Buna seara !


Buna seara,om cu suflet frumos !

0122d-ndy_fy5x3uheahu82e-gv2hurnqvp9ugde4ueyjbkuqrh98v_wfnsa253d253d-twinkle
wcd1wcwii1i2nrgmcx5r-wywz7z27c4rskzkul5kxjosxawob8ndig
Un om cu sufletul frumos are întotdeauna un zâmbet de oferit acelora care au uitat să zâmbească, oricât de trist ar fi.

Un om cu sufletul frumos va avea mereu lacrimi de dor ,de recunoștință și pentru a plânge alături de un suflet îndurerat.

Un om cu sufletul frumos va avea întotdeauna vorbe calde și încurajări pentru aceia aflați în suferință, oricât de mult ar suferi el însuși.
Un om cu sufletul frumos va avea întotdeauna o îmbrățișare de oferit .

IMBRATISARI DRAGI !laj1aepvu67tncua-jrdmhb0hjedjcktbldygp8v34mlki9z6vq5ww

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita din plin, cel ce nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze,e condamnat la moarte!
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Buna seara !

 1. anitanna zice:

  Iarna isi are farmecul ei,ne arata puritatea si frumusetea UNIVERSULUI din care facem parte.
  Va doresc un weekend placut cu multa bucurie,pace si liniste in suflete,fericire si iubire.
  Imbratisari dragi!

