de zile de …sarbatorile Craciunului…
        Suntem in a 338-a zi din cest an…
        Se apropie…
        2020… NOUL AN ! Mai sunt 27 de zile…. 😕

        ……………………..

        Apreciat de 1 persoană

    • anitanna zice:

      Da…multumesc,am sa o citesc..
      Facutul este dupa cum stiu eu.
      Dar imi inchipui cum se face…se taie sticla nu?…
      Facem si in acest an ce trebuie dar cu carne de porc crescut la tara si nu cumparat din market fiindca nu are gust si nici nu stii ce iei..
      Dai un ban dar esti mai sigur pe ce ai… 😛
      carnatii la fel…
      toba,
      sunculita…fiarta in zeama de varza ca este deja gata.. 😛 s-a murat !
      Fac primele sarmale din ea,de post sambata…sa dau de pomana… 😛
      Dai un ban dar esti mai sigur pe ce ai… 😛
      cand eram tanara nu prea faceam,nu stiu daca din nepricepere,lipsa de timp,dar acum facem de toate si rapid,fara prea mult efort,cu aparatura existenta e chiar o placere sa-ti ocupi timpul cu asa ceva…! 😛
      Nu i se pare greu…!
      Sotul meu este capel?maistru,eu ajut…am devenit smechera de cand cu degetul;ma menajeaza chiar prea mult !Asa mi se pare !
      Dar ii place si lui sa faca si sa aiba de toate desi nu mananca cine stie ce ,dar obisnuinta si obiceiul ramas ,vazut de-acasa cred ca ne indeamna… si mai ales ca sa dea la copii si la nepoti.. ❤
      De fapt asta ne-a mai ramas si cele care se apropie de varsta asta stiu ce spun si despre ce vorbesc…! 😛

      Zi buna sa aveti,pupici !

      Apreciază

  2. antoaneta52 zice:

    Am gasit reteta de toba la sticla, Asa putem face si racitura, nu?

    Apreciază

    • anitanna zice:

      Buna…sa o trimiti aici,poti?
      Te rog… ❤
      Adunam,adunam… 😛 vom avea nevoie de sfarturi,de retete,de meniuri mai deosebite.
      Noi facem tot in casa,fiindca asa ne place-sa mananc ce vreau,dupa gustul meu..
      Cred ca si in sticla se poate face dar nu este gustoasa ca cea in stomacul porcului de la care imprumuta o savoare- un altfel de gust
      mie imi place… simti ca mananci toba adevarata cum era gustul de-acasa de cand eram copii…:P

      Apreciază

      • antoaneta52 zice:

        Am postat-o , este.

        Apreciat de 1 persoană

        • anitanna zice:

          Da,am citit-o,am vazut-o…
          Eu nu pun la racitura niciodata foi de dafin… numai piper boabe la fiert, si la sfarsit usturoi si potrivita de sare;ba o si degresez mult… 😛
          Numai la fiert sunca, la fiert marunataiele-carnea pentru toba….
          Tu pui si la racitura>?
          Oare nu-i schimba gustul?

          Apreciat de 1 persoană

        • anitanna zice:

          Anto,draga mea ce mai lucrezi ?
          Ai mai crosetat ceva frumos??
          Ai noutati?
          Pe emaill daca ai trimis sa stii ca nu am trecut de luni de zile pe acolo..uit mereu…
          O fac rar si sterg totul ce este acolo,toate trimiterile,anunturile publicitare… 😛
          Am sa verific…
          Te pup !
          Poti pune aici ce lucrezi…hai ca nu este greu… :p
          Pui linkul.. iti faci un cont la un site de poze…asa cum avem si noi aici… 😛 ,are blogul…

          Apreciat de 1 persoană

          • antoaneta52 zice:

            Nu pun foi de dafin, Si eu fac racitura numai din curcan, aripi,
            Da, ti-am trimis maill cu crosetate acum o luna si ceva.Tablou mic cu o casuta .
            Nu pot pune imagini ptr ca nu am link la ele si am inceracat un an intreg pe ,,postimage, pe ingur, nimic , nu gasesc ceea ce spun explicatiile ca sa urmez pasii. Stiu ca nu e greu dar mie nu-mi apar pasii de urmat de care spun ei.

