O zi reusita!


482dd-179zLa multi ani,Mariana Vasu…o  viata ,o zi minunata iti doresc!

BUN VENIT,TUTUROR,in Cafenea,in casuta noastra draga ,in lumea muzicii,poeziei,a imaginilor si a gandurilor ce ne framanta si ne apasa deseori sufletul impovarat ,cald,minunat!? O zi de miercuri de Sfanta sarbatoare a BOBOTEZEI, a BOTEZULUI DOMNULUI,a SFINTEI ARATARI…. minunata! Adica o dimineata ,desi cam geroasa la -8,3 grade , frumoasa va doresc!

Tacerea din cuvantul iernii este intotdeauna reala ! O simti in frunza aramie si-n gustul ei amarui ce au cazut alene…. iar in ele sta toata taina frunzelor ravasite de pe aleele parcului.,acoperite de albul stralucitor… Ele nu cad niciodata in zadar !….
Privind imaginea,imi spun :ce porumbel minunat,alb…si am impresia,ca simt,cum acesta prin bataia din aripi … trimite un aer rece,datator de sanatate si puritate sufleteasca..O imagine incredibila,imi spun eu, si vi-l ofer din drag si prietenie,,pentru cele,cei,care inca simt ca uneori le este sufletul de copil… acest cadou,aceasta imaginea… luati-o ca pe un cadou de sarbatorile dragi ce au trecut peste noi, ce vin,mai avem doar doua,astazi si maine, …ca sa zambiti,sa va amuzati,pentru ca nici nu stiti cat de bine ne si va face … chiar si sa va bucurati… de ea!
O zi linistita,cu dragoste-n suflet,sa fii intampinat(a) numai de zambete si fetze bucuroase sa te intalneasca, iar fericirea sa-ti inunde intreaga ta fiinta……iar de la mine o imbratisare de la mare departare pentru o dimineata DUMNEZEIASCA ,minunata….
Iubire sa daruiesti si sa fii iubit(a) ! anna
Cu prietenie si bucurie… asa stiu eu sa rasplatesc vizitele si trecerea voastra pe aici prin Cafenea poate ca voi aveti o cu totul,alta viziune,o respect,o inteleg!!
Bucurie si pace in sufete!

..Cafeaua va asteapta!9263e-aigvishaiyecqepa-yu7nzasajwwbd8j3tmfly5zk0cwjzed0q-oua253d253d

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita frumos , cel ce nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze,e condamnat la moarte!
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

27 de răspunsuri la O zi reusita!

 1. anitanna zice:


  In fiecare clipa,tacerea aduce noi vesti…
  Rainer Maria Rilke

  Apreciat de 1 persoană

 2. anitanna zice:

  Privind Luna, înveţi să respiri din nou, să îţi asculţi sufletul, să îl laşi să plângă dacă asta simte, să îl laşi să râdă dacă asta vrea.
  Apreciat de 2 persoane

 3. anitanna zice:

  Credincioșii prăznuiesc în data de 6 ianuarie Botezul Domnului, cunoscut în popor sub denumirea de Boboteaza. Botezul Mântuitorului in Iordan, poarta si denumirea de „Epifanie” sau „Teofanie”, termeni care provin din limba greaca si înseamnă „arătare”, „descoperire”. De ce arătare sau descoperire? Pentru ca in momentul in care Hristos a fost botezat, cerurile s-au deschis, Duhul lui Dumnezeu S-a coborât in chip de porumbel si a stat peste El, iar Tatăl a mărturisit: „Acesta este Fiul Meu cel iubit, intru Care am binevoit!” (Matei 3, 17). In acest sens, Sfântul Ioan Gura de Aur spune: „Hristos n-a ajuns cunoscut tuturor când S-a născut, ci când S-a botezat”.

