UN GAND DE IARNA !


6fVS15zH-6G0Gk1XI2klXOR7R9pyWgptALl1GRuj3dE2w_eA56aoGA==
Un gând de iarnă
de ADRIAN PAUNESCU
Când primele ninsori or să se cearnă,
Atunci va fi mai greu de cei plecaţi,
Atunci să cânţi peste al vieţii zaţ,
Atunci să-ţi fluturi braţul peste iarnă

…………………………

 

Şi-apoi să ningă mult ca-n fraţii Grimm,
Şi sub zăpezi de bronz să ne iubim.

fulgi_de_nea-1680x1050

 

 

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita frumos , ca cel care nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze, care nu se roaga si CREDE si nu ajuta pe cel in suferinta....e un nefericit !
Acest articol a fost publicat în video si imagini cu text. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

21 de răspunsuri la UN GAND DE IARNA !

  1. anitanna zice:

    “Uneori, destinul nostru se aseamana cu cel al unui pom fructifer in timpul iernii.
    Cine ar putea sa creada ca acele ramuri golase vor inverzi si vor purta din nou flori dupa trecerea iernii?
    Dar speram din toata inima … simtim acest lucru.”
    Johann Wolfgang von Goethe


     photo AUzSwsW5KxUI9eGhwC8JD7Y-wVazepSzgc2zT0Zn7LRCltRCk2vRogteuitacumninge.gif

    Apreciat de 1 persoană

  2. anitanna zice:
    Intotdeauna m-am simt fericita, stii de ce?
    Pentru ca nu astept nimic de la nimeni,
    asteptarile intotdeauna ranesc…
    Viata este scurta, iubeste-ti viata ta … fii fericit..
    …si zimbeste, traieste doar pentru tine si:
    … … … Inainte de a vorbi, asculta
    Inainte de a scrie, gandeste
    Inainte de a cheltui, castiga
    Inainte de a te ruga, iarta
    Inainte de a rani, simte
    Inainte de a uri, iubeste
    Inainte de a renunta, incearca
    Inainte de a muri, traieste …
    Asta e viata …
    Simte, traieste, iubeste si lasa-te iubit!”

    Apreciat de 1 persoană

  3. Mimi zice:

    Buna seara👏ce frumos cata sensibilitate ..mai facut sa lacrimez cu aceasta minunata melodie.

    Apreciat de 2 persoane

  4. Ileana zice:

    Asa este! Multa sensibilitate, frumos! Ai un suflet frumos si bun ❤ draga mea, multumesc pentru clipele frumoase! Sa ai o seara frumoasa, pupici la tori de aici! ❤

    Apreciat de 2 persoane

  5. anitanna zice:

     photo pP3yWKHolpFB-oSCOdDBgc6yo1GF8-4dzdDcPlWctOEYzj9QErUxjA.jpg

    VA INVIT AICI !?….
    ..langa nelipsita cafea,aromata si placuta,fierbinte dulce sau amara…veti gasi ,in aceasta perioada de apropiere a  sarbatorilor bucuriei Nasterii Domnului…o atmosfera calda si placuta,precum si cele mai sofisticate,speciale bauturi in asa fel ca momentul petrecut,virtual,aici,sa va fie si mai placut!?…..Va invit la un Tofee  Nut Latte……….
     cu gust cremos,dulce caramelizat de nuci proaspat prajite,intr-un amestec irezisibil de expresso fin  si spuma catifelata de lapte,toate desavarsite de frisca proaspata si toppingul de caramel.

    Pofta buna si sa-mi spuneti daca v-a placut!

    O zi de vineri   excelenta!