            Apreciat de 1 persoană

    • anitanna zice:

      Cred ca se poate face si racitura asa…
      Am citit o reteta din racitura din ciolane afumate de porc;mie nu-mi place afumatura la orice mai ales la racitura… 😛 si avea,iesise si cu o culoare urata,dubioasa… 😛 ,
      dar din ciolan proaspat de porc da… am facut,desi e mai gustoasa ca cea de curcan,cocos… 😛 se vehiculeaza iarasi in aceste zile ca este si mai sanatoasa; si gatitul cu untura este mai sanatos ca cel cu ulei cumparat facut cu cine stie ce minunatii… 😛 !?
      De asta ai nostrii sta ,stra si bunici traiau peste 90 de ani;ai mei au mancat o viata jumari,porc,slana… si au trait 95-96 de ani.. 😛

      Apreciază

      • anitanna zice:


        Si tot din bucatarie…spre stiinta..
        Am mai scris si in alti ani..
        dar sa ne reamintim 😛
        Si asta pentru ca tot veni vorba mai sus de FRUNZA DE DAFIN ! 😕
        Ardeti o frunza de DAFIN intr-o farfuroara,scrumiera..lasati-o sa se arda bine..scoate un fum care va umple camera si dupa 10 minte vor disparea nervozitatea,stresul.,veti simti ceva liniste.,calm ….de la fumul ei parfumat si linistitor… ,benefic! 😛
        ALTE CATEVA MOTIVE SA PUI FRUNZE DE DAFIN IN MANCARE
        Frunzele de dafin pot fi consumate proaspete, din gradina sau uscate. Cele proaspete sunt mult mai aromate si gustoase. Frunzele de dafin se potrivesc aproape in toate preparatele cu carne, dar si in sarmale vegetariene sau in tot soiul de muraturi si legume in otet.
        Frunzele de dafin nu ar trebui sa lipseasca din bucataria noastra.
        Frunzele de dafin se folosesc adesea in preparatele cu carne, in sarmale, tocmai pentru ca imbunatatesc digestia preparatelor grase, cu carne tocata sau prea complexe.
        FRUNZELE DE DAFIN REDUC BALONAREA:
        Un tratament excelent al balonarii il reprezinta infuzia frunzelor de dafin (o mana de frunze la un litru de apa fierbinte). Consumul frunzelor de dafin in mancare ajuta de asemenea la reducerea senzatiei de balonare care apare dupa masa.
        FRUNZELE DE DAFIN TRATEAZA SIMPTOMELE RACELII
        Gargara cu infuzie din foi de dafin, folosita calda sau chiar fierbinte, insa la o temperatura pe care o tolerati usor, trateaza afectiunile faringelui, durerile in gat, laringita, raguseala, dar si astmul sau tusea.
        FRUNZELE DE DAFIN TRATEAZA DURERILE ARTICULARE SI REUMATISMALE
        Frunzele de dafin se folosesc macerate in ulei de dafin combinat in raport 1:3 cu ulei de catina. Acest ulei se aplica in fiecare seara pe articulatiile dureroase si se acopera cu un prosop fierbinte. Prosopul se poate schimba de mai multe ori, pana ce pielea devine usor rosie.
        FRUNZELE DE DAFIN CRESC IMUNITATEA ORGANISMULUI
        Consumul acestora, chiar si proaspete in salate, taiate marunt, ajuta in cresterea imunitatii si protejarea organismului de boli, infectii sau alergii.
        FRUNZELE DE DAFIN TRATEAZA STOMATITA SI AFTELE BUCALE
        O picatura de ulei de dafin diluata in 5 picaturi de ulei de masline sau floarea soarelui extravirgin, reprezinta un bun tratament pentru aftele bucale si stomatite. Din acest amestec se aplica cate o picatura pe zonele afectate, de mai multe ori pe zi, pana ce simptomele dispar.

        Apreciază

        • anitanna zice:


          Asa ca e destul de clar,da???
          Eu,nu prea suport gustul pronuntat de dafin in mancare de asta pun mai cu zgarcenie in chiftele marinate ,iar la varza, , tocanita de cartofi si alte mancaruri nu folosesc ca fiica-mea???… 😕 😛
          ………………nu-mi place ! Imi provoaca greata ! 😛
          Accept la fierturi:sunca,toba,ori la conservarea gogosarilor…atata… 😛
          Deh,fiecare cu…de gusstibus !? 😛 😀
          ……………………ma intelegeti !
          https://anitanna.files.wordpress.com/2018/01/e5laxosic5wcx7oozpxrl7bxnsaoxdy21saywevi3me_awpm4r7s2yabsmlgjwqy.png.

          Apreciat de 1 persoană

          • anitanna zice:


            Buna,iar … frumoasele mele dragi..gospodine !
            O alta idee… fac mereu… poate ca incercati ori poate ca faceti si voi asa???
            Anto,face !? ❤
            Imcercarea moarte n-are,nu ? 😛
            La o cafea amara si fara cofeina merge ceva dulce,dar ce… ca am terminat totul… 😕 😛
            Asa ca in camara mai aveam un pachet de piscoturi de sampanie pe care le-am uns cu crema de unt cu cacao si ness.. ramasa de la negresa … 😛 pe care am facut-o alataieri… le-am bagat in frisca mai molicica…. si le-am mancat mintenas !
            Eu nu am mancat dar el da… 😛

            Foarte gustoase,bune si chiar aspectuoase.. 😕
            Sotul a fost incantat de idee !.
            La noi se termina totul mintenas pentru ca si dam .. 😛 de asta facem des uneori si mai putin… 😛 depinde !
            ……………………………
            Un om nu te poate invata fericirea …
            Fericirea ta e a ta.
            E personala…
            Fericirea nu o gasesti in cutia postala,nu o poti
            cumpara,imprumuta,fura… 😀
            Dar poti avea noroc de un om bun care te poate ajuta s-o vezi,s-o simti… ❤
            Un om care te face sa crezi din nou ….
            O zi minunata de joi verde….va doresc !
            Peste cateva ore incepe weekendul … primul din luna lui Faurar

            .Sa va fie DECEMBRIE cu multa sanatate ,armonie sufleteasca ,bucurii,veselie,cadouri si macar putin noroc !

            Apreciat de 1 persoană

            • antoaneta52 zice:

              Daa, haa!! Eu pun piscoturi sau biscuiti in loc de blat , cu creme diverse, ornate dupa cum vreu.

              Apreciat de 1 persoană

            • anitanna zice:

              Micul dejun ,acum…
              salata de boeufe ,de post… :p
              Se face rapid in cateva minute… 😛
              Folosesc 2 pachete de legume speciale pentru salata cumparate din market;
              maioneza o facem din lapte de soia si este mai gustoasa ca cea de oua… 😕
              iar astazi i-am pus si peste-sardina- din conserva pe care l-am scurs f bine de ulei.. 😕
              Asta pentru ca se mananca peste !

              Ieri sotul a facut telina si morcov cu maioneza…eu le-am amestecat… atata doar!
              Zacusca de peste fiindca marinata de peste am terminat-o … 😛

              Parjoale cu peste…
              Painea este de casa…am pus-o mai sus alaturi de negresa… 😛
              ………………………………………
              O zi cu binecuvantari !

              Apreciază

              • antoaneta52 zice:

                Pofta buna!!!
                Eu nu supot laptele de soia , de orez de cocos, II dadeam sotului acum 2 ani dar nu mai cumpar acum.

