VIN FLORIILE CU SOARE !


9memtxRTSm8wm0xd2_VUd4S6gWgddOKCdKABhtkLBliT3G2D4bcMkQ==
FLORIILE
“Iată zile-ncălzitoare
După aspre vijelii!
Vin Floriile cu soare
Și soarele cu Florii.
9d8ed-avlv60_88puhmiznciefk45xnh8tfpepogx3dyqdzvxt3sqqawmdsq253d253d
Primăvara-ncântătoare
Scoate iarba pe câmpii,
Vin Floriile cu soare
Și soarele cu Florii.
Lumea-i toată-n sărbătoare,
Ceru-i plin de ciocârlii.
Vin Floriile cu soare
Și soarele cu Florii.
1426252423_liliac_vaza_dr_1426252968-large
Păcat, zău, de cine moare
Și ferice de cei vii!
Vin Floriile cu soare
Și soarele cu Florii.
Copiliță, nu vrei oare,
Nu vrei cu mine să vii,
Când Floriile-s cu soare
Și soarele cu Florii?
Să culegem la răcoare
Viorele albăstrii?

nu-ma-uita-myosotis
Hai! Floriile-s cu soare
Și soarele cu Florii.
Eu ți-oi da de orice floare
Mii de sărutări și mii.
Hai! Floriile-s cu soare
Și soarele cu Florii.
Iar tu, dulce zâmbitoare,
Te-i face că te mânii…
Hai! Floriile-s cu soare
Și soarele cu Florii.”
zPM9mbPvmhyLGMR0rpdIiTscezVpTJ7PiqRNbt2-rWGOfaydA1gkQw==
Vasile Alecsandri

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita din plin, cel ce nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze,e condamnat la moarte!
Imagine | Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la VIN FLORIILE CU SOARE !

 1. anitanna zice:

  Bun venit!„Doi oameni isi pot vorbi unul altuia sub acelasi acoperis vreme de multi ani,fara a se intalni cu adevarat;altii devin prieteni dupa cele dintai cuvinte pe care si le rostesc.”
  Mary Catherwood photo 120281129.gif

  „Ca sa poti sa aduni multe primaveri,trebuie sa treci cu incredere toate iernile care iti ies in cale.”
  Octav Bibere
  O zi excelenta cu bucurii si soare !
  Nu lasati photo x2vfmh6pxxwivkg0ycxd.png,…sa se raceasca!

  Apreciat de 2 persoane

 2. anitanna zice:


  Premergătoare Sfintelor Paşti, Duminica Floriilor este sărbătoarea care ne aminteşte de intrarea Domnului Iisus în Ierusalim. Totodată, Floriile deschid săptamâna cea mai importantă pentru pregătirile de Paşti, cunoscută sub numele de „Săptămâna Mare”, după cele 40 de zile de post.

  Intrarea Domnului în Ierusalim – 2 aprilie, anul 33

  În acea duminică intra în Ierusalim Fiul lui Dumnezeu, Domnul Iisus. Drumul de la Ierihon la Ierusalim trecea peste Muntele Măslinilor şi mulţimea de oameni adunată, spun exegeţii, nu era doar din Ierusalim. Pe Iisus Hristos îl urmau orbii surprinşi de strălucirea luminii, bolnavii întremaţi, cei eliberaţi de locuirea răului sau cei care asistaseră înmărmuriţi la învierea lui Lazăr. Poporul l-a întâmpinat pe Iisus cu ramuri de finic şi de măslin, strigând: „Osana! Bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului!” pentru că oamenii simţeau că însuşi Dumnezeu a venit în lume, a păşit printre ei, pentru a aduce mântuirea lumii. A fost singura oară în viaţa sa lumească, când Iisus a acceptat să fie aclamat ca Împărat, ca să fie recunoscut după Lege că este Mesia Mântuitorul lumii. Pe Muntele Măslinilor a rostit Mântuitorul Cuvântarea despre viaţa veşnică şi a petrecut ultimele nopţi de dinaintea morţii Sale, iar la poalele muntelui, în Grădina Ghetsimani, a fost locul de linişte şi rugăciune pentru Iisus şi ucenicii Săi după Cina cea de Taină. Şi tot de pe Muntele Măslinilor a avut loc Înălţarea la Cer a Domnului.

  De Florii

  Ziua de Florii este sărbătorită cu bucurie de către creştinii ortodocşi, dar şi cu înţelegerea faptului că zilele ce urmează din Săptămâna Mare sunt unele ale tristeţii. De Florii, creştinii duc la biserică ramuri înmugurite de salcie, ce urmează să fie sfinţite de preot. Salcia aminteşte de ramaurile de măslin, cu care Mântuitorul Iisus Hristos a fost întâmpinat la intrarea în Ierusalim.

  Ramurile de salcie

  Semnifică gestul de smerită aplecare în faţa Domnului Iisus Hristos, dar şi biruinţa vieţii asupra morţii. În tradiţia populară, ramurile de salcie sunt un simbol al fertilitatii şi vegetaţiei de primăvară. Ele amintesc, de ramurile de finic şi de măslin cu care a fost întampinat Domnul Iisus în Ierusalim. De asemenea, salcia invocă sentimentul de tristete, dar şi de mângâiere sufletească, fiind pusă în stransă legătura cu Fecioara Maria. Ramurile sfinţite de salcie se pun la icoane sau deasupra uşii şi sunt folosite, în timpul anului, ca leac împotriva bolilor sau ca mijloc de apărare împotriva dezastrelor naturii.

  Legenda salciei

  Legenda spune că, în timpurile în care Iisus era răstignit pe cruce, Maica Domnului, plângînd, şi-a pus opinci de fier, a luat un toiag de oţel şi a plecat să-şi găsească fiul. Pe drum, a ajuns la malul unei ape curgătoare vijelioase. Acolo, ea s-a rugat la toate plantele din jur să o ajute să treacă apa, însă niciuna nu s-a îndurat de lacrimile ei. Doar salcia şi-a aplecat o creangă şi a ajutat-o pe Maica Domnului să treacă pe malul celălalt. Drept răsplată, salcia a fost binecuvântată cu rod şi fertilitate, primind şi darul de a nu arde niciodată. În semn de mulţumire, Maica Domnului a hotărât ca ramurile de salcie să fie duse la biserică, în ziua de Florii.

  Florile

  Ocupă un loc aparte în această zi. Legendele populare spun că doar în această zi a anului, florile au suflet şi simt. De aceea, înainte de a rupe o floare, este bine să-i fie cerută iertare pentru gest. Tot de Florii sunt sărbătorite persoanele cu nume de floare, iar obiceiul de a oferi flori este considerat o urare ce atrage după ea norocul.

  În sâmbăta Floriilor

  Se cinstesc morţii. În unele zone din Ardeal, în sâmbăta floriilor, mormintele sunt curăţate, stropite cu apă sfinţită şi împodobite cu lumânări aprinse, crenguţe de salcie sau mâţişori, cum se numesc aici. Tot atunci se fac pomeni pentru odihna sufletească a celor morti. Potrivit cercetătorilor, în Ardeal există o altă poveste a salciei.
  Se spune că Maica Domnului, vrând să facă o cunună din salcie, pe care să o pună pe capul Mântuitorului în locul coroanei de spini, a rugat o salcie să se plece, ca să poată lua câteva ramuri. După ce a făcut cununa, s-a dus la cruce Mântuitorului, dar nu a fost lăsată să treacă. De aceea se crede că salcia are crengile plecate.

  Apreciază

 3. anitanna zice:

  Sărbătoare la Florii
  Autor: Petru Dugulescu photo 1409004w6j1jficc9.gif
  E sărbătoare la Florii –
  Cum n-a mai fost vreodată,
  Căci Cel prezis de profeții,
  Azi în Sion Se-arată.

  Smerit, cu chipul Său senin,
  Înconjurat de gloate,
  Iisus, călare pe asin,
  Coboară spre cetate.

  În mâini, cu crengi de palmier,
  Îi ies mulțimi în cale;
  Răsună al Iudeii cer,
  De cânt și osanale.

  Răsună coruri de copii
  Mulțimea se tot strânge,
  E sărbătoare la Florii,
  Dar Împăratul plânge:

  „Ierusalim, Ierusalim,
  Ce mi-ai respins iubirea
  Și darul păcii cel sublim –
  Îți plâng nenorocirea.

  Dușmanii vor împrejmui
  Tot zidul tău cu schele,
  Iar pentru mame și copii
  Veni-vor vremuri grele.”

  Cu lacrimi calde pe obraz
  Plângea Ierusalimul…
  Dar plânsul Lui mai scaldă azi
  New Yorkul și Kremlinul.

  Văzduhul Terrei e brăzdat –
  De undele divine,
  Iar orologiile bat
  Sfârșitul care vine.

  E sărbătoare pe pământ
  Și luptă pentru pace,
  Se flutură lozinci în vânt,
  Dar Printul păcii tace.
   photo salcie.jpg
  Azi, nu romani și nici barbari,
  La porți vin cu ștafeta,
  Ci mii de monștri nucleari –
  Amenință planeta.

  E sărbătoare și e joc
  Și muzicile cântă,
  Dar pace tu nu ai deloc
  Și moartea te-nspăimânta.

  El hotărăște iar o zi
  Azi, cât se poate spune,
  Pe Printul păcii-L poți primi,
  Nu amâna pe mâne!

  Apreciat de 1 persoană

 4. anitanna zice:
  Daca simiti nevoia unui zambet………..zambeste!

  ..ganduri privind pe geam……………
  Sa avem,sa fim…..

  Ne zbatem mereu…SĂ AVEM… în loc să ne preocumpăm SĂ FIM….!

  Alergăm şi ne străduim ca SĂ FIM APRECIAŢI şi RĂSPLĂTIŢI… în loc SĂ IUBIM şi să SĂ FIM IUBIŢI…!


  Fericirea nu este „ceva” numai sau „măcar în gând”… ! Fericirea este acea sumă de stări sufletesti şi fapte ce le poţi trăi în doi…!

  Celelalte, trăite în alte ipostaze, sunt realizări şi mulţumiri ale vieţii… mai mari sau mai mici…!

  Apreciat de 1 persoană

 5. anitanna zice:
  Floriile – Intrarea Domnului in Ierusalim-
  -Sarbatoarea Intrarii lui Hristos in Ierusalim este cunoscuta in popor sub denumirea de Florii. Parintele profesor Ene Braniste afirma ca aceasta sarbatoare se mai numea si Duminica aspirantilor la Botez, deoarece in aceasta zi catehumenii, care fusesera admisi la Botez, mergeau la episcop pentru a primi Crezul ca marturisire de credinta. Aceasta duminica a purtat si denumirea de Duminica gratierilor, pentru ca in cinstea ei, imparatii acordau gratieri.Biserica vede in aceasta sarbatoare inaintarea lui Hristos spre jertfa de pe cruce. El putea sa evite moartea, insa, o primeste de buna voie pentru a o birui. Lui nu-i este impusa moartea ca o necesitate, asa cum ne este impusa noua. De aceea El moare pentru altii, nu pentru Sine. El nu avea pacatul imprimat in firea Sa, ca noi toti, pentru ca S-a nascut ca om prin voia Sa.Existand din vesnicie ca Dumnezeu, El a luat firea omeneasca, dar a incadrat-o in ipostasul dumnezeiesc. Daca s-ar fi nascut ca orice om din pacat, prin pasiune omeneasca, ar fi murit pentru El si nu pentru noi. Ar fi ramas in moarte ca orice om, deci nu ar fi inviat. Intrarea in Ierusalim este o prefigurare a Intrarii in Ierusalimul ceresc. Astfel, nu intamplator noi cantam in noaptea de Pasti: “Lumineaza-te, lumineaza-te noule Ierusalim”……………..Floriile si ramurile de salcie…………….. -Doresc ca aceste ramuri sa va poarte noroc! Dupa modelul multimii din cetatea Ierusalimului care l-a intampinat pe Mantuitorul cu ramuri de finic, Biserica Ortodoxa a randuit ca in aceasta zi sa imparta credinciosilor ramuri de salcie binecuvantate. Ramurile de salcie simbolizeaza biruinta asupra mortii. Photobucket
  In duminica Floriilor, Biserica a randuit sa fie dezlegare la peste. In seara acestei duminici, incep deniile din saptamana Sfintelor Patimi.
  Floriile
  Intră-n Ierusalim Isus-
  Unicul Fiu al Celuia de Sus-
  Primit de flori : de Crina,
  De Sulfina,
  De Roza,
  Şi Mimoza,
  De Margareta,
  Şi dulcea Violeta;
  Brânduşa şi Ortansa
  Nicicum să scape şansa.
  Puzderie de flori,
  Risipă de culori,
  În Ziua Sfântă de Florii,
  La Mulţi Ani şi bucurii !!!–La multi ani tuturor care poarta nume de floare!!! — FLORIN, FLORENTINA, FLORICA, LACRAMIOARA ,MALINA, VIORELA, GHERGHINA, STELUTA, NARCISA, PANSELUTA, CRINA…

  Apreciat de 1 persoană

 6. anitanna zice:

  La multi ani,LACRAMIOARA-BIBI !

  Apreciat de 1 persoană

VA MULTUMESC !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.