    Apreciat de 1 persoană

  6. Adi zice:

    Legenda lui Moș Crăciun: Primul creștin, un moș sărac sau un păstor bătrân. Cine este moșul care aduce, în noaptea de ajun, cadouri…
    ,,Îmbrăcat în roșu, cu obrajii rumeni, barba lungă și o burtică simpatică cei mai așteptat și iubit moș din lume va coborî în curând pe hornul caselor pentru a răsplăti cu dulciuri și jucării copiii cuminți și ascultători.
    Moș Crăciun, căci despre el este vorba, este cu siguranță un personaj cunoscut în întreaga lume. Totuși, puțin sunt cei care știu legenda care leagă nașterea Domnului de sosirea moșului în noaptea de Ajun.
    Nu sunt puțini cei care cred că Moș Crăciun trăiește în Laponia, alături de soția sa, Crăciunesa și de spiridușii care îl ajută să facă jucării pentru a le dărui în noaptea de Ajun copiilor cuminţi sau cei care spun că moșul e un spirit care colindă pământul, cu sania trasă de reni, pentru a răsplăti copiii ascultători.
    Există nenumărate legende care explică apariția cadourilor sub Bradul de Crăciun.
    Una dintre acestea spune că Maica Domnului, fiind cuprinsă de durerile nașterii, i-a cerut adăpost lui Moș Ajun. Motivând că este sărac, el a refuzat-o, dar a trimis-o la fratele lui mai mic și mai bogat, Moș Crăciun. Ajunsă la casa lui Crăciun, Maica Domnului o găsește acasă pe soția acestuia, Crăciuneasa și îi cere acesteia adăpost.
    Crăciuneasa nu a stat mult pe gânduri, însă știindu-și soţul rău și necredincios, nu o primește în casă și o trimite să nască în grajdul vitelor. Apoi, fără să-i spună soțului ei, Crăciuneasa o ajută pe Maica Domnului să-L nască pe Pruncul Iisus. Aflând Crăciun, acesta își pedepsește soția și îi taie mâinile.
    Printr-o minune, Maica Domnului o vindecă și îi lipește mâinile la loc.
    Văzând această minune și aflând că în grajdul sau S-a născut Domnul Iisus, Crăciun se căiește și îi cere iertare lui Dumnezeu, devenind astfel “primul creștin”. Se spune ca el s-a căit atât de mult, încât a doua zi și-a împărțit întreaga avere copiilor săraci, iar, de atunci, în fiecare an, în Ajunul Nașterii Domnului, Moș Crăciun vine cu sania trasă de reni, intră pe horn și ne pune sub brad cadourile mult așteptate.
    Legenda moșului sărman
    Se spune că Moș Crăciun a existat demult și că era un bătrân care făcea jucării. Îi plăcea atât de mult acest lucru, încât le făcea pe tot parcursul anului, iar pe data de 25 decembrie el le vindea la un târg (le vindea foarte ieftin, pentru că oamenii nu erau prea înstăriți). Într-o zi, de Crăciun, pe drumul de întoarcere de la târg spre casă, bătrânul zărește la fereastră trei copii care nu primiseră nimic în acea zi specială.
    Bătrânul vede că acei copii sunt trişti şi doreşte să le ofere ceva; nu mai avea nicio jucărie la el, pentru că era prima dată când le vânduse pe toate. Şi-a dorit atât de mult să le dea o jucărie în dar şi aşa, printr-o minune, pe fundul sacului a apărut una. În felul acesta, le-a făcut o bucurie copiiilor. Atunci şi-a dorit să poată să facă jucării pentru toţi copiii, chiar şi pentru cei sărmani, care nu pot să-şi cumpere jucăriile mult visate. În faţa lui a apărut o căprioară rănită. Bătrânul a bandajat-o, iar aceasta, în semn de mulţumire, a făcut să apară renii şi sania. Straiele vechi şi zdrenţuite ale bătrânului s-au schimbat în unele frumoase şi roşii.
    Aşa a apărut Moş Crăciun.
    Legenda păstorului bătrân şi a câinelui credincios
    Această legendă este povestea unui păstor bătrân și a câinelui său credincios. La lăsarea serii, bătrânul își dorește să-și găsească un loc în care să poată să stea peste noapte.
    Mergând el prin noapte, câinele începe să-i vorbească.
    Îi spune că vede o stea extrem de frumoasă pe cer și îl îndeamnă să o urmeze.
    Bătrânul este de acord și urmează împreună lumina stelei.
    La un moment dat, într-un pustiu, găsesc un grajd în care se află o femeie și Pruncul Ei. Pentru că afară se făcea din ce în ce mai frig, vitele din grajd încercau să-L încălzească, cu respirația loc, pe cel mic și pe mama Lui.
    Văzând acestea, pastorul (care era de fapt Moş Crăciun) învelește femeia și copilul cu blana de oaie pe care o avea pe el.
    Pentru a nu-i fi frig peste noapte, bătrânul se așează între oi, să se încălzească. Dis de dimineață, cum pleacă din grajd, este înconjurat de o lumină albă și strălucitoare.
    Acesta își dă seama că a venit sfârșitul și ajunge în fața lui Dumnezeu. Pentru că i-a oferit Maicii și Pruncului haina ce o avea pe el, Dumnezeu l-a răsplătit și l-a pus să fie cel care aduce bucurii în fiecare an. Moș Crăciun i-a rămas numele până în zilele noastre.”

    Apreciat de 1 persoană

  7. anitanna zice:
    In seara de Craciun de George Cosbuc

    Afara ninge linistit,
    In casa arde focul;
    Iar noi pe langa mama stand,
    Demult uitaram jocul.