                Apreciat de 1 persoană

              • anitanna zice:

                Anto…eu pun lapte de cocos in cafea in aceasta perioada iar laptele de soia il folosim la maioneze.. se fac rapid si este f gustoasa… 😛

                Apreciază

              • anitanna zice:

                Am uitat sa va scriu ca salata mea am ornat-o ca pe un ceas;am vazut un model pe net si mi-a placut…asa ca kl-am aplicat si eu 😛
                Am folosit gogosar rosu pentru ore… XII; III , VI , IX.

                …cam asa dar a mea era mai ochioasa… 😛 nu ma laud!

                Intre acestea am pus o boaba de piper negru…(pentru ora 1,2….samd…)puteti pune un patratel mic de gogsar,adica tot rosu…; i-am pus si ceva verde pe ea,dar rar… un graunte de porumb cu o frunzulita de marar… 😛 😕
                O mancai numai privind-o…a vazut-o nepotul mare..asta era luni… la pranz…
                Mi-a spus ca ii place sa manance la noi ca mereu gaseste ceva bun si gustos… pai stiam ca vine si de asta si facem… 😛 😕
                Acele..tot din gogosar ,dar taiate fin,cu delicatete…
                Nu am facut poza…

                Apreciază

              • anitanna zice:

                Caut si nu gasesc dar am dat peste asta care asteapta din iulie…
                Dac-ar fi sa spun ceva,
                N-am cuvinte multe -acum
                E doar vara -n fata mea
                Si Anita-n cafenea!

                Ne-ntalnim sa mai vorbim,
                Zambete sa daruim
                Prietenii sa mai legam
                La multi ani sa iti uram!!!

                pentru ziua Anitei, pup
                Si eu te pup si-ti multumesc cu intarziere..
                Iarta-ma !

                Apreciază

              • anitanna zice:

                O zi de joi binecuvantata !

                Apreciază

              • antoaneta52 zice:

                Acum am trimis iar mailul, Era pe 9 nov trimis.Uita-te pe mailuri, pup

                Apreciat de 1 persoană

  3. sad angel zice:



    Azi e ziua mamaiei, împlinește 94 de ani.
    Pe 2 decembrie a fost a sor-mii, a împlinit 40 de ani

    Apreciat de 1 persoană

  4. sad angel zice:

    Vă mulțumesc pentru urări 😊

    Apreciat de 1 persoană

    • anitanna zice:

      Ce am în mine nu e ceea ce vezi tu pe dinafară, și poate nici ceea ce îți închipui. Ce am în mine îngrijesc cu multă pasiune, iar uneori ascund ce am în mine chiar și de mine. Sau, alteori, țin în mâini ce am în mine, și mă joc, sau mă întreb ce e de făcut.”
      – Chrissie Keighery

      Nu-ti trai viata cu ura in suflet. Vei ajunge sa te ranesti mai mult pe tine, decat pe oamenii pe care ii urasti. Iertarea nu inseamna “Ceea ce mi-ai facut este in regula”, ci iertarea inseamna ” Nu o sa te las sa-mi strici fericirea, pentru totdeauna”. Iertarea este raspunsul… Renunta la ranchiuna, gaseste-ti pacea si elibereaza-te. Si, nu uita, iertarea nu e numai pentru alte persoane, ea este si pentru tine. Atunci cand e nevoie, iarta-te si pe tine, mergi mai departe si incearca sa te descurci mai bine, data viitoare.

      Apreciază

  5. anitanna zice:

    O dimineta buna de sambata-galben la noi in cafenea si de Sfanta Sarbatoare..cea a Sf Filofteia facatoare de minuni si ocrotitoarea copiilor…
    Sa ne rugam !
    Asa ca va invit si aici… : ❤
    https://anitanna.wordpress.com/pagina-sufletului/comment-page-282/#comment-758119

    Multumesc,esti o dulce,Anto,… bijuterii adevarate ! maini de aur !
    Un weekend placut,relaxeaza-te,odihneste-ti mainile dibace care fac minuni !
    Te pup !

    Apreciat de 1 persoană

  6. anitanna zice:

    Am cautat cum m-ai rugat si am gasit si paturica…

    …si perna cu JADORE..e pentru Maria noastra>?