  Boboteaza – scurt istoric

  Sărbătoarea Bobotezei este amintita din secolul al II lea, la Sfântul Clement Alexandrinul. Menționam ca in primele secole, Boboteaza era sărbătorita împreuna cu Nașterea Domnului, pe 6 ianuarie. Începând cu secolul al IV lea, cele doua sărbători au fost despărțite: 25 decembrie fiind data stabilita pentru prăznuirea Nașterii Domnului si 6 ianuarie pentru Botezul Domnului.

  Boboteaza, ziua in care Hristos S-a descoperit lumii

  Afara de cele grăite de Iisus la vârsta de 12 ani in templu, Hristos nu a săvârșit nicio minune si nu a rostit niciun cuvânt reținut de evangheliști. Începând cu Botezul Sau, Hristos iese din umbra si începe sa propovăduiască. A primit botezul la 30 de ani, vârsta maturității la evrei.

  Iisus a venit la Ioan si i-a cerut sa-L boteze, nu pentru ca avea nevoie de curățire de păcate, caci era Dumnezeu-Omul, ci pentru a sfinți creația. Ca Mântuitorul nu a venit sa primească iertare de păcate de la Ioan, reiese si din faptul ca botezul lui Ioan li ajuta pe om sa conștientizeze starea păcătoasa, însă, nu oferea iertarea. De aceea se si spune ca era „spre iertarea păcatelor” (Luca 3, 3), pe care avea s-o aducă Hristos.

  El primește botezul de la Ioan pentru a readuce Duhul Sfânt in creație. Prin căderea in păcat, omul Li pierduse pe Sfântul Duh, așa cum ne mărturisește Sfântul Chiril al Alexandriei. Botezul Mântuitorului reprezintă momentul redeschiderii izvoarelor harului, care fuseseră zăvorâte pentru om si pentru întreaga creație. Prin cuvintele din rugăciunea citita la Boboteaza: „Astăzi firea apelor se sfințește…”, nu trebuie sa înțelegem ca harul lui Dumnezeu se pogoară in timpul slujbei de sfințire a apei peste toata apa care exista in diverse locuri, ci doar peste apa pregătită din timp pentru acest lucru.

  In Botezul Domnului stau începutul si temeiul Sfintei Taine a Botezului creștin

  Acceptând sa Se cufunde in Iordan, Hristos l-a îngropat pe vechiul Adam si a început astfel zidirea unui om nou. Apele Iordanului primind pe Dumnezeu-Omul nu au avut ce sa curețe, ci au fost ele însele purificate. Hristos a curățit prin cufundarea Sa in Iordan, creația întinata de căderea omului in păcat si a înlăturat puterea satanei. Astfel, in clipa când El S-a lăsat botezat de Ioan, izvoarele harului s-au pogorât peste creație.

  In rugăciunea de sfințire a apei de la Botez, se cere venirea Duhului pentru curățirea apei de lucrarea puterilor demonice, pentru ca ea sa devina, prin pogorârea deplina a Duhului, loc al nașterii omului nou in Hristos.

  Astfel, ritualul Botezului creștin repeta aceste momente, care semnifica trecerea dintr-o etapa existențiala in alta: el se deschide cu lepădările, menite sa alunge puterea satanei si se încheie cu primirea darului Sfântului Duh.

  Boboteaza – sfințirea apei

  In ajunul si in ziua de Boboteaza, in toate bisericile ortodoxe, cu puterea Duhului Sfânt, la rugăciunile arhiereilor si preoților se sfințește Agheasma Mare.

  Creștinii ortodocși pot lua pe nemâncate din Agheasma Mare in perioada 5 ianuarie – 14 ianuarie si la recomandarea duhovnicului. Agheasma Mare este folosita in Ajunul Bobotezei la sfințirea casele credincioșilor si locuitorii acestora. Tot cu ea se stropesc si lucrurile care trebuie binecuvântate sau sfințite, cum ar fi: binecuvântarea si sfințirea prapurilor, sfințirea crucii si a troițelor, a clopotului, a vaselor si vesmintelor liturgice, sfințirea icoanelor, a bisericilor, a anti miselor si a Sfântului si Marelui Mir.

