O ZI BUNA !


e6244-11108260_1316667818348172_1114909541900983826_n

O ZI BUNA !

27ec6-tgb0vlxbt0rvkrx-muvmvjj8xhn9kdck8fqv7ra4kyb5yqayxocdag253d253dO zi frumoasa!

Doar timpul ne poate da raspunsurile pe care le cautam-doar ca uneori acestea vin prea tarziu incat nici macar nu mai conteaza daca le mai primim sau nu…12036866_1020361504652727_1211466146130394017_n

Anunțuri

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita din plin, cel ce nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze,e condamnat la moarte!
Galerie | Acest articol a fost publicat în Uncategorized, video si imagini cu text și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

315 răspunsuri la O ZI BUNA !

 1. Mary zice:


  Scorpions – When You Come Into My Life

  Apreciat de 2 persoane

 2. Mary zice:

  Capacitatea de a fi bun
  Cosmin Neidoni
  „Când mă trezesc dimineața, uneori mai indispus, auzindu-l pe vecinul meu cântând în baie mă las contaminat instant de buna lui dispozitie și încep să mă bucur de calmul benefic al lucrurilor mărunte.
  Eu cred că buna dispozitie este o specie de politețe elementară pentru că poate amprenta cu un surâs orice întâlnire conjuncturală. Buna dispoziție nu este un act al intelignței de tip analitic, dimpotrivă, ține de o inteligență a inimii să ai abilitatea de a nu te lăsa copleșit peste măsură de asprimea realităților inconveniente. Inteligența emotională, la ea mă refer, creează un fond tonic de elegantă cordialitate care poate converti cu usurință orice contradicție în consimțământ benefic. Surâsul cald, benevolent și adamant, face din orice prilej de viață un moment de mică bucurie. Nu veselia zgomotoasă, nu acel râs hiperbolic, deși uneori e benefic, este chemat sa ne echilibreze, ci subtonul seninatății, fin ca un murmur, ne așază în orizontul neprețuit al convivialității.
  Este păcat să fi cutreierat la bătrânete de regretul de an nu fi fost bun și omenos la tinerțe. Regretele care încă au un orizont de timp pot fi benefice și reperatorii, dar cele trăite târziu, la senectute, au, intuiția îmi spune, gustul amar al cireșelor răscoapte. Poți ava convingeri nerostite, poți avea speranțe care încă își așteaptă împlinirea, dar e răvășitor de trist să ai regretul binelui neînfăpuit. Nu ne trăim viața pe un fond de imperturbabilă cordialitate, avem scăderile noastre, iritările noastre, avem sincope în exrcițiul de a fi oameni, dar în ciuda oricăror derapaje ale eului, nu avem voie să renunțăm la virtutea nobilă al bunei credințe. În ipostaza lui senină omul este o ființă infinit respectabila. Sunt teritorii ale sufletului care nu pot fi cucerite altfel decât prin bunătate.
  Ritmul în care trăim, halucinant uneori, nu ne mai lasă prea multe minute de (re)găsire, dar în toata nebunia vieții noastre este bine să nu uităm că mai există forme nealterate de omenesc, că mai pot exista emotii autentice, copii care zâmbesc, purtând pe chipul lor, benevolența luminii raiului și că, în pofida oricăror perplexităti, există un murmrur subtil și rafinat de poezie chiar și în cele mai prozaice intâmplari.
  Într-una din cărțile sale, Irvin Yalom povestește o veche piesă de teatru din Evul mediu numită : “Fiecare”. Personajul cardinal al piesei numit Fiecare este vizitat de îngerul morții și află că a sosit timpul pentru călătoria finală. Omul nostru din poveste cere Îngerului Morții o amânare, pe care însă nu o poate obține. Urmează o altă rugăminte: pot să invit pe cineva care să mă insoțească în această ultimă călătorie? Desigur, răspunde Îngerul rânjind. În povestea medievală toate personajele sunt alegorice: Bunurile pământești, Frumusețea fizică, Puterea și Cunoașterea refuză invitația celui sortit să calatorească spre moarte. Când, în fine, își dă seama că este greu sa găsească un companion, intră în scenă personajul numit Faptele bune și acceptă propunerea de a-l însoți pe Fiecare spre propria moarte. Morala acestei povești este simplă: nimic din ceea ce ai primit nu poți lua cu tine, dar vei fi însoțit pretutindeni, chiar si în moarte, de tot ceea ce ai dăruit.
  Paradoxal, însă noi, oamenii, suntem mai avuți nu grație bunurilor primite de la alții, nu prin posesiile noastre, ci prin tot ceea ce am știut să dăruim, cu nobilă bunătate, semenilor noștri.
  Reușita de a rămâne bun, neconflictual, abilitatea cordială de a ierta și de a cere iertare, sunt infinit mai valoroase decât formele vanităților noastre. Dacă poți să urmezi unitatea cristalină a propriului vis, păstrându-te bun, omenos și tandru, dacă poți fi locuit de himera secundă a binelui ce nu așteaptă recompensă, savurând cu întreaga ta inimă frumusețea intraductibilă a vieții, poți spune că, indiferent de ce vei lăsa în urma ta, nu vei fi trăit degeaba și vei fi înțeles că singura forma accesibilă a nemuririi este capacitatea de a rămâne bun. Până la cap.”
  http://webcultura.ro/capacitatea-de-a-fi-bun/

  Apreciat de 2 persoane

 3. Mary zice:


  Broken – Lifehouse

  Apreciat de 2 persoane

 4. Mary zice:


  Jim Croce-Time In A Bottle

  Apreciat de 2 persoane

 5. Mary zice:

  „Fă Rai din ce ai!”

  Cândva nu vom mai avea nevoie de cuvinte. Limbajul sufletului se înțelege peste tot în natură. Suntem ceea ce gândim (sănătoși, bolnavi, fericiți, nefericiți). Gândurile sunt coroană de spini sau de flori pe capul fiecăruia. Ele descarcă o anumită chimie în corp. Orice emoție negativă blochează celulele sistemului imunitar și ne lasă organismul fără apărare pentru câteva ore sau chiar ani.

  Stresul este moartea celulei. E drept că unele celule nervoase se refac printr-o gândire constructivă, optimistă, dar e nevoie de MUNCĂ personală. Orice boală trebuie tratată cu înțelegere, compasiune și nu cu revoltă, deoarece unele suferințe le primim ca lecții, iar altele au cauze spirituale (egoism, invidie, răzbunare, stres, frică etc).

  Fără Dumnezeu nu există bucurie autentică, iar prezența Lui se simte la tot pasul. De la sufletele care ne apar în Calea ce-o avem de parcurs, până la natura care mângâie simțurile într-o doxologie nemărginită. Cea mai mare minune este să iubești toți oamenii. Și nu putem împărtăși celuilalt ceea ce nu suntem deja. Cred că nu ne lipsesc informațiile, ci experiențele. Viața nu este o formulă matematică general valabilă, ci trăire în Duh și în Adevăr.

  În ființa lor toate lucrurile din lume sunt bune, întrebuințarea lor uneori este greșită. Tot ce există este bun și orice cădere aduce ceva folositor la lumină. Creștinismul și din păcat scoate virtute. Când iertăm, nu doar sufletul nostru se simte ușurat, ci mai ales sufletul celui pe care îl iertăm. Întoarce-te în tine de oriunde ai fi și primește-te, iartă-te.

  Viața se trăiește, nu se caută, nu se învață. Trăiește adevărul, bucuria și iubirea. Ele se află acolo unde ești. Liniștea nu este într-un loc, ci într-un mod de a fi. Sunt două zile în care nu mai putem face nimic: ieri și mâine. Prezentul este timpul mântuirii. Amânarea înseamnă niciodată. Un om valorează atât cât iubește. Restul e poveste.

  Verbul meu este în inimă și pulverizează spre voi. E nevoie să înțelegem că nu am fost creați de Dumnezeu ca să suferim, ci ca să ne întâlnim cu El într-o poveste de iubire. Unică. În ochii tăi este soare când iubești. Iar ca să ajungi la fericire nu ai nevoie de hartă, ci de prezență, de tine.”

  Pr. Hrisostom Filipescu
  http://prafdestele.net/fa-rai-din-ce-ai-ganduri-absolut-superbe/

  Apreciat de 2 persoane

 6. anitanna zice:

  O dată pe zi, aşează-te într-un loc liniştit şi pune-ţi mâinile pe inimă. Transmite-i acesteia iubirea ta şi percepe iubirea ei pentru tine. Inima ta a bătut pentru tine de când te-ai născut şi până în prezent şi va continua să bată până în ultima ta zi pe acest pământ. Priveşte în inima ta şi sesizează orice urmă de amărăciune şi orice resentiment. Spală-ţi cu blândeţe inima în apa iertării şi a înţelegerii! Dacă ai putea vedea imaginea de ansamblu, ai înţelege lecţiile prin care a trebuit să treci. Transmite-le iubire tuturor membrilor familiei tale şi iartă-i! Inima ta este iubire, iar sângele din venele tale este bucurie!

  citat din Louise L. Hay

  Apreciat de 2 persoane

 7. Mary zice:

  Anita, mi-ai adus aminte de Chris Spheeris.

  Nostalgia- Chris Spheeris
  Noapte lina plina de vise albastre.
  Imbratisari.

  Apreciat de 2 persoane

 8. Mary zice:


  Modà feat. Emma – Come in un film

  Apreciază

 9. Mary zice:

  Este frumoasa viata, Adi. Buna noapte.

  Ishtar Alabina – Je Sais D’ou Je Viens

  Apreciază

 10. Mary zice:


  „E seara iubite …
  Sufletu-i unul ,noi ,suntem doi…pe carari de iubire,pasim amandoi,
  Fulgi de zapada ning peste noi,in jur totu-i rece ,dar vraja iubirii arde -n vapai
  In suflet se-aprind o mie de stele ,zambetul tau ….lumina din ele …
  Stele ce ard tacute in noapte ,clipe de vis fredonate in soapte
  In ochi te privesc ,ti-e dulce sclipirea ,cu buzele mele iti cant fericirea…
  Petale de dragoste imi mangaie chipul ,sunt mainile tale ce-mprastie timpul …
  Timpul trecut cu dor si dorinta ,mult dor de tine ,dulce fiinta….
  Zapada iubirii ne-a nins pe-amandoi ,in seri fermecate ….stiute de noi ….”
  http://wwwcioburidesuflet.blogspot.ro/2012/12/zapada-iubirii.html

  Apreciază

Bun venit ! Se poate comenta !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s