    E noapte, patul e facut,
    Dar cine sa se culce?
    Cand mama spune de Iisus
    Cu glasul rar si dulce.

    Cum s-a nascut Hristos in frig,
    In ieslea cea saraca,
    Cum boul peste el sufla
    Caldura ca sa-i faca.

    Cum au venit la ieslea lui
    Pastorii de la stana
    Si ingerii cantand din cer,
    Cu flori de mar in mana.

    Apreciat de 1 persoană

    • anitanna zice:
      Cand va simtiti sufletul nelinistit, indurerat,nemultumit,incarcat de ceva greu… Razz: va invit sa va amintiti de acest loc,de acest blog.. si sa pasiti cu incredere..cu siguranta ca o sa va aline si pentru cateva clipe veti mai uita de ce va apasa… asta fac eu,ori de cate ori, mahnirea imi da tarcoale.. Razz si pune stapanire pe sufletul meu !
      Sa aveti o zi frumoasa !

      When you feel restless soul, pain, unhappy, full of something heavy …: I invite you to remember this place, this blog .. and step with trust..a sure you align yourself for a few moments you will forget why you push … what I do, whenever, my grief hovers ..(traducere cu Google)

      Apreciat de 1 persoană

  8. Adi zice:

    O noua Poveste a Craciunului – Neale Donald Walsch

    Nu am putut dormi noaptea trecuta.
    M-am trezit la ora 2 si, pana la 6, am avut o alta Conversatie cu Dumnezeu.
    – Vorbeste-mi despre Craciun, L-am rugat eu. Despre ce e vorba, cu adevarat?
    Si am auzit:
    – Ce vrei sa spui? Cum adica, despre ce e vorba, cu adevarat? Ți-am mai spus de un milion de ori despre ce e vorba.
    Asa ca am zis:
    – Mai spune-mi o data. Cred ca nu am inteles prea bine.
    Si, dintr-o data, in cap mi-a rasunat colinda Christmas Carol – una dintre cele mai vesele si mai triumfatoare colinde de Craciun.
    „Sa se bucure intreaga lume”, a inceput cantecul. Si a continuat: „Domnul a venit.” [Joy to the world, the Lord has come.]
    Dar nu puteam pricepe. Si ma tot minunam: de ce era atat de multa bucurie cu privire la venirea cuiva, care va fi stapanul nostru?
    – Doamne, I-am spus… Nu inteleg!
    Iar Dumnezeu mi-a raspuns:
    – Ai dreptate. Nu intelegi.
    Apoi Dumnezeu a spus:
    Dar macar intrebi. Iar asta e un lucru bun. Este foarte greu sa intelegi ceva, atunci cand crezi ca nu mai sunt intrebari de pus. Nu ti se poate da un raspuns, cata vreme crezi ca ai deja singurul raspuns posibil.
    – Ei bine, nu am raspunsul, am recunoscut eu. Deci, care este raspunsul?
    Iar Dumnezeu a spus:
    – Raspunsul este ca Domnul care a venit…. nu domneste peste voi, ci in voi.
    Aceste cuvinte mi-au venit la ora 2:57 a.m. si am cugetat la ele din inima.
    – Atunci, m-am aventurat eu, inseamna ca perioada Craciunului nu reprezinta numai o perioada in care sa ne amintim de nasterea Pruncului Iisus. Vom canta despre Prunc in seara de Craciun si ii vom celebra sosirea, pentru ca El i-a adus lumii un nou mod de spune si de a trai un mare adevar. Iar acestea au fost, cu adevarat, vesti reconfortante si pline de bucurie. Dar Craciunul mai inseamna si sarbatoarea nasterii Hristosului in noi toti.
    Iar Dumnezeu a raspuns incetisor:
    – Da.
    Si atunci m-am intrebat ce inteles ar avea toate cantecele, mesajele si sentimentele pe care le traim de Craciun, daca as accepta acest adevar. Daca as intelege, cu adevarat, ca mesajul acestei sarbatori nu se refera la o singura fiinta binecuvantata, ci la toate fiintele care sunt binecuvantate. Nu se refera la altcineva, ci la noi. La mine.
    O, Doamne, dar asta suna rau. Adica suna chiar ca o blasfemie. Cum ar putea Craciunul sa fie o sarbatoare care sa se refere la mine? Dintre toate gandurile egocentriste si megalomane, mi-a venit tocmai gandul asta???
    Craciunul are legatura cu venirea Domnului si cu Darurile celor Trei Magi!
    Dar inima mea insista, intreband: – Dar daca darul eram eu? Si daca Domnul a venit ca sa fie in mine si nu sa domneasca peste mine?
    Stiu ca Ii pot gasi un loc in care sa domneasca peste mine, dar Ii pot gasi un loc in launtrul meu? Si ce ar insemna pentru mine sa fac asta? Ce-ar insemna pentru mine sa fiu nu numai o persoana care a fost binecuvantata, ci o persoana care este binecuvantata? Iar eu sa ma gandesc la voi, in acelasi fel? Sa va vad ca fiind binecuvantati? Oare m-as purta altfel cu voi?
    Mi-ar placea sa cred ca asa as face. Mi-ar placea sa cred ca as fi mai bun cu voi, mai atent cu cuvintele si cu faptele mele, ca as avea ganduri mai pline de compasiune, actiuni mai cinstite, ca as fi mai rabdator si mai generos si… ca as fi mai constient de minunea care sunteti voi!
    Iar daca m-as gandi ca eu sunt o persoana binecuvantata, m-as purta eu, oare, altfel cu mine insumi?
    Cred ca da. Cred ca as fi mai bun cu mine insumi. Mai atent cu cuvintele si cu faptele, ca as fi mai plin de compasiune fata de mine, mai rabdator si mai generos cu mine si… ca as fi mai constient de minunea care sunt.
    – Dar oare este posibil sa fim cu totii binecuvantati?
    Iata ce am intrebat eu, in toiul noptii, iar raspunsul a venit incredibil de simplu:
    – Da.
    Deeeeci, am cugetat eu…. acesta este sensul Craciunului! Esenta Christica se naste in noi toti, traieste in noi toti, ESTE noi toti. Doar ca, pur si simplu, noi nu ne amintim acest lucru. Si astfel, Craciunul a fost creat pentru ca sa ne aducem aminte.
    Se dovedeste astfel, ca sarbatoarea Craciunului nu este legata de o anumita religie, ci de toate religiile. Nu se refera la o anumita persoana, ci la toti oamenii.
    De Craciun, nu conteaza daca esti crestin, musulman, hindus, evreu, baptist sau budist. Sau ca esti de o alta religie.
    Atunci cand Ii dai nastere Domnului din launtrul tau, dai viata unei minuni, unei maretii, unei cunoasteri si unei iubiri care poate sa curga, dinspre tine spre intreaga lume si sa schimbe lumea pentru totdeauna.
    Nu este aceasta, oare, Povestea Craciunului?
    Si cand traim aceasta poveste ca pe povestea noastra, oare vietile noastre nu se reinnoiesc, iar sinele noastre separate nu se intregesc?
    Ba da.
    Sufletele noastre sunt miscate, inimile ne sunt pline. Si atunci, noi suntem cei care aducem bucurie in lume.
    Noi suntem Darul de Craciun, exprimat complet si realizat pe deplin. Noi suntem complet dispusi si pe deplin pregatiti sa iubim fara conditii, sa daruim fara restrictii, sa impartasim fara limite, sa cream fara frica, sa ne sarbatorim pe noi insine, fara rusine si fara jena.
    Noi suntem cei care alegem sa iertam fara ezitare, sa ajutam fara sa ni se ceara, sa ne grabim sa intram acolo unde ingerilor le este teama sa paseasca. Mai mult decat atat: sa deschidem calea pentru ingeri.
    A, noi sa deschidem calea pentru ingeri. De asta suntem aici. De asta am venit pe Pamant. Sa fim vestitori!
    Iata vestitorul!, canta ingerii. Slava Regelui nou-nascut.
    In acest moment, ii putem da nastere regelui din noi… fapturii regale care suntem noi, in ochii lui Dumnezeu.
    Stiti voi… cineva a spus odata ca daca v-ati vedea asa cum va vede Dumnezeu, ati zambi intruna.
    Ei bine, perioada Craciunului este perioada zambetelor. In aceste zile speciale, daca incercam cu adevarat, putem sa ne vedem asa cum ne vede Dumnezeu si putem sa simtim asta. Iar acest sentiment se numeste iubire. Iubirea pe care o aveti pentru viata si pentru toti cei pe care ii iubiti in aceasta viata. Precum si iubirea pe care o are Dumnezeu pentru voi.
    Acum, Magia Craciunului consta in faptul ca ne da permisiunea sa luam acest sentiment, aceasta iubire si sa o impartasim cu toti cei ale caror vieti le atingem: cu prietenii si cu strainii; cu cei care sunt de acord cu noi si cu cei care nu sunt de acord; cu cei care arata ca noi si actioneaza ca noi, dar si cu cei care nu sunt asa.
    In perioada Craciunului, suntem invitati sa simtim aceasta iubire si sa-i oferim un loc permanent in inima noastra; sa fim izvorul pacii pe Pamant si al bunavointei fata de barbatii si femeile de pretutindeni. Suntem invitati sa pasim pe Pamant nu numai ca fiinte binecuvantate, ci ca fiinte blagoslovite. Nu numai ca Domn al unui stil de viata, ci in stilul Domnului.
    Pentru ca asta suntem noi. Suntem Domnul imparatiei din noi si, prin urmare, si al imparatiei din afara noastra. Iar atunci cand intelegem acest lucru, totul se schimba. Incepem sa avem experienta lumii si sa influentam lumea, intr-un mod nou.
    Aceasta este invitatia de Craciun. Suntem invitati sa incepem aceasta experienta, in aceasta noapte de Craciun. In aceasta noapte linistita.
    Iar daca acceptam invitatia, vom face din aceasta noapte, o noapte sfanta. Si vom incepe sa cream o lume in care totul este calm si luminos.
    Sa se bucure intreaga lume! Domnul a venit! Fie ca Pamantul sa-L primeasca pe Regele sau! Fie ca fiecare inima sa-I pregateasca un loc. Iar cerul si natura sa cante!
    Craciun fericit, tuturor!
    Sursa: Editura For You – Newsletter

