CALENDARUL :01.05.2020. VINEREA PORTOCALIE IN CAFENEA !


 

hm6ZffZeEhsyRQERTzXIQfiXKL_E1b6JCDpveUiXxT9FvSf_CqYa-uw2SqRHg2HP

Astazi in calendar :

Sf .Proroc Irimia;

Sf.Cuv.Mc.Eftimie,Ignatie si Acachie.

Astazi,citim si ascultam :  

Psalmul 90

1. Cel ce locuieşte în ajutorul Celui Preaînalt, întru acoperământul Dumnezeului cerului se va sălăşlui.

2. Va zice Domnului: „Sprijinitorul meu eşti şi scăparea mea; Dumnezeul meu, voi nădăjdui spre Dânsul”.

3. Că El te va izbăvi din cursa vânătorilor şi de cuvântul tulburător.

4. Cu spatele te va umbri pe tine şi sub aripile Lui vei nădăjdui; ca o armă te va înconjura adevărul Lui.

5. Nu te vei teme de frica de noapte, de săgeata ce zboară ziua,
……………………………………………………..

16. Cu lungime de zile îl voi umple pe el, şi-i voi arăta lui mântuirea Mea”.

ursa\;www.bibliaortodoxa.ro

Psalmul 90 – Pentru ca diavolul să piară, atunci când apare în fața unei persoane și o îngrozește.

Biserica Ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Proroc Ieremia in ficare an pe 1 mai.

Ieremia, impreuna cu Isaia, Ezechiel si Daniel sunt 4 dintre cei mai importanti profeti prezentati in Vechiul Testament. Acest sfant a trait cu aproximativ 6 secole inainte de nasterea Mantuitorului nostru, Domnul Iisus Hristos, intr-o perioada in care evreii se aflau sub robie babilonica sau persana de imparatul Nabucodonosor.

In traducere, numele de Ieremia inseamna Iahve inalta. De-a lungul vietii sale acest sfant a fost preot, in timp ce profetia sa este trecuta in scris de Sfantul Proroc Baruh. Crestinii il cunosc ca fiind profet al lacrimilor si al plangerilor dat fiind faptul ca a plans soarta poporului iudeu care ajunsese sa se departeze de bunul Dumnezeu pentru a sluji idolilor. Astfel, poporul iudeu atrage asupra acestuia pedeapsa divina.

In cursul vietii Ieremia a trait pe timpul a patru mari regi in tara iudeilor: Iosia, Ioachim, Iehonia si Sedechia. Inca de la o varsta frageda, pe cand avea cincisprezece ani, pe vremea imparatului Iosia, Ieremia incepu sa proroceasca. Acesta a prezis pocainta regelui si a nobililor sai.

Pe vremea lui Ioachim, Ieremia a prorocit ca inmormantarea regelui va fi precum ingroparea unui magar, iar trupul sau va fi aruncat in afara zidurilor Ierusalimului, pentru ca mai apoi sa fie tarat pe pamant, fara a se bucura de o ingropare omeneasca. Iar tot ceea ce a prorocit Ieremia s-a indeplinit intocmai. Despre Iehonia, fiul regelui Ioachim, Sfantul Prooroc Ieremia a spus ca acesta va fi luat rob in Babilon impreuna cu toata casa lui si ca va muri in acel loc. La scurt timp, toate acestea s-au intamplat exact asa cum prorocul a rostit.

In timpul domniei regelui Sedechia, prorocul a profetit ca babilonienii vor ajunge sa cucereasca cetatea in al unsprezecerea an de domnie a imparatului Sedechia, undeva in anul 586 i. Hr. De asemenea, Ieremia a fost profetul care a prevestit decaderea imparatiei lui Iuda. La scurt timp dupa ce Ieremia a prevestit acest lucru, babilonienii au luat cu asalt Ierusalimul, ucigandu-l pe regele SZedechia, jefuind intreaga cetate si omorand pe oricine le-a stat in cale si nu numai. Mai mult, Ieremia profeteste si anii adevarati a robiei, un numar de 70 de ani, contrar cum prevestisera falsii profeti care spuneau de o robie de scurta durata.

Ulterior, Ieremia ajunge in Egipt unde va mai trai inca patru ani. Poporului egiptean Ieremia le proroceste caderea idolilor si venirea Nascatoarei de Dumnezeu Fecioara impreuna cu Pruncul Iisus Hristos in Egipt. Proorocul sfarseste prin a fi omorat cu pietre de catre iudei.

Mult mai tarziu, imparatul Alexandru cel Mare ordona mutarea moastelor Sfantului Proroc Ieremia si ingroparea acestora la Alexandria.

sursa\;www.bisericaortodoxa.ro

unnamed-file

Celor dragi plecati de langa noi,mama,tata,frate,bunici ,cumnat… odihna vesnica si iertare de pacate !

Slava lui DUMNEZEU pentru toate !

Un MAI frumos,linistit cu multa sanatate, pace sufleteasca si multa iubire !

Fiecare zi este o noua speranta… sa ne bucuram de fiecare clipa din ea ! ❤

DOAMNE AJUTA-NE !

pwsVaLZDIjodT6oQOBd01b-EtZFxfGetM36Xt8pwxKk8qo8or11PF0iXxtdDeZw_hm6ZffZeEhsyRQERTzXIQfiXKL_E1b6JCDpveUiXxT9FvSf_CqYa-uw2SqRHg2HP

 

 

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita din plin, cel ce nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze,e condamnat la moarte!
Acest articol a fost publicat în Raspunde. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la CALENDARUL :01.05.2020. VINEREA PORTOCALIE IN CAFENEA !

 1. anitanna zice:

  Știați ca în fiecare primăvara pe țărmul Oceanului Pacific într-o anumita zona a Californiei, înfloresc , printre alte plante, vegetație și calele, ca este cunoscuta zona sub denumirea de
  Valea calelor sălbatice?

  Apreciază

 2. anitanna zice:

  Căutați va rog pe, Google și cititi mai mult și veți găsi imagini care s-au succedat și pe aici, cu adevărat uimitoare.

  Apreciază

 3. larisamutu zice:

  Hello Ligi stai calma ca nai nici o valoare esti ca o păpușă de plastic distrusă esti un jeg de om o panarama de 2 lei se da atît de doamna ea nu se vede ca pt vîrstă ei este terminata arată ca o păpușă de plastic😂nu te mai umpfla at cati plesnesc operațiile după tine …..afară cu tine

  On Fri, May 1, 2020, 10:06 Anitanna’s Blog la Cafeneaua Trandafirul rosu wrote:

  > anitanna posted: ” Astazi in calendar : Sf .Proroc Irimia; > Sf.Cuv.Mc.Eftimie,Ignatie si Acachie. Astazi,citim si ascultam : Psalmul > 90 1. Cel ce locuieşte în ajutorul Celui Preaînalt, întru acoperământul > Dumnezeului cerului se va sălăşlui. 2. Va zice Domnului:” >

  Apreciază

 4. anitanna zice:

  Poveste dedicată celor care se consideră „tineri de suficient de multă vreme”
  Un domn mai în vârstă se hotărăşte să meargă la un safari în Africa. Îl duce cu el şi pe câinele său bătrân pentru a-i fi companie.
  Într-o zi, câinele se bucură să alerge după fluturi, până când îşi dă seama că s-a rătăcit. În timp ce adulmeca urmele ca să găsească drumul, vede un leopard alergând spre el cu intenţia vădită de a-l înfuleca.
  Câinele bătrân îşi zice:”Văleu! Sunt terminat!”, dar observă în vecinătate nişte resturi de oase şi punându-se cu spatele la leopardul care se apropia începe repede să roadă oasele cu poftă. Când să sară leopardul pe el, câinele bătrân exclamă:
  „Acest leopard a fost cu adevărat delicios! Oare unde mai găsesc unul?” La auzul acestor vorbe leopardul se opri brusc, speriat, şi fugi de acolo, gândind: „Ufff! Era cât pe ce! Câinele ăsta bătrân aproape că mi-a venit de hac!”
  În tot acest timp, o maimuță care a privit întreaga scenă dintr-un copac se întrebă cum ar putea profita de ceea ce știa pentru a obţine protecție din partea leopardului. Alergă repede după leopard, dar câinele bătrân văzând-o că fuge cu viteză maximă, își dă seama că maimuţa pune ceva la cale.
  Maimuța îl ajunge din urmă pe leopard şi îi povesteşte despre viclenia câinelui. Tânărul leopard, furios că a fost păcălit, zice:
  „Hai, maimuță, sări pe spatele meu și vei vedea ce păţeşte cel care vrea să mă înșele!”
  Câinele bătrân vede leopardul cu maimuța în spinare și se întreabă neliniștit: „Ei, acuma ce mă fac?!”
  Se puse din nou cu spatele la atacatori și se comportă ca și cum nu i-ar fi văzut. Când aceştia ajunseră destul de aproape de el, strigă cu ciudă: „Unde-i afurisita aia de maimuţă?! De-o oră am trimis-o să-mi aducă un alt leopard !!!”

  Morala:
  Sa nu radem de cei în vârstă! Vârsta şi rafinamentul întrec întotdeauna puterea și tinereţea. Spiritul și înţelepciunea se dezvoltă doar o dată cu experiența.
  Nu noi suntem mai în vârstă; alţii sunt mai tineri!
  O poveste cu talc din 2013 de pe blog si evident…net..
  Sa aveti o zi de sambata la fel ca cea de ieri dar vestile care va parvin sa fie mai optimiste…
  Va imbratisez!

  Apreciază

BUN VENIT IN CAFENEAUA NOASTRA !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.