CALENDARUL ZILEI:09.06.2020


 

0_79c43_87b0d00_L.jpgBUN VENIT !

In calendar astazi:

 +SF. CHIRIL AL ALEXANDRIEI

Sfântul Chiril a fost un mare conducator de Biserică, luptând împotriva tuturor ereziilor vremii sale. Lui îi revine meritul de a fi prezidat Sinodul III ecumenic (Efes, 431), Sinod în care a condamnat nestorianismul cu argumente teologice remarcabile. A limpezit definitiv rezultatele finale ale luptei Ortodoxiei cu arianismul. Sfântului Chiril îi revine meritul de a fi formulat răspicat și pentru totdeauna adevărul dogmatic că Sfânta Fecioară Maria e „Născătoare de Dumnezeu”.
sursa:www.crestinortodox.ro
…………………………………..

Nu plec ..inainte de a va lasa un indemn…: ❤

Atunci cand simti ca sufletul tau are nevoie de liniste si iubire,caut-o si ofer-o !
O zi binecuvantata sa aveti fiecare acolo unde va aflati !

0_79c43_87b0d00_L.jpg

 

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita frumos , ca cel care nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze, care nu se roaga si CREDE si nu ajuta pe cel in suferinta....e un nefericit !
Acest articol a fost publicat în RASPUNDE !. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la CALENDARUL ZILEI:09.06.2020

  1. anitanna zice:

    Psalmul 127
    1. Fericiţi toţi cei ce se tem de Domnul, care umblă în căile Lui.
    2. Rodul muncii mâinilor tale vei mânca. Fericit eşti; bine-ţi va fi!
    3. Femeia ta ca o vie roditoare, în laturile casei tale; fiii tăi ca nişte vlăstare tinere de măslin, împrejurul mesei tale.
    4. Iată, aşa se va binecuvânta omul, cel ce se teme de Domnul.
    5. „Te va binecuvânta Domnul din Sion şi vei vedea bunătăţile Ierusalimului în toate zilele vieţii tale.
    6. Şi vei vedea pe fiii fiilor tăi. Pace peste Israel!
    Psalmul 127: Pentru ca să nu se apropie răutatea vrăjmașului niciodată de case și să se mențină pacea și binecuvântarea lui Dumnezeu în familie.


    Apreciază

  2. anitanna zice:


    Buna…dagilor la fiecare de unde sunteti !


    Cred ca ati auzit de fereastra sufletului??? Este ea curata ori murdara si de cine depinde frumusetea,curatirea si stralucirea ei???? Iata ,va ofer o povestioara si sper sa va faca placere lecturarea ei;este luata de pe net!
    Fereastra sufletului……
    Fereastra sufletului tău
    La o cafea va ofer spre lecturare….

    Am citit zilele acestea o poveste despre o familie care a primit de la o rudă în vârstă o casă într-un cartier foarte liniştit. Înainte de a se muta mama, tataăl şi fiica lor mergeau câteva ore în fiecare zi pentru a scoate din casă lucrurile vechi, pentru a face curăţenie şi a pregăti cât mai bine locuinţa.În prima dimineaţă când au ajuns în casă fiica a observat, privind pe fereastră, o doamnă în vârstă care îşi întindea hainele abia spălate în balcon.– Mama, priveşte ce haine murdare întinde vecina noastră în balcon! Până şi eu ştiu să spăl mai bine decât ea! Poate ar trebui să merg s-o învăţ cum se face! Sau poate să-i spun ce săpun să folosească…Mama a privit la doamna în vârstă care îşi întindea rufele, a privit apoi la fiica ei şi n-a spus niciun cuvânt.Şi aşa, la fiecare două sau trei zile fiica repeta observaţiile, în timp ce vecina îşi întindea rufele la soare.Dupa vreo lună fiica a rămas surprinsă văzând că vecina sa întindea pe sârmă cearceafuri mult mai curate, aşa că i-a spus mamei sale:– Priveşte, a învăţat să spele rufele, cu toate că n-am avut timp să trec pe la ea să-i spun cum se face!Mama s-a uitat zâmbind la ea şi i-a răspuns:– Nu, astăzi am reuşit să vin ceva mai devreme decât tine şi am spălat geamurile casei noastre!Şi în viaţă se întâmplă de multe ori la fel… Totul depinde de cât de curată este fereastra sufletului nostru, cea prin care observăm faptele celorlalţi.Înainte de a critica, potrivit ar fi să ne uităm la noi înşine şi să ne curăţăm sufletul pentru a putea vedea clar ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Atunci am reuşi în sfârşit să vedem şi curăţenia sufletească a celorlalţi, chiar dacă ei nu sunt niciodată perfecţi…Fie că “afară” este ploaie, vânt sau soare… eu mă străduiesc în fiecare zi, atât cât îmi stă în puteri, să-mi păstrez curată fereastra sufletului. Şi fără îndoială… azi te văd mult mai bine decât ieri!O zi fericită, în care să intre cât mai multă lumină prin fereastra ta

    Când într-o căsnicie unul din soţi îşi găseşte pe cineva, cel/cea de acasă dintr-o dată se umple de toate defectele, ca de bube dulci. Totul este să ai răbdare şi lucrurile se reechilibrează: vezi că şi „zeul” mai are defecte, vezi că şi „vechitura” de acasă are calităţi şi, una peste alta, ajungi de multe ori la concluzia că „vechitura” e mai bună decât „prospătura”.
    Ileana Vulpescu

    ……………………………………………………………….

    Apreciază

  3. anitanna zice:


    Bun venit!
    Daca dorit sa lasati ceva o puteti face.. aici nu se fac bani,publicitate pe blog ,ci doar mascata de unii mai indrazneti,asa vad cand intru incognito.. !

    Nu lasati mesaje in spam…inregistrati-va va rog…cu parere de rau,regret, dar le voi sterge , imi ocupa mult spatiu din blog…
    Asa ca,va rog sa va autentificati la WP ..ca sa ajunga mesajele pe topicurile pe care le lasati
    Va multumesc !
    Cu stima !


    Thank you !

    Apreciază

Comentariile sunt închise.