CALENDARUL ZILEI DE 22.07.2018


zmJARIir0aowQq4grkgI7OK4aCfZrTEKW0K8y_Ec-zaT0lmpFGIJZCXH18wWZNwF

SFINTII ZILEI

 

• Sfânta Mironosita Maria Magdalena
• Sfânta Cuvioasa Mucenita Marcela
Duminica a VIII-a dupa Rusalii;
Ev.Matei 14,14-22


Inmultirea painilor
Sfânta Maria Magdalena a fost uceniţă şi mironosiţă a Mântuitorului Iisus Hristos, cea dintâi şi cea mai mare dintre toate uceniţele şi purtătoarele de mir. Era din Galileea, din cetatea Magdala, de la hotarele Galileei cu Siria. Înainte de a-L întâlni pe Hristos-Domnul, ducea o viaţă de grele pătimiri. Mântuitorul a tămăduit-o de toată stricăciunea, luminându-i cugetul cu lumina unei noi vieţi, din dumnezeiasca dragoste. Din acea clipă, Maria s-a făcut următoare lui Hristos, slujindu-I cu credinţă. În clipa cea mai grea, a răstignirii, când Apostolii erau departe, Maria Magdalena a rămas lângă Crucea Mântuitorului, iar când Sfântul Trup al Domnului a fost aşezat în mormânt, ea l-a uns cu miresme, vărsând multe lacrimi. Maria Magdalena s-a învrednicit a fi cea dintâi care a primit de la înger vestea Învierii Domnului şi tot ea a fost prima persoană care L-a văzut pe Domnul Înviat. După Înălţarea la cer a Domnului, Sfânta Maria Magdalena a pornit alături de Sfinţii Apostoli în lupta plină de primejdii, pentru răspândirea credinţei. Tradiţia spune că a ajuns până la Roma, iar de acolo a ajuns la Efes, unde slujea Sfântului Apostol Ioan.
Arh.Stefan Sfarghie
http://www.ziarullumina.ro

 

Doamne, Tu mi-ai dat curaj, acceptandu-mă. Fă-mă să sa-mi iubesc duşmanii aşa cum mă iubeşti Tu pe mine. Dă-ne, Doamne, tuturor, o parte din dragostea Ta neţărmurită, aşa ne vom putea iubi şi noi unii pe alţii.

 

zmJARIir0aowQq4grkgI7OK4aCfZrTEKW0K8y_Ec-zaT0lmpFGIJZCXH18wWZNwF

 

Reclame

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita din plin, cel ce nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze,e condamnat la moarte!
Acest articol a fost publicat în Raspunde. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la CALENDARUL ZILEI DE 22.07.2018

 1. anitanna zice:


  Sa aveti o zi de duminica binecuvantata cu sanatate ,caldura si lumina… ❤
  Doamne ajuta-ne !

  Apreciază

 2. anitanna zice:

  Pentru tine,care zabovesti si citesti acest topic…ma rog ca Bunul Dumnezeu sa reverse lumina asupra ta,sanatatea,bunatatea si bucuria..
  Doamne ajuta-ne !
  ……..
  Doamne, Tu mi-ai dat curaj, acceptandu-mă. Fă-mă să sa-mi iubesc duşmanii aşa cum mă iubeşti Tu pe mine. Dă-ne, Doamne, tuturor, o parte din dragostea Ta neţărmurită, aşa ne vom putea iubi şi noi unii pe alţii.

  Celor dragi plecati de langa noi,iertare de pacate si odihna vesnica in loc de verdeata si lumina de unde a fugit toata intristrea si suspinarea…
  Dumnezeu sa-i ierte !
  Dumnezeu sa-i odihneasca in pace !
  Vor ramane vesnic in sufletele si in amintirea noastra !
  Amin.

  Apreciază

Vrei sa ne scrii ceva ?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.