STIATI CA ?Ca un paznic la poarta Banatului, se gaseşte la vreo trei kilometri de gara din Baile Herculane, spre sud, inainte de Topleţ. Unii spun ca Sfinxul reprezinta o figura dacica, un cap de om cu un coif dacic orientat cu fata spre vest.

Cu o inalţime de 16 metri şi o laţime de 8 metri, Sfinxul Banaţean se poate spune ca este mai periculos ca Sfinxul din Bucegi. In zona rezervaţiei naturale cu o suprafaţa de o jumatate de hectar, care cuprinde o zona cu roca sedimentara (gresie), pereţi de stanca şi grohotişuri şi suprafeţe acoperite de vegetaţie din specii rare, printre care liliacul salbatic (Syringa vulgaris), frasinul (din specia Fraxinus ornus) sau lumanarica (din specia Verbascum phlomoides), se pot intalni şi vipere cu corn, a caror muşcatura se spune ca este mortala, in apropierea Sfinxului fiind chiar mai mari şi mai periculoase.

Sursa:Google

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita din plin, cel ce nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze,e condamnat la moarte!
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

VA MULTUMESC !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.