O DUMINICA PLACUTA !


 


..sa ne amintim…
https://anitanna.wordpress.com/vara-in-cafenea/
O zi frumoasa de duminica cu binecuvantari de sanatate va doresc!

image (2)

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita din plin, cel ce nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze,e condamnat la moarte!
Acest articol a fost publicat în Raspunde, video si imagini cu text. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la O DUMINICA PLACUTA !

 1. anitanna zice:
  Da, A AJUNS… aceasta sarbatoare despre care se vorbeste,nu la noi,ci in America de pe la anul l834 si era o sarbatoare care onora sfintii..;Noi,ca multe altele,de fapt,am imprumutat-o,fiindca tot ce este strain ne face placere se pare~!? 😛

  Halloween-ul este o sărbătoare de origine celtică. Numele de halloween vine de la expresia all hallows’ even, din limba engleză, ceea ce reprezintă numele unei sărbători creştine numită a tuturor sfinţilor ajunul zilei tuturor sfinţilor. Denumirea a fost prescurtată în “Hallowe’en” şi apoi în Halloween.
  HALLOWEEN. Ceea ce este specific sărbătorii de Halloween şi cu ceea ce asociem noi tot timpul această sărbătoare este dovleacul cioplit în diverse forme, dar în special în personaje înfricoşătoare.

  HALLOWEEN.Altceva ce este specific acestei sărbători şi ca un obicei, dar care la noi nu a fost preluat încă, este faptul că în această noapte copiii se costumează în cele mai ciudate şi înfricoşătoare costume, în vrăjitori, mumii, schelete, stafii sau alte personaje sinistre şi colindă pe la case punând întrebarea “Trick or treat?”, ceea ce s-ar traduce “Păcăleală sau dulciuri?”. Această frază se interpretează ca o ameninţare, că dacă nu vor primi dulciuri, atunci persoanei căreia i s-a colindat i se va face o farsă.

  HALLOWEEN. În multe ţări în seara zilei de Halloween şi câteodată şi în seara premergătoare acesteia se organizează diverse parade şi carnavaluri prin care este serbat Halloween-ul.
  HALLOWEEN. Legenda spune că pentru a se evita eventuale pericole şi pentru a nu fi posedaţi de spirite oamenii nu îşi încălzeau casele pentru a nu le face vulnerabile. De asemenea, legenda spune că dacă acestea erau reci spiritele fugeau. Totodată, se deghizau în monştri ieşind pe străzi şi făcând mult zgomot pentru a le speria. Treptat aceste ritualuri au devenit populare şi în Roma antică.
  HALLOWEEN. Halloween-ul în lume
  HALLOWEEN. În America sărbătoarea de Halloween este un amestec de credinţe religioase, ritualuri şi tradiţii păgâne. Imigranţii irlandezi au fost cei care au adus în America Halloween-ul.

  Ca şi în alte părţi ale lumii sărbătoarea este respectată foarte mult în Canada. Credinţele celtice potrivit cărora spiritele vin printre cei vii sunt respectate în această ţară.

  HALLOWEEN. Chiar dacă nu este considerată o sărbătoare tradiţională, cu entuziasm şi mult zel este foarte populară în rândul copiilor din Germania. Aceştia aşteaptă 31 octombrie întreg anul pentru a strânge dulciuri şi pentru a se costuma in diverse personaje stranii,ciudate!?
  O zi buna!

  ApreciazăApreciază

  Apreciază

 2. anitanna zice:  Multă lume încă mai crede că păsările de noapte, după felul cum arată şi după felul cum cântă, sunt nişte vietăţi macabre, de groază, care aduc numai rău dacă le vezi sau dacă le auzi. Chiar dacă păsările răpitoare de noapte sunt de o varietate mare de specii – bufniţa, ciuvica, minuniţa, cucuveaua, ciuful de câmp sau de pădure, striga sau huhurezul, oamenii le consideră pe toate cucuvele sau bufniţe. Şi se sperie de ele, crezând că aduc ghinion sau, mai rău, prevestesc moartea.
  Asa este si la noi la romani…

  Noi,romanii dam o semnificatie funerara prezentei acestor pasari de noapte…mai ales cucuvelei…bufnitei !?
  Mereu auzeam pe cei batrani:ia,se aude cucuveaua,iar mai moare cineva,dar nu este adevarat!
  Aceasta influenta a noastra s-a extins in toata Europa…si ea are o mare problema cu aceste pasari..Reputatia lor le face vulnerabile,sunt vanate,atacate ,omorate cu bete, pietre si de catre copii ceea ce nu e bine…
  Nu-s aducatoare de moarte,de boli, dimpotriva ele sunt benefice..curata locurile din jurul casei de rozatoare…poate ca a vazut soricei pe langa casa,prin gradina ta..si vrea sa te ajute… poate prinde zeci de mii de rozatoare… asa ca e benefica aparitia ei la tine, la casa.. 😕
  Vad ca ai si o cana cu cucuvea.. ori glumesti ????
  Oricum ar fi eu zic ca e bine ca iti vine cucuveaua..te pazeste …
  Este si o explicatie de ce canta noaptea la casa celui bolnav, ori aflat pe moarte…
  Ele fiind pasari de noapte sunt atrase de lumina care de obicei este la fereastra celui bolnav,noaptea…si canta,…dar nu ca moare… ,doamne fereste !?


  Oare se va schimba,candva,aceasta mentalitate atat de intelenita la noi???

  Apreciază

 3. anitanna zice:

  Da

  …cucuveaua mov si flacara

  … pfff… ne imbogatim!? 😀
  care simbolizeaza vesnicia si linistea a tot ce se afla dincolo de uman…
  Violetul reprezinta echilibru perfect intre Cer si pamant…
  …dar cel mai bine este o rugaciune facuta spre Bunul Dumnezeu…
  sa ne rugam… ca sa aducem violetul in noi…
  Doamne ajuta-ne si ne iarta!
  Ne amuzam si noi !
  O zi de duminica binecuvantata!

  Apreciază

 4. Pingback: AM INVATAT… | Anitanna's Blog la Cafeneaua "Trandafirul rosu"

BUN VENIT IN CAFENEAUA NOASTRA !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.