SA NU UITAM !Suntem in LUNA AUGUST….
gGXAvi5fnvu-ClWRyw29TULS9Ye1NT0lBoLCYp8SqEFtGkI_ZnYSEw== (1)

In a 25-a zi din Gustar…si in a 237 -a zi din acest an;

Luna august – Luna Maicii Domnului00093-112936463_14023399_17255741

bujor_rosu-e1464962439387

 

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita din plin, cel ce nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze,e condamnat la moarte!
Acest articol a fost publicat în video si imagini cu text. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la SA NU UITAM !

 1. anitanna zice:

  „Sunt foarte multe mănăstiri cu un program de rugăciune intensă, în care vieţuitorii se roagă foarte mult. Bolnavii ajung aici şi, în linişte, cu ajutorul rugăciunilor personale, în armonie cu rugăciunea obştii, se vindecă. Pentru că Mântuitorul intră numai acolo unde găseşte uşa deschisă. Unde este aşteptat şi este chemat, El vine şi rămâne acolo”, explică arhim. Timotei Aioanei, mare eclesiarh al Catedralei patriarhale şi exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureştilor.
  Regăsirea liniştii interioare şi a celei din afară, ca metodă de apropiere de Dumnezeu, reprezintă o căutare continuă pentru oamenii Bisericii, fie că sunt monahi sau simpli preoţi de mir. Pentru aceştia, liniştea este, înainte de orice, o stare prin care se eliberează de tumultul lumii şi un mijloc de vindecare a sufletului. „Oamenii Bisericii au nevoie de linişte pentru a face faţă acestui zbucium care vine din afară. Fără linişte, noi nu ne putem apropia de Dumnezeu. Liniştea este, mai întâi, o problemă interioară. Atunci când un om are duh de rugăciune, are dorul după împărăţia cerurilor, în interiorul său, după aceea o caută şi pe cea din afară. Călugării au nevoie de linişte pentru a spori duhovniceşte şi pentru a urca, treaptă cu treaptă, scara desăvârşirii. De linişte au nevoie toţi creştinii. În vremea de astăzi, foarte puţini oameni mai pun preţ pe adevărata linişte şi pe liniştirea în duhul. Se poate ajunge însă, atât în viaţa monahilor, cât şi în viaţa credincioşilor, la starea aceasta de linişte, dacă se merge pe calea cea adevărată”,
  consideră părintele Timotei Aioanei.

  Apreciat de 1 persoană

 2. anitanna zice:


  Bun gasit…e atata zgomot afara..in lumea larga,in lumea care ne inconjoara incat nu mai auzim linistea din noi ori pe cea care ne vine–strigatul LUI– din ceruri!

  Apreciat de 1 persoană

 3. anitanna zice:

  La o cafea de dimineata!
  „Maică, iubesc culorile, îmi place îmbrăcămintea de bun-gust, elegantă chiar, aş putea spune, dar observ în jurul meu, în biserică, femei în haine cernite şi mă simt stânjenită, însă în haine ca ale lor nu m-aş simţi eu însămi. Ce trebuie să fac?

  Avem nevoie de curaj ca să fim noi înşine… Câteodată nu avem acest curaj, chiar dacă suntem corecţi în faţa lui Dumnezeu şi în faţa conştiinţei noastre. Unii nu au curajul să fie între ceilalţi, pentru că nu sunt la fel ca ceilalţi. Astea sunt obsesii: să fii în rând cu lumea, să nu fii marginalizat, să nu fii altfel… Alţii, însă, care se revoltă, vor să fie speciali: îşi fac, de exemplu, o creastă verde, tocmai pentru a-şi împlini nevoia de a fi cineva, de a fi altfel.

  Avem nevoie de un curaj sănătos de a fi noi înşine, când nu facem rău celorlalţi cu felul de a fi. Aveţi nevoie să vă faceţi curaj să fiţi ca dumneavoastră, să vă cercetaţi în faţa oglinzii, să fiţi cum sunteţi. Să aveţi grijă să nu fie din mândrie sau slavă deşartă. Aici aveţi nevoie de discernământ şi sfat de la duhovnic. Dacă părintele duhovnic spune că felul în care vă îmbrăcaţi nu este smintitor pentru cei din jur, atunci să aveţi curajul acesta şi să nu fiţi ca ceilalţi.

