LA MULTI ANI,COPILE !


oFI7RIbfJpOVoNXIkC5SM8hLCyWAW4W2jC0Tfl07H6xO7kcV0crjMw==

LA MULTI ANI!

La multi ani!

kas8-vy8_7wpt0ijmhv6xjs3o3iqn1ssk4lucwhult36y87hhvf1lq.jpg

E ziua copilului din tine!….

https://youtube.googleapis.com/v/5ywI71sI8io&source=uds

La multi ani,dragi copii sau mamici,bunici care aveti suflet de copil…!!!!

Pentru voi toţi copiii, mândria şi bucuria parinţilor,
Pentru voi moştenitorii acestei lumi,
Pentru zâmbetele ce le oferiţi,
Pentru poznele pe  care le faceţi,
Pentru bucuria ce o înfloriţi,
Pentru copiii ce am fost şi noi odată,
Şi pentru copiii din noi
Vă doresc,

N_wFx6HX0lLHP47qZ2vhzLQD9yayA9joj8Y3lQy8UMWXwJHsmBgf2g==

La mulţi ani tuturor copiilor si nepotilor vostri si ai mei ,precum si voua!

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita frumos , ca cel care nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze, care nu se roaga si CREDE si nu ajuta pe cel in suferinta....e un nefericit !
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

13 răspunsuri la LA MULTI ANI,COPILE !

  1. anitanna zice:
    La multi ani,dragi copii de pretutindeni!

    Apreciat de 3 persoane

  2. kmy zice:

    Din suflet ,pentru toti copii din lume , La multi ani !! Sa ne traiti copii frumosi !! < 3 Un 1 iunie fericit !!

    Apreciat de 2 persoane

  3. anitanna zice:

    La multi ani,copile!

    Apreciat de 3 persoane

  4. Ileana zice:

    La multi ani ❤

    Apreciat de 1 persoană

  5. Adi zice:

    1 iunie – ziua tuturor copiilor- sa le fie copilaria pura, linistita si cu gropite in obraji de fericire. La multi ani! O zi magica!
    La multi ani si celor care va simtiti copii! Sa aveti mereu sufletul pur, zâmbetul gingas si viaţa fără griji asemenea unui copil. Scoteti-va azi la iveala gingăşia din voi! ❤

    Apreciat de 1 persoană

  6. Adi zice:

    Tiptil, suflet de copil

    Muzică de catifea. M-am visat copil agățat cu mâinile de cer. Mi-e dor de tine de fiecare dată când taci!… Uneori plâng cu tine în brațe, căutându-te, căutându-mă. Alteori râd și sunt plin de voie bună trăind povești nepovestite. Numai tu poți să aștepți și să arunci din piept săgeți spre soare. Te mângâi ca pe un bebeluș interior. Plăcut la vedere, dulce la gust și frumos de rostit. Mireasmă, zâmbet curat. Imaginea paradisului. Când sufletul îți este căzut la pământ, prinde-te de copilărie. Privește în ochii unui copil și vei gusta seninul vieții. Bucuria de a fi.
    Am redescoperit vocația de a surprinde copilul interior. Ascult acel glas. Dans între trecut și prezent. Visez cu gândire magică aidoma unui copil. Intru adeseori în grădina copilăriei și culeg cu inima florile gingășiei, ale inocenței şi bucuriei pure. Pozne dulci aduse de povești scuturate din nori. Perioadă când prindem stelele de pe cer și le așezăm în sân pentru zile ploioase când ne vor surprinde și cuprinde. Ușoară și nemuritoare, copilăria este ghemotocul pe care îl învârtim în momentele noastre intime. Țopăie, zboară, mereu trează, ea ne dă putere de a păși mai departe. Bucuria de a fi împreună este mai mare decât dorinţa individului de a avea dreptate.
    Există uneori priviri de copil care te duc atât de departe cu amintirea, încât este imposibil să rămâi fără răspuns la întrebarea pusă. Gândește, hotărăște și acționează! Fiecare întrebare poate deveni un joc, fiecare decizie luată te va putea învăța să te cunoști, să te înțelegi. Fericirea de a împărtăși cu ceilalți este bunul suprem al omenirii. Fericirea nu se atinge cu vârful degetelor, ci cu vârful inimii.
    Adunăm mierea din florile copilăriei și învățăm că nu suntem singuri în probleme și întotdeauna există o soluție să le depășim. Ne sperie necunoscutul și credem că nu mai este nimeni pe cărare în pădurea vieții. Dar au mai trecut și vor mai trece suflete pe acolo. Fragi, mure și zmeură așteaptă să fie gustate. Nu-ți fie frică de bau-bau!
    Copilăria este o sfântă sărbătoare, o icoană a sufletului. Lăudați-vă copii și încurajați-i! Vor ține minte toată viața gândul bun. Vedeți valoarea, apreciați, nu căutați nodul din papură. După ani și ani mă voi întoarce, te vei întoarce în anii de aur. Suspans, aventură. Ploaie de vară. Copilăria vorbește… Bucurie și speranță. Zâmbește copilule de altă vârstă!

