CALENDARUL ZILEI


Buna dimineata dragi crestini de pretutindeni !„Sa traiesti nu este suficient.Trebuie sa ai …credinta,libertate, iubire si un copil, o floricica …

parafrazandu-l pe H C Andersen…

Maica-Domnului----pridvor-resedinta_w2000_h1870_q100Nadejdea mea este TATAL,
Scaparea mea este FIUL,
Acoperamantul meu este DUHUL SFANT,
TREIME SFANTA, SLAVA TIE !!!
Ceor dragi plecati la Domnul rugaciuni  de iertare de pacate si odihna vesnica !

Calendarul zilei:Joi,
9 octombrie

• Sf. Apostol Iacov al lui Alfeu10-09-sf_ap_iacob_al_lui_alfeu
• Sf. Cuvios Andronicandronic si Atanasia sotia lui
• Sf. Mucenita Poplia
• Sf. Cuvios Petru
• Sf. Drept Avraam si nepotul sau Lot
…………………………………

RUGACIUNEA DE MARTI
Doamne, Dumnezeul meu! Osandit stau inaintea Fetei Tale celei Sfinte, si-mi marturisesc nevrednicia, neputinta si sararacia mea cea mare. Pentru aceasta ma rog Tie, o, Izvor dulce si noianul indurarii, deschide stavilele cerului si ploua asupra mea bunatatile indurarii Tale, pentru ca sa pot scoate lacrimi, sa plang, sa spal si sa curatesc sufletul meu de intinaciunea pacatelor, cu cainta tare si adevarata. Si ca sa-mi dai acest Dar, Stapane, pun mijlocitor pe Inaintemergatorul Ioan, catre care zic: O, invatatorule al caintei si marite Proorocule, care esti mai mare decat toti proorocii, precum insusi Fiul lui Dumnezeu te-a numit in Sfanta Evanghelie, tu care ai aratat poporului pe Stapanul Hristos, tu care L-ai botezat in Iordan si ai vazut cerurile deschizandu-se, tu care ai auzit glasul Parintelui Ceresc si ai vazut pe Duhul Sfant ca un porumb pogorandu-se peste El. Rogu-te, ajuta-mi cu mijlocirea ta, tu care stai in cer inaintea Judecatorului vesnic, si fa se indure de mine, caci ai multa indrazneala la iubirea Lui. Intinde mana aceea, cu care L-ai botezat si strica cugetele mele cele rele si ma intareste sa-mi petrec viata pe calea cea buna a lui Dumnezeu. O, Proorocule! Lumineaza-mi mintea cu poruncile Domnului, ca sa le tin minte si sa le pazesc, pana la capatul vietii mele. Si sa stai langa mine in ora mortii mele, sa ma duci pocait inaintea Stapanului meu, Dumnezeu. Roaga-te inca si pentru toata lumea, ca Dumnezeu sa dea ajutor crestinilor, si celor vii si celor raposati, sa-i odihneasca de nevoile cele multe, sa le dea toate cele de trebuinta si sa-i invredniceasca Imparatiei Tale.
Amin.

 

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita din plin, cel ce nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze,e condamnat la moarte!
Acest articol a fost publicat în Raspunde. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la CALENDARUL ZILEI

 1. anitanna zice:

  FERICITI CEI CURATI CU INIMA, CA ACEIA VOR VEDEA PE DUMNEZEU.”
  ❤ Inima omului este ochiul curat de trebuinta pentru a privi pe cele duhovnicesti, in primul rand pe Dumnezeu. Prin indelunga lucrare si prin harul lui Dumnezeu inima se poate curati de toate necuratirile pacatului, dupa cum ne dau marturie Vietile sfintilor. Gandurile si dorintele rele intineaza si orbesc inima.
  …………………….
  „Omul care se crede fericitt,chiar este fericit.”
  D Diderot

  Apreciază

 2. anitanna zice:

  Sinaxar
  Sfântul Apostol Iacov al lui Alfeu; Sfinţii Cuvioşi Andronic şi Atanasia
  Arhid. Ştefan Sfarghie, 09 Octombrie 2017
  Sfântul Iacov al lui Alfeu a fost unul dintre cei 12 Apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos. El nu trebuie confundat cu Iacov „fratele Domnului”, Episcopul Ierusalimului şi autorul Epistolei din Noul Testament. După Pogorârea Duhului Sfânt, Apostolul Iacov al lui Alfeu a mers la neamurile din sudul Palestinei şi în Egipt, unde a predicat Evanghelia mântuirii, aducând la Hristos mulţime de popoare. A murit asemenea Mântuitorului Iisus Hristos, fiind răstignit pe cruce.
  sursa:ziarullumina.ro
  ……………………………
  Dumnezeu este Domnul si s-a arata mie ❤
  Bine este cuvantat cel ce vine intru numele DOMNULUI !

  Apreciază

BUN VENIT IN CAFENEAUA NOASTRA !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.