    Anto,mai tii legatura cu ea ca iti este mai aproape…ce face este bine?
    Sarbatori cu drag si bine,te pup!

    Apreciat de 1 persoană

    • anitanna zice:

      Sa stii ,draga mea ,ca am sa le pun pe Pagina pensionarelor si nu aici la bucatarie..am cam incurcat treburile,lucrurile de cateva z ile… 😛 de cand nu mai gatesc… 😛
      Sa nu stea printre sfaraieli si oalele noastre de pe ragaz… 😕 😛
      dar ,de pilda eu,cand fac mancare…in asteptarile dintre un amestec si altul cu lingura intr-o mancare,dupa ce ma spal binisor pe maini mai impung cu acul 5-9 puncte acolo,conteaza,se aduna…se termina mai rapid ce-am inceput… 😛 mi se pare… 😛

      Apreciat de 1 persoană

    • anitanna zice:

      Bun venit,in cafeneaua noastra de suflet….a Racusorilor de pretutindeni ,a celor care se simt in liniste,pace si inconjurati de multa caldura si dragoste…asa mi-ar placea sa fie … 😕 si sa se simta fiecare intrand aici.
      Sa aveti o zi reusita , o duminica cu binecuvantari de SUS !
      Da,astazi este ziua a 8-a ,e prima duminica de decembrie 2019, a 8-a zi din iarna acestui an.
      Mai avem inca 23 zile pana la sfarsitul vechiul an si a Noului An… 😕
      Ce repede si nemilos trece timpul pe langa mine !? 😕 pe langa noi !,nu? gresesc?
      Este o zi favorabila schimbarilor importante pe plan sentimental.
      Puteti sa va faceti planuri de viitor, dar incercati sa fiti mai pragmatic!
      Va sfatuim sa ascultati sfaturile unei persoane cu experienta.

      Cafeaua si nelipsitul ceai al diminetilor de iarna precum si gandurile noastre va asteapta

      Sa fiti doar iubire…
      Astazi nu gatesc !
      Ma ocup de suflet!

      …si astept… !

      Apreciat de 1 persoană

      • anitanna zice:


        Bun dimineata si iti impartasesc si tie un gand…ca e bun ori nu,depinde de cum il luam fiecare…. 😕 asa ca spun tare și răspicat ca să ajungă la inimile tuturor:
        atracția de lucruri pozitive în viața ta începe cu tine, de la tine, dinspre tine.
        Sa ai o saptamana de iarna, inceput de decembrie si sfarsit de an(asteptandu-l cu rabdare…) cat mai reusita si minunata,dar asta depinde doar de tine !
        Sarbatori minunate care bat la usa fiecaruia…!

        Stii ca,vine…CRACIUNUL …sarbatoarea Nasterii Domnului !? 😛
        Imbratisari cu bine si frumos in ele ,adica dragi !
        Suntem in ziua a 342-a din an…
        Vine…Craciunul,Se naste IISUS…peste 16 zile !
        😕 Au mai ramas 23 zile pana la Anul Nou !
        Sa fie o zi a bucuriei si sperantei…. o postare facuta cu ani in urma…sa fie vreo 4 ori chiar 5…???
        Tot asa gandesc si acum,dragilor,aceleasi urari vi le las aici in cafenea si pe care le veti gasi atat cat DUMNEZEU imi va ingadui sa o fac !
        Asa ca BUN GASIT !
        Si uite asa ne trece timpul..zi dupa zi se duce si nimic nu mai revine,totul e irevesibil!?
        Viata este ca o cursa continua si alergand cand mai iute,mai incetisor,dupa una ,ori alta…uitam de lucrurile cu adevarat importante din viata noastra.
        Importante sunt emotiile noastre carora nu prea le dam atentia cuvenita asa ca e bine sa te opresti,sa privesti nefacand uneori nimic,nici un pas inainte…sa analizezi si sa hotarasti binele pe care-l alegi…din trairile ,simtirile marunte pe care le ai.
        Sa accepti ca ai ce-ti trebuie sa sa nu tanjesti mereu dupa altele care crezi ca-ti lipsesc ori pe care le vezi la cel de-alaturi si e musai sa le dobandesti si tu!? 😛 :
        Traieste emotia momentului si nu face pasul urmator….
        Fii tu cu tine…fii multumit(a) de ce ai… bucura-te de viata pe care o ai linistita si tihnita si de atata cat ai fiindca altii nu au nimic nici macar un acoperis deasupra capului daramite un colt de paine pe masa…
        In aceste zile ,te rog sa te gandesti si la acestia si intinde-le o mana de ajutor,daruieste… din putinul tau… fii bun cu cel in necaz si suferinta !
        Sa ai o zi buna in …CASA TA … cu tot ce e mai bun in tine si in ea… !?

        Apreciat de 1 persoană

        • anitanna zice:

          Cand intru aici,se pare ca uit de toate…pana si de varsta!? 😆 si incep sa simt ,sa traiesc dupa cum simte sufletul,adica imi doresc ca niciodata,nicicand,sa nu mi se para ca ce fac o fac prea tarziu… 😆 ❓ ori sa cad in penibil??? 😛 ,dar cine poate sti ?
          In fiecare din noi ,exista o varsta potrivita ca se ne putem permite sa ne copilarim,de a face chiar si unele greseli sau de-a invata ceva nou , a ne distra,a ne razgandi,de ce nu,daca mai avem timp,de a ne trai mereu clipa,ca si cum ,maine,am muri…
          Are importanta,varsta ?
          Acum esti,ai totul,acum nu mai esti si nu ai nimic…lasi totul ,dar totul ❓ in urma…..asa s-a intamplat si cu cineva din familia mea,a noastra,care a acumulat in ultimii ani miliarde de lei,da,am scris corect,si pe care-i tinea langa el,fara sa-si ajute copila,unica lui pupila…a facut-o cu o zi inainte de a pleca intre cei drepti,dar era pentru el prea tarziu….!?,cand poate ca , o voce launtrica sau in vis,de ce nu,?Dumnezeu, i-a spus:”pentru ce aduni tu comori pe pamant,cui le lasi?!.ce faci cu ele?!,la noapte iti iau sufletul.”…. sunt cateva spuse dintr-o predica pe care ne-o citeste mereu preotul in biserica….si din care,fiecare dintre noi,ar trebui sa tragem unele invataminte !?…..de fapt asa ii spuneam ori,de cate ori ne vedeam !?..el neavand nicio aplecare spre cele sfinte… si nici ea,sotia… 😛
          Dumnezeu sa-i ierte dar e vremea cand au plecat de langa noi si ne amintim mereu de ei ,ne rugam pentru sufletul lor si le prindem o lumanare…
          Dumnezeu sa-i ierte !
          Noi,eu nu judec,am relatat o …amintire… din care putem invata ceva ! 😛
          Sa aveti o duminica buna cu liniste si pace in suflete !
          Vine….Craciunul!

          ……………………………………………………….

          Apreciat de 1 persoană

        • antoaneta52 zice:

          Multumesc scumpa pentru povete si ganduri frumoase, Asa este, sa ne bucuram de ce avem,. Eu sunt f modesta, nu imi plac casele mari, aurul, banii, Vreau doar pace, liniste si imi iau puterea din lucrurile marunte care ma fac fericita. Am inca suflet de copil jucaus, alintat. O zi frumoasa ACASA–asa cum spui tu, pupici

          Apreciat de 1 persoană

  7. anitanna zice:


    Ieri…duminica ! 😕 :SD
    Astazi,luni… ❤
    Bun venit dragilor !

    O zi reusita si o saptamana asa cum o vreti fiecare!