    La mulți ani copilărie! La mulți ani, suflet de copil!

    ieromonah Hrisostom Filipescu

    Apreciat de 1 persoană

  7. Adi zice:

    Miracolul copilăriei
    @Mădălina Dumitrache

    O lume fără copii ar fi ca un cer fără îngeri. Fărâma de puritate ce ne luminează existenţa o datorăm tocmai copilului fără vârstă care ne însoţeşte întreaga viaţă.
    Uneori, pentru om, uitarea este necesară, alteori, o memorie prea încărcată de întâmplări neplăcute, de tristeţi şi nenorocuri ne-ar afunda în apele adânci în care fiinţa noastră s-ar îneca irevocabil. Uităm clipele de oprelişte şi durerea pricinuită de oameni şi de soartă, urmărind fotograme din basmul viu al copilăriei.
    Uităm senzaţiile sufocante ale nenorocirii şi disperării, uităm chipuri, deprinderi şi vicii, remuşcări şi resentimente – ca să avem puterea de-a ierta şi de-a ne izbăvi. Uităm neîmplinirile de orice fel, uităm chiar şi emoţiile pozitive, gustul izbânzii şi binefacerea, veselia deplină. Trăirile extreme provoacă, de regulă, o criză a conştiinţei;dovadă sunt manifestările primare pe care le avem în astfel de momente.
    Câmpul virgin al memoriei infantile reţine pentru totdeauna amprente ale impactului cu viaţa, grafemele primelor revelaţii. Suntem preaplini de copilul etern din noi, prea marcaţi – ultragiaţi şi, în egală măsură, alintaţi – de propria noastră copilărie. Întreaga noastră experienţă ulterioară nu se configurează decât pe temeiurile celor dintâi trăiri. Copilăria trebuie să fie cel mai frumos anotimp dintre vârstele omului.
    Nimic nu poate egala tihna fără de griji, uimirea cu care descopeream tainele existenţei, nevinovăţia fiinţei care nu cunoaşte ranchiuna, invidia, ci doar supărările trecătoare şi repezi ca o ploaie de vară. Copilăria reprezintă cugetul neîntinat de presimţiri grele, regrete şi porniri pătimaşe, veselie nedisimulată, bucurie fără margini şi privilegiul de-a zugrăvi, în culori de vis şi basm, realitatea.
    Principiile de viaţă, conduita şi convingerile omului matur nu sunt, la urma urmei, decât reflexul copilăriei sale. Rememorarea trăirilor – care însoţesc jocul cu imagini purtate de ochiul interior al adultului – trezeşte liniştitoare nostalgii. Rememorarea are darul de a odihni şi de a reechilibra, ba chiar de a remonta o persoană doborâtă de straturile succesive de întâmplări ale vieţii de adult. Universul copilăriei poate deveni refugiul de taină – Edenul şi limanul în care sufletul, prea plin de sentimente, îşi află ocrotire. Aici, omul se regăseşte pe sine întreg sau se realcătuieşte din cioburile în care cutremurele vremii l-au sfărâmat.
    Tocmai de aceea, oamenii mari, în vacarmul acestei lumi bulversate de sine, ar trebui să fie mai procupaţi de contactele (cu realitatea) pe care le mediază copiilor, de valorile şi reperele pe care le oferă. Altminteri, nu ar rămâne decât coşmarul unei societăţi gata să se autodevoreze.