  Sursa Crestinortodox.ro

  Apreciat de 2 persoane

 4. Ileana zice:

  Buna ziua draga mea, buna ziua tuturor de aici! Va doresc o zi Binecuvantata alaturi de cei dragi! ❤

  Apreciat de 2 persoane

  • anitanna zice:

   Buna,IIeana,o zi de Sfatna Boboteza cu liniste,pace si multa iubire!

   Apreciat de 3 persoane

   • anitanna zice:

    Pentru ca timpul trece…….


    PENTRU CA…TIMPUL TRECE      …….                        

    SA IUBESTI.. pentru ca iubirea este secretul tineretii vesnice ..!!
    SA RAZI.. pentru ca rasul este muzica sufletului..!!
    SA PLANGI. .pentru ca plansul este emotia unei inimi mari..!!!
    SA CITESTI..pentru ca cititul este sursa cunoasterii..!!!
    SA ASCULTI.. pentru ca ascultarea este forta inteligentei..!!!
    SA GANDESTI..pentru ca gandirea este cheia reusitei..!!!
    SA VISEZI.. pentru ca visarea este rasuflarea fericirii..!!!
    SA TE JOCI. .pentru ca jocul reprezinta prospetimea copilariei..!!!
    SA AI TIMP.. SA TRAIESTI pentru ca timpul trece repede si nu revine NICIODATA!


    Apreciat de 1 persoană

 5. anitanna zice:

  Bun venit,tuturor !

  ImageDost.com - Free Fast Image Hosting For Everyone ! Cafeaua va asteapta !
  La multi ani Ion,Ioana ,acolo unde esti !ImageDost.com - Free Fast Image Hosting For Everyone ! La multi ani,Ioanelor,Ionilor pe care ii aveti in familie in gand ,in rugaciuni !
  La multi ani fiului tau,Ileana cu sanatate,impliniri ,bucurii si fericire !

  Apreciat de 1 persoană

 6. anitanna zice:
  Buna dimineata prieten drag de  Sfantul Ion !.
  „Dimineata”este un parfum:miroase a proaspat,a minune,a viată!
   …este un colt de vis,o bucată de sperantă,o picătură de optimism,o farama de iubire
  Sa-ti fie ziua placuta, mai frumoasă, unică şi binecuvântată!
  Sanatate,spor în tot ceea ce întreprinzi şi bucurii pe măsură!

  daca nu aveti ce face intrati aici si va amuzati….https://anitanna.wordpress.com/pagina-pensionarilor/comment-page-89/#comment-122487

  Apreciat de 1 persoană

 7. D.M. zice:


  Noapte buna! Multumesc pentru gazduire, astazi am petrecut ceva timp la tine in Cafenea.

  Apreciat de 2 persoane

 8. anitanna zice:

  Buna dimineata,ma bucur de acest lucru si sper ca ti-a placut ce ai citit si vazut!
  Asteptam sugestii… 😕 Esti oricand binevenita!
  O zi frumoasa!https://anitanna.wordpress.com/e-primavara-2/despre-viata/comment-page-29/#comment-122562

  Apreciază

 9. anitanna zice:

  Buna dimineata,drag vizitator,trecator prin Cafenea! !
  O zi cu binecuvatari! photo 0_68a87_a87a9be5_L.jpg
  „Dimineata”este un parfum:miroase a proaspat,a minune,a viată si a cafea !
  …este un colt de vis,o bucată de sperantă,o picătură de optimism,o farama de iubire
  Sa-ti fie ziua placuta, mai frumoasă, unică şi binecuvântată!
  Sanatate,spor în tot ceea ce întreprinzi şi bucurii pe măsură!
  La multi ani !

