TUSNAD !?


m9MH24wX3fqyZCBCWNSISzKHm4vDoO2nbsVVyqn_TFgDqXdDFizdDtuFdhMWRIiU

Bun gasit!

Cafeaua☕☕☕ am baut- o intr- o alta locatie,intr-un alt pesaj dar tot montan,de jur imprejur,munti…pe versantul vestic al masivului vulcanic Ciomad, … din muntii Harghitei…..

Cel mai mic oraş al ţării, Băile Tuşnad, situat în partea de sud a depresiunii Ciucului, la o latitudine de 650 de metri, între munţii Harghita şi Bodoc, într-un splendid defileu al Oltului, de-a lungul anilor, a devenit una dintre cele mai frumoase şi căutate staţiuni balneoclimaterice din România.f5bba4c2c069c43174b2441b90991795_XL

Aflată în judeţul Harghita, la 32 de kilometri sud de Miercurea Ciuc, 37 de kilometri nord de Sfântu Gheorghe, 67 de kilometru de Braşov şi 35 de Baraolt, staţiunea Băile Tuşnad este uşor accesibilă. Se poate ajunge aici atât pe calea rutieră, cât şi cu ajutorul trenului.

Vremea se pare ca este in schimbare,dar pentru noi a caror sejur s- a incheiat nu mai prezinta importanta!cR5ZK5qyDo1Aty8V8sUsC1rw4OwhGqQlEa_RjTzo6B2ZGL1x2P-ac0GTkw9ZWNlk.gif

Si totusi sunt optimista ca va rasari iarasi soarele!?..🌞🌞

443044nm9r8yhygx

ngxig2SnN6z-FSJvRBtB0mme2QiRSkaXHqDi33Ltza5KsPGRfCy2-w==

Ce mi se pare curios e ca uneori oamenii te surprind !

Ai impresia ca- i cunosti atat de bine,dar cand  fac ceva neasteptat  ,care iti arata ce greu le poti  intelege inima lor,ramai uimit !Ma gandeam la  inima unui copil inca in formare , si nimic si nimeni nu te poate surprinde decat aceasta !?👨👦

Un copil hartui candva de un coleg de clasa,sicanat,jignit,ba agresat usor,si la care s- a intors roata, cum era si firesc,el fiind acum acela care incerca ,dar timid,sa faca asta la un altul!?…👶💀580598_491983724196648_1831663823_n

Dar surprins in flagrant,admonestat,apostrofat..si- a revenit…👍👼👴

Primul,nu era asa cum arata,avea un suflet sensibil,curat si pur, dar o vadita antipatie meschina fata de cel de- al doilea,era cu unele prejudecati,desigur

Dar cu siguranta ca- si va reveni !! Asa ca  ramas optimista in privinta lui si cu gandul ca ceva,ceva  urat l- a facut sa se comporte asa !
m9MH24wX3fqyZCBCWNSISzKHm4vDoO2nbsVVyqn_TFgDqXdDFizdDtuFdhMWRIiU

 

 

Reclame

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita din plin, cel ce nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze,e condamnat la moarte!
Acest articol a fost publicat în Raspunde. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la TUSNAD !?

 1. anitanna zice:

  Staţiunea se află într-un loc deosebit de frumos, pe versantul vestic al masivului vulcanic Ciomad, în mijlocul unor păduri de brazi şi foioase, având un aer deosebit de curat, foarte bogat în ioni negativi.

  Fenomenele vulcanice în zona Tuşnadului au avut un rol important în formarea şi dezvoltarea staţiunii, iar una dintre cele mai tinere formaţiuni vulcanice din Carpaţi, este Masivul Ciomad. Băile Tuşnad le oferă turiştilor tratamentele cu ape minerale.

  Aerul curat este principalul atu al staţiunii, iar pe lângă asta, tratamentele cu ape minerale la Tuşnad sunt renumite în întreaga lume.

  Există o legendă care spune că, în anul 1800, fiul unui cioban, care suferea de o boala gravă, s-a vindecat miraculos la Băile Tuşnad, iar această minune a împins din ce în ce mai mulţi oameni să caute puterea vindecătoarea a apelor minerale de acolo.

  Izvoarele Stănescu, Apor şi Mikes (cu ape minerale carbogazoase, cloruro-sodice, bicarbonatate), mofetele si climatul subalpin sunt factorii naturali de cură ai staţiunii Tuşnad.

  Tot aici găsim mofeta care emană bioxid de carbon, gaz uscat. Mofetele sunt legate de vulcanismul din zona Carpaţilor Răsăriteni şi sunt valorificate în cura balneară. Mofeta naturală folosită, la noi în tară, în scop terapeutic este un fenomen unic în lume.

  Mii de turişti vin anual, la Băile Tuşnad să trateze afecţiuni cardiovasculare (stări după infarct miocardic, tulburări circulatorii, afecţiuni valvulare ale miocardului, hipertensiune arterială, tulburări circulatorii), afecţiuni ale sistemului nervos (nevroza astenică, distonii neurovegetative, stări astenice secundare, de oboseala fizică şi intelectuală), afecţiuni digestive (boli ale stomacului, tulburări funcţionale ale colonului, gastrită, enterocolite, dischinezii biliare), afecţiuni endocrine (hipertiroidie, uşoară, insuficienţă suprarenală, boala Basedow).

  Citeste articolul complet pe monitorulbt.ro

  Apreciat de 1 persoană

 2. anitanna zice:

  Cel mai mic oraş al ţării, Băile Tuşnad, situat în partea de sud a depresiunii Ciucului, la o latitudine de 650 de metri, între munţii Harghita şi Bodoc, într-un splendid defileu al Oltului, de-a lungul anilor, a devenit una dintre cele mai frumoase şi căutate staţiuni balneoclimaterice din România.

  ..photo-salajean….
  Aflată în judeţul Harghita, la 32 de kilometri sud de Miercurea Ciuc, 37 de kilometri nord de Sfântu Gheorghe, 67 de kilometru de Braşov şi 35 de Baraolt, staţiunea Băile Tuşnad este uşor accesibilă. Se poate ajunge aici atât pe calea rutieră, cât şi cu ajutorul trenului.

  Apreciat de 1 persoană

Vrei sa ne scrii ceva ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.