    Apreciat de 1 persoană

  8. Adi zice:

    1 Iunie – ZIUA COPILULUI. Semnificatie, istoric si traditie

    Semnificaţie
    Ziua Copilului, numită şi Ziua Internaţională a Copilului, este în multe ţări o sărbătoare pentru copii. În România se sărbătoreşte în data de 1 iunie.
    Aşadar, 1 iunie reprezintă Ziua Copilului, ziua în care toţi copiii trebuie să se simtă bine, să primească cadouri, să se distreze împreună. În această zi, fiecare dintre noi îşi aminteşte de momentele frumoase ale copilăriei, întorcându-se cu gândul în trecut sau retrăind-o prin ochii oricărui copil.
    Ziua Copilului este o sărbătoare care ne îndeamnă să ne minunăm şi să ne bucurăm de fiecare zi şi clipă a vieţii, precum cei mici. Să sarbatorim alături de copii, nepoţii, fraţii sau vecinii noştri şi să ne lasăm inspiraţi de bucuria lucrurilor simple sau … să nu uităm de copilul din noi. Aşadar, această zi este un bun prilej pentru a uita de toate grijile, de a ne aminti de „cea mai frumoasă iluzie” … copilăria.
    1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului trebuie să însemne multe bucurii pentru copii, baloane colorate, jucării, dulciuri, hăinuţe noi, jocuri şi distracţii în parcuri, prietenii noi, generozitate, dragoste, inocenţă, puritate, duioşie, pictură, dansuri, plimbări, desene pe asfalt, filme, urări, felicitări.

    Istoric, tradiţie
    Ziua Copilului a fost menţionată prima dată la Geneva, la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus „Ziua Copilului”.
    În Turcia, Ziua Copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în data de 23 aprilie 1920.
    Ziua Internaţională a Copilului a fost sarbatorită pentru prima oara în lume în octombrie 1953 şi a fost sponsorizată de către Uniunea Internaţională pentru Bunăstarea Copilului din Geneva;
    Ideea de a avea o zi internaţională i-a venit lui Rubab Mansoor, elev în clasa a VIII-a şi a fost acceptată şi adoptată de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în anul 1954.
    În anul 1954, Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la aşa-numita „Ziua Copilului” (“Universal Children’s Day”).
    În România, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005, însă deocamdată nu se ştie cand a fost sărbătorită pentru prima dată Ziua Internaţională a Copilului
    Cu toate acestea, investigaţiile continuă şi ne bucurăm că există două date în care gândurile se îndreaptă spre copii, aceştia având 2 zile ale lor:
    · 1 Iunie – Ziua Internaţională a Copilului,
    · 20 Noiembrie – Ziua Universală a Copiilor.
    Nu se ştie exact de ce ziua de 1 Iunie a fost aleasă ca Ziua Internaţională a Copilului, însă există o teorie potrivit căreia, consulul general chinez de la San Francisco a strâns un număr de copii orfani chinezi pentru a sărbători Festivalul Dragonului, care s-a întâmplat să fie chiar pe 1 iunie, dată care a coincis, de asemenea, cu Conferinţa de la Geneva.
    De atunci s-a stabilit ca 1 iunie sa fie Ziua Internaţională a Copilului, mai ales în ţările comuniste.
    În vest, această zi este sărbătorită în alte zile ale anului, dar nu i se acordă prea mare atenţie.
    Astfel, această zi a fost interpretată ca fiind o sărbătoare comunistă.
    Nu peste tot în lume Ziua Copilului se sărbătoreşte pe 1 iunie.
    Pentru UNESCO, de exemplu, Ziua Copilului este 20 noiembrie.
    Din istoricul momentelor mai importante ale mişcării de promovare a drepturilor copilului amintim:
    Adoptarea de către Liga Naţiunilor Unite a Declaraţiei Drepturilor Copilului – 1924,
    Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor, organizată la Geneva – 1925,
    Convenţia privind Drepturile Copilului – 1989, adoptată de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite,
    Convenţia Naţiunilor Unite (în luna septembrie) – 1990, ratificată şi de Parlamentul României.

    Scop
    Ziua Internaţională a Copilului are la baza şi promovează schimbul reciproc de idei, dorinţa de a-i face pe copii să înţeleagă acest concept, precum şi iniţierea unei acţiuni de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea.

    Ziua copiilor în lume
    Data zilei copilului variază foarte mult între țări. Aproximativ 30 de state au preluat 1 iunie de la China și SUA.
    · Argentina sărbătorește a doua duminică din luna august.
    · Australia sărbătorește în prima duminică din luna iulie.
    · Brazilia sărbătorește în data de 12 octombrie.
    · Bulgaria sărbătorește în data de 1 iunie.
    · Cuba sărbătorește în a treia duminică din luna iulie.
    · Germania de la reunificarea Germaniei se sărbătorește în data de 1 iunie din timpul DDR-ului și 20 septembrie sărbătoarea Republicii Federale Germania.
    · India sărbătorește în data de 14 noiembrie.
    · Japonia sărbătorește în data de 5 mai.
    · Mexic sărbătorește în data de 30 aprilie.
    · Polonia sărbătorește în data de 1 iunie.
    · Republica Moldova sărbătorește în data de 1 iunie.
    · Turcia sărbătorește în data de 23 aprilie.
    · Ungaria sărbătorește în ultima duminică a lunii mai.

