CANONUL CEL MARE…ANDREI CRITEANU


27 FEBRUARIE 2023

LUNI

În Canonul Sfântului Andrei Criteanul observăm un dialog al omului păcătos cu propria sa conştiinţă, luminată de citirea Sfintei Scripturi. Sufletul care se pocăieşte plânge că nu a urmat pilda luminoasă a celor drepţi și virtuoşi, ci robia patimilor arătate în mulţi păcătoşi, dintre care unii s-au mântuit fiindcă s-au pocăit iar alţii, nevoind să se pocăiască, s-au osândit. Prin urmare, Canonul cel Mare are rolul de a arăta că toţi oamenii au nevoie de pocăinţă şi de iertare a păcatelor pentru a ajunge la mântuire și, de aceea, se cântă în Biserică în timpul perioadei de pocăinţă a Postului Mare al Sfintelor Paşti.

SURSA;DOXOLOGIA.RO

Ascultati dragilor care treceti pe aici..Rrabdare si atentie,zaboviti cateva minute:la cea mai profunda si mai inaltatoare interpretare a Canonului Sf. Andrei Criteanul ! Felicitari seminaristilor si teologilor galateni ! Sa ne fie tuturor spre folos sufletului ,spre linistea lui,impacarea cu Bunul Dumnezeu….Imi face, ascultand aceasta de exceptie interpretare…, sa -mi vibreze inima de bucurie si sufletul sa-mi planga amarnic ,recunoscandu-mi greselile facute.. ,cerand iertare si milostivire de la Domnul !

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita frumos , cel ce nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze,e condamnat la moarte!
Acest articol a fost publicat în Raspunde, Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la CANONUL CEL MARE…ANDREI CRITEANU

  1. anitanna zice:


    Bun venit in cafenea !    MILUIESTE-MA DUMNEZEULE,MILUIESTE-MA !


    Apreciază

BUN VENIT IN CAFENEAUA NOASTRA !

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.