    Apreciază

  8. anitanna zice:

    Bunaaaaa…am intrat in bucatarie de pe la 5 si ceva…nu am somn….
    Afara e intuneric,e liniste multa ,4 grade si nu bate vantul… 😛 si asta ma bucura !
    ieri a fost o zi f frumoasa la cele 12 grade si soarele stralucitor 😀 dar dupa orele 11 din zi… 😛
    Ochii mi s-au oprit pe trandafirul japonez,tare amarat si pricajit de cum a ajuns ,arata !
    in acest an nu i-a mers bine desi l-am ingrijit,ocrotit i-am acordat atentia cuvenita…poate ca nu asa cum o faceam pana acum…si totusi !? 😛
    Da,in vara asta nu a inflorit deloc…… 😕 dar sa stiti ca 26 de ani nu a facut nicio floare!? 😛
    Am inceput de cativa ani,5 sa fie… sa-l ud la 2 zile mai ales vara… si sa-i vorbesc si sa-l mangai pe frunze,exprimandu-mi bucuria ca-l am,ca l-am primit,are o poveste interesanta… ❤ si am vazut ca s-a schimbat situatia.. 🙂 nu radeti ,nu e de ras,e adevarul gol -golut!
    Incearcati si voi asta…cand ii stergeti usor frunzele de praf, mai ales… 😕 🙂 dar a si crescut,e la ferestra si de un an… e trist,mohorat..si-a rarit frunzele,nu mai sunt verzi si stralucitoare !
    dar nici nu l-am mai alintat cum o faceam !?
    Cred ca l-ati vazut prin imaginile atasate pe aici de curand… 😛 !
    Cafeaua este fierbinte…asteapta sa va incante cu savoarea raspandita… aroma e parca de portocale,brad…de lumanari si artificii…am facut aseara bradul,l-am impodobit..si am aprins una… 😛 😀 .
    Cel mic, braduletul,e langa mine si rapandeste luminite multicolore peste tot..inveseleste camera si bucura sufletul.. e bine,e frumos,incet ,dar incet intru si eu in atmosfera de magie a sarbatorilor de iarna, astept numai ninsoarea…. 😛
    Se apropie…magia CRACIUNULUI dar completata de prezenta familiei si a celor dragi,iubiti si a prietenilor… ❤
    Asa sa fie si sa va ajute Dumnezeu…sa-i aveti pe cei dragi aproape in aceasta perioada !

    Apreciat de 1 persoană

  9. anitanna zice:

    Eu,peste 2-3 zile imi coc turtele..ca sa se usuce bine pana la Craciun…

    ……………………………
    Cam asa arata in final…turtele mele de Craciun !
    Imaginea este de anul trecut gasita pe Instagram….!

    Apreciat de 1 persoană

  10. antoaneta52 zice:

    Gata , mi-am adus aminte urmarind video, Dar parca o insiropam inainte de taiere.
    Imi place si salata rotunda, Mersi!!

    Apreciat de 1 persoană

    • anitanna zice:


      Salutari dragi!
      Sunt la cafea..e cu mult lapte de cocos… 😛
      Dar e buna !
      E ierbinte si indulcita cu putina miere de albine…
      Anto,adunam retete,facem tatonari…alegem,culegem 😀 …ca mai apoi sa trecem la treaba ,nu ?;
      Eu nu cumpar din marketuri nimic facut de ei..sarmale,salata,friptura,toba,caltabosi,sunca,carnati,lebar,,etc… pentru ca noi le facem in casa pe toate ; Si cozonacul la fel…
      Nu imi este greu ba chiar este o place re sa le fac… ma bucura faptul ca mai pot fi utiler…
      Doamne multumesc si ajuta-ne !
      Le preparam dupa gustul nostru condimentandu-le si sarandu-le cat e nevoie si apoi sunt
      sanatoase fara E-urile lor…
      Preparatele lor sunt adevarate bombe calorice si ..nesanatoase asa ca veti grija fiecare !
      Asa facem de cand ma stiu la casa mea…
      incet,fara graba,zilnic facem cate ceva… si totul iese neasteptat de minunat!
      Sa aveti o zi frumoasa si cumparaturi pe placul sufletului…ale inimii ! ❤

      Apreciază

Bun venit !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.