    1 Iunie este ziua în care se celebrează miracolul naşterii, miracolul purităţii, dar şi întoarcerea la inocenţă.
    Nu există limite de vârstă când vine vorba de a sărbători Ziua Copilului. Oricare dintre noi, copil sau adult, are voie să se simtă copil şi chiar este necesar ca macăr o dată pe an să lăsăm în urmă problemele de zi cu zi, să zâmbim curat şi să simţim că ludicul înfloreşte în inimile noastre.
    Copiii nu trebuie să fie neglijaţi nicicând, căci ei sunt cei care ne fac de multe ori ziua mai bună şi pentru care ajungem la un moment dat să trăim. De ziua lor aceştia merită o atenţie deosebită pentru a şti că au anumite drepturi, că sunt importanţi.

    1 IUNIE, Ziua Copilului, ar putea deveni zi liberă. potrivit unui proiect de lege depus la Senat de parlamentari de la toate partidele.
    Potrivit proiectului, Ziua copilului ar urma sa fie nelucratoare, alaturi de 1 si 2 ianuarie, prima si a doua zi de Pasti, 1 mai, prima si a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie – Sfantul Andrei, 1 decembrie, prima si a doua zi de Craciun, doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.
    Initiatorii au apreciat, in expunerea de motive a proiectului, ca timpul petrecut de parinti alaturi de copii reprezinta cea mai eficienta si simpla metoda de a forma si consolida o relatie sanatoasa copil-parinte.
    “În societatea actuală, timpul a devenit o resursă critică, atât la birou, cât şi acasă. 24 de ore par să nu mai fie suficiente, iar găsirea unui echilibru între viaţa personală şi cea profesională este o provocare din ce în ce mai mare. Muncim peste program şi facem sacrificii pentru ca cei mici să aibă o viaţă mai bună. Dar de multe ori lipseşte ce e mai preţios pentru ei: prezenţa fizică a părinţilor lor. Să le oferim celor mici timp de calitate şi amintiri pentru o viaţă”
    “Acest timp le asigura copiilor un mediu armonios in care sa creasca si sa se dezvolte si le ofera un set de valori si un model de urmat pentru cand vor fi, la randul lor, parinti”, au mentionat initiatorii.
    Acestia au aratat ca parintii trebuie sa fie constienti ca timpul petrecut cu copiii lor este foarte important si ca modul in care il valorifica in interactiunile dintre ei poate avea un rol determinant pentru evolutia ulterioara a copilului.
    “Ziua copilului, sarbatorita in Romania la 1 iunie, este un prilej de a sarbatori copilaria, de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea si familia si de a aprecia si iubi copiii. Este o sarbatoare frumoasa care are implicatii atat pentru adulti, cat si pentru copii. Este o ocazie de a petrece timp de calitate cu cei mici, nu neaparat cu proprii copii”, au mai motivat initiatorii necesitatea proiectului.
    Proiectul se afla in consultare publica la Senat.
    (Avocat Florentina ILISEI, Dreptul Familiei, Istorie.Religie.Mit in constiinta romaneasca)

    Apreciat de 1 persoană

  9. Adi zice:

    ORICE COPIL

    Orice copil are un nume,
    Orice copil are o zi,
    Lumina lui aprinsa-n lume
    De noapte ne-ar putea pazi.
    Orice copil are o tara,
    Orice copil are parinti,
    Descoperind din vara-n vara
    Alt joc al pasilor cuminti.
    Orice copil are o cale,
    Orice copil are un gand,
    Calatorind pe cer la vale
    Si printre spini din cand in cand.

    Orice copil are un leagan,
    Orice copil crede-n povesti,
    Adapostind o lume-ntreaga-n
    Curatii ochi copilaresti.
    Orice copil are o mare
    Pe care-si poarta barca lui,
    Dar nu se-asteapta sa coboare
    La tarmul marii nimanui.
    Orice copil culege fluturi,
    De dorul unei mangaieri,
    Si-ntoarce vremea la-nceputuri
    Cu teama de-al rosti pe “ieri”.

    Orice copil se poate face
    Si floare si paun si cerb,
    Silabisind cuvantul pace
    Pe limba fiecarui herb.

