CANTECUL LEBEDEI………..


risingswanfineart

https://www.youtube.com/watch?v=hN7jgCcOvfw

Cantecul Lebedei

Pasare mare de apa, cu gat lung si zvelt si labe palmate, inrudita cu gasca si rata. Cele patru specii intalnite in emisfera nordica sunt albe; cele trei specii din emisfera sudica au penajul partial sau integral negru. Masculul si femela se aseamana si se imperecheaza, in general, pe viata. Indiferent de continentul pe care traiesc, exceptie facand Africa si Antarctica, lebedele isi fac cuibul pe apa sau in apropierea ei si fac 4-6 oua verzui. Puii sunt acoperiti cu un puf cenusiu, capata penaj definitiv si sunt capabili sa zboare abia la varsta de 14-16 saptamani. Se hranesc in general cu plante acvatice. Se numara printre cele mai mari si mai grele pasari capabile de zbor si de aceea au nevoie de suprafete intinse de apa pentru a-si lua zborul. Zboara cu batai de aripi lente si gratioase si, atunci cand migreaza, se deplaseaza in carduri in forma de V (specifica).


Lebada…Inzestrata cu putere,forta,indrazneala….si insusirea de a le folosi doar pentru a se apara..! Lupta si invinge fara ca vreodata sa atace! Lebada…simte unduirile apei…vine la mal parasindu-si singuratatea…si se retrage apoi ,cautand linistea in golfurile indepartate…

https://youtu.be/rZwqB61sEPI

Despre anitanna

Incerc sa redescopar placerea unei actiuni zilnice,cum ar fi aceea de a sta in fata calculatorului, a ma plimba, a citi, a privi lumea din jur,a iubi,dar fara a crede ca este ceea ce pot obtine mai mult de la viata! Am invatat ca viata trebuie traita frumos , ca cel care nu calatoreste,nu citeste,nu stie sa asculte muzica, nu iubeste,cel ce evita emotiile care ne invata ochii sa straluceasca si sufletul sa vibreze, care nu se roaga si CREDE si nu ajuta pe cel in suferinta....e un nefericit !
Acest articol a fost publicat în video si imagini cu text. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la CANTECUL LEBEDEI………..

  1. anitanna zice:


    Позвони мне позвони!
    Asa cum soarele incalzeste pamantul si da viata fiintelor,plantelor-tuturor vietuitoarelor,asa cum apa si aerul hranesc clipa de clipa tot ce creste pe pamant-asa lumina cartii da viata neincetat oamenilor,o altfel de viata-cea interioara ,fara de care omenirea n-ar putea exista.Cartea-strigatul literei,caci cu  un strigat si un tipat  vine pe lume orice copil-miracol al vietii pe pamant.Cartea si sa nu uitati,nu e un obiect oarecare,ci este o fiinta vie alaturi de noi..cartea inseamna sa nu fii singur,cartea inseamna sa nu fii infrant,ea te ajuta sa treci peste durere,te apropie de oamenii care nu te tradeaza-cartea e sfanta..….sau cum spunea Arghezi:”Esti ca vioara , singura ,ce canta….
    Cartea ,poate fi,un poem in proza,
    ..o poveste  de la inceput pana la sfarsit ca o rugaciune; rugaciunea celui plecat departe de locul unde s-a nascut, loc pe care il viseaza inca, si de care de fapt nu se va desparti niciodata….
    Undeva in muntii Apuseni,intr-un loc uitat de lume……

    ……..foto Emanuel Tanjala….. o imagine superba,cu o ulita de sat,uitat de lume si o capita de fan!?,asa cum intalnesti in astfel de locuri nebatatorite!?,iar aceastea le-am intalnit intr-o carte…dar,asta e o alta poveste!? O zi minunata!

    Apreciat de 2 persoane

  2. anitanna zice:

    O zi minunata !
    O duminica binecuvantata!


    Priveste lebada,aceasta pasare minunata cu mers leganat prin iarba .. banal,care atunci cand ajunge la o margine de lac.. capata acea gratie superbaa prin simpla alunecare printre salcii cu acea mandrie nevinovata si inascuta… si se pierde-n zarea albastra….

     photo YmT6UQH_-KkcqFSxQIchOO7o3j_vHyBvXnYvNLzoTYBT8m9l_l0MXw.gifSunt atatea stele pe cer,de ce sa nu avem si noi o stea?O stea care sa ne spuna noapte buna cand ne ducem la culcare,sa stea langa noi si sa ne trezim cu ea in brate in fiecare dimineata,iar ea sa-ti
    soptesca la ureche „Totul va fi bine,sunt langa tine” ! „
     Sa aveti o zi perfecta!anitanna

    Apreciat de 2 persoane

  3. anitanna zice:



    Lebăda
    de Mihai Eminescu
    Când printre valuri ce saltă

            Pe baltă
    
                în ritm uşor,
    
                Lebăda albă cu-aripile-n vânturi
    
                în cânturi
    
                Se leagănă-n dor;
    
    
    
                Aripile-i albe în apa cea caldă
    
                Le scaldă,
    
                Din ele bătând,
    
                Şi-apoi pe luciu, pe unda d-oglinde
    
                Le-ntinde:
    
                O barcă de vânt.
    

    Apreciat de 3 persoane

Comentariile sunt închise.

Descoperă mai multe la Anitanna's Blog la Cafeneaua "Trandafirul rosu"

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura