PRAJITURA FAMILIEI MELE !


PRAJITURA CU NESS !

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita frumos , cel ce nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze,e condamnat la moarte!
Acest articol a fost publicat în Raspunde. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la PRAJITURA FAMILIEI MELE !

  1. anitanna zice:






    Bun venit si in bucataria cafenenelei noastre..
    O zi buna langa cei buni si dragi!
    Cafeaua va asteapta…
    Azi ,va oferim o cafea verde..,dar si un ceai tot verde!
    Langa o…

    Asa cum si….
    „Batranetea este iarna vietii,dar multi nu ajung sa se bucure de ea,pierzandu-se in celelalte anotimpuri.”
    Sa fii batran este o binecuvantare !
    Sa fii iubire !
    Iubirea,am mai scris…indulceste,mangaie,infloreste suflete !
    Cu respect si stima !
    Sa fiti iubite(i) !


    Bun venit la cafea,muzica,imagini si ganduri,iar azi si retete ca e vorba aici despre bucataria cafenelei…




    Ziua aceasta este un DAR de sus de la DUMNEZEU,sa o cinstim cum se cuvine !
    Sa ne bucuram de ea!

    Apreciază

  2. anitanna zice:


    Deschide-ti ochii si primeste soarele,
    deschide-ti bratele si primeste dimineata…
    deschide-ti sufletul si primeste prietenia mea cu gandurile mele bune si zambeste !
    Ai motive multe sa faci astea toate…
    Fiti optimiste♥️ !
    O zi de JOI-VERDE , a 363-a din acest NOU An -2023,minunata!






    Scuzati farfuria..o relicva…

    ,dar o felie de tort aromat,pufos…o nebunie bio!
    Vezi ce-nseamnă să fim..batrane?
    imi scra cineva….: la vederea farfuriei:
    Vas (castron sau farfurie)e cel pe care se află felia de tort și anume:
    un castron mare, încă 6 mai mici, pentru compot;
    platou și 6 farfurii pentru aperitive
    și 6 pentru tort.
    Le am de-o viață, aproape, și nu s-a spart nicio piesă.
    M-am bucurat să văd că mai are cineva vase din vremuri imemoriabile,
    cărora patina vremii le-a imprimat un farmec și o valoare sentimentală aparte.

    Sa stii ca si ale mele sunt la fel…din sticla si aurite pe margine(24 de piese) si pentru compot deci au si castron mare si 6 boluri mai mici si platou pentru tort cu 6 farfurioare mici…e de la mama dat cadou cand m-am maritat ,deci acum 53 de ani si este intact… 😛 .adica complet nu am spart nimic !
    Atat de frumos era ca l-am ocolit zeci de ani…am folosit alte farfurioare… ,iar salata de fructe cand eram tineri nu mancam,o facem acum…taiate maruntel,maruntel
    ca sa putem manca:hi,ha,ho… !?
    ………Felia de tort e pusa pe una din farfuiriile de care vorbesc…
    Dar dragilor, pana si ieri cand le spala fata mi-a zis ,dar razand:
    ce tii mama in casa toate relicvele(dar sunt amintiri ,pline de sentimente,incarcate de amintiri,nu ma pot dispensa de ele…)
    sunt si tin de suflet !
    O sa vada ea mai tarziu peste 30-40 de ani… 😛 de ce le tin, abia atunci isi va da o explcatie…
    Ori,tot vorba ei:
    Asa sunteti voi cei mai in varsta !
    pana si setul de farfurii cu albastru il am de la mama si e de ani si ani vreo 40…e chinezesc,portelan veritabil,cum se faceau odata!

    Apreciază

  3. anitanna zice:



    Dragilor…asta este prajitura casei(ori tortul casei)…
    Va reamintesc…a mai fost postat…
    dar am revenit….
    Dragilor,va pun o reteta simpla de,TORT CU NUCA SI CAFEA ,si delicioasa!



    Ne trebuie pentru blat:
    6 oua
    6 linguri zahar
    6 linguri faina
    1 lingura cacao
    1 praf de copt
    Se separa albusurile de galbenusuri si se face un blat… din ele.
    Nu mai insist ca se stie cum.
    Se coace si dupa racire se imparte in doua…
    …………….
    Din: 6 albusuri
    6 linguri zahar
    6 linguri de nuca macinata
    2 linguri de faina
    se face un alt blat,alb,care se coace cu ajutorul hartiei de copt unsa si pusa pe fundul tavii de tort…
    ………………………
    Din cele 6 galbenusuri frecate cu 200 gr zahar, lapte si rom si 1-2 linguri de cafea -ness ,se pot pune si 1-2 linguri de faina,(ori amidon)se face o crema prin fierbere pe aragaz..
    Se pune la racire si se adauga treptat peste ea unt… 200 de grame.
    …….
    Se face un sirop din 4 linguri zahar si esenta de rom cu un pahar de apa… 😕 se fierbe si raceste . 😕
    ……………………………
    O glazura din 200 gr de ciocolata neagra si 50 gr frisca lichida…
    ……… Asamblarea…
    Se pune o parte din blatul cu cafea…se insiropeaza…se aseaza o parte din crema,peste se aseaza blatul alb din albusuri…se insiropeaza apoi crema… celalalt balt de cacao se insiropeaza si se pune deasupra glazura si arata ca in poza ,iar gustul este o simfonie… divin!? 😛
    O zi frumoasa!
    Sa fiti 💕 iubire !

    Apreciază

BUN VENIT IN CAFENEAUA NOASTRA !

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.