CE BUCATARIM IN ACEASTA PERIOADA!?


Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita din plin, cel ce nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze,e condamnat la moarte!
Acest articol a fost publicat în Raspunde. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la CE BUCATARIM IN ACEASTA PERIOADA!?

  1. anitanna zice:


    Azi e cam subtirica mancarea…

    NU vreau sa mai gatesc ca nu mananc si arunc…


    Clopotelul ,ne anunta venirea sarbatorilor… in clinchet de clopotei,de colinde ,aroma de portocala,cozonaci..dar sa mai avem nitica rabdare !
    Si totusi…vin, vine… iarna,dar vin si sarbatorile !
    Ma bate gandul sa fac o zacusca de peste desi ai mei nu mananca…nu prea le place,ei prefera conserva de ton…
    Zacusca o fac din 1,5 kg de peste ,
    1 kg ceapa
    1,5 kg kapia
    500 ml suc și bulion de rosii
    500 ml ulei
    Piper
    foi dafin
    sare
    și o lingura de miere ori zahar….
    Cred ca ies 9 borcane mici…. nu mai mult…… 🤗🤭
    Pestele îl fierb bine înainte cu apa, sare și oțet.dupa ce il tai in bucatele potrivite .
    Dar cateva borcane de marinata din macrou asa cum faceam an de an… in acest post in care se mananca f des peste… chiar acum fac.
    Macroul🐡 pentru marinata l-am pus la fiert după ce l-am spălat bine, am îndepărtat capul și codita…🐟 si acea negreala din interior…
    L-am portionat și pus într-o cratiță cu un pahar de oțet, unul de ulei și 400 ml apa, 2 cepe tăiate rondele, un morcov🥕📞 tăiat la fel și anul asta am pus și un kapia🌶️ tăiat subțire…
    Piper boabe mult pun eu, foi de dafin și sare….
    Fierb la foc mic ori în cuptor 2 ore…
    Pana scade sosul și mai rămâne cât sa acopăr pestele din borcane la sfârșit…
    Le capsez și fierb 30 de minute ori le las fierbinți în cuptor pe grătar 15,-20 de minute…..
    Iese o bunaciune dar puține borcane dintr-o doza….dar suficiente .
    O zi buna !

    Apreciat de 1 persoană

  2. anitanna zice:

    „Oriunde în lume, după ce omul deschide ochii şi intră într-o nouă zi, când se lasă noaptea, când are puţin timp sau chiar când nu are, de este sănătos sau bolnav, de este cerşetor sau împărat, de este copil sau vârstnic, de este leneş sau harnic – oriunde, oricând şi oricine cere un ceai.
    Petalele şi frunzele sunt atinse de apă fierbinte, iar vaporii se îmbrăţişează cu parfumurile lor.
    Planta îşi dăruieşte energiile şi se lasă despărţită de esenţele ei.
    Intrat organic în trupul nostru, ceaiul pe unii îi desfătă, pe alţii îi linişteşte, pe alţii îi stimulează.
    În mod sigur, nu există nici o casă în lume fără ceai.
    După un ceai, oamenii cei dimpreună cu ceaiul iau hotărâri, uneori se despart, adesea se unesc şi de obicei nu se uită.
    Ceaiul este cel mai vechi leac din lume.
    Medicamentele au o glorie trecătoare.
    Ceaiul este veşnic tânăr.
    Ceaiul se simte important şi stă la masă atât în coliba săracului, cât şi în palatul regilor.
    Ceaiul nu a făcut niciodată vreun rău cuiva.
    Iar binele lui îl putem mărturisi fiecare.””
    Răzvan Codrescu
    Acum…cand e rece afara a-si bea ceai mereu mai ales ca ma uit la acea gospodina din Ajerbaijan care gateste fie vara-iarna,ploaie,vant ,afara in aer liber !
    iar pasiunea ei-gatitul-este insotita si de obiceiul lor strabun:bautul ceaiului.

    Si apoi si la noi se poata acest obicei !
    SA FITI…IUBIRE !

    Apreciază

  3. anitanna zice:

    Dragilor…



    asa arata trandafirul meu japonez acum 3 ani..daca l-ati vedea acum cu siguranta ca v-ar apuca jalea ca pe mine..!
    Nu stiu ce are ,ce se petrece cu el,o fi prea batran,ori are la radacina ceva ?..ca i s-au rarit frunzele si micsoarat,nu mai sunt stralucitoare si sanatoase ca pana mai ieri…mari,frumoase .
    De inflorit nici pomeneala…in cei 35 de ani de existenta cred ca a inflorit in 4-5 ani…in rest e ca o planta….
    Ce parere aveti ori ce pot sa-i fac???
    Va rog sa ma sfatuiti daca aveti si voi si stiti ce ii trebuie…cum sa-l ingrijesc !
    O sugestie….ceva,astept de la voi…


    Ori…


    …………………………………
    Amintește-ți că fiecare zi îți este dată pentru a trăi frumos, pentru a visa îndrăzneț, pentru a te bucura de viață.
    Cu drag!

    Apreciază

  4. anitanna zice:

    Și dacă tot se apropie sărbătorile Nașterii Domnului, cu arome felurite și mai ales de cozonac, de portocale, brad și scorțișoară.. Va reamintesc ca an de an buna ne făcea turta dulce…în aceasta perioada.
    Mai avem 38 de zile.. 🌲
    Asa ca dacă am găsit și adus..

    Am mâncat aseară dar cumpărată… E jalnica, nu are gustul pe care-l știam…. !
    Nimic numai este cum era!
    O zi de marti excelenta ca se poate !

    Apreciat de 1 persoană

  5. anitanna zice:


    …da,am gasit….

    Apreciază

BUN VENIT IN CAFENEAUA NOASTRA !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.