    Apreciat de 1 persoană

  9. Adi zice:

    Noapte de ianuarie

    Înghețat mi-e sufletul de nepăsare,
    Mâinile îmi strâng în pumni,
    Agonia nopții piere-n fum,
    Adormind neliniști interioare.
    S-a-ncătușat și cugetul în ger,
    Asmute gândul la visare,
    Damnabil a rămâne-un oarecare,
    Într-un infern de vise viager.
    Golit de patimă și doruri,
    Mi-e trupul nins de-atâtea ierni,
    Ascunde râvna de a fi eterni,
    În veșnice, tăcute zboruri.
    Nămeți se înalță-n drumul sorții,
    Cumplită e corvoada unui trist destin,
    Se cântă fals în note de festin,
    Amăgitor, dezvăluind zăvorul porții.
    Cu degetele încă încleștate,
    Mai strâng zăpada încercând,
    Potecă să îmi fac, mascând,
    Trecerea vremii-n ambiguitate…
    AUTOR: MIRELA STANCU

    Apreciază

  10. Aliosa zice:

    La ” un gand de iarna ”
    postez un gand curat
    de noapte linistita
    si-un somn binecuvantat ! 🙂

    Cu stima,
    Aliosa.

    Apreciat de 1 persoană

  11. anitanna zice:

    Iarna

    Poezie: Iarna

    de Vasile Alecsandri
    Din vazduh cumplita iarna cerne norii de zapada,
    Lungi troiene calatoare adunate-n cer gramada;
    Fulgii zbor,plutesc in aer ca un roi de fluturi albi,
    Raspandind fiori de gheata pe ai tarii umeri dalbi.

    Ziua ninge,noaptea ninge,dimineata ninge iara!
    Cu o zale argintie se imbraca mandra tara;
    Soarele rotund si palid se prevede printre nori
    Ca un vis de tinerete printre anii trecatori.

    Tot e alb pe camp,pe dealuri,imprejur,in departare,
    Ca fantasme albe plopii insirati se pierd in zare,
    Si pe-ntinderea pustie,fara urme,fara drum,
    Se vad satele pierdute sub clabucii albii de fum.

    Dar ninsoarea inceteaza,norii fug,doritul soare
    Straluceste si desmiarda oceanul de ninsoare.
    Iata-o sanie usoara care trece peste vai…
    In vazduh voios rasuna clinchete de zurgalai.

    Apreciază

  12. If some one wishes expert view on the topic of blogging after that i recommend him/her to go to see this webpage, Keep up the fastidious job.|

    Apreciază

  13. Good blog post. I absolutely appreciate this site. Keep writing!|

    Apreciază

  14. Amado Hanan zice:

    After going over a few of the articles on your site, I truly appreciate your way of blogging. I saved it to my bookmark website list and will be checking back soon. Please check out my website as well and let me know what you think.|

    Apreciat de 1 persoană

  15. Hi, I think your website might be having browser compatibility issues. When I look at your blog site in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, superb blog!|

    Apreciat de 1 persoană

  16. What’s up, this weekend is fastidious in favor of me, for the reason that this time i am reading this fantastic informative post here at my residence.|

    Apreciat de 1 persoană

  17. anitanna zice:

    Thanks.

    Bun venit ! sunt peste 30.500 de mesaje…


    WELCOME !

    Apreciat de 1 persoană

Comentariile sunt închise.