  Apreciază

 10. anitanna zice:
   Viața este ca un ecou , toate vin înapoi : binele, răul, minciuna, adevărul…Da lumii tot ce ai mai bun si binele se va intoarce la tine ! Cei ce se cred saraci cer, cei ce se stiu bogati , daruiesc . Nu conteaza ca este un simplu salut sau un gand mai profund, ca este un zambet sau o mana de ajutor , ca este intr-o zi de sarbatoare sau  una obisnuita. Daruieste ceea ce ai , dar, mai ales, ceea ce esti .  Nu te intrista cand darul tau nu este inteles si nici bine primit, importanta  ramane mereu multumirea cu care ai daruit tu. Dintr-o multumire se naste o bucurie , din mai multe multumiri se naste un suflet frumos si fericit . Iti doresc sa  ai o zi placuta, cu impliniri , cu bucurii si cu multa multumire si dragoste!..
     De la mine, numai ganduri bune  !   

  Apreciază

  • anitanna zice:
   Să rămâi deschis la iubire… Un trandafir visa zi si noapte despre albine…dar nici o albină nu poposea vreodată pe petalele lui. Dar el continua sa viseze…in timpul nopţilor lungi, îşi imagina un cer plin de albine care coborau în zbor să-i dea sărutări afectuoase….Astfel….el reuşea să reziste pâna în ziua următoare când se deschidea iar sub lumina soarelui… Într-o noapte , luna care vedea singurătatea trandafirului îl intrebă : – N-ai obosit sa aştepti? – Poate…dar trebuie să încerc în continuare… – De ce? – Pentru că dacă nu voi ramane deschis…mă voi ofili pur si simplu… Uneori…..când singuratatea pare să strivească orice frumuseţe….singura cale de a rezista este să rămâi deschis !

   Apreciază

   • anitanna zice:
    ,tuturor 😕 … o zi frumoasa  va  doresc!
    O saptamana binecuvantata cu sanatate si reusite! La o cafea   fierbinte si aromata,va  atasez,,,
    cateva sfaturi de bun simt??? Razz  <3 de la inima la suflet.. <3
    Culcă-te și trezește-te odată cu păsările – vei culege toate grăunțele de aur ale zilei.
    Mănâncă mult verde – vei avea picioare puternice și inimă rezistentă, precum viețuitoarele codrului.
    Inoată des – și te vei simți pe pământ precum peștele în apă.
    Privește cât mai des cerul – și vor deveni gândurile tale ușoare și limpezi.
    Taci mult, vorbește puțin- și în sufletul tău va poposi tăcerea, iar duhul îți va fi liniștit și plin de pace.

    SFÂNTUL SERAFIM DE SAROV

    Apreciază

 11. Aliosa zice:

  ” O zi reusita ” s-aveti in fiecare zi pana la sfarsitul vietii !!! 🙂 🙂 🙂
  Aliosa.

  Apreciat de 1 persoană

 12. Hello just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the images aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different internet browsers and both show the same results.|

  Apreciază

 13. Loyd Roel zice:

  „Nice post, thanks for the_info!”

  Apreciază

 14. Samual Ohrt zice:

  Hello there friend! There are some interesting points in time in this article but I don?t know if I see all of them center to heart. There is some validity but I will take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBurner as well Again thanks alot for this!

  Apreciat de 1 persoană

 15. Great posting! For every minute you are angry you lose sixty seconds of happiness! Download your daily dose of happiness & FREE Funny Animals App!
  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.telkitty.FunnyAnimals

  Apreciat de 1 persoană

 16. anitanna zice:

  Bun venit !
  Buna seara !
  Foarte adevarat ce spui…iar eu nu ma enervez deloc !
  …oare de asta sunt atat de fericita??? ❤
  https://anitanna.wordpress.com/fabuloasele-pisicipagina-noua2-2/

  Welcome !
  Good evening !
  Really true what you say … and I do not mind at all!
    … is that why I’m so happy ???

  Apreciază

 17. Pingback: facebook group management software

 18. You necessary to wait for the GTA 5 money crush means so that you can commence adding millions of dollars to your GTA relationship strategy and you can destination the strategy in a shorter turn of period.

  Apreciază

BUN VENIT IN CAFENEAUA NOASTRA !

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: