CREANGA…


t4w7kzoamna balansoar.gif

…postarea apartine lui ADI !

Cata padure rabda timpu-n frunza
si il revarsa toamna inutil!
Eu zile lungi de dor strabat spre tine,
cand zile trec in fiecare clipa,
si pierd in zbor reala-ncarcatura
de ganduri ce se-ntorc si nu se-ntorc. …

As vrea cuvinte limpezi si supuse,
dar vad paduri intregi intr-un cuvant
de creanga care larg se zbate.
Atat de incalcit trec prin pamant,
amare, radacinile. Si totusi,
acolo-s eu, gandind…

Constanta Buzea – Creanga

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita frumos , ca cel care nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze, care nu se roaga si CREDE si nu ajuta pe cel in suferinta....e un nefericit !
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la CREANGA…

  1. anitanna zice:

    Anotimpul nostru interior
    Cosmin Neidoni 4 October 2016
    Cele patru anotimpuri, în curgerea lor, sunt în sine o metaforă a condiției umane, a trecerii prin fiecare etapa dinspre leagăn spre mormânt. Fiecare anotimp își are farmecul lui, după cum fiecare are o dimensiune estetică și una transcendent-metafizică. Dincolo sau dincoace de anotimpurile exterioare și de fireasca lor curgere, exista un anotimp interior, situat în intervalul dintre bătăile propriei noastre inimi.
    Ce frumos e atunci când traversezi toate anotimpurile, toate etapele traiectoriei vitale, conservându-ți anotimpul tău interior, lăsându-l sa contrabalanseze orice derapaj și pierdere a echilibrului tău exterior. Orice umbră, prin efortul iradiant al luminii tale lăuntrice, se preschimba în penumbră, făcând astfel mai domoală asprimea invariabilă a frecușurilor de fiecare zi!
    anotimpul-interior

    sursa :cenaclul webcultura.
    Autor;Cosmin Nedoni
    Nascut in Timisoara in 8 Martie 1975. Absolvent de filosofie, freelancer in domeniul traducerilor, scrie proza scurta, eseuri si poezie. Carti publicate: Scrisoare catre fiul meu, Das Schattenspiel. In pregatire: Viata la 40 de ani.


    …o voce superba, de neuitat;imi e drag acest cantec si tot ce interpreteaza C.L ;iti face sa vibreze sufletul… voce calda,invaluitoare ,mangaietoare…

    Apreciat de 1 persoană

  2. anitanna zice:



    Ce spune despre tine anotimpul in care te-ai nascut – Vara

    Daca te-ai nascut in toiul verii, esti o fire super-energica si mereu gata de actiune! Esti pozitiva, pasionala, dar cu toate acestea anumite pareri neavenite te pot afecta. Esti o fire curajoasa si prietenoasa, iti place sa petreci timp liber cu prietenii tai, sa fii mereu in priza si sa le impartasesti celorlalti din bucuria ta.

    Ce spune despre tine anotimpul in care te-ai nascut – Toamna

    Esti o persoana plina de controverse, de contraste, de mistere. Tinzi sa fii independenta si rece, cel putin aparent, dar in sufletul tau ai cel mai mult nevoie dintre toti de afectiune si bagare in seama. Faptul ca te dedici mai mult jobului decat vietii personale sau familiei tale va avea o nota de plata mai tarziu pe care nu o vei mai putea plati.
    sursa:Huff.ro
    http://huff.ro/lifestyle/ce-spune-despre-tine-anotimpul-care-te-ai-nascut-27645

    Apreciat de 1 persoană

  3. anitanna zice:

    Acum sa trecem la ceva mai serios 😀 😕 ;stiati ca:Luna octombrie 2016 are 5 zile de sambata, 5 de duminica si 5 de luni. Ce se intampla cu adevarat, potrivit numerologilor??? cititi pe net.. sursa:Huff.roVara poate fi definita printr-un singur cuvant: PETRECERE! Prezenta soarelui, zilele mai lungi, dizolva umbrele din viata noastra. Lumina dezvaluie toate secretele, vindeca ranile si alunga intunericul. Intunericul gandurilor noastre. Vara este un moment de bucurie, jovialitate, energie si actiune. Vara este simbolul vitalitatii si a bucuriei traita din toata inima. Acum este momentul se ne punem planurile in practica.
    Toamna, un alt anotimp al tranzitiei, o culme a belsugului dar si intrarea intr-o stare de pregatire pentru iarna ce va veni. Un melanj de zile frumoase si zile mai ploioase. Toamna e anotimpul schimbarii. Al schimbarii naturii dar si al schimbarii oamenilor. E un moment de bilant, de bucurie pentru reusite si de macinare in legatura cu micile esecuri. Depinde doar de noi sa gasim forta interioara pentru a merge mai departe.sursa net despre semnificatia anotimurilor.
    celelalte doua anotimpuri la gasiti direct la susrsa,pe net:Huff.ro lifestyle/….


    va invit si pe aceasta pagina de blog…https://anitanna.wordpress.com/aboutbucataria-cafenelei/bucataria-cafenelei/comment-page-107/#comment-160074

    Apreciat de 2 persoane

  4. anitanna zice:

    Buna seara ,prieten virtual !

    Bun venit prieten drag de oriunde ai fi,oriunde te-ai afla!
    Toamna are frumuseţea ei aparte…!
    Adună-ţi cu grijă toate amintirile frumoase din timpul verii şi ascunde-le bine de melancolia toamnei.

    Ascunde-le în cămara inimii tale, poate mai târziu îţi vei găsi alinarea în ele. Umpleţi sufletul cu căldură sufletească, cu bunătate, cu răbdare, cu dragoste…şi răspândeşte-le în jurul tău. Sunt mulţi care poate au nevoie de o mângâiere, poate au nevoie de un cuvânt de încurajare, poate au nevoie să simtă că cineva le este alături şi orice gest mărunt, lipsit de însemnătate pentru noi…poate ajuta . Să ne oprim pentru prieteni, pentru zâmbete, pentru gesturi, pentru şoapte, pentru îmbrăţişări, pentru a tremura în răcoarea serii, sau pentru a mai simţi un timp mângâierea razelor pe obraz, pentru o strângere de mână, pentru a transforma un lucru banal în ceva extraordinar, pentru a ne îndrăgosti sau pentru a pune patimile noastre într-un lucru mărunt, dar pe care îl iubim atât… Chiar dacă afară este puţin mai răcoare…lasă-ţi sufletul deschis să pătrundă căldura sufletească de care ai nevoie…! ❤ si pe mine sa-ti spun seara buna si noapte cu liniste , pace si cu vise pufoase… Sa fii binecuvantat (a) !

    Sa ai o seara binecuvantata cu multa dragoste si iubire! ❤

    Apreciat de 2 persoane

  5. Adi zice:

    Și așa s-a născut toamna…
    Abel locuiește în Iarnă, iar Apolline locuiește în Vară. Separați prin chiar natura lor, cei doi nu ar fi trebuit să se întâlnească vreodată. Așa că, atunci când Abel traversează granița dintre lumi și o descoperă pe Apolline, curiozitatea este covârșitoare. Însă, mult prea curând, vor realiza că întâlnirea lor este mai complicată decât și-ar fi putut imagina. Și că vor trebui să învețe ce este compromisul pentru a se putea proteja unul pe celălalt.
    @Sorin Tudor (WC)

    Apreciat de 1 persoană

  6. anitanna zice:

    Marin Sorescu

    Gândurilor .

    Gândurilor până la care-am urcat
    Cu crampoane de vis în piatra posacă,
    Le dau drumul pe un plan înclinat,
    Jos, praf şi pulbere să se facă.

    Urcuşul e obligatoriu,nu scap.
    Tuturor înălţimilor penitent,
    Un Sisif ce-şi cară bolovanul în cap,
    Salahor la o moară rea de ciment.

    …..autor : Marin Sorescu.

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.

Descoperă mai multe la Anitanna's Blog la Cafeneaua "Trandafirul rosu"

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura