SALUTURILE DIMINETII


Salut lumea buna a cafenelei !

000V05sAjld

Bun gasit!
„Nu plange suflete fiindca e toamna,
cerul de plumb s-a incarcat de ploi…
Zilele calde au luat-o la goana,
Tristetea iar pluteste peste noi !”

Astazi,soarele va rasari la orele 8:03 si va apune la orele 17:55 ;
ca au trecut 314 zile din an si au mai ramas,51 pana la NOUL AN ??
Ca suntem in saptamana a 45-a din an?

Ca se aude si MOSUL .strigand, Ho.ho.ho…. 😛 84405-craciunhohoho (1)inotand greu prin nametii de zapada 😀 😕 ,vin,vin…peste 44 de zile…. voi ajunge si la voi cu colinde,cadouri si bucuria NASTERII SE VA INFAPTUI …iar STEAUA SUS VA RASARI…. !?
O zi de duminica linistita si relaxanta in tonuri de rosu… ori aramii 😛

 

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita din plin, cel ce nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze,e condamnat la moarte!
Acest articol a fost publicat în video si imagini cu text. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la SALUTURILE DIMINETII

 1. anitanna zice:  1688 » In Tara Romaneasca, este finalizata tiparirea Bibliei în limba româna. Textul a fost definitivat din initiativa lui Serban Cantacuzino, domnul Munteniei
  1688: S-a terminat tipărirea Bibliei în limba română. Textul a fost definitivat din inițiativa lui Șerban Cantacuzino, domnul Munteniei.

  (imaginea apartine Google)
  Biblia de la București (cunoscută și sub denumirea de Biblia lui Șerban Cantacuzino) a fost prima traducere completă a Bibliei în limba română, fiind publicată la București în 1688.

  Scrisă cu caractere chirilice, titlul ei complet era Biblia adecă Dumnezeiasca Scriptură a Vechiului și Noului Testament. Traducerea s-a bazat pe versiunea lui Nicolae Milescu a Septuaginta, revăzută de „oamenii locului”, cu aportul fraților Greceanu (Radu și Șerban), fiind tipărită în Țara Românească cu ajutorul principelui Șerban Cantacuzino (1678-1688). Este prima traducere completă în limba română a tuturor textelor biblice. Această Biblie a pus o piatră de temelie la dezvoltarea limbii române scrise, pentru mult timp ea fiind Biblia standard folosită de către Biserica Ortodoxă Română.

  Alexandru D. Xenopol spunea despre Biblia lui Șerban Cantacuzino că „este cel mai însemnat monument al literaturii religioase la români, atât prin întinderea, cât și prin limba ei cea minunată”. George Călinescu afirma că tipărirea acestei biblii „reprezintă pentru poporul român ceea ce a reprezentat Biblia lui Luther pentru germani”.

  https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/o-carte-fundamentala-pentru-limba-romana-biblia-lui-serban-cantacuzino
  sursa:Google

  Apreciat de 1 persoană

 2. anitanna zice:

  Stiati ca in cinematografele din intreaga tara ruleaza filmul:Maria,Regina Romaniei?
  Declarat câștigător în cadrul Festivalului ”Les Films de Cannes”, prin votul publicului, în secțiunea Avanpremierele Toamnei, filmul ”Maria, Regina României” ajunge, din 8 noiembrie, în cinematografele din toată țara.

  Pelicula, bazată pe fapte reale, prezintă drumul anevoios, plin de încercări al unei Regine aflată într-o luptă dură cu cei mai importanți lideri ai lumii, pentru împlinirea unui mare vis: România Unită. Conferința de pace de la Paris, 1919. Un an de cumpănă, ce a imprimat în inima unui popor urmele dureroase ale războiului.

  Regizorul britanic, Alexis Sweet Cahill, a știut să construiască cu talent și farmec, imaginea unei moment din istoria României prea puțin cunoscut, însă de o însemnătate covârșitoare pentru un popor aflat în pericol de a-și pierde granițele. Muzica, compusă de Giancarlo Russo și interpretată de Orchestra Simfonică Națională Radio din Bulgaria, costumele, decorurile, abordarea clară, obiectivă, a unei perspective ce îmbină armonios evenimentele acelor vremuri tulburi, cu emoția, fac din filmul ”Maria, Regina României”, tabloul autentic al unei țări cufundate în conflicte și intrigi politice.

  ”Citindu-i povestea vieții, am ajuns să fiu extrem de pasionat de personalitatea Majestății Sale. Regina Maria a fost o femeie care a avut, cu siguranță un parcurs presărat de intrigi, pasiune, iubiri, ce merită transpus pe marile ecrane. În scenariul primit de la producătorul Gabi Antal, se regăsește doar o mică parte din viața Reginei, însa e una cu adevărat crucială. Un episod colosal din istoria României. Am simțit cât de important de povestit este acest capitol, mai ales pentru un public literalmente însetat de dorința de a afla cât mai multe povești despre Familia Regală”, mărturisește regizorul.\
  sursa:Google
  https://www.historia.ro/sectiune/timp-liber/articol/filmul-maria-regina-romaniei-in-cinematografele-din-toata-tara

  Apreciază

VA MULTUMESC !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.