BUNA DIMINEATA,JOI !BUNA DIMINEATA !
Bun venit in cafenea !
HRISTOS A INVIAT !” E cu putinţă oare ca omul să se simtă cu adevărat nefericit? Dar ce importanţă au necazurile şi nenorocirile mele dacă sunt în stare să fiu fericit? Ştiţi, nu înţeleg cum poate cineva trece pe lângă un copac şi să nu fie fericit că-l vede? Să stea de vorbă cu un om şi să nu fie fericit că-l iubeşte?… Dar există atâtea lucruri minunate pe care le întâlneşti la fiecare pas şi pe care până şi omul cel mai decăzut le găseşte minunate!
Sunt atâtea taine care ne înconjoară! Prea multe enigme apasă asupra bietului om pe acest pământ. Dezleagă-le cum te taie capul, şi ieşi la liman teafăr, nevătămat, dacă-ţi dă mâna.”
Dostoievski

Cafeaua va asteapta !

Anunțuri

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita din plin, cel ce nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze,e condamnat la moarte!
Galerie | Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la BUNA DIMINEATA,JOI !

 1. anitanna zice:


  Bun gasit prieteni virtuali ori bun venit in Cafenea !
  HRISTOS A INVIAT !
  E zi de joi..a trecut si saptamana asta…🌞 mai cu soare ,mai cu multa ploie ☔💧,vant🌀 si frig …asa cum ne-a obisnuit viata !
  Pentru ca viata este prea scurta ca sa te trezesti cu regrete te rog sa-i iubesti pe cei care te respecta si sa-i ignori
  pe cei care te ranesc !🌹🌸
  Sa ai o zi buna,reusita ,mai calda si insorita decat ce-a fost si cum a fost pana acum..🍀.Hai ca,meritam !

  „Nu dorim să fim doar FERICIȚI și atât. Noi dorim să fim mai fericiți decât sunt cei din jurul nostru. Mai fericiți decât rudele noastre, decât vecinii noștri, decât colegii sau prietenii noștri. Și asta e imposibil de atins. Pentru că ne gândim că ceilalți sunt mai fericiți decât sunt de fapt. Pentru că ne gândim că ceilalți au mai mult decât au de fapt. Pentru că fericirea o măsurăm prin ceea ce credem că au cei din jur și asta ne face să fim nefericiți. Dacă ne-am mulțumi cu ceea ce avem și ne-am vedea toți de viețile noastre poate nu ar exista atâția oameni nefericiți, atâtea suflete triste. Dacă am fi fericiți cu ceea ce Dumnezeu a așezat în viețile noastre nu ar mai exista atâta invidie și egoism în lume.
  Însă noi tânjim mereu după fericirea altora, după viața altuia ca și când iarba ar putea fi mai verde în curtea vecinului și fericirea mai completă în altă parte. Nu ne putem relaxa, nu ne putem odihni, nu putem adormi din cauza a ceea ce gândim despre alții. Întrebările și frământările sunt raportate la neajunsurile personale văzute din prisma ochiului care privește tot timpul la fructele din grădina vecinului. Nu vedem problemele vecinului, nu vedem neajunsurile sau sacrificiile făcute de alții, noi vedem partea plină a paharului. Amuzant este că nu e vorba despre paharul nostru, ci al altuia. Fericirea noastră este clădită pe nenorocul celor din jur. Cu cât le merge lor mai rău, cu atât suntem noi mai fericiți.
  Ce păcat că nu înțelegem cum stau lucrurile cu fericirea! Ce păcat că risipim o viață întreagă de binecuvântări pentru fericire și nu înțelegem că de fapt fericirea este în noi și nu în altă parte. Ce păcat că ne clădim fericirea pe necazurile altora! Ce păcat că nu înțelegem că materialul cu care ne „ ridicăm” temelia vieții noastre este șubred și lipsit de calitate! Ce păcat că nu realizăm că dacă n-ar exista fericirea altora, nu ne-am sinchisi de nefericirea noastră.”
  BIBI M …net

  Apreciază

 2. Mary zice:

  Buna dimineata, Anita!
  Nu stiu daca multi se bucura de necazurile altora dar cu siguranta vad calitatile unui alt vecin/a, prieten/a…decat a celor apropiati. Si asta pentru a noua ne este lasat sa vedem partea placuta sau descrierea ei/lui sunt in linii mari si de obicei aspectele pozitive. Nu mai departe vedem persoanele publice la tv. venid ca si invitati( de ex. 2k1pt. ca asta este ultimul pe care il urmaresc) si vedem franturile lor de comportament, studiat, relaxat, venit de acasa cu lectia invatata.
  Privitorii, adica fraieri, exlama si se gandesc; mi-ar placea si mie sa-mi aduca in fiecare zi flori: as vrea si eu un barbat puternic, manager, scriitor etc., dar nu vedem partea cealalta ascunsa din dormitorul lor.

  Apreciat de 1 persoană

  • anitanna zice:

   Mmmm…asa suntem fiecare,cred!? In sensul ca pentru…vecin…lasam sa se vada doar partea,latura frumoasa a lucrurilor,din orgoliu,rusine,vanitate…persoanele de fata,eu si tu,se exclud!?,desigur 😸
   Si la tv e la fel…doar spoiala..gargara .ca in adancime nu este numai lapte si miere…ori pe buze zahar , ci in inima venin 😀lanque de miel et coeur de fiel,😁😘 😀 ..au unii… de regula!?
   Seara placuta langa cei dragi !

   Apreciază

Bun venit ! Se poate comenta !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s