SUFLETUL PERECHE…Unul dintre cele mai spectaculoase lucruri in viata este, credem, descoperirea sufletului pereche , alaturi de care viata capata odata cu trecerea anilor o profunzime aparte si o frumusete desavarsita. Aceasta dragoste crescand ,intre oameni, este un lucru minunat si nimeni nu o poate obtine prin cautari indelungate sau dorinte patimase.Este un simplu accident al sortii.

(Sir Hugh Walpole)
🌼🌸🙋☕🍀💝🌹
Va invit si la o cafea aromata………….. ……...”Prin vieţile noastre respiră şi trec oameni a căror valoare a înălţat, poate, temelia unei naţii, a unui popor şi chiar a umanităţii. Inventatori, poeţi, romancieri, oameni politici, oameni de afaceri inspiraţi, filozofi sau muzicieni ne sunt vecini, amici, prieteni, cunoscuţi sau vecini în acelaşi timp şi în aceeaşi istorie, dar pe care nu-i vedem clar. Nu avem ochelari aşa de largi, de generoşi şi de frumoşi de văzut valorile şi – din pricina asta – recunoaştem valoarea unui om de îndată ce nu-l mai avem.

Recunoaştem frumuseţea când dispare, ne lipseşte lumina când e întuneric, recunoaştem valoarea când pentru cel care a ne-a fost “vecin în vreme” nu mai înseamnă nimic.
Noi suntem conştienţi de valoarea unui om abia când nu mai este lângă noi, cum bine spune Ducu Bertzi într-un cântec romantic: “Abia când a plecat plângând şi n-a mai fost a mea/ M-am îndrăgostit numai de ea”! Oare este acesta un blestem omenesc, oare-i ceva de neschimbat în absenţa organului care poate vedea iubirea la vreme, valoarea la vreme, frumuseţea atunci când este prezentă? Iar cunoaşterea spirituală spune “nu”, categoric nu-i un blestem, cât o alegere şi o situaţie pe care o putem evita. …
………….
Maria Timuc.(fragment)

Anunțuri

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita din plin, cel ce nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze,e condamnat la moarte!
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la SUFLETUL PERECHE…

 1. anitanna zice:

  Aceste postari sunt facute din comentariile,imaginile,gandurile lasate pe aceste topicuri din anii trecuti…imbinarea lor,reasezarea este noua..asa ca sursa este Cafeneaua Trandafirul rosu din anii 2010..2017… 😛 (din sursa:GOOGLE )
  Va multumesc pentru intelegere !

  Apreciat de 1 persoană

 2. anitanna zice:

  Bun venit,dragi prieteni in CAFENEA !  Va doresc o zi de miercuri minunata!
  Aceasta postare este un dar pentru o minunata prietana,un suflet frumos si drag !
  GHICESTE CINEVA CUI II ESTE ADRESATA !? ❤
  cu stima si respect,anitanna..
  Sa nu te superi,dar nimeni nu stie cine esti !
  Eu nu voi deconspira !

  Apreciat de 1 persoană

 3. Ileana zice:

  Noapte buna draga mea! Pupici!

  Apreciază

Bun venit ! Se poate comenta !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s