A VENIT IARNA !


Ay65OqcUgV4GuTW_IVbcGm-kjp7pWOlJBzw2FdyJ_MCdRJWp5KXbng==.gifViața este o ciudată comedie care amestecă împreună și dureri și bucurii, punând lacrimi lângă zâmbet, punând zâmbet lângă plâns.” – Alexandru MacedonskiFlqm5B5WIUlimsyxn9LUiw9NWMBiCJ_fcnwmF6GCBzjQ1Nj5oqsXSw==
O seara de iarna minunata! Aceasta duminica a fost ca o binecuvantare,ca o rodnicie… Linistea serii sa va aduca in casa si in sufletul vostru bucuria.multumirea ,armonia si fericirea!
Noapte buna!

http://www.lyricstube.net/

http://uwall.tv/

Pentru a nu mai incarca pagina cu aduceri de pe YOU TUBE va rog sa accesati si alegeti ce doriti si va face placere sa ascultati!:http://www.songstube.net/00hb052fona

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita frumos , cel ce nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze,e condamnat la moarte!
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

14 răspunsuri la A VENIT IARNA !

 1. anitanna zice:
  Viața este o ciudată comedie care amestecă împreună și dureri și bucurii, punând lacrimi lângă zâmbet, punând zâmbet lângă plâns.” – Alexandru Macedonski  O seara de iarna  minunata! Aceasta duminica a fost ca o binecuvantare,ca o rodnicie… desi multi  sufera din pricina frigului a gerului..O zi de iarna autentica,prima din acest an cu multa relaxare si bucurii neasteptate ,va doresc …
  O duminica a recunostintei fata de cei care ne-au crescut, educat ,ajutat ori ne-au facut bine ,dar mai ales fata de Dumnezeu ,singurul izvor a tot binele ,Cel caruia ii datoram existenta,viata si toata calauzirea .. O duminica plina cu sanatate si bucurii…
  Bun venit,ceaiul si cafeaua fierbinte va asteapta… 😕

  Sa fiti binecuvantate(i) !
  Va rog sa nu ratati si aceasta pagina…
  https://anitanna.wordpress.com/pagina-pensionarilor/

  Apreciat de 2 persoane

 2. anitanna zice:
   Sufletul?
  O,…el înflorește sub privirea gândului curat!
  Lasa-ti sufletul sa infloreasca.
  Seara binecuvantata !

  Apreciat de 2 persoane

 3. anitanna zice:
  De ce se urăsc oamenii?
   
  De ce se urăsc oamenii? E atâta necunoscut şi atâta suferinţă legată de soarta noastră, încât legea de toate zilele ar trebui să fie numai dragostea şi mângâierea. De ce se chinuiesc oamenii unii pe alţii? N-au loc sub soare? Nu le ajunge pânza cerului? Sunt atât de grele păcatele ce ne apasă încât ar trebui să lucrăm până la cea din urmă fărâmă de putere pentru a înlătura urâtul ce ne desparte unii de alţii.
  E multă frumuseţe în lume, dar oamenii orbi nu o văd. Înclinarea spre a face răul e atât de puternică, încât pentru a o învinge a fost nevoie de marea dragoste şi jertfă a Dumnezeului întrupat. Sunt oameni sinceri şi sunt oameni vicleni. E sfâşietor de trist să vezi cum între oameni, ca şi între popoare, calea înşelăciunii dă pas înainte celor ce o folosesc. Viaţa ne dă foarte des acest spectacol: omul bun, omul curat este vânatul celui viclean; acesta din urmă nu poate trăi fără pradă. Morala publică aduce laude şi răsplăteşte fapta acestuia, faptă care nu are nicio deosebire faţă de aceea a unui lup fugărind o căprioară pe întinderile albe ale zăpezii. De ce stau oamenii la pândă şi se vânează unii pe alţii ? De ce cred ei că au loc în lume numai atunci când dispare altul? Locul tău, locul darurilor proprii nu ţi-l poate lua nimeni; îl ai odată cu viaţa.BIBI M

  Apreciat de 2 persoane

 4. anitanna zice:

  „Suferim pentru ca nu stim sa iubim frumos, bine si curat. Suferim pentru ca nu ne-am imprietenim cu timpul.Uitam ca la Dumnezeu dreptate inseamna iertare si iubire nemarginita. Sa invatam sa deschidem cerul cu lucruri marunte. Cand suntem unii in inimile altora intotdeauna o lacrima curge.”
  Ier. Hrisostom Filipescu photo vsKfzqpmDf7O3bLRgvXuF7m8Mk62pvaxjn8thHwDvdF6GJJoI8MkhQ_zpsgdmipbg2.png

  Apreciat de 2 persoane

 5. Adi zice:

  Ninsoare de ianuarie@Mădălina Dumitrache

  La porţile celor care râd, vine… norocul.
  Ninge iar… înalt și egal. Și mi se face dor de Esenin, ca de propria-mi copilărie. Amintirile au claritate doar în prima clipă a revenirii lor. Apoi, contururile se ondulează, se dizolvă în “umoarea” acestui sentiment în mișcare. Ninge viscolit, în rafale, ninge rostogolit peste şesurile înțepenite de ger. Vântul şopteşte o poveste, spusă nimănui. Sevele zac ferecate în rădăcini, vegetalul a intrat într-un somn adânc, crengile – dezbrăcate de frunze – trosnesc deznădăjduit, fără să mai poarte vreun freamăt.
  Ninsoarea – palimpsest al memoriei, dans al monadelor, dumnezeiască lăcrimare trimisă pe pământ ca să ne spele de toate păcatele de peste an. Nisoarea – lunecare în sine, ca-ntr-o oglindă din care nu se mai poate ieși decât purificat. Ca un vis mineral al vegetalului adormit, ninsoarea cheamă totdeauna la tăcere și interiorizare.
  Anotimp de poveşti cu ochii înzăpeziţi de stele – iarna – domneşte suveran. Miroase iar a cetină şi e rost de bucurie nouă în cămara sufletului. Ninge cu stele albastre şi diafane lunecând pe ţurţuri. S-a mai spulberat încă un an din viaţa noastră şi ne-a lăsat în suflet gânduri şi trăiri profunde; ne-a scrijelit încă un răboj. Este Ianuarie, întâia poartă a Noului An.
  Am tras cortina peste încă un an, au rămas în urmă vremelnicii fără hotar, speranţe pierdute şi dorinţe împlinite, renunţări, dar şi bucurii, deznădejdi, dar și vindecări. Cu un crâmpei de viitor răscumpărăm trecutul devenit amintire. Oare, vom putea regăsi în noi forţa de a ne bizui unii pe ceilalţi şi de a ne izbăvi – prin iubire – în anul care abia şi-a deschis porţile?
  Ninge spumos şi firave speranţe, proaspete, încolţesc în zorii anului ce s-arată. Am început să mai uităm de relele ce ne-au împrejmuit şi am încercat să sperăm – încă o dată – că voia bună va pune oprelişte oricăror necazuri. E bine să ne cultivăm acea “resemnare” în faţa vieţii şi să acceptăm că bogăţia ei poate consta mai mult în intensitatea trăirilor decât în multitudinea întâmplărilor. Această conduită poate tămădui – uneori – nefericirile şi înfrângerile.
  “Păunul face roata,
  Hazardul face restul,
  Iar Dumnezeu se instalează înăuntru
  Şi omul îl împinge.”
  (Jacques Prévert)

  Apreciat de 2 persoane

 6. anitanna zice:

  Buna dimineata!
  Cand apari tu indiferent ce faci ,ce ne lasi…muzica,imagini,ganduri,totul prinde viata,se inveseleste nu mai pare pana si sufletul pustiu. E o constatare nu numai a mea ci si a cuiva drag apropiat mie.Iti multumesc si nu este niciun fel de exagerare !
  O saptamana minunata cu toate cate iti doresti!

  <

  div>E iarnă şi iarăşi a nins
   
  Şi ninge, şi ninge afară
  Şi totul în jur e frumos,
  Curat şi sfinţit de zăpadă,
  Pământul e alb, luminos.

  Şi noaptea e albă, şi gândul
  Şi sufletul pare curat.
  De când a-nceput să tot ningă
  Universul în alb s-a-mbrăcat.

  Pădure şi drum şi bordeie,
  Zăpada în braţe-a cuprins.
  Sfinţit şi curat e tot locul,
  E Iarnă şi iarăşi a nins…poezie de Emilia Plugaru

  http://www.lyricstube.net/

  http://uwall.tv/

  Pentru a nu mai incarca pagina cu aduceri de pe YOU TUBE va rog sa accesati si alegeti ce doriti si va face placere sa ascultati!:http://www.songstube.net/ in momentele de relaxare…

  Se pot pune filmulete in continuare..nu ma intelegeti gresit!

  Apreciat de 2 persoane

 7. Ileana zice:

  Buna ziua, buna seara, am venit cu sanioara si cu daruri proaspete, bucurosi de oaspete? 😉 o seara minunata draga mea, dragi mei, va pup! e tare frumos, cald si bine aici, indiferent de vremea de afara 🙂 ❤

  Apreciat de 2 persoane

  • anitanna zice:
   Departe, sub pădure,
   E casa părintească.
   Acoperişul cade,
   Dar cine să-l oprească? photo images 38_zpsndfnpkbe.jpg
   De-acolo, dintre stele,
   Părinţii o privesc
   Şi-n casa lor cea dragă
   Pe nimeni nu zăresc.
   Ne-am risipit prin lume,
   Ne-am dus şi am uitat
   De casă, de strămoşi,
   De datini şi de sat.
   Şi se prefac părinţii,
   În păsări şi în nori…
   Ar vrea să înflorească,
   În curtea casei, flori…
   Şi ţipă păsări triste,
   Şi vin la casa noastră,
   Şi nici măcar o umbră
   Nu-apare la fereastră.
   Şi vin nori albi, ca spuma,
   Ar vrea s-o ocrotească,
   Ar ridica-o-n ceruri
   Că-i casă părintească…
   Dar păsările pleacă
   Şi nori-ncet se duc,
   Şi casa se destramă
   Ca frunza de pe nuc…
   Şi-atunci apare-n vis,
   Măicuţa, să îmi zică:
   – Te du acasă, mamă,
   Acoperişul pică.
   Să dregi acoperişul,
   Să faci curat în casă,
   Pune-o muşcată-n glastră,
   Aşează-te la masă,
   Şi o să-ţi vezi părinţii,
   O mamă şi un tată,
   Te vor privi cu drag
   Din floarea de muşcată…
   Şi poţi să pleci departe,
   În lumea largă, fie…
   Dar casa scumpă nouă,
   Să nu ni-o laşi… pustie.
   ––––––––––––
   Versuri Emilia Plugaru

   Apreciat de 2 persoane

  • anitanna zice:

    photo utr14vu0j7ta1ykhcw9.gif Buna,Ileana, bucurosi,bucurosi,esti binevenita oricand…daca iti face placere si ai timp .
   Un gand de dimineata… 😕 😛
    photo VtM2jR9-FsFcxR4MVvF4PUOqaql2uGA61Umf_X3SghL2u9DzISB7PA.png
   Noi oamenii avem adeseori tendinta sa ii judecam pe cei din jurul nostru. Spre exemplu, adesea cand ne intalnim cu o alta femeie facem aproape pe negandite, instantaneu, un inventar a ceea ce ne place si a ceea ce nu ne place la ea. Nici nu e de mirare, caci de obicei ne evaluam la fel de pripit, in alb/negru, chiar pe noi insene.
   Desi acest inventar ti se pare poate un act spontan, el intrerupe conexiunea directa cu sufletul celuilalt om. Creaza bariere in relatia voastra, granite artificiale si tot felul de blocaje si totodata, te face sa primesti mult mai putin decat ai putea din „darul” pe care relatia cu acea fiinta il are de adus in viata ta.
   Acest exercitiu te va ajuta sa devii contienta de modul in care ai judecat femeile – atat in sens negativ, cat si pozitiv.
   O zi frumoasa!

   Apreciat de 1 persoană

 8. Adi zice:

  “În mine rămân înghețat…”
  Se dizolvă în mine, încet,
  chipul tău de piatră solubilă
  o, tu, dansând un menuet,
  pururea nubilă.
  Mă vor bea cândva, zeii
  și vor simți în mine gustul tău,
  cândva, când întomna-se-vor teii
  de sete și de rău.
  Dar încă mai ninge, încă mai ninge
  cu tine în mine rămân înghețat
  …suavă meninge
  și somn tulburat.

  Nichita Stănescu,
  Sete

  Apreciat de 1 persoană

BUN VENIT IN CAFENEAUA NOASTRA !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.