CALENDARUL SI PSALMUL ZILEI


A VENIT IARNA LA NOI IN MOLDOVA,in sudul ei…afara fulguie usor cu fulgi mari,albi,pufosi… spre bucuria si incantarea copiilor dar si a noastra… :?:P
…asta scriam anul trecut in 2018… in aceasta zi… 😀
Dar astazi, 2019 in zi de sambata    si 16 noiembrie,cerul este acoperit,este ceata si doar 11 grade…  a urcat iarasi cu un grad temperatura in doar cateva minute… 😕 😛
Se pare ca si ceata se mai risipeste… dar cine stie !?
Vom vedea,asa ca..rabdare,rabdare,rabdare !Sa dea  DUMNEZEU sa avem o iarna usoara,blanda,asa cum a fost si aceasta minunata toamna !

Astazi,citim si ascultam ,Psalmul 92:

Psalmul 92

1. Domnul a împărăţit, întru podoabă S-a îmbrăcat; îmbrăcatu-S-a Domnul întru putere şi S-a încins,

2. Pentru că a întărit lumea care nu se va clinti.

3. Gata este scaunul Tău de atunci, din veac eşti Tu.

4. Ridicat-au râurile, Doamne, ridicat-au râurile glasurile lor,

5. Ridicat-au râurile valurile lor; dar mai mult decât glasul apelor clocotitoare,

6. Mai mult decât zbuciumul neasemuit al mării, minunat este, întru cele înalte, Domnul.

7. Mărturiile Tale s-au adeverit foarte. Casei Tale se cuvine sfinţenie, Doamne, întru lungime de zile.

Psalmul 92 – Pentru ca Dumnezeu să ocrotească corabia când se află în mare primejdie pe mare. (Sfântul Arsenie sfătuia și aruncarea de apă sfințită în cele patru colțuri ale corabiei).

Sursa articolului despre Sf Ev .Marcu…

http://www.crestinortodox.ro

Acum că roata timpului a mai ţesut încă un an, iar cristalele fulgilor de zăpadă vor întregi cu certitudine magia sărbătorilor, să ne bucurăm alături de cei dragi nouă, de minunea vieţii care va sa vie…, de darurile Moşului şi să aşteptăm încrezători clipele magice ,misterioase ale Craciunului,ale sfarsitului de AN !

Sărbători fericite sa ne astepte şi un AN NOU cât mai bun !

Doamne ajuta-ne !

Mai sunt 38 de zile…

Asa ca bun venit…

…..si domniilor voastre dar si…IERNII pe care inca o asteptam  !

Va invit la o cafea, un ceai fierbinte si o melodie frumoasa , o imagine ,un gand,.. o ruga,citirea unui Psalm,in ordinea pe care

o preferati,ori o simtiti fiecare… ❤ ca din ce se ofera aici aveti ce alege….,toate sunt pentru noi… pentru sufletul ,bucuria si placerea noastra… :P: ! si pentru ca doar

cateva clipe ,intrand in cafeneaua galbena doar astazi,sa uitam de ce ne asteapta afara !
O zi de sambata binecuvantata va doresc !

 

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita din plin, cel ce nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze,e condamnat la moarte!
Acest articol a fost publicat în video si imagini cu text. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la CALENDARUL SI PSALMUL ZILEI

 1. anitanna zice:

  RUGACIUNEA DE VINERI :

  Doamne lisuse Hristoase, Judecătorul meu, cunosc că păcatele mele sunt fără de număr. De aceea, Te rog în această zi, în care de Iosif şi de Nicodim pus fiind în Mormânt, Te-ai pogorât în iad cu Sfântul şi Îndumnezeitul Tău suflet şi de acolo ai îndepărtat întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale şi ai adus bucurie nespus de mare strămoşilor noştri, căci i-ai mântuit de sclavia cea cumplită şi i-ai suit în Rai. Îngroapă păcatele şi cugetele mele cele rele şi viclene, ca să piară din mintea mea şi să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor şi suie mintea mea la cer, ca sa mă bucur de Faţa Ta. Aşa, Doamne, primeşte umilita mea rugăciune ca o tămâie mirositoare, pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a văzut pe Cruce pironit între doi tâlhari şi de durerile Tale cumplite i s-a rănit inima, care împreună cu ucenicii şi cu mironosiţele Te-au pus în mormânt, iar a treia zi Te-au văzut înviat din morţi şi la înălţarea Ta Te-a văzut suindu-Te de la pământ la cer, însoţit de Sfinţii Tăi Îngeri.

  Îndură-Te, Doamne, şi de cei vii, şi de cei răposaţi, pentru rugăciunile Sfinţilor Tăi către care zic şi eu, nevrednicul: O, fericiţi slujitori ai lui Dumnezeu! Nu încetaţi a vă ruga Lui ziua şi noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea greşim cu atâtea nenumărate păcate! Mijlociţi pentru noi Darul şi ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu ştim a-l cere după cuviinţă. Nu încetaţi a vă ruga, pentru ca prin rugăciunile voastre, păcătoşii să câştige iertare, săracii ajutor, întristaţii mângâiere, bolnavii sănătate, cei slabi la minte înţelepciune, cei tulburaţi linişte, cei asupriţi ocrotire şi toţi împreună Darul lui Dumnezeu, spre folosul cel sufletesc, în mărirea lui Dumnezeu Celui în Treime lăudat, Căruia i se cuvine cinste şi închinăciune în veci.
  Amin.

  sursa:www.doxologia.ro

  Apreciază

 2. anitanna zice:  RUGACIUNEA DE SAMBATA :
  „Doamne Iisuse Hristoase Mantuitorul cel dulce al sufletului meu in aceasta zi a Rastignirii Tale pe Cruce ai patimit si ai luat moarte pentru pacatele noastre, ma marturisesc inaintea Ta, cum ca eu sunt cel ce Te-am rastignit cu pacatele mele cele multe.

  Ma rog insa Bunatatii Tale celei nespuse, sa ma invrednicesti cu Darul Tau, Doamne, ca si eu sa pot rabda patimi pentru credinta, speranta si iubirea ce le am catre Tine, precum Tu Cel indurat ai rabdat pentru mantuirea mea. Intareste-ma, o,Doamne ca de astazi inainte sa port Crucea Ta cu bucurie si cu mare cainta, si sa urasc cugetele mele si vointele mele cele rele. Sadeste in inima mea intristarea de moartea Ta ca sa o simt precum au simtit-o iubita ta Maica, ucenicii Tai si femeile purtatoare de mir, ce stateau linga Crucea Ta.”

  AMIN.

  Apreciază

VA MULTUMESC !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.