EU CRED !


b6ArvMyB69yeyNlHXaJg3Wb2tW5P-K8Bzy6q_5MvjVrouba-Y9YA0Q==
_3d BUNA DIMINEATA !

„Ia aminte la ce îţi spune viaţa. Ea îţi arată tot ce trebuie să ştii despre ceea ce poţi să devii.”

B_r-tXDIYe--p8RlkdCgSHODpCxEVJtD6jYhJhZpx-tMEwdLen1XMw==

„Eu cred că femeile sunt nebune cândjxwex4dhotl3nfwjc5e1pretind că sunt egale cu bărbaţii; ele sunt de departe superioare şi întotdeauna au fost.

Orice ai da unei femei, ea îl va îmbunătăţi.

Dacă îi dai o casă, ea îţi va da un cămin.

Dacă-i dai alimente, ea îţi va da hrană.

Dacă-i dai un zâmbet, ea îţi va da inima ei.

Ea înmulţeşte şi sporeşte tot ce i se oferă.”

citat din William Golding

ok_653

O zi de joi binecuvantata cu sanatate, reusite, cu mult bine si frumos in ea!

Sa fiti iubite(i) !

b6ArvMyB69yeyNlHXaJg3Wb2tW5P-K8Bzy6q_5MvjVrouba-Y9YA0Q==

Anunțuri

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita din plin, cel ce nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze,e condamnat la moarte!
Galerie | Acest articol a fost publicat în video si imagini cu text și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

617 răspunsuri la EU CRED !

 1. anitanna zice:


  Am citit si mi-a placut 😕
  Manuscrisul acestei carti a fost terminat de Isadora Duncan la inceputul anului 1927,cu cateva luni inainte de accidentul de automobil in care avea sa-si afle moartea.
  Amanuntele sfarsitului sau tragic,intamplat la Nisa,la 14 septembrie 1927,au fost relatate in ziarele de a doua zi:
  ”Ieri seara,Isadora Duncan a plecat sa se plimbe cu automobilul de curse.Esarfa purtata in jurul gatului si care flutura in spate s-a agatat de roata din urma si s-a infasurat pe ea.Inainte de de a putea striga sau face vreun gest, a fost stransa atat de tare incat a murit aproape imediat,strangulata.

  Isadora Duncan (n. 27 mai 1877, San Francisco, d. 14 septembrie 1927, Nisa) a fost o dansatoare americană, creatoare a unui stil expresiv în arta dansului, inspirat din dansul antic grecesc, care a influențat coreografia modernă a secolului al XX-lea.
  S-a născut la San Francisco într-o ambianță familiară modestă, cu numele ei adevărat de Dora Angela Duncan.
  În timpul adolescenței, s-a deplasat împreună cu unii din membrii familiei la Chicago sau New York, apărând ca balerină în diverse spectacole, fără vreun succes deosebit.
  Cariera sa profesională începe în 1896 cu ajutorul producentului Augustin Daly, care o convinge să înceapă un turneu în Europa. Ajunsă la Londra, în fața unui public cultivat și înstărit, obține un succes enorm, ceea ce i-a permis să-și continue turneul pe scenele teatrelor din Viena, Budapesta și Berlin.

