CALENDARUL ZILEI !




O zi cu soare,cu caldura si multa sanatate si credinta va doresc a fiecare trecatoar(oare) pe aceasta pagina…
Astazi este vineri,e zi portocalie in cafenea… e rugaciune, smerenie si multa dragoste…
La multi ani celor nascuti astazi !
Cum fiecare zi este o binecuvantare si sufletul nostru stie asta si va fi mereu recunoscator pentru darul primit…
Si sa mai stiti ca „nu trebuie sa va descoperiti gandurile tuturor,ci doar acelor car stiu sa ti le vindece..”.
spune Sf AugustinAm trecut prin multe anotimpuri in aceasta viata si stiu ca va veni o zi….


Da… 😕 cand nu voi mai sti ce am fost… cine am fost ?
Asa ca nu fac altceva decat sa ma bucur ,sa ma mir si sa respir !
La fel va indemn si pe voi chiar de mai aveti o viata inainte….
Si nu uitati ca privilegiul de a imbatrani, nu poate sa-l aiba oricine !
Cel de SUS stie asta !
In calendar astazi:Teodor-Stratilat.png
Sf Mare Mc.Teodor Stratilat;
Sf.Proroc Zaharia.sf-prooroc-zaharia-tatal-sf-ioan-botezatorul-3-1.jpg
Cele despre minunata aflare a cinstitelor sale moaște fură acoperite de negurile vremilor.
Pomenirea sfântului prooroc Zaharia, tatăl sfântului Ioan Botezătorul, se mai săvârșește și la 5 septembrie, dimpreună cu a soției sale, sfânta Elisabeta.
+ * + * +
La multi ani celor care poarta numele sfintilor…
Sa va fie viata cu sanatate si indelungata !

E momentul din zi in care pot ridica privirea spre cer fiindca stiu ca de acolo ma priveste mereu cineva si de acolo ma si ajuta… dar nu uit sa o cobor grabnic, si sa ma uit atenta la ce am in jur ,la cei care mi-au ramas alaturi si sa ma bucur ,sa multumesc… in fiece moment pentru tot,LUI !
Sa va fie ziua aceasta blanda,calduta,vesela si colorata in portocaliu ori in alte culori,nuante care va plac !
Sa fiti binecuvantate si iubite !OBWyFxC39HqqYdLhYnIJEeB4dtPkuu3HwMctxpyrkFw3A-cGUUsQaQ==
………………………………

 

 

 

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita frumos , ca cel care nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze, care nu se roaga si CREDE si nu ajuta pe cel in suferinta....e un nefericit !
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

9 răspunsuri la CALENDARUL ZILEI !

  1. anitanna zice:

    Pentru o familie unită, sa ne rugam împreună !
    8.02.2019
    *Când copiii noştri vor rosti „Sfinte Dumnezeule”, ei vor auzi cântarea cetelor îngereşti, pe care un băieţel din Constantinopol le-a şi văzut în timpul patriarhului Procle;
    ** când vor citi „Cuvine-se cu adevărat”, se vor trezi într-o chilie săracă de pe muntele Athos, unde a fost rostită pentru prima dată de Arhanghelul Gavriil;
    ***iar la citirea minunatelor cereri din pravila de seară, copiii îşi vor aminti de marele Ioan Gură de Aur.
    ………
    La Dumnezeu totul este cu putinta !

    Apreciază

  2. anitanna zice:

    Sunteti asteptate la o cafea !

    Azi sa faci ce nu ai facut niciodata,este o provocare,sa salti de bucurie, sa razi cu pofta, sa faci pe cineva fericit daruindu-i o clipa de zambet…., sa fi bun, sa ai blandetea ca titlu pe inima, sa privesti lucrurile urate frumos, sa vezi frumusete si acolo unde nu exista, sa fii bogat in ganduri bune si in fericire, sa fii multumit cu ceea ce esti , sa daruiesti iubire acolo unde este ura, sa impaci sufletele ce sunt certate, sa ai grija de tine, sa sadesti intelegere acelor ce nu inteleg.
    Bibi M.
    ………………………………………………………….

    Apreciază

  3. anitanna zice:


    Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
    Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
    Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
    Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
    Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !

    Apreciază

  4. anitanna zice:

    Cuvine-se cu adevărat”,

    Cuvine-se cu adevărat să te fericim, Născătoare de Dumnezeu, cea puru­rea fe­ricită și prea nevinovată și Maica Dumne­zeului nostru. Ceea ce ești mai cinstită decât heruvimii și mai mărită fără de ase­mănare decât serafimii, ca­re fără stri­că­ciune pe Dumnezeu Cu­vântul ai născut, pe tine, cea cu ade­vărat Năs­cătoare de Dumnezeu, te mărim.
    sursa:www.doxologia .ro

    Apreciază

  5. anitanna zice:

    Dragilor…citit ziarul,LUMINA…
    acolo veti afla multe informatii dspre orice de sufelt…sfinti,rugaciuni,pilde… vieti duhovnicesti… 😛
    Rostim întotdeauna rugăciunile începătoare (Împărate Ceresc…; Sfinte Dumnezeule… Preasfântă Treime… şi Tatăl nostru), continuăm cu toată evlavia, în faţa sfintei icoane şi a candelei aprinse,

    cu frumoasele tropare de umilinţă „Miluieşte-ne pe noi, Doamne, miluieşte-ne pe noi“ – rugăciuni de mare trăire şi intensitate duhovnicească, pentru a ne introduce în atmosfera de tainică comuniune cu Dumnezeu; urmează apoi o serie de rugăciuni mai ample către Dumnezeu Tatăl, alcătuite de Sfântul Macarie cel Mare, apoi Rugăciune către Domnul nostru Iisus Hristos a Sfântului Antioh, Rugăciune către Duhul Sfânt, către Născătoarea de Dumnezeu şi către Sfântul Înger, păzitorul vieţii noastre. O rugăciune deosebit de profundă este şi cea dinainte de culcare alcătuită de Sfântul Ioan Damaschin, care se rosteşte înaintea patului, cu un accentuat conţinut eshatologic, urmată de câteva scurte rugăciuni care se spun însoţite de închinăciuni. Nu putem încheia rânduiala rugăciunii de seară fără însemnarea cu Sfânta Cruce, căci îndată se rosteşte rugăciunea Sfintei Cruci, iar Sfinţii Părinţi îndeamnă şi povăţuiesc pe credincioşi ca îndată să adoarmă rostind rugăciunea inimii „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul“, timp în care să ne gândim la ziua judecăţii şi la cum vom sta înaintea lui Dumnezeu.

    Potrivit râvnei şi evlaviei noastre, putem continua pravila cu un acatist al sfântului zilei, al Acoperământului Maicii Domnului, al Îngerului Păzitor şi altele precum se arată în cărţile noastre de rugăciuni. Trebuie să ştim că rugăciunea nu este doar de cerere, ci şi de mulţumire şi laudă adusă lui Dumnezeu.

    Dar lumea contemporană a pierdut într-o mare măsură duhul de rugăciune, iar starea de ascundere a lui Adam de la faţa lui Dumnezeu după căderea în păcat tinde să se perpetueze din ce în ce mai mult în interiorul omului modern, care nu mai găseşte calea de întoarcere către bucuria paradisiacă, către împăcarea cu Creatorul său, încercând tot felul de pseudocredinţe care nu numai că nu ajută pe om, ci îl îndepărtează şi-l aruncă în întunericul existenţei sale departe de o legătură autentică şi mântuitoare cu Dumnezeu.

    Aşadar, „vorbiţi între voi în psalmi şi în laude şi în cântări duhovniceşti, lăudând şi cântând Domnului, în inimile voastre, mulţumind totdeauna pentru toate întru numele Domnului nostru Iisus Hristos, lui Dumnezeu şi Tatăl“ (Efeseni 5, 19-20).

    Apreciază

    • anitanna zice:

      Nu te-m simtit cand ai intrat…
      Dar se pare ca respecti cugertarea:
      „In sufletul omului nu tranti usile.
      Peretii sunt fragili si se crapa usor . ?! ”
      ……………
      Ganduri bune si dragi pentru tine si toate domanele si domnisoarele din cafeneaua drag…
      Sanatate si binecuvantare !

      Apreciază

  6. anitanna zice:

    Stăpâne, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, cela ce singur ai putere de a ierta oamenilor păcatele, ca un bun şi iubitor de oameni, iartă mie toate greşelile făcute cu ştiinţa şi cu neştiinţa, şi mă învredniceşte, fără de osândă să mă împărtăşesc cu dumnezeieştile, preamăritele, preacuratele, şi de viaţă făcătoarele Tale Taine, nu spre pedeapsă, nici spre adăugarea păcatelor, ci spre curăţire şi sfinţire, şi spre agonisirea vieţii şi împărăţiei ce va să vie, spre zid de ajutor, şi spre fugărirea celor potrivnici, spre stârpirea greşelilor mele celor multe. Că Tu eşti Dumnezeul milei, şi al îndurărilor, şi al iubirii de oameni, şi Ţie slavă înălţăm, împreună şi Tatălui, şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor.
    Amin!

    Apreciază

  7. anitanna zice:

    Sa se scoale Dumnezeu, si sa se risipeasca vrajmasii Lui, si sa fuga de la fata Lui cei ce-L urasc pe Dansul. Sa piara cum piere fumul, cum se topeste ceara de fata focului, asa sa piara demonii de la fata celor ce-L iubesc pe Dumnezeu si se insemneaza cu semnul Crucii, zicand:

    Bucura-te, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, care gonesti demonii cu puterea Celui ce S-a rastignit pe tine, a Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Care S-a pogorat la iad, si a calcat puterea diavolului, si te-a daruit noua pe tine, cinstita Crucea Sa, spre izgonirea a tot vrajmasul.


    O, preacinstita si de viata facatoare Crucea Domnului, ajuta-mi mie cu Sfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu si cu toti Sfintii, in veci. Amin.
    sursa:calendarulortodox.ro

    Apreciază

  8. anitanna zice:

    Gata…INCHEI… MA PREGATESC DE PLECARE..
    POATE CA VI SE PARE CIUDAT STATUL MEU PRELUNGIT PE AICI..
    SUNT CU SOTUL DAR EL E IN PAUZA DE VORBIRE… TREBUIE SA TACA MULT,MULT,CA E JALE… ASA CA STAU DE VORBA CU VOI,CA TREBUIE SA FAC SI ASTA… ALTFEL NU SE POATE…
    O zi buna langa cei buni !

    Apreciază

Comentariile sunt închise.