  Apreciat de 1 persoană

 2. Adi zice:

  Nicio zi si mai ales noaptea n-ar trebui lăsată să plece fără să fi cuprins pe cineva cu brațele, fără să ne fi lăsat cuprinse de brațele cuiva… Avem nevoie de această atingere.
  Inainte de a adormi , citiți…si imbratisati! O noapte imbratisata cu …vise frumoase, va doresc! ❤ 😘
  Foamea de piele
  by Mihaela Cârlan
  Ieri, la radioul maşinii, cineva vorbea despre sindromul “foamea de piele” la copii, care, nepotolită, poate duce chiar la moarte. Dar la adulţi? Cât poate fi de dăunătoare lipsa afecţiunii manifestate prin atingere fizică – mângâiere, strânsul mâinii, bătutul pe spate, pe umăr, sărutatul pe obraz sau îmbrăţişarea? Cică foarte, şi unii chiar divorţează doar din cauza asta. Păi, ce poate fi mai simplu şi mai firesc decât o îmbrăţişare? Şi mi-au amintit de tinerii care umblă prin Bucureşti, din când în când, în grupuri vesele, purtând tricouri pe care scrie free hugs, şi oferă în joacă o îmbrăţişare în plină stradă. Am zâmbit şi pe loc mi-am dat seama că doar zâmbetul ar putea fi mai simplu şi mai natural decât o îmbrăţişare.
  Sindromul acesta cu nume ciudat a fost prima dată întâlnit şi studiat la copiii crescuţi în orfelinate. Observat apoi şi la copiii crescuţi în familii, dar văduviţi de drăgăleala unei mame ce considera deplasat genul acesta de familiaritate. Iar lipsa afecţiunii astfel exprimate a condus în prima situaţie la decesul unor bebeluşi şi, la supravieţuitori, ca şi în cea de-a doua, la infirmităţi sufleteşti pe viaţă. Nu ştiu cum de mi-a venit atunci în minte Ion Cristoiu. Credeţi sau nu, omul acesta a făcut public faptul că a fost îmbrăţişat pentru prima dată de mama lui abia la… 50 de ani. Brrr! Apoi, compensator, mi-am amintit de două întâmplări foarte diferite care au alungat frisonul.
  În urmă cu vreo patru ani, mama mea a avut o durere de spate cumplită şi nu se putea ajuta singură. Am spălat-o ca pe un copil şi, Doamne, cât de firesc a fost totul. Eu devenisem mama şi ea, copilul neajutorat. Bătrânii buni, când sunt neputincioşi, au o sfială care îţi aminteşte de sfinţi. În ochii ei era atâta recunoştinţă mută cum ochii unui copil nu vor putea încăpea vreodată. Aproape plângea, şi nu de durere. Am prelungit voit ritualul spălatului cu un masaj mai mult mângiat, am uscat-o, am pieptănat-o şi am ajutat-o să se îmbrace. Îşi aminteşte şi acum de acea baie, iar eu, de vorbele ei de fată crescută în copilărie la ţară: “să-ţi dea Dumnezeu sănătate, mamă”. De-atunci, de câte ori merg acasă, o strâng mai des şi mai tare în braţe, pentru că nicio declaraţie de dragoste nu este întreagă fără îmbrăţişare.
  Tot cam la vremea aceea, un bărbat iubit, care bătuse drum lung, ars de dor, să-mi facă o surpriză, m-a găsit pregătindu-mă de duş. A uitat de oboseală, şi-a suflecat mânecile cămăşii şi m-a îmbăiat prelung, fără grabă. Nu mai eram femeia lui, ci copilul lui. M-a înfăşurat apoi în prosopul uriaş şi moale, m-a dus în pat şi am adormit în braţele lui. Aşa ne-au găsit zorii, iar hainele pe care nu le dezbrăcase i se uscaseră în somn. Din noaptea aceea nu m-am mai îndoit de dragostea lui. Pentru că un bărbat nu poate dărui asemenea dezmierdări non-sexuale fără să adore fiecare centimetru pătrat de piele, că este în talpa, în creştetul sau oriunde, între, pe trupul femeii iubite.
  Dar să ne întoarcem la acei bărbaţi ajunşi duri sau indiferenţi, cu o inteligenţă emoţională mai prejos până şi de a celorlalte mamifere, care nu mai pot fi schimbaţi vreodată. Ei nu preţuiesc atingerea pentru că nu au avut parte de tandreţe şi a fi tandru, după manifestări, li se pare totuna cu a fi slab. Nu iau în braţe, aşa, fără vreun motiv anume, nu caută mâna femeii pentru o strângere fugară, nu-i aşază o şuviţă de păr şi dacă e foarte la locul ei, nu-i prind obrazul în palme, doar aşa, ca s-o atingă şi s-o re-asigure că sunt acolo, la bine şi la rău. Bărbaţi care se trag speriaţi când sunt alintaţi sau li se umblă prin păr, de zici că toată copilăria au fost pipăiţi de taţi perverşi ori păruiţi de mame nebune. Bărbaţi care nu se împletesc cu femeile lor în pat să împartă odihna nopţii sau care nu le încălzesc mâinile sau picioarele îngheţate, lipindu-le de singurul loc cald al trupului – abdomenul. Pe scurt, bărbaţii care nu ating şi nu se lasă atinşi în afara timpului cât fac sex. Iar lângă ei, mă gândesc, că nu pot trăi decât femei la fel de încurcate de atingeri şi cu aceeaşi frică de apropierea fizică. Un copil, nefericitul, nu poate divorţa de părinţii lui pentru lipsă de tandreţe. Pentru un adult însă, fie că bărbatul e cel rece ori femeia, divorţul este posibil şi motivul, cât se poate de întemeiat.
  N-aş încheia fără să vă mai povestesc ceva. O prietenă are un băiat destul de mărişor, de vreo 9 ani. Pe care, ca single mother, îl creşte admirabil urmându-şi instinctele: foarte liber, foarte descuiat, foarte informat, iar el este, prin urmare, foarte deştept, foarte pisicos, şi, câteodată, foarte obrăznicos. Dar când am auzit că încă mai dorm împreună, întâi mi s-a părut too much şi chiar i-am spus. Ştiţi ce mi-a replicat? Uiţi că oamenii au trăit până nu foarte demult într-un fel pe care civilizaţia l-a distrus. Într-o intimitate deloc indecentă, în care bunicii, părinţii şi copiii trăiau şi dormeau la grămadă fără să se sufoce, se “păducheau” ca primatele, se simţeau în siguranţă ştiindu-se aproape. Nu e nimic greşit că mai doarme cu mine în pat.
  Apoi mi-am amintit ce frumos a scris despre băiatul ei. Şi mai apoi, de minunatele nopţi pe care le-am dormit împreună cu fiecare dintre fetele mele când erau mici. Şi n-am putut să nu-i dau dreptate. Să simţi căldura pielii altcuiva este una din nevoile fundamentale ce ne leagă de toate mamiferele. Evoluţia înseamnă ceva bun. Când nu e bun, se cheamă involuţie. De când ne naştem ştim instinctiv că tandreţea e la fel de importantă ca hrana, apa sau aerul pentru a supravieţui. De ce mai apoi ne preocupă doar acestea trei?

  Apreciat de 1 persoană

 3. Chrinstine zice:

  Ahaa, its fastidious discussion regarding this post here
  at this blog, I have read all that, so at this time
  me also commenting here.

  Apreciază

BUN VENIT IN CAFENEAUA NOASTRA !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.