O ZI BUNA !


e6244-11108260_1316667818348172_1114909541900983826_n

O ZI BUNA !

27ec6-tgb0vlxbt0rvkrx-muvmvjj8xhn9kdck8fqv7ra4kyb5yqayxocdag253d253dO zi frumoasa!

Doar timpul ne poate da raspunsurile pe care le cautam-doar ca uneori acestea vin prea tarziu incat nici macar nu mai conteaza daca le mai primim sau nu…12036866_1020361504652727_1211466146130394017_n

Anunțuri

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita din plin, cel ce nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze,e condamnat la moarte!
Galerie | Acest articol a fost publicat în Uncategorized, video si imagini cu text și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

375 de răspunsuri la O ZI BUNA !

 1. Mary zice:

  Sa fie inima doar un muschi?

  Apreciat de 1 persoană

 2. Mary zice:


  LP – Too Much

  Apreciat de 1 persoană

 3. Mary zice:


  Tu imi completezi sufletul – Marc Terenzi

  Apreciat de 1 persoană

 4. Mary zice:

  Si totusi, cat dureaza dragostea?
  Fix cat vrem noi. Dragostea nu dispare, chiar daca relatia e optionala. Chiar si in suferinta dupa o iubire apusa e tot o forma de iubire, intoarsa pe dos, sub forma urei. Ai trait, te-ai sfasiat, te-ai daruit ca un nebun, prostesc, naiv si totusi atat de necesar, de vital. Si acum trebuie sa inveti sa traiesti cu ea sau cu amintirea ei.

  De iubit, ii vei iubi mereu, pe toti cei care ti-au amprentat retina sufletului. Se vor lafai ca niste stapani suverani pe mosiile tale corticale, fara sanse de rebeliune din partea ta.

  Fostele iubiri merita numai descantece constiente pentru ca iubirile tale dubioase si/sau sublime, esti tu. Tu esti, chiar si doar in amintire, si asa cum te vezi acum pe cel de atunci: naiv, incert, pueril. Si totusi atat de frumos. Pentru ca orice prostie dictata de iubire are o frumusete sublima in ea: sunt iesiri clandestine din orgoliul tau, sunt incursiuni suave in senzualitatea transcendentului.

  “Un ţânţar durează o zi, un trandafir trei zile. O pisică durează treisprezece ani, dragostea trei. Uite-aşa. La început, este un an de pasiune, pe urmă, un an de tandreţe şi, în cele din urmă, un an de plictis”.

  Frédéric Beigbeder e cel care a legiferat in eposul urban aceasta eticheta convenabila cinicilor: dragostea dureaza trei ani! Aceasta goana teribila dupa numere, dupa o organizare ipocrita a haosului, in 7 motive pentru care esti inca prost, in 100 de metode de a deveni constient, in 69 de secrete karma sutrice, in 16 retete pentru nefericire.

  Daca iti gadila buzele un “Ei , pe bune !?!” nu te reprima, reprimarea dauneaza grav sanatatii. “Ei, nu zau! ” e reactia fireasca a celor care au invatat ca sentimentele acelea, esentiale, au slefuit devenirea lor ca om.

  Cu inclestari atat de puternice incat sfarama orice orgoliu de animalut ignorant, fricos dar aspirant la indumnezeire. Si ca nu dureaza 3 ani, si din pacate, si din fericire. Beigbeder cugeta mai departe, trist si neostoit, francez – deci cinic:

  „Nimeni nu vrea singurătatea pentru că ea îţi lasă prea mult timp pentru cugetare. Or, cu cât cugeţi mai mult, cu atât eşti mai inteligent, deci mai trist.”

  Da, pentru ca dragostea e o lupta de gherila impotriva nonsensului existentei, impotriva golului zilnic care se vrea umplut cu ascendenta, cu sens, cu nemurire.

  Doar ca trebuie sa cugeti destept si constient, chiar si cand intoxicarea sentimentala te face atat de prostut si de umil, atunci cand te faci pres, magician si vraci pentru subiectul pasiunii tale sexistentiale.

  Si daca nu te stii desfata seren in imbratisarea singuratatii, te vei arunca disperat intr-o dragoste presupus eterna. Desi si-n dragoste dai piept cu frica ta dintai si de pe urma: neantul, moartea. Pentru ca fiecare dragoste este o mica moarte. In dragostea reala, o moarte a orgoliului, a vanitatii si a dorintei de a avea dreptate. In iubirile apuse, moartea unor iluzii, a unor sperante naive, a unor copilarii iubite insa in amintire.

  Iubirea devine altfel dupa fiecare dezastru emtional, dezastru rebranduit cand iubesti din nou, drept o mare binecuvantare: pentru ca tot restul te-au pregatit pentru iubirea din prezent. Pentru ca nepriceperea lor iti permite azi sa faci o reverenta in fata trecutului si sa spui senin: „Multumesc! Pentru ca tu n-ai fost, sunt Eu astazi”.

  Beigdeber face istorie literara: „In prima dragoste cauţi perfecţiunea, în cea de-a doua, cauţi adevărul.”

  Dar adevarul despre tine nu ti-l va spune nici o dragoste! Pentru ca dragostea aceea cautata cu inversunare de om, este cea care imbina pervers de minunat inchipuirile cele mai marete ale fiecaruia despre el, si ale fiecaruia despre celalalt. Adevar, kakaya adevar?!

  Adevarul cautat este cel pe care il afli cand nu mai iubesti, cand devii lucid si gol, cand esti abandonat tie insuti, cu mai multe dileme decat un extraterestru catapultat in inima Pandorei. Pentru ca in dragoste cunoasterea reala e imposibila, realitatea este distorsionata de sperante, de asteptarile de minuni pe care ni le inchipuim in noi si in celalalt.

  Cunosti, dar cunosti visul tau despre tine, despre viata si umanitate. Realitatea o afli atunci cand cazi din raiul inchipuirilor, cand iei o muscatura din pamantul concretului. In dragoste iti cunosti nimbul tau de sfintenie, iar in disparitia ei, iti cunosti umbra ta. Dragostea iti aduce cunoastere de sine, dar nu intotdeauna prin continuitatea ei, ci uneori si mai ales prin flirtul ei cu timpul , cu venirile si plecarile ei.

  Cand ramai singur cu toata iubirea, spusa si nes(u)pusa, cu amintirile de preamarire spirituala si pierdere viscerala in imbratisarile celuilalt, cand te sfasie povara infinitului erotic sentimental, vei vedea adevarul neliric.

  Ai cerut adevarul? Trebuia sa ceri si tu altceva. Pentru ca adevarul e dincolo de noi, dar nu intr-o sfera magica conspirationista. E dincolo de noi, acel Noi visat intr-o iubire, adevarul zace pe peretii vinovati ai sufletelor noastre, care-si vor a spovedi singuratatea in bratele altuia. Iar adevarul este ca nimeni nu te va reda pe tine tie insuti, nu o dragoste, nu un altul. Decat tu, singur, fara proptelele unei iubiri.

  Ai cerut iubire eterna? Trebuia sa ceri si tu altceva. Pentru ca in dragoste, ca si in neimplinirea ei, iti vei vedea limitele. Cand e pe val, dragostea iti arata concret limitele orgoliului tau. Cand a esuat, dragostea iti arata limitele fricilor tale. Un etern doar al schimbarii, al metamorfozei tale prin visele tale si ale altuia despre tine. Cele mai frumoase pareri despre tine le traiesti in indragostirea altuia de tine. Cele mai intunecate pareri despre tine le traiesti in respingerea altuia, cand nu te mai simti bine venit nici macar in tine insuti.

  Ai cerut dragoste? Trebuia sa ceri si tu altceva. Trebuia sa ceri Timp. Ai fi putut astfel sa intelegi ca faptul ca timpul se termina te face sa cauti experiente atemporale, la marginea finitudinii tale. Cum ar fi dragostea. Si in acelasi timp, tot timpul le vindeca pe cele provocate de insesi trecerea lui. Cum ar fi dragostea.

  Dragostea, infinita marturisire a finitului. Si in toata finitudinea ei, dragostea dureaza fix cat vrem noi. Si uneori fix cat nu vrem noi. Pentru ca o amintire nu este niciodata incheiata, atat timp cat inca traiesti. Permite-ti luxul de a fi surprins.
  http://www.artdevivre.ro/si-totusi-cat-dureaza-dragostea/

  Apreciat de 1 persoană

 5. Mary zice:


  Rihanna – Your Love (Fifty Shades Freed)

  Apreciat de 1 persoană

 6. Mary zice:

  “Uneori, la munte, zărim la marginea unei prăpăstii un copac ce are trunchiul și ramurile îndoite în mod curios. Acest copac a trebuit să înfrunte vântul, furtunille, uneori chiar și fulgerul, dar el a rezistat, iar această luptă se reflectă pe trunchiul și ramurile sale. În același fel, întâlnim în viață ființe al căror chip este chinuit, asimetric, dar ce înzestrări, cât talent au acestea!… Aceasta dovedește că și ele au fost expuse intemperiilor existenței. Pentru a le face față, ele au dezvoltat adesea intelectul și voința în detrimentul calităților inimii, iar aceste strădanii, acestă încleștare se citesc pe trăsăturile chipului lor.

  Frumusețea unor ființe ne spune mai mult despre calitățile inimii decât despre capacitățile intelectuale sau voința lor. Frumusețea, adevărata frumusețe are mult mai multe afinități cu bunătatea decât cu inteligența. De aceea, oamenii foarte frumoși sunt deseori predestinați să devină niște victime. Este foarte important ca ei să fie înconjurați de niște persoane care să îi ajute să se apere împotriva dorințelor arzătoare stimulate de această frumusețe.”
  http://portalspiritual.com/

  Autor: Omraam Mikhaël Aïvanhov

  Apreciat de 1 persoană

 7. Mary zice:


  Piękna piosenka”To był twój błąd”

  Apreciat de 1 persoană

 8. Mary zice:

  „Calmul așteptării”

  să ai calmul așteptării
  știind că poezia
  oricum va veni
  să-ți mângâie tâmplele
  singurătății

  să fii ca un vulcan
  fumând liniștit
  pipa păcii
  cu cerul
  sau ca un deșert
  în care anotimpul verde
  durează câteva clipe
  de inspirație
  înlăcrimată

  să nu te grăbești niciunde
  în căutarea cuvintelor
  să nu scrii rime de dragul rimei
  și nici metafore de dragul
  metaforei
  să nu-ți fie frică
  de tăcerea abisului
  acolo se coc pâinile agape
  ale celor mai profunde
  înțelesuri

  să ai calmul așteptării
  să fii ca o insulă
  care-și oferă cuibul
  păsărilor cu aripi
  de foc celest
  să fii ca o cutie poștală
  în care scrisorile sunt puse
  de stelele căzătoare
  sau de poștașul curcubeu
  trimis de însuși
  Dumnezeu

  să ai calmul așteptării
  ca și cum poezia
  ar fi ultima picătură
  de nemurire din paharul
  pe care nu te-nduri
  să-l bei până la fund
  fiindcă lumea
  este încă a ta.

  Ionuţ Caragea

  Apreciat de 1 persoană

 9. Mary zice:

  Dialogul tacerii
  http://webcultura.ro/dialogul-tacerii/
  În locul unde stâncile vorbesc
  Mai mult decât al oamenilor glas
  Îți va părea un gest firesc
  Să tac când singuri am rămas

  Să tac și să ascult misterul
  Materiei cu voci de zână
  Să ne vorbească-n suflet Cerul
  Și zarea Una să rămână

  În locul unde florile privesc
  Creația sub a luminii mână
  Atât să-mi lași să îți șoptesc…
  Pe liniște îmi ești stăpână

  Apreciat de 1 persoană

 10. Mary zice:


  Se stiamo insieme Ricardo Cocciante

  Apreciat de 1 persoană

 11. Mary zice:


  riccardo cocciante – poesia

  Apreciat de 1 persoană

 12. Mary zice:


  „PRIMAVERA” di RICCARDO COCCIANTE

  Apreciat de 1 persoană

 13. Selena Camus zice:

  It’s remarkable for me to have a web site, which is beneficial in support of my know-how. thanks admin|

  Apreciază

Bun venit ! Se poate comenta !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s