    Orice copil are sub gene
    Si stropi de roua si ghetari,
    Hraniti din legile viclene
    Din jocul unor oameni mari
    (George Tărnea)

    Apreciat de 1 persoană

  10. Adi zice:

    Un bãtrân stãtea în balansoar zi de zi.
    Ţintuit în scaunul sãu, el a promis sã nu se mişte de-acolo pânã nu îl va vedea pe Dumnezeu.
    Într-o dupã-amiazã frumoasã de primãvarã, bãtrânul se legãna în balansoarul sãu, neabãtut în cãutarea vizualã a lui Dumnezeu, când vãzu o fetiţã jucându-se peste drum. Mingea ei se rostogoli în curtea bãtrânului. Ea fugi sã o ia şi cum se apleca s-o ridice, la privit pe bãtrân şi i-a spus:
    – Domnule bãtrân, te vãd în fiecare zi legãnându-te în scaunul tãu şi uitându-te în gol. Dupã ce te uiti?
    – Oh, draga mea copilã, eşti încã prea micã pentru a înţelege, replica bãtrânul.
    – Poate, rãspunse fetiţa, dar mama mi-a spus întotdeauna cã dacã am ceva în minte trebui sã vorbesc despre asta. Ea spune cã astfel înţelegi mai bine lucrurile. Mama mea spune întotdeauna: ,,Domnişoarã Lizzy, împãrtãşeşte-ţi gândurile. Spune, spune şi iar spune ce ai pe suflet”, aşa zice mereu mama mea.
    – Ei bine, domnişoarã Lizzy, nu cred cã mã poţi ajuta, mormãi bãtrânul.
    – Poate cã nu, domnule bãtrân, dar poate cã te pot ajuta doar ascultându-te.
    – Bine, domnişoarã Lizzy; mã uit dupã Dumnezeu.
    – Cu tot respectul cuvenit, domnule bãtrân, vã legãnaţi în sus şi în jos în scaunul acela zi dupã zi în cãutarea lui Dumnezeu? spuse domnişoara Lizzy uimitã.
    – Ei bine, da. Am nevoie sã cred, înainte de a muri, cã existã un Dumnezeu. Vreau sã vãd un semn şi încã nu l-am vãzut, spuse bãtrânul.
    – Un semn, domnule? Un semn? spuse domnişoara Lizzy, acum chiar zãpãcitã de cuvintele bãtrânului. Domnule bãtrân, Dumnezeu îţi dã un semn chiar în momentul când tragi aer în piept data urmãtoare, când poţi mirosi flori proaspete, când poţi auzi pãsãrile cântând, când se naşte un copil. Domnule, Dumnezeu îţi dã un semn când râzi şi când plângi, când îti simţi lacrimile rostogolindu-se pe obraji. Este un semn în inima ta ca sã îmbrãţişezi şi sã iubeşti. Dumnezeu îţi trimite semn pe aripile vântului şi în culorile curcubeului şi în trecerea anotimpurilor. Toate aceste semne existã, sunt aici şi tu nu crezi în ele? Domnule Bãtrân, Dumnezeu este în mine şi în tine. Nu trebuie sã-l cauţi, pentru cã el, ea sau oricine o fi este chiar aici tot timpul.
    Cu o mânã în şold şi cu cealaltã gesticulând în aer, domnişoara Lizzy continuã:
    – Mama spune: Domnişoarã Lizzy, dacã vei cãuta ceva mãreţ, impresionant, ţi-ai închis ochii pentru cã a-l vedea pe Dumnezeu înseamnã sã vezi lucruri simple, înseamnã sã vezi viaţa în tot ce existã.Asta spune mama.
    – Domnişoarã Lizzy ai o pãtrundere destul de mare în ce priveşte cunştinţele tale despre Dumnezeu, dar tot ce mi-ai spus nu este încã destul.
    Lizzy merse spre bãtrân, îşi spuse mâinile ei mici deasupra inimii lui şi îi spuse încet la ureche:
    – Domnule, vine de aici, dinãuntru, nu de acolo, din afarã, şi arãtã spre cer. Gãseşte-l pe Dumnezeu în inima ta, în oglinda sufletului tãu. Apoi, domnule bãtrân, vei vedea semnele.
    Domnişoara Lizzy traversã strada, se întoarse şi îi zãmbi bãtrânului. Apoi, se aplecã sã miroase florile şi strigã:
    – Mama spune întotdeauna: ,,Domnişoarã Lizzy, dacã o sã cauţi ceva mãreţ, ţi-ai închis ochii”.

    Dee Dee Robinson

    Apreciat de 1 persoană

  11. Pingback: Ambiții mediocre – Ovidiu Bârsan

  12. Pingback: Ambiții mediocre – Ovidiu Bârsan

Comentariile sunt închise.