  Să aveţi curajul să vă exprimaţi ca persoană şi prin îmbrăcăminte. E importantă îmbrăcămintea pentru omul de după căderea din Rai. Prin cădere, ne-am pierdut expresivitatea trupească personală, n-am mai rămas decât la mâini şi la faţă. Nimeni nu ne recunoaşte după omoplat, nu? De aceea îl şi ţinem învelit. Dar învelişul pe care-l facem, haina pe care o facem, ne exprimă ca persoană, ne arată personalitatea.

  Dar să nu judecaţi pe nimeni. Dacă majoritatea se îmbracă în negru, slavă Ţie, Doamne, că avem de ce jeli în această lume, avem de ce ţine post. Poate că vor să acopere o frumuseţe care îi poate tulbura pe cei din jur…

  Fiecare are motivele sale să facă asta. Noi, călugării, ne îmbrăcăm în negru pentru că aşa sunt miresele lui Hristos, mai negre… Dar dacă dumneavoastră sunteţi elegantă şi frumos îmbrăcată, daţi slavă lui Dumnezeu. Sigur că s-ar putea ca cineva să vă invidieze, dar acela e păcatul celui care vă invidiază. Dar numai dacă vă veţi ruga, veţi avea pace în suflet, veţi cădea de acord cu dumneavoastră şi veţi avea binecuvântare de la duhovnic, care este ochiul lui Dumnezeu. Da, Dumnezeu Se uită la noi, ne cercetează, prin toţi ochii din jur, dar mustrarea şi învăţătura adevărată ne-o dă prin părintele nostru duhovnic – dacă ne ducem la el ca la un părinte, ca la cel ce are ultimul cuvânt.

  S-ar putea să vă prindă bine o băsmăluţă mai modestă aşa, pentru smerenie, dar asta numai părintele ştie. Dar altfel cred că mai elegantă fiind, dacă vă veţi pune o basma aruncată strâmb sau o batistă pe creştet, crezând că deveniţi ascultătoare, mai degrabă smintiţi şi faceţi lumea să râdă…

  Deci, uniţi curajul cu smerenia de a asculta de duhovnic şi va fi bine.

  Monahia Siluana Vlad, Deschide cerul cu lucrul mărunt, Editura Doxologia, 2013, p. 40
  De la BIBI M

  Apreciază

 4. anitanna zice:

  Buna dimineata!
  Si pentru ca e luni…e albastru in cafeneaua noastra… 😛
  Regret ca din multitudinea de culori am ales doar aceast albastru… oare sa fie ceva:
  nimic intamplator ce va veni peste catevaore ?????
  Ma intelegi ce vreau sa spun…
  Am sa mai caut si de le gasesc le voi aduce si aici…

  Mutumesc,dragilor,care pasiti pragul cafenelei……eu aleg aceasta culoare..si abia acum am sa spun cam ce reprezinta… 😕
  Desi toata tineretea mea mi-a placut doar galbenul?!
  Aceasta culoare e legata mai in toate culturile de apa si cer…
  E culoarea adevarului,loialitatii,intelepciunii si este si principiul feminin,iubitoare,gentila,reprezinta afectiunea,compasiunea,fidelitatea,prudenta,loialitatea in prietenie.
  Dupa cum se vede ea cumuleaza multe forte pozitive.
  Dar din nefericire aceasta culoare este si un simbol al racelii si detasarii.
  Pot evada cand nu sunt acceptata in anturaj,admirata ,admisa,aprobata-adancita in amintiri din copilarie fiindca imi gasesc doar acolo linistea si pacea; 😀
  …. ca sa pot sa ….
  trec prin viata asemenea unui fluviu linistit,alaturi doar de cei dragi…
  O zi minunata de luni cu multumiri pentru interesantele postari si chiar vizite !
  Va imbratisez cu prietenie!

  ………………………………………………………..
  „Sunt sigură că o clipă poate să închidă în ea, ca un foşnet de frunză, ceva din bucuria vieţii şi din durerea ei.”

  Cella Serghi în romanul Cartea Mironei

  Apreciază

 5. anitanna zice:

  Ma adresez celor care stiti si ma refer la cele/cei care trec pe aici… ca pana si cafeaua este albastra astazi !

  O saptamana minunata si mult colorata!
  Sa aveti sanatate si binecuvantare de Sus !

  Apreciază

 6. elafarcas8 zice:

  Öööĺooööĺ€-Trimis de pe smartphone-ul meu Sam9o788i8oòiii88sung Galaxy.

  Apreciază

Bun venit !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.