CALENDARUL :11.12.2019 …miercuri :”O femeie e mult mai dorită când o cunoaște (are relații intime) doar tânărul cu care s-a unit prin căsătorie, îndragostirea e mai caldă, apropierea dintre soți mai adevărată și iubirea mai autentică când tinerii se căsătoresc cu o atât de mare prevedere.” Sfântul Ioan Gură de Aur 347 – 407


rDqgA_cBkGi2tRYs9aXHIubgOUGHmuFURBoUEZ8JvdgERM8FgYfFmjDAbMH6F7dk

CALENDARUL ZILEI DE  miercuri 11 decembrie 2019 :

Cuviosii Daniil Stalpnicul si Luca cel Nou

…. sunt pomeniti de catre Biserica Ortodoxa in fiecare an pe data de 11 decembrie.Parintele Danil Stalpnicul a trait in vremea imparatului Leon cel Mare, care era cunoscut si sub numele de Macheli. Se tragea din Mesopotamia, din neamul Samosatelor, dintr-un sat numit Vitaria. 

Parintele Luca cel Nou a trait in timpul imparatilor Constantin Porfirogenitul si Romal Cel Batrat. Se trage din partile Rasaritului si este fiul lui Hristofor si al Caliei.

sursa foto: Atelier Icoane

sursa:www.calendarortodox.ro

….sa ne rugam sfintilor de astazi pentru a ne mijloci ,inalta rugile catre Buna Maicuta si  Domnul nostru IISUS !

O zi cu binecuvantari de sanatate la fiecare !

rDqgA_cBkGi2tRYs9aXHIubgOUGHmuFURBoUEZ8JvdgERM8FgYfFmjDAbMH6F7dk

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita din plin, cel ce nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze,e condamnat la moarte!
Acest articol a fost publicat în video si imagini cu text. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la CALENDARUL :11.12.2019 …miercuri :”O femeie e mult mai dorită când o cunoaște (are relații intime) doar tânărul cu care s-a unit prin căsătorie, îndragostirea e mai caldă, apropierea dintre soți mai adevărată și iubirea mai autentică când tinerii se căsătoresc cu o atât de mare prevedere.” Sfântul Ioan Gură de Aur 347 – 407

 1. anitanna zice:


  Cuviosii Daniil Stalpnicul si Luca cel Nou
  …. sunt pomeniti de catre Biserica Ortodoxa in fiecare an pe data de 11 decembrie.

  Parintele Danil Stalpnicul a trait in vremea imparatului Leon cel Mare, care era cunoscut si sub numele de Macheli. Se tragea din Mesopotamia, din neamul Samosatelor, dintr-un sat numit Vitaria. Tatal sau purta numele de Ilie, iar mama acestuia era Marta. Pe cand avea cinci ani, parintii sai il duc la manastire invatand tainele Domnului si pornind pe calea cea dreapta. Sporeste in nevointele calugaresti si se duce la cuviosul Simeon sa ia binecuvantare de la acesta.

  Odata ce il descopera pe Dumnezeu se duce in partile Traciei, langa Constantinopol la Anaplu. Aici Daniil se inchide intr-un templu idolesc pentru a rezista tentatiilor si ispitele demonilor. Mai apoi se urca pe stalp si indura atat arsita verii, cat si gerul iernii indurand toate conditiile potrivnice.

  De-a lungul vietii sale a sarvarsit atat de multe minuni incat vestea de virtutea lui se raspandeste pana la urechile tuturor imparatilor vremii. Imparatul Leon, imparatul Zenon si uzurpatorul Vasilisc vin la Daniil sa se inchine. Acesta din urma le prezice ceea ce are sa li se intample. Iar pe cand sfanta Biserica a fost atacata de eretici isi sacrifica viata si se muta la Domnul in Ceruri. Hramul lui Daniil se savarseste in fiecare an la Anaplu.

  Parintele Luca cel Nou a trait in timpul imparatilor Constantin Porfirogenitul si Romal Cel Batrat. Se trage din partile Rasaritului si este fiul lui Hristofor si al Caliei.

  Pe cand a izbucnit razboiul cu bulgarii, Luca este trimis si acesta in razboi la ordinul imparatului. Dumnezeu il protejeaza si scapa cu viata, dupa care, Luca decide sa devina calugar pentru a-i sluji bunului nostru Dumnezeu. Sporing cu nevointele pustnicesti, a fost hironit preot. Iar ca sa isi domoleasca trupul se incinse in lanturi de fier, postind sase zile pe saptamana. Majoritatea vietii calugaresti si-o petrece in Muntele Olimp, la Constantinopol si la Calcedon. Acolo se suie pe un stalp unde va ramane 45 de ani si va savarsi foarte multe minuni dupa care Dumnezeu il ia alaturi de el in Ceruri.
  sursa foto: Atelier Icoane

  Apreciază

 2. anitanna zice:


  „În zadar se săvârşeşte Liturghia în fiecare zi dacă nu vă împărtăşiţi […] Acestea le spun nu ca să vă împărtăşiţi oricum, la întâmplare, ci ca să vă faceţi vrednici. Omule, nu eşti vrednic să te împărtăşeşti? Atunci nici pe celelalte rugăciuni ale Liturghiei [credincioşilor – n.n.] nu eşti vrednic să le auzi […], deci, dacă (zici că) nu eşti vrednic să te apropii de Sfintele Taine, pleacă împreună cu catehumenii, pentru că nu te deosebeşti cu nimic de ei.”

  Sfântul Ioan Gură de Aur
  347 – 407
  ……………………………………………………………………………………………………………………..

  Apreciază

VA MULTUMESC !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.