  În 1904 deschide o școală de dans la Grünwald în Germania, propagând astfel noul său stil de dans, în care interpreta coreografic muzică de Beethoven sau alți compozitori clasici.
  Urmară alte două școli la Paris (1914) și Moscova (1921).
  Un turneu în Statele Unite în anul 1908 este mai curând un fiasco, publicul american neacceptând dansul pe o muzică ce nu fusese creeată anume pentru balet.
  În viața privată, alături de succesele profesionale, duce o existență dezordonată și este lovită de evenimente tragice. Doi copii, o fiică dintr-o legătură cu scenaristul Edward Gordon Craig și un fiu dintr-o aventură cu industriașul Paris Singer, celebrul producător de mașini de cusut, mor într-un accident de circulație în 1913 la Paris, precipitându-se cu un automobil în Sena.
  La sfârșitul unei perioade de depresiune psihică, regăsește energia necesară pentru a se ocupa intens de elevii săi, dintre care a adoptat șase, deveniți oarecum înlocuitorii propriilor săi copii dispăruți
  .În 1922 se căsătorește cu poetul rus Serghei Esenin, de care se separă după un an, neputând suporta excesele alcoolice și violențele acestuia.
  Viața sa a luat un sfârșit tragic în 1927 la Nisa, murind strangulată de un șal lung ce-l purta în jurul gâtului, prins de roata automobilului descoperit.
  T
  Am citit cartea…eram f tanara pe atunci,o adolescenta,iar manuscrisul facea parte din colectia de o suta lei,dar cati siti si asta ?
  Voi,ati apucat alte vremuri in care numai cine nu vrea nu citeste ce i se ofera !
  O zi placuta sa aeti !

  Apreciază

 2. anitanna zice:

  Stela Furcovici avea talent cu carul, o candoare aparte, însă a apucat să joace în doar trei filme cunoscute. Pe 17 ianuarie, ar fi împlinit 64 de ani, doar că în 2000 viața i s-a oprit brusc și într-un mod cutremurător.
  Actrița a murit la doar 46 de ani, într-un accident stupid.

  Actrița Stela Furcovici a rămas în amintirea tuturor cu rolurile din “Ecaterina Teodoroiu” (1978), “Iancu Jianu, haiducul” (1981) şi “Iancu Jianu, zapciul” (1980) şi avea toate șansele să ajungă un nume mare în cinematografia românească şi, de ce nu, în cea de peste hotare. Din păcatae, a fost distribuită doar în trei dintre filmele regizorului Dinu Cocea, pelicule de referință în cinematografia românească. Tânăra era era extrem de talentată și frumoasă şi ar fi putut să joace mult timp pe scena teatrului din Turda, dar și în filme pe marele ecran, dacă soarta n-ar fi fost atât de crudă cu ea. Primul ei rol a fost cel al Ecaterinei Teodoroiu (n.r. eroina din Primul Război Mondial, care a murit pe front, la doar 23 de ani), rol pentru care s-au luptat peste 200 de actrițe, printre care nume mari precum Aimee Iacobescu, Irina Petrescu și Violeta Andrei.

  În film au mai jucat Ilarion Ciobanu și Ion Caramitru

  În urma rolurilor pe care le-a avut, Stela Furcovici reușise să se facă remarcată de către un impresar american, venit în ţară ca să caute tinere talente. Din păcate, soarta i-a fost potrivnică, iar pe 30 noiembrie 2000 și-a găsit sfârșitul. Cu câteva luni înainte să împlinească 47 de ani, actrița a fost implicată într-un accident de circulație pe una dintre străzile orașului Turda. A încercat să traverseze neregulamentar, iar eșarfa de la gâtul ei a fost prinsă de oglinda retrovizoare a unei maşini, iar ea a fost trântită la pământ. Impactul a fost extrem de dur, actriţa suferind o fractură craniană. Din păcate, a murit în ambulanță, în drum spre spital.
  Asa cum a murit si Isadora Duncan…

  Apreciază

 3. anitanna zice:

  Stela Furcovici a cunoscut faima naţionala gratie rolului principal pe care l-a interpretat in filmul „Ecaterina Teodoroiu”. Din pacate, actriţa a avut un sfârşit tragic.Pe Stela Furcovici, publicul din Romania o ţine minte drept eroina principala din filmul de referinţă „Ecaterina Teodoroiu”, acolo unde a făcut un rol magistral.

  Tânăra a facut furori în ţara noastră şi graţie rolurilor intrepretate in filmele „Iancu Jianul haiducul” şi „Iancu Jianul Zapciul”, unde l-a avut ca partener pe regretatul actor Adrian Pintea, a cărui iubită a fost în filmele respective.

  Apreciază

Bun venit